🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۴۶ *
#روزه
⚜مقام #فنا⚜
🌴 در مناجات شعبانیه، جمله های آخرش را لابد خوانده اید.
حالا چقدر فکر کردید؟، چقدر تامل کردید؟ خودتان می دانید،
ولى این جمله بود که می گوید: وَ ألحِقنى بِنورِ عِزِّکَ الاَبهَج. بعد می گوید: حتى أکون لک عارفاً و عن سواکَ منحرفاً. بینید این جمله چه می گوید!
مى گوید: خدایا به من این عنایت را بکن، این آن وقتى مى شود که انسان بنور ابهج خدا ملحق بشود که مقام #فناست و آن مقامى است که من و شما اسمش را شنیده ایم. نه تصور ذهنی اش را می توانیم بکنیم و نه تصور عملیاش را!
🌴 معلوم است، آن مرحله بسیار بالاست. آن وقت انسان به حقیقت #روزه می رسد که: فَأکونَ لَکَ عارفاً وَ عَن سِواکَ مُنحرِفاً، که انسان بطور کلى از غیر خدا منحرف شود، منقطع شود به خدا برسد. این #باطن #روزه است.
این روزه های ما زمینه را آماده می کند براى کسى که بخواهددنبال مجاهدتهایش را بگیرد و کم کم به آنجا ها نزدیک بشود. این هم یک تذکر بود براى #روزه...
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۴۷ *
⚜تاکید بر حفظ #باطن #روزه⚜
🌿 باز هم تاکید می کنیم آن اندازه که در ظاهر #روزه ـ به حساب فتوى ـ سخت اجتناب می کنید، که [مثلا] اگر انگشت را به دهن زدید، تر شد، می گویند دوباره آن انگشت را به دهان نزنید، که اگر آن آب را فرو ببرید روزه باطل می شود! یا مثلاً دست، رطوبت دیگرى داشت، به دهان زدى و آن آب را فرو بردى روزه باطل می شود. دقت می کنیم. چطور در ظاهر این دقت می کنیم، چندین برابر بیشتر از این دقت کنید که باطن روزه تان باطل نشود.
🌿 اینها را وقتى می گوئیم، باز در مقام عمل اهمیت داده نمی شود. دقت کنید خوب توجه به این مسئله داشته باشید، خیلى مواظبت کنید که حرفى نزنید که #گناه باشد. غیبتى، دروغى...، به هر تکلّمى گوش نکنید. نکند گوینده یک وقت #غیبت بکند و شما بشنوید. و یا حرفى نزنید که مسخره باشد. و یا حرفى نزنید که طرف را برنجانید، تحقیر باشد. اینها همه محرمات است. یا در مواجهه عصبانى نشوید، الى آخر. یا در مسئله نامحرم و هر مسئله دیگر.
@tazkiyehamaly
🌿 پس بطوری که در ظاهر روزه دقت می کنید، چون واقعاً ظاهر روزه را خراب می کند، از این بالاتر باید در حفظ باطن روزه دقت کرد! و روى همین حساب هم حتى المقدور برنامه تان را در ماه مبارک طورى تنظیم بکنید که در این عمل موفق شوید. مثلاً برخوردهایتان را مواجهه هایتان با غیر خودتان را، طورى برنامه ریزى کنید که کمتر به گرفتارى این گناه که باطن روزه را باطل می کند بیفتید. خیلى دقت کنید، آن مثال را فراموش نکنید که گفتم هر قدر در ظاهر روزه دقت می کنید، چندین برابر بیشتر از آن در حفظ حقیقتش بکوشید. این هم یک تذکر بود درخصوص ماه مبارک.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۴۸ *
#روزه
⚜کم خوردن⚜
🎋 اینها را مکرراً گفته ام و یادآورى می کنم ولى مسئله را جدى بگیرید. شبها، آن اندازه که به اعمال و دعاها و شب زنده داری هایش موفق خواهید شد، براى این که حال و احوال خوب داشته باشید تاکید می کنم در افطار بیش از حدّ ضرورت که براى حفظ سلامت لازم است نخورید. در حدّ حفظ سلامت بخورید نه در حدّی که اشتها ـ اشتهاى نفسانى ـ دارید. خیلى شکم را از غذا پر نکنید که حال و احوال دعا را نداشته باشید. #فکر نکنید که این حرف است که می گویند اگر شکم انسان پر بشود، حال و احوال خوب ندارد. اینها حرف هست ولى حقیقت است! اینها را باور بکنید. یک گرفتارى ما این است که ما معمولاً اینجور چیزها را باور نمی کنیم.
