#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸طعمه یا امانت؛ اخلاق حرفهای کارگزاران عمومی در اندیشه علوی
گزارشی از نشست«طعمه یا امانت؛ اخلاق حرفهای کارگزاران عمومی در اندیشه علوی»🔺
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
#گزارش_اختصاصی_وسائل 🔸طعمه یا امانت؛ اخلاق حرفهای کارگزاران عمومی در اندیشه علوی گزارشی از نشست«
🔸طعمه یا امانت؛ اخلاق حرفهای کارگزاران عمومی در اندیشه علوی
گزارشی از نشست«طعمه یا امانت؛ اخلاق حرفهای کارگزاران عمومی در اندیشه علوی»🔻
دکتر #سید_احمد_حبیب_نژاد:
🔹وفق قانون اساسی، هم نماینده مجلس و هم رئیس جمهور باید بر امین بودن خود در مسئولیتی که به آنها واگذار شده سوگند یاد کنند. این سوگند و وفاداری به آن، علت محدثه و ایجاد کننده و مبقیه سمتهای اساسی است.
🔹یعنی اگر سوگند یاد نشود، همانطور که شهید بهشتی فرمودند: روشن است که آن سمت منتقل نخواهد شد. از طرف دیگر سوگند علت مبقیه نیز است، یعنی اگر آن را بشکنیم، علاوه بر عقاب کیفری تصدی آن سمت غیر شرعی و ناموجه خواهد بود.
🔹از این منظر، از کسانی تعجب میکنم که چگونه با فریب و دغل بازی در انتخابات قصد ورود به مثل مجلس و یا ریاست جمهوری را دارند و پس از آن میخواهند سوگند امین بودن را یاد کنند.
🔹بنابراین، اگر نظام حقوقی ما بخواهد غول جادویی قدرت را در شیشه شفاف مردم وارد کند، نیازمند این است که ما نوع نگاهمان به قدرت را تسطیح کنیم.
🔹تاکید میکنم که تغییر نگرش ما به قدرت (از صرف یک مقوله دنیوی به امانت)، به این معنا نیست که ضمانت اجرا و نظارت بیرونی را نادیده بگیریم. خیر، سخن این است که اگر نوع نگاه ما به مسئولیت، امانت نباشد میتوانیم به راحتی تمام این نظارتها دور بزنیم همانگونه امروزه نیز مشاهده میشود.
🔹خلاصه آنکه، برای تنظیم روابط حاکمان با یکدیگر و مردم باید توجه داشته باشند که قدرت، ملک طلق زمام داران نیست، بلکه به فرمایش صریح آیات و روایت و به تبع آنها قانون اساسی، قدرت امانتی است در دست مسئولان. مسئول یک امانتدار است که اگر در آن خیانت کند مطمئنا نخواهد توانست از پس آن به طور شایسته برآید.
🔹با این بیان، امانت مسئول سه ضلع خواهد داشت؛ خداوند، مسئول و مردم. اگر نوع نگاه ما به قدرت نه طعمه بلکه امانت باشد، راحتتر پاسخگو خواهد بود؛ کارگزاری از پاسخگویی فرار میکند که مسئولیت خود را طعمه بداند، نه امانت.
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸استراتژی بازدارندگی نرم در تأمین امنیت ملی از منظر فقه سیاسی و آموزههای اسلامی 🆔 @vasael_ir
🔸استراتژی بازدارندگی نرم در تأمین امنیت ملی از منظر فقه سیاسی و آموزههای اسلامی
🔹استراتژی بازدارندگی، به عنوان یکی از راهبردهای مهم تأمین امنیت ملی، مورد توجه پژوهشگران روابط بینالملل و محققان مطالعات امنیت و سیاست مداران است.
🔹با توجه به پدیدار شدن ناکارآمدی بازدارندگی سخت به دلیل انتقادات و تردیدهای جدی به بازدارنده بودن ضربه اول و دوم در استفاده از ابزار تسلیحات کشتار جمعی، و با در نظر داشت موانع اخلاقی و یا شرعی بهکارگیری تسلیحات کشتار جمعی، جبران این خلأ، ضرورت طرح و تبیین یک استراتژی بازدارنده با ابزارها و روشهای نرم را آشکار میسازد.
