مقام معظم رهبری:
بزرگترین انقلاب تاریخ
از همه انقلابها معروفتر، انقلاب کبیر فرانسه در ۱۷۸۹ میلادی و بعد، انقلاب شوروی در ۱۹۱۷ است، اما انقلاب اسلامی از این دو نیز بزرگتر است و این دلایل گوناگونی دارد.
- این دو انقلاب (فرانسه و شوروی) با همراهی مردم پیروز شد، اما بعد از آن مردم هیچکاره شدند و کنار زده شدند و نتوانستند در انقلابی که خودشان با تن و جان خودشان و با حضورشان در خیابانها بوجود آورده بودند، در ادامه آن شرکتی داشته باشند؛ در نتیجه، این دو انقلاب به سرعت از مسیر مردمی اولیه منحرف شد.
- انقلاب کبیر فرانسه بعد از حدود ۱۲ ـ ۱۳ سال، مجددا سلطنتی شد و ناپلئون سر کار آمد و ۱۵ سال در راس قدرت بود و بعد همان خانوادهای که انقلاب فرانسه علیه آنها انجام شد، برگشتند و اداره این کشور را برعهده گرفتند. وقتی مردم در میدان نیستند، نتیجه میشود این!
- در انقلاب شوروی، به ۱۲ سال هم نرسید و استالین و جانشینان او چنان استبدادی را اعمال کردند که سلطنتهای قبل از آنها این استبداد را ندیدند و باز هم مردم هیچکاره شدند!
- اما انقلاب اسلامی با حضور و جان مردم به پیروزی رسید، اما مردم کنار زده نشدند؛ کمتر از دو ماه بعد از پیروزی، رفراندوم سراسری مردمی برگزار شد و مردم نظام حکومت را انتخاب کردند.
- حدود یک سال بعد از پیروزی، اولین رئیس جمهور با رای مردم انتخاب شد و چندماه بعد هم اولین مجلس شورای اسلامی با انتخاب مردم شکل گرفت و تا امروز نزدیک به ۵۰ انتخابات در کشور برگزار شده و مردم خودشان در میدان حضور دارند.
🔹 در تاریخ طولانیای که داریم هیچ روزی برای ملّت ایران افتخارآمیزتر از #بیستودوّم_بهمن نیست.
برگزاری دهه فجر باید مثل برگزاری جشن نیمه شعبان باشد.
رهبر معظم انقلاب ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
پ. ن:
⭕️ دلیل قرآن براى شركت در راهپيمايى و تظاهرات
و لايَطؤون مَوطئاً يَغيظُ الكفّار... الاّ كُتب لهم به عَملٌ صالح
سوره توبه، آيه ١٢٠
🍃 هيچ حركت دسته جمعى كه كفّار را عصبانى كند، صورت نمیگيرد مگر اين كه براى آن، پاداش عمل صالح ثبت میشود.
آرى، راهپيمايى هايى كه دشمنان اسلام و مسلمين را عصبانى كند، عمل صالح است. اين راهپيمايى ها نوعى حضور در صحنه، عبادت دسته جمعى و امر به معروف و نهى از منكر عملى و عامل تقويت روحيّه مردم و مقابله با دشمن است.
#بهار_۴۶_سالگی
#فجر_انقلاب
🇮🇷#همه_میآییم
#سالگرد_پیروزی_انقلاب_اسلامی
حُبّ الوطن است نقش پیشانی ما
حفظِ تو نشانه ی مسلمانی ما
تا صبح ظهور پای تو می مانیم
#جمهوری_اسلامی_ایرانی ما
✅ طبق آمار بانک جهانی، ایران جزو ۲۰ قدرت اقتصادی جهان است
طبق آمار بانک جهانی، ایران جایگاه و رتبه هجدهم اقتصادی در بین کشورهای جهان و جز ۲۰ قدرت اقتصادی جهان است و طبق گزارش این بانک، قدرت خرید مردم ایران در اقتصاد جهانی رتبه هجدهم را دارد. صادرات غیر نفتی ایران از ۵۴ میلیون دلار در سال ۱۳۵۷ بالغ بر ۳۱ میلیارد دلار یعنی ۵۷۰ برابر رسیده و از تک محصولی به توان صادرات محصولات صنعتی، کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی دست یافته است.
همچنین در زمینه محصولات دانش بنیان ، علم نانوتکنولوژی و ... جایگاه ویژه ای پیدا کردهایم.
کامل این گزارش را بخوانید
mehrnews.com/x37b9j
در این گزارش علاوه بر پیشرفت های چشمگیر، به برخی چالش ها هم اشاره شده است
"هانری کُربَن"؛ فیلسوف، شیعهشناس و ایرانشناس فرانسوی در ۱۴ آوریل سال ۱۹۰۳میلادی در پاریس به دنیا آمد و در ۷ اکتبر سال ۱۹۷۸میلادی از دنیا رفت. او برجستهترین مفسر غربی حکمت معنوی ایران و فلسفه شیعی این سرزمین خوانده شده است.
کربن که تحصیلات خود را در فلسفههای اروپایی و مسیحی آغاز کرده بود، با آشنایی با فلسفه اشراق به حکمت و فلسفه اسلامی، به خصوص فلسفه شیعی ایرانی علاقهمند شد. او برای گسترش مطالعات خود در این زمینه، بهمدت بیست سال، بخشی از سال را در ایران ساکن بود و در دانشگاه تهران تدریس و با علامه طباطبایی و دیگر اندیشمندان مسلمان ایرانی گفتوگو میکرد. او به جایگاه امام و ولایت در آموزههای شیعی و خصوصا امام زمان(عج) علاقمند بود. او تشیع را باطن اسلام و تفسیر عمیق و کاشف معانی باطنی این دین الهی میدانست. کربن معتقد بود: مسأله امامت و مهدویت، بنیاد اصلی مذهب شیعه است. نمیتوان برای تشیع، عرفان و حکمت معنوی ارزش قائل شد، وی فلسفه غیبت و ظهور امام زمان. را در شایستگی و ناشایستگی افراد و معرفت آنها میدانست. توحید بهمعنای حقیقی کلمه بدون وجود امام ممکن نیست. اگر امام را در معنویت مفروض نگیریم امکان ندارد در توحید دچار شرک نشویم.
