eitaa logo
موسسه فقه الطب، طِبُنا
1.3هزار دنبال‌کننده
212 عکس
72 ویدیو
47 فایل
کانال رسمی موسسه تخصصی فقه الطب، طِبُنا وب سایت: www.tebona.ir سامانه پيامكي: 5000 54 216 ارتباط (نقد، نظر، پیشنهادات): @tebona_admin حمایت مالی از موسسه: https://idpay.ir/tebona کانال شخصی مدیر موسسه: @ali_amiry_ir
مشاهده در ایتا
دانلود
#یادداشت_اختصاصی ✍️ یادداشت اختصاصی حجه الاسلام امیری، مسئول موسسه فقه الطب (طبنا) در نقد، بررسی و تحلیل سند منتشر شده از رساله مذهبه... ◀️ لازم به ذکر است که این یادداشت با نگاهی به دانش مخطوطات و سیر تحول آن و هم چنین با مروری بر دانش کودیکولوژی نوشته می شود... ⏮ منتظر باشید. در روز های آینده... _________________ 🆔 @tebona
#یادداشت_اختصاصی 📢 «کتاب به کتاب»، نه «دهان به دهان»! ✍️ یادداشت اختصاصی حجت الاسلام علی امیری (شماره 10)، در تحلیل و بررسی علت پذیرش مرویات طبی نامعتبر، از جمله رساله ذهبیه و طب الائمه ابنابسطام، امشب از کانال و سایت موسسه طبنا منتشر می شود... —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
#یادداشت_اختصاصی 📢 «کتاب به کتاب»، نه «دهان به دهان»! ✍️یادداشت اختصاصی حجت الاسلام امیری، مدیر موسسه فقه الطب، طبنا (شماره 10) در تحلیل و بررسی علت پذیرش مرویات نامعتبر طبی از جمله رساله ذهبیه و طب الائمه ابنابسطام را می توانید در سایت موسسه به آدرس و لینک زیر ببینید. ◀️◀️ متن کامل یادداشت را ميتوانيد از لینک زير مطالعه بفرماييد: 👇👇👇👇👇👇👇👇 http://tebona.ir/2019/07/%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%a8%d9%87 .
«کتاب-به-کتاب»،-نه-«دهان-به-دهان».pdf
573.8K
#یادداشت_اختصاصی 📢 فایل pdf یادداشت «کتاب به کتاب»، نه «دهان به دهان»! —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
#نقد_اساتید 📢 تمسخر علم ديني؛ از حسن روحاني تا رسول جعفريان ✍️ یادداشت حجت الاسلام سيد محمد حسين متولي امامي، در نقد رویکرد حجت الاسلام جعفریان به مقوله علم دینی و روایات طبی: 🌐 @tebona
موسسه فقه الطب، طِبُنا
#نقد_اساتید 📢 تمسخر علم ديني؛ از حسن روحاني تا رسول جعفريان ✍️ یادداشت حجت الاسلام سيد محمد حسين
📢 تمسخر علم ديني؛ از حسن روحاني تا رسول جعفريان ✍️ یادداشت حجت الاسلام سيد محمد حسين متولي امامي، در نقد رویکرد حجت الاسلام جعفریان به مقوله علم دینی و روایات طبی: 🌐 @tebona _____________________________ 1️⃣ مدتي است كه رسول جعفريان، به مقوله علم ديني حمله مي‌كند و با تمسخر سنت‌هاي ايراني اسلامي، سخن از وجود علم و تمدن در گذشته ايران اسلامي را چرند خوانده است! او با اشاره به برخي طلاب احمق كه از خزينه دفاع مي‌كرده‌اند و در برابر دوش‌هاي حمام مقاومت نشان مي‌دادند، به تمامي فرهنگ و تمدن اسلامي حمله مي‌كند و به خصوص، طب سنتي و اسلامي را غيرعلمي و مزخرف خطاب كرده است! 2️⃣ مدتي قبل هم حسن روحاني، رئيس جمهور بذله‌گوي ايران نيز با تمسخر، علم ديني را به معناي گذاشتن قرآن در داشبورد ماشين عنوان كرده بود!! 3️⃣ شكي نيست كه تمسخر سنت‌هاي تاريخي خود، ناشي از خودباختگي، احساس حقارت و آشفتگي فكر است. كدام تمدن در تاريخ بشريت، بدون تكيه بر سنت‌هاي خود شكل گرفته است؟ مگر اروپايي‌ها دچار خرافات، سنت‌هاي غلط و جنايت‌هاي بزرگ نبوده‌اند؟ هنوز هم در اروپا و امريكا، خرافات و اعتقادات عجيبي به چشم مي‌خورد و هنوز هم غربي‌ها، به اساطير يوناني خود افتخار كرده و براساس همان عقايد، فيلم‌هاي بزرگ مي‌سازند و كتاب‌هاي پرفروش مي‌نويسند. 4️⃣ گذشته از آن‌كه مقام معظم رهبري بارها بر علم ديني تأكيد كرده‌اند، رسول جعفريان با چه تعريفي از علم، چنين سخنان بي‌پايه‌اي را در دفتر تبليغات اصفهان بيان كرده است؟ 🌐 @tebona 5️⃣ اين سخنان با تعاريف پوسيده قرن نوزدهم اروپا هماهنگي دارد. همان تعاريفي كه «ويلفرد دوپارتو» جامعه‌شناس و اقتصاددان معروف ايتاليايي، از آن به ياد كرده است. احمقانه است كه علم را محدود به نگرش پوزيتويستي كنيم و سنت خود را به تمسخر بگيريم. 6️⃣ امروزه تعاريف پوزيتويستي از علم، در غرب منسوخ شده و بيش از يك قرن است كه مكاتب تفسيري و انتقادي، نگرش ديگري به علم را مطرح كرده‌اند. با نگاه محدودي كه آقاي جعفريان به علم دارد، بايد طب سوزني چيني‌ها را نيز غيرعلمي بدانيد، در حالي كه امروزه عالم‌گير شده است. اگر آن‌ها نيز طب سوزني خود را به سخره مي‌گرفتند و از آن حمايت نمي‌كردند، آيا امروزه چنين كارآمدي و نفوذي در عالم داشت؟؟ 