عکسی کمیاب از بنای تخت جمشید در زمان قاجار و قبل از کاوشهای باستانشناسی، زمانی که هنوز بخش عمدهای از تختجمشید در زیر خاک، چشمامتظار حفاری و اکتشاف بود.
@tonnel_zaman
وقتی زنبورها متوجه کم کاری ملکه به دلیل پیری یا مریضی میشن تصمیم میگیرن که اونو از بین ببرن. درنتیجه دور ملکه جمع میشن و اونو در آغوش میگیرن تا ملکه در وسط این ازدحام از دمای بالا بمیره که به این پدیده میگن آغوش مرگ.
حقیقتا زنبورا از ما آدما زرنگ تر و باهوش تر هستن..
@tonnel_zaman
🔴در جنگ های صلیبی هرگاه یکی از نیروهای صلیبی دچار مصدومیت و جراحات شدید می شد فورا به سوی #سپاه_مسلمین فرار می کرد زیرا می دانست مسلمانان مردمانی دارای رحم و مروت هستند و اسیر مجروح را نمی کشند بلکه اورا مداوا می کنند و یا به اسلام دعوتش می کنند و یا از او فدیه می گیرند.
همچنین وجود اطبا و علم پزشکی برترِ مسلمانان نسبت به صلیبیان پناه گرفتن سربازان زخمی صلیبیان به مسلمانان را موجب می شد.
📚منبع :
{ #الحروب_الصليبية_كما_رآها_العرب }
ترجمه اختصاصی مجله اسلامی صواعق
_____________________________
@tonnel_zaman
پیج تخصصی تاریخ و تمدن طلایی اسلام
_____________________________
#تاریخ #تاریخی #صلیبی #پزشک #طبیب
#تمدن_اسلامی #تمدن_اسلام #تاریخ_اسلام
🔴لباس فارغ التحصیلی ریشه در لباس عربی دارد.
اولین دانشگاه در #اروپا را #مسلمانان در سال ۲۲۷ هجری / ۸۴۱ میلادی در شهر #سالرنو تاسیس نمودند، که در راستای دانشگاههای #اسلامی در شرق بود. سپس دانشگاههای #طلیطله و #اشبیلیه و #غرناطه احداث شدند.
#دانشجویان اروپایی رهسپار این #دانشگاه شده و از سرچشمه علوم آن سیراب میشدند. سپس به کشورهای خود بر میگشتند؛ درحالیکه لباس #عربی میپوشیدند و این کار نمادی بود بر اینکه این جوان در دانشگاههای #مسلمین فارغ التحصیل شده است.
و رسم پوشیدن لباس #اسلامی توسط فارغ التحصیلان دانشگاهی تا همین الان نیز باقی مانده است. #جک_گودی در کتاب خود #اسلام_در_اروپا میگوید:
"لباس عربی، تا به امروز نیز علامت شخصیت و وجاهت علمی بویژه در مناسبتهای علمی، مانند دفاع از پایاننامههای دانشگاهی و جشنهای فارغ التحصیلی گشته است".
___
@tonnel_zaman
___
⭕️زمینه های گرایش ایرانیان به اسلام
🔺 نابسامانی اوضاع، تعصب شدید #موبدان ، بی عدالتی و ظلم بی حد دولتیان، تحمیل مالیات گزاف بر رعیت، پیدا شدن بحرانهای اقتصادی بر اثر جنگ های طولانی #ایران و روم، شکستن سدهای دجله و فرات و شیوع بیماری های خانمان سوز چون وبا و طاعون، اختلاف شدید طبقاتی، تفرقه ی مردم به واسطه ی اعتقاد به مذاهب و فرق گوناگون، چنان نظم اجتماع #ساسانی را به هم زده و اوضاع را آشفته کرده بود که همه ی مردم به ستوه آمده بودند و ناراضی به نظر می رسیدند و فرج و روزگار بهتری از خدا می خواستند.
از قضا #اعراب این بار با سلاح معنوی تازه به میدان آمده بودند که هیچگاه در طول تاریخ چنین شمشیر برنده ای نداشتند. آن سلاح، دین مبین #اسلام بود که مردم زمین را به یکتا پرستی، #برابری و برادری میخواند.
این ندای #مساوات و عدالت، طبقه ی محروم و مظلوم اجتماع را جلب کرد. آنان راه نجاتی یافته گروه گروه به آیین جدید درآمدند و طومار رسم کهن را درنوردیدند.
📚محمدجواد مشکور، ایران در عهد باستان، ص ۴۷۲ و ۴۷۳
_____________________________
@tonnel_zaman
_____________________________
5.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ارگ تاریخی راین
ارگ تاریخی راین با بیش از ٢٢ هزار مترمربع مساحت و ۴۴ هزار مترمربع حریمِ بنا، دومین سازه بزرگ خشتی جهان بعد از ارگ بم محسوب می شود.
سازه ای تماشایی که در جنوب غربی شهر امروزی راین و بر بالای تپه ای در دامنه کوه هزار واقع شده و از شهر و مردمان آن نگهبانی می کند و قدمت آن به پیش از اسلام و دوران ساسانیان باز می گردد.
به قلعههای کوچک میان قلعههای بزرگتر که محل انجام امور اداری توسط فرانروای شهر بود، ارگ میگویند.
در مورد معماری ارگ راین باید گفت که بنایی خشتی و بزرگی است که در بالای دیوارهای آن، کنگره های منظمی دیده می شود. جالب است بدانید که در داخل این ارگ همه چیز وجود دارد، از خانه های اعیانی گرفته تا محله های عوام نشین، مکتب خانه، آتشکده، بازار و انبار و…
@tonnel_zaman
این صندلى ابزاری بود که در دهه 1940 برای تربیت کودکان خودسر استفاده میشد. بدین صورت که دست و پای كودك را بسته و قفسی در سرش میکردند تا نتواند تکان بخورد!
مناسب براى بچه همسايه :)
@tonnel_zaman