📌بر اساس قرآن اگر انسان بخواهد، میتواند ثروتمند شود؟
#یک_آیه_یک_تدبر
✨📖✨ مَنْ کانَ يُريدُ حَرْثَ الْآخِرَةِ نَزِدْ لَهُ في حَرْثِهِ وَ مَنْ کانَ يُريدُ حَرْثَ الدُّنْيا نُؤْتِهِ مِنْها وَ ما لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ نَصيبٍ (20 - شوری)
⚡️هر کس کِشتِ آخرت بخواهد ما به کِشت او مىافزاییم و پاداشش را افزون مىکنیم، و هر کس کِشت دنیا بخواهد، از دنیا کم یا زیاد به او مىدهیم ولى در آخرت هیچ بهرهاى نخواهد داشت.
⁉️امور دنیوی وابسته به درخواست انسان نیست و ثروت با خواستن و تلاش انسان محقق نمیشود. چرا؟
🔹حضرت حقتعالی در آیهٔ 32 سورۂ زخرف به صراحت میفرماید:
✨📖✨ نَحْنُ قَسَمْنا بَيْنَهُمْ مَعيشَتَهُمْ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَ رَفَعْنا بَعْضَهُمْ فَوْقَ بَعْضٍ دَرَجاتٍ لِيَتَّخِذَ بَعْضُهُمْ بَعْض (32 - زخرف)
⚡️ما (وسايل) معاش آنان را در زندگى دنيا ميانشان تقسيم كردهايم و برخى از آنان را از (نظر) درجات بالاتر از بعضى (ديگر) قرار دادهايم تا بعضى از آنها بعضى (ديگر) را در خدمت گيرند.
❄️پس براحتی این منطق قابل استخراج است که اگر کسبِ ثروت در دنیا، کاملاً به اختیار بشر سپرده و انسان ثروتمند شود، بسیاری از کارهای سخت که برای بشر و خدمت به او نیاز است بدون فاعل بر روی زمین میماند. چه کسی هست که دوست نداشته باشد ثروتمند شود، و کدام ثروتمند است که برود و کارهای سختی مثل کندنِ چاه را انتخاب کند؟؟ پس قهراً خداوند اسبابی را باید فراهم کند که همه ثروتمند شده و شب و روز در خانه نخوابند.
👈خداوند طبق اشارۂ صریح، رسیدن به ثروت دنیوی را در صورت خواستهٔ انسان، محدود به نظر خود میداند، چرا که افزایش ثروت باعث از دسترفتن برخی مشاغل سخت میشود و در امور دنیا اختلال ایجاد میکند، چنانچه در هر کشوری نیز دولت مخالف افزایش پول و ثروتمندشدن جامعه نیست ولی افزایش حجم پول، تورم را به دنبال خود خواهد داشت.
🔸چنانچه در سورۂ نجم خداوند به صراحت میفرماید:
✨📖✨ أَمْ لِلْإِنْسانِ ما تَمَنَّی (24 - نجم)
⚡️آیا انسان گمان میکند به هر چه بخواهد میتواند برسد؟
✨📖✨ فَلِلَّهِ الْآخِرَةُ وَ الْأُولي (25 - نجم)
⚡️در حالى که آخرت و دنیا از آنِ خداست (و بدونِ ارادۂ او کسى به چیزى نمىرسد)
🍁اما افزایش افراد مؤمن و نیککردار هیچ تأثیر منفی در بهم خوردنِ تعادل زیستی این جهان ندارد. اگر در آیه 20 شوری دقت کنیم، حضرت حق میفرماید: اگر کسی آخرت را بخواهد، قطعاً به او میدهیم و حتی بیش از آنچه او میخواهد. (یعنی اگر از خدا بخواهیم خدایا! کارخانهای به ما برسان، شاید نرساند ولی اگر بگوییم خدایا! توفیق نماز شب به ما عنایت فرما، ما را از غیبت و حسد دور کن و.... قطعاً خداوند دعایِ ما را به استناد روشن آیه، استجابت خواهد کرد)
🌐در حالی که اگر اندکی دقت کنیم، غالباً استخارههای ما بُعد مادی دارد و هرگز برای بُعد معنوی استخاره نمیگیریم. مثال: دو نفر را به خاطر خدا، آشتی دهیم و به هر دو بگوییم بیایید استخاره کنیم، قرآن هم امر به آشتی شما میکند و استخاره بگیریم، آنگاه میدانیم خداوند چطور هدایتمان میکند، اما استخارههای ما یا برای ازدواج است و یا برای خرید ماشین و زمین و....