7️⃣ امروزه طب اسلامی و سنتی كارآمدي خودش را نشان داده و مورد استقبال جامعه ايراني، بلكه جهان اسلام قرار گرفته است. در تركيه، بنده شاهد بودم كه چگونه مردم استانبول به بحث‌هاي طبی علاقه‌ نشان مي‌دادند. 🌐 @tebona 8️⃣ هرچند معتقدم براي اين‌كه طبابت در مجامع علمي جهان ارائه شود، قالب منظم و منسجمي پيدا نكرده و نتوانسته نتايج كار خود را در قالب كتب و مقالات علمي تدوين كند؛ اما با هو كردن و تمسخر امثال آقاي جعفريان، نه طبابت از علم‌بودن مي‌افتد و نه از نفوذ اجتماعي آن كاسته مي‌شود. ◀️ منبع: کانال مطالعات تمدن اسلامی (متا): —---------------------------------------------— 👌 با کانال موسسه طِبُنا؛ در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید: ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
📢 «ذَرّة»، «ذُرّت» یا «گاورس»؟! ✍️ یادداشت یکی از اساتید حوزوی که اجازه انتشار نامشان داده نشده است: 🌐 @tebona _________________________ 1️⃣ در روایات باب زکات فطره که موضوع آن در برخی روایات، اجناس اربعه و در برخی مطلق قوت رایج بلد است دو روایت از صادقین «ذَرّة» را نیز در فهرست موارد دارد . «ذَرّة» به تصریح اصحاب لغت «گاورس» است که دانه ای ریز مانند کنجد و خشخاش (مناسب ذکر آن در یک روایت همراه آرد و سویق) است. 2️⃣ این کلمه در توضیح المسائل به «ذُرّت» تبدیل شده و همین نام اکنون در اینترنت در فتاوای معاصرین و اعلانات دفاتر مراجع به وفور به کار می رود، و این گر چه با توجه به کلّیت موضوع (قُوت بلد) موجب انفطار سماوات و انشقاق ارض نیست، و مضایقه ای نیز در ذکر مصادیق قوت غالب هر زمان در فتاوا و رسائل نباید باشد، ولی با توجه به سابقه روائی مورد، از مصادیق روشن بدفهمی اصل عربی کلمه است. 🌐 @tebona 3️⃣ ذرّت بنا بر تحقیق نبات شناسان تا قرن دهم هجری در این سوی جهان وجود نداشته، مانند گندم که در آن سوی دیگر وجود نداشته است. در هیچ فُسیلی هم در طرفین اثری از یکی از این دو در سرزمین دیگری نیست. ذُرّت در این سو و گندم در آن سو از نوآورده ها و سوغات های کشف قاره امریکا در سال هشت صد و نود و هشت هجری برای دو طرف بود. 🌐 @tebona 4️⃣ سزاوارست کسی در جایی فرق ذَرّة و ذُرّت را تذکر دهد تا زبان فقه و مفردات آن به صورت اصلی و اصیل محفوظ بماند و مثل میگو نشود که متأخرین ما (و نه احناف که با نظر مشهور فقه ما : «لا یحلّ من صید البحر الاّ السمک» همراهند) به تصور آن که «سمک اربیان» است (در حالی که میگو به اتفاق نظر جانورشناسان از تیره سخت پوستان مانند خرچنگ است و اصلاً از تیره ماهیان نیست) فتوا به حلیّت آن دادند و در فقه ماندگار شد. —---------------------------------------------— 👌 با کانال موسسه طِبُنا؛ در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید: ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
موسسه فقه الطب، طِبُنا
#نقد_اساتید 📢 «ذَرّة»، «ذُرّت» یا «گاورس»؟! ✍️ یادداشت یکی از اساتید حوزوی که اجازه انتشار نامشان
📢 اصلاحیه بر خبر منتشر شده! 🌐 @tebona ◀️ متن فوق ابتدا توسط یکی از مخاطبین، به مدیر کانال طبنا ارسال شد و به دلیل سوء برداشت پیش آمده، اینگونه درج شد که فرستنده، خود نگارنده این مطلب می باشد. ◀️ اما با اطلاع دیرهنگام ارسال کننده متن و تذکر برخی همراهان کانال به استحصار می رساند متن فوق در کانال «کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران» توسط جناب آقای رسول جعفریان، آن هم به نقل از سید حسین مدرسی طباطبائی منتشر شده است که به اشتباه به گونه دیگری درج شد و از مخاطبین عزیز کمال اعتذار را داریم. ✅ لازم به ذکر است به هیچ عنوان انتشار این متن از سوی موسسه طبنا به معنای تایید ناقل و یا نویسنده و یا حتی محتوای آن نمی باشد و برای ایضاح مطلب برخی از اشکالات ارسالی قرار داده خواهد شد. —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
موسسه فقه الطب، طِبُنا
#نقد_اساتید 📢 «ذَرّة»، «ذُرّت» یا «گاورس»؟! ✍️ یادداشت یکی از اساتید حوزوی که اجازه انتشار نامشان
📢 «روبیان» یا همان میگو روایت خاص دارد. 🌐 @tebona کسی هم نگفته است مراد از سمک، «روبیان» است یا «روبیان» از مصادیق سمک محسوب می‌شود. بله من باب احتمال ممکن است کسی گفته باشد لعل «روبیان» هم نوعی سمک باشد‌ لکن استناد فتوا به لفظ سمک نیست. لذا در کل آقای مدرسی (نویسنده این متن) اصلا مطلب را دقیق فهم نکرده و بی‌جهت به فقها اشکال کرده‌اند. ✍️ منبع یادداشت: کانال «احیای نسخ» —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
