دُورِ فَلکی یکسره بر مِنهَجِ عدل است
هُشدار که ظالم نَبَرَد راه به منزل
(حافظ)
⛈باران هیچ سالی، کمتر از سال پیش نیست!🌧
🌿...عَنْ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ سَمِعْتُهُ يَقُولُ:
🍃«إِنَّهُ مَا مِنْ سَنَةٍ أَقَلَّ مَطَراً مِنْ سَنَةٍ وَ لَكِنَّ اللَّهَ يَضَعُهُ حَيْثُ يَشَاءُ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ إِذَا عَمِلَ قَوْمٌ بِالْمَعَاصِي صَرَفَ عَنْهُمْ مَا كَانَ قَدَّرَ لَهُمْ مِنَ الْمَطَرِ فِي تِلْكَ السَّنَةِ إِلَى غَيْرِهِمْ وَ إِلَى الْفَيَافِي وَ الْبِحَارِ وَ الْجِبَالِ...»
📚الكافي، ج۲، ص۲۷۲
🌿ابوحمزه ثمالی از امام باقر (علیهالسلام) نقل کردهاست:
🍃«هیچ سالی کمبارانتر از سال دیگر نیست،
اما خداوند آن را هرجا که بخواهد فرو میفرستد.
هرگاه قومی مرتکب معصیتهایی شوند،
خداوند بارانی که برایشان مقدّر بوده است
را از آنان باز میدارد و به سوی #دیگران و به
سوی #بیابانها و #دریاها و #کوهها
میفرستد...»
🌧⛈
اگر میدونستیم که بسیاری از اشکالات و مشکلاتی که سَرِ راهمون سبز میشه، ریشه در ظلم ها و ستم ها و اِجحاف هایی است که در حقّ دیگری و دیگران روا داشتیم؛ وَاللّه، نزدیک نمیشدیم...
#منبر_کوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
#احکام_غیبت
#تعریف_غیبت
🤔 غیبت به چه معناست و چه حرفهایی را غیبت میگویند؟
✍️ منظور از غیبت، این است که عیب پنهان مومن معیّن و معلومی را در غیاب و پشت سرش، نزد دیگری، که این فرد را میشناسد ولی از آن عیب آگاهی ندارد، اظهار کند.
توضیحات بیشتر:
🌱 1. عیب: تعریف کردن و گفتن خوبیها در غیاب فرد هر چند راضى نباشد، غیبت نیست.
🍃 2. پنهان: بیان عیب آشکار و ویژگیهای ظاهری مثل كوتاه و بلندی قد، چاقی و لاغری، كچلی و امثال اینها، غیبت نیست.
🌼 3. مومن: غیبت كردن درباره كافر حرام نیست. (آیه الله مکارم: غیبت کفار غیر حربی جایز نیست.)
🍃 4. شناخت و معلوم بودن : اگر معلوم نباشد منظور چه کسی است و شنونده او را نشناسد غیبت نیست.مثلا بگوید: در شهر با یك نفر بداخلاق روبرو شدم و معلوم نباشد منظور چه کسی است.
🌺 5. معیّن: برخی موارد افراد معلوم هستند ولی صحبت طور بیان میشود که فرد معین نیست و مردد بین افراد است مثلا بگوید یکی از فرزندان دایی ترسو است، این غیبت نیست.
☘️ 6. در غیابش: بیان عیب در حضور فرد، غیبت نیست.
🌻 7. نزد دیگری: تجسّم بدى فرد در ذهن و صحبت در تنهایی با خود (غرزدن)، غیبت نیست.
🌾 8. جهل به عیب: بیان عیبی که شنونده از آن خبر دارد، غیبت نیست.
👌 در غیبت فرقی نمیکند عیبِ پنهان فرد در اندام او باشد یا در نسَب یا خاندانش یا آنکه در عمل کرد و رفتار یا اخلاقش باشد و فرقی در حرام بودن غیبت، بین کنایه و تصریح نیست.
👌غیبت تنها یک گناه زبانی نیست و دامنه وسیعی دارد: با گفتار، نوشتار، عمل مثل اشاره سر، دست، چشم یا از طریق سیدی، فیلم، پیامک، بلوتوث و ...
#ناراحت_شدن
ناراحت شدن فرد شرط و ملاك غیبت نیست، و بطور كلی غیبت حرام است؛ چه غیبت شونده از بیان عیبش ناراحت بشود یا نشود.
#توهین_و_تمسخر
برخی از موارد بالا گرچه غیب نیست ولی اگر به قصد تحقیر و توهین گفته شود یا باعث اذیّت و آزار و تمسخر کردن شود، جایز نیست.
📚 امام، استفتائات ج2 ص619 س9 و 13؛ آقا رساله آموزشی ج 2 درس 17 تا 20؛ سیستانی، رساله، ج2 م 457 تا 459؛ تبریزی منهاج الصالحین، ج 1، م 29؛ وحید، رساله م 2078 و منهاج الصالحین ج2 م 29؛ مكارم جامع المسائل و انوار الفقاهه كتاب تجارت العاشر- الأعمال المحرّمة التی قد یكتسب بها 14- الغیبة؛ بهجت جامع المسائل، ج2، ص: 467 غیبت مؤمن
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
💠 چرا اوضاع مالی اهل علم خوب نیست؟
🔹 از امام (ع) پرسیدند: چرا #علماء از نظر رزق وضعشان ضعیف است؟ فرمود «أليس العقل رزقاً؟»
🔸 شما دلتان می خواهد بساط عالَم بر ظلم باشد؟ کسی زحمت بکشد و درس بخواند هم عالم بشود و هم از آن طرف رایگان مال گیرش بیاید؟ این نیست که کسی که درس خوانده به او چیز دیگری بدهند! شما #عمر دادی، یک کالا و برلیانی گرفتی که با تو می آید و تو را هم همه جا حفظ میکند. آن بیچاره عمرش را داده #پول گیرش آمده و میگذارد و میرود. چرا «فلک به مردم نادان دهد زمام مراد!»
🔹مبادا اینها طلبه ای را بلرزاند. فرمود اگر خواستی خودت را بسنجی، با بازاری نسنج. خود را با متکاثر نسنج؛ تو "#کوثر داری، کوثر را با کوثر میسنجند؛ کوثر را که با تکاثر نمیسنجند. بله سرمایهدارها بر اساس (ألهاکم التكاثر) باید یکدیگر را با خودشان بسنجند؛ اما کوثر را با کوثر میسنجند. فرمود: اگر حوزه یا دانشگاه خواستند خودشان را بسنجند، باید با #شهداء بسنجند همین. با بازاری نسنجند.
🔸 فرمود آنجا که سخن از توزین و توزیع و ارزیابی است، «توزن دماء الشهداء و مداد العلماء»؛ این کوثرها را با هم می سنجند. آن مرکّب عالم با خون شهید؛ خون این شهید با مرکّب عالم؛ اینها هر دو کوثرند، کوثرها را با هم بسنجید. تازه گفتند در آن کوثر، مداد عالم #افضل است، یا لااقل معادل است.
📚 خطبههای نماز جمعه آیة الله #جوادی آملی (حفظه الله) ۱۳۸۰/۳/۴
#منبرکوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
#سنتهای_جمعه (۲) 🔰 از سنتهای مهم روز جمعه: عطر زدن 💠 امام کاظم علیه السلام فرمودند: 💠 تَطَیَّبُ
#سنتهای_جمعه (۳)
🔰 از سنتهای مهم روز جمعه: غسل جمعه
💠 از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت شده که فرمودند:
💠 مِنْ أَکْیَدِ السُّنَنِ فِیهِ الْغُسْلُ وَ وَقْتُهُ مِنْ بَعْدِ طُلُوعِ الْفَجْرِ إِلَی الزَّوَالِ وَ کُلَّمَا قَارَبَ الزَّوَالَ کَانَ أَفْضَلَ فَإِذَا أَرَادَ الْغُسْلَ فَلْیَقُلْ
💠 از مهمترین و مؤکدترین سنتها در روز جمعه، غسل جمعه است.
وقت آن از بعد اذان صبح است تا ظهر، و هرچه به ظهر نزدیکتر باشد فضیلتش بیشتر است.
هروقت خواستی غسل کنی این کلمات را بگو:
أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِیکَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ صلی الله علیه و آله اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اجْعَلْنِی مِنَ التَّوَّابِینَ وَ اجْعَلْنِی مِنَ الْمُتَطَهِّرِینَ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ [۱]
✨ امام باقر علیه السلام فرمودند:
✨لَا تَدَعِ الْغُسْلَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ فَإِنَّهُ سُنَّةٌ
✨ غسل جمعه را ترک نکن چرا که آن سنت است.[۲]
🔹 رسول خدا صلی الله علیه و آله در وصیتش به امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
🔹یَا عَلِیُّ عَلَی النَّاسِ فِی کُلِّ یَوْمٍ مِنْ سَبْعَةِ أَیَّامٍ الْغُسْلُ فَاغْتَسِلْ فِی کُلِّ جُمُعَةٍ وَ لَوْ أَنَّکَ تَشْتَرِی الْمَاءَ بِقُوتِ یَوْمِکَ وَ تَطْوِیهِ فَإِنَّهُ لَیْسَ شَیْءٌ مِنَ التَّطَوُّعِ أَعْظَمَ مِنْهُ.