کربن در معرفی اسلام شیعی در غرب تأثیر گذاشت و توجه مطالعات شرقشناسی را از اسلام سنی به اسلام شیعی جلب کرد.
کتاب اسلام ایرانی دربارهٔ تحول اندیشههای فلسفی و معنوی در ایران با محوریت تبیین نقشی خاص برای ایرانیان در تفسیر شیعی و باطنی از اسلام را مفصلترین و مهمترین کتاب کربن دانستهاند.
اولین دیدار علامه طباطبایی و "هانری کربن" در اواخر سال ۱۳۳۷ش و دومین دیدار در مهر سال ۱۳۳۸ش در تهران انجام شد. "هانری کربن" به علامه طباطبایی گفته بود در ژنو، کنفرانسی درباره امام منتظر از دیدگاه شیعه داشته که با استقبال دانشمندان غربی حاضر در جلسه مواجه شده است. او ادامه داده بود که از نظر او مذهب تشیع، یگانه مذهبی است که رابطه بشر با هدایت الهی و پیوند انسان با خدا را استوار نگه داشته است و با شبکه «ولایت» این پیوستگی را استمرار میبخشد. سپس علامه طباطبائی هم گفته بودند که مسئله وجود حق تعالی، در همه ادیان مسأله مشترکی است، ولی در موضوع روش زندگی انسان، دینی جاودانه خواهد بود که ضمن حفظ اعتقاد به الوهیت و نبوت، و اعتقاد به دنیای دیگر معاد برای استمرار بخشیدن به این حقیقت، وسیله ویژهای برای ادامه پیوند و ارتباط از خود به یادگار گذاشته باشد و آن بیتردید همان مسأله «ولایت» است که در اسلام شیعی به آن توجه خاص کردهاند که توسل به آن، سعادت دنیوی و اخروی انسان را تضمین میکند.
هانری کربن:
در دنیا یگانه مذهب زنده و اصیل که نمرده است، «مذهب تشیّع» است؛ زیرا این مذهب به امام زنده قائل است. مهدویت محوری ترین و بنیادی ترین عنصر اعتقادی عرفانی شیعی می باشد و مانند ستونی است که دیگر عقاید شیعی بر آن استوار است. در حقیقت تشیّع با شخصیت امام دوازدهم ژرف ترین سرّ خویش را به ما تفهیم می کند. مذهب تشيع (بهعلت وجود مهدى موعود عليه السلام) تنها مذهبى است كه رابطه را ميان خدا و خلق براى هميشه نگه داشته و بهطور استمرار و پيوسته ولايت را زنده و پا بر جا مىدارد؛ زيرا مذهب يهود، نبوّت را كه رابطهاى است واقعى ميان خدا و عالم انسانى در حضرت كليم عليه السلام ختم كرده و پس از آن به حضرت مسيح و حضرت محمد صلى الله عليه و آله اذعان ننموده و رابطۀ مزبور را قطع مىكند و همچنين نصارى در حضرت مسيح متوقف شده، و اهل سنت از مسلمين نيز در حضرت محمد صلى الله عليه و آله توقّف نموده و با ختم نبوت در ايشان ديگر رابطهاى ميان خالق و خلق قائل نمىباشد، و تنها مذهب تشيع است كه نبوت را با حضرت محمد صلى الله عليه و آله ختم شده مىداند ولى ولايت را كه همان رابطۀ هدايت و تكميل مىباشد بعد از حضرت ختمى مرتبت براى هميشه زنده مىداند - رابطه اى كه از اتصال عالم انسانى به عالم الوهيّت حكايت مىكند و بعد از حضرت محمد صلى الله عليه و آله بهواسطۀ ولايت جانشينان وى زنده بوده و خواهد بود.
شیعه بهخاطر وجود امام از دامهایی که موحدان را تهدید میکند در امان هست.
پی نوشت:
١) به نقل از مكتب تشيع سالانه دوم ص ٢٠ و ٢١.
2) معارف، آبان و آذرماه ۱۳۹۰، شماره ۸۸، گفتگوی شرق و غرب.
3) انشالله رحمتی، بررسی «اسلام ایرانی» هانری کربن. سایت آکادمی مطالعات ایرانی لندن.
🛑 ایرانشناسی در اسرائیل
👈 مرکز مطالعات ایران (ACIS) یک مرکز تحقیقاتی میان رشتهای است که بر ارتقای دانش و درک ایران تمرکز دارد. این مرکز در سال 2006 به عنوان مرکز مطالعات ایران در دانشگاه تل آویو به طور رسمی افتتاح شد و امروزه بزرگترین مرکز ایرانشناسی در خاورمیانه محسوب میشود.
✅ در این مرکز محققان سرشناسی همچون دیوید مناشری، مئیر لیتواک و رز زیمت مشغول فعالیت در زمینههای ایرانپژوهی هستند.
👌 از نکات قابل توجه در مورد این مؤسسه، اذعان صریح و بیپرده محققان آن به عظمت و شکوه ایران پس از دوران انقلاب اسلامی است که به عنوان نمونه در دو فیلم فوق قابل مشاهده است.
✍ گروه غرب و مهدویت مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم