#سواد_رسانه
#پرهیز_از_شتابزدگی_در_قضاوت
*عجله و شتاب*
*تک تیرانداز* : آن که دیر نظر میدهد، نظرش گران قیمت است، و آن که بسیار نظر می دهد، خیلی از نظرهایش بی تأمل است. آن که دیر قضاوت میکند، خوب قضاوت می کند. در جبهه تک تیراندازها بهتر از کسانی که سلاحشان را روی رگبار می گذارند، به هدف می زنند. یکی می زند، اما درست به هدف می خورد. آن دیگری دوتا خشاب خالی می کند، ولی می بینی که کاری نکرده و به هدف نزده است. آن که تک تیرانداز است دقت میکند و یک تیر خرج دشمن می کند و آن را هم درست به مغزش می زند.
✅ در موقع تصمیم گیری، روی حالت «تک تیر» باشید و وقتتان را بیشتر بر «نشانه روی» صرف کنید؛ دستتان زود روی ماشه نرود. وقتی که می خواهید دست روی ماشه ببرید، می گویند نفَستان را حبس کنید. چرا نفَس را حبس می کنید؟ چون با تنفس دست حرکت می کند و تیر خطا می رود.
همین مسئله را در وقت *تکلم* انجام دهید. به جای نفَس، نفْس را حبس کن و بعد قضاوت کن. در تیراندازی نفَس را حبس کنید و *در قضاوت کردن نفْس را.*
📖کتاب «تمثیلاتِ اخلاقی، تربیتی»
از آیت اللّه حائری شیرازی(ره)
هدایت شده از سبک زندگی دینی
🔆 خبرگزاری آمریکایی: اقتصاد مقاومتی، باعث رونق محصولات ساخت ایران شد
📰 بلومبرگ در گزارشی با عنوان «رونق #ساخت_ایران در اقتصادی که ترامپ میخواست خردش کند»:
⚙️ محصولات ساخت ایران به عنوان بارقه امیدی، در میان تحریمهای نفتی و درحالی که بازارهای مالی جهانی در اثر شیوع ویروس کرونا تضعیف میشدند، ظهور کرد.
✅ در کشوری که زندگی بسیاری از مردم تحت تحریمهای غرب با محدودیتهایی مواجهاست، برندهای داخلی خلا کالاهای مصرفی را پر کردهاند.
💴 کاهش ناگهانی ارزش "ریال" که ضربه بزرگی به قدرت خرید مصرف کننده داخلی وارد کرد، و ممنوعیت واردات صدها کالای غیرضروری توسط دولت، منجر به رشد تولیدات کوچکی شد که به گفته مصرف کنندگان، تفاوت کیفی چندانی با مشابه خارجی اش ندارند.
💪 ایران سالهاست که به مقاومت خود افتخار میکند، این مفهوم چیزی است که آیت الله #خامنهای، رهبر ایران آن را در دکترینی به عنوان "اقتصاد مقاومتی" در عرصه سیاسی ایران بسط داده است.
«بیش از هزار و صد سال است که خورشید ولایت در پس ابر غیبت پنهان شده و انسانیت تا پایین ترین مراتب هبوط خویش پایین آمده است و شب ظلم و فساد در کره زمین حاکمیت یافته.
اما همان سان که شب هر چه در تیرگی خویش عمیق تر می شود ستارگان درخشش بیشتری می یابند، هر چند خورشید ولایت در مغرب حقیقت غایب است، لکن نور قدسی اش از وجود ستارگانی که در ظلمت عصر جاهلیت ثانی مصباح هدایت گمگشتگانند، در جهان تلالو دارد. علما و مومنین مصابیحی هستند که آسمان اول، یعنی آسمان دنیا را روشن می دارند تا گمگشتگان در گمگشتگی نمانند و راه به حقیقت پیدا کنند.
اگر به چشم حقیقت بنگری، جز آنان را که از ایمان نصیبی هست در تیرگی خواهی دید و اینچنین، سپاه نور برای این مردان خدا عجب نام مناسبی است. این نور ولایت حقه آل محمد است که از وجود آنان ساطع است و راه شیری کهکشان را به سوی قبله هموار ساخته. اگر در جست و جوی امام زمان هستی، او را در میان سربازانش بجوی.»
برگرفته از یادداشتهای شهید سید مرتضی آوینی
👓 تمدن غرب
فرانسوی های شیک پوش وحشی
بخشی از خاطرات پل اوسارس در کتاب #شکنجه_و_کشتار_در_الجزایر
👓 ژنرال بیگارده مستشار نظامی فرانسوی در الجزایر!
‼️ به زندانی هاش می گفتن: #میگوهای_بیگارد
می دونید چرا؟!
چون رو پای زندانی ها بتون می ریخته، بعد اونها رو دسته دسته با هلیکوپتر می برده وسط دریا و می ریخته تو دریا!
اینجوری چون پاهاشون سنگین بوده حتی اجسادشون روی آب هم نمی مونده!!
🔹 بله قضیه مال هزارسال قبل نیست، کمتر از ۶۰سال پیش اینها اینطور بودند!
خاک بر سر کسی که فکر کنه تو این ۶۰سال خیلی عوض شدند!!
🖼 «اکبرشاه» که بود و چقدر ثروت داشت؟!
🔹«اکبرشاه» سومین پادشاه سلسله گورکانی هند است که مادرش «حمیده بانو بیگم» بانویی ایرانی و شیعه بود و حکومت اکبر نیز مأمن مسلمانان و ایرانیان.
🔹وی در هند نماد قدرت و آیین فرمانروایی است. ثروتهای افسانهای هند وی را به یکی از ثروتمندترین مردان تاریخ تبدیل کرده است. هنوز هم هرگاه که ثروتمندان تاریخ را فهرست میکنند اکبرشاه یکی از ۱۰ نفر اول است. حالا ثروتش چقدر بود؟ آنقدر زیاد بوده که قابل محاسبه نیست!
🔹اکبرشاه زبان پارسی را زبان رسمی و درباری هند کرد و آنچنان ایرانینوازی و مسلماننوازی و هنرمندنوازی بهراهانداخت که بسیاری از هنرمندان و شاعران و خطاطان و نقاشان و معماران و دانشمندان ایرانی، خود را به دربارش رساندند. دوره حکومت وی را «دوران طلایی ادب فارسی در هند» نامیدهاند.
fna.ir/f0mvld
🎥تعطیلی مدارس را به نوزایی آموزش بدل کنیم
🇫🇷 #مارگریت_دوراس را بانوی بزرگ ادبیات مدرن در #فرانسه میشناسند. او توانست با دهها #رمان و فیلم بر #ادبیات و #سینما ی مدرن تأثیری عمیق بگذارد. آثار او به زبانهای مختلفی از جمله فارسی منتشر شدهاست.
🔸او می گوید:
«من عمیقا طرفدار آن هستم که
همه دانشکده ها ،
همه دانشگاه ها و
همه مدارس را ببندیم.
همه چیز را از نو شروع کنیم؛ خراب کردن برای بهتر ساختن و بهتر دوست داشتن... .از صفر شروع کنیم. تاریخ جهان را از صفر شروع کنیم. من عمیقا معتقدم اگر #انسان در #تنهایی خود تغییر نکند ، هیچ چیز ممکن نیست ، و همه تغییرات و #انقلاب ها تقلبی خواهند شد.»
🔴هرچه از تلخیاش گفته شود کافی نیست...
🔹دولت #فرانسه سرانجام با استرداد جمجمهی ۲۴ تن از مجاهدان الجزائری به این کشور موافقت کرد؛ مجاهدانی که در جریان مقاومت علیه استعمار فرانسه کشته شدند...
این جمجمهها در "موزههای فرانسه" نگهداری میشدند!
🔸این جمجمهها یادگاری از هویت متوحش اروپایی است؛ هویتی که از دل آن، تمدن نوین و حقوق بشر برآمده...
هویتی که اساسش بر سرکوب و ویرانی ملتهای دیگر بنا شده؛ جالب آنکه قصه هنوز همان است...
فقط چهرهها و نقشها کمی پیچیدهتر شده!
🔹شاید تلختر و هولناکتر از تمام اینها، ذهن مفلوک و استعمارزدهای است که در این نبرد تاریخی، از هویت خودش دست کشیده و جانب متجاوز را بگیرد و چه بدبخت، جهان بینی مفلوکی که حتی برای یک لحظه این وحشیان متجاوز را در قامت حامیان حقوق انسان بپذیرد و باورشان کند!!
