🌻با سلام و احترام
📣📣📣 بیستوسومین نشست #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی در سال 1399
💬 با عنوان: "تحلیل وضعیت موجود جامعه و چالش تشخیص وظیفۀ عفافگرایان"
👤ارائه دهنده: آقای دکتر سید مجید صابری فتحی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد
⏰ زمان: چهارشنبه 30 مهر ماه ساعت 15:00
🎧 آدرس اتاق مجازی:
vroom.um.ac.ir/saeedy
💠جهت حضور در این نشست مجازی، در صورت استفاده از کامپیوتر، میبایست بر روی سیستم شما، نرم افزار Adobe Flash Player نصب باشد و در صورت استفاده از تلفن همراه و یا تبلت، نرم افزار Adobe Connet را از طریق بازار بر روی گوشی خود نصب بفرمایید.
✅ ضمناً به عرض میرساند، پژوهشکده مطالعات اسلامی، ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی، پذیرای تعداد محدودی از علاقهمندان (با اطلاع قبلی) برای جلسه حضوری نیز، میباشد.
🔊لطفاً با انتشار این پیام، در دعوت از همکاران و علاقه مندان، با ما همراه شوید💐
با تشکر
https://eitaa.com/umefafgaraei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عفافگرایی
🎥بیعفتیهای کوچک را سبک نشماریم!!!
🍃امیرالمؤمنین #حضرت_على علیهالسلام مىفرمایند:
🍃"بدترین گناهان، آن است كه صاحبش آن را كوچك بشمرد".
📚منبع: كلمة التقوی، ج2، ص294
🌱🌾🌱🌾🌱🌾🌱🌾🌱
🔸اگر كسى سنگى را به سوى ما پرتاب كند، اما پشیمان شود و #عذرخواهى كند، ممكن است او را ببخشیم؛ اما اگر سنگ ریزهاى را به ما بزند و در مقابلِ #اعتراض ما بگوید:
📛"این كه چیزى نیست، اصلاً مهم نیست و شما زیادی حساس هستید و..."
⚠️او را نمیبخشیم!.
✅زیرا این كار، از روح استكبارى او پرده برمىدارد و بیانگر آن است كه او گناهش را #كوچك مىشمرد.
https://eitaa.com/umefafgaraei
#عفافگرایی
#امر_به_معروف
#نهی_از_منکر
🌷محمد محمدی، در حین امربه معروف به #شهادت رسید. 🌷
🍀#شهید_محمدی از بسیجیان پایگاه مقاومت بسیج انصارالامام تهران، یکشنبه شب (27 مهر)، ضمن درگیری با ۷ نفر از اراذل و اوباش تهرانپارس، مورد ضرب و جرح با چاقو قرار گرفت و #شهید شد.
🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀
❇️براساس اظهارات شاهدان حادثه، اراذل و اوباش در حین پارک ماشین و خرید نان، به اتومبیل خانمی برخورد کرده که پس از اعتراض آن #خانم و ورود نانوا به ماجرا، درگیری آغاز شد.
❇️به گفته شاهدان، اوباش با الفاظ بسیار رکیک، خانم مورد نزاع و نانوا را مورد خطاب قرار داده و #فضای_وحشت در محله ایجاد نمودند. در همین حین، شهید محمدی وارد صحنه شده و از اوباش درخواست میکند که در انظار عمومی، #عفت_کلام را رعایت کرده و به درگیری خاتمه دهند.
❇️اما اراذل و اوباش که در ابتدا ۳ نفر بودند به فحاشی ادامه داده و با این #پاسداربسیجی نیز درگیر شدند و سایر دوستان خود را نیز مطلع کردند، در جریان این درگیری، یکی از این اراذل که از قبل چاقویی را با خود داشت به پهلوی این بسیجی ضربه وارد میکند که به دلیل عمق زیاد این ضربه و پاره شدن ریه و قلب شهید محمدی، به شهادت رسید.
http://www.qudsonline.ir/news/724556/
🌷#برادر_گرامی_شهادتت_مبارک🌷
https://eitaa.com/umefafgaraei
#عفافگرایی
#تربیت_جنسی
⁉️آیا تاکنون در مقابل پرسشهای کودکانهی فرزندانمان قرار گرفتهایم؟
✅یکی از مهمترین #وظایف حساس تربیتی خانواده، پاسخ به پرسشهای جنسی فرزندان است. اما برخی خانوادهها به دلایل مختلف، این کارکرد تربیتی حساس خود را انجام نمیدهد.
🔰نکات مهم در پاسخگویی به #پرسشهای_جنسی_فرزندان
7️⃣ نکته هفتم: پاسخها باید قانعکننده باشند
❇️ اگر جواب ما آنچنان کوتاه باشد، که حق مطلب را ادا نکند، سؤال همچنان باقی میماند.
✅بنابراین بایستی در انتهای صحبت خود، #آرامش_خاطر را در وجود کودک خود احساس کنیم و دریابیم که به پاسخ سؤال خود رسیده است.
❇️ گاهی چون آمادگی پاسخگویی را نداریم، فکر میکنیم که باید ماجرا را سریعتر تمام کنیم. پس جوابهایی #مبهم میدهیم و طبعاً این پاسخهای مبهم و گیجکننده، فرزندمان را #قانع نمیکند.
📌 همچنین اگر پاسخ به سؤالات فرزندانمان، تا حد امکان، #ساده و روان نبوده و با پیچیدگی و سختی همراه باشد، میتواند ذهن کوچک کودک را #مغشوش و آشفتهتر از قبل کند.
📚سلسله نشستهای #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی
https://eitaa.com/umefafgaraei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عفافگرایی
🎥#فیلم_کوتاه
🍀سبک زندگی غربی يا #سبک_زندگی_اسلامی
♨️متأسفانه شاهدیم که در جامعه ایرانی، #سبک_زندگی_اسلامی با تمام ابعاد آن، چندان به حیطه عملی راه نیافته و بین آنچه شایسته است و در منابع اسلامی آمده، با آنچه که در میان ما #مسلمانان در عصر حاضر رواج دارد، #فاصله بسیار است.
https://eitaa.com/umefafgaraei
مسیر عفافگرایی
#عفافگرایی #مسابقه_هفتگی_شکوه_عفاف 2️⃣2️⃣#سؤال_شماره_بیست_و_دو ✍️ حداقل سه قهرمان عرصۀ بازگشت به در
#کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی
مسابقه هفتگی #شکوه_عفاف
#برندگان_هفته_بیست_ودوم
💠 با تشکر از معدود همکارانی که در مسابقه این هفته شکوه عفاف شرکت جسته بودند، خانمها سعدی نسب، اکبری باصری، کامیار و آقای مرادیان، موارد زیر را متذکر میشود:
1️⃣به نظر میرسد ما مفتخران به حمایت از #عفاف و #حجاب، در حد انتظار به منابع سرگذشتنامهای مرتبط با "#توبه" و عوض شدن عرصۀ زندگی برخی #سعادتمندان اشراف نداریم.
📌 مشارکت نسبتاً اندک افراد نشان میدهد، به تعبیر معروف، سؤال سخت! و وقتگیر! ارزیابی شده است.
2️⃣عمده مواردی که در پاسخ #چهار_حامی_عفافگرایی آمده بود، مربوط به #برش_آخر زندگی و لحظۀ پرواز و #رهایی از دنیای پلیدیها بوده و ناظر به متن زندگی پیشین و عامل احتمالی رسیدن به توبه نبود.
📌 مثلاً در داستان نصوح -صرفنظر از اینکه به لحاظ تاریخی تا چه حد مستند است-، ظاهراً از دقائق زندگی وی قبل از پرواز، سخنی به عمل نیامده است.
3️⃣خوشبختانه در سالهای اخیر با تلاش عدهای دلسوز واقعی در عرصۀ رویشهای بعد از انقلاب اسلامی، کتابهای بسیار زیبای مستندی نوشته شده است. این کتابها ناظر بر زندگی پیشین و پسین فرد تائب است.
