آدمیت انسان به عقل و روح انسان است. اگر کسی از نظر اندام خیلی هم کامل و رشید و سالم باشد اما روحی، عقلی، فکری در درون نداشته باشد مثل بادامی است که پوست خوبی دارد ولی وقتی بشکنید میبینید پوک است.
📕مرتضی مطهری، آشنایی با قرآن ج ۸ص۵۵
🔰کتاب قحطی بزرگ
✅نوشته ی دکتر محمد قلی مجد
🔴محقق ایرانی ساکن آمریکا که بر اساس اسناد وزارت خارجه ایالات متحده و روزنامه های ایران چاپ شده در دوران مورد بحث کتاب تالیف شده است.
نویسنده در این کتاب به مطالعه قحطی ۱۹۱۷-۱۹۱۹در ایران می پردازد که در پی آن هشت تا ده میلیون نفر از جمعیت ایران به کام مرگ فرو رفت و این واقعه زمانی رخداد که ایران در اشغال نظامی انگلیس ها قرار داشت و همینطور پیش از آن که در روسیه انقلاب رخ دهد و نیروهای روسی مجبور شوند از ایران خارج شوند تا پس از آن انگلیس ها تمام ایران را به اشغال در بیاورند نیرو های روس با غارت ها و کشتار هایی که انجام دادند در این قحطی تاثیراتی داشتند ولی نقش انگلیس بسیار بیشتر است چون این کشور نه تنها تلاشی برای کاهش عواقب قحطی نکرد بلکه با خرید عمده گندم و مواد غذایی داخلی و کوتاهی از وارد کردن آذوغه از هند و عراق و منع وارد کردن مواد غذایی از ایالات متحده و پرداخت نکردن درآمد های نفتی ایران بر شدت بحران افزود.
🔵نویسنده عقیده دارد نکته مهم درباره این برهه از تاریخ کشور ما آن است که حقایق مربوط به آن پنهان و ناشناخته مانده است از این رو با استفاده از منابع و اسناد به روشن ساختن زوایای آن پرداخته است.
🔶 مشخصات
زبان کتاب
فارسی
تعداد صفحات
359
ناشر
موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی
نویسنده
محمدقلی مجد
مترجم
محمد کریمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ تظاهرات علیه واکسیناسیون اجباری در فرانسه
🔰 رهبر انقلاب: از روز #عید_قربان تا روز #عید_غدیر، در واقع یک مقطعی است متصل و مرتبط با مسئلهی #امامت. ۱۳۸۸/۹/۴
☑️ @Khamenei_ir
فردا المپیک توکیو شروع می شود
رییس افتتاحیه مراسم را امروز برکنار کرده اند!!
به خاطر اینکه فهمیده اند ۲۳ سال پیش در برنامه ای هولوکاست را مسخره کرده است.
#آزادی_بیان
20141227090106-9971-4.pdf
295.9K
📌غدیر در سیره اهل بیت علیهم السلام
🌻امام #حسن(ع) در سالگرد روز عید #غدیرخم، #غذایی تدارک دیده بود که امیرمؤمنان #علی(ع) به همراه شیعیان #فقیر و غنی در آن شرکت کردند.
📚شیخ طوسی، مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد، ج2، ص758.
🌻امام #رضا(ع) ضمن سفارش #شیعیان به #زیارت قبر امیرمؤمنان #علی(ع) در شب #عیدغدیر،
خود نیز در روز عید غدیر #لباس های نو پوشیده و برای دوستان #غذا و هدایای فراوان ازجمله #کفش و #انگشتر آماده می نمود.
📚شیخ طوسی، تهذیب الاحکام، ج6، ص24؛
📚شیخ طوسی، مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد، ج2، ص752.
📌 #غدیر هویت شیعه است.
محمدبن نَوفِل صَيرَفى گويد:
«نزد هَيثَم بن حبيب صيرفى بودم كه #ابوحنيفه نُعمان بن ثابت بر ما وارد شد؛ ما از اميرمؤمنان #على بن ابىطالب(ع) ياد كرديم و درباره ماجراى #غديرخُم سخن به ميان آمد. ابوحنيفه گفت:
من به ياران خود گفته ام:
نزد اينان( #شيعيان) به صحّت خبر ماجراى غدير اعتراف نكنيد كه شما را محكوم می كنند.»
📚شیخ مفید، الامالی، ص26.
20110130095457-14.pdf
973.9K
✅#مقاله
💡عنوان: {چرا به حدیث #غدیر عمل نشد؟}
📝#شیعه که دلالت آن را بر امامت تمام می دانند باید به این سؤال پاسخ دهند که چرا صحابه رسول خدا پس از آن حضرت به آن عمل نکرده اند؟ مقاله حاضر بررسی موقعیت سیاسی و اجتماعی جامعه اسلامی مدینه در آخرین سالهای عمر پیامبر و نقش تأثیر گذار قبائل مختلف، به علل نادیده گرفتن حدیث غدیر پرداخت است، و ضمنا دیدگاه متفکران اهل سنت را پیرامون حدیث غدیر روشن ساخته است. امید آنکه بتوان از رهگذر بررسی های تاریخی به پاسخ های درخور و شایسته برای پرسش های کلامی دست یافت.
🖊احمدحسین شریفی
🔶این بنده خدا، دنیایی از تصورات اشتباه درباره «دینداری» و «انسانیت» را در نوشته پشت ماشین خود به تصویر کشیده و کو به کو و شهر به شهر هم با خود منتقل میکند! و احتمالاً گمان میکند جملهای حکیمانه هم نوشته است.
🔶کافی بود برای این بنده خدا، فقط روایات با ترکیب «لا دین لمن لا ...» ترجمه میشد تا حقیقت اجتماعی و نمود بیرونی دین را میفهمید.
🔶صرفاً جهت اطلاع، ترجمه بخشی از این نوع روایات را متذکر میشوم:
کسی که اهل تعقل در کارها و تصمیمات خود نیست دین ندارد؛
کسی که خیرخواه خلق نباشد دین ندارد؛
کسی که اخلاق ندارد دین ندارد؛
کسی که پیمان میشکند، دین ندارد؛
کسی که امانتدار نباشد دین ندارد؛
کسی که مروت و مردانگی ندارد، دین ندارد؛
کسی که تن به ظلم و ستم و یا رضایت به حاکم یا حاکمان ستمکار بدهد، دین ندارد؛
کسی که رازدار نباشد، دین ندارد؛
کسی که اهل صبر و مدارا نیست دین ندارد؛
✍ مقالهٔ «نقش یهود در تحریف غدیر خم»:
👉 http://jscenter.ir/judaism-and-islam/israiliyyat/6903
تیپ شناسی اتوریته امام علی ع در مدیریت و فرماندهی
سال انتشار: 1398
محل انتشار: اولین همایش ملی فرماندهی و مدیریت از منظر امیر المومنین امام علی (ع)
کد COI مقاله: CMGHADIR01_084
چکیده مقاله:
اتوریته یا اقتدار مشروع یعنی قدرتی که مشروعیت آن براساس سنت یا قانون پذیرفته شده است و به اعتقادجامعه شناس آلمانی ماکس وبر نیرویی که از سنت، قانون عقل و یا جاذبه و فره شخصی ناشی می شود. اقناعی که قدرت و اقتدار برای پذیرندگان آن دارد و سبب اطاعت ایشان از فرد مقتدر می شود میتواند آثار مثبت یا منفی را به همراه داشته باشد و این آثار به دیدگاه فرد مقتدر درباره اقتدار و کاربرد آن بستگی دارد. در دیدگاه اسلام منشا تمامی قدرتها خداوند است و انتشار اقتدار در اسلام از راس به ذیل است؛ یعنی پیامبر (ص) و جانشینان او حق اعمال قدرت را از جانب خداوند دارا هستند. به اعتقاد وبر نوع سوم اقتدار یعنی اقتدار کاریزما یا فرهمند قابل انتقال از شخص کاریزما به جانشینی است که او خود انتخاب میکند. پژوهش حاضر با هدف شناخت تیپ اتوریه امام علی (ع) در مدیریت و فرماندهی با دقت در زندگی و سیره علوی و تیپ(ع)شناسی وبر از اتوریته سعی دارد به بررسی مفهوم و انواع اتوریته، ویژگی رهبر فرهمند، اقتدار در اسلام و اندیشه شیعه، اقتدار و کاربرد آن در اندیشه امام علی (ع) بایسته های فرماندهی و مدیریت مقتدر در سیره علوی بپردازد . دستاورد حاصل از این پژوهش که با روش تحلیلی و با مراجعه به اسناد و کتب صورت گرفته این است که اقتدار کاریزما از پیامبر (ص) به خاندان رسالت و در مرحله نخست به امام علی (ع) منتقل شده و بر اساس سیره علوی، ایشان تمام ویژگی های یک رهبر فرهمند را نیز دارا هستند؛ و از طرفی ایشان به دلیل انتصاب از جانب خداوند و خواست مردم، واجد اقتدار قانونی عقلانی نیز بوده اند.