🔹این رساله، با هدف پر کردن این ضعف، در پاسخ به این پرسش که "استراتژی بازدارندگی نرم در تأمین امنیت ملی از منظر فقه سیاسی و آموزههای اسلامی چیست؟" با طرح «استراتژی بازدارندگی نرم» در چارچوب نظریهها و منطق بازدارندگی و الزامات تأمین امنیت ملی با تأکید بر مبانی و منابع فقه سیاسی و آموزههای اسلامی، به تناسب ابعاد مادی و معنوی امنیت ملی و متناظر با تهدیدات بیرونی و ضعفها و آسیبهای داخلی جوامع و واحدهای سیاسی که مخل امنیت ملی است، به معرفی مؤلفهها، روشها، و ابزارهای استراتژی بازدارندگی نرم و متغیرهای نرم افزاری دفع کننده تهدیدات بیرونی و تقویت کننده ساخت درونی جوامع، جهت تأمین امنیت ملی پرداخته است.
🔹این پژوهش با استفاده از روش تحقیق توصیفی ـ تحلیلی و در خصوص مباحث فقهی با روش استنباطی و در گردآوری اطلاعات با بهره گیری از روش کتابخانهای به آزمون این فرضیه پرداخته است که "استراتژی بازدارندگی نرم تأمین کننده امنیت ملی بوده و در خلأ ناشی از ناکارآمدی بازدارندگی سخت، استراتژی بازدارندگی نرم نقش بدیل و یا لااقل مکمل بازدارندگی سخت را در تأمین امنیت ملی ایفا مینماید."
🔹در این تحقیق، بدست آمد که استراتژی بازدارندگی نرم در عین مؤثر بودن، همزمان پاسخگوی تهدیدات بیرونی و برطرف کننده ضعفها و آسیبهای داخلی مؤثر بر امنیت ملی است.
🔹بازدارندگی نرم، برخلاف بازدارندگی سخت، دربرگیرنده ابعاد مادی و معنوی امنیت ملی بوده و متناسب با تهدیدات جدید است، تهدیداتی که شامل تهاجم فرهنگی، تأثیرگذاری روی اذهان عامه، نفوذ بر حوزه ادراکی ـ احساسی شهروندان کشور هدف، و بحران آفرینی داخلی میگردد.
🔹مشخص شد که استراتژی بازدارندگی نرم، دارای قدرت پاسخگویی در برابر تهدیدات و آسیبهای امنیت ملی است، بدون توسل به تسلیحات ویرانگر از ظرفیت بالقوه جهت اصلاح ذهنیت و تغییر در رفتار کنشگر مهاجم، برخوردار است.
🆔 @vasael_ir
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸مصوبه اخیر مجلس در اصلاح قانون انتخابات با قانون اساسی مغایرت دارد
گزارشی از نشست «بررسی حقوقی مصوبه اخیر مجلس در اصلاح قانون انتخابات»🔻
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
#گزارش_اختصاصی_وسائل 🔸مصوبه اخیر مجلس در اصلاح قانون انتخابات با قانون اساسی مغایرت دارد گزارشی ا
🔸مصوبه اخیر مجلس در اصلاح قانون انتخابات با قانون اساسی مغایرت دارد
گزارشی از نشست «بررسی حقوقی مصوبه اخیر مجلس در اصلاح قانون انتخابات»🔻
دکتر #هادی_طحان_نظیف:
🔹جدا از عدم مطابقت مصوبه اخیر با سیاستهای کلی انتخابات، مصوبه مزبور با قانون اساسی نیز مغایرت دارد. مثلا طبق مفاد قسم نامهای که نمایندگان بر اساس آن سوگند یاد میکنند، کسی که قسم یاد میکند باید ویژگیها و اوصافی داشته باشد، اعتقاد داشته باشد، التزام به نظام داشته باشد، نه فقط در ایران بلکه در هر کشوری هم این موضوع وجود دارد، در حالی که در اصلاحیه این موضوع حذف شده است، یعنی التزام عملی به نظام حذف شده است.
🔹اشکال دیگر، جرم انگاریهای جدیدی است که به صورت ناقص بیان شده اند؛ ما در چهل سال گذشته جرمی به نام سوء شهرت و یا عدم التزام به اسلام نداشتیم که در مصوبه اخیر به نوعی جرم انگاری شده است و مقرر کرده است که عدم التزام عملی را باید دادگاه تشخیص دهد!