🔹ای علی، در هر هفت روز، یک روز بر مردم غسل لازم است، پس در هر جمعه غسل کن هرچند آب را با قوت روزانه بخری و گرسنه بمانی، که چیزی از مستحبات، بزرگتر از آن نیست.[۳]
🔸 امام صادق علیه السلام فرمودند:
🔸لَا یَتْرُکُ غُسْلَ یَوْمِ الْجُمُعَةِ إِلَّا فَاسِقٌ وَ مَنْ فَاتَهُ غُسْلُ یَوْمِ الْجُمُعَةِ فَلْیَقْضِهِ یَوْمَ السَّبْتِ.
🔸 جز انسان فاسق کسی غسل جمعه را ترک نمیکند!. و هرکس غسل روز جمعه را از دست بدهد، روز شنبه آن را قضا کند.[۴]
✳️ رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
✳️ مَنِ اغْتَسَلَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ مُحِیَتْ ذُنُوبُهُ وَ خَطَایَاهُ
✳️ هر که غسل جمعه کند، گناهان و خطاهایش محو میشوند.[۵]
📚 بحارالانوار ج۸۶ باب ۴
[۱] ص ۳۲۹
[۲] ص۳۵۱
[۳] ص۳۵۲
[۴] ص۳۵۶
[۵] ص۳۵۷
#منبر_کوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
چرا خداوند شیطان را آفرید؟ بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ بسيارى مى پرسند: با اين كه خداوند
چرا خداوند شیطان را مهلت داد؟
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ
سئوال ديگرى پيش مى آيد و آن چنين است : بعد از اين كه شيطان خلق شد و نافرمانى خدا را نمود، در مقابل عظمت ، بزرگى و شوكت او تكبر ورزيد، از ميان ملائكه ، بهشت و نعمت هاى آن رانده شد. چرا خداوند به او مهلت داد؟ چرا در خواست او را درباره عمر طولانى و ادامه حيات او پذيرفت ؟ چرا فورا او را نابود نكرد كه اين گونه به جنايت و خيانت خود ادامه دهد و مردم را بيشتر به سوى بدبختى و شقاوت و جهنم و عذاب بكشاند؟
جواب اين كه : جهان جاى آزمون است ، و مى دانيم كه آزمايش جز در برابر دشمنان سرسخت و طوفان ها و بحران هاى خطرناك ، امكان پذير نيست . وجود نامبارك شيطان و حيات و زندگى او به عنوان يك دشمن و نقطه منفى براى تقويت پايه هاى دين باورى و نقاط مثبت ديگر، نه تنها ضرر نداشته و ندارد، بلكه مؤ ثر نيز خواهد بود.
قطع نظر از وجود شيطان ، در وجود خود ما، غريزه هاى ديگرى نيز هست كه انسان در همه زمينه ها، مى آزمايند تا در برابر نيروهاى عقلانى و روحانى قرار گيرد. به اين ترتيب ، در اين ميان روح انسان پروش مى يابد. مهلت شيطان و ادامه حيات او نيز تقويت اين تضاد است ، و تا او نباشد راه راست و مستقيم شناخته نخواهد شد و صفت خوب نيكو سيرتان و بد بدسيرتان مشخص نمى شود.
ديگر اين كه ، اگر به او مهلت داده شد به خاطر آن همه ستايش و بندگى در برابر خداوند متعال بوده و عمر طولانى و مهلت او مكافات و پاداش عبادتهاى او است .
سوم اين كه ، خواسته تا وى بيش تر در عذاب خدا غرق شود، زيرا هر چه عمر او طولانى تر گردد و مهلت بيشتر يابد، گناهش بيشتر خواهد شد. چنان چه خداوند مى فرمايد:
((آنها كه كافر شدند (راه طغيان را پيش گرفتند) تصور نكنند اگر به آنان مهلت مى دهيم به سود آنها است . ما به آنها مهلت مى دهيم كه بر گناهان خود بيفزايند و عذاب خوار كننده اى براى آنها مى باشد))
از اين مهم تر، هر چند خداوند شيطان را در انجام وسوسه هايش آزاد گذاشته ، ولى انسان را در برابر او بى دفاع نيافريده است . به او نيروى عقل و شعور، و خرد داده كه مى تواند شد محكم و نيرومندى در مقابل وسوسه هاى شيطان بسازد.
يكى ديگر از راههاى دفاعى او، انگيزه پاك و عشق به تكامل است كه به عنوان يك عامل سعادت در نهادش گذارده شده است .
هم چنين ، فرشتگان را كه الهام بخش نيكى ها هستند. به كمك انسان هايى كه مى خواهند از وسوسه هاى شيطانى بر كنار بمانند فرستاده . قرآن مى فرمايد:
((فرشتگان بر آنها نازل مى شوند و براى تقويت روحيه آنان انواع بشارت ها و دل گرمى ها را به آنها الهام مى كنند و مى گويند: نترسيد و غمگين نباشيد، بشارت باد بر شما به آن بهشتى كه به شما وعده داده شده است .
#منبر_کوتاه
#شیطان_شناسی4⃣1⃣
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
#احکام_غیبت #تعریف_غیبت 🤔 غیبت به چه معناست و چه حرفهایی را غیبت میگویند؟ ✍️ منظور از غیبت، ای
#غیبت_و_خنده
#ادای_دیگران
🤔 درآوردن ادای حركات و رفتار دیگران در جمع به قصد خندیدن، غیبت است؟
✍️ غیبت بیان عیب پنهان است و بیان امور ظاهر و آشکار، مثل ادای حركات و رفتار دیگران غیبت نیست البته اینکار اگر به قصد عیب جویى و تمسخر باشد یا موجب آزار و اهانت شود، شرعاً جایز نیست و اگر اینگونه نباشد اشکال ندارد.
👌درآوردن ادای برخی از افراد نامعین یک صنف مثلا برخی تاکسی داران یا برخی گدایان خیابانی و ... اشکال ندارد.
#تقلید_صدا
🤔 تقلید صدای دیگران، غیبت محسوب میشود؟
✍️ تقلید صدای افراد و لهجههای مناطق مختلف، غیبت نیست، چون این صدا و لهجهی خاص، امر پنهانی نیست علاوه بر اینکه اصلا عیب نیست؛ ازاین رو غیبت نیست.
👌تبصره:
1.🔹 تقلید صدای و لهجههای افراد اگر از روی تمسخر باشد، حرام است و فرقی هم نمیکند که لهجهی عمومی منطقهای را تقلید کند یا شخص خاصی را.
2.🔸تقلید صداى جنس مخالف اگر سبب فساد گردد، جایز نیست.
📚 امام استفتائات ج2 ص619 س10و11 و مكاسب محرمه ج1 ص412؛ آقا رساله آموزشی ج2 درس 17 و اجوبه س1220؛ سیستانی رساله ج2 غیبت؛ مكارم استفتائات ج1 س556 و ج3 س1688، 1725 و1726واحكام ویژه م274؛ بهجت جامع المسائل ج2 ص469 و470؛ تبریزی استفتائات جدید ج2 س1009، 1010، 1034، 2042 و 2043؛ نوری استفتائات ج1 س471؛ فاضل جامع المسائل ج1 س2245؛ وحید، رساله م 2078 و منهاج الصالحین ج2 م29
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
ویرگول (منبرکوتاه)
#غیبت_و_خنده #ادای_دیگران 🤔 درآوردن ادای حركات و رفتار دیگران در جمع به قصد خندیدن، غیبت است؟ ✍️ غ
#احکام_غیبت
#فرق_غیبت_با_درددل
🤔 فرق بین غیبت كردن و دردل كردن چیست؟ اصلا مگه میشه 😳 بدون درددل کردن زندگی کرد؟!
✍️ ببینید:
غیبت بیان عیب پنهان مومن است اما درددل بیان مشکلات و غم و غصه زندگی پیش دیگران است.
🌱 این دوتا گاهاً با هم جمع میشوند و گاهی هم نه، یعنی بعضی وقتها درددل غیبت هم هست و بعضی وقتها هم نیست.
👌 اگر در درددل کردن عیب پنهانی مومن را بگوید که شنونده او را میشناسد ولی از آن عیب خبر نداشته، غیبت است.
مثلا بگوید دیروز با همسرم بحثم شد 😔و بهم توهین کرد.
🍃 اگر در درددل کردن عیب پنهانی مومن را نگوید یا شنونده نشناسدش غیبت نیست.
