روند طراحی آرم وسط پرچم جمهوری اسلامی که توسط فردی به نام حمید ندیمی تهیه شده است.
@tonnel_zaman
هیتلر 129 سال پس از ناپلئون به دنیا آمد، 129 سال پس از وی به قدرت رسید، 129 سال پس از وی به روسیه حمله کرد و 129 سال پس از او شکست خورد. تاریخ تکرار می شود!
@tonnel_zaman
مدرسه دهه شصت
معلم پرورشی: همیشه دیر میومد، زود میرفت
معلم تاریخ: زود میومد دیر میرفت
علوم: دیر میومد دیرم میرفت
دینی: دیر میومد زود میرفت
جغرافیا: یه هفته در میون میومد
ریاضی: زود میومد، نمیرفت
ورزش: نمیومد اصلا
این بود حال روز ما در دوران مدرسه 😁❤️
@tonnel_zaman
این مجسمهای که میبینید اثر میکل آنژ نگارگر، پیکرتراش، معمار و چکامهسرای ایتالیایی در بیش از ۵۰۰ سال پیش هست !☝️
سوالی که پیش میاد اینه که میکل آنژ چجوری این چین و شکنج پارچه رو از دل سنگ درآورده؟؟؟
عکس رو زوم کنین و یه کم بهش خیره بشین تا شما هم "نفهمین" که چجوری چنین چیزی ممکنه!
@tonnel_zaman
اگر هنگام بازدید از منطقه ی باستانی چیچن ایتزا در مکزیک، در پایین پله های هرم ال کاستیلو بایستید و شروع به دست زدن کنید، یک صدای جیک جیک زیبا خواهید شنید. این صدای پرنده ای به نام کتزال است که از طریق هرم منعکس می شود.
@tonnel_zaman
مردمِ قدیم دزفول، معماری و شهرسازی میدانستند و پي برده بودند که دز ،محل گذر سیلابهای مهیب است
پس شهر را نه در بستر رودخانه که در ارتفاع ۱۵-۲۰ متری از بستر رودخانه ساختند که حتی اگر سیلابی ۷-۸ هزار متر مکعبی آمد، نتواند به منازل آسیب بزند. نه مثل شهرداری دزفول که مجوز خانه و پارک در بستر رودخانه را داده!
@tonnel_zaman
علت سیبیل داشتن زنان قاجار
در دوران قاجار، زنان سیبیل نداشتند. در این دوره فقط ناصر الدین شاه، دوربین عکاسی داشت و به زنانی علاقه داشت که چاق و سیبیل دار و ابروهای پیوندی داشتند. به همین علت ناصرالدین شاه برای عکس گرفتن، زنانی را در اولویت قرار می داد که در طبعش خوب باشند و علاوه بر چاق بودن، ابروهای کشیده و سیبیل های مختلف داشتند. معمولاً بعضی از این زنان قاجار برای عکس گرفتن، سیبیل هایی برای خود می کشیدند در حالیکه فاقد سیبیل در زندگی واقعیشان بودند.
@tonnel_zaman
کارکرد اجتماعی حمامهای قدیم
در ایران قدیم حمام ها مکانی برای آشنایی بـا هم صنفهـا و خبرگیری بود. خبرگیری افـراد در حمامهـا تنها محدود به مسائل روزمره نمیشد و گاهی مطالب مهم و حتی سـرنوشت ساز کـشور نیز میان مردم به بحث گذاشته میشد. چنانکه به گفته یکی از ناظران خـارجی، هنگام جنگهای ایران و روسیه، چند روزی در بازار و حمامهای عمومی ایران صحبت از جهـاد علیه روس ها در میان بود.
حمام ها فرصتی برای کـسب آگاهی از اخبار روز و اطلاع رسانی بود؛ به عبارتی، هـم امکان خبرگیری و هم خبرپراکنی در حمام ها وجود داشت . به دلیل همین بعد اجتماعی استحمام بود کـه در دوره قاجـار، عـده ای از سوی نـظمیه یا مقامهـای سـیاسی به طور ناشناس و محرمانه در حمامهـا و دیگـر فـضاهای عمومی استراق سمع میکردند و شنیدههایشان را تحت عناوینی مثل گفت وگو در حمام بــه بالادستیهای خود گزارش میدادند. چنین اهتمامی از سوی حکومت، تائیدی بـر کارکرد اجتماعی حمام ها و البته آگاهی حکومت از چنین کارکرد مهمی اسـت.
منبع: کتاب تاریخ اجتماعی ایران اثر مرتضی راوندی
@tonnel_zaman
ساسانیان نوروز را نوک روژ میگفتند. پادشاهان ساسانی در نوروز متهمان را میبخشیدند و به کسانی که در جنگ پیروز میشدند جایزه میدادند و حتی به کشاورزان و دامپرورانِ نمونه نیز هدایا و خلعت میدادند.
@tonnel_zaman
برای آنکه محل دفن چنگیز خان مغول یک راز باقی بماند همه 2000 نفر حاضر در تشییع جنازه وی اعدام شدند، سپس جلادان بوسیله گارد خاص وفادار چنگیزخان به قتل رسیدند!
و این گونه قبر چنگیزخان مخفی باقی ماند!
