eitaa logo
موسسه فقه الطب، طِبُنا
1.3هزار دنبال‌کننده
212 عکس
72 ویدیو
47 فایل
کانال رسمی موسسه تخصصی فقه الطب، طِبُنا وب سایت: www.tebona.ir سامانه پيامكي: 5000 54 216 ارتباط (نقد، نظر، پیشنهادات): @tebona_admin حمایت مالی از موسسه: https://idpay.ir/tebona کانال شخصی مدیر موسسه: @ali_amiry_ir
مشاهده در ایتا
دانلود
. ▶️ بخشی از یادداشت استاد رسول جعفریان در باب علت حلیت ماهی پولک دار: 🌐 @tebona _________________________ 1⃣ توجه به حکمت احکام، از دیر باز مورد توجه مسلمانان بوده است. بگذریم از حشویه و ظاهرگراها که کاری به این امور ندارند، گرچه در رأس آنان، اخباری اهل فهمی مانند شیخ صدوق هم هست که علل الشرایع را نوشته و سعی کرده آنچه از روایات در حکمت احکام هست، در آن گرد آورد. 2⃣ اما به طور کلی، با استناد به برخی از گزارش های تاریخی، دیده می شود که شماری از مسلمانان خردگرا تمایلی به این جهت داشته اند و آنچه از علم زمان می دانسته اند، سعی می کرده اند در تعلیل و تحلیل این امر بیاورند. گردآوری این موارد از منابع تاریخی و شرح حال و ادب و غیره، کمک می کند تا ریشه های این مسأله که به نوعی توجه به رابطه علم و دین است، در ذهن مسلمانان آشکار شود. 🌐 @tebona 3⃣ امروز که جهانگیر نامه را می دیدم، از نورالدین محمد جهانگیر گورکانی (م 1037) و البته سنی است، نکته ای در باره خوردن ماهی پولک دار و غیر پولک دار دیدم. جالب بود. ایشان یک مطلبی در باره ماهی غیر پولک دار از «مردم کهنه» شنیده و همان را مبنای روش خود قرار داده است. 4⃣ متن وی این است: روز يكشنبه سيوم ذى قعده به شكار ماهى مشغول داشتم، هفتصد و شصت و شش ماهى شكار شد، و در حضور به امرا و ابچكيان و اكثر بنده ها تقسيم يافت. من بغير از ماهى پولكدار نمى خورم اما از اين جهت نيست كه شيعه مذهبان غير پولكدار را حرام مى دانند، بلكه سبب تنفر من از اين جهت است كه از مردم كهنه شنيدهام و به تجربه نيز معلوم شده كه ماهى غير پولكدار گوشتهاى حيوانات مرده مى خورد و ماهى پولكدار نمىخورد. از اين ممر خوردن آن بر طبيعت من مكروه آمد. شيعه نمى داند كه بچه سبب نمىخورد و از چه سبب حرام مىداند» [جهانگیر نامه، ص 108 (بنیاد فرهنگ ایران، 1359)] 🔴 منبع: کانال شخصی استاد جعفریان ______________________ . ⏮ موسسه طِبُنا؛ تخصصی فقه الطب 👌 با کانال طبنا در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید: ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
. #اطلاع_رسانی_نشست_ها ▶️ نشست علمی جستاری در روایات طبی، در پرتو ملاحظات فقهی- اصولی 🔻سخنرانان: 🔹استاد محقق داماد 🔹استاد علیدوست 🔹استاد سعدی 🕓زمان: دوشنبه 24 دی‌ماه 1397 ⛪️مکان: تهران،‌ دانشگاه امام صادق(ع) —------------------------------- 🔴 توجه: اخبار و سخنان سخنرانان محترم این نشست در کانال موسسه طبنا منتشر و نقد و بررسی خواهد شد... از پژوهشگران حوزوی جهت نقد و بررسی مواضع و سخنان سخنرانان این نشست، جهت انتشار در کانال و سایت موسسه دعوت به عمل می آید... ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. ▶️ راه مقابله با فتنه طب اسلامی، رمی و تکفیر و... نیست. بلکه باید در دروس تخصصی و اجتهادی مبانی درست طب را برای طلاب بیان کنیم. 📣 بخشی از بیانات آیت الله ملک زاده، از اساتید درس خارج حوزه علمیه قم: 🌐 @tebona _________________________ 1⃣ این آقایی که به نام پدر طب اسلامی شناخته می شود و دائما این طرف و آن طرف می رود گاها سخنانی می گوید که باعث دور شدن طلاب از درس و بحث علمی و دینی می شود. 2⃣ این فتنه طب اسلامی که ایجاد شد به اسم تبلیغ دین و موفقیت در تبلیغ دین ایجاد شد و رفته رفته اساسا بحث تبلیغ جای خودش را به فروش دارو و درمانگری و... داد. 3⃣ اگر بزرگواران با این فتنه طب اسلامی مخالف هستند و نقد دارند، راه مقابله در رمی و تکفیر و زندان و خلع لباس و... نیست، بلکه راه حل بحث علمی و فنی در دروس خارج است که مبانی علم طب و روش شناسی استنباط از روایات طبی در دروس خارج بحث شود. ______________________ . ⏮ موسسه طِبُنا؛ تخصصی فقه الطب 👌 با کانال طبنا در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید: ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 📽 فیلم/ ملاقات و مباحثه حضرت آیت الله نوری همدانی با یکی از اساتید طب سنتی درباره بیماری ثقل سامعه! 🌐 @tebona
موسسه فقه الطب، طِبُنا
. #اخبار_حوزه 📽 فیلم/ ملاقات و مباحثه حضرت آیت الله نوری همدانی با یکی از اساتید طب سنتی درباره بیم
