۲۰ آبان ۱۳۹۹
مژده دهید باغ را، چون برکات میرسد
این يَم و شوره زار را، قند و نبات میرسد
قصدش اگرچه قم نبود، دست قضا ببین عجب!
حضرت معصومه به قم، قبلِ وفات میرسد
کشتیِ نوح آمده، بر روی ناقه جلوه گر
این خبر از سَما رسید، راهِ نجات میرسد
حُسنِ تمامِ اهلبیت، منبع جود و معرفت
هم برکات آمده، هم حسنات میرسد
بر دل عاشقان بَسی، از نفسِ مقدس اش
با قدمِ مبارک اش، شور و نشاط میرسد
بوی مدینه می وَزَد، از سرِ جاده بر مشام
جاده شده معطرش، تا نفحات میرسد
سجده كنيد جنيّان، همچو ملائكه بر او
وقت رسیدنش به قم، وقتِ صلاة میرسد
تشنه ی معرفت اگر، تشنه هنوز مانده است
بر لب خشک او بگو، آب حیات میرسد
علی اصغر خواجه ارزانی
#طوبای_عفاف
۲۰ آبان ۱۳۹۹
۲۲ آبان ۱۳۹۹
🍃 حیات شهیدان
«وَ لاٰ تَحْسَبَنَّ اَلَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اَللّٰهِ أَمْوٰاتاً بَلْ أَحْيٰاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ» آل عمران، 169
و هرگز گمان مبر آنان که در راه خدا کشته شدند مرده اند، بلکه زنده اند و نزد پروردگارشان روزی داده میشوند.
«...بيشتر مردم، حيات شهيدان را ادراك نميكنند و متوجه آن نميشوند؛ اما اين به معناي محال بودن فهم حيات شهيدان يا قابل توجه نبودن آن نيست. (تفسيرتسنيم، جلد 7، ص: 603)
...ممكن است ديگران با مرگ محو شوند و اثر دنيايي آنان زايل گردد؛ ليكن شهيدان كه زنده و مَثَل اَعلاي آيه شريفه «وجَعَلني مباركاً أين ما كنت.» (سوره مریم، آیه 33) هستند،در همه جا منشأ اثرند.
#حيات طوبا و برتري كه #شهيد بدان رسيده، هم دنيا و هم برزخ را زير پوشش ميگيرد، پس او زنده و منشأاثر است و از اثر او تنها بازماندگان وي و اهل دنيا بهرهمند نميشوند، بلكه همانگونه كه به بازماندگان و اهل دنيا صفا ميدهد و آنان را بيدار و نوراني ميكند، به گذشتگان و برزخيانْ هم كه بر آنان وارد ميشود نور و روح و ريحان ميبخشد و شعاع بركتي كه نصيب اين انسان وارسته ميشود به اندازهاي وسيع است كه اهل قبرستاني كه در آنجا دفن شده، تا مدتي متنعّماند: «طبتم و طابت الأرض الّتي فيها دفنتم.» (مصباح المتهجّد، مفاتيح الجنان، زيارت شهداي كربلا)
📘تفسیر#تسنيم، جلد 7، ص: 608
🍃🌷🍃یاد کنیم از #امام و #شهدا با #صلوات
#طوبای_عفاف
ایتا @tuobaefaf
۲۲ آبان ۱۳۹۹
۲۲ آبان ۱۳۹۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گره کار از خود ماست...
#طوبای_عفاف
۲۳ آبان ۱۳۹۹
۲۳ آبان ۱۳۹۹
🔴🔴 پیام مهم 🔴🔴
سلام علیکم
این از اون پیامهایی است که باید در گوشی تلفن ذخیره کرد و در مواقع مختلف به فیض رسید من ثواب این انتشار (بازنشر این پیام) رو به حضرت نرجس خاتون سلام الله علیها هدیه مینمایم .
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
یک سایت روایی ؛
Alvahy.com
روی هر سوره اي از قران که کلیک کنید،
ذیل هر آیه روایات را همراه با ترجمه میاورد.