چند نمونه از درد دل که غیبت محسوب نمیشود:
1. گفتن مشکلات اقتصادی
2. گفتن بیماریهای خودش (نه افراد خانواده)
3. گفتن مشکلات خانه که مربوط به اشخاص نیست مانند: سرمایش و گرمایش، وجود حیوانات مثل مورچه، سر و صدای اتومبیل و خیابانهای اطراف و ...
4. آرزوها و اهدافی که به آنها نرسید.
5. اشتباهاتی که مرتکب شده مثل انتخاب شغل نامناسب و ...
👌درددل کردن پیش فردی مانند مشاور یا بزرگتر که میتواند مشکل شما را حل کند اگر چه غیبت است اما از باب مشاور جایز است و اشکالی ندارد.
📚 امام، استفتاءات، ج 2، ص 619، س 9 و 13؛ خامنهای، رساله آموزشی، ج 2، درس 17 و 20؛ سیستانی، توضیح المسائل، ج1، م 2264 و 2266 و منهاج الصالحین، ج 1، ص 16، م 29؛ مكارم، استفتاءات، ج1، س 552؛ بهجت، استفتاءات، گناهان، س 1914؛ تبریزی، استفتاءات جدید، ج 2، س 1010 و منهاج الصالحین، ج 1، ص 11، م 29؛ وحید، توضیح المسائل، م 2078 و منهاج الصالحین، ج2، م 29.
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
ویرگول (منبرکوتاه)
#احکام_غیبت #فرق_غیبت_با_درددل 🤔 فرق بین غیبت كردن و دردل كردن چیست؟ اصلا مگه میشه 😳 بدون درددل ک
#احکام_غیبت
#غیبت_مجاز
#مشورت_با_بزرگتر
🤔 اگر برای حل مشکلات و اختلافات بین من و همسرم با یک بزرگتر مشورت کنم تا از او راهکار بخواهم در صورتی که شوهرم راضی نباشد غیبتش را کردم؟
✍️ اگر برای حل اختلافات باشد جایز است هر چند شوهر راضی نباشد ولی لازم است به مقدار ضرورت اکتفاء کنید و از گفتن عیب هایی که احتیاج به آن نیست خودداری کنید.
👌 مشورت کردن برای حل مشکلات و اختلافات است و نباید این کار باعث اختلافات بیشتر شود بنابراین بهتر است مشورت با فرد خیرخواه و رازدار و به صورت پنهانی صورت گیرد.
📚 امام مكاسب محرمه ج1 ص413؛ خامنهای رساله آموزشی ج2 درس20؛ تبریزی استفتائات جدید ج1 س۱۰۰۲؛ سیستانی رساله ج2 غیبت؛ وحید رساله م۲۰۷۸ مکارم احکام ویژه م ۸ و ۱۰ و استفتائات ج1 س ۵۵۲؛ صافی ۳۰۰ پرسش ج1 س۲۸۶؛ بهجت جامع المسائل ج۲ ص ۴۶۸
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
*اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب
یاذلاجلال والااکرام
*چگونگی توفیق امام علی (ع) در فقر زدایی
*امام علی ویرانه ایی تحویل گرفت وآبادکرد*
حضرت با وجود آگاهی کامل از آنچه بر مردمان رفته بود و مشکلات پیشاروی،
زمامداری را پذیرفت تا چنین فاجعه ای گریبان مردم را نگیرد. وباتدبیر درمدیریت واداره جامعه درد وناآرمی مردم ستمدیده راتبدیل به آرامش ورفاه اجتماعی کرد
وی در سخنى دردمندانه درباره اوضاعی که وارث آن شده بود چنين گفته است :
«شما در روزگارى هستيد كه خوبى در آن پشت كرده و همچنان مىرود،
و بدى روى آورده و پيش مىدود؛
و طمع شيطان در تباه كردنِ مردمان بيشتر مىشود. اين روزگارى است كه ساز و برگ شيطان قوىتر گرديده، و فريب نيرنگش فراگير گشته است، و شكارش در دسترس او قرار گرفته است.
گوشه چشمت را به هر سو كه خواهى به مردم بيفكن! آيا جز مستمندى مىبينى كه با فقر دست به گريبان است؛
يا توانگرى كه با نعمتِ خدا در كفران است؟! يا آن كه دستِ بخشش ندارد، و ندادنِ حقِّ خدا را افزونى مال به حساب آرد، يا گردنكشى كه از سخن حق روگردان است،
گويى گوش او از شنيدن پندها گران است؟!»
*رفع فقر در دوران کوتاه حکومت امام علی*
امام على (ع) با وجود مشكلات بسیار در دوران كوتاه حكومت خويش مناطقى را كه تحت اداره داشت به جايى رساند كه خود فرمود :
«از عدالت خود لباس عافیت بر تنتان پوشانیدم.»
همچنین فرمود: «كسى در كوفه نيست كه در رفاه به سر نبرد،
حتّى پايينترين افراد نان گندم مىخورد و سر پناه دارد و از آب شیرین و خوشگوار مىآشامد.»
*نیازها به تناسب زمان تأمین شود*
و البته این ها نیازهای اولیه آن زمان بوده است و درهر دوره ای نیازهای اساسی مردمان به تناسب زمان باید برای همگان در جهت رفاه عمومی تأمین شود.
*امام علی وپیرمرد مستنند نصرانی*
آن حضرت با ديدن صحنهى تكدّى پيرمردى نصرانى چنان برآشفت و عكسالعمل نشان داد كه مشخص است كه تكدّى در حكومت حضرت وجود نداشته و اين صحنه نادر يا استثنايى بوده است: پيرمردى از كار افتاده ديده شد كه دست نياز به سوى مردم دراز كرده بود. اميرمؤمنان (ع) فرمود: «اين چيست؟»
«گفتند: اى اميرمؤمنان، مردى نصرانى است».
اميرمؤمنان (ع) فرمود:
«هنگامى كه جوان و توانا بود از او كار كشيديد و اكنون كه پير و ناتوان شده است رهايش كردهايد!
او را از بيتالمال تأمين كنيد.»
*نباید نیازمندی وفقیری وجود داشته باشد*
آنچه در اينجا مهم است، اين است كه امام با ديدن چنين صحنهاى نپرسيد: «اين شخص كيست و از موافقان ما یا مخالفان و دشمنان ماست یا از هم مسلکان ما یا غیر آنان است ؟»،
بلكه برآشفت و فرياد كرد كه «اين [پديده] چيست؟»
يعنى نبايد فقير و نيازمندى در این سرزمین وجود داشته باشد،
هر که باشد؛ و اين خود بيانگر توفيق شگفت آن حضرت است.
الطوسی، تهذیب الأحکام، ج ۶ ، ص۲۹۳
ابن أبی شیبة، المصنّف فی الأحادیث و الآثار، ج ۸، ص۱۵۷
نهج البلاغه، خطبه ۸۷
نهج البلاغه، خطبه ۱۲۹
*التماس دعا*
#منبر_کوتاه
#انتخاب_های_من
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
💠 شهد آرزو
🔸 تمام #آرزوی_ما این است که امام زمان را ببینیم، این آرزوی همه ماست؛ اما از این بالاتر هم آرزویی هست یا نه؟!
آرزوی از این بالاتر این است که او ما را ببیند و این راه باز است.
🔻 ما باید بدانیم که دو آرزو داریم:
یک آرزو این است که خدمت حضرت برسیم که این آرزوی همه ماست؛
👈 امّا آرزوی برتر آن است که حضرت ما را ببیند!
🔸 این چهارده نفر «کُلُّهُم نورٌ واحدٌ»؛ اگر بیانی را وجود مبارک حضرت امیر فرمود، همان بیان را وجود مبارک حضرت حجت هم دارد.
اگر ما خواستیم ببینیم، منطق حضرت حجت (سلام الله علیه) چیست، اگر فرمایش حضرت امیر (سلام الله علیه) را داشته باشیم، می فهمیم که وجود مبارک #ولی_عصر هم چه چیزی می خواهد بفرماید.
وجود مبارک حضرت امیر فرمود مردانی تربیت میشوند که «أُولَئِكَ شِیعَتُنَا وَ أَحِبَّتُنَا وَ مِنَّا وَ مَعَنَا آهاً شَوْقاً إِلَیهِم».
🔸 این علی است؛ می گوید دلم می خواهد شیعیانم را ببینم! خب این حرف، حرف امام زمان هم است. حضرت آه می کشد، می گوید #ای_کاش_من_شیعیانم_را_می_دیدم، دوستانم را می دیدم! این ممکن است؛
نه بی راهه برویم نه راه کسی را ببندیم؛
این راه باز است!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در جمع طلاب و اساتيد شهرستان آمل
تاریخ: 1395/11/07
#منبر_کوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
-قرار گرفتن در کانون محبت و مهرورزی دیگران، آرمانی شایسته است که با رعایت چند نکته دست یافتنی می شود.
#امام_جواد علیه السلام
انسان به عنوان شگفت انگیزترین آفریده خدای متعال، همواره به دنبال رسیدن به خواسته و آرزوهای برتر است. خداوند حکیم نیز نه تنها قدرت دستیابی به این اهداف را در بشر قرار داده است؛ بلکه قدرت تعیین و تغییر علایق و خواسته ها را نیز به بشر عطا نموده است. از این رو از دیرباز تاکنون یکی از مهم ترین خواسته های بشریت که برای رسیدن به آن دست به دامان اسباب و وسائل گوناگونی نیز شده است، جلب محبت و توجه دیگران است. متأسفانه عده ای در این مسیر به بیراهه رفته اند و به جای تمسک به کلمات گوهربار ائمه معصومین علیهم السلام و دستورالعمل های ناب اسلامی، تمام وقت خود را صرف پیداکردن افرادی کرده اند که با نوشتن دعا و دست نوشته، این هدف را محقق کنند، غافل از این که غالب این افراد سودجو، شیاد و کذاب هستند. بنابراین بهترین راهکار برای رسیدن به این خواسته ی درونی، جست و جو در منابع روایی و فرمایشات ارزشمند بزرگان دینی است.
فرمول جلب محبت دیگران از منظر امام جواد علیه السلام
امام محمدتقی علیه السلام به عنوان جوان ترین امام؛ با بیانی شیوا و دلنشین با ارائه فرمولی الهی، یکی از مهم ترین دغدغه های جوانان امروزی را پاسخ داده اند. ایشان می فرمایند: «ثَلاثُ خِصال تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّةُ: الاْنْصافُ فِی الْمُعاشَرَةِ، وَ الْمُواساةُ فِی الشِّدِّةِ، وَ الاْنْطِواعُ وَ الرُّجُوعُ إلی قَلْب سَلیم؛ [1] سه خصلت باعث جلب محبّت می شود: انصاف در معاشرت با مردم، همدردی در مشکلات آن ها، همراه و همدم شدن با معنویات.»
1) انصاف در معاشرت با مردم:
نگاهی گذرا به تعریف انصاف، نشان می دهد که چرا این صفت اجتماعی باعث جلب محبت و توجه دیگران می شود. انصاف از گذشت و احترام به دیگران ناشی میشود، شخص مُنصِف كسی است كه برای دیگران حقوق عادلانه قائل است. امام جواد علیه السلام با نگاهی هوشمندانه و ظریف به این مسئله، شاه کلید جلب محبت اطرافیان را در رعایت حقوق و احترام به مبانی دیگران دانسته و برقراری عدالت در برخورد با مردم و اطرافیان را به عنوان رمز موفقیت این مسیر معرفی نموده اند.
2)همدردی و مواسات با مردم در مشکلات:
حس همدردی و همدلی با مردم یکی از زیباترین نشانه های انسانیت در بشر است. نوع نگرش ما به زندگی و همنوعان در این مسیر بسیار تعیین کننده است. باید به درون خود مراجعه کنیم و ببینیم که علاقمندیم قیمتی زندگی کنیم یا به هر قیمتی زنده بمانیم؟ اسلام، دین مواسات و همدلی مؤمنانه است. کسی که خود را مقید به این آموزه بداند می بایست خود را بدون هیچ منت و چشمداشتی، در درد و نداری همنوع، شریک کند تا خود را با انسانیت محک بزند. حال مردم را خوب کند تا حالش خوب شود «إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ؛ [2] اگر نیکی و احسان کردید به خود کردهاید.»جالب این جاست که در فرهنگ سرمایه داری که غرب برای مردم خود به ارمغان آورده است و عده ای نیز با گوش و چشمان بسته هنوز هم دم از تمدن غرب می زنند، هر کس صرفاً برای زنده ماندن خود تلاش می کند تا به هر قیمتی زندگی کند. تفاوت این دو آموزه و فرهنگ در قضیه کرونا به وضوح نمایان شد. در ایران اسلامی طرح مواسات وهمدلی برگزار می شود تا معیشتشان را با هم تقسیم کنند اما در غرب، با هجوم به فروشگاه ها و مواد غذایی، چهره واقعی فرهنگ مادیگرای خود را به جهانیان نشان دادند.
3) همراه و همدم شدن با معنویات:
جامعه نیازمند یک شعور معنوی و وجدان اخلاقی است تا برکات آن شامل همه مردم شود. معنویّت و اخلاق، جهتدهندهی همهی حرکت ها و فعّالیّت های فردی و اجتماعی و نیاز اصلی جامعه است. بودن آن ها، محیط زندگی را حتّی با کمبودهای مادّی، بهشت می سازد و نبودن آن حتّی با برخورداری مادّی، جهنّم میآفریند.[3] قدم گذاشتن در وادی معنویت علاوه بر جلب محبت خالق و مخلوق، ثمرات دل انگیزی به دنبال دارد. انسانی که سرشار از معنویت است، پشتوانه ای قوی دارد که می تواند در همهی میدان های زندگی، با اراده ای راسخ در مقابل مشکلات پیش برود؛ بنبست ها را باز کند و کارهای بزرگ انجام دهد. اگر مردم همه چیز داشته باشند، اما انگیزه درونی و معنوی نداشته باشند، نمی توانند از استعداد و توانایی های خود درست بهره برده و زمینه رشد و پیشرفت را برای خود فراهم کنند.
امید است با بهره مندی از نکات گوهربار امام جواد علیه السلام، زمینه را برای خدمت به مردم و جلب محبت آنان فراهم کرده و از این طریق محبت جاودان الهی را به دست آوریم؛ ان شاءالله.
[1] کشف الغمّه، ج2، ص349
[2] سوره اسراء، آیه7
[3] بیانیه گام دوم انقلاب.
#منبر_کوتاه
#اهل_بیت
#مدارس
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
#امام_جواد علیه السلام
توکل هوشمندانه بر خدا
امام جواد علیه السلام فرمودند: «كَيْفَ يُضَيَّعُ مَنِ اللَّهُ كَافِلُه؟؛ چگونه ضایع و تلف میشود کسی که خداوند متعال عهده دار اداره امورش است؟» وقتی بدانیم که آن مهربانترین مهربانان که همه کارها با اذن او انجام می شود، ما را فراموش نکرده بلکه کفالت مارا بعهده گرفته است، خیالمان راحت می شود. کلام امام جواد علیه السلام، کلامی بسیار دل نشین و روح افزاست که دل ما را به خدا و کفیل بودنش قوی و شاد می کند.
این کلام زیبا، آدمی را به یاد آیه شریفه قرآن می اندازد که فرمود: «أَ لَيْسَ اللَّهُ بِكافٍ عَبْدَه؟؛ آیا خداوند، برای بنده اش بس نیست؟» همان خدایی که در سوره مبارکه مزمل می فرماید: «رَّبُّ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ فَاتَّخِذْهُ وَکِیلًا؛ اوست پروردگار مشرق و مغرب که معبودی جز او نیست، پس او را وکیل و تکیه گاه خود انتخاب کن.»
اگر یک پدرِبزرگوار، مهربان، ثروتمند و قدرتمند به فرزندش بگوید من کفیل و وکیل تو هستم، آیا دیگر، غم و نگرانی برای آن فرزند باقی می ماند؟ قرآن کریم می فرماید: «و هر که بر خدا توکل کند و امور خود را به او وا گذارد، پس خدا برای او بس است.»واقعا چه کسی جز خداوند متعال ما را از نیستی، به سرای وجود و هستی آورد؟ در دل مادر، استخوان و چشم و گوش و قلب و مغز و بی نهایت نعمت به ما مرحمت فرمود و تا به حال از همه مشکلات و خطرات، نجاتمان داده است؟
اگر قبول کنیم که خدا کفیل و وکیلِ ماست، غم و غصه ها ، نگرانی ها و افسردگیها تبدیل به آرامش ، رضایت و خرسندی می شود.
زهرش همه شربت شد
قهرش همه رحمت شد
عالَم ، شکرستان شد
حتی سختی های زندگی هم که بدون دخالتِ ما به ما رسیده مانند دارویی است که مادر از سر محبت و خیرخواهی به فرزندش می دهد. ولی اگر بنده ای، به خدا و مهربانی و کفالتش، اعتماد نکند چه خواهد شد؟ امام جواد علیه السلام در این باره فرمودند: «و مَنِ انْقَطَعَ إِلَى غَيْرِ اللَّهِ وَكَلَهُ اللَّهُ إِلَيْه؛ و کسی که خود را از خدا برید و به دیگری چسبانید خداوند، او را به آن دیگری واگذارد.» و چون غیر خدا، کوچک و ضعیف و نیازمند است اگر! به کسی کمکی کند در حد ضعف و محدودیتش می تواند کمک دهد و در بسیاری از موارد به خاطر کمک کوچکش زیر منت او خوار و ذلیل می شود.