. ▶️ عرض خود می برید و زحمت ما میدارید / تمام ساز و کار هستی را در چهار خلط خلاصه نکنید / همین مطالب غیر حکیمانه است که طب سنتی غیر دانشگاهی را نزد مراجع بی آبرو کرده است. 📣 یادداشت حجت الاسلام معینی، از محققین دین و سلامت و روایات طبی: 🌐 @tebona _________________________ 1⃣ یکی از آفات طب سنتی که متاسفانه برخی از طلاب نیز به آن گرفتار شده اند این است که تمام ساز و کار هستی را محدود به چهار خلط (بلغم، سودا، صفرا، دم) میکنند و تمام بیماری ها را با این چهار خلط تحلیل و تبیین میکنند. این که جایگاه این چهار خلط کجاست و اساسا حد و اندازه ورود آن در مباحث طبی چقدر است مجال دیگری می طلبد. 2⃣ اما سوال و ابهام اینجاست، که چرا فاضل محترم بدون شرح حال و ویزیت از معظم له، که مبتلا به ثقل سامعه هستند و بدون جویا شدن علت ثقل سامعه و سابقه و زمینه بیماری ایشان، سریعا حکم به سردی مغز می دهند؟ آیا مگر نمیدانند که ثقل سامعه انواعی دارد که اساسا برخی از آنها امکان درمان ندارند؟ آیا مگر نمیدانند که اگر ثقل سامعه ناشی از ”تفرق اتصال” باشد و نه ”سوء مزاج دماغی” اساسا امکان درمان، نزدیک به صفر خواهد بود؟ 🌐 @tebona 3⃣ ایشان لابد بدون دیدن و شرح حال گرفتن میخواهند معظم له را با بخورات حاره و دهونات راطبه و مسهلات و منضجات خاصه دوا نمایند! حاشا از این نسخه ها و ویزیت هایی که فقط بوی تبختر و تکبر و جهالت می دهد. بی شک این فیلم شاهدی بر نوعی سطحی نگری و اعجاب به رای داشتن است که بیش از هر چیز نام ”حکیم” را از قامت انسان می اندازد. 4⃣ ما منکر امکان درمان ثقل سامعه با تدابیر طب سنتی نیستیم، بلکه خود نیز طرفدار آن و مدرس آن نیز هستیم. همچنین منکر این نیز نیستیم که مدرنیته و تکنولوژی به گونه ای پرده بر چشمان اعاظم انداخته که چیزی جز طب مدرن را نمی بینند و اساسا غیر آنرا به دید تحجر می نگرند. اما به این اعتقاد راسخ داریم که اگر ”سوزن” مال مردم باشد ”جوالدوز” حق خودمان است. 🌐 @tebona 5⃣ آفت اینجاست که اساسا ایشان بدون توجه به اینکه ثقل سامعه علامت بیماری است و نه علت بیماری سریعا شروع به نسخه و درمان میکنند. وظیفه طبیب آن است که از علامت پی به علت ببرد و این ممکن نیست مگر با شرح حال گرفتن و معاینه بیمار و بررسی بیماری های زمینه ای. ثقل سامعه همانگونه که می تواند به سردی دماغی مربوط باشد همانگونه هم می تواند به آن هیچ ارتباطی نداشته باشد و تشخیص این مهم امکان ندارد مگر با مداقه در احوال بیمار و شرح حال گرفتن از مزاج و سوء مزاج بیمار و احیانا بررسی سایر علائم! 6⃣ مخلص کلام اینجاست که اینگونه برخورد های عجولانه که عمدتا از سر نادانی و البته خیرخواهی است، گاهی اوقات جریان حقی مانند ”طب سنتی” را به نفع جریان باطلی چون ”طب مدرن” تغییر میدهد و صحنه بازی را به هم میزند. همین کار ها را کرده اید که هیچ مرجع تقلیدی حاضر نیست شما را به نزد خویش بخواند و از دست شما دوغ و دوشابی بنوشد. والسلام 🌐 @tebona 🔴 یادداشت ارسالی حجت الاسلام معینی، از محققین دین و سلامت و روایات طبی ______________________ . ⏮ موسسه طِبُنا؛ تخصصی فقه الطب 👌 با کانال طبنا در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید: ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
45.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▶️ محدثان متقدم شیعی از کتاب طب الائمه اعراض کرده اند و هیچ حدیثی را از آن نقل نکرده اند / شواهد حاکی از جعلی بودن کتاب طب الائمه دارد. 📣 بخشی از بیانات آیت الله ملک زاده، از اساتید درس خارج حوزه علمیه قم: 🌐 @tebona _________________________ 1⃣ یکی از اشکالات روایات طبی این است که عموما ضعف سند و ضعف منبع دارند. مانند روایات کتاب طب النبی، که اساسا راوی کتاب حنفی مسلک است. یا کتاب طب الائمه علیهم السلام. البته این کتاب الان مشهور است اما مولفان این کتاب اساسا ناشناخته هستند. 2⃣ خیلی از داروهایی که مدعیان طب اسلامی استفاده میکنند برگرفته از این کتاب است. مانند داروی بخور مریم، داروی جامع، داروی شافیه و... . نکته اول این است که نویسنده های کتاب طب الائمه اساسا ناشناخته هستند و در وجود خارجی ابنابسطام تردید است و در کتب رجالی چیز خاصی در مورد آنها ذکر نشده است. 🌐 @tebona 3⃣ اغلب روایات این کتاب اساسا هیچ جای دیگری ذکر نشده است. اکثر روایات این کتاب در هیچ جا و هیچ کتاب دیگری وجود خارجی ندارد. سوال اینجاست که چرا روایات این کتاب در هیچ کتابی ذکر نشده. در واقع محدثین شیعی از این کتاب و مرویات آن اعراض کرده اند. شواهدی وجود دارد که حاکی از جعلی بودن و ساختگی بودن کتاب طب الائمه است. 4⃣ در باب رساله ذهبیه هم همین مسئله وجود دارد و انتساب این کتاب به امام معصوم محل تردید است و شواهد زیادی بر مقتبس بودن این کتاب از اثار طبی یونان باستان مانند بقراط و... وجود دارد. ______________________ ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
29.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ▶️ اینکه تصور شود همه روایات طبی معتبر نیستند اشتباه است / روایات طبی و البته معتبر فراوانی نیز وجود دارد. 📣 بخشی از بیانات آیت الله ملک زاده، از اساتید درس خارج حوزه علمیه قم: 🌐 @tebona _________________________ 1⃣ اینکه می گویند روایات طبی ضعف سند دارند، این به نحو موجبه جزئیه است و نه موجبه کلیه. اگر ما ضعف و عدم اعتبار روایات رساله ذهبیه، طب الائمه ابنا بسطام و... را مطرح می کنیم، از آن سو هم روایات معتبر فراوانی نیز داریم. 2⃣ اگر بنا بر ”علی جمیع المبنانی” بگوییم خب روایات زیاد صحیح السندی در علم طب وجود دارد. اگر با نظر به ”علی بعض المبانی” بگوییم خب خیلی روایات حتی با سند ضعیف نقل شده اند اما چون در منبع معتبری مانند الکافی ذکر شده است، بنا بر اعتبار سنجی ”کتاب محوری” این روایت توثیق می شود. 