🔸 تأمل براینکه "درستی" در اصل چیست ما را به سمت آن چیزی سوق میدهد که در وهله اول این درستی را امکانپذیر کرده و بنیاد این امکان است.
🔹 برایاینکه یک بازنمایی بتواند با موجودات بهعنوان معیار مطابقت داشته باشد، موجودات باید از قبل، و از برای این انطباق، خود را به آن نشان دهند و بدین ترتیب از قبل در گشودگی ایستاده باشند.
🔸 این ناحیهی گشوده و گشودگیاش، مقوم امکان درستی یک بازنمایی است.
🔺 @varastegi_ir ๛ وارَستِگی
✍🏻 مارتین هایدگر
🔸 اراده مدار جامعه جدید است و البته این اراده را قوه نفسانی صرف نباید دانست.
🔹 ما نمیتوانیم هر کاری که میخواهیم بکنیم. اراده تغییر جهان و علم کارساز در تجدد متحد شده و در این اتحاد هم ضرورت هست هم امکان و اختیار. هم تبعیت است هم قدرت.
🔸 از علم باید تبعیت کرد و با اراده تکنیک، جهان را دگرگون کرد. تکنولوژی و علم دو جلوه امر واحدند. در یکی ضرورت ظاهر است و در دیگری قدرت و اختیار.
🔹 نشناختن این دو وجه و نسبت انسان با آن گهگاه موجب پدید آمدن این توهم شدهاست که تکنیک را به هر راهی میتوان برد و از آن برای رسیدن به هر مقصودی استفاده کرد و کار به آنجا هم رسیده است که گمان میکنند که حتی علم هم بهصورت دلخواه درمیآید.
🔺 @varastegi_ir ๛ وارَستِگی
✍🏻 دکتر داوری اردکانی
📗 کتاب بر نامه فیلسوف
🔖 صفحه ۴۲۵
11.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#برش_کوتاه #اومانیسم
🎥 اومانیسم یعنی تکنیکال شدن وجود بشر
(تصرف دو ساحتی؛ تصرف سابق و تصرف لاحق)
🎙 دکتر مهدی بنایی جهرمی
⏱ چهار دقیقه
🔺 @varastegi_ir ๛ وارَستِگی
🔸 علوم اجتماعی به جهان متجدد تعلق دارد اما نمیدانیم که جهان دینی به علم اجتماعی چه نیازی دارد و مگر نه اینکه تا وقتی جهان دینی بود به علوم اجتماعی نیاز نداشت.
🔹 به این جهت علاقهای که به علم اجتماعی دینی اظهار میشود، بهآسانی قابل فهم نیست. زیرا جهان دینی را آدمیان نمیسازند و اداره آن جهان هم بر وفق دستورالعملهای دینی است و اگر جز این باشد تفاوت اساسی میان جهان متجدد و جهان دینی منتفی میشود.
🔺 @varastegi_ir ๛ وارَستِگی
✍🏻 دکتر داوری اردکانی
📗 کتاب بر نامه فیلسوف
🔖 صفحه ۴۲۵
08 عالم طلبگی.mp3
38.65M
🎧 عالَم طلبگی
🔸 جلسه هشتم
🎙 حجتالاسلام نجات بخش
⏱ زمان: ۷۸ دقیقه
🗓 ۲۰ آذرماه ۱۴۰۲
➕لینک جلسه قبل:
eitaa.com/varastegi_ir/729
🔺 @varastegi_ir ๛ وارَستِگی
🔸 تفکر هایدگر، راز، یعنی پوشیدگیای که برای ناپوشیدگی ضروری است را تصدیق میکند و پاسخهای نهایی و قطعی دادن را غیرممکن میسازد.
🔹 او آرمانِ سنتیِ معرفتِ مطلقاً قطعی را کنار میگذارد، آرمانی که قرار بود تمام مسائل را یکبار و برای همیشه حل کند.
🔸 با توجه به فهم او از حقیقت آنگونه که در بطن خود بههمپیوسته با ناحقیقت است و شناخت او از فهم انسان آنگونه که همواره استعداد آشکار ساختن جنبههای جدیدی دارد، باید گفت او پوشیدگیهای اجتناب ناپذیر در هر شناختی را میپذیرد.
🔹 این یکی از دلایلی است که هایدگر همیشه پرسش را ارزشمندتر از پاسخ میداند.
🔺 @varastegi_ir ๛ وارَستِگی
🔸 صفت انسان جدید تصرف او در جهان است. اگر گفتهشده است که مثال انسان در این زمان مهندس است، شاید یک وجهش این باشد که مهندسان با اتکا به علم، طرحهایی برای تغییر و تصرف در میاندازند.
🔹 دین ممکن است با این تصرف مخالف نباشد، اما لزوم تصرف در جهان و صورت بخشیدن به آن، دستورالعمل هیچ دینی نیست.
🔺 @varastegi_ir ๛ وارَستِگی
✍🏻 دکتر داوری اردکانی
📗 کتاب بر نامه فیلسوف
🔖 صفحه ۴۲۶
🔸 برای بهدیدهآوردنِ آنچه در یک میدان دید قرار دارد، ابتدا خود میدان دید باید دقیقاً روشن شود تا بتواند بر آنچه در درون آن قرار دارند نور بتاباند؛ هرچند نمیتواند و امکان ندارد که به تمامی دیده شود. میدان دید، [الثیا]، به یک معنا باید نادیده گرفته شود.
🔺 @varastegi_ir ๛ وارَستِگی
✍🏻 مارتین هایدگر
🔸 ما تمایل داریم هر چیزی که با آن روبرو میشویم را با چند افق سنتی آشنا، یکسان سازیم و با لجاجت مجموعهای از پیشفرضهای گزافی را _حتی اگر مناسب نباشند_ بدانها تحمیل کنیم.
🔺 @varastegi_ir ๛ وارَستِگی