نه مشکلی برایش بزرگ است و نه زمانی برایش تنگ
خداوند کریم، نه مشکلی برایش بزرگ و سخت است و نه زمانی در پیش او تنگ و از دست رفته است؛ در موقعی که نمرود، حضرت ابراهیم علیه السلام را داخل منجنیق گذاشت و می خواست به طرف کوه آتش پرتاب کند؛ فرشتگان آسمان ها از خدا درخواست نجات ابراهيم ـ عليه السلام ـ را نمودند، همه موجودات ناليدند. جبرئيل به خدا عرض كرد: «خدايا! خليل و دوستِ تو، ابراهيم بنده تو است و در سراسر زمين كسي جز او تو را نميپرستد، دشمن بر او چيره شده و ميخواهد او را با آتش بسوزاند». خداوند به جبرئيل خطاب كرد: « ...کسی نگران است كه مانند تو، ترسِ از دست رفتن فرصت را داشته باشد، ابراهيم بنده من است، اگر خواسته باشم او را حفظ ميكنم، اگر دعا كند دعايش را مستجاب مينمايم». ابراهيم در ميان منجنيق، لحظه اي قبل از پرتاب، خدا را خواند.و چنان اعتماد و توکلی به پروردگارش داشت که حتی وقتی از منجنیق به سوی آتش پرتاب شد و جبرییل در میان زمین و آسمان نزد ابراهيم آمد و گفت: «يا اِبْراهِيمُ اَلَكَ حاجَةٌ؟» «آيا نيازی داري؟» ابراهيم گفت: «اَمّا اِلَيْكَ فَلا، به تو نيازي ندارم ولي به پروردگار جهان نياز دارم.»
و خداوند در همين لحظه که همه مردم کارِ ابراهیم را تمام شده می دانستند، گوشه ای از قدرتش را نشان داد و آتش را نه اینکه خاموش کند بلکه تبدیل به گلستان فرمود؛ دیدن این نصرت و قدرت الهی این قدر عظمت داشت که حتی نمرود در این لحظه گفت: «اگر بنا است كسي براي خود، خدايي انتخاب كند، سزاوار است كه خداي ابراهيم را انتخاب نمايد.»
توکل به خداوند، یعنی اگر همه دنیا مقابل انسان باشند و بخواهند ضرر بزنند، از راه حق بر نگردد و در همه مشکلات، فقط و فقط به خدای قدرتمند مهربان تکیه کند و بداند که خداوند نه تنها می تواند همه مشکلاتش را در کمتر از چشم بر هم زدنی برطرف کند بلکه آنها را به آسانی و خوشی تبدیل می فرماید. پس هرگز دست و دل خود را به سوی غیر خدا دراز نمی کند، در این صورت، خداوند هم نخواهد گذاشت که بنده اش ضایع و تلف شود و دنیا و آخرتش را گلستان می کند. همانگونه که در قرآن کریم وعده داده است و هیچ موقع بر خلافِ آن، عمل نمی کند.
به جان دوست که غم پرده شما ندَرَد
گر اعتماد بر الطاف کارساز کنید
#منبر_کوتاه
#مدارس
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
*اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم باسلام وادب یاذلاجلال والااکرام *چگونگی توفیق امام عل
*اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزیزان وتوفیق شناخت ودرس گرفتن زمامداران ودولتمردان از شیوه مدیریت امام علی علیه السلام
*مدیریت عالمانه وراهبردی امام علی (ع) در فقر زدایی ازجامعه*
*برابری ودادگری ورعایت حقوق انسانی*
نام اميرمؤمنان على (ع) و ياد حكومت كوتاه آن حضرت،
چنان با آزادى و برابرى و دادگرى و حقوق انسانى عجين شده است كه نمىتوان آزادى را تصور نمود و رفتار آزادىخواهانهى امام على (ع) را تصور ننمود؛ نمىتوان از برابرى سخن گفت و تلاش امام در تحقق برابرى انسانها را ياد نكرد؛ نمىتوان به دادگرى اهتمام ورزيد و الگوى تمام عيار دادگرى در حكومت على (ع) را پيش روى نديد؛ نمىتوان به حقوق انسانى پرداخت و والاترين جلوهى حقوق انسانى را در حكومت امام على (ع) بر قلّهى انسانيت ناديده گرفت.
*برنامه ریزی عدالت محور*
حکومت امیرمؤمنان علی (ع) حکومتی کوتاه به مدت چهار سال و نه ماه بود و هر چند كه امکان نشد حضرت آنچه را مىخواست در جامعهى خويش تحقق بخشد،
ولی درهمین مدت کوتاه با وجود موانع و مشکلات بسیار،
بر اساس برنامه ای عدالت محور، به معنای واقعی آن، به
موفقیت هایی دست یافت که مایه شگفتی است.
*آزادی درتمام وجوه واخلاق به تمامدمعنا*
عدالت در آموزه ها و عملکرد امام علی (ع) ملازماتی دارد که عبارتند از: آزادی، اخلاق، حقوق و قانون.
آزادی در تمام وجوه آن، اخلاق به تمام معنا، پاسداشت حقوق درباره همه کس و همه چیز،
و قانون برای همگان. دشمنان وی تا توانسته اند حقایق زندگی و راه و رسم سراسر عدالت و رحمت امام علی (ع) را دگرگون جلوه داده و در کتابها وارد کرده و بر سر زبانها جاری نموده اند.
گروهی نیز از سر نادانی یا به منظور توجیه ناکارآمدی ها، ستمها و تباه گری های عیان شده و عیان نشده خویش درحکومت،
تلاش کرده اند تا حسن تدبیر و زیبایی های رفتار وی و عملکرد موفق او در اداره حکومت در شرایط بسیار دشوار آن دوران را نادیده بگیرند یا تحریف نمایند و وارونه نشان دهند.
*مدیریت ناکارآمد*
*کلید فقروناداری*
از دید امیرمؤمنان علی (ع)
«بی تدبيری و مدیریت ناکارآمد و نادرست كليد فقر و نادارى است.» وزمینه ایی است برای فساداجتماعی وازهم کسستگی نظام خانود وجامعه افسرده وبیمار
*مدیریت کارآمدامام علی*
آن چه امام علی (ع) در مدیریت کارآمد خویش بدان عمل کرده و نیز آن را آموزش داده این است که هر کس توانایی کار کردن دارد و کار می کند و یا بازنشسته شده و کار نمی کند و نیز همه نیازمندان، مستمندان، بیماران، زمین گیران،
ازپا افتادگان، در راه ماندگان، بی سرپرستان، بد سرپستان و مانند آنان باید به تمامی و فراخی و با حفظ کرامت انسانی،
از هر نظر تأمین باشند چنان که در عهد نامه مالک اشتر
و دیگر آموزه های خویش بر آن تصریح نموده و سخت تأکید کرده است؛
آن هم بر مبنای عدالتی که همه کس و همه چیز را در جای خود قرار می دهد و هر دارای حقی را به حقش می رساند.
*عدالت هدف اساسی حکومت*
اميرمومنان على (ع) عدالت را هدف اساسى حكومت مىديد، و والاترين ارزش را در جامعه برپايى عدالت مىدانست، و هر برنامهاى را با جهتگيرى عدالتخواهانه مىخواست. امام (ع) عدالت اجتماعى و عدالت اقتصادى را برتر از هر خدمت اجتماعى و دستگيرى اقتصادى مىدانست
و معتقد بود كه خدمات اجتماعى و دستگيرىهاى اقتصادى ناشى از وجود ستم اجتماعى و ظلم اقتصادى است و اگر عدالت همه جانبه برپا شود،
نيازى بدين امور نيست و چنين خدماتى بايد در جهت تحقّق عدالت فراگير صورت يابد و هدف بودن عدالت در حكومت به فراموشى سپرده نگردد و به خدمات اجتماعى و دستگيري هاى اقتصادى بسنده نشود.
*عدالت برتراست يا بخشش*
شخصى نزد امام على (ع) آمد و از آن حضرت پرسيد: «كداميك برتر است،
عدالت يا بخشش؟»
امام (ع) ديدگاه دادگرانه و عدالتخواهانه خود را چنين بيان داشت :
«عدالت كارها را در جاى خود قرار مىدهد، و بخشش آنها را از مسيرشان خارج مىسازد. عدالت تدبير كنندهاى است به سود همگان،
و بخشش به سود خاصگان.
بنابراين عدالت شريفتر و برتر است.»
*مدیریت عدالت محور*
هر نوع نابسامانى نشانى از بىعدالتى است
و اگر عدالت هدف حكومت قرار گيرد و لوازم تحقّق آن فراهم آيد،
جامعه و امور سامان مىيابد
و همگان لباس عافيت و سلامت و كرامت به تن مىنمايند.