📢 آقای رسول جعفریان! فَأَيْنَ تَذْهَبُونَ؟! ✍️ یادداشت زیر در نقد تکمیلی بر اشکال آقای حسین مدرسی بر فقها نگاشته شده است، همچنین از کانال وزین «احیای نسخ» جهت انتشار آن کمال قدردانی را داریم: 🌐 @tebona _________________________ ◀️ 1. در روایات کلمه «الاربیان» داریم که گفته شده نوعی از سمک است. 2. همچنین چند روایت با عبارت «الربیثا» داریم، که در همان روایت «الاربیان» هم آمده است. 3. یك روایت هم داریم ظاهرش این است كه «الربیثا» نوعی از «الاربیان» است که آنجا باز می‌فرمایند به دلیل اینکه از جنس سمک است. 🌐 @tebona ◀️ اگر آقای مدرسی در مقابل اشکال ما جواب دهد که: «در روایات آمده روبیان نوعی سمک است» پاسخ می‌دهيم: «ما هم منتظر این حرف بودیم، پس چرا می‌گويید فقها تمسك به «الا السمك» كردند براي «روبيان»؟!» مضافا چرا روایت را به بهانه علم جانورشناسی کنار گذاشتید؟ شاید اصلا جانورشناسی ملاکی را برای سمک در نظر گرفته و روایت یک ملاک دیگر را! 🌐 @tebona ◀️ مضاف بر اينكه الفاظ ايكال، به عرف داده شده‌اند، اگر عرف زمان معصوم بگوید فلان چیز سمک است و در علم جانورشناسی قسم بخورند سمک نیست اعتنا نمی‌شود. و نیز آنچه برای ما مهم است تشخیص حرمت و حلیت میگو از نظر شارع است نه اینکه علم جانورشناسی میگو را جزء چه خانواده حیوانی در نظر می‌گیرد! و این روایات خاص است که یا تخصیص میزند حرمت غیر از سمک از حیوانات بحر را که حلیت «روبیان» است. 🌐 @tebona ◀️ یا می‌فرماید «روبیان» را هم ما جز سمک حساب می‌کنیم و اگر عرف شک دارد ملحق کند به مصادیق سمک و شک نداشته باشد دیگر. پس می‌توانید بخورید یعنی بیان می‌کند که مصداق است برای سمک نیز. ✅ امید است آقای حسین مدرسی به جای مطرح کردن اشکالات عجیب و غریب بر فقها نزد آقای رسول جعفریان، آن را با اهلش مباحثه کنند تا جواب بگیرند. و نیز امید است آقای جعفریان حداقل بعد از پخش کردن اشکال عجیب آقای مدرسی بر فقها، حداقل جواب یکی از این مراجع را که جناب مدرسی نقد کرده‌اند منتشر کنند‌. ✍️ منبع یادداشت: کانال «احیای نسخ» —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
. 📢 تاثیرگذاری «هندک بوک دین و سلامت» بر تحقیقات علمی دنیا از 2001 تا 2012 🌐 @tebona _________________________ 📊 این نمودار، میزان تاثیرگذاری «هندبوک دین و سلامت» بر تحقیقات علمی دنیا از زمان انتشار ادیشن اول در سال 2001 تا انتشار ادیشن دوم در سال 2012 را نشان می‌دهد. 📘 منبع نقل: هندبوک دین و سلامت، ص 602 ———————————- ◀️ میزان رشد توجه به «دین و سلامت» در تحقیقات معتبر دنیا طی سال‌های اخیر قابل تأمل است. رنگ مشکی نمودار رشد تحقیقات و جستجوها در موضوع «دین و سلامت» را نشان می‌دهد. ◀️ جای تاسف اینجاست با توجه به منابع غنی و وافر از آیات و روایات ما در حوزه طب و سلامت اما متاسفانه در تحقیقات پایان نامه ای حوزوی و یا کتاب ها و مقالات معتبر علمی در این خصوص آثار چندانی را از محققین تراز اول حوزوی مشاهده نمی کنیم... ✅ با تشکر از کانال مطالعات میان ‌رشته‌ای دین و سلامت —---------------------------------------------— 👌 با کانال موسسه طِبُنا؛ در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید: ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
📽 تیزر مصاحبه اختصاصی موسسه طبنا با حجت الاسلام استاد محمد تقی اکبرنژاد، فردا شب از کانال و سایت موسسه طبنا منتشر می شود... 🌐 @tebona _________________ 1️⃣ آسیب شناسی و نقد مکتب اصولی شیخ انصاری در پاسخ دهی به مسائل فقه پزشکی 2️⃣ نقد رویکرد میان رشته ای در موضوع شناسی احکام پزشکی 3️⃣ نسبت مدرنیته و تکنولوژی با حوزه سلامت و علم طب 4️⃣ عدم تحقق تمدنی سالم و ارگانیک در عصر مدرنیته 5️⃣ تعریف درست از علم دینی و نسبت آن با علم طب 6️⃣ جایگاه روایات طبی و نسبت آن با آموزه های تجربی و عصر مدرنیته 7️⃣ آسیب شناسی و نقد رویکردهای غیر عالمانه و غیر روشمند به روایات طبی 8️⃣ مخاطرات بیوتکنولوژی و توسعه تراریخته ها و مهندسی ژنتیک و دستآورد های مدرن حوزه سلامت 9️⃣ نقدی بر نظریه اباحه تغییر جنسیت —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مصاحبه_با_اساتید 📽 تیزر مصاحبه اختصاصی موسسه طبنا با حجت الاسلام استاد محمد تقی اکبرنژاد 🌐 @tebona ✅ دریافت و دانلود تیزر، با کیفیت بالا از کانال موسسه طبنا در آپارات: https://www.aparat.com/v/gJm2c .
#اخبار_حوزه 📢 دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، مجموعه «الگو» تحت مدیریت حجت الاسلام کشوری و مدعیان دروغین طب اسلامی! 🌐 @tebona _________________________ 1️⃣ چند روزی است که بنر تبلیغاتی نشستی تحت عنوان «پیشگیری ساختاری از بیماری»؛ که توسط مجموعه نقشه الگوی پیشرفت اسلامی (تحت مدیریت جناب آقای کشوری) طراحی و تبلیغ شده است، در کانال های وابسطه به جریانات طب اسلامی دست به دست منتشر می شود. 2️⃣ همانگونه که در نشست های سابقِ جناب آقای کشوری با برخی از مدعیان طب اسلامی نامی از ایشان و مدعوین آن برده نمیشد، در این نشست نیز برای دوری از هر نوع حاشیه مخل، ابتدا این نشست با پرده ای از ابهام و سکوت تبلیغاتی منتشر شد. 🌐 @tebona 3️⃣ رفته رفته و بعد از نزدیک شدن به روز برگزاری این نشست، برخی از کانال های وابسته به این جریان، سکوت را شکسته و خبر از حضور برخی چهره ها و جریانات مطرود حوزوی را داده اند. 🌐 @tebona 4️⃣ مع الاسف جریانات طب اسلامی که در این سالها مخاطرات فراوانی را برای سلامت و دین مردم به وجود آورده اند، همچنان شانه به شانه برخی از فضلای حوزوی بوده و از بستر هایی که برای تبلیغ دین خدا فراهم شده است بهره تبلیغاتی می برند. 5️⃣ انتظار نخبگان و دلسوزان حوزوی این است که دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم و فاضل ارجمند جناب آقای کشوری به صراحت نسبت و مرز خود را با مدعیان دروغین طب اسلامی روشن کنند و مانع از هر نوع بهره برداری تبلیغاتی و اشاعه این جریان مطرود شوند. —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فقه_پزشکی ◀️ نظر حضرات آیات سیستانی، صافی گلپایگانی و وحید خراسانی به نقل از کارشناس روحانی، درباره اهدای عضو بیماران مرگ مغزی. ◀️ کارشناس برنامه: حضرت آیت الله سیستانی اهدای عضو بیمار مرگ مغزی را در حکم قتل دانسته و قصاص و دیه را لازم می دانند. —------------------------------------— 👌 با کانال طبنا در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید: ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
📢 یادداشت ارسالی یکی از مطلعین نسبت به اتفاقات روزهای اخیر دفتر تبلیغات در خصوص نشست «پیشگیری ساختاری از بیماری ها» / رفتار پوپولیستی برخی باعث ایجاد اتفاقات اخیر بوده است. 🌐 @tebona _________________________ 1️⃣ عوام‌گرایی یا پوپولیسم روشی است در طرفدار نشان دادن از حقوق و علایق مردم در برابر گروه نخبه! این مسئله دقیقا اتفاقی است که توسط برخی دوستان و کانال های منتسب به جریانی خاص در چند روز گذشته اتفاق افتاده و برخی نیز بدون داشتن یک تحلیل عمیق و عریق آن را منتشر کرده اند... . 2️⃣ با توجه به کار ویژه ای که دفتر تبلیغات اسلامی مدتی است بر عهده دارد، تقویت بینش تمدنی نسبت به ابعاد مختلف و کلان حکومت اسلامی مورد اهتمام این دفتر بوده است. لازم به ذکر است طبق اطلاع اینجانب، میزبان جلسه طبق قراری که با دفتر تبلیغات اسلامی داشته عمل نکرده است. تفاهمی که فی مابین طرفین بوده، فقط برگزاری نشستی با عنوان «پیشگیری ساختاری از بیماری ها» و با سخنرانی فاضل ارجمند جناب حجت الاسلام کشوری بوده است. 🌐 @tebona 3️⃣ بدیهی است که حق هر سازمان و نهادی است که زمانی که طرف مقابل طبق معاهده خود عمل نکند و برنامه های جدای از برنامه اصلی برگزار کند قرار طرفین نیز خود به خود فسخ خواهد شد. میزبان محترم به طور غیر معمول و خارج از عرف و بدون هماهنگی با مسئولین مربوطه و معرفی افرادی که از آنها تجلیل خواهد شد، برنامه دیگری را به نشست اضافه کرده و تصمیم به تجلیل از برخی افراد و چهره های در مظان اتهام و محکومیت گرفته است. مسلما دفتر تبلیغات اسلامی قم به هیچ عنوان اجازه برگزاری چنین جلسه ای را نخواهد داد. 4️⃣ بعد از اطلاع از این قضیه، از چند ساعت قبل از برگزاری همایش، با پایین کشیدن بنر جلسه و نصب اطلاعیه لغو این نشست، میزبان محترم جلسه از لغو شدن این جلسه مطلع شده بودند اما متاسفانه به جای اطلاع رسانی به میهمانان خود و یا اطلاع رسانی در کانال های مربوطه، سکوت اختیار کرده تا مردم جمع شده و از جمعیت جمع شده درب دفتر تبلیغات استفاده رسانه ای و پوپولیستی کنند. 