🔹ابهام دیگر؛ ما پیرامون صلاحیتها و سایر موضوعات انتخاباتی، قوانین جاریای نظیر مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام داریم که بین آنها ترتیباتی وجود دارد.
🔹مصوبه جدید مجلس، نسبت خود را با این ترتیبات مشخص نکرده و جالب این است که حتی آنها را نسخ نیز نکرده است. بدین جهت، مجری و ناظر انتخابات نسبت به دو قانونی که با یکدیگر تفاوت و تهافت دارند سردرگم است و روشن است که این امر، نه تنها مشکلات سابق را حل نخواهد کرد بلکه منتهی به اشکالات جدیدی در اجرا خواهد شد.
🔹یا مثلا در مصوبه اخیر مجلس مقرر شده است اگر بر علیه کسی گزارش خلاف واقعی داده شود میتواند به دادگاه شکایت کند و دادگاه موظف است ظرف ده روز اظهار نظر کند.
🔹مثل بندهای که در این چند ماه در انتخابات درگیر موضوع صلاحیت نمایندگان بودیم، میدانیم که شاید بررسی ادله و حتی بررسی مقدماتی موضوع هم بیش از ده روز بینجامد، پس در عمل چنین چیزی تقریبا ممکن نیست. حال اگر بخواهیم ظرف زمان را، ده روز قرار دهیم شاید حتی منتهی به تضییع حق خود داوطلب شود.
🔹افزون بر آن، در قانون مجازات، عموماتی وجود دارد که میتوان مراد قانون گذار در این ماده از مصوبه را تامین کرد. به بیان دیگر، در قانون مجازات اسلامی عموماتی مثل افترا و تشویش اذهان عمومی وجود دارد که غرض مقنن در مصوبه را تامین میکند به نحوی که حتی داوطلب میتواند از دادگاه تقاضای خسارت کند (موادی مثل ۲۴۵، ۶۹۷، ۵۴۰ و ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی).
🆔 @vasael_ir
🔸تأثیر مثبت رسانههای تخصصی در خنثی کردن ترفند رسانهای دشمن / «فقه حکومتی» پشتوانه علمی انقلاب اسلامی
گزارش جلسه هئیت تحریریه وسائل🔻
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸تأثیر مثبت رسانههای تخصصی در خنثی کردن ترفند رسانهای دشمن / «فقه حکومتی» پشتوانه علمی انقلاب اسلا
🔸تأثیر مثبت رسانههای تخصصی در خنثی کردن ترفند رسانهای دشمن / «فقه حکومتی» پشتوانه علمی انقلاب اسلامی
گزارش جلسه هئیت تحریریه وسائل🔻
حجت الاسلام #محمد_مهدی_محققی:
🔹مطالبه حوزویان در تحقق تحول و رشد فقه حکومتی نشان دهنده موفقیت گفتمان انقلابی حوزه و تاثیر مثبت رسانههای تخصصی مانند وسائل در خنثی کردن ترفند رسانهای دشمن برای بی تفاوتی حوزه به مسائل اجتماعی و حاکمیتی است.
🔹بر اساس تاکیدهای رهبر معظم انقلاب، «فقه حکومتی» نرم افزار اداره نظام و پشتوانه علمی انقلاب اسلامی است.
🔹روزمرگی یکی از آسیبهای رسانهها است؛ رسالت اصلی رسانههای حوزوی خدمت به اسلام و انقلاب است.
دکتر #علیرضا_استادیان:
🔹رویکرد استنباطی فقه حکومتی که پس از انقلاب اسلامی مطرح، و باعث شد فقه شیعه در میان زبانها بیفتد و پژوهشگران غربی را به سوی خود جلب کند.
🔹بدون شک، شاخصه اصلی انقلاب ما اسلامیت آن است و میتوان گفت فقه حکومتی تضمین کننده اسلامیت این انقلاب است.
حجت الاسلام دکتر #محرم_آتش_افروز:
🔹با توجه به اینکه هر بحث علمی نیاز به موضوعشناسی دارد، نمیتوانیم بحث علمی داشته باشیم، اما موضوعشناسی نکنیم؛ چون صلابت مباحث علمی به صلابت و تشخیص درست موضوعات است.