به واقع در مدیریتی عدالت محور،
کارآمد و به دور از ستم و تباهگری این امر در مدتی نه چندان دراز شدنی است که امیرمؤمنان علی (ع) در بدترین شرایط حکمرانی کرد و آن را تا حد ممکن محقق نمود؛
نهج البلاغه، نامه ۶۲
نهج البلاغه، حکمت ۴۳۷ غررالحکم، ج ۴،ص ۱۳۲
نهج البلاغه، نامه ۵۳
#منبر_کوتاه
#انتخاب_های_من
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
💠 زمان نیت اعتکاف
💬 سؤال:
زمان نیت اعتکاف چه وقت است، آیا میتوان اول شب نیت کرد؟
✅ پاسخ:
وقت نیت اعتکاف، طلوع فجر روز اول است و میتوان در ابتدای شب یا در طول شب نیت کرد و از همان زمان اعتکاف را شروع کرد، بلکه احتیاط مستحب آن است که شب اول داخل اعتکاف شود و از اول شب نیت شود.
🔹نيت آن اينگونه است «از اكنون تا مغرب شرعى روز سوم معتكف مى شوم قربه الى اللّه» و اگر نذر يا نيابت داشت، وفاى به نذر و يا نيابت را نيز اضافه می كند.
📚 رساله نماز و روزه آیت الله خامنه ای/ مسأله ۹۸۹.
#احکام
#اعتکاف
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
دین اسلام در ابتدا نهال نوپایی بود که با تلاش پیامبراکرم صلی الله علیه وآله به درخت تنومندی تبدیل شد. در این مسیر پرفراز و نشیب تنها یار و یاور همیشگی رسول خدا صلی الله علیه و آله، علی بن ابیطالب علیه السلام بود. شخصی که پیامبرگرامی اسلام صلیالله علیه و آله درباره ایشان می فرمایند: «أنا وعلیٌّ مِن شَجَرةٍ واحدةٍ وَالنّاسُ مِن أشجارٍ شَتّی؛ [2] ریشه من و علی از یک درخت است، و دیگر مردم از درختان گوناگون هستند.»
پیامبراکرم صلی الله علیه و آله در مکان ها و زمان های مختلف با معرفی امام علی علیه السلام به مردم، زمینه جانشینی ایشان را فراهم کرده و جایگاه رفیع ایشان را مشخص کردند. اما متاسفانه علی رغم تاکیدات فراوان رسول خدا صلی الله علیه وآله، این جایگاه به نااهلان رسید.
بیان جایگاه و مقام امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب علیه السلام
خلافت و جانشینی رسول خدا صلی الله علیه وآله یکی از مباحث مهم و تاثیرگذار در جامعه اسلامی است. این مسئله از دیرباز تا کنون مورد خدشه و مناقشه عده ای قرار گرفته و سعی بر این شده تا این مسئله حیاتی کمرنگ جلوه کند. در این نوشته برآنیم تا با بیان نکاتی، عقل و منطق خدادادی خود را قاضی کرده و در نهایت حق را به حق دار بدهیم.
بهترین روش برای اقناع مخاطب استفاده از مطالبی است که مورد قبول او می باشد. همه مسلمانان بر این مطلب اتفاق نظر دارند که برترین شخصیت این عالم از همه جهات پیامبرخدا صلی الله علیه وآله است و ایشان نیز به حکم قرآن هیچ گاه از روی هوا و هوس سخن نمی گوید.[3] بنابراین با تمسک به سخنان ایشان، مطالب را مطرح می کنیم.
امام علی علیه السلام در نگاه رسول خدا صلی الله علیه و آله
وقتی روایات رسول گرامی اسلام صلی الله علیه وآله درباره ی امام علی علیه السلام را مورد بررسی قرار می دهیم به نکات اعجاب آوری می رسیم که شاید بتوان آن نکات را در یک جمله خلاصه کرد؛ آن چه خوبان همه دارند، تو یک جا داری. در هر زمینه ای که وارد می شویم علی بن ابیطالب علیه السلام در رأس آن ها قرار دارد. در علم، شجاعت، سخاوت، قدرت، ایثار، تقوا و ... .
1)علم: در جامعه امروزی یکی از ملاک های برتر بودن یک فرد نسبت به دیگران میزان علم و دانش اوست. بیانات رسول خدا صلی الله علیه و آله درباره علم امام علی علیه السلام حیرت انگیز است. رسول خدا بعد از معرفی امام علی علیه السلام به عنوان عالم ترین فرد بعد از خود[4] می فرمایند: «علوم و حکمت ده بخش است، به علی علیه السلام نُه بخش و به دیگر مردم یک بخش عطا شده و علی علیه السلام در آن یک بخشِ یک دهم نیز از دیگران اعلم و داناتر است.»[5] گستره علم ایشان به اندازه ای بود که ایشان می فرمودند: «از من (هرچه می خواهید) بپرسید پیش از آن که مرا از دست بدهید، هر چه از مادون عرش الهی از من سؤال شود همه را پاسخ میدهم.»[6]
2) ایمان و تقوا: محبوب ترین شخص در پیشگاه الهی کسی است که خداترس و پرهیزگار باشد. ایمان علی علیه السلام زبانزد و عبادت و تقوای ایشان شهره خاص و عام بود. تا جایی که ائمه اطهار علیهم السلام که خود زاهد ترین و عابدترین زمان خود بودند به عبادت و تقوای امیرالمؤمنین علیه السلام غبطه می خوردند. روایت پیامبراکرم صلی الله علیه و آله در این زمینه به خوبی جایگاه حضرت را نمایان می کند. «اگر آسمانها و زمین را در یک کفه ترازو بگذارند و ایمان علی علیه السلام را در کفه دیگرقرار دهند، ایمان علی علیه السلام بر آسمانها و زمین برتری خواهد یافت.»[7]
3) حق مداری: فهمیدن معنای دقیق حق در گرو فهمیدن معنای مقابل آن یعنی باطل است. در دنیای امروزی چون جلب حداکثری منفعت شخصی ملاک و معیار زندگی قرار گرفته است متاسفانه این حق است که در بیشتر موارد قربانی می شود. شخصی که بتواند در همه لحظات زندگی از حق پیروی کرده حتی زمانی که حق، علیه او باشد، انسانی هنرمند است. رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمودند: «علیٌّ مَعَ الحَقِّ وَالحَقُّ مَعَ عَلِیٍّ وَلَنْ یَفتَرِقا حَتّی یَرِدا عَلیَّ الحَوضَ یَومَ القیامَة؛ [8] علی با حق است و حق با علی است، این دو هرگز از یکدیگر جدا نمیشوند تا در روز قیامت در کنار حوض کوثر بر من وارد شوند.»
4)جانشین حقیقی: رهبری و هدایت جامعه اسلامی بعد از رسول خدا صلی الله علیه وآله مهم ترین سؤالی است که باید پاسخ داده شود. بیانات پیامبراکرم صلی الله علیه وآله نه تنها اشاره بلکه تصریح به جانشینی امیرالمؤمنین علی علیه السلام دارد. اگر کسی بدون تعصب و با فطرت و منطق خدادادی خود این روایات را بررسی کند جای هیچ شک و تردیدی باقی نخواهد ماند.
پیامبر خدا صلی الله علیه وآله با پیش بینی این شرایط در روایتی، راه صحیح را مشخص کرده و فرمودند: «به زودی بعد از من یک فتنه و آزمون سختی خواهد بود شما در آن تنها به علی بن ابیطالب تمسّک بجوئید.»[9] سپس در موارد متعدد جانشین حقیقی خود را به مردم این گونه معرفی نمودند: «اِنَّ عَلیّاً مِنّی و اَنَا مِنهُ وَ هُوَ وَلیُّ کُلِّ مُؤمنٍ بَعدی؛ [10] همانا علی از من است و من از علی هستم، هر مؤمنی بعد از من، علی مولی و صاحباختیار او است.» و «انتَ (یاعلیُّ) مِنّی بِمَنزِلَةِ هارونَ مِن موسی اِلّا اَنَّهُ لانَبیَّ بعدی؛ [11] منزلت تو (یاعلی) نسبت به من همانند منزلت هارون است نسبت به موسی جز آن كه بعد از من پیامبری نخواهد بود.»
در نهایت باید گفت که بیان فضائل مولای متقیان علی علیه السلام از توان ما خارج است زیرا رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمودند: «اگر تمام درختان قلم، و دریاها جوهر، و جنیّان حسابگر و آدمیان نویسنده شوند نخواهند توانست فضائل علی بن ابیطالب علیهالسلام را اِحصا و شمارش نمایند.»[ 12] به امید این که از شفاعت حضرت بهره مند شویم؛ ان شاءالله.
