#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
**انسانیت سخت نیست**
مرد جوانی پدر پیری داشت که در بستر بیماری افتاد. چون وضع بیماری پیرمرد شدت گرفت او را در گوشه جادهای رها کرد و از آنجا دور شد.
پیرمرد ساعتها کنار جاده افتاده بود و به زحمت نفسهای آخرش را میکشید.
رهگذران از ترس واگیر داشتن بیماری و فرار از دردسر، روی خود را بهسمت دیگری میچرخاندند و بیاعتنا به پیرمرد نالان، راه خود را میرفتند.
شخصی از آن جاده عبور میکرد. به محض اینکه پیرمرد را دید، او را بر دوش گرفت تا به بیمارستان ببرد و درمانش کند.
یکی از رهگذران به طعنه به او گفت:
این پیرمرد فقیر و بیمار است و مرگش نیز نزدیک، نه از او سودی به تو میرسد و نه کمک تو باعث تغییری در اوضاع این پیرمرد میشود. حتی پسرش هم او را در اینجا به حال خود رها کرده و رفته است. تو برای چه به او کمک میکنی؟
آن شخص به رهگذر گفت:
من به او کمک نمیکنم، من دارم به خودم کمک میکنم. اگر من هم مانند پسرش و رهگذران او را به حال خود رها کنم، چگونه روی به آسمان برگردانم و در محضر خالق هستی حاضر شوم؟ من دارم به خودم کمک میکنم.
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح روز یکشنبه شما بخیر
🌴امام جعفر صادق علیه السلام:
نفرت انگیزترین مخلوق خدا، بنده ای است که مردم از شرّ زبانش، از او دوری کنند.
📚کافی، جلد ۲، صفحه ۳۲۳
@valiyeasreejvarkola
#در_محضر_بزرگان
آیت الله بهجت رحمة الله علیه:
انسان باید دائم الذکر باشد.
زیرا کسی که دائم الذکر باشد، همواره خود را در محضر خدا می بیند و پیوسته با خدا سخن می گوید.
@valiyeasreejvarkola
#سخن_نیکو
آنچه را بخشیدم دارم
آنچه را خرج کردم داشتم
و آنچه را واگذاشتم و نبخشیدم در حقیقت همه اش را باختم.
💞نیکبخت ترین مردم کسی است که کردار به سخاوت بیاراید و گفتار به راستی.
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💬 احکام خروج معتکف از مسجد
1️⃣ خارج شدن از مسجد برای حمام كردن(نظافت)، برای غسل مستحبی، وضو گرفتن برای خواندن قرآن يا نماز مستحبی، برای شستن دندانها و دستها، اشكال ندارد، ولی بايد به قدر حاجت اكتفا كند و طول ندهد.
2️⃣ هنگام خروج از مسجد برای امور ضروری احتياط واجب آن است که نزديک ترين راه را انتخاب کند و واجب است در صورت امکان زير سايه ننشيند لکن راه رفتن زير سايه اشکال ندارد؛ گرچه احتياط مستحب ترك آن است.
3️⃣ اگر شرکت در امتحان ضرورت ندارد خارج نشوند مگر اینکه شرکت در امتحان ضرورت عرفی دارد ولی خروج از مسجد نبايد به حدّی برسد که صورت اعتکاف محو شود.
🔺 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
@valiyeasreejvarkola
نه تنها زینب از دین یاوری کرد
به همت کاروان را رهبری کرد
به دوران اسارت با یتیمان
نوازش ها به مهر مادری کرد
🏴 سالروز وفات اسوه صبر و ایثار، عقیله بنی هاشم، حضرت #زینب_کبری سلام الله علیها را به همه محبان حضرتش تسلیت می گوییم.
@valiyeasreejvarkola
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراسم عزاداری حضرت زینب
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلام_معصوم
امام صادق علیه السلام نیز در تبیین جایگاه حضرت زینب فرموده است:
«اگر کسی بر مصیبت عمّهام زینب که با برادر شریک بودند گریه کند و تشکیل مجالس ذکر ما بدهد یا بشنود و گریان شود اگر به قدر بال مگس چشمش در این مصیبت تر شود خداوند او را بیامرزد، این است ثواب و اجر گریهکنندگان بر مصیبت حضرت زینب.
📚 جعفر نقدی، زینب الکبری بنت الامام، النجف الاشرف، المکتبة الحیدریه، ۱۳۶۱، صفحه ۱۰۴
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
**کمک رسانی خالصانه**
وقتی #حضرت_موسی علیه السلام به خاطر مصونیت از شرّ طرفداران فرعون از مصر به مَدْین هجرت کرد در راه دختران شعیب را دید که در کناری منتظر ایستاده اند تا آب بردارند و چوپان ها برای گوسفندان خود آب می کشند. موسی به کمک آن ها رفت و برای آن ها آب کشید.
