طلاب پاسخگو
💥 #احکام_مسکن 🔸قسمت اول: ویژگی های مسکن تراز اسلامی🔻 hawzahnews.com/x4VVG ✅قسمت دوم: آسیب های معما
🔺معماری دورن گرا براساس فرهنگ اسلام / معماری برون گرا براساس فرهنگ غرب
#معماری_اسلامی
#سبک_زندگی_اسلامی
#نقد_غرب
#غربزدگی
@Tollabe_pasokhgoo
~~~••✾•✨🌟✨•✾•~~~
❓چه کار کنیم تا بتوانیم بر نفس خود غلبه کنیم و ثبات شخصیت پیدا کنیم و به آرامش و اطمینان برسیم؟
✍ پاسخ:
💠 خداوند متعال می فرماید : «.. .وَلاَ تَتَّبِعُواْ خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ ; (انعام ، ۱۴۲) .. . و از پی گام های شیطان نروید که او برای شما دشمن آشکار است» .
برای مبارزه با شیطان و هوای نفس ، رعایت مراحلی لازم است ; از جمله :
1⃣ برطرف کردن ضعف اعتقادی : خداوند متعال می فرماید : «إِنَّا جَعَلْنَا الشَّیَاطِینَ أَوْلِیَآءَ لِلَّذِینَ لاَ یُؤْمِنُونَ ; (اعراف ، ۲۷) ما شیاطین را دوستان کسانی قرار دادیم که ایمان نمی آورند».
3⃣ دفع رذایل اخلاقی :
قرآن کریم می فرماید : «فَزَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطَانُ أَعْمَـالَهُمْ فَهُوَ وَلِیُّهُمُ الْیَوْمَ وَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ ; (نحل ، ۶۳) سپس شیطان ، کردار ]بد[ ایشان را در نظرشان زینت داد ، پس او امروز دوستدارشان است».
3⃣ ترک گناه : خداوند متعال در سوره بقره ، آیه ۲۶۸ و سوره نساء ، آیه ۶۰ در مورد دعوت شیطان به گناه هشدار داده است.
4⃣ دل نبستن به دنیا : خداوند متعال در سوره نساء ، آیه ۱۲۰ دلبستگی به دنیا را از فریب های شیطان می داند.
5⃣ پیروی نکردن از دستورهایی که مخالف عقل و یا نقلِ مقطوع الصدور است .۱
اعتماد به نفس ، باید همراه با اعتماد به خداوند متعال باشد تا جنبه شیطانی پیدا نکند . انسان جانشین خدا بر روی زمین است : «وَ إِذْ قَالَ رَبُّکَ لِلْمَلَائـِکَةِ إِنِّی جَاعِلٌ فِی الاَْرْضِ خَلِیفَةً ; (بقرة ، ۳۰) هنگامی که پروردگارت به فرشتگان گفت : من بر روی زمین جانشینی قرار خواهم داد .»
اگر انسان به سوی پروردگار کوشنده باشد ، به دیدار او می رسد : «یَـأَیُّهَا الاِْنسَانُ إِنَّکَ کَادِحٌ إِلَی رَبِّکَ کَدْحًا فَمُلَاقِیهِ» (انشقاق ، ۶)
✅ نتیجه آن که اگر انسان خود را بشناسد ، اعتماد به خویش پیدا می کند ; امّا در کنار خودشناسی باید به اموری توجه کامل داشته باشد:
🔸 الف ) باید تقوا پیشه کند : «وَ مَن یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا ; (طلاق ، ۲) هر کس تقوای الهی پیشه کند ، خداوند راه نجاتی برای او فراهم می کند .» و بهترین زاد و توشه بر هر کاری تقوی است : «فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَی» . (بقرة ، ۱۹۷)
🔹 ب ) بر خداوند متعال توکّل کند : «وَ مَن یَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ ; (طلاق ، ۳) و هر کس بر خداوند توکّل کرد ، خداوند کفایت امرش را می کند .» چون شیطان که مانع اعتماد به نفس است ، کسانی که ایمان دارند و بر پروردگارشان توکّل می کنند ، تسلط ندارد : «إِنَّهُ لَیْسَ لَهُ سُلْطَانٌ عَلَی الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ عَلَی رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُونَ» . (نحل ،۹۹)
🔸 ج ) پیوسته به یاد خداوند متعال باشد : «أَلاَ بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَـئِنُّ الْقُلُوبُ ; (رعد ، ۲۸) آگاه باشید یاد خدا مایه اطمینان دل هاست .»