پی نوشت
[1] نهج البلاغه صبحی صالح، ص553
[2] بحار الانوار، ج38، ص309
[3] سوره نجم، آیه3
[4] الطرائف، ص467
[5] البدایة و النهایة ابنکثیر، ج 7، ص 360/ بحارالانوار، ج40، ص149
[6] کنزالعمال، ج13، ص 165
[7] کنزالعمال، ج 11، ص 617
[8] بحارالانوار، ج29، ص16/ ابن عساکر، ج 3، ص153
[9] اُسدالغابة، ج 5 ص 287
[10] مُسند احمد، ج 4، ص 438
[11] سُنن ترمذی، ج 5، ص 641 /صحیح مسلم، ج 4، ص 44
[12] تذکرة الخواص سبط ابن الجوزی، ص 13
#منبر_کوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
پدرم بهم گفت قوی باش، یه مقطعی از زندگی هست که مجبوری سختی و مصیبت بکشی.💪💪
گفتم کدوم مقطع پدر؟😊😳
گفت از تولد تا مرگت👻🤣😜
به نام خداوند خالق پدر، فاتح بدر و خندق و خیبر به نام خالق علی
سلام
میلام مولای جهان، اولین و بزرگترین مردِ الهی بعد از نبی مکرم، امیر المومنین حضرت علی علیه السلام و روز پدر را محضرتان تبریک و شاد باش عرض می کنم
امیرالمؤمنین علی علیه السلام
مَنْ عَظَّمَ صِغَارَ الْمَصَائِبِ، ابْتَلَاهُ اللَّهُ بِكِبَارِهَا
كسى كه مصيبت هاى كوچك را بزرگ شمارد خدا او را به مصيبت هاى بزرگ مبتلا خواهد كرد.
نهج البلاغه حکمت 448
زندگى اين جهان خالى از مصائب نيست منتها هر كسى به يك شكل گرفتار مصيبت مى شود. شكست در ازدواج، بيمارى فرزندان، مشكلات كسب و كار، از دست دادن عزيزان، عوارض ناشى از خشكسالى ها و مشکلات مدیریتی که در اختیار انسان نیست و مانند آن، مصائبى است كه هركس به يك يا چند مورد از آن گرفتار است. این مشکلات. گاه آزمايش و امتحان است، گاه كفاره گناهان، گاه زنگ بيدارباش و گاه در ظاهر مصيبت است و در باطن رحمت و به طور دقيق نمى توان تعيين كرد كه هر مصيبتى از كجا سرچشمه گرفته هرچند در بعضى از موارد قرائنى براى شناخت سرچشمه وجود دارد. یادمان باشد چه بسا خداوند رحيم مصيبت كوچك ترى را براى جلوگيرى از مصيبت بزرگ ترى براى بنده اش فرستاده است.
در هر حال آن ها كه در برابر مصيبت هاى كوچك جزع و فزع و بى تابى مى كنند و زبان به شكايت مى گشايند با اين كار خود، مستحق مصيبت هاى بزرگترى مى شوند و به عكس اگر شكر الهى را به جا آورند و حتى آن را به عنوان موهبتى از ناحيه او پذيرا شوند چه بسا خداوند مواهب مهمى نصيب آن ها كند كه آن مصيبت در برابر آن كوچك و ناچيز است.
#منبر_کوتاه
#امیرالمومنین
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
🔴 حق پدر 🔵
🌕 و اما حق پدرت این است که بدانی او ریشه و اصل توست و اگر او نبود تو نیز نبودی پس هرگاه در وجود خود چیزی دیدی که موجب غرور تو شد بدان که پدرت اصل آن نعمت است بر تو ؛ پس بدین خاطر ، خدا را به همان اندازه ستایش کرده و سپاسگزاری نما و هیچ نیرویی جز از سوی خداوند نیست.
📚 رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
🌺 فرا رسیدن سالروز میلاد مولود کعبه حضرت علی علیه السلام و روز پدر بر همه منتظران مبارک باد🌹🌹🌹
#منبر_کوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
*اللهم صل علی محمد وال وعجل فرجهم*
*درمسیربندگی خداوند مواظب پاتکِ دشمن واقعی انسان ، شیطان باشیم*
*دشمن زخم خورده انسانها*
ما انسانها یه دشمن زخم خورده داریم به اسم شیطان
چون به جدّ ما حضرت آدم سجده نکرده،
از درگاه خدا رانده شده. برای همینم از آدم و بچههای آدم بدجور کینه داره.
خدا در چند جای قرآن میفرماید
حواستون باشه، این شیطان دشمنِ آشکارِ شماست.
در سوره یوسف میفرماید:
*إِنَّ الشَّیْطَانَ لِلْإِنسَانِ عَدُوٌّ مُّبِینٌ*
بدرستیکه شیطان، دشمنِ آشکارِ انسان است!
در ۵ آیهی دیگه هم میفرماید:
*"إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ"*
او دشمن آشکار شماست!
اونایی که در جنگ شرکت کردند میدونند..
وقتی به دشمن حمله میکنی و یه منطقهای رو تصرّف میکنی،
دشمن تمامِ قدرت و توانش رو جمع میکنه تا با یک حملهی سنگینتر اون مناطق رو آزاد کنه،
و پس بگیره.
به این حملهی سنگین میگن: پاتَک
*شیطان رباینده اعمال نیکو وصالح*
در مسائل معنوی هم همینطوره.
هر کار خوب، و هر عملصالح که انجام دادی، اگر مقبولِ درگاهِ الهی باشه،
پاداشش تقرب به خداوند و بهشت موعوداست
در واقع با هر عمل خوبی، خودت رو در همجواری باخداوند وهمنشینی با حضرت مشاهده میکنید.
*آگاهی وبیداری انسان ازخطرات شیطان*
حالا، حواسمان باشد...
هر وقت توفیق انحام امور خیر وتکالیف الهی داشتیم ،
و خودمان در دامن لطف الهی دیدیم وگام به گام درمسیرتقرب ورسید به وصال الهی نزدیک شدیم ،
منتظر پاتکشیطان باشیم ،
چون این دشمنِ قسم خورده،
میخواد زیبای حضور حضرت حق ولذت تقرب وعطرجانفزای بهشت رو ازما پس بگیرد .
*شیطان پیوسته برای فریب انسان برنامه دارد*
اگر یه شب یه نمازشبِ خیلی خوب خوندی،
منتظر باش که فرداش شیطان برات برنامه داره...
اگر یه شب یه هیات خوبی رفتی و حال خوبی بهت دست داد،
خیلی گریه کردی،
بعدش منتظر پاتکشیطان باش،
که میخواد مثلاً با یه نگاهِ حرام، همهاش رو ازت پس بگیره...
اگر یه زیارت خوب رفتی، یه کربلای خوب رفتی،
احساس کردی خیلی متحوّل شدی،
منتظر باش که شیطان حسابی برات برنامه داره...
اگر یه ماهرمضان خوب رو پشت سر گذاشتی،
و یک ماه بندگی خالصانه کردی،
و خیلی حالت خوب شد، مطمئن باش که شیطان خیلی از دستت عصبانی شده، حسابی برات برنامه داره. میخواد به هر قیمتی شده این بهشتی رو که رفتی ازت پس بگیره...
بخاطر همین خدا در قرآن میفرماید مراقب باشید شیطان شما رو از بهشت بیرون نکنه..
این ملعون قبلاً پدر و مادر شما رو از بهشت بیرون کرده:
*یَا بَنِی آدَمَ لَا یَفْتِنَنَّکُمُ الشَّیْطَانُ کَمَا أَخْرَجَ أَبَوَیْکُم مِّنَ الْجَنَّةِ*
ای فرزندان آدم! شیطان شما را نفریبد، همانگونه که پدر و مادر شما را از بهشت بیرون کرد.
این نکته هم یادت باشه:
اون کارِ خوبی که انجام میدی، هر چقدر بزرگتر و مهمتر باشه،
پاتکشیطان هم سنگینتره.
مراقبِ شیطان و حملاتش باشیم...