🎋 اصلاً باورکردن ما همه اش گرفتارى است!
چه چیز را خوب باور کرده ایم که یکی اش این باشد!!!!
باور کنید که شکم هر چه پر باشد محال است آن حال و احوالى که شما در شکم غیرپر خواهید داشت ، داشته باشید!
درحدّ خودش یک مانع است.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
Ayatollah shojaee _[ laylatolghadr ].mp3
3.68M
📢 #فایل_صوتی
⚜بیانات حضرت آیت الله العظمی محمد شجاعی(ره):
⚜موضوع: #لیلة_القدر
«سعی جدی داشته باشید در سه شب لیالی قدر اصلا نخوابید.حتی یک چرت هم نزنید.وبا تضرع از خدا بخواهید.
@tazkiyehamaly
باعرض سلام و ادب خدمت همه شماهمراهان گرامی
طاعات و عباداتتان مقبول درگاه حضرت حق ان شاءالله
با توجه به قرار گرفتن در آستانه ایام پربرکت و عظیم شبهای قدر،جهت بهره مندی بیشتر از برکات این ایام،از امروز مبحث ویژه ای از بیانات حضرت آیت الله شجاعی (ره)، را تحت عنوان #ليلة_القدر تقدیم حضورتان خواهیم نمود.
امید است با عنایت خداوند متعال و تحت توجهات خاصه حضرت #بقيةالله (عج) ؛ در بهره مندی از فیوضات عظیم این شبها موفق و موید باشیم.
از همه شما عزیزان خالصانه التماس دعا داریم.
ادمین
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان و #ليلة_القدر :
قسمت * ۴۹ *
✨ #لیلة_القدر و نزول #قرآن
⚜درک #لیلة_القدر⚜
🌸 درک #لیلة القدر یک معنى مخصوص دارد. در لحن دعاها هست که خدایا مرا موفق بکن به درک لیلة القدر و یا مثلاً در عرف گفته مى شود: فلانى موفق به درک لیلة القدر شده یا آرزویى است براى اهلش که موفق بشوند به درک لیلة القدر.
این همه براى ما و شما لیلة القدر آمده و گذشته ولى ما درک نکرده ایم. آیا آن شبها ما نبودیم؟ چرا بودیم. بیدار نبودیم؟ چرا بیدار هم بودیم! اما آیا لیلة القدر را درک کرده ایم؟ خیر! لحن دعاهایی که درک لیلةالقدر را خواسته اند، خودش معلوم مى کند [که] این نیست که مثلاً شب لیلة القدر را انسان بیدار باشد و به عبادت هم بگذراند و آن شب هم که بیدار مى ماند و عبادت مى کند، لیلة القدر باشد، او درک کرده باشد! یعنى اولاً [آن شب] در محتملات لیلة القدر [باشد] و ثانیاً همه بیداران، آنها که در این محتملات بوده اند و زنده بوده اند و مؤمن هم بوده اند، آیا اینها لیلة القدر را درک کرده اند؟ [آنها که] هر ماه مبارک هم که می آید، ماه مبارکها را می گذرانند، آیا هر سال در ماه مبارک، لیلة القدر را درک می کنند؟ مخصوصاً اگر بیدار باشند؟ نه اینجور نیست! مخصوصاً اگر مسئله بیدارى و به عبادت مشغول شدن نباشد!