⁉️سؤال: خداوند قصد دارد کسی را به خاطر قطعِ صلهٔ رحم در دنیا طبق امر خودش، روزیاش را تنگ بگرداند، آیا این فرد اگر به قرآن استخاره کند، قرآن میتواند پاسخی درست به این بشر بدهد؟!
✔️مسلماً هرگز چنین نیست، غالب کسانی که استخاره میکنند اصلاً مشکل آن شخص را نمیدانند! واقعاً جای بدبختی است. حاذقترین پزشک هم اگر بیماری علائم بیماریاش را نگوید، نمیتواند به او کمک کند. کسی که استخاره میگیرد باید مشکل فرد را بداند و چنان روح پاکی داشته باشد که بتواند آیه را به خواستهٔ فرد مرتبط کند. حتی در بسیاری از موارد استخاره پاسخ درستی نمیدهد. (یعنی نه بلی و نه خیر میگوید)
💥اگر کسی به دنبال آخرت باشد طبق این آیه قطعاً خدا در دنیا نیز او را محتاج معیشت نمیکند ولی اگر کسی به دنبال دنیای خود باشد، قطعاً از آخرت محروم خواهد شد. به عبارت بهتر در طالبانِ آخرت، سود دنیا اندکی هست ولی در طالبانِ دنیا قطعاً سودی برای آخرت آنها نخواهد بود.
⛔️آنان که از عدالت دنیا در خدا خُرده میگیرند، بدانیم اختیار انسان در ساختن این دنیا محدود است و هرگز نمیتواند به خواستههایش برسد. (مثال: در این دنیا هرگز انسان نمیتواند حتماً ماشین لوکس داشته باشد) ولی ساختن آن دنیا برای همه ممکن است و همهٔ انسانها به طور مطلق این اختیار و اراده را دارند و این یکی از مباحث اثبات "عدل الهی" است.
🆔 @telaavat
4_5841585899757898242.mp3
541.3K
#تلاوتصبحگاهیقرآنکریم
🔹محمد صدیق منشاوی
آیه 62 سوره مبارکه بقره
🆔 @telaavat
🌸🌸
#تفسیر_قران_کریم
بسم الله الرحمن الرحيم
🌼 #آیه_62_سوره_بقره
🌷 إِنَّ الَّذِينَ ءَامَنُواْ وَالَّذِينَ هَادُواْ وَالنَّصاَرَى وَالصَّابِئِينَ مَنْ ءَامَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْأَخِرِ وَعَمِلَ صالحاً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ وَ لاَ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ
🍀 ترجمه:همانا كسانى كه ایمان آوردند و كسانى كه یهودى شدند و نصارى و صابئان، هر كه به خدا و روز آخرت ایمان آورد و عمل صالح انجام دهد،پس براى آنها درنزد پروردگارشان، پاداش و اجر است و بر آنها ترسى نیست و آنها اندوهگین نمى شوند.
🌸 در تفسیر نمونه از جامع البیان، نقل شده است: #سلمان_فارسی به پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله و سلم گفت: دوستان من كه اهل ایمان و #نماز بودند، ولى شما را ندیدند تا به شما ایمان بیاورند، وضع آنها در #قیامت چگونه است؟ یكى از حاضرین جواب داد: اهل دوزخند. ولى این آیه نازل شد كه هر كدام از پیروان ادیان كه در عصر خود بر طبق وظایف و فرمان الهى عمل كرده اند دارای اجر و پاداش هستند.