🔹 د) از صبر ، در برابر حوادث و موانع اعتماد به نفس کمک بگیرد : «یَـأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَ الصَّلَوةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ» . (بقرة ، ۱۵۳) چرا که صبر در برابر حوادث از محکم ترین کارهاست : «إِنَّ ذَ لِکَ مِنْ عَزْمِ الاُْمُورِ» (لقمان ، ۱۷)۲
🔸 ه) تقویت ایمان : «وَلاَ تَهِنُواْ وَلاَ تَحْزَنُواْ وَأَنتُمُ الاَْعْلَوْنَ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ ; (آل عمران ، ۱۳۹) و سست نشوید و غمگین مگردید و شما برترید اگر ایمان داشته باشید .»
این آیه دستوری است که خداوند متعال پس از جنگ احد به مؤمنان که احساس شکست کرده بودند داده است . آیه یاد شده به ما می فهماند که انسان با ایمان ، اگرچه شکست بخورد ; لیکن نباید غمگین و سست گردد واو برتر است .
۱. اخلاق در قرآن، آیهاللّه مصباح یزدی، ج ۱، ص ۲۳۰ـ۲۳۳
۲. تفسیر نمونه، ج ۱، ص ۵۱۹
🔴 @tollabe_pasokhgoo
🚫شبهه: بسیاری از دعاها متناقض هستند، لذا خدا میماند چه کند، پس #دعا چه تاثیری دارد!
✅پاسخ:
✍ در مواردی که دعای ما با دعای دیگری تنافی دارد مثلا شخصی دعا میکند باران ببارد و شخصی دعا میکند باران نبارد!
👈 باید گفت: خداوند متعال مصلحت کل را در نظر گرفته و بر اساس آن باران میبارد یا خیر، یعنی اگرکل مردم صلاحیت باران داشته باشد میبارد و اگر نداشته باشند، باران نمیبارد.
👌بنابراین موارد دعا با هم فرق دارد، در بیشتر موارد دعا در سرنوشت انسان و تغییر آن موثر است و در برخی موارد نیز تابع اسباب خود است و باید هم دعا کرد و هم تلاش و زحمت را چند برابر کرد.
#استجابت_دعا
#پرسمان_اعتقادی
#پاسخ_به_شبهات
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
❓فلسفه عبادات (نماز و...) در اسلام چیست؟ (1)
✅پاسخ #استاد_شهید_مطهری :
🔹اصلا فلسفه تشريع عبادات ذكر خداوند و ياد خداوند است و به دنبال آن، ياد خود بودن و خود را بازيافتن حاصل مى شود و بعد، هر دو خصوصيت روشنايى و قدرت پيدا كردن پيدا مى شود؛ هم يك روشنايى مطلق براى انسان حاصل مى شود و هم يك قدرت خارق العاده. اين قدرت خارق العاده همان است كه در كرامات و معجزات منعكس مى شود و درباره روشنايى فوق العاده هم ممكن است
🔸عبادت، مركب تقرب و نزديك شدن به خداوند است. بنابر این عبادتی مقبول است كه ما را به خدا نزديك كند.
🔹عبادت بدون اينكه انسان را به خدا نزديك كند عبادت نيست، يعنى باور نكنيد كه انسان عبادت كند ولى به خدا نزديك نشود و عبادتش را هم درست انجام داده باشد؛ چنين چيزى محال است.
🔸... وقتى ما مى گوييم بنده در اثر عبادت به خدا نزديك مى شود، مقصود اين نيست كه يك بنده فاصله اش با خدا كم مى شود،
🔹به اين معنا كه قبلًا ميان او و خدا فاصله اى وجود داشت، تدريجاً نزديك و نزديك مى شود به گونه اى كه فاصله كم مى شود و آن مرحله اى كه در قرآن مى گويد: «يا ايُّهَا الْانْسانُ انَّكَ كادِحٌ الى رَبِّكَ كَدْحاً فَمُلاقيه» كه اسم آن ملاقات پروردگار و لقاء ربّ است، [تحقق مى يابد؛] اينجور كه معنى ندارد و قطعاً مقصود اين نيست، چرا؟ براى اينكه گذشته از دهها دليل عقلى كه در اينجا وجود دارد كه خدا با بندگان خودش فاصله ندارد از نظر منطق قرآن خدا به همه موجودات نزديك است، خدا از هيچ موجودى دور نيست: «وَ نَحْنُ اقْرَبُ الَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَريد» ما از رگ گردن انسان به انسان نزديكتريم. بله، يك مطلب هست : خدا به همه مردم متساوياً نزديك است بلكه به همه اشياء متساوياً نزديك است ولى اشياء متساوياً به خدا نزديك نيستند.