@tazkiyehamaly
🌸 همه مؤمنین مادامی که عمر دارند هر سال یک بار لیلة القدر را [ظاهرا] درک می کنند. حالا مثلاً [اگر] شصت سال عمر داشته باشند، شصت بار لیلة القدر را درک می کنند؟ اینجور نیست. حتى آن کس که روزه می گیرد و شبهاى لیالى قدر را هم بیدار می ماند، گرچه خوب است و توفیق است، ولى این که موفق به درک لیلة القدر [شود]، آن هم چندین بار، بعید است آن لحنها این را نشان بدهد. [آنها که فکر می کنند] که: همین که در دعاهاست که خدایا ما را موفق به درک لیلة القدر بکن، این است که مؤمن باشیم، زنده باشیم، ایمان داشته باشیم و روزه هم بگیریم و شب لیلة القدر و محتملاتش را هم با عبادت زنده نگه داریم، این همان درک است، عوامانه فکر می کنند. من نمی توانم باور کنم که آن دعاها به اینجا نازل است [و مربوط به این نوع درک است]. من خودم شخصاً بعید می دانم این باشد. [از طرفی] آن که خیلى بعید است که [کسی] حتى بیدار هم نباشد، [صرفا]چون مؤمن است، به اندازه عمرش لیلة القدر را درک کرده باشد! این یکى هم که مانند ماها، شبها در لیالى قدر بیدار بوده و عبادت کرده، [این هم به اندازه عمرش لیلة القدر را درک کرده باشد!] این هم بعید است. لحن [دعاها] نشان مى دهد درک لیلة القدر چیز خاصّى است و معناى بخصوصى دارد، که [البته] عاید کسانى خواهد بود که #ایمان داشته باشند و عامل باشند و #روزه باشند و شبهاى لیالى قدر هم على الحساب بیدار و مشغول عبودیت، به معناى خاص باشند. این را توضیح مى دهم.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان و #لیلة_القدر :
قسمت * ۵۰ *
⚜ #دعا و تضرع در شبهای قدر⚜
در شب نوزده و بیست و یک و بیست و سه احتمال شب قدر است و شب بیست و یکم احتمالش از نوزده و بیست و سه، از هر دو بیشتر است و احتمال شب قدر بودن در شب نوزده هم هست.
حالا معنى شب قدر چیست، آن چیز دیگرى است. چون در شب قدر مسلماً تقدیرات به راه می افتد. تقدیرات امور انسان در یک سال می آید تا شب قدر سال آینده. آنچه که براى انسان در یک سال آتى می شود، تقدیراتش در شب قدر می شود. فلذا در شب قدر از دعا غفلت نکنید، هرچه را می خواهید، به زبان خودتان از خدا بخواهید. با تضرع و اصرار هم بخواهید که خدایا چنین بکن، چنان بکن! و هرچه مقاصد و حوائج دارید از خیرها و خوبی ها و نعمتهاى دنیوى و اخروى و آنچه که به خدا پناه می برید، از بدیهاى دنیوى و اخروى اینها را در این سه شب غفلت نکنید، چون شبهاى تقدیر است.
@tazkiyehamaly
در این شبها آنچه که در یک سال پیش می آید و به یک نظر آنچه که در کل پیش می آید، تقدیر می شود. حالا به یک نظر، در یک سال و [به یک نظر دیگر] در کل آنچه که در سرنوشت انسان، در عمر انسان، در عالم انسان پیش می آید، اینها در شبهاى قدر تقدیر می شود! فلذا دعا بکنید و آنچه را که می خواهید، با تضرع از خدا بخواهید. اگر دعایتان را با تضرع به اجابت رساندید، وقتى اجابت فرمود، تقدیر خدا براساس دعاى شما می شود، یعنى همان طور که شما از خدا می خواهید! [اگر] با تضرع، با فقر، با مسکنت، با شکستگى و با تذلّلِ شما، خدا اجابت کرد، خدا همان طور که می خواهید تقدیر خواهد کرد، چه براى یک سال و چه در کل.