🌸 مثلا یهودیان در عصر خودشان مسیحیان در زمان حضرت عیسی و بقیه ادیان هم همین طور با آمدن اسلام باید همه ادیان به دین اسلام بپیوندند.زیرا بقیه پیامبران به آمدن آخرین پیامبر که حضرت محمد صلى الله عليه و آله و سلم است بشارت داده اند.البتّه این آیه نمى تواند بهانه براى ماندن در یهودیّت و مسیحیّت باشد.زیرا:
1⃣ #قرآن، اهل كتاب را به اسلام دعوت نموده است
2⃣ و قرآن اعلام كرده كه اگر آگاهانه به سراغ دینى غیر از اسلام بروند، مورد قبول نیست.
🔸 ان الذین ءامنوا:كسانى كه ايمان آوردند منظور مسلمانان است.
🔸 منظور از « و الّذین هادوا» یهودیان هستند.
🔸منظوراز «نصارى»، #مسیحیان هستند كه در جواب حضرت عیسى كه فرمود: «مَن أنصارى» گفتند: «نحن انصار اللّه» .شاید هم این نامگذارى به جهت سكونت آنان در منطقه ناصریّه، زادگاه عیسى علیه السلام باشد.
🔸 «صابئین» به كسانى گفته مى شود كه خود را پیروان حضرت #یحیى مى دانند و براى #ستارگان، قدرت تدبیر قائلند. پیروان این آيین نیز همانند سایر اهل كتاب، به اسلام دعوت شده اند.
🔹 پيام های آیه ۶۲ سوره بقره 🔹
✅ #ایمان کافی نیست علاوه بر ایمان به خدا و ایمان به روز قیامت باید عمل صالح انجام داد.
✅ تمام #ادیان_آسمانى، اصول مشترک دارند؛ توحید، معاد و انجام اعمال صالح. (آمن باللَّه و الیوم الاخر و عمل صالحا)
✅ افراد با ایمان که اهل عمل صالح هستند هیچ ترس و اندوهی بر آنها نیست.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🆔 @telaavat
🏴《 إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ 》🏴
💢آیت الله سیدمحمد ضیاءآبادی مفسر قرآن کریم و از علمای اخلاق تهران درگذشت
🔹🔸آیت الله ضیاءآبادی اخیراً به بیماری کرونا مبتلا و مدتی در بیمارستان بستری شده بود.
♦️آیت الله سید محمد ضیاءآبادی از چهرههای ارزشمند و مفسران بزرگ شیعه بود و از علمای برجسته و خطبای نامدار و دانشمند عصر حاضر. ایشان از سخنرانان دانشمند ساکن تهران بود که به علت قدرت والای علمی و معنوی، آشنایی با مبانی اسلامی و قرآنی، شناخت مسائل روز و دارا بودن قدرت بیان و خطابه و شیوایی سخن درخشش خاصی در مجالس عمومی و خصوصی داشت به گونهای که یکی از منابر وی در جلد اول مجموعه گفتار وعاظ آمده و معظمله نیز در ردیف وعاظ و خطبای ممتاز و طراز اول کشور قرار داشت.
♦️وی یکی از روحانیان و مبلغان موفق در امر وعظ و تبلیغ در تهران بود و مشتاقان زیادی دارد. اخلاص، تواضع، عمل به گفتار، متانت و شیوایی سخن، و بهرهگیری از ظرافتهای اخلاقی و قرآنی از ویژگیهای ایشان به شمار میرفت.
▪️◼️▪️◼️▪️◼️▪️◼️▪️◼️▪️
@telaavat
امام على عليه السلام:
خودپسندى، عقل را تباه مى كند
العُجبُ يُفسِدُ العَقلَ
📚غررالحكم حدیث 726
👉 @telaavat
گزارش تصویری پنجمین محفل کاروان قرآنی انقلاب در بیمارستان بقیهالله (عج)
مشاهده کامل تصاویر👇👇👇👇
http://telavat.com/fa/node/56350
🔺 تقدیر کاروان قرآنی انقلاب از خانواده شهدای سلامت
مشاهده کامل خبر👇👇👇👇
http://telavat.com/fa/node/56349
🌸کلام امیر
🔴 نکوهش کوچک شمردن گناه
🔆 أَشَدُّ الذُّنُوبِ مَا اسْتَهَانَ بِهِ صَاحِبُهُ
💠شدیدترین گناهان گناهى است که صاحبش آن را کوچک بشمارد.
📚نهج البلاغه،حکمت 348
@telaavat