🌐 @tebona 5️⃣ تمام حواشی پیش آمده دفتر تبلیغات و تجمع مردم و آزار و اذیت های پیش آمده (هر چند که پذیرفته شده نیست و دفتر تبلیغات به سهم خود باید به صورت رسمی عذرخواهی کند) تماما بر گردن میزبان محترم و کسانی است که حامی این جلسه بوده اند. 6️⃣ دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم بدون شک پیشگام در عرصه سلامت بوده و هست و از عنوان «پیشگیری ساختاری از بیماری ها» حمایت کرده و خواهد کرد و این مسئله را یک گام مثبت در ایجاد بینش تمدنی به جامعه قلمداد می کند، اما به هیچ عنوان اجازه نخواهد داد جریاناتی که همواره به نام اسلام و اهل بیت ع و با رویکردی غیر عالمانه و غیر روشمند به آموزه های روایی طبی، همواره مخاطراتی را برای سلامت و دین مردم ایجاد کرده اند شوی تبلیغاتی انجام داده و با نام دفتر تبلیغات برای خود اعتبار و آبرو بخرند. 🌐 @tebona 7️⃣ لازم به ذکر است در طول سالیان اخیر اساتید معظم طب سنتی و حتی فاضل ارجمند جناب آقای کشوری در سالن های زیر نظر دفتر تبلیغات اسلامی جلسات روشنگری و بصیرت افزایی در حوزه سلامت داشته اند و انشا الله خواهند داشت و اساسا بسته شدن درب این همایش به دلیل به وجود آمدن برخی حواشی دیگر است نه عنوان «پیشگیری ساختاری از بیماری ها»! والسلام ——————————————— لازم به ذکر است که موسسه طبنا در خصوص انتساب این متن به مسئولین دفتر تبلیغات مسئولیتی نداشته و انتشار آن به معنای تایید آن نمی باشد و فقط بنابر ادعای پیام ارسالی (کاربری با نام مخفف ص . ح) به عنوان یکی از مطلعین در دفتر تبلیغات اسلامی در قم درج شده و قطعا اگر از سوی دفتر تبلیغات قم به صورت رسمی توضیحی ارائه شود در کانال درج خواهد شد. —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
#آینده_تکنولوژی_و_فقه 📢 تکنولوژی، سلامت و فقاهت! / بررسی تأثیر تکنولوژی بر مفهوم انسانیت 🌐 @tebona _________________________ ◀️ متن پیشرو یادداشت مدیر وبلاگ «زاد المسافر» است که در تاریخ 15 مرداد 1398 در وبلاگ ایشان منتشر شده است. نگارنده در این یادداشت به ذکر نمونه‌هایی از تأثیر تکنولوژی بر مفهوم انسانیت اشاره کرده است و آینده ای را ترسیم می کند که تماما در احاطه تکنولوژی بوده و سلامت بشریت را به مخاطره می اندازد. ◀️ لازم به ذکر است فقیهان و فقه پژوهانی که به تحقیق بیشتر در زمینه ارتباط و تاثیرات سوء تکنولوژی بر انسان مایل هستند، باید خود را برای مطالعات عمیق و عریق آماده کنند چرا که هم تعداد تکنولوژی‌های مدرن که کاملا به حوزه سلامت و طب مرتبط هستند، روزانه افزایش می‌یابد، و هم ترکیب این تکنولوژی‌ها با هم میتواند مسائل جدیدی را بوجود بیاورد، که قبل از آن قابل تصور نبوده است. توجه شما را به این متن جلب می نماییم. 🌐 @tebona ◀️◀️ متن کامل یادداشت را ميتوانيد از لینک زير در سایت موسسه طبنا مطالعه بفرماييد: 👇👇👇👇👇👇👇👇 http://tebona.ir/2019/08/%d8%aa%da%a9%d9%86%d9%88%d9%84%d9%88%da%98%db%8c%d8%8c
📢 بخش ها و عناوینی از یادداشت «تکنولوژی، سلامت و فقاهت!»: 👇👇👇👇 1️⃣ تحول‌های تکنولوژیک مهمی در حال رخ دادن هستند؛ و مطالعه آنها از این جهت ضروری است که تبعات فقهی و اخلاقی فراوانی دارند؛ و باید حوزه‌های علمیه خود را برای پاسخگویی به سئوالات در رابطه با مسائل مستحدثه جدید آماده کنند. 🌐 @tebona 2️⃣ مثلاً در رابطه با فاجعه‌ای که در رابطه با تغییر وسیع جنسیت در ایران رخ داده، حوزه میتوانست روشنگری بیشتری بکند و نگذارند دست عوامل شیطان در این جنایت تا این حد باز باشد. 3️⃣ بهتر است حوزه‌های علمیه قبل از اینکه چنین زمینه‌هایی به صنعت تبدیل شود، در آن ورود کنند؛ چون وقتی به یک صنعت تبدیل شد، اظهار نظرها نمیتواند چیزی را تغییر دهد. 🌐 @tebona 4️⃣ شخصاً به خبرهای زیادی در رابطه با تلاش جوامع علمی مسیحیت و علی‌الخصوص واتیکان، از طریق برگزاری کنفرانس‌ها و جلسات هم‌اندیشی، برای پیدا کردن جواب برای چنین مسائلی برخورد کرده‌ام؛ ولی خبری از آمادگی حوزه‌های علمیه ایران برای شرایط جدید نشنیده‌ام. 5️⃣ فرض کنید در دهه‌های آینده دست و پاهایی طراحی شود که یک کار خاص را بهتر از دست و پای طبیعی انجام دهند. مثلاً پایی درست شود که با آن بهتر از پای طبیعی بتوان دوید. آیا یک ورزشکار مجاز است که پای طبیعی خود را قطع کند و با چنین پایی جایگزین کند، تا برنده میدان مسابقه باشد؟ وقتی در حال حاضر مردان قوی‌هیکل و تنومند تغییر جنسیت میدهند و در مسابقات فوتبال زنان شرکت میکنند، چطور می‌شود جایگزینی دست و پای طبیعی با مصنوعی را ممنوع کرد؟ 