این است که حتماً در این سه شب از دعاى براى دنیا و آخرتتان غفلت نکنید، تنبلى هم نکنید، در دو جانب: یکى خیرات دنیا و آخرت و یکى هم دفع شرور دنیا و آخرت. یکى جلب خیرات و یکى هم دفع شرور. یعنى مرتب به زبان خودتان آن چیزهایى را که می دانید باید براى خودتان از خیرها بخواهید، چه در یک سال و چه در کل، چه دنیوى و چه اخروى، آنها را بخواهید. همچنین از خدا بخواهید آن بدیها را که به نظرتان می آید چه دنیوى و چه اخروى، از آنچه که انسان می فهمد بد است، از خدا بخواهید که خدا آنها را از شما دور کند، چه در یک سال و چه در کل.
مثلاً : خدایا ما را از #گناه حفظ کن، توفیق عبادت بده، توفیق طاعت بده، خدایا توفیق بده من گناه را ترک بکنم، توفیق بده من واجبات را انجام بدهم، توفیق طاعت و عبادتت را به من عنایت کن، تو عنایت نکنى نخواهد شد.
این را با تضرع بخواهید. اینجا شما می خواهید [که] خدا شما را از یک شرّ حفظ بکند، که عبارت است از گناه. و یک خیر را می خواهید که عبارت است از طاعت، عبادت و انجام واجب و امثال آن. یعنی خیرى از خیرات آخرت و شرّى از شرور آخرت. هم خیرات دنیوى را بخواهید، هم خیرات اخروى را. هم از شرور دنیوى به خدا پناه ببرید و هم از شرور اخروى.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان و #لیلة_القدر :
قسمت * ۵۱ *
⚜به زبان آوردن خواسته ها⚜
🌺 تنبلى هم نکنید، خواسته هایتان را باز کنید، از خدا بخواهید. دستور است، نگوئید خدایا تو می دانى من چه می خواهم! خدا می داند، اما آن بازکردن ریز ریز خواسته و به زبان آوردن آنها از خدا، دستور است، این خودش سرّ دارد، از اسرار است که دستور داده اند. می گوید حوائجتان را باز کنید و در محضر خدا ریز به ریز بشمارید و بخواهید. چه آنجا که خیر دنیا و آخرت را می خواهید، چه آنجا که دفع شر را می خواهید، ریز به ریز باز کنید و به زبان بیاورید و بخواهید. تنبلى هم نکنید. گاهى این تنبلی ها نمی گذارد. چون انسان فکر می کند آنقدر خواسته دارد..، چون ما سر تا پا #فقر یم. اصلاً ما باید مرتب بنشینیم #دعا بکنیم، مرتب این را بخواهیم، از آن پناه ببریم، این خیر را بخواهیم، دفع آن شر را بخواهیم. خواسته ها و حوائج ما یکى دو تا نیست. ما سر تا پا فقریم!
@tazkiyehamaly
🌺 انسان وقتى متوجه می شود که حوائجش بیش از حد است، واقعاً بى شمار است و فکر مى کند کدامش را بخواهد، آن وقت تنبلى عارض می شود و حوائجش را باز نمی کند و سختش می آید ریز به ریز از خدا بخواهد و طبعاً از دعاى به این صورت دست برمی دارد و دعاى کلى می کند.
نمى گویم دعاى کلّى دعا نیست ولى در باز کردن و ریز به ریز خواستن، حسابى هست که در کلى آن حساب نیست. گرچه دعاى کلّى هم دعا است. مثلاً وقتى شما با اصرار به خدا گفتید: خدایا خیر دنیا و آخرت را هرچه هست به من روزى بکن، خدایا هرچه شر دنیوى و اخروى هست مرا از آنها حفظ بکن، این دعاى کلى است. همه را شامل می شود، خدا همه اش را می داند، این دعا هم خوب است. اما چه بهتر که ریز ریزش را هم باز بکنید و از خدا بخواهید که دستور است. این به آن معنى نیست که اگر انسان ریز به ریز حوائجش را باز نکرد و کلى گفت، مثلاً گفت: اللهم رزقنى خیر الدنیا و الاخره و اصرف عنى شر الدنیا و الاخره، خدا دیگر ریز ریز خیرها را به او عنایت نمی کند و ریز ریز شرها را از او دفع نمی کند! معنى اش این نیست. همان جمله را اگر انسان با تضرع از خدا بخواهد، آنقدر با تضرع بخواهد که خدا همین جمله را از او اجابت بکند، خدا خودش می داند همه خیرها را به انسان عنایت می کند و همه شرور را دفع می کند.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫
هدایت شده از تزکیه عملی
در مسجد کوفه بغض ها می شکند
دیوار سکوت با دعا می شکند
گل کرده نوای رستگاری علی
چون فرق سرش،عرش خدامی شکند
✨✨✨✨✨
ایام شهادت مولی الموحدین امیرالمؤمنین(ع)تسلیت باد.