سوره اعراف آیه ۲۷
سوره یوسف آیه ۵
*اللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ*
*الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَات*
#منبر_کوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
#سنتهای_جمعه (۳) 🔰 از سنتهای مهم روز جمعه: غسل جمعه 💠 از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت شده
#سنتهای_جمعه (۴)
🔰 از سنتهای مهم روز جمعه: زیارت معصومین علیهم السلام
🔹شیخ طوسی در مصباح المتهجد و سید بن طاووس در جمال الاسبوع میگویند: یُسْتَحَبُّ زِیَارَةُ النَّبِیِّ صلی الله علیه و آله وَ الْأَئِمَّةِ علیهم السلام فِی یَوْمِ الْجُمُعَةِ
🔹زیارت رسول خدا صلی الله علیه و آله و ائمه معصومین علیهم السلام در روز جمعه مستحب است
✨ رُوِیَ عَنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ علیه السلام أَنَّهُ قَالَ مَنْ أَرَادَ أَنْ یَزُورَ قَبْرَ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله وَ قَبْرَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ فَاطِمَةَ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ وَ قُبُورَ الْحُجَجِ علیهم السلام وَ هُوَ فِی بَلَدِهِ فَلْیَغْتَسِلْ فِی یَوْمِ الْجُمُعَةِ وَ لْیَلْبَسْ ثَوْبَیْنِ نَظِیفَیْنِ وَ لْیَخْرُجْ إِلَی فَلَاةٍ مِنَ الْأَرْضِ
🔸 امام صادق علیه السلام فرمودند: هر که بخواهد که قبر رسول صلّی الله علیه و آله و قبر امیرمؤمنان، فاطمه، حسن، حسین و قبور حجتهای خدا علیهم السلام را درحالی که در شهر خودش میباشد، زیارت کند، باید در روز جمعه غسل کند و دو جامه تمیز بر تن کند و به سوی دشتی از زمین بیرون برود
(وَ فِی رِوَایَةٍ أُخْرَی افْعَلْ ذَلِکَ عَلَی سَطْحِ دَارِکَ
در روایت دیگری آمده: در پشت بام خانه ات انجام بده)
✨ ثُمَّ یُصَلِّی أَرْبَعَ رَکَعَاتٍ یَقْرَأُ فِیهِنَّ مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ فَإِذَا تَشَهَّدَ وَ سَلَّمَ فَلْیَقُمْ مُسْتَقْبِلَ الْقِبْلَةِ وَ لْیَقُلِ:
🔸سپس چهار رکعت نماز بخواند(دو نماز دورکعتی) و در آن هر چه از قرآن میسر بود را میخواند، و چون تشهد خواند و سلام داد(یعنی پایان ۴ رکعت)، باید رو به قبله بایستد و بگوید:
✨ السَّلَامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا النَّبِیُّ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ السَّلَامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا النَّبِیُّ الْمُرْسَلُ وَ الْوَصِیُّ الْمُرْتَضَی وَ السَّیِّدَةُ الْکُبْرَی وَ السَّیِّدَةُ الزَّهْرَاءُ وَ السِّبْطَانِ الْمُنْتَجَبَانِ وَ الْأَوْلَادُ الْأَعْلَامُ وَ الْأُمَنَاءُ الْمُنْتَجَبُونَ جِئْتُ انْقِطَاعاً إِلَیْکُمْ وَ إِلَی آبَائِکُمْ وَ وَلَدِکُمُ الْخَلَفِ عَلَی بَرَکَةِ الْحَقِّ فَقَلْبِی لَکُمْ مُسَلِّمٌ وَ نُصْرَتِی لَکُمْ مُعَدَّةٌ حَتَّی یَحْکُمَ اللَّهُ لِدِینِهِ فَمَعَکُمْ مَعَکُمْ لَا مَعَ عَدُوِّکُمْ إِنِّی لَمِنَ الْقَائِلِینَ بِفَضْلِکُمْ مُقِرٌّ بِرَجْعَتِکُمْ لَا أُنْکِرُ لِلَّهِ قُدْرَةً وَ لَا أَزْعُمُ إِلَّا مَا شَاءَ اللَّهُ سُبْحَانَ اللَّهِ ذِی الْمُلْکِ وَ الْمَلَکُوتِ یُسَبِّحُ لِلَّهِ بِأَسْمَائِهِ جَمِیعُ خَلْقِهِ وَ السَّلَامُ عَلَی أَرْوَاحِکُمْ وَ أَجْسَادِکُمْ وَ السَّلَامُ عَلَیْکُمْ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ
📚 بحارالانوار ج۸۶ ص۳۳۰
✍ توجه فرمایید اگر انجام این غسل و نماز و زیارت در مکانهایی که در روایت آمده مقدور نبود، هرجا که توانست آن را بجا آورد.
#منبر_کوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نکاتی در عظمت مقام
حضرت زینب سلام الله علیها
🔸 حجت الاسلام والمسلمین رفیعی
🔹 دکتر رفیعی در این ویدیو به نکات مهمی از مقام و عظمت و ویژگیهای بی نظیر حضرت زینب کبری سلام الله علیها اشاره می کنند.
#ام_المصائب
#ماه_رجب #امام_زمان
#حضرت_زینب #حجاب
#منبر_کوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
تبیین در برابر تحریف
ابتدا درباره تاثیرات شگرف تبلیغ حضرت زینب(س) در ماندگاری نهضت عاشورا نکته ای عرض می کنم
شیوه جباران در تاریخ اسلام این بوده که تلاش میکردند قیامهای حقطلبانه و عدالتطلبانه را به هر نحوی که شده به انحراف بکشانند، لذا یکی از بارزترین شیوههای جباران در مواجهه با چنین قیامهای حقطلبانهای، ابتدا سرکوب و بایکوت خبری و سپس تحریف و تدلیس در نحوه روایت داستان است. جباران تاریخ توانستهاند در بسیاری از موارد با این سیاست، بسیاری از قیامهای حقطلبانه را در نطفه خفه یا از ادامه مسیرشان جلوگیری کنند. جباران اموی همین سیاست را در برابر قیام عدالتطلبانه امام حسین(ع) نیز پیگیری کردند اما با یک سد بزرگ مواجه شدند؛ شخصیت والایی به نام زینب کبری(س). حضرت زینب(س) سیاست خبیثانه بایکوت خبری و تحریف تاریخی واقعه عاشورا را ناکام گذاشت. آن حضرت با راهبردهای خردمندانه جریانهایی را پایهگذاری کرد تا خبر شهادت حسین(ع) در همه جهان اسلام بپیچد. از طرفی با خطبههای خردمندانه که حقیقتا بلاغت آن و فصاحت آن یادآور خطبههای نهجالبلاغه است، جریان تحریف را ناکام گذاشت.
جریان تحریف به دنبال این بود که با استفاده از حربههای الهیاتی و رویکردهای جبرگرایانه قتل امام حسین(ع) را به اراده خداوند منسوب کنند، یا ماهیت واقعه کربلا را تغییر دهند و انگشت اتهام را از یزید و خاندان اموی برگردانند، یا اساسا حرکت امام حسین(ع) را خروج از قواعد دینداری نشان بدهند اما حضرت زینب(س) همه راهبردهای رسانهای جریان تحریف را ناکام کرد.
حضرت زینب(س)، نمونه موفق جهاد تبیین است. جهاد تبیینی او توانست همه هیمنه و هژمونی جریان تحریف را برای همیشه تاریخ از بین ببرد تا جایی که سلسله اموی کاملا خود را در برابر آن حضرت خلع سلاح شده میدید. این نکتهای حقیقتا اعجابانگیز است که یک زن آزاده، همه هیمنه یک دستگاه سیاسی با آن پولپاشیها و چاکر و نوکرپروریها را نقش بر آب میکند.
#منبر_کوتاه
#حضرت_زینب
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
📌آیا طلسم و سحر و جادو اموری واقعی هستند؟ چرا خداوند آنها را در اختیار عده ای قرار داده تا دیگران را اذیت کنند؟
👈پاسخ
1️⃣این امور ـ با تفاوت هایی که می تواند در آنها باشد ـ همگی حقیقت دارند و منشأ آثار واقعی هستند.
2️⃣ اثر آنها گاهی چنین است که امور غیرواقعی را در چشم افراد، واقعی جلوه میدهد (چشم بندی، اعراف، 116) گاه نیز موجب تأثیراتی منفی در زندگی افراد ـ مانند اختلاف میان زن و شوهر ـ می شوند.(بقره، 102)
3️⃣ هرچند این امور واقعیت دارند، ولی نمی توان، پیشامدهای ناگوار زندگی را همیشه به این امور مربوط دانست.
4️⃣در پاسخ به اینکه چرا خداوند چنین قدرتی به برخی داده است، باید گفت که این قدرت، گاه اکتسابی است، یعنی انسان خودش آن را فراگرفته است. گاه نیز ممکن است این قدرت برای برخی اعطایی از جانب خداوند متعال باشد.
5️⃣لازمۀ مختاربودن انسان، آن است که بتواند از توانایی هایش ـ در مسیر خیر یا شر ـ استفاده کند؛ چنانکه خداوند به دیگر افراد ظالم، اختیار ظلم کردن داده، به فرد #ساحر و #طلسم ساز نیز چنین اختیاری داده است هر چند او می تواند از آن در مسیر درست، یعنی ابطال #سحر و طلسم استفاده کند.
6️⃣وجود این قدرتها برای ساحر و طلسم ساز، مایۀ امتحان است؛ چنانکه ما نیز با داشتن یک اسلحه، قدرت ظلم به دیگران یا دفاع از آنها را داریم، و داشتن این قدرت برای ما امتحان است و در صورت سوء استفاده از این قدرت، عذاب خواهیم شد. فرد ساحر و طلسم ساز نیز، اگر از قدرت خود در امور شر استفاده کند، ظلم کرده است و عذاب خواهد شد.
7️⃣گفتنی است راههایی برای مقابله با ظلم و سحر و طلسم نیز وجود دارد؛ مانند دعا، آیت الکرسی و نیز برخی حرزها.
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880