🔸اشياء احياناً از خدا دورند ولى خدا به همه اشياء نزديك است كه اين هم رمزى دارد، نزديك شدن به خدا يعنى خدا كه كمال مطلق است، ما مرتب كمالات بيشترى پيدا مى كنيم. خدا علم على الاطلاق است؛ بر علم و ايمان و بصيرت ما افزوده مى شود. خدا قدرت على الاطلاق است؛ بر قدرت ما افزوده مى شود. خدا حيات على الاطلاق و اراده على الاطلاق است؛ بر حيات و اراده ما افزوده مى شود. پس در مسئله عبوديت به تعبير امام جعفر صادق«الْعُبودِيَّةُ جَوْهَرَةٌ كُنْهُهَا الرُّبوبِيَّةُ» هرچه كه در راه عبوديت جلو بروى، بر ربوبيت و خداوندگارى تو (نه خدايى العياذ باللَّه)، بر صاحب بودن و تسلط و قدرت تو افزوده مى شود...
📚انسان شناسی در قرآن،ص261 و آزادی معنوی،ص:482- 494- با تلخیص
ادامه دارد
#پرسش_و_پاسخ_از_محضر_علما
#نماز
🌷 @Tollabe_pasokhgoo 🌹
•┈┈••✾•✨☀️✨•✾••┈┈•
طلاب پاسخگو
❓آیا پوشیدن لباسهایی مانند شلوارهای تنگ و لباس زیر که حجم عورتین مردان را نشان میدهند جایز است؟
♨️بخشی از آسیب پوسیدن لباس های چسبان و تنگ و تاثیرات غیراخلاقی آن👆
📝مطالعه #مقاله مهم ترین آسیب جنسی دوران نوجوانی و راه کارهای پیش گیری و درمان🔻
http://marifat.nashriyat.ir/node/281
#سبک_زندگی_اسلامی
#تربیت_فرزند #ویژه_والدین
#عفاف #تربیت_جنسی_فرزند
#چگونگی_کنترل_شهوات
🌹باطلابپاسخگوهمراهباشید🌼
🌸 @Tollabe_pasokhgoo
❓غَمَرات و سَكَرات چه حالاتى است و آيا براى آنانى كه به موت فجاءة[مرگ ناگهانی] مى ميرند اين حالات روى مى دهد؟
✍جواب کوتاه شهید آیت الله دستغیب:
سكرات و غمرات موت عبارت از شدايدى[سختیهایی] است كه در حال احتضار عارض مى گردد.
سكرات: حالاتى است كه در آن محتضر بيهوش مى گردد و حركات و الفاظ غير منظم از او صادر مى گردد.
غمرات: حالات شديده اى است كه در آن شخص محتضر شبيه به شخص مبهوت و متحير و مدهوش مى گردد و آنهايى كه به موت فجاءة يعنى ناگهانى مى ميرند از سكرات موت در امان هستند ليكن پوشيده نماند كه ابتلا به سكرات مرگ شاهد بدى محتضر نيست چنانكه مبتلا نشدن و آسان جان دادن دليل خوبى حال محتضر نيست ؛ يعنى هيچ يك كليت ندارد و ممكن است شخص مؤمن مبتلا به سكرات و شدايد موت بشود براى اينكه از لغزشهايى كه از او صادر شده پاك بشود و ممكن است شخص كافر و يا فاسقى آسان جان بدهد تا اينكه تلافى امر خيرى كه از او صادر شده بشود و ديگر حقى در آخرت برايش نباشد.
📚کتاب ۸۲ پرسش شهید آیت الله دستغیب ، ص۱۱۵
#معاد
#پرسمان_اعتقادی
#پرسش_و_پاسخ_از_محضر_علما
🌹باطلابپاسخگوهمراهباشید🌼
🌸 @Tollabe_pasokhgoo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥تأثیرات معماری بر تربیت و فرهنگ...
#معماری_اسلامی
#سبک_زندگی_اسلامی
@Tollabe_pasokhgoo
•┈┈••✾•✨☀️✨•✾••┈┈•
طلاب پاسخگو
⚡️تشکیل پرونده قضایی برای یک مقام ارشد دولت سابق! 📰روزنامه کیهان نوشت : یک منبع آگاه در کمیسیون اص
🔺مسئولان دولت قبل به خاطر عملکرد خود دادگاهی میشوند/ تفهیم اتهام جهانگیری، زنگنه، شریعتمداری و آخوندی
🔹دادگاه رسیدگی به پرونده تخلفات تعدادی از دولتمردان حسن روحانی در دادگاه تخلفات اداری کارکنان دولت برگزار و موارد قضایی به آنها تفهیم اتهام شد.
علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس درباره اسامی مدیران دولت سابق که به دادگاه تخلفات اداری کارکنان دولت فراخوانده شده اند گفت: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور دولت یازدهم و دوازدهم، بیژن نامدار زنگنه وزیر سابق نفت، محمد شریعتمداری وزیر سابق تعاون کار و رفاه اجتماعی، عباس آخوندی وزیر اسبق راه و شهرسازی به این دادگاه ها فراخوانده شده اند و قرار است آنها پاسخگوی عملکرد خود درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی، کرسنت، خط فقر و عملکرد شستا، مسکن و ... باشند...