🌐 @tebona 6️⃣ یکی از زمینه‌هایی که پیشرفت هوش‌مصنوعی و روباتیک ایجاد کرده است، ساخت روبوتهایی است که برای روابط جنسی و یا عاطفی فروخته میشوند. احتمالاً اگر از اهل علم درباره این موضوع سؤال شود، با اعلام حرام بودن آن، پرونده این بحث را ببندند. اما واقعیت این است که چنین موضوعی تبدیل به یک صنعت شده، و خواه‌ناخواه رشد خودش را خواهد داشت. بنابراین هزاران مسأله جانبی را ایجاد میکند که برای حل آن باید فکر کرد. ◀️◀️ متن کامل یادداشت را ميتوانيد از لینک زير در سایت موسسه طبنا مطالعه بفرماييد: 👇👇👇👇👇👇👇👇 http://tebona.ir/2019/08/%d8%aa%da%a9%d9%86%d9%88%d9%84%d9%88%da%98%db%8c%d8%8c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مصاحبه_با_اساتید 📽 تیزر مصاحبه اختصاصی موسسه طبنا با حجت الاسلام استاد محمد تقی اکبرنژاد 🌐 @tebona ✅ دریافت و دانلود تیزر، با کیفیت بالا از کانال موسسه طبنا در آپارات: https://www.aparat.com/v/gJm2c .
#مصاحبه_با_اساتید 📽 انتشار فیلم کامل مصاحبه اختصاصی موسسه طبنا، با استاد محمد تقی اکبرنژاد. ⏱زمان مصاحبه: 3 ساعت و 5 دقیقه ✅ لینک نمایش فیلم کامل از آپارات: https://www.aparat.com/v/WhKRk .
موسسه فقه الطب، طِبُنا
#مصاحبه_با_اساتید 📽 انتشار فیلم کامل مصاحبه اختصاصی موسسه طبنا، با استاد محمد تقی اکبرنژاد. ⏱زمان
📽 فیلم مصاحبه با استاد محمد تقی اکبرنژاد به صورت بخش بندی شده و به تفکیک عناوین در 11 بخش کامل: 🌐 @tebona _________________ 1️⃣ بخش اول: ⏱زمان: 28 دقیقه 📝 موضوع: نقد مکتب اصولی شیخ انصاری در پاسخ دهی به مسائل فقه پزشکی ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/0bqCm —---------------------------------------------- 2️⃣ بخش دوم: ⏱زمان: 15 دقیقه 📝 موضوع: مهم ترین گزاره های ایجابی در استنباط موضوعات فقه پزشکی ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/T3lGf —--------------------------------------------- 3️⃣ بخش سوم: ⏱زمان: 28 دقیقه 📝 موضوع: اهمیت شناخت ابعاد تکنولوژی و مدرنیته در فهم روایات طبی ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/ze1M5 —---------------------------------------------- 4️⃣ بخش چهارم: ⏱زمان: 16 دقیقه 📝 موضوع: نسبت بیوتکنولوژی و مدرنیته با حوزه سلامت و علم طب ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/OyC7t —--------------------------------------------- 5️⃣ بخش پنجم: ⏱زمان: 36 دقیقه 📝 موضوع: تعریف علم دینی و بیان معنای درست از طب اسلامی ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/Nvo8w —--------------------------------------------- 6️⃣ بخش ششم: ⏱زمان: 12 دقیقه 📝 موضوع: نقد و بررسی فتوای اباحه مطلق تغییر جنسیت ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/KWil4 —---------------------------------------------- 7️⃣ بخش هفتم: ⏱زمان: 13 دقیقه 📝 موضوع: بررسی ضوابط سقط جنین در قبل از ولوج روح جنین ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/4Phvz —---------------------------------------------— 8️⃣ بخش هشتم: ⏱زمان: 7 دقیقه 📝 موضوع: ترجیح زیست موضوع شناسانه فقه پژوهان بر مطالعات میان رشته ای در حوزه دین و سلامت ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/PgpQs —---------------------------------------------- 9️⃣ بخش نهم: ⏱زمان: 9 دقیقه 📝 موضوع: بررسی علل هجمه های متعدد به روایات معتبر طبی (اتهام جعل، قضیه شخصیه بودن و ...) ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/whfGW —------------------------------------------— 🔟 بخش دهم: ⏱زمان: 17 دقیقه 📝 موضوع: آسیب شناسی روش های غیر عالمانه و غیر فقاهی به روایات طبی ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/0tJG9 ------------------------------------------ 1️⃣1️⃣ بخش یازدهم: ⏱زمان: 5 دقیقه 📝 موضوع: پرسش و پاسخ های کوتاه از استاد اکبرنژاد ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/SmLvC ------------------------------------------ 🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴 ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نقد_مکتب_شیخ_انصاری 🔹آیا مکتب شیخ انصاری توانایی پاسخگویی به مسائل کلان فقه پزشکی و تمدنی در حوزه سلامت را دارد؟ 🔺استاداکبرنژاد: «مگر می توان با اثبات "خبر واحد" و "اجماع منقول" به مسائل پیچیده دنیای کنونی پاسخ داد؟!/ اصولی گری موجود ،تنه به تنه ی اخباری گری می زند!» ◾️گفتگوی استاد اکبرنژاد با مؤسسه طبنا ⏱زمان مصاحبه: 3 ساعت و 5 دقیقه ✅ لینک نمایش فیلم کامل از آپارات: https://www.aparat.com/v/WhKRk .