✨✨✨✨✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
استاد پناهیان :
۲۰ نکته برای احیای شبهای قدر
با مراجعه به لینک 👇👇👇
http://panahian.ir/post/3116
🍁🎋🍁🎋🍁🎋🍁🎋🍁🎋🍁🎋
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان و #لیلة_القدر :
قسمت * ۵۲ *
⚜به زبان آوردن خواسته ها⚜
🌺 فلذا یک وقت شما تنبلى داشتید و دیدید حوصله باز کردن ریز ریز حوائج تان را ندارید یا خوابتان می آید، نگوئید من حوصله بازکردن ریز ریز حوائجم را ندارم و دعاى کلى هم به درد نمی خورد! من نمی گویم که به درد نمی خورد. آن به جاى خود محفوظ است. اگر یک وقتى حوصله نداشتید، همان کلّی ها را هم از خدا خواستید [و] خدا اجابت کرد، باز مطلب درست مى شود. اما از باز کردن حوائج و گفتن ریز ریز آنها در محضر خدا و خواستن، از این هم غفلت نکنید که در این هم رمز هست و سرّ هست. این گونه خیلى دعا کنید، ما سر تا پا فقریم، لحظه به لحظه خدا باید به ما عنایت بکند، از خیرها و خوبی ها به ما بدهد. لحظه به لحظه. همه چیز به دست خداست و لحظه به لحظه شرّها را خدا باید از ما برطرف بکند. یقین بدانید اگر خدا نخواهد، ما آسمان را هم به زمین بیاوریم یک ذره ای از خیر را نخواهیم توانست به دست بیاوریم و ذرهای از شر را نمی توانیم از خودمان دور کنیم. اگر خدا نخواهد، تلاش ما به جائى نخواهد رسید. اگر خدا بخواهد تلاشهاى ما به جایى خواهد رسید. من سعى زیاد می کنم که شرّ دنیوى و اخروى از من دور بشود، اگر خدا بخواهد سعى من به ثمر خواهد رسید، اگر خدا نخواهد سعى من به ثمر نخواهد رسید، چه در جلب خیرها و چه در دفع شرّها. همه چیز به دست خدا است. ما سر تا پا فقریم، حتماً امشب و شبهاى ۲۱ و ۲۳ و همه وقت دعا بکنید، همیشه او غنى است و ما همیشه فقیر هستیم. همیشه مشیت، مشیت اوست، همیشه باید دعا بکنیم.
@tazkiyehamaly
🌺 در دعاى کمیل هست که سلاح مؤمن دعا است. قرآن می گوید: قُلْ ما یَعْبَؤُا بِکُمْ رَبِّی لَوْ لا دُعاؤُکُمْ ، خدا به شما نظر نمی کند اگر دعا نکنید. شما با #فقر بخواهید، خدا هم تفضل می کند.
بالاترین حاجت هم همانست که گفتم در شب نوزده و بیست ویک و بیست و سه دعاى جوشن کبیر را فراموش نکنید که آنجا خواست ما این است که خدایا ما را از آتش نجات بده .کسى به این خواسته برسد چیزى کم ندارد ولو هیچ چیز دیگر به او ندهند. البته از خدا می خواهیم همه خیرها را بدهد و همه بدیها را از ما دور بکند. اما این یکى را [اگر] خدا به کسى بدهد دیگر چیزى کم ندارد. همان که حضرت سید الشّهداء در آن آخر دعاى عرفه می فرماید که خدایا یک چیز از تو می خواهم که اگر آن را بدهى هر چیز دیگر را هم ندادى، ندادى و اگر ندهى هر چیز دیگر را بدهى به دردم نمی خورد ـ شبیه این مضمون ـ و آن عبارت است از این که مرا از آتش نجات بدهى. فلذا این جمله خلّصنا من النّار را خوب بگوئید. اگر این را به دست بیاورید همه چیز است.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان و #لیلة_القدر :
قسمت * ۵۳ *
⚜ #تضرع ⚜
🌾 دعاى جوشن کبیر را می خوانید به جمله سبحانک لا اله الا انت مى رسید با #تضرع بخوانید. در دعاها هست که خدایا، [هیچ چیز] مرا از مؤاخذه تو نجات نمی دهد مگر تضرع. تضرع را خیلى مهم بدانید. اساس نجات انسان تضرع است در #عبودیت. معنى تضرع را مى دانید: تذلل، گریه، اگر هم گریه نیامد انسان سعى بکند که گریه بکند که آن را تباکى می گویند ، یعنى سعى کند خود را بحال گریه بیندازد ولوگریه اش نمی آید.
@tazkiyehamaly
⚜تاکیدبرخواندن دعاى جوشن کبیر⚜
🌿 مقصود من در این دعاى جوشن کبیر بود، حتماً بخوانید، ترک نکنید، در این سه شب حتماً بخوانید! ان شاء الله احیا هم می کنید، اعمال دیگر را هم انجام می دهید ولى اگر هم هیچ عملى را از مستحبات انجام ندادید، این دعاى جوشن کبیر را ترک نکنید و با #حضور بخوانید و با #تضرع. حضور و تضرع!
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان و #لیلة_القدر :
قسمت * ۵۴ *
⚜#حضور_قلب⚜
🌾 تأکید می کنم در این شب و شب بیست و یکم و بیست و سوم [دعاى جوشن کبیر را] حتماً بخوانید، ترک نکنید. با #حضور [بخوانید] یعنى به خدا توجه داشته باشید و هم به آنچه که می گوئید. با توجه بخوانید با توجه مناجات بکنید یعنى جمع بشوید در محضر خدا، خدایى که احاطه دارد به آنچه که می گوئید و توجه داشته باشیدبه آنچه که می خواهید.
🌾 این که خدا را در دعاى جوشن کبیر با هزار اسم یاد می کنیم معنى حضور این نیست که به تفصیل، حقایق و معانى آن اسماء را بدانیم. البته هرکس حقایق و معانى آن اسماء و تطبیق آنها را بداند و هر اسمى را [که] می گوید، به معنا و حقیقت آن اسم، معرفت داشته باشد، هر اندازه که معرفت داشته باشد، به همان اندازه دعایش برکات بیشتر خواهد داشت. و هراندازه معرفت کمتر باشد، به تناسب، کمتر خواهد بود. اما آن که من تاکید کردم حضور است، در هر کسى به اندازه خودش، یعنى به خدا متوجه باشیم و به معنى آنچه که در محضر خداى متعال بزبان می آوریم.
@tazkiyehamaly
🌾 وقتى خدا را با هر اسمى یاد می کنید، خدا را با شناخت و معرفت بخوانید! با هر اسمى که خدا را می خوانیم، مفهوم اولیه آن اسم را بدانیم و با توجه، خدا را با آن اسم بخوانیم. حالا کسى بیشتر از این معرفت داشت چه بهتر، برکات دعا برایش بیشتر خواهد بود.
🌾 #حضور و #تضرع ! هم حضور داشته باشید، هم تضرع. هم در این دعاى جوشن کبیر ـ که توصیه کردم بخوانید ـ و هم در همه مواقع، در همه نمازها و دعاها و مناجاتها و توسلها. تاکید می کنم که در همه آنها وقتى به اصلش می پردازید، از پرداختن به حضور غفلت نکنید. یعنى همتى که براى اصل مسئله مصروف می کنید چند برابر آن را براى حضور مصروف بکنید.
🌾 [مثلا] همین طور بلند می شوید نماز بخوانید! مانمى خواهیم نماز را نخوانیم، نماز واجب بجاى خود، نمازهاى مستحبى هم بجاى خود. هیچ وقت نمی خواهیم نماز واجب را ترک بکنیم. این از عنایات خداست، توفیقى است که خداى متعال به ما داده است، تفضل فرموده است و ما را این چنین توفیق داده است که ما نخواهیم نماز واجب را با اختیار ترک بکنیم. این هم از خداست، این نعمت هم از خداست. [اما] منظور من این است که همان طورى که راضى نمی شویم که وقت نماز بیاید و نماز واجب را نخوانیم و سعى می کنیم به هر قیمتى و به هر صورتى نماز را بخوانیم، بیش از آن سعى کنیم که نمازى را که می خوانیم با حضور باشد. یعنى آنجا که راضى نمی شوید نماز را نخوانید، به این هم راضى نشوید که نماز را بى حضور بخوانید! بیش از آن که راضى نمی شوید نماز را نخوانید، بیش از این راضى نشوید که نماز را بى حضور بخوانید.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان و #لیلة_القدر :
قسمت * ۵۵ *
⚜ارتباط نزول #قرآن با #لیلة_القدر⚜
🌻 با این توضیح که گفتیم [درک لیلة القدر] به معناى مخصوصى است. این معناى مخصوص از درک #لیلة_القدر ـ آن اندازه که من متوجه مى شوم ـ این است که، این بى ارتباط نیست با انا انزلناه فى لیلة القدر، یعنى نزول قرآن! حقیقت قرآن، حقیقت بالاى قرآن بصورت دفعی اش.
نزول دفعى قرآن [آن است که] قرآن یکباره به قلب رسول اکرم صلی الله علیه و آله [نازل شده است] که [این از] مراتب نزول قرآن است. [این نزول دفعی هم فقط] یکبار شده است، در ماه مبارک رمضان هم شده است، یک شب هم شده است که آن شب، شب قدر است، [که در آن شب، قرآن به صورت یکجا] به دل رسول الله صلوات الله علیه و آله [نازل شده است] و بعد هم بصورت تفصیل در بیست وسه سال آمده است که [این نزول تدریجی و] تفصیلی می شود: «تنزیل».
@tazkiyehamaly
🌻 درک لیلة القدر با این مسئله نزول قرآن در لیلة القدر بى ارتباط نیست. یعنى خود نزول قرآن با لیلة القدر بى ارتباط نیست. [البته] اصل [و] مقام جمعى قرآن، نه مقام تفصیلش. قرآنِ یکجا، مقام جمعى قرآن که به رسول اکرم صلی الله علیه و آله عنایت شده است. و [قرآن] بعد از آن مقام جمعى، در طول بیست و سه سال، تنزلات تفصیلى پیدا کرده است. این نزول قرآن بى ارتباط با شب قدر نبوده است.
🌻 [این اتفاق هم تصادفی نیست] انا انزلناه فى لیلة القدر، نه این که تصادفاً [قرآن] در این شب [نازل] شد. این که بگویند فلانى در فلان روز آمده، هر روز مى آمد مى شد، اما حالا در عین حال، فلان روز آمد. [اما نزول قرآن این طور نیست،] اینجور نیست که بگوئیم شب قدر شبى است، حالا نزول قرآن هم تصادفاً در آن شب بوده [و] در واقع تقارن بوده! نه، تقارن نیست. اصلاً خود لیلة القدر با خصوصیاتى که دارد در نزول قطعى قرآن نقش دارد. یعنى در این زمان باید این قرآن به رسول الله صلی الله علیه و آله نازل بشود، در همین شب باید نازل بشود نه در غیر این شب! وقتش این شب است! این اصل مسئله لیلة القدر، حالا می ماند درک لیلة القدر.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