اعتبارسنجی رویکرد مستشرقان به رویداد غدیرنویسنده: محمدرضا احمدی ندوشن
منبع: تاریخ اسلام در آیینه پژوهش سال شانزدهم پاییز و زمستان ۱۳۹۸ شماره ۲ (پیاپی ۴۷) 5-21
برخی از مستشرقان با تکیه بر برخی از منابع اهل سنت، منکر رویداد غدیر شده اند که این با دلایل فراوانی از شیعه و سنی بر وقوع این رویداد با چالش روبه روست. برخی از مستشرقان نیز به تحریف رویداد غدیر و یا موروثی دانستن جانشینی روی آورده اند که به نظر می رسد ناآشنایی دقیق با باورهای شیعه سبب رویکرد مذکور گردیده است. اسناد فراوان دالّ بر ضرورت جانشینی امام علی علیه السلام رویکرد مستشرقان را با چالش جدی روبه رو می کند. از سوی دیگر، برخی از مستشرقان رویداد غدیر را بی طرفانه بررسی کرده اند.
https://b2n.ir/y71598
20130623092322-9430-18.pdf
153.4K
✅#مقاله
💡عنوان: {مدیریت فرهنگی با استناد به #غدیر}
يكی از نكاتی كه در واقعه غدير مورد توجه قرار میگيرد، اين است كه شخصی كه در منصب #مديريت جامعه اسلامی به عنوان جانشين پيامبر اكرم (ص) قرار میگيرد، بايد از هر نظر دارای شرايط لازم برای احراز پست مديريت باشد. او يک نمونه كامل و تمام عيار بوده و از سجايای بلند اخلاقی و صفات عالی انسانی برخوردار است.
جمعیت غدیر خم.pdf
358.6K
📌بررسی تاریخی جمعیت حاضر در غدیر خم.
نویسنده:
محمدجواد #یاوری سرتختی
ولایت علیبنابیطالب یعنی در افکار و اعمال پیرو او باشید
🌟 رهبر انقلاب: ولایت علی بن ابی طالب یعنی در افکار و افعالت پیرو علی باشی، تو را با علی بن ابی طالب علیه السلام رابطهای نیرومند، مستحکم، خللناپذیر پیوند زده باشد، از علی جدا نشوی؛ این معنای ولایت است. اینجاست که میفهمیم معنای این حدیث را، «وَلایَةُ عَلیِّ بنِ اَبی طالِبٍ حِصنی» ولایت علیبنابیطالب حصن و حصار من است ـ از قول خدا ـ «فَمَن دَخَلَ حِصنی اَمِنَ مِن عَذابی» هر که داخل این حصار شد، از عذاب خدا مصون و مأمون خواهد ماند. یعنی مسلمانها، پیروان قرآن، اگر هم از لحاظ فکر و اندیشه و هم از لحاظ عمل و تلاش و فعالیت، متصل به علی بن ابی طالب باشند، از عذاب خدا مصون و محفوظند.
🔴فرصتها و برکات شبهات و نقدها
🔸بسياري از بزرگان و فرزانگان عالم، اين حقيقت را دريافتهاند که تهديدها ميتواند فرصتها و برکات فراواني داشته باشد؛ به شرط آنکه انسانها عقلانيت به کار گيرند و با توکل به خدا و بهرهگيري از استعدادهها و توانمنديهاي فردي و جمعي تسليم آنها نشوند.
🔸در عالم علم و انديشه نیز، بسياري از کارهاي بزرگ و ماندگار علمي، معلول همين نگاه بوده است؛ يعني کساني که خواستهاند تهديدهای علمی و شبهات اعتقادی را به فرصت تبديل کنند و در اين جهت گام برداشتهاند، کارهايي ماندگار و اعجابانگيز انجام دادهاند.