💬سیاوش فلاحپور
هدایت شده از تا انتهای افق
هالووین 2020
با مطالعاتی که داشتم به این رسیدم که هالوین خاستگاه و ریشههای متعددی داشته و در فرهنگهای مختلف دلایل مختلف و برخی نزدیک به هم داشته. اما امروز بیشتر یک تفریح و بازی و سرگرمی سازی برای مردم است که برای گرداندگانش نفع و سود اقتصادی دارد.
مسیحیان معتقد به خداوند و روز معاد در آخرین شب ماه اکتبر برای مردگان قدیس و کشته شدگان در راه خدا بزرگداشت می گرفتند با نام هالووین به معنای عصر قدیسان. یا برای مردگانی که به تازگی از دنیا رفتند و نیاز به دعا و همراهی دارند شبش نماز می خواندند و روزش سر مزارشان می رفتند و با نثار گل و خیرات هدیه ای برای رفتگانشان می فرستادند. به احترام آن ها در این روز گوشت نمی خوردند و به دعا و خیرات مشغول بودند.
از طرفی دیگر به شکلی این روز مصادف است با سنتی باستانی در اروپای غربی که معتقد بودند مردگان یک روز از سال به خانههای خود برای آرامش گرفتن رجوع میکنند و به همین خاطر در این شب مقداری غذا بیرون خانهها میگذاشتند و برای هدیه به روح این رفتگان خیرات میکردند. همچنین مقابل درب خانه را اشکالی شبیه ارواح درست میکردند یا لباس هایی عجیب میپوشیدند با این اعتقاد که محافظت کنند از نفوذ ارواح خبیث یا شیاطین به خانه هایشان.
از طرف دیگر برخی ریشهاش را فصل برداشت محصول میدانند که کدو را به عنوان نمادی از برداشت کشاورزی در این روز تزئین می کردند و به عنوان شکرگزاری جشن میگرفتند.
اما به مرور زمان، از آنجا که ذهن های پول ساز از هر ایده ای برای جذب انسانها و سرگرم کردنشان و از قبال آن پول درآوردن و ثروت جمع کردن بهره می برند. از این سنت های بی هزینه وجه دینی و سنتی اش را گرفته اند و با مخلوط کردن آن با هم جشنی ترسناک طراحی کرده اند که هیچ مفهوم و بهره و درس و نکته تربیتی ندارد جز شبی دیگر را هم به سرگرمی و بازی گذراندن.
ارزش مراقبت از اصالت عقاید دینی، سنت ها و شعائرش توسط مجموعه دینی و فرهنگی هر جامعه در این داستان فکرم را مشغول می کند که اگر از آن حراست و حفاظت نشود یک چیز تحریف شده ی بی ارزش در بهترین حالت و یک چیز مخرب و فسادانگیز در حالت بدش به نسل های بعدی می رسد.
از هالوین با یک پشتوانه سنتی رسیده اند به درست کردن خود به شکل ارواح خبیث، چهره های خود را شبیه زامبیها کردن، دیدن فیلم های ترسناک، خریدن اعضای بدن مصنوعی بریده شده خون آلود توسط کودکان و جشن دانشجویی با این عنوان برای هیچ... از سنتی که مخصوص برخی کشورها و شهرها و روستاها بوده رسیده اند به یک تفریح فراگیر در همه جهان که هیچ پشتوانه فکری و فرهنگی و ارزشی برایشان ندارد. نه فایده ای برای زنده ها و نه خیری برای رفتگان...
پیش از سفر از فرانسه در فروشگاه هایش مجسمه های ترسناک و اعضای مصنوعی بریده شده بدن انسان به شکل خون آلود را دیدم که واقعا آزاردهنده بود اما برای اینها کالاهای فروشی برای تفریح و سرگرمی کودکان و نوجوانان و جوانان شده است...
همچنان در حال خواندن کتاب « زندگی در عیش مردن در خوشی» اثر #نیل_پستمن هستم که واقعا عالی است و در حال طرح درس نویسی برای تدریس آن. که البته خوشحالم که تدریس بخش کوچکی از آن را به صورت مجازی برای دانش آموزان یک مدرسه در ایران شروع کرده ام.