🌐 @tebona 3⃣ عرض کردیم فقط در کتاب الکافی بیش از 2 هزار روایت طبی داریم. فلذا کسی تصور نکند که اگر رساله ذهبیه و طب الائمه از حجیت افتاد پس ما دیگر روایت نداریم. خیر. بلکه روایات فراوانی وجود دارد. 4⃣ اینکه گفته می شود حجیت در عرصه فقه به معنای معذریت و منجزیت است و در عرصه طب به معنای دیگری است، این حرف غلط است و نظر ما این نیست. نظر ما این است که حجیت در همه جا به یک معنا است ولکن آن معنا منجزیت و معذریت نیست. ______________________ . ⏮ موسسه طِبُنا؛ تخصصی فقه الطب 👌 با کانال طبنا در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید: ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. ▶️ حوزه های علمیه باید نظام جامع سلامت را از نگاه دین شکل دهند. 📽/ آیت الله سید مصباح عاملی، مدیریت محترم حوزه های علمیه خراسان رضوی: 🌐 @tebona _________________________ 1⃣ موضوع دین و سلامت فراگیر است همچنین محدود و مقید به قشر و کسی هم نیست و بهداشت جسم در اسلام بسیار مورد اهمیت است. دین و سلامت در واقع سبک زندگی را تشکیل می دهد و ما حوزویان باید در حوزه دین و سلامت نظام سازی کنیم و آن را هدف مند ارائه کنیم. 2⃣ حوزه های علمیه باید نظام جامع سلامت را از نگاه دین، تحت عنوان «هیئت اندیشه ورز نظام جامع سلامت دینی» شکل دهند. ______________________ . ⏮ موسسه طِبُنا؛ تخصصی فقه الطب 👌 با کانال طبنا در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید: ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
. #اطلاع_رسانی_نشست_ها ▶️ نشست علمی جستاری در روایات طبی، در پرتو ملاحظات فقهی- اصولی 🔻سخنرانان: 🔹استاد محقق داماد 🔹استاد علیدوست 🔹استاد سعدی 🕓زمان: دوشنبه 24 دی‌ماه 1397 ⛪️مکان: تهران،‌ دانشگاه امام صادق(ع) —------------------------------- 🔴 توجه: اخبار و سخنان سخنرانان محترم این نشست در کانال موسسه طبنا منتشر و نقد و بررسی خواهد شد... از پژوهشگران حوزوی جهت نقد و بررسی مواضع و سخنان سخنرانان این نشست، جهت انتشار در کانال و سایت موسسه دعوت به عمل می آید... ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
36.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. #اخبار_حوزه ▶️ متاسفانه در بیمارستان ها کارهای خلاف شرع و حرام زیادی انجام می شود. 📽/ آیت الله مهدوی، عضو خبرگان رهبری اصفهان و امام جمعه موقت: 🌐 @tebona _________________________ 1⃣ متاسفانه در بیمارستان ها کارهایی انجام می شود که خلاف دستورات اسلامی است. من به روئسای کل بیمارستان های اصفهان هم گفته ام که برخی از کارهای شما قطعا حرام است. 2⃣ باید بخش زنان از بخش مردها جدا باشد و پزشک زن یا مرد، نباید برای معاینه جنس مخالف برود. چه معنی دارد وقتی پزشک همجنس وجود دارد این کارها انجام شود؟! 3⃣ اسم بیمارستان ها مذهبی است اما خلاف اسلام و مذهب کارهایی انجام می دهند که از گفتن آن شرم می کنیم. 🌐 @tebona 4⃣ جالب است وقتی به پزشکان نهی از منکر میکنیم برخی پزشکان ناراحت هم می شوند! من زمانی که خودم بیمارستان بودم برخی از اینها را توبیخ می کردم که چرا احکام شرعی را رعایت نمی کنید. روحانی وظیفه اش این است که نسبت به این منکرات تذکر بدهد. 5⃣ در روایت داریم زن نمی تواند مرد را حجامت کند و از این امر نهی شده است. (متاسفانه در برخی از مراکز طب ایرانی و طب سنتی دانشگاهی دانشجویان و دوره دیده های زن، مردها را حجامت میکنند) 6⃣ جالب است بدانید شرط حضور طبیب مرد بر بالین زن دو چیز است:‌ اول اینکه اضطرار باشد و دوم اینکه زن خودش بخواهد. لذا گاهی زن مضطر هست اما او به پزشک مرد اجازه نمی دهد او را ببیند، در اینجا پزشک مرد اجازه ندارد او را درمان و معاینه کند. ______________________ . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
. 💢بیشتر احادیث طبی را عطارها مطرح کرده اند نه محدثین./در باب طب روایات ضعیف بسیاری وجود دارد./دین متکفل سعادت معنوی انسان ها است نه سلامت جسمی/روایات طب، از جایگاه امامت و رسالت مطرح نشده. 🔲گزارشی کوتاه از مهمترین اظهارات مطرح شده در "نشست علمی جستاری در روایات طبی در پرتو ملاحظات فقهی ـ اصولی" 🆔 @tebona
. ▶️ علم و عقل در کنار فقه، استنباط گزار‌ه‌های طبی را میسر می‌کند 📣 بخشی از سخنان استاد ابوالقاسم علیدوست‌، در نشست جستاری بر روایات طبی: 🌐 @tebona _________________________ 1⃣ استنباط خاص را فقیه انجام داده و استنباط عام کاری به فقیه ندارد و بیشتر ممکن است یک گزاره خبری یا هستی‌شناسانه را مورد بررسی قرار دهد و این‌گونه نیست که تنها فقیهان را به آن محدود کند. هر کس بخواهد در معارف دین قدم بردارد نیاز به استنباط دارد. هنگامی که می‌خواهیم در رابطه با گزاره‌های طبی بحث کنیم، منظور استنباط عام است. منظور از گزاره‌های طبی نیز گزاره‌هایی هستند که به موضوع هست‌ها می‌پردازد. منظور حکم و شریعت نیست. گاهی می‌گوییم گزاره‌های طبی گزاره‌های هنجارشناسانه هستند، به این معنی که یک هنجار خاصی را توصیه یا توضیح می‌دهد. منظور از نصوص دینی قرآن، روایات و سنت رفتاری معصوم است. 