🔸روية عالمان بزرگ ما و سنت حسنة انديشمندان بزرگ اسلامي اين بوده است که نه تنها از شبهات ترس و واهمهاي نداشتهاند که به استقبال آنها هم رفتهاند. حتي در دوران گذشته بعضاً کوشيدهاند، پيش از انتشار شبهات، با لطايف الحيل به آنها دسترسي پيدا کنند، و پيشاپيش پاسخ عالمانه خود را آماده کنند.
🔸تاريخ اسلام و تشيع نشان داده است، که به هر ميزاني که شبهاتِ سنگينتر و بنياديتري عليه آن مطرح شده است، به همان ميزان هم کارهاي بنياديتر و عميقتري توسط عالمان بزرگ در جهت تحکيم و تثبيت بنيانهاي اين مکتب قويم انجام گرفته است. به عنوان مثال، اگر در دوران معاصر، شبهات علمي ناظر به سنديت مسأله غدير مطرح نميشد، هرگز آن مجاهدتهاي معجزهگونة #علامه_اميني(ره) را شاهد نميبوديم و هرگز بشريت کتابي بينظير مثل #الغدير را در اختيار نميداشت.
🔸اگر شبهات #حاجي_خليفه و #جرجي_زيدان مسيحي و #احمد_امين_مصري دربارة نقشآفريني شيعه و عالمان شيعي در علوم اسلامي نبود، هرگز شاهد جهاد علمي بينظير شيخ #آقابزرگ_تهراني در تدوين #الذريعة الي تصانيف الشيعه و کتاب #اعلام_الشيعة ايشان نبوديم.
🔸الگوي الغدير
🔸بعضي ميگويند در پاسخ به شبهات لازم نيست به تفصيل سخن گفت، خيلي مختصر بايد جواب شبهه را داد چون مخاطبان شبهه حوصله مطالعه يا شنيدن بحثهاي مفصل را ندارند.
🔸اين سخن از جهتي و نسبت به مخاطباني درست است؛ اما از جهتي توصيه مناسبي نيست؛
🔸اولاً شبهه انداختن و انکار يک حقيقت زحمت زيادي ندارد؛ فردي ميتواند در يک جمله بزرگترين حقايق را انکار کند. مثلا بگويد «حديث غدير، هيچ سنديتي ندارد و از ساختههاي محدثان و عالمان شيعه است» حال اگر در پاسخ گفته شود «خير چنين نيست» هرگز کفايت نميکند. براي آنکه نشان دهيم اين حديث بيش از منابع شيعي، در منابع اهل سنت آمده است و بيش از راويان شيعي، توسط راويان اهل سنت نقل شده است، نياز به کار محققانه دارد. کاري که #علامه_اميني با نگارش مجموعة بينظير #الغدير انجام داد.
🔸ثانياً، شبهات به منزلة تهديدهاي ديني و اعتقادياند بايد آنها را به فرصت تبديل کرد و خلأها و کمبودهاي تحقيقي و علمي را پر کرد. تشکيکها و ترديدها را بايد نردبان تحقيق دانست. کار که علامه اميني با تحقيقات گسترده بر روي حادثه غدير انجام داد.
🔸البته اين سخن بدان معنا نيست که وظيفه اولي و اصلي همه مراکز علمي و تحقيقي و همه محققان اسلامي بايد پاسخ به شبهات باشد، که اين خود نوعي انفعال است. اما به بهانة انجام کارهاي بنيادين و تحقيقات سفارش شده و غيرسفارش شده هم نميتوان و نميبايد از زير بار شبهات و پاسخهاي محققانه به آنها شانه خالي کرد. شبهه ميتواند محرک خوبي براي کارهاي بنيادين و تحقيقي بزرگ باشد. محرک انجام کارهاي بنياديني مثل الغدير و #الذريعه، هر چند شبهه بود، اما آنها فقط در حد پاسخ به شبهه اکتفا نکردند، بلکه آن را نردباني براي تحقيق و تبيين معارف اسلامي و احياي تراث اسلامي و استحکام بنيانهاي فکر شيعي قرار دادند.
احمدحسين شريفي
📌امام رضا(ع) و غدیر خم
امام #رضا(ع) ضمن سفارش #شیعیان به #زیارت قبر امیرمؤمنان #علی(ع) در شب #عیدغدیر، خود نیز در روز عید غدیر لباس های نو پوشیده و برای دوستان #غذا و هدایای فراوان ازجمله #کفش و #انگشتر آماده می نمود.