📌 از اینرو، سؤال هفته 23 شکوه عفاف، به نوعی تکراری و ناظر به سؤال هفته 22، اما متمرکز بر #کتابهای معرفی شده خواهد بود.
✅یادآور میشود "#چهار_بزرگواری" که در این هفته، پاسخگو بودند، در صورت مشارکت جدی در پاسخ به سؤال هفته پیشرو، بدون قرعهکشی #هدیه دریافت خواهند کرد!
❇️با مسابقه هفتگی شکوه عفاف همراه باشید.
https://eitaa.com/umefafgaraei
🔷گزارشی از بیستودومین نشست #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی در سال 1399
🔷با عنوان "واکاوی #جعبه_سیاه_زندگی: عفاف یا فساد!"
👤با ارائه آقای دکتر محمود #سعیدی_رضوانی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی و مدیر گروه تعلیم و تربیت اسلامی پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد
⏰در تاریخ چهارشنبه 23 مهر ساعت 15:30
🎧جلسه مذکور بهصورت وبینار، در اتاق مجازی به آدرس vroom.um.ac.ir/saeedy با مشارکت تعدادی از اعضای هیئت علمی، مسئولین و کارشناسان فرهنگی، روانشناسان، مربیان آموزشی و تربیتی و علاقهمندان مسائل فرهنگی، به صورت مجازی و همچنین حضوری، برگزار گردید.
👤مسئول کارگروه عفافگرایی و تربیت جنسی در ابتدای جلسه بیان نمودند، در موارد متعددی در زندگی روزمره، شاهد گفتار و کرداری هستیم که صدورِ آن #رفتار را، زیبندۀ عامل آن نمیدانیم. اصطلاحِ «#جعبه_سیاه» برای همین امر، انتخاب شده است.
https://eitaa.com/umefafgaraei
👤دکتر سعیدی در قالب نموداری، به تشریح کنش و واکنش بعد #فردی و #اجتماعی افراد در شرایط و وضعیت سنی مختلف (از کودکی الی کهنسالی) پرداختند.
1️⃣به زعم ایشان، در 7 سال اول زندگی، سه عامل اساسی #وراثت، #محیط زندگی و آنچه تحتعنوان قوه اختیار و اراده در آموزههای دینی مطرح شده، زندگی فرد را میسازد و در این دوره، تسلط خانواده و نزدیکان، زیاد است.
2️⃣در دورۀ سنی 7 الی 18 سال، فرزند با یک شاکلۀ اولیه حاصل از هفت سال اول زندگی، وارد فضای #تعاملات مدرسهای میشود و تعاملات محیطی و مجازیاش بیشتر میگردد. در این دوره، با توجه به بروز واقعۀ #بلوغ جنسی و بلوغ فکری، نوجوان وارد موقعیت درک نیاز جنسی و نیز استقلالطلبی فردی میشود. در این دوره تسلط و اهمیت همسالان بهتدریج، جای خانواده را میگیرد.
3️⃣در دورۀ حدود 20 تا 40 و 45 سالگی، دامنۀ ارتباطات فرد، جنبههای قانونی بیشتری مییابد. در این دوره، نیاز به تأیید دوستان، جایگاه خود را حفظ میکند و در کنار آن، همنوایی با توصیههای منفی در برخی فضاهای اجتماعی راجعبه فرار از مسئولیت اجتماعی، منفعتطلبی و محافظهکاریها افزایش مییابد.
4️⃣در دورۀ بالاتر از 45 سال، فرد تلاش میکند نسل کوچکتر را از خطاها بازدارد و نوعی دلسوزی عمیق نسبت به فرزندان خود بروز دهد. در این دوره بهویژه در شرایط معاصر، بیش از هر دوره دیگری، بعلت بالا رفتن سن #ازدواج فرزندان و مبتلا شدن به مشکلات مختلف استقلال، مسکن، ازدواج، اشتغال، فشارهای هنجاریِ رودربایستی و محافظهکاری، بهجای آنکه آهسته گام شوند، بر سرعت رواج و عمقشان افزوده میشود.