اين سایت در واقع همان
"کتاب ۱۸ جلدی تفسیر اهلبیت علیهم السلام"
تالیف ؛ آقای علی رضا برازش
چاپ انتشارات امیرکبیر است که بعلت کمبود کاغذ دیگر تجدید چاپ نشد و به منظور استفاده عموم به شکل رایگان در فضای مجازی قرار گرفته است.
لازم به ذکر است این کتاب در زمان انتشار خود یعنی در سال ۱۳۹۴ به مبلغ ششصد هزار تومان قیمت خورده است و شما می توانید با مراجعه به آدرس فوق به شکل رایگان و بسیار ساده تر وکاملتر از نسخه چاپی از آن استفاده کنید و فیش برداری فرمایید و فیش های تحقیقاتی خود را در کامپیوتر و یا تلفن همراه خود ذخیره کنید.
دوست پژوهشگرمان جناب آقای برازش تلاش کرده اند در ذیل هر آیه تمام روایات مربوط به آن آیه را گردآوری کنند و نکته جالب توجه در این تلاش این است که فقط به روایاتی که به طور صریح در آن آیه مورد بحث ذکر شده اکتفا نکرده اند و روایاتی که مفهوما آن آیه را مورد بحث قرار داده را نیز در ذیل آیه آورده اند.
ان شاءالله این کتاب مورد استفاده دوستان قرار بگیرد.
به نیت تعجیل در امر فرج و سلامت امام زمان عجل الله فرجه الشریف و وفقنا الله لخدمته صلواتی هدیه بفرمایید
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم واحشرنا معهم و فی زمرتهم و العن اعدائهم اجمعین
اللهم العن الجبت والطاغوت
@avaymarefat
۲۳ آبان ۱۳۹۹
مذاکره
«يٰا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا لاٰ تَتَّخِذُوا اَلْيَهُودَ وَ اَلنَّصٰارىٰ أَوْلِيٰاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيٰاءُ بَعْضٍ وَ مَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اَللّٰهَ لاٰ يَهْدِي اَلْقَوْمَ اَلظّٰالِمِينَ » ﴿مائدة، 51﴾
ای اهل ایمان! یهود و نصاری را سرپرستان و دوستان خود مگیرید، آنان سرپرستان و دوستان یکدیگرند [و تنها به روابط میان خود وفا دارند]. و هر کس از شما، یهود و نصاری را سرپرست و دوست خود گیرد از زمره آنان است؛ بی تردید خدا گروه ستمکار را هدایت نمی کند.
نکته ای از تفسیر المیزان: «...خداى سبحان در اين آيات مؤمنين را از اينكه يهود و نصارا را اولياى خود بگيرند، بر حذر داشته و با شديدترين لحن تهديدشان مىكند و در يك پيشگويى به آينده امر امت در اثر اين موالات و دوستى با دشمنان خبر مىدهد و مىفرمايد كه اگر چنين كنيد بنيه روش دينى خود را از دست مىدهيد و آن وقت است كه خداى تعالى مردمى ديگر برمىانگيزد كه قائم به امر دين شوند و بنيه دين را بعد از انهدام به حالت اصلى و اوليش بر گردانند...» ترجمه تفسير الميزان، ج5،ص 603
#طوبای_عفاف
ایتا eitaa.com/toubaefaf
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd
۲۴ آبان ۱۳۹۹
(گزیده ای از تفسیر آیه 51 تا 55 سوره مائده)رابطه با کافران
شأن نزول: بسيارى از مفسران نقل كردهاند كه بعد از جنگ بدر، عبادة بن صامت خزرجى خدمت پيامبر رسيد و گفت: من هم پيمانانى از يهود دارم كه از نظر عدد زياد و از نظر قدرت نيرومندند، اكنون كه آنها ما را تهديد به جنگ ميكنند و حساب مسلمانان از غير مسلمانان جدا شده است من از دوستى و هم پيمانى با آنان برائت مىجويم، هم پيمان من تنها خدا و پيامبر او است، عبد الله بن ابى گفت: ولى من از هم پيمانى با يهود برائت نميجويم، زيرا از حوادث مشكل ميترسم و به آنها نيازمندم، پيامبر ص به او فرمود: آنچه در مورد دوستى با يهود بر عباده ميترسيدم، بر تو نيز ميترسم (و خطر اين دوستى و هم پيمانى براى تو از او بيشتر است) عبد الله گفت: چون چنين است من هم ميپذيرم و با آنها قطع رابطه ميكنم، آيات فوق نازل شد و مسلمانان را از هم پيمانى با يهود و نصارى بر حذر داشت.