📚شیخ طوسی، تهذیب الاحکام، ج6، ص24؛
📚شیخ طوسی، مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد، ج2، ص752.
🔰 تاریخچه عید و جشن غدیر
▫️مسلمانان و بهخصوص شیعه از دورههای نخست، روز غدیر را یکی از عیدهای بزرگ میدانستهاند و این روز در میان ایشان به عید غدیر معروف و مشهور است. مسعودی (متوفای ۳۴۶ق) تاریخ نگار قرن چهارم قمری در التنبیه و الاشراف نوشته است که فرزندان و شیعیان امیرالمؤمنین این روز را بزرگ میدارند.[1] کلینی (متوفای ۳۲۸ق) محدث قرن چهارم نیز در روایتی جشن گرفتن شیعیان را نقل کرده است. [2]
▪️پیش از آن نیز فیاض بن محمد بن عمر طوسی روایتی نقل میکند که امام رضا(ع) روز غدیر را عید میگرفته است.[3] و در سال ۴۸۷ق بیعت با مستعلی بن مستنصر (از حاکمان مصر) در روز عید غدیر خم صورت گرفته است.[4] در مصر خلفای فاطمی عید غدیر را رسمیت دادند و در ایران از سال ۹۰۷ق که شاه اسماعیل صفوی به سلطنت رسید، عید غدیر از اعیاد رسمی است.
▫️در قرنهای اخیر برگزاری جشن عید غدیر از شعائر شیعه محسوب میشود. در نجف همه ساله در روز عید غدیر مراسمی در حرم علوی برگزار میشود و رجال و علمای شیعه و سفرای کشورهای اسلامی در آن حضور یافته، خطابهها و قصائد غدیریه خوانده میشود. در یمن شیعیان زیدی روز غدیر را با جشن و چراغانی برگزار میکنند.
شب عید غدیر نیز در میان مسلمانان از شبهای معروف شمرده میشود.[5]
⤴️1. مسعودی، التنبیه و الاِشراف، ص۲۲۱
⤴️2. کلینی، کافی، ۱۴۰۷ق، ج۴، ص۱۴۹.
⤴️3. مجلسی، بحار الانوار، ج ۹۵، ص۳۲۲
⤴️4. ابن خلکان، وفیات الاعیان، ۱۳۶۴ش، ج۱، ص۱۸۰
⤴️5. ثعالبی، ثمارالقلوب، ۱۴۲۴ق، ص۵۱۱
🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶
🔶🔷🔶🔷🔶🔷
🔶🔷🔶🔷🔶
🔶🔷🔶🔷
🔶🔷🔶
🔶🔷
🔶
🔸«حدیث غدیر»🌱در میان خیل احادیثی که به برتری و ولایت امام علی علیه السلام حکایت می کند در واقع آخرین و مهم ترین دلیل است که پذیرش آن به طور ضمنی# اعتراف به حقانیت شیعه را دارد. از این رو جستجو و مشاهده مشاهدات دانشمندان و مورخان اهل سنّت با چنین واقعه ای داده های فراوانی را در تحلیل تاریخی پیش رو قرار می دهد.
🔸آن چه مسلّم است پذیرش واقعه غدیر و پذیرش مبانی فکری اهل سنّت دوگانه ی مقسمی است که توجیهات و پاسخ های آن و پذیرش هر دو از خود این دوگانه غریب تر به نظر می آید و البته چون راهی غیر از گفتن چنین سخنانی باقی نمی ماند، پس برای محقّقان تاریخی قابل پیش بینی است.
🔶 درهر صورت رویکرد بزرگان آنان به سه بخش تقسیم می شود 🔸1. افرادی که «حدیث غدیر »🌱را ذکر می کنند و به تواتر آن هم اشاره می کنند. 🔸2.افرادی که به جزئیات این حدیث اشاره می کنند ولی در هنگام نقل حدیث سکوت می کنند. 🔸3. افرادی که در مورد حدیث کاملا سکوت می کنند، یا انکار می کنند که البته با وجود کم بودن تعداد دسته ی سوم ولی می توان آن ها را قربانی سانسور چه از طرف خودشان و چه بقیه دانست. مانند طبری با وجود نوشتن کتاب الولایه فی طرق حدیث الغدیر مفصلا به این اسناد حدیث می پردازد اما با توجیه مختصری کلا از نقل واقعه حدیث برخلاف روال متداول تاریخ نویسی خود رد می شود. او حتی حجه الوداع را ذکر می کند و می گوید که در مقابل شکایتی که کاروان یمن از حضرت علی علیه السلام داشته اند، اتفاقاتی افتاده است و پیامبر در غدیر از علی دلجویی کرده است.