https://eitaa.com/umefafgaraei
👤دکتر سعیدی رضوانی در ادامه جلسه، به اهمیت تصّوری که فرد، از پیشرانها و موانع راه رسیدن به مطلوب دارد، اذعان نمودند و افزودند در موضوع #عفاف، جوّ اجتماع میتواند هم بهعنوان «#پیشران» و هم بهعنوان «#مانع» عمل کند. اگر از نظر «فرد»، نمادهای عفاف (حجاب)، باعث احساسِ افتخار و احترام برای وی شود عامل «پیشران» است، ولی در شرایطی که پوشیدن #چادر و #رفتار_عفیفانه، «فرد» را منتسب به طبقاتِ پایینِ اجتماعی کند و تصور عقبافتادگی و بهاصطلاح عموم، «اُمُل بودن» را القا کند، احتمالاً مانعی اساسی بر سر راه «عفاف» خواهد بود.
♨️متأسفانه برخی فیلمهای داخلی!، در معادل دانستن «چادری بودن» و «اتصاف به عادات زشت» نظیر بددهنی، شرور بودن و کمسواد بودن، سخت کوشیدهاند!
⚠️از تصورات کاملاً #خطرناکِ بازدارندهی عفافگرایی، تصوّرِ «سیاه بودن» جامعه است. اگر فرد جامعه را ظلمانی و غوطهور فساد بداند، بر اساس مکانیسمهای روانی، بهسرعت و بهراحتی، به خود حق میدهد که دست به گناه بزند.
👤مسئول کارگروه عفافگرایی افزودند، در موضوع عفاف، موارد بسیار متعددی نظیر #قوانین، پیگیری #مسئولان، حساسیت #خانوادهها، فضای #رسانهها، نحوۀ برخورد ضابطان قانون و... میتوانند نقش پیشران و یا مانعِ عفاف -و نماد آن حجاب- را ایفا کنند.
📌نکته تأسف برانگیز آن است که در شرایطِ اجتماعیِ سالیان اخیر، عواملِ بازدارندۀ عفاف، کاملاً بر عوامل پیشبرنده پیشی گرفتهاند. در نتیجه ارادههای عفافورزی از سوی افراد، در اکثر موارد با #شکستهای جدی مواجه میشود.
https://eitaa.com/umefafgaraei
🔷یک فرد برخی از باورها و نگرشها را از #خانواده و برخی را از #محیط نزدیک زندگی و تعاملهای خود، از #دیگران کسب میکند.
🔷همچنین برخی از باورها و نگرشها را هویت شغلیاش، در او نهادینه کرده و برخی ویژگیهایِ شخصیتی مثبت و منفی نیز، از پدر و مادر و اجدادش به او به #ارث رسیده.
🔷#آموزشهای رسمی و غیررسمی، برخی از وجوه شخصیتی و نظام باورهایش را تقویت کرده و برخی دیگر را تضعیف.
🔷بهطور برنامهریزی شده یا تصادفی فیلمی یا کتابی را دیده و #مطالعه کرده و تأثیری خاص پذیرفته.
♻️تمام این الهامات و کنش و واکنش میان آنها، به فرد جهتی میدهند که چگونه هیجانات خود را #تنظیم کند؛ چه نگاهی به پیامدهای اعمال مختلف، چه تعاملی با دیگران و چه تصوری از واقعیتها بیابد و از کدام منابع و چگونه کسب آگاهی کند و...
✅بههمین دلیل بسیاری از این ارزشها و نگرشها و ویژگیهای شخصیتی یک «فرد»، هرچند که متعلق به خودش است، دچار ناهمخوانیها و حتی #تضادهایی میباشد.
❇️اگر فردی، ارادهی #عفاف کرد، مسئله #پیشرانها و #موانع عفاف مطرح میشود و اگر اراده فرد، توسط پیشرانهای عفاف #حمایت شود و همچنین بتواند بر موانع راهِ عفاف فایق آید، #عمل_شیرین_عفاف روی میدهد.