در ادامه تصاویر و فیلمهایی که دو هفته پیش در فرانسه گرفتم را به اشتراک میگذارم.
🌸مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از هلند و فرانسه
@ninfrance
🔴خواب و ملکات نفساني از نگاه امام خميني(ره)
🔸#امام_خميني(ره) در کتاب #تقريرات_فلسفه ميفرمايد انسان قلب خود را به هر چيزي که عادت دهد، همان ملکه او ميشود و در خواب نيز که ساير قواي ادراکي او تعطيل ميشوند، همان امور را ميبيند. کسي که ذهن و زبان خود را به بحثهاي فلسفي مشغول کرده باشد، خواب همان مباحث را ميبيند و کسي که «اهل داد و ستد است تا تعطيل قوا مى شود، آن هم وارد مقوله خود مىشود، و همين طور هر چيزى كه انسان در ظاهر ملكه آن را پيدا كرده، تا قوا تعطيل مى شود در آن قسمت فعاليت پيدا مى كند.»
🔸يک انسان وارسته، خواب گناه هم نميبيند. زيرا «چون تا اين درِ قلب يعنى درِ توجه به عالم طبيعت بسته شد آن درِ ملكهاى و عالم برزخى باز مى شود، همان درى كه با خروج نفس از دهان باز مىشود و لوح نفس هر چه ملكات دارد شروع به فعاليت و بروز مى كند؛ به نحوى كه ملكه است و در آنجا ديگر نمىشود جلويش را گرفت، اگر در لوح نفس، خدا و علم به خدا با قلم عقل ثبت و ملكه شده باشد مؤمن است و ياد خدا و حظّ از اين ملكه را دارد و اگر در اين قلب چيزى از خدا ملكه نشده باشد در آن عالم هم نخواهد بود.»
کورش از واقعیت تا افراط و تفریط
دو نگاه در مورد کورش در جامعه امروزی حکم فرما است
🔸نگاه اول: کورش ستایی که برخاسته از منابع یونانی(هردوت، گزنفون، کتزیاس) و منشور منتسب به کورش است.
در این نگاه تنها نکات مثبت موجود در این آثار منعکس شده و به هیچ وجه اشارهای به نکات منفی نمیشود.
بنابراین رویکرد کاملا جانبدارانه و گزینش گزارش ها بر اساس سلیقه است. برخی از این گزارشها با آموزه های دینی مغایرت دارد.
🔸نگاه دوم: نگاه کورش ستیزی است. این نگاه بیشتر در جامعه مذهبی دیده میشود زیرا کورش معرفی شده از غرب را، در مقابل آموزه های دینی یافتهاند و از آنجا که در مقابل آموزهای دینی طبیعی است که چهره ای منفی است.
بنابراین به همان کتابهای مورد استناد گروه اول مراجعه کرده و نکات منفی آن را استخراج نموده و به مقابله با کورش ستایی و شخص کورش رفتهاند.
این نگاه بر عکس نگاه اول، تنها به نکات منفی اشاره کرده و از نکات مثبت موجود در همان آثار غفلت عامدانه میشود. بنابراین در این نگاه نیز رویکرد کاملا جانبدارانه و گزینش گزارش ها بر اساس سلیقه است.
ما این دو نگاه را نقد کرده و روش سومی را پیشنهاد میکنیم و آن مراجعه به منابع اسلامی است.
🔸در منابع اسلامی کورش پادشاهی است عادل، موحد، مومن، بت شکن و دوستدار پیامبران الهی. و بنابر روایتی او ظرفیتی دارد که خداوند به وی الهام کرده است.
بنابراین نه کورش برخاسته از منابع غربی که احتمال شیطنت نیز در آنها منتفی نیست و نه کورش مورد هجوم مذهبیها!!
بلکه کورشی که برخاسته از دل منابع اسلامی است پیشنهاد میشود.
به عبارت دیگر: غربی ها کورش را به مصادره خود در آورده و به گونه ای معرفی کرده اند تا دوگانگی در ایران ایجاد شود بنابراین با دامن زدن به این دوگانگی، قطعه از پازل غربی ها در تشدید و تکمیل این دوگانگی نباشیم