. ◀️ تصویری از برخی کانال هایی که به سرعت خبر آمار تکان دهنده سقط های غیر قانونی را منتشر کرده اند.... 🌐 @tebona _____________________ 1️⃣ آیا دادن آمار سقط جنین غیر قانونی و خطرناک جلوه دادن سقط های خانگی مغرضانه است یا برای بالا بردن سطح بهداشت عمومی و جلوگیری از سقط جنین است؟ 2️⃣ آیا بیان آمار سقط های غیر قانونی آن هم در حالی که هیچ منبع و آمار مستندی از آن وجود ندارد هدف دار و جهت دار است؟ تحلیل و بررسی مصاحبه جناب آقای آخوندی، رئیس انجمن علمی جنین‌شناسی در یادداشت پیشرو: —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
📢 انتشار اخبار سقط جنین های خانگی جهت دار است / برخی برای تسهیل در امر قانونی کردن سقط های آنومالی به گونه ای جهت دار دست به انتشار آمار سقط جنین غیر قانونی زده اند! ◀️ یادداشت ارسالی یکی از مخاطبان که اجازه انتشار نامشان داده نشده است: 🌐 @tebona _________________ 1️⃣ تحلیل خود را با یک مثال بیان می کنم. چندی پیش آمار تکان دهنده ای از مرگ چند ده نفر از مصرف کنندگان مشروبات الکلی دست ساز منتشر شد. بعد از انتشار این آمار برخی از روشنفکران سریعا طرح فروش مشروبات الکلی بهداشتی، آن هم به صورت رسمی را به بهانه جلوگیری از شیوع مشروبات دست ساز و مسموم مطرح کردند، که البته این مسئله نیز با واکنش مسئولان دغدغه مند مربوطه نیز روبرو شد. 2️⃣ دقیقا همین اتفاق نیز در مسئله سقط جنین در حال رخ دادن است. آمارهایی که در چند روز گذشته در مورد مصاحبه آقای آخوندی با خبرگزاری فارس بیان شده است (جدای از صدق و کذب آن) دقیقا در راستای قانونی کردن سقط جنین است نه کنترل و کاهش آن! 🌐 @tebona 3️⃣ این مصاحبه و البته امثال آن برای یک قصد و نیت خاصی طرح ریزی شده است که باید کانال های دغدغه مند به دور از شتاب زدگی آن را تحلیل کنند. 4️⃣ به صراحت عرض می کنم که جهت و سمت و سوی این سخنان که همواره با یک شوک آماری از سقط همراه بوده است، به هیچ عنوان برای جلوگیری از مسئله سقط جنین بیان نشده است. به بیان ساده این دست مصاحبه ها در راستای قانونی کردن مسئله سقط جنین و تسهیل مسئله سقط بیان می شود نه برای کاهش سقط جنین و یا راهکار هایی برای کنترل آن! 5️⃣ چند سالی است که وزارت بهداشت کار ویژه ای را طراحی کرده است تا با بوسیله آن مسئله سقط را تسهیل کرده تا از مسئله سقطهای خانگی و غیر بهداشتی جلوگیری کند. 🌐 @tebona 6️⃣ نتیجه حرف جناب دکتر آخوندی بزرگوار (که متاسفانه برخی کانال ها سریعا سخنان ایشان را نیز بدون هیچ تحلیلی منتشر کرده اند) و برخی مسئولین وزارت بهداشت دو چیز بیشتر نخواهد بود که لازم است پژوهشگران حوزوی چشم و گوش و هوش خود را بیشتر باز کنند: 7️⃣ نتیجه و لازمه اول سخن ایشان این است که چون طبق قانون و شرع بعد از 19 هفتگی بارداری اجازه سقط داده نمی شود و از طرفی نیز عمده مادران باردار کمی قبل یا حین یا حتی بعد از 19 هفتگی متوجه آنومالی یا نقص در خلقت جنین میشوند، در نتیجه سقط غیر قانونی و غیر بهداشتی رواج پیدا کرده است و زنان باردار برای سقط جنین های خود با منع قانونی رو به رو بوده و دست به سقط های غیر بهداشتی و خانگی می زنند. پس باید با نرمشی قهرمانانه قانون را تغییر داد و به این افراد نیز اجازه سقط های بعد از 19 هفتگی داده شود. 🌐 @tebona 8️⃣ نتیجه و لازمه دوم سخن ایشان این است که باید مسیر دادن مجوز برای سقط های آنومالی (نقص در خلقت) تسهیل و تسریع شود چرا که مادران به محض اطلاع از نقص خلقت جنین و بدون فوت وقت بتوانند کودک خود را سقط کنند، این در حالی است که در حال حاضر مسیر سقط قانونی حداقل یک الی دو هفته طول میکشد و اگر مثلا مادری در 18 هفتگی بارداری مطلع از نقص جنین خود شود، عملا برای سقط قانونی وقت کم آورده (سقط قانونی تا 19 هفتگی مجاز است) و به سقط غیر قانونی و خانگی رو می آورد. 9️⃣ پس نتیجه این است که باید مسیر سقط جنین های آنومالی تسهیل و تسریع شود و احیانا قانون نیز برای سقط بعد از 19 هفتگی کمی تعدیل شود، این دقیقا شبیه همان اتفاقی است که در مورد قانون فروش مشروبات الکلی بهداشتی مطرح شده است. 