🌐 https://www.borna.news/fa/tiny/news-1322710
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
🔖 تیتر انتخابی!
وقتی هر خبرگزاری و حتی سایت رسمی به تشخیص یا حتی به سلیقه خود یک جمله از سخنان رهبر انقلاب را تیتر می کند و بعضا معناداری خاصی را القاء می کند این حق برای سایرین هم هست که مهمترین و کاربردی ترین جمله به نظرشان را تیتر کنند.
بنده از سخنان دیروز این جمله را که معمولا رویکردهای محافظه کار تیترش نمی کند را پیشنهاد می کنم:
نتیجه مطالبهگری صحیح، تفکیک ضروریِ آرمانها از عملکردهای ضعیف برخی مدیران است.
《پرهیز از برخورد تند و تیز به معنای سازشگری و مجیزگویی نیست. من هرگز از اینگونه توصیهها نکرده و نخواهم کرد. مقصود من پرهیز از ادبیات مضرّ و طعنهآمیزی است که متأسفانه امروز در فضای مجازی نیز بسیار رایج شده است. نتیجه مطالبهگری صحیح، تفکیک ضروریِ آرمانها از عملکردهای ضعیف برخی مدیران است.》(۱۴۰۱/۲/۶)
محسن قنبریان
@m_ghanbarian
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
هدایت شده از پایگاه تخصصی نقد عرفانهای کاذب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای ترور بیولوژیک نادر طالب زاده از زبان خودش
شهادتت مبارک سپهبد فرهنگی بین المللی😭
https://eitaa.com/antihalghe
❓از ديدگاه قرآن اَعراف چیست و كجا قرار دارد❓
✍️پاسخ اجمالی:
«اعراف» جمع «عُرْف» به معناى مكان بلند و مرتفع است و در اصل به معناى بال هاى اسب و تاج خروس آمده و گاه به مقامات افراد والامقام و بلندمرتبه گفته شده است. در قرآن سوره اى به این نام وجود دارد كه از آيات آن اجمالا استفاده مى شود كه آن، جايى است ميان بهشت و دوزخ، و گروهى از مردان الهى كه بهشتيان و دوزخيان را به خوبى مى شناسند در آنجا قرار دارند.
✅پاسخ تفصیلی👇
🌐 https://makarem.ir/maaref/l/0418170
#معاد
#پرسمان_اعتقادی
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
46.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❓علت اختلاف فقهاء در اعلام ابتدا و انتهای ماه رمضان چیست؟
❓چرا فقهاء با تشکیل جلساتی اختلاف خودشون را رفع نمیکنند؟
❓آیا نمیتوان با نرم افزارهای کامپیوتری ابتدا و انتهای ماههای قمری رو به شکل دقیق تعیین کرد؟
❓چرا فقهاء از این نرم افزارها استفاده نمیکنند؟
❓چرا بین ایران و برخی دیگر از کشورهای اسلامی در اعلام ابتدا یا انتهای ماه رمضان اختلاف وجود دارد؟
❓چرا بین تقویم و زمانی که از سوی فقهاء به عنوان عید فطر اعلام میشود گاه اختلاف به وجود میآید؟
👆 پاسخ علمی به همه این سوالها را در این کلیپ مشاهده کنید
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
❓میهمانی که فقط شب عید فطر به خانه انسان بیاید، تکلیف فطره اش چه می شود؟
✍پاسخ:
✅آيات عظام امام و نورى: اگر نانخور صاحب خانه محسوب شود، زكات فطره ميهمان بر عهده او است.
🔻 آيت الله بهجت: اگر ميهمان نان خور صاحب خانه محسوب شود و به قصد خوردن افطارى آمده باشد - هر چند براى او مانعى پيش آيد كه نتواند غذا صرف كند - زكات فطره او بر صاحب خانه واجب است.
✅ آيات عظام تبريزى، سيستانى و وحيد: اگر مهمانى باشد كه شب را هم مىماند، زكات فطره او بر عهده صاحب خانه است.
🔸 آيات عظام خامنهاى و فاضل: اگر نانخور صاحب خانه محسوب شود زكات فطره ميهمان بر عهده او است؛ مانند خدمتكار و يا برخى از خويشاوندان كه هر از چند گاه چند روزى در منزل صاحب خانه به سر مىبرند، ولى زكات فطره ميهمان يك شبه بر عهده صاحب خانه نيست.