تفسير:
آيات فوق مسلمانان را از همكارى با يهود و نصارى به شدت بر حذر ميدارد، نخست ميگويد: اى كسانى كه ايمان آوردهايد، يهود و نصارى را تكيه گاه و هم پيمان خود قرار ندهيد (يعنى ايمان به خدا ايجاب ميكند كه به خاطر جلب منافع مادى با آنها همكارى نكنيد) (يا أيها الذين آمنوا لا تتخذوا اليهود و النصارى أولياء).
«اولياء»جمع«ولى» از ماده«ولايت» بمعنى نزديكى فوق العاده ميان دو چيز است كه به معنى دوستى و نيز به معنى هم پيمانى و سرپرستى آمده است ولى با توجه به شان نزول آيه و ساير قرائنى كه در دست است، منظور از آن در اينجا اين نيست كه مسلمانان هيچگونه رابطه تجارى و اجتماعى با يهود و مسيحيان نداشته باشند بلكه منظور اين است كه با آنها هم پيمان نگردند و در برابر دشمنان روى دوستى آنها تكيه نكنند.
مساله هم پيمانى در ميان عرب در آن زمان رواج كامل داشت و از آن به «ولاء» تعبير ميشد.
جالب اينكه در اينجا روى عنوان «اهل كتاب» تكيه نشده بلكه به عنوان «يهود و نصارى» از آنها نام برده شده است، شايد اشاره به اين است كه آنها اگر به كتب آسمانى خود عمل ميكردند هم پيمانان خوبى براى شما بودند، ولى اتحاد آنها به يكديگر روى دستور كتابهاى آسمانى نيست بلكه روى اغراض سياسى و دستهبندىهاى نژادى و مانند آن است. سپس با يك جمله كوتاه، دليل اين نهى را بيان كرده ميگويد:هر يك از آن دو طايفه دوست و هم پيمان هم مسلكان خود هستند.(بعضهم أولياء بعض).
يعنى تا زمانى كه منافع خودشان و دوستانشان مطرح است، هرگز به شما نمىپردازند.
روى اين جهت هر كس از شما طرح دوستى و پيمان با آنها بريزد، از نظر تقسيمبندى اجتماعى و مذهبى جزء آنها محسوب خواهد شد (و من يتولهم منكم فإنه منهم).
و شك نيست كه خداوند چنين افراد ستمگرى را كه به خود و برادران و خواهران مسلمان خود خيانت كرده و بر دشمنانشان تكيه ميكنند، هدايت نخواهد كرد (إن الله لا يهدي القوم الظالمين).
در آيه بعد اشاره به عذرتراشىهايى ميكند كه افراد بيمار گونه براى توجيه ارتباطهاى نامشروع خود با بيگانگان، انتخاب ميكنند و ميگويد:آنهايى كه در دلهايشان بيمارى است، اصرار دارند كه آنان را تكيه گاه و هم پيمان خود انتخاب كنند، و عذرشان اين است كه ميگويند: ما مىترسيم قدرت به دست آنها بيفتد و گرفتار شويم (فترى الذين في قلوبهم مرض يسارعون فيهم يقولون نخشى أن تصيبنا دائرة)
قرآن در پاسخ آنها فرموده: همانطور كه آنها احتمال ميدهند روزى قدرت به دست يهود و نصارى بيفتد اين احتمال را نيز بايد بدهند كه ممكن است سرانجام، خداوند مسلمانان را پيروز كند و قدرت به دست آنها بيفتد و اين منافقان، از آنچه در دل خود پنهان ساختند، پشيمان گردند.» تفسير نمونه، ج4، ص: 411-409
در آیه 55 نیز به مسأله ولایت اشاره میکند و به این نکته اشاره دارد که مؤمنان ولی دارند و با ولی منصوب از جانب خدا به عزت و خیر دنیا و آخرت می رسند. برای اطلاع بیشتر رجوع کنید به: تفسير نمونه، ج4، ص: 421
#طوبای_عفاف
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
۲۴ آبان ۱۳۹۹
تكيه بر بيگانگان
«گرچه در شان نزول آيات فوق(آیات 51 تا 55 سوره مائده) سخن از دو نفر يعنى عبادة بن صامت و عبد الله بن ابى در ميان آمده ولى جاى ترديد نيست كه اينها فقط به عنوان دو شخص تاريخى مورد نظر نيستند، بلكه نماينده دو مكتب فكرى و اجتماعى ميباشند.