🌐 @tebona 🔟 نکته اینجاست که تمام سخنان بالا یک مفروض دارد و آن این است که اصلا سقط جنین به دلیل آنومالی و نقص در خلقت اساسا و شرعا حرام بوده و به هیچ عنوان مصداق حرج و مشقت در بارداری نبوده و نیست. 1️⃣1️⃣ اما متاسفانه چون مسئله موضوع شناسی در حوزه علمیه ضعیف است، به اسم «حرج» اجازه سقط کثیری از جنین های آنومالی گرفته می شود و این آقایان نیز برای تسهیل مسیر قانونی آن اینگونه درباره افزایش سقط جنین غیر قانونی آمار می دهند. 2️⃣1️⃣ زیبنده تر این است که کانال ها و سایت های دغدغه مند و انقلابی و فعال در حوزه سلامت کمی هوشمندانه تر زوایا و خبایای خبیثانه برخی طرح های حوزه سلامت را بکاوند و سریعا با انتشار اخبار جهت دار به این مسئله دامن نزنند. —---------------------------------------------— 👌 با کانال موسسه طِبُنا؛ در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید: ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 📢 واکنش و نظر استاد اکبرنژاد در مورد کلمات زیر: ⏺ طب اسلامی - طب سنتی - طب مدرن - فتوای اباحه تغییر جنسیت - فتوای اباحه تراریخته ها - فتوای وجوب تزریق واکسن - عصر سیطره مدرنیته - عمل جراحی رحم به مردان - اصل عملی برائت - احتیاط عند الخوف - مکتب اجتهادی شیخ انصاری - تحول در حوزه - سقط جنین - فقیه طبیب - ورزش های حرفه ای - ورزش زیبایی اندام - رساله ذهبیه - اخباریگری در روایات طبی - حجت الاسلام محمد تقی اکبرنژاد... . ✅ نمایش فیلم کامل مصاحبه موسسه فقه الطب با استاد اکبرنژاد: https://www.aparat.com/v/WhKRk .
هدایت شده از محمدتقی اکبرنژاد
🔺سند اکثر روایات طبی ضعیف است!/ 85 نفر از راویان روایات طبی غالی هستند! ⏺استاد محقق داماد: بیشتر احادیث طبی را عطارها روایت کرده‌اند و اگر مسئله تضاد منافع را در نظر بگیریم، هیچ کدام سندیت ندارد. ⏺استاد علیدوست: 🔹در باب روایات طبی، روایات ضعیف بسیاری وجود دارد. بیش از ۸۵ نفر از کسانی که در جریان روایات طبی حضور دارند، غالی هستند که از این افراد می‌توان ابوالخطاب را نام برد که ادعای پیامبری کرد و مورد لعن امام صادق(ع) قرار گرفت. "نشست علمی جستاری در روایات طبی در پرتو ملاحظات فقهی ـ اصولی" 📅دی ماه 97 🆔 @feghahat
هدایت شده از محمدتقی اکبرنژاد
🔺از بین 12 هزار روایت طبی، تنها 100 روایت سند معتبر و قابل استفاده دارند! ✔️حجت‌الاسلام والمسلمین یوسف غضبانی، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب: 🔹 تعداد اندکی روایت مستند قابل اعتنا در مورد طب داریم؛ در تحقیقی که صورت گرفته از دوازده هزار روایت طبی تنها ۹۰۰ روایت سند دارد و بقیه بی‌سند است و اغلب اقوال حکمایی به نام نبی، باقر، صادق و یا رضا بوده‌اند که پس از حضور اسلام در ایران به‌ جهت اینکه علوم به زبان عربی نوشته می‌شدند، متون طبی هم به زبان عربی نوشته می‌شدند و با گذشت زمان برخی گمان کرده‌اند که اینها اقوال پیامبر(ص) و ائمه(ع) هستند. 🔹 از این ۹۰۰ روایت هم کمتر از ۱۰۰ روایت سند معتبر و قابل استفاده دارند و این روایات نیز به‌طور عمده مربوط به خواص خوراکی‌ها، پیشگیری و بهداشت‌اند و در مورد درمان بسیار اندک‌اند و این میزان روایت برای تولید یک علم به نام طب اسلامی بسنده نمی‌کند؛ چون طب باید علل بیماری‌ها و شیوه درمان را پوشش دهد. سیره پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) هم بر مراجعه به پزشکان زمان خود تکیه دارد، چنانکه امام حسن(ع) برای تشخیص اثرات ضربتی که بر سر امام علی(ع) وارد شده بود از پزشک یهودی زمان خود استفاده کرد. 🆔 @feghahat
هدایت شده از محمدتقی اکبرنژاد
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺پاسخ استاد اکبرنژاد به هجمه های شدید به روایات طبی و تضعیف سندیت آنها. 🔺تضعیف بی پایه و اساس روایات شیعه، چیزی جز وهن شیعه ندارد!/ اهل بیت فضای احادیث شیعه را مدیریت می کردند و مانع از ورود جعل می شدند./ روایات طبی اگر بخواهند ضعیف باشند سایر روایات هم باید بگویید ضعیف اند./ بنده به آقای علیدوست نامه نوشتم که مستند اظهارات شما چیست؟؛ ایشان پاسخی ندادند. اظهارات ایشان خلاف واقعیت است! 🔹فایل کامل مصاحبه در آدرس زیر: ⏺قسمت اول https://page.feghahat.com/d6r1 ⏺قسمت دوم https://page.feghahat.com/d7r1 🆔 @feghahat