✅ آيت الله صافى: اگر ميهمان نان خور صاحب خانه محسوب شود و يا افطارى صرف كند (هر چند نان خور محسوب نشود)، زكات فطره او بر صاحب خانه واجب است.
🔹 آيت الله مكارم: اگر تصميم دارد مدتى نيز صاحبخانه بماند، زكات فطره ميهمان بر عهده او است؛ ولى اگر براى شب عيد دعوت شده (و يا تنها شب را در آنجا مىماند)، فطره او بر صاحبخانه نيست.
#احکام
@Tollabe_pasokhgoo
┄┅┄┅┄•.❀.•┄┅┄┅┄
💥با طلاب پاسخگو همراه باشید🌹
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری:
👈 هلال ماه شوال رؤیت نشد دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳۰ رمضان المبارک است
🔺️ ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری اعلام کرد هلال ماه شوال در غروب روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت رؤیت نشد و فردا دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ مطابق با ۳۰ رمضان المبارک ۱۴۴۳ هجری قمری خواهد بود.
🌙 @Khamenei_ir
🔺توصیه مهم
به نسل حاضر و آیندگان توصیه میکنم به مطالعه کتابهای شهید مطهری همت گماشته و ابعاد شخصیت والای این عالم فرزانه به عنوان یکی از مهمترین نظریهپردازان حکمت اسلامی در عصر جدید را مورد مطالعه قرار دهند.
🎤 #آیت_الله_جوادی_آملی
#استاد_شهید_مطهری
#معرفی_کتاب
📥بارگیری #نرم_افزار کتابخانه «استاد مطهری»👇
http://cafebazaar.ir/app/?id=ir.motahari.app&ref=share
📶وبگاه رسمی بنیاد استاد شهید مطهری🔻
🌐 Motahari.ir
✴️کانال رسمی در فضای مجازی 👇
ایتا: http://eitaa.com/motahari_ir
سروش: Sapp.ir/motahari_ir
اینستاگرام: instagram.com/motahari.ir
🟢 @Tollabe_pasokhgoo 🌹
❓عید فطر به چه معنا است؟ آیا عید فطر در ادیان گذشته هم بود؟
✍پاسخ:
1. معنای کلمه «فطر» در لغت، گشودن و باز شدن چیزی است.[1] از همین ریشه است سخن خدای متعال که فرمود: «إِذَا السَّماءُ انْفَطَرَتْ».[2] در حدیثی آمده است: «قام رسول الله(ص) حتى تَفَطَّرَتْ قدماه»؛[3] یعنی رسول خدا(ص) آنقدر برای عبادت ایستاد که گوشت پاهایش از شدّت جراحت از هم گشوده شد. و نیز گفته شده «تَفَطَّرَتْ» و «انْفَطَرتْ» به یک معنا است و «افطار» و «عید فطر» نیز از همین ریشه است؛ زیرا روزهدار دهانش [را در وقت مغرب و روز عید فطر] باز میکند.[4]
2. به تصریح قرآن، ماه رمضان در جوامع دینی گذشته نیز وجود داشته، اما گزارشی مبنی بر اتمام ایام روزهداری با عیدی به نام فطر در آن جوامع وجود ندارد. از طرفی فضیلت روزهداری عمومی در ماه رمضان مخصوص امت اسلام است و در امتهای گذشته این روزه تنها بر پیامبرانشان واجب بوده است.
3. عید فطر احکام بسیاری دارد که از جمله آن میتوان به شب زندهداری در شب عید، خواندن نماز عید و دیگر نمازهای مخصوص به این روز، حرمت روزه، وجوب فطریه برای افراد توانمند و... اشاره کرد که برای اطلاع از آن به نمایههای مرتبط، همچنین کتابهای دعا مانند مفاتیح الجنان و رسالههای عملیه مراجع تقلید مراجعه نمایید.
✅پاورقی:
[1]. ابن منظور، محمد بن مکرم، لسان العرب، ج 5، ص 55، بیروت، دار صادر، چاپ سوم، 1414ق.
[2]. «هنگامى که آسمان بشکافد»؛ انفطار، 1.
[3]. ابن مبارک حنظلی، أبو عبد الرحمن عبد الله، الزهد و الرقائق، محقق، أعظمی، حبیب الرحمن، ص 35، بیروت، دار الکتب العلمیة، بیتا؛ جزری، ابن اثیر، مبارک بن محمد، النهایة فی غریب الحدیث و الأثر، ج 3، ص 458، قم، مؤسسه مطبوعاتی اسماعیلیان، چاپ اول، 1367ش.
[4]. لسان العرب، ج 5، ص 55.