دختران شعیب کمک موسی علیه السلام را به پدر خود گزارش دادند و یکی از آن ها به دستور پدر به دنبال موسی علیه السلام رفت و او را به منزل خود دعوت کرد. دختر شعیب علیه السلام از جلو حرکت کرد و موسی به دنبال او می رفت، باد به شدّت می وزید و لباس های آن دختر را به این سو و آن سو می برد. وقتی موسی علیه السلام این صحنه را مشاهده کرد از او درخواست کرد از پشت سر حرکت کند و او را به سوی منزل راهنمایی کند تا چشم او از نگاهبه #نامحرم محفوظ بماند.
وقتی موسی علیه السلام وارد منزل شد، شعیب علیه السلام بر سر سفره شام نشسته بود، به او گفت: ا جوان! بر سر سفره بنشین و شام بخور.
موسی علیه السلام گفت: «اَعوذُ بِاللَّه» (به خدا پناه می برم)
شعیب علیه السلام: چرا این جمله را بر زبان آوردی؟ مگر تو گرسنه نیستی؟
موسی علیه السلام: بله گرسنه هستم. امّا می ترسم این غذا در برابر کمکی باشد که به دخترانت کرده ام. مااز خاندانی هستیم که چیزی از عمل آخرت را به سراسر زمین که پر از طلا باشد نمی فروشیم. شعیب گفت: نه واللَّه. منظور من معاوضه با کار شما نیست؛ بلکه این عادت من و پدرانم می باشد که مهمان را گرامی می داریم و به او طعام می دهیم. موسی علیه السلام نشست و غذا خورد.
📚بحارالانوار، جلد 13، صفحه 21
📚 قصه های تربیتی / محمد رضا اکبری
@valiyeasreejvarkola
⬛️ #پرسش تاریخی
چرا حضرت زینب سلام الله علیها را عقیله بنی هاشم می گویند؟
🌑پاسخ:
یکی از القاب حضرت زینب (س) عقیلةالعرب یا عقیله بنی هاشم است و عقیلةالعرب بانویی است که منسوب به بنی هاشم و از طرفی بسیار خردمند است.
بنابر قول بعضی از ادبای عرب، «ة» عقیلةالعرب تای تأنیث است اما اگر به شکل دقیقتر بررسی شود، تای مبالغه است نه تای تأنیث؛ بنابراین عقیل یک فرد خردمند است و عقیلةالعرب بانویی است که منسوب به بنی هاشم و از طرفی بسیار خردمند است.
حضرت زینب(س) در عین اینکه دارای ابعاد شخصیتی متعدد و والایی بودند، از عقل و خردمندی بسیار بالایی نیز برخوردار بودند و به این خاطر است که ایشان را عقیلةالعرب و یا عقیله بنی هاشم مینامند.
عقیله، به زنی بزرگ منش گویند که در بین بستگان، عزیز و محترم و در خاندانِ خود، ارجمند باشد.
بر اساس بعضی از روایات، زینب(س) دارای مجلس علمی پرباری بوده و زنانی که میخواستند مسائل دین را بیاموزند، در آن مجلس حاضر میشده و کسب دانش میکردهاند.
پس از تمام شدن خطبه حضرت زینب(س) در کوفه، علی بن الحسین (علیهما السلام) متوجه عمه بزرگوارش حضرت زینب(س) میشود و میگوید:«عمه جان! تو به حمدالله ناخوانده، دانایی و نیاموخته، خردمند هستی ...»
صفات برجستهای در زینب(س) جمع بوده که هیچیک از زنان عصر او آنها را دارا نبوده اند، لذاست که به عقیلة العرب و عقیله بنیهاشم (بانوی خردمند بنیهاشم) معروف گردید. لذا وقتی ابن عباس ـ صحابی پیامبر اکرم(ص) ـ میخواهد از او روایتی نقل کند، چنین میگوید: «بانوی خردمند ما، زینب دختر علی چنین گفت ...»
شهرت زینب(س) بدین لقب تا حدی بود که وقتی میگفتند «بانوی خردمند»، همه میفهمیدند منظور زینب(س) است. فرزندان او نیز به چنین لقبی افتخار میکردند و به «زادگان بانوی خردمند» شناخته شده بودند.
@valiyeasreejvarkola
🖤 سلام.صبح روز دوشنبه شما بخیر
🌴حضرت زینب سلام الله علیها:
سپاس خدای را که ما را با #نبوت محمد صلی الله علیه و آله #کرامت بخشید و از پلیدی ها #پاکیزه گردانید.
📚الکامل فی التاریخ، جلد ۳، صفحه ۲۹۷
🏴سالروز وفات حضرتش را تسلیت می گوییم.
@valiyeasreejvarkola