حجت الاسلام #علیرضا_فلاحی:
🔹 جریان سازی را لازمه پایگاه رسانهای فقه حکومتی است؛ همانطور که در پرونده تنفیذ دیده شد، جریان سازی میتواند نمایان کننده اثر یک رسانه فقه حکومتی باشد.
حجت الاسلام #محمد_حائری_شیرازی:
🔹ان شاءالله با حضور آقای دکتر استادیان فعالیت این پایگاه با قوت و عمق بیشتری ادامه پیدا کند تا بتوانیم به فرمایش رهبر معظم انقلاب که فرمودند «ما باید به فقه عمق ببخشیم. از سطحی نگری در فقه بایستی پرهیز بشود. امروز فقه ما باید از فقه زمان شیخ و شاگردان شیخ و شاگردان شاگردان شیخ ـ که بزرگان دوره ما قبل ما هستند ـ عمیقتر باشد»، جامه عمل بپوشانیم و گامی موثر و رو به جلو در راستای ارتقای کمی و کیفی مباحث فقه حکومتی برداریم.
حجت الاسلام #مجتبی_گهرگزی:
🔹پیشنهاد میکنم ویژه طلاب جوان دورههای کوتاه مدت و بلند مدت «تبیین فقه حکومتی» برگزار شود. علی رغم تاکید رهبر معظم انقلاب و اقدامات زیادی که پیرامون فقه حکومتی صورت گرفته، متاسفانه باید پذیرفت که هنوز بسیاری از طلاب جوان از ماهیت، اهمیت و اصول فقه حکومتی چیزی نمیدانند.
🆔 @vasael_ir
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸مشخصههای منظومه فقهی نظام خانواده
گزارشی از نشست «تدوین فقه نظام اجتماعی اسلام با محوریت خانواده» 🔻
حجت الاسلام والمسلمین #سید_منذر_حکیم:
🔹ما میتوانیم به این ایده و نگاه عمیق برسیم که فقه اسلامی ما و اهل بیت (ع) معرفی و تبیین راه رسیدن انسان به کمال مطلوب بر عهده گرفته است؛ فقه عهده دار کشف و تبیین همه شرایط و ضوابط و موانع موجود در مسیر این منظومه الهی است.
🔹فقیه به احکام الهی نگاه عمیق دارد و قوانین خشک نیست بلکه قوانین تنظیم فرد با خود و خدا و خانواده اش است.
🔹رساله امام سجاد محتوا و روح احکام الهی را تبیین کرده است و همه این قوانین برای حقوق و احکام الهی که جامع نگر است ارائه شده است.
🔹فقه آمده است تا انسان و روابط او را مدیریت کند و وقتی تنظیم شد جامعه نظم دقیقی پیدا میکند. وقتی خانواده به عنوان عنصر کوچک تنظیم شد در نتیجه مطلوب خواهد بود و این ارتباط را در بین آیات قرآنی میتوان دید. این احکام حدود الهی است؛ احکام هدفمند، مرتبط و هماهنگ هستند.
🔹مجموعهای از احکام الهی برای جامعه سالم و پویا داریم که نشان دهنده کمال و ابدی بودن اسلام است که کلیات آن در قرآن آمده است.
🔹تبیین این احکام نیاز به یک قرآن شناس دارد که به فقه و اصول و حدیث اشراف داشته باشد تا آسیبهای روشی به مراتب کمتر شود.
🆔 @vasael_ir
🔸نگاهی به دروس خارج و درس گفتارهای فقه
🔹فقه فرهنگ | کرامت انسان در تمدن غربی و تمدن اسلامی(آیت الله اراکی)
🔹فقه القضا | دلالت روایات بر ممنوعیت مرافعه شیعیان نزد قاضی غیر مؤمن(آیت الله حبیبی تبار)
🔹فقه سیاسی | تغییر ماهوی مفاهیم قدرت و حکومت در اسلام(حجت الاسلام والمسلمین ارسطا)
🆔 @vasael_ir
6.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴ذکر مصائب امیرالمؤمنین (علیهالسلام)
بدن امیرالمؤمنین علیهالسلام را نیز شبانه غسل دادند و غریبانه به خاک سپردند...
🎙روضهخوانی رهبرانقلاب در خطبههای نماز جمعه ۱۳۷۲/۱۲/۱۳
💻 @khamenei_maaref
🆔 @vasael_ir