⭐️عید سعید فطر مبارکباد🌼
🌷 @Tollabe_pasokhgoo 🌹
•┈┈••✾•✨☀️✨•✾••┈┈•
❓ اگر ازدواج باعث آرامش روانی است، چرا برخی متأهل ها در زندگی روی آرامش را نمی بينند؟
✅ پاسخ کوتاه:
يکي از آثار روانشناختی ازدواج، دست يابي به آرامش دروني و امنيت اجتماعي زن و شوهر است که در سايه برقراري روابط عاطفي بسيار نزديک آنها به دست مي آيد.
البتّه واقعيت اين است که مشکلات و عواملي وجود دارند که اين آرامش را به خطر انداخته و گاهي پايه هاي مهر و محبّت همسران را فرو خواهند ريخت؛ بنابراين در ادامه به برخي مشکلات و آسيب هايي که سبب اخلال در آرامش خانواده مي شود، اشاره می گردد:
🔰الف. مسائل پيش از ازدواج:
1️⃣ عدم انتخاب مناسب
2️⃣ مهريه سنگين
3️⃣ دوستي هاي قبل از ازدواج
4️⃣ وارونه جلوه دادن حقايق
🔰ب. مسائل بعد از ازدواج:
1️⃣ عدم رعايت حقوق اعضاي خانواده
2️⃣ رقابت منفي
3️⃣ دخالت هاي بي مورد اطرافيان
4️⃣ ناآشنايي با مهارت هاي همسرداري
5️⃣ضعف التزام به وظايف اخلاقي
📜 مطالعه بیشتر🔻
🌐 https://b2n.ir/p84280
#مشاوره #ازدواج
♻️ این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید💯
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
طلاب پاسخگو
ماجرای ترور بیولوژیک نادر طالب زاده از زبان خودش شهادتت مبارک سپهبد فرهنگی بین المللی😭 https://eit
💥نمایی از نادر طالب زاده(ره)
✍محمدصادق شهبازی:
🔹در برخورد با طالبزاده بیش از همه معنویت و تکلیفگراییش ادم را جذب میکرد چیزی که بازی، ریا و خودنمایی نبود. او هم مثل خیلی از همنسلیهایش زندگی معمول دوره رژیم شاه را کرده بود، تا ته ینگه دنیا رفته بود، در حوزه تخصصیش هم رشد حرفهای کرده بود ولی انقلاب او را بیدار کرده بود.
🔺️غرب را بالا اورده بود و همه تجربه و زندگیش را وقف انقلاب و اسلام و مردم کرده بود. هیچ وقت نمایش بازی نکرد، معنویتش در عبادت فردی و احساس تکلیف فراگیر و فعالیت همیشگی و رحمت به ادمها و تواضع حتی نسبت به خیلی پایینترها از خودش بروز مییافت نه در ادا و اطوار و مذهبینمایی.
🔸او از همان ابتدا هم با تبدیل شدن به قله و هم به صورت اگاهانه به تربیت نیرو میپرداخت. باوجود سرشلوغی و سختی پیدا کردن و بیماریش برای ادمها وقت میگذاشت حتی تا اصلاح چیزهای کوچک در کار مستند اولیها. پشت خیلی از حزباللهیهای نسل سه و چهار ایستاده بود بدون انکه خود را نمایش دهد.
🔺️شجاع بود، در موضوعات مختلف ورود میکرد، از جنگ تا بوسنی، امریکا و... حاضر بود. به ژورنالیسم تحقیقی میپرداخت و نتایج تحقیقاتش را ارائه میکرد، در هژمونی رسانهای و تخریبها مغلوب نمیشد و خلاف مسیر رودخانه شنا میکرد. البته همه کارهایش به یک اندازه دقیق یا ورای نقد نبود اما شجاعانه بود.
🔹کار واقعی میکرد در برابر دهها سازمان بیخاصیت دیپلماسی، دیپلماسی فرهنگی، رسانهای، علمی و... روی نقاط اصلی دعوا بیمحابا دست میگذاشت و تمرکز میکرد تا به نتیجه برسد. افق نو، عمار، راز، عصر و... نمونههایی از این جدیت بود. برای طراحی هر برنامه ساعتها وقت میگذاشت و مشاوره میکرد.
🔺️حتی برای تربیت نیرو حاضر میشد به خیلی کارها تن دهد از دبیری جشنواره عمار تا دبیری مجمع فعالان بینالملل تا نقشآفرینی فعال سیاسی تا مشاوره به بچههای رسانهای تا کمک به راهاندازی افق، تا نادر شو و.... او حاضر بود.
🔸جامعیت داشت. تک چشمی نبود. هم فرهنگ برایش مهم بود هم اقتصاد هم اجتماع هم سیاست هم امنیت هم دوست هم دشمن و البته آدمهای مختلفی که دراین فضا بودند. اساسا مدل کارش را از مستند به برنامه گفتگومحور تغییر دادتا بتواند جبهه گسترده را پوشش دهد. هر ادم جدی به او معرفی میشد روی هوا میقاپید.