🌐 @tebona 2⃣ در اینجا پیرامون روش‌شناسی گزاره‌های طبی، به هفت هنجار می‌پردازیم. نخست در استنباط گزاره‌ها طبی باید دقت کنیم که دلالتی وجود داشته باشد که در خور شأن مسئله‌‌ای باشد که قرار است توضیح داده شود. لذا اگر گزاره‌ای فقهی بوده، ممکن است بگویم خبر ثقه کافی است، 3⃣ اما اگر گزاره غیرفقهی باشد، اطمینان به علم عرفی و قطعی خبر واحد در اخبار غیر احکام همانند یک گزاره‌ فقهی ممکن نیست و معمولاً سخت‌گیری بیشتری می‌شود و حتی اگر مسئله مهم باشد، اطمینان هم کافی نیست، زیرا مسئله مهم را با یک روایت بیان نمی‌کنند و نمی‌شود آن را با یک روایت تمام کرد و باید توجه به شأن آن مسئله داشته باشیم. 🌐 @tebona 4⃣ ابواب روایات و دلالت در آیات و روایات یک نوع نیست. در باب روایات طبی، روایات ضعیف بسیاری وجود دارد. بیش از ۸۵ نفر از کسانی که در جریان روایات طبی حضور دارند، غالی هستند که از این افراد می‌توان ابوالخطاب را نام برد که ادعای پیامبری کرد و مورد لعن امام صادق(ع) قرار گرفت. 5⃣ برخی از آیات و روایات ممکن است جامع باشند، اما جهانی نباشند. این موضوع دو نگاه افراطی و تفریطی را به وجود می‌آورد. نخست اینکه تمام نصوص دینی را مقید به زمان و مکان می‌کنند و مورد دیگر اینکه بعضی‌ها نیز هر آنچه به دست ما رسیده است را جامع و جهانی می‌دانند که این نگاه دچار آسیب است. در این رابطه، مجتهد باید وارد شود و درستی موضوع را بسنجد. 6⃣ گاهی به یک مطلبی در قرآن و روایات مواجه می‌شویم و باید دید قرآن و روایات آن را در چه شأنی عنوان کرده‌اند. وقتی نصوص دینی را بررسی می‌کنیم، باید دید که آیا از ۱۲ شأن صدور روایات برخوردار است یا خیر و اینکه در چه شأنی صادر شده است. 🌐 @tebona 7⃣ یک هنجار دیگر در روش‌شناسی استنباط گزار‌های طبی، مدیریت رابطه بین بایدها و هست‌ها است که چه وقت می‌توانیم از باید حکم‌ها و از هست‌ها برنامه استخراج کنیم؟ یک اندیشه می‌گوید اصلاً نباید این دو را با هم تلفیق کرد، در حالی که بعضی دیگر می‌گویند اتفاقا باید بتوان این رابطه را مدیریت کرد، چرا که اصولاً این دو با هم در ارتباط هستند. ______________________ . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
. ▶️ بیشتر روایات طبی را عطار ها نقل کرده اند / ائمه و معصومین به علم طب آگاهی نداشته اند. 📣 بخشی از سخنان استاد محقق داماد، در نشست جستاری بر روایات طبی: 🌐 @tebona _________________________ 1⃣ اول باید تکلیف خودمان را روشن کنیم که حکمت و فلسفه بعثت انبیاء برای چه بوده است؟ آیا هدف رسالت انبیاء سلامت بدن ما بوده است یا مسئله دیگری؟ برخی از حکما در این زمینه گفته‌اند که هدف رسالت انبیاء ایجاد نظم اجتماعی بوده است، اما دریچه‌ای که انبیاء به روی عالم غیب برای ما باز کرده‌اند، به غیر از آنها کس دیگری نمی‌توانست چنین کند. بشر با عقل خود محال بود به معنویت آسمانی برسد. 2⃣ آیا ما باید چنین حکمت والایی را به حدی پایین بیاوریم که بگوییم چه چیزی برای معده خوب است؟! پیامبر(ص) هم که مریض شدند، طبیی بر بالین ایشان آوردند. ائمه(ع) هم هرگز نگفته‌اند که «طبیب نیاورید، چون خودم می‌دانم باید خودم را چگونه درمان کنم». روایتی هم نداریم که مطرح شده باشد ائمه(ع) خودشان خودشان را درمان کرده‌اند. پس در اخبار مربوط به احادیث پزشکی، اجتهاد لازم است. 3⃣ بیشتر احادیث طبی را عطارها روایت کرده‌اند و اگر مسئله تضاد منافع را در نظر بگیریم، هیچ کدام سندیت ندارد. 🔹سؤال: آیا با وجود اثبات روایت‌های طبی، می‌توان یک مکتب طبی استخراج کرد؟ 🔹 پاسخ: این روایت‌ها اول باید اجتهاد و بعد استنباط شود. در ادامه در صورتی که تأیید شدند، باید بررسی شود که ارزش دینی دارد یا خیر. در صورتی هم که تأیید شوند، این روایت‌ها نه از جایگاه رسالت و امامت، بلکه به عنوان تجارب شخصی و اطلاعات یک امام باید مطرح شود. این روایت‌ها از جنبه رسالت، نبوت و امامت نیست و به این معنی نیست که خداوند آنها را مطرح کرده است. 4⃣ سوال: آیا دین متکفل سعادت دنیوی بشر است؟ 🔹پاسخ: بله. سعادت از طریق شریعت، معنویت و عبادت، نه متکفل سلامت جسم. البته دین می‌گوید که مراقب سلامت خود باشد و خود را به هلاکت نینداز، اما اینکه متکفل باشد تمام بیماری‌های جسمی ما را درمان کند، این مسئله داخل در سعادت نیست. ______________________ . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
. 📝 یادداشت اختصاصی حجت الاسلام امیری، مدیر موسسه فقه الطب به زودی با عنوان ” نمی شود با کلیات ابوالبقا، در روایات طبی جستار کرد” منتشر می شود... ▶️ این یادداشت در نقد سخنان استاد علیدوست و استاد محقق داماد نگاشته شده است... به زودی... 🌐 @tebona
#یادداشت_اختصاصی 📢 نمی شود با «کلیات ابوالبقا» در روایات طبی جُستار کرد! ✍یادداشت اختصاصی حجت الاسلام امیری، رئیس موسسه فقه الطب، طبنا (شماره 8) در نقد نشست علمی ”جستاری در روایات طبی” و سخنان استاد علیدوست و استاد محقق داماد ◀️◀️ متن کامل یادداشت حجت الاسلام امیری را ميتوانيد از لینک زير مطالعه بفرماييد: 👇👇👇👇👇👇👇👇 http://tebona.ir/2019/01/%d9%86%d9%85%db%8c http://tebona.ir/2019/01/%d9%86%d9%85%db%8c .