@tonnel_zaman
نوشته ای بر کاشیهای هفترنگ مسجد نصیرالملک شیراز:
«غرض نقشی است کز ما باز ماند
که هستی را نمی بینم بقایی
مگر صاحبدلی روزی به رحمت
کند در حق استادان دعایی
بنایی مسجد در سنه ۱۲۹۳ و اتمام در سنه ۱۳۰۵، محمدحسن معمار»
📸امیر توکلی
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پادشاه مقتدر و فرهیخته ایرانی شاه عباس صفوی
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوستان ملکه انگلستان نقش اصلی استعمار یا به قولی ایومیناتیها، ماسوله یا رپتایلینها! نبود بلکه ابزاری بود به نمایندگی از اونها در دنیایی که ظاهرا نود درصد مردم دنیا باید تلاش کنن تا اونها در آسایش باشن! تاریخ ما خواه یا ناخواه گره خورده بود با تکراری که بهاشو هموطنان ما دادن
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
نفرین داریوش درمورد کسی که نوشته ها و پیکره ها را خراب کند!
گوید داریوش شاه: اگر این نوشته را (پیکره ها را) ببینی آنها را خراب کنی تا هنگامی که توان داری در طی حکومت اهورمزدا تو را زننده باد و خاندان تو نباد و آنچه را که انجام می دهی آن را اهورمزدا خراب کناد . (همانند کتیبه بیستون)
و حدودا 180 سال بعد که اسکندر این کتیبه ها و پیکره های کاخ اپادانای شوش را خراب می کند.
هرچه کشور گشایی نمود در کشمکش سردارانش تکه تکه شد و در عنفوان جوانی در سن 33 سالگی فوت می شود.
جالب آن است با وجود زن های متعددی که داشت هیچ نسلی از او باقی نماند(فرزندش در مقدونیه توسط سردارانش در همان کودکی کشته می شود)
به راستی که نفرین داریوش دامنگیر اسکندر شد!
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
اولین جراحی مغز تاریخ در ایران !
اگر به آن بریدگی مثلثشکل نگاه کنید، آثار اولین جراحی مغز در تاریخ را میبینید.
این جمجمه متعلق به دختر 13 سالهای است که 4800سال پیش در شهر سوخته در سیستان زندگی میکرده. بیماری او باعث زیاد شدن فشار بر مغز میشده که برای درمان، جمجمه را سوراخ کردهاند. ترمیم استخوانها نشان میدهد که دختر بعد از جراحی زنده مانده و عمل موفقیتآمیز بوده است!
اینکه الان اساتیدی مثل پروفسور سمیعی رو داریم چیز عجیبی نیست، ریشه در تاریخ این سرزمین کهن داره !
@tonnel_zaman
اين گوسفندان در باغ روبروى كاخ سفيد ميچرند! در جنگ جهانی اول رئیس جمهور آمریکا 48 گوسفند را برای جلوگیری استخدام باغبان برای چمن زنی به کاخ سفید برد آن ها در 4 سال به ارزش 52 هزار دلار پشم برای صلیب سرخ تولید کردند.
@tonnel_zaman
بر خلاف تصور، تمام زنان دوران قاجار همچون زنان حرمسرای ناصرالدین شاه چاق و پشمالو نبودند! اینکه تصاویر زنان دربار انقدر زشت است دو دلیل دارد: اول اینکه ناصرالدین شاه چاق پسند بود، دوم اینکه چون خودش عکاس بود برای بانمک شدن عکسها برای زنان سیبیل و ابروی پرپشت میکشید! در بالا تعدادی از زنان و دختران زیبای ایرانی در زمان قاجار رو میبینید.
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گسترش تاریخ ایرانیان در جهان
واردشو👇👇
@tonnel_zaman
در گذشته تعطیلات مشخصی برای مدارس وجود نداشت، هوراس مان آمریکایی معلمی بود که برای اولین بار در سال ۱۸۳۷ پیشنهاد داد مراکز آموزشی در تابستان تعطیل شوند!
درد و بلای این بزرگوار بخوره تو سر اونی که امتحانو بوجود آورد
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیین یارسان: از دین یارسان یا اهل حق چه میدانید
واردشو👇👇
@tonnel_zaman
.
تا پیش از سال ۱۳۰۰ بیشتر شهرهای کشور ایران با راههای کاروانرو به یکدیگر پیوند داشت.
راه شوسه در ایران نام ناشناختهای بود، تنها چند راه در ایران وجود داشت که ناقص بودند و از سوی شرکتی یا کسانی باز شده بودند. همین راههای کم در زمستان بسته میشد و درازای راههایی که وجود داشت از سه هزار کیلومتر بیشتر نبود.
برای اینکه مانند دوره سلطنت قاجاریان مغولان بیگانه بر کشور ایران که برای هر کاری امتیاز به روسیه و انگلیس میدادند و خود از آنان پول میگرفتند و در جیب خود میگذاشتند، رضا شاه بزرگ دستور داد که از سال ۱۳۰۴ دانشجویان ایرانی برای یادگیری رشتههای گوناگون مهندسی راه به اروپا فرستاده شوند. با گشوده شدن راه آهن سراسری و راههای نوین ایران همه کارشناسان و کارگران دوره دیده و آزموده ایرانی بودند.
هر گونه راه و یا پل راه آهن رو و یا پل ماشین رو بر پایه بهترین نمونه کشورهای غربی در ایران ساخته شد و با بهترین مصالح ساختمانی. پلهای سنگی - بتونی و فلزی یکی پس از دیگری در ایران ساخته شد
واردشو👇👇
@tonnel_zaman