-----------❀❀✿❀❀--------
به راستی با وجود این همه فضائل در کتاب ها و مصادر اهل سنت ،چرا نباید ایشان به اعتقادات شیعه روی آورند؟
به طور حتمی پاسخ به این سوال از دیدگاه های رشته های مختلف قابل بررسی است و متخصصان جامعه شناسی و فلسفه دین و علوم شناختی در این زمینه پاسخ هایی خواهند داد.
📌اما آن چه معلوم است که
این اخبار و احادیث؛ تقریبا در همه ی موارد از مصادر و منابع قابل توجه و مورد قبول آن هاست. اما این به معنی این نیست که آحاد و عموم مردم خارج از حوزه ی علمی از آن ها باخبر باشند.
📌بر فرض اطلاع، قطعا سخنانی رهزن و توجیهات عجیب به عنوان پاسخ به سوالات و شبهات آن ها از طرف علماء ایشان داده می شود و با اضافه شدن تعلق فرد به مذهب مادری که در آن متولد شده و جو اجتماعی و ترس از طرد شدن کار را دشوار تر می کند.
📌همواره نوک پیکان تیرهای غربی بر جوانان مسلمان با دین ستیزی آغشته بوده است. در چنین شرایطی به طور یقینی جویای حقیقت از این برادران و خواهران با مشکلات بنیادی تری مواجه است .
📌 ودر آخر شاید ذکر داستانی خالی از لطف نباشد که تغییرات شناختی و کارکردهای شناختی تنها متاثر از محاسبات عقلانی نیست و این قضیه توسط متخصصان شناختی حوزه اسلامی و غربی تایید شده است.
داستانی به خوبی گویای این مطلب است:
می گویند یکی از اهل علم در یکی از روزهای ماه رمضان مهمان یکی از علماء اهل سنت بود .وقت ناهار سفره مفصلی پهن کردند. عالم شیعی از او می پرسد:کسالتی دارید که صوم از شما برداشته شده است؟
او پس از اندکی تامل پاسخ می دهد،(می دانی من چگونه ام.)من اخبار و روایات کتب مختلف را زیر رو کرده ام و مطمئن هستم تنها راه نجات حب علی بن ابی طالب علیه السلام است ولی هرچه جستجو می کنم ذره ای از آن را در خودم نمیابم پس بیش از این خودم را به دردسر نخواهم انداخت.....
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
⬆️عکس را برعکس ببینید⬆️
گاهی باید وسعت دید و زاویه نگاه را عوض کرد؛ آن وقت می بینی که بسیاری از باورهای گذشته اشتباه بوده و ...
❌قضاوت نابجا = گمراهی و کفر❌
🌸امام على عليه السلام:
اگر بندگان، به گاه ندانستن [ از اظهار نظر و قضاوت نادرست ] باز مى ايستادند، كافر و گمراه نمى شدند.
📚غررالحکم، ۷۵۸۲
👌مراقب قضاوت های خود در خانواده ، جامعه، سیاست و ... باشیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعوت مقام عظمای ولایت از تمامی مسلمانان برای تفکر در حقایقی که عالمان شیعه نگاشته اند.
💠در آستانه عید غدیر خم منتشر شد💠
📖 کتاب «درنگ» سرگذشت پنج تن از راه یافتگان به مکتب اهل بیت علیهم السلام، به کوشش پایگاه اطلاع رسانی استبصار، از سوی انتشارات عهد مانا منتشر شد.
رحیم بخش پروار، محمد امین سپاهیان، اراز گلدی نیکفرجام، مولوی جهانگیر حشمتی، و شهید محمداسلام زومک زهی (که در شب عید غدیر سال 84 توسط وهابیون به شهادت رسید) پنج مستبصری هستند که سرگذشت آنان در این کتاب به رشته تحریر درآمده است.