📢 نمی شود با «کلیات ابوالبقا» در روایات طبی جُستار کرد! ✍بخشی از مهم ترین عناوین یادداشت حجت الاسلام امیری در نقد سخنان استاد علیدوست در نشست «جستاری در روایات طبی»: 🌐 @tebona _________________________ 1⃣ ...باید از خود پرسید، که اساتید معظم علیدوست و محقق داماد، تا به حال کدام کار تصنیفی یا تألیفی قابل توجهی در زمینه علوم سلامت و طب داشته اند، که به عنوان نظریه پرداز در این نشست سخن ایراد کرده اند؟ آیا ایشان از علم طب سررشته ای دارند یا بر روایات طبی احاطه وافی و کافی دارند؟ آیا تا به امروز از ایشان مطلب درخوری یا مقاله قابل عرضی، با موضوع روایات طبی به روئیت کسی رسیده است؟... 2⃣ ...بیم این دارم که سنگینیِ سایه برخی مناصب و نام ها، غایت این ترقیمِ را، که نقدِ «ما قال»ها است به حاشیه «مَن قال»ها تقلیل دهد، لذا حقیقت و غایت سیاهه حاضر - که نمی توان آن را به صراحت فریاد نزد – چیزی جز پاره کردن چُرت آقایان و پراندن خواب از دِماغ بلغمی سروران نیست، لذا امید است این متن در وصول به این مقصود پیروز باشد و دیدگان شما نیز چیزی جز این را طلب نکند. ... 🌐 @tebona 3⃣ ...به صراحت محضر مستطاب استاد علیدوست عرض میکنم! چگونه به خود این اجازه را داده اید که در نشستی شرکت نمایید که حتی یک بار روایات موضوع آن نشست را کامل و با دقت نخوانده اید؟ با این وضع چگونه داعیه ارائه روش شناسی برای استنباط از روایات طبی را داشته اید؟ آیا معنای «بی تقوایی علمی» چیزی جز این است؟ آیا بی تقوایی علمی جز این است که به جوانب موضوعی احاطه علمی نداشته باشیم، اما در قامت یک نظریه پرداز و آن هم در نشست علمی مربوط به آن، ایراد سخن کنیم؟! 4⃣ ...ای کاش شما سرور گران، به جای آنکه بیرون از گود بنشینید، و با لفاظی و بکار بردن ادبیاتی دستوری، عالَم و آدم را نشانه بروید، خود آستین همت را بالا بزنید و به خود زحمت تورق مکتوبات کهن طبی را بدهید. چرا که اگر نصف همان زمانی که برای تدقیق در زوائد اصولی خرج میکنید برای تعمق در روایات معتبر طبی خرج می نمودید، فی الحال ضمیر بارز این سیاهه حضرتعالی نبودید... 🌐 @tebona 5⃣ ...بیش از هر چیز این نوع ارائه سخن فریاد از یک بی تقوایی علمی دارد و گواه بر عدم احاطه علمی قائل آن است. البته این حقیر شما را جزو فضلای خاص حوزه علمیه و از آینده داران علمی آن میدانم. اما در موضوع مطروح حضرتعالی را کمتر از آنچه که توقع داشتم یافتم. لذا خاضعانه و برادرانه، محضر مستطابتان عرضه میدارم که مانند سایر فضلا، رَه بر احتیاط بگیرید و در موضوعی که به آن احاطه علمی و تسلط معرفتی ندارید، سکوت کنید و از بیان کلیاتی که حاصلش اتلاف عمر خود و مخاطبانتان است، جدا پرهیز نمایید. چرا که امام معصوم فرمودند: «مَن عَمل علی غیر علمٍ، کان مایُفسِدُ اکثر مِن ما یُصلِح» —---------------------------------------— ◀️◀️ متن کامل یادداشت حجت الاسلام امیری را ميتوانيد از لینک زير مطالعه بفرماييد: 👇👇👇👇👇👇👇👇 http://tebona.ir/2019/01/%d9%86%d9%85%db%8c http://tebona.ir/2019/01/%d9%86%d9%85%db%8c .
📢 حضرت آقای محقق داماد! بائک تَجُر، بائی لاتجر؟! ✍بخشی از مهم ترین عناوین یادداشت حجت الاسلام امیری در نقد سخنان استاد محقق داماد در نشست «جستاری در روایات طبی»: 🌐 @tebona _________________________ 1⃣ ...آنچه بیش از همه نقاهت علمی و سستی نظریات اساتید گرام این نشست را ظاهر کرد، سخنان استاد محقق داماد بود. ایشان حتی زحمت تکرار همان کلیات ابوالبقایی استاد علیدوست را هم به خود نداده و به مثابه یک خطیب، که برای خطابه اش محتوایی آماده نکرده است، در این نشست حاضر شدند و هر آنچه بر ذهنشان ساری شد، بر لسان جاری نمودند، تا شاید تیری از غیب بیاید و از کشکول کلامشان، روش شناسی استنباط استخراج کند! ... 2⃣ یکی از شاه بیت های کلام ایشان، تاکید بر سند و رجال احادیث بوده است، تا جایی که اساس وجود حدیث معتبر طبی را انکار کردند. جدای از صحت و سقم اصل مطلب ایشان، آنچه بر من گران آمد، عدم پایپندی ایشان بر سخنان خودشان بود. آقای محقق داماد آنقدر تاکید بر بررسی سند و رجال را، با ادبیات متلونِ دستوری و متنوع تاکیدی بیان داشتند، که گویی ایشان هیچ گاه به حدیثی ضعیف، اِسناد نداده اند. اما از قضا سرکنگبین صفرا فزود و طولی نکشید که ایشان در همین مجلس عدم التزام علمی و عملی خودشان را نشان دادند و دست کم دو بار کلام خود را نقض نمودند. 🌐 @tebona 3⃣ نقض اول آنجا بود که ایشان برای خلع ید نمودن معصومین علیهم السلام از علم طب، به کتاب معلوم الحال «مقتل امیر المومنین» از جناب «ابن ابی الدنیا» استناد کردند که آری، هنگام شهادت امیرالمومنین علی علیه السلام بر بالین ایشان طبیب حاضر کردند و این خود نشان از بی اطلاعی ائمه علیهم السلام از علم طب دارد! نقض دوم آنجا بود که ایشان پرده از تفکر شاذ خود برداشتند و بدون توجه به اولیات کلامی شیعه و با استناد به حدیث مجعوله «تابیر نخل» حدیثی مجعول را از منابع اهل سنت نقل نمودند که حضرت فرموده اند: «انتم بامور دنیاکم اعرف منی». 4⃣ در شان خود نمی بینم که بخواهم نقد حدیث مجعوله «تابیر نخل» را حتی بازگو کنم و لذا توصیه می کنم به عنوان کسی که دستتان در آتش مطالعات پژوهشی است قدری سنجیده تر و بدون تعصب سخن بگویید و حداقل قبل از آنکه سخنی بر زبان جاری میکنید آنرا اول هضم نمایید و اقوال و افواه پیرامون آن را دقیق تر ببینید. تاسف دارم و اندوه! که بعد از عمری پژوهش و مطالعه، به این نتیجه رسیده اید که اعتقادات کلامی خود را در حلبی آبادهای حدیثی اهل سنت و از میان مخروبه های روایی آنان جستجو کنید. لذا شما را با ثمره علمیتان تنها میگذارم و برایتان دعای خیر میکنم چرا که از قدیم گفته اند: «هر چه سعی کنید بدیهیات را بیشتر اثبات کنید استبعاد از آن نیز بیشتر می شود». 🌐 @tebona 5⃣ حضرت آقای محقق داماد! به قول یک مثال طلبگی «بائک تجر! بائی لاتجر؟»! اگر استناد به احادیث مجعوله، آن هم از منابع اهل سنت خوب است، چرا استناد به سایر احادیث ضعیف طبی خوب نباشد؟ شما با این کار، نه تنها ریشه این جهالت را نخشکانده اید بلکه درخت زقوم اخباریگری را نیز ریشه دار تر و مقاوم تر کرده اید. به جد معتقدم که این نشست به ظاهر علمی، طب و اسلام را به گونه ای با خاک یکسان کرد، که هیروشیما و ناکازاکی آنگونه با خاک یکسان نشده اند! و این نتیجه ی چیزی جز آش شله قلم کاری که وزارت بهداشت به همکاری دانشگاه امام صادق علیه السلام پخته اند، نیست! 6⃣ از حوزه اي که گرد خمودي و دکترا زدگي بر آن پاشيده شده و در آن باب فقاهت و حُراَنديشي متناسب با مُبتَلابِهاتِ جامعه مفتوح نيست و سَعيِ درخوري، از سوي مديرانش براي شنيدن انديشه هاي مخالف، دیده نمي شود و حوزه اي که فاصله اش از دو منبع اصلي و مامن انحصاري شريعت، آشكارا عَيان است، تا جايي که برخي از دانش آموختگانش پاره اي از تصنيفات روايي را، اي بسا حتي مَس هم نكرده اند، انتظار نداريم كه رويكردي فقاهي و ضابطه مند به مرويات طبي و ابواب اطعمه و اشربه، داشته باشند. اما ديگر از عالیجنابان روحانی و سروران و فاضلانی چون شما انتظار نداريم كه تك تك مرويات ابواب طبی را روي چوبه دار قضاياي شخصيه برند، و طناب آب و هوای مکه و مدینه را، دور گردن مرویات معتبره بیفکنند و با لَگَدِ علم رجال، کثیری از خزائن معرفت را حلق آویز کنند و در نهایت با نظریه «علم دینی و غیر دینی» تیر خلاص بر پیکر بی جان و نحیف مرویات معتبره طبی بزنند! —---------------------------------------— ◀️◀️ متن کامل یادداشت حجت الاسلام امیری را ميتوانيد از لینک زير مطالعه بفرماييد: 👇👇👇👇👇👇👇👇 http://tebona.ir/2019/01/%d9%86%d9%85%db%8c http://tebona.ir/2019/01/%d9%86%d9%85%db%8c .