ابتکار و خلاقیت داشت. کار روتین نمیکرد. هم در ضدحمله به دشمن و مفسدین و غربگراها و محافظ کارها جدی بود، اما در حاشیهها نمیماند به متن برمیگشت و بالاتر از صدحمله، آفند مبتکرانه میکرد. افق نو و استراتژی اوردن و تجمیع بدنه معترض و مستضعف در غرب و امریکا یک نمونه بود.
🔹وقتی همه برای اوباما دل ضعفه میرفتند او از دو سال پیش برنامه برای برهم زدن نظم انتخابات امریکا داشت. در زمانهای که حتی مخالفین نظم مستقر مثل مایکل مور غلاف میکردند، او میخواست خط سوم را در امریکا احیا کند که یکی از برنامههایش اوردن یکی از کاندیدهای مستقل به ایران بود که نشد.
🔺️رصد دقیق داشت به داخل و خارج. ازاینها بود که نخوانده و ندیده و نشنیده نداشت. تحجر نداشت و از فهم هرچیز جدید استقبال میکرد و با ارتباطات گسترده از رصدهای دیگران بهره میبرد. اینگونه عقب نمیماند. با پیشزمینه و شناخت عمیق هم منفعل و واکنشی نمیشد و جاهایی که خیلیها نبودند او حاضر بود.
🔸هم حامی نظام بود، هم انقلابیِ به دنبال اصلاح و تغییر و عدالت. باوجود انکه مصایقههای متعدد در حقش شده بود، از نظام دفاع میکرد اما این دفاع با ماستمالی و مالهکشی و توجیه نبود. از کارهای انتقادی و عدالتخواهانه حمایت میکرد هم در خروجیهایش مثل راز و عصر میامد هم پشت صحنه کمک میکرد.
🔺️خیلی ایدهها و کارها داشت که به سد دیوانسالاری برخورد اما او پشت هیچ سدی نمیماند. هر تهدیدی را به فرصت تبدیل میکرد. افق نو را که در تهران نگذاشتند عمل شود به بیروت برد، کارهایی که در عمل نمیگذاشتند به رسانه، چیزهایی که در دراخل نمیشد در خار ج و بالعکس و خلاصه راهی پیدا میکرد.
🔹برای عمار مشفقانه و همراهانه وقت میگذاشت. بچهها و جلیلی ازاد بودند و او دخالتی که کار را برهم بزند نمیکرد، اما حضورش هم نمادین نبود و کمک و نظارت واقعی میکرد. بهویژه بخش نقد درونگفتمانی را از صفر تا صد میدید و برایش مهمترین بود. پابهپای بچهها در هر جلسه و کوی و برزنی میامد.
🔺️مریض بود، هم قلب هم ماجرای معروف بیولوژیک هم شیمیایی و جانبازی و... اما از پا نمیافتاد. یکبار در افق بودیم چند بار بین طبقات برای ارتباط با خارج جابجا شد ولی به روی تیم نیاورد. بچهها که رفتند خسته و با لبخند گفت رعایت سنوسال ما را نمیکنند ولی باز که صدایش کردند با لبخند رفت.
🔸ما عشق و امید و انسانیت و معنویت را دیدیم، ابتکار و فعالیت و خلاقیت و اگاهی همیشگی را لمس کردیم. دیدیم میتوان دردهه هفتم زندگی هم انقلابی و شجاع و تغییرگرا
طلاب پاسخگو
ماجرای ترور بیولوژیک نادر طالب زاده از زبان خودش شهادتت مبارک سپهبد فرهنگی بین المللی😭 https://eit
بود، میتوان برای تازهکارها پدری کرد، میتوان بیذرهای عقبنشینی از مواضع برای همه آغوش باز داشت، میتوان تا لحظه اخر رشد کرد.
🔺️بزرگداشت او بسیار مهم است او همراه و پدر چند نسل از انقلابیها درفصاهای مختلف به ویزه در فرهنگ و خاصتا مستند است. همه مستقیم و غیرمستقیم مدیون او هستند. نباید اینگونه مظلومانه کار تمام شود. او خاطرهاهای ما را ساخته، او جهتهای خیلیها را اصلاح کرده، او به خیلیها امید داده و..
🔹البته تداوم راه او مهمتر است. خیلیها باید احساس مسیولیت کنند. جای او هرگز پر نمیشود اما خیلیها باید به میدان بیایند. میدان تبیین، میدان درگیری با استکبار، میدان پدافند همیشگی و افند پیشدستانه، میدان نیروسازی، میدان مطالبهگری، میدان استقلال، میدان عمل، میدان کار واقعی و...