✅تبیین رفتار آدمی، در ایجاد پیشرانها و موانع عفاف، بهمعنای لزوم مقهور بودن ارادهها نیست و افرادی بودهاند که در بدترین شرایط اجتماعی، #عفاف خود را حفظ کردهاند. چراکه انسان توانایی #انتخاب_اخلاقی دارد، ولی حیوان ندارد و بنابراین انسان میتواند خود را از #زندان محیط و اجتماع و خودپرستیها و خودخواهیها رها کند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
#زندگی_عفیفانه
#دستیابی_به_کمال
#امید_به_پاکی_ها
🔶 مردی چهار پسر داشت. آنها را به ترتیب به سراغ درخت گلابیای فرستاد که در فاصلهای دور از خانهشان روییده بود:
👤 پسر اول در زمستان،
👤 دومی در بهار،
👤 سومی در تابستان
👤 و پسر چهارم در پاییز به کنار درخت رفتند.
🔶 سپس پدر همه را فراخواند و از آنها خواست که بر اساس آنچه دیده بودند، درخت را توصیف کنند.
1️⃣ پسر اول گفت: "درخت زشتی بود؛ #خمیده و درهم پیچیده".
2️⃣ پسر دوم گفت: "درختی پوشیده از #جوانه و پر از امید شکفتن".
3️⃣ پسر سوم گفت: "درختی سرشار از #شکوفههای زیبا و عطرآگین".
4️⃣ پسر چهارم گفت: "درخت بالغی بود. پربار از میوهها... پر از #زندگی و زایش!"
✅ مرد لبخندی زد و گفت: "همه شما درست گفتید؛ اما هر یک از شما، فقط یک فصل از زندگی درخت را دیدهاید! شما نمیتوانید درباره یک درخت یا یک #انسان، براساس یک فصل قضاوت کنید".
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
📛 اگر در زمستان تسلیم شویم، #امید_شکوفایی بهار، زیبایی تابستان و باروری پاییز را از کف دادهایم!
⚠️ مبادا بگذاریم درد و رنج یک فصل، زیبایی و شادی تمام فصلهای دیگر را نابود کند!
📌 زندگی را فقط با فصلهای دشوارش نبینیم و در راههای سخت #پایداری کنیم.
🌺 باور و امید داشته باشیم که #عفافگرایی تمام مردم جامعه، روزی محقق میشود. 🌺
#بی_تفاوت_نباشیم
https://eitaa.com/umefafgaraei
#عفافگرایی
#غیرت_ورزی
🔷فردای روزی که دشمن بعثی خرمشهر را گرفت، جسد بی جان و عریان دختر خرمشهری را به تیرک بلندی بستند و آنطرف کارون، مقابل چشمان رزمندههای ایرانی گذاشتند.
🔷#رگ_غیرت رزمندههای دلیر ایرانی به جوش آمد و برای پایین آوردن جسد آن دختر، سه تن از ایشان #شهید شدند.
✅بله درست خواندید... سه #شهید برای جسد یک #دختر_مسلمان_ایرانی.
🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿
🔷درست است که امروز، به لطف امنیتی که شهدا برای ما به ارمغان آوردهاند، بیگانگان اجازه دستدرازی به #ناموس ما را ندارند، اما با رهاشدگی #فضای_مجازی، هر روز چالشی مفتضحآمیزتر از #چالش قبلی در شبکههای اجتماعی ایجاد میشود؛ که سوای محتواهای غیراخلاقی، عموماً #حجاب و حیای مشارکتکنندگان آن، در نازلترین سطح ممکن خود قرار دارد! از چالش مچ گیری و رقص و تغییر لباس و ظاهر گرفته تا چالش عریان کردن خواهر و مادر و...
❇️اما مسئولین محترمی که از صدقه سری همان #شهدا، بر کرسیهای نرم خود تکیه زدهاند، در مقابل این بیغیرتیها، بیحیاییها و بیعفتیهای فضای مجازی #سکوت اختیار کردهاند و حتی به عنوان #دستگاه_اجرایی_برتر، آن هم برای سومین سال پیاپی، مورد #تقدیر قرار میگیرند!. 😔😡
👇👇👇
https://www.irna.ir/news/84084124/
https://eitaa.com/umefafgaraei