📢 بی توجهی به سیر تاریخی تدوین احادیث شیعه! ✍بخشی از مهم ترین عناوین یادداشت حجت الاسلام امیری در نقد سخنان استاد محقق داماد در نشست «جستاری در روایات طبی»: 🌐 @tebona _________________________ 1⃣ استاد محقق داماد، در بخش دیگری از بیانات گرانِشان موکدا فرمودند: «راویان احادیث طبی، نه محدثان بلکه عطاران کهن بوده اند و بسیاری از احادیث طبی از طریق عطاران نقل شده است». اگر قائل این قول را نمی شناختم، یقین میکردم که ناقل آن کمترین اطلاع و سر رشته ای از سیر تدوین احادیث در شیعه ندارند. بسیار مُتَباعِد است که ایشان ندانند که عنایت به منبع مکتوب احادیث، یکی از محورهای اصلی قدما در فرایند ارزیابی صدور حدیث و اعتبار سنجی آن بوده است و مُستبعَد آنجاست که اساسا ندانند راوی هیچ نقشی به عنوان ملاک اعتبارسنجی در سیر تدوین احادیث شیعه در نزد قدما نداشته است. 2⃣ اینکه راوی عطار باشد یا خباز یا بزاز، چون به مثابه یک حمال نسخه مکتوب بوده است، جرح او اثری بر نسخه مکتوبش نداشته است. از آنجا که نقل حدیث در شیعه بر محور کتابت و نوشتار حدیث بوده و نه نقل شفاهی روایات، ارزیابی آن نیز غالبا مبتنی بر کتابت و نوشتار آن منبع حدیثی بوده است و نه شناخت احوالات راوی و رجال حدیث! بماند که شما حتی نمی توانید در اسناد روایات طبی کتب اربعه، حتی نام یک راوی عطار را نیز پیدا کنید. (راوی غیر از نسخه مکتوب مراد است) 🌐 @tebona 3⃣ از باب مویدی کوچک، به عرض جنابتان می رسانم که هیچ تالیفی در میان قدمای شیعه با عنوان «الموضوعات» پیدا نخواهید کرد و این نشانه چیزی جز میراث داری قدمای شیعه و امانت داری آنان بر احادیث معتبر نبوده است، چرا که اگر جز این می بود، باید شاهد تالیف کتبی با این نام در سیر تدوین احادیث شیعه می بودیم. این پرسش را بارها از خود پرسش نمایید که چرا کتب «الموضوعات» در شیعه نگارش نیافته است؟ 4⃣ مخلص کلام آنکه قدما و متاخرین بر آثار مکتوبِ معتبرِ حدیثی اعتماد می کرده اند و راوی را ملاک ارزیابی حدیث قرار نمی داده اند، اما رویه ای که از قرن 7 و از مکتب حدیث حله بر حوزه های علمیه باب شد رویکرد افراطی و غلط «رجال محوری» را حاکم بر سامانه حدیثی شیعه کرد و برخی معاصرین نیز با همان رویکرد افراطی بسیاری از روایات معتبر را از دم تیغ علم رجال می گذرانند. آیا شما نیز می خواهید شانه به شانه افرادی چون حیدر علی قلمداران، سید ابوالفضل برقعی، مصطفی حسینی طباطبایی، نعمت الله صالحی نجف آبادی و آقای بهبودی بزنید؟ آیا شما نیز خود را دوشا دوش این عزیزان می دانید؟ 🌐 @tebona 5⃣ از باب تاکید بیشتر عرض میکنم که شیعیان با طراحی سامانه انتقال حدیث و کتابت آن و البته تاکیید و تایید این مسلک توسط امامان علیهم السلام، اساسا احادیث ساختی و جعلی وارد میراث معتبر آن نشده است. چرا که سیره محدثان شیعه در اخذ احادیث و انتقال آن به شاگردان و نگارش آن در کتب، مبتنی بر قواعدی بوده است که بدون شک از آن مطلع هستید. سماع، قرائت و اجازه سه رویکرد قدما در نقل احادیث و انتشار احادیث بوده است. آنچه مهم است تاکید این مسئله است که قدمای اصحاب بدون سماع، قرائت یا اجازه حدیثی نقل نمی کرده اند. 6⃣ با احترام به شما عاليجنابان عرضه میدارم که اين تمسک به فروع و تضييع اصول، و عدم اولويت سنجي، نتیجه ای را به بار می نشاند، که عینا جریانات اخباری مسلک طبی به بار نشانده اند. اگر قرار است انديشمندان حوزوي و سروران روحانی، به مسائل مرتبط با طب و سلامت ورود کنند، اي كاش عليه سیاست های کلان سلامت مانند مسئله تراریخته ها، شبیه سازی انسان و... ورود مي کردند و دامن حوزه ها و روحانيت را از ننگ برائت، بر این دست موضوعات مبرا مي فرمودند. 🌐 @tebona 7⃣ سخن گفتن از نقائص این نشست، مثنوی هفتاد مَن است و در حوصله این قلم نیست. اما آنچه که جای فریاد داشت، مواضع و ایرادات اعزه روحانی این نشست ها بود، که سعی شد به بخشی از آنها با رویکردی تحلیلی اشاره شود. امید است که روشهای اعتبارسنجی، فهم و کاربست احادیث طبی به سامان آید و عقلانیت و فقاهت ورزی در مقام درخور خود بنشیند و معرفت عالمانه افعال خداوند در طبیعت، نه با نگاه داروینیستی و همسو با مدرنیته، بلکه با نگاهی فقاهی و هماهنگ با تمدن سنتی و وحیانی انبیاء، کاویده و پژوهش شود. 8⃣ ای کاش مادر حوزه، فرزندان بیشتری از جنس امام (ره) می زایید تا به جای شعار دادن و کلی گویی، با مسائل جامعه اسلامی مسئولانه برخورد کنند و با ذهن نظام ساز خویش، فکری به حال انقلاب اسلامی کنند. —---------------------------------------— ◀️◀️ متن کامل یادداشت حجت الاسلام امیری را ميتوانيد از لینک زير مطالعه بفرماييد: 👇👇👇👇👇👇👇👇 http://tebona.ir/2019/01/%d9%86%d9%85%db%8c http://tebona.ir/2019/01/%d9%86%d9%85%db%8c .