🌷 @Tollabe_pasokhgoo 🌹
•┈┈••✾•✨☀️✨•✾••┈┈•
طلاب پاسخگو
💥انتقاد تند مسعود فراستی از حراج تهران ✍سید جواد نقوی: 🔹کلاس اول راهنمایی به پدرم گفتم سرمایه داری
امام على عليه السلام:
الكريمُ يَزدَجِرُ عمّا يَفتَخِرُ بهِ اللئيمُ
بزرگوار از آنچه فرومايه به آن افتخار مى كند، دورى مى نمايد
📚غررالحكم حدیث1771
سادیو مانه، ستاره فوتبال تیم ملی سنگاله که سالانه حدود میلیونها پوند درآمد داره.
بعد از اینکه مردم تو یه عکس متوجه شدن موبایلش شکسته، تبدیل به سوژه خنده شد،خودش هم شوخیارو با خنده قبول میکرد.به یکی از شوخیا که کمی هم زشت بود این جوابُ داد:چرا من ۱۰تا ماشین فراری،۲۰ساعت الماس و ۲جت بخوام؟ پولش رو دارم ولی چرا؟ چه کمکی به پیشرفت دنیا میکنه؟ من گرسنهی نان بودم، من تو مزرعه های زیادی شخم زدم،پابرهنه تمرین کردم،مدرسه نرفتم.الان که میتونم دوست دارم به اونایی که زندگیشون سخته کمک کنم. ترجیح میدم مدرسه بسازم و به مردمی که کم دارن، لباس و غذا بدم. مدرسه و استادیوم ساختم.من و دوستام پوشاک،کفش و غذا ارائه میدیم. به هرفقیری که تو استان سنگاله 70یورو میدم تا وضعیت مالی خانوادشون بهتر بشه. مجبور نیستم ماشین های لوکس رو به نمایش بذارم، خانه های لوکس داشتن مال من نیست، همینطور سفرها و پروازها. ترجیح میدم افراد نیازمند از من بگیرن.
سادیو مانه تو محل تولدش بیمارستان هم ساخته
#فضای_مجازی
#سواد_رسانه
#مد_گرایی
🌀 @Tollabe_pasokhgoo
࿐჻ᭂ⸙🌼🌸⸙჻ᭂ࿐
❓امام علی(ع) میفرماید: «در عبادت بیتفقه خیری نیست!»؛ معنای «تفقه در عبادت» چیست؟
✅پاسخ کوتاه:
امام علی(ع) در ارتباط با عبادتی که از روی شناخت نباشد میفرماید: «... وَ لَا خَیْرَ فِی عِبَادَةٍ لَیْسَ فِیهَا تَفَقُّهٌ ...»؛[1]
تفقه به این معنا است که انسان بفهمد عبادتی که انجام میدهد چه معنایی دارد؛ شرایطش چیست، برای چه فردی تلاش میکند، هدف از این #عبادت چیست و چه نتیجهای از این عبادت میخواهد دریافت کند. به عبارت دیگر؛ #تفقه در عبادت یعنی آنکه انسان نسبت به اصل عبادت، معبودی که مورد عبادت قرار میگیرد، آثار و نتایج عبادت و ... شناخت و معرفت داشته باشد. و این امر از راه تفکر، مطالعه و حضور قلب به دست میآید؛ مثلاً اگر #نماز میخواند حضور قلب داشته باشد که در محضر چه کسی است و با چه کسی صحبت میکند؛ چرا نماز میخواند؟ و... اگر اینگونه نباشد و فقط نماز ظاهری و شکلی اقامه کند که در آن آداب ظاهری و باطنی رعایت نشده باشد، این همان عبادتی است که ثمره معنوی ندارد و هیچ خیری در آن نیست.
اینجا است که قرآن میفرماید: «کافران نزد خانه خدا به عبادت برمیخیزند، اما عبادتشان تنها کف و سوت است»![2] «منافقان تنها با کسالت و افسردگی و تنها برای ریا به نماز برمیخیزند»![3] وای بر نمازگزاران سهلانگار ریاکار»![4] «آنان چون ایمان قلبی به خدا، پیامبر و نماز نداشته و انفاقشان نیز از روی کراهت و اجبار است، چنین انفاقی برای آنان پاداشی نخواهد داشت».[5]
🔓پاورقی:
[1]. ابن شعبه حرانی، حسن بن علی، تحف العقول عن آل الرسول(ص)، محقق، غفاری، علی اکبر، ص 204، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، 1404ق.
[2]. انفال، 35.
[3]. نساء، 142.
[4]. ماعون، 6-4.
[5]. توبه، 54.
#پرسمان_اعتقادی
#اخلاق
♻️ این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید💯
🔴 @Tollabe_pasokhgoo