يك مكتب ميگويد از بيگانه بايد بريد و زمام كار خود را به دست او نداد و به كمكهاى او اطمينان نكرد.
ديگرى ميگويد: در اين دنياى پرغوغا، هر شخص و ملتى تكيهگاهى ميخواهد و گاهى مصلحت ايجاب ميكند كه اين تكيه گاه از ميان بيگانگان انتخاب شود، دوستى آنها با ارزش است و روزى ثمربخش خواهد بود.
قرآن مكتب دوم را به شدت نفی میکند و مسلمانان را از اين طرز تفكر با صراحت و تاكيد بر حذر ميدارد، اما متاسفانه بعضى از مسلمانان، اين فرمان بزرگ قرآن را به دست فراموشى سپردند و تكيهگاههايى از ميان بيگانگان براى خود انتخاب نمودند و تاريخ نشان ميدهد كه بسيارى از بدبختيهاى مسلمين از همين جا سرچشمه گرفته است!
آندُلُس تابلو زندهاى براى اين موضوع است و نشان ميدهد كه چگونه مسلمانان به نيروى خود درخشانترين تمدنها را در اندلس ديروز و اسپانياى امروز به وجود آوردند، اما به خاطر تكيه كردن بر بيگانه چه آسان آن را از دست دادند.
امپراطور عظيم عثمانى كه در مدت كوتاهى همانند برف در فصل تابستان به كلى آب شد، شاهد ديگرى بر اين مدعا است، در تاريخ معاصر نيز ضربههايى كه مسلمانان به خاطر انحراف از اين مكتب خوردهاند كم نيست، اما تعجب در اين است كه چگونه هنوز بيدار نشدهايم!
در هر حال بيگانه، بيگانه است و اگر يك روز منافع مشتركى با ما داشته باشد و در گامهاى محدودى همكارى كند سرانجام در لحظات حساس نه تنها حساب خود را جدا ميكند، بلكه ضربههاى كارى نيز به ما ميزند، امروز مسلمانان بايد بيش از هر وقت به اين نداى قرآن گوش دهند و جز به نيروى خود تكيه نكنند.
پيامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) به قدرى مراقب اين موضوع بود كه در جنگ احد هنگامى كه سيصد نفر از يهوديان براى همكارى با مسلمانان در برابر مشركان اعلام آمادگى كردند، پيامبر (صلی الله علیه وآله) آنها را از نيمه راه باز گرداند و كمك آنها را نپذيرفت، در حالى كه اين عدد در نبرد احد ميتوانست نقش مؤثرى داشته باشد، چرا؟ زيرا هيچ بعدى نداشت كه آنها در لحظات حساس جنگ با دشمن همكارى كنند و باقيمانده ارتش اسلام را نيز از بين ببرند.» تفسير نمونه، ج4 ،ص 413
#طوبای_عفاف
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
۲۴ آبان ۱۳۹۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تجلیل رهبر معظم انقلاب از علامه طباطبایی(ره): «رفتار، شناخت زندگی و حرف های این بزرگان یکی از شفابخش ترین چیزهایی است که می تواند انسان را آرام و دل ها را نورانی کند.»
#طوبای_عفاف
۲۴ آبان ۱۳۹۹