. ▶️ گر حکم کنند که مست گیرند / در شهر هر آنکه هست گیرند... 📣 بخشی از یادداشت استاد مصطفی دری در سایت اجتهاد در موضوع حکم اخیر پدر خود خوانده فتنه طب اسلامی: 🌐 @tebona ---------------------------------------- 1⃣ طب اسلامی موافقان و مخالفان فراوانی دارد. موافقان آن، همچون «پدر» مذکور ... «طب اسلامی» همان اکسیر جاویدانی می داند که عمل به آن، حیاتی طولانی و سرشار از سلامتی را به دنبال دارد. 2⃣ در رابطه با خبرِ حکم پدر خود خوانده طب اسلامی اما چند پرسش مطرح است: ◀️ ۱- طرفداران طب اسلامی، هیچ‌گاه در مقام واکاوی دانشی و علمی مدعای خود نبوده‌اند. آنچه از ایشان تابه‌حال دیده شده، چیزی جز تهدید و تحقیر طب جدید و بیان چند فقره پیشنهاد علمی و احیاناً «خواستگاری!» از جانب برخی مسؤولین دانشگاه‌های اروپایی نبوده است. آن‌ها هیچ‌گاه در محافل علمی حاضر نشده و به بحث با مخالفان خود نپرداختند... 🌐 @tebona ▶️ ۲- ...طب اسلامی با توجه به استنادی که به شریعت دارد، نقشی اعتقادی و دینی نیز پیدا می‌کند؛ بنابراین نه‌تنها واکاوی درستی یا نادرستیِ ادعاهای مدعیان آن، امری ضروری است بلکه اساساً همچون سایر استنادهایی دینی، اعتبارسنجی آن، از وظایف نهادهای دینی به شمار می‌رود. ◀️ با این وصف، این پرسش به وجود می‌آید که چرا علیرغم کری‌خوانی چند دهه‌ای مدعیان طب اسلامی و ایجاد مراکز متعدد درمانی و دارویی از جانب آن‌ها، حوزه‌های علمیه، هیچ‌گاه واکنشی جدی نسبت به این دانش جدید اسلامی از خود نشان ندادند؟ چرا هیچ بیانه، واکنش صریح و یا تحصّن و تجمعی در مخالفت یا موافقت با این دانش، در میان حوزه‌ها به وجود نیامد؟ آیا اعتقادات مردم، آن‌قدر ارزشمند نبود که نهادهای مختلف حوزوی که در مقابل انحرافات مختلف دینی، به‌سرعت موضع می‌گیرند و پیگیری می‌کنند، در این فقره نیز به میدان آمده و نظر خود دراین‌باره را به‌صراحت و به دور از اجمال، ابراز کنند؟ 🌐 @tebona ◀️ ... اگر طب اسلامی، خود، دکان و فریبی است که با نام داروی امام رضا(ع) و امام کاظم(ع) و بُخور حضرت مریم، اسباب پدرخواندگی پدرانِ خودخوانده خود را فراهم می‌آورد، پس چه رسالتی والاتر از روشنگری در مقابل این انحراف واضح از دین وجود دارد؟ ◀️ ۳- پرسش دیگر اینکه: اگر طب اسلامی، فریبی است که باید مدّعی آن دستگیر شود و بساط آن جمع گردد، چه تفاوتی میان این مدّعا و ادّعاهای دیرین مشابهی همچون فیزیک اسلامی، ریاضی اسلامی و سایر دانش‌های دینی و اسلامی است که ازقضا هیچ‌گاه هم از ادعا فراتر نرفته و نمونه‌ای از آن به جامعه علمی عرضه نمی‌شود؟ اگر مجازات ایجاد یک دانش اسلامی بی‌اساس، دستگیری مدّعی آن است، پس ادعای ایجاد دانش‌های متعدد دینی و متفاوت با دانش‌های موجود و تأسیس نهاد و مرکز برای تئوریزه کردن آن‌ها، چه مجازاتی را در پی دارد؟ 🌐 @tebona ▶️ باری، ارتکاز تاریخی و دیرین متدینان بر این بوده که تفریط در جانب دین را مستحق مجازات و افراط در آن را موجب مدح و یا دست‌آخر، برخورد ملایم می‌دانستند. این امر موجب شده تا همان‌طور که در گذشته، منکرین مقامات اهل‌بیت را افرادی خارج از دین می‌شمردند و در مقابل، غالیان را صرفاً «متدینینی جاهل» می‌انگاشتند، امروز نیز برای عمل نکردن به واجباتی همچون حجاب، گشت ارشاد بگذارند، اما ایجاد دانش‌های اسلامی جدید و بی‌ریشه را نه‌تنها انحراف نانگاشته و دستگیرشان نکنند بلکه مستحق دریافت بودجه سالانه دولتی نیز بدانند! ⏺ منبع: سایت شبکه اجتهاد --------------------------- . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
. # ▶️ مواد افزودنی نوعاً و عمدتاً مرکب از اجزایی می‌باشند که ممکن است یک یا چند جزء، حرام داشته باشند. 📢 حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی: 🌐 @tebona ---------------------------------------- 1⃣ لازم است دامنه و سطح دو مقوله استاندارد و حلال را در کشور بر اساس ابعاد علمی، فقهی، حقوقی و تقنینی، گسترش و عمق ببخشیم. 2⃣ حلال دارای دامنه و عرضی وسیع است؛ خوراک، پوشاک، آرایش، خدمات  و گردشگری پنج حوزه  کلان حلال را تشکیل می دهند. 3⃣ در ارتباط با کالای خوراکی باید حلال را در دو زمینه پی گرفت، یکی ماده اصلی در یک کالای خوراکی  که باید حلال باشد و دیگری افزودنیها به ماده اصلی در کالای خوراکی که آن نیز باید حلال باشد. 4⃣ اشیا و خوراکی ها نوعاً و عمدتاً مرکب از اجزایی می‌باشند که ممکن است یک یا چند جزء، “ماده ناحلال” یا “افزودنی ناحلال” باشد، یا برای سلامت جسم انسان مضر باشد. --------------------------- . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
. ▶️ توضیحات مکتوب استاد علیدوست در باب علم طب و نسبت ان با روایات باسمه تعالی در شریعت مطهر اسلام، نظام سلامت و تغذیه وجود دارد و بخشی از تراث اهل بیت طهارت و عصمت- علیهم صلوات الله- نصوص مبین این دو نظام است که باید مجتهدانه و نه غیر آن!! در خدمت این تراث قرار گرفت. چنان که نباید به بهانه احترام به این نصوص داده های معتبر علوم را نادیده گرفت. خداوند بزرگ همگان را از شرور در امان نگه دارد. ابوالقاسم علیدوست ۱۳۹۷/۱۱/۱ ه.ش @tebona
#اخبار_حوزه ▶️ کتاب نقدی بر «طب اخباری گری» ✍ مولف: حجت الاسلام ابوالحسن معلمی زاده ⏺ انتشارات: برگ بو --------------------------- . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
4_5931705235729810556.m4a
14.48M
. ▶️ نقد سخنان آقای محقق داماد توسط آقای دکتر سید سعید اسماعیلی، پزشک و محقق در علوم اسلامی --------------------------- . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
. ◀️ دیدار رییس و اعضای فرهنگستان علوم پزشکی ایران، دکتر مرندی و سایر اعضا با استاد علوی بروجردی 📢 لازم به ذکر است پیش از این حجت الاسلام مظاهری سیف، جریان سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی را گسترش دهنده ایده های معنویت غیردینی و موجب توسعۀ لائیسم مخفی دانسته بود. --------------------------- . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
#اخبار_حوزه #فقه_الطب 📢 آقای دکتر مرندی! جریان سلامت معنوی فرهنگستان، چیزی جز گسترش ایده های معنویت غیردینی و توسعۀ لائیسم مخفی نیست. ⏪ نامه شجاعانه حجت الاسلام مظاهری سیف در استعفا از گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی، زیر نظر دکتر مرندی: 👇👇👇