🔸شب قدر یک موهبت الهی🔸
شب قدر یک موهبت الهی است که رسول اکرم فرمودند: «خداوند از روزها، جمعه و از ماهها، ماه رمضان و از شبها، شب قدر را برای خود اختیار کرده است.
💠 این شب اوج معنویت و عبادت شب تجلی میعاد انسان با خداوند است.
💠 این شب ، شب نزول کلام خداوند است که امام صادق (علیهالسّلام) فرمودند: «ابتدای سال، شب قدر است، در آن شب آنچه از این سال تا سال آینده انجام خواهد گرفت، نوشته میشود » فرشتگان در شب قدر فرود آمده و بر مجالس مؤمنین بر آنان سلام کرده و به دعای آنان آمین میگویند، تا آنگاه که سپیده دم طلوع کند. دعای کسی رد نمیشود.
⬅️ مگر دعای
1️⃣ عاق والدین
2️⃣ قطع کننده رحم
3️⃣ کسی که شراب بنوشد
4️⃣ کسی که دشمنی مومنی در دلش باشد.
💠 این شب به امام زمان (عجّلاللهفرجهالشریف) اختصاص دارد که در تفسیر آیه «تنزل الملائکة والروح فیها» آمده است ملائکة و روح القدس بر امام زمان (عجّلاللهفرجهالشریف) فرود میآیند و هر آنچه از وقایعی که ثبت کردهاند، به ایشان تقدیم میکنند.
🔶➖🔹➖🔸➖🔹➖🔶
#امامعلی
#شب_قدر
#ماه_رمضان
🌐 wikifeqh.ir/شب_قدر
🆔 @WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🙏 دعای روز بیست و سوم ماه رمضان
#ادعیه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
دعای روز بیست و سوم #ماه_رمضان، متضمن معارفی همچون #پاکیزگی از #گناه و عیب و هم ردیفی با اهل #تقوا است.
📌 برای مطالعهی شرح اجمالی #دعا به لینک زیر 👇بروید
wikifeqh.ir/دعای_روز_بیست_و_سوم_ماه_رمضان
@wikifeqh
💠وجوه هدفمندی جهان💠
⚜️فیلسوفان مادی همه پدیدهها را اتفاقی و بیهدف میدانند اما فیلسوفان الهی پدیدههای طبیعی را هدفمند میشمارند و هدفمندی جهان را بصورتهای گوناگونی بیان میکنند.
▪️سه وجه برای این هدفمندی متصور است.
🔸← وجه اول:
از نظر ارسطوئیان هر طبیعتی میل خاصی بسوی غایت معینی دارد که موجب حرکت بسوی آن میشود و میل به کمال خود این طبیعت، موجب تناسب و هماهنگی با انواع پدیدههای جزئی میگردد.
🔸← وجه دوم
گروهی برای هر موجودی نوعی شعور و اراده هر چند ضعیف و کمرنگ اثبات میکنند.
در این نظریه همه فاعلهای جهان فاعلهای ارادی خواهند بود و باید فاعل بالطبع و بالقسر را از اقسام فاعل حذف کرد زیرا جمع بین قبول فاعل بالطبع و اثبات شعور و اراده برای هر فاعل مستلزم جمع بین متناقضین میباشد
🔸← وجه سوم
اینکه همه فاعلهای طبیعی فاعلهای مسخر هستند و فوق فاعلیت آنها فاعلیت خدای متعال قرار دارد و بدین ترتیب همه حوادث دارای هدف و علت غائی هستند اما نه در درون طبیعت بلکه در ذات فاعلهای فوق طبیعی و آنچه در جهان طبیعت تحقق مییابد غایات حرکات است نه علل غائی.
🌐 wikifeqh.ir/هدفمندی_جهان
🆔 @WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸خبری در راه است...🌸
تریلر مجموعه *جهاد عظیم*
پخش به زودی از کانال ایتا و پیج اینستاگرام
💠ویکی فقه💠
🆔 @wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🙏 دعای روز بیست و چهارم ماه رمضان
دعای روز بیست و چهارم #ماه_رمضان، متضمن معارفی همچون انجام کاری که رضای خداوند در اوست و پناه بردن به خدا از آنچه در نزد #خدا ناپسند است و #توفیق فرمانبرداری از خداوند و عدم نافرمانی از خدا.
📌 برای مطالعه شرح اجمالی دعا به لینک زیر👇بروید.
wikifeqh.ir/دعای_روز_بیست_و_چهارم_ماه_رمضان
#ادعیه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
@wikifeqh
6.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ویدیو کلیپ 💮جهاد عظیم💮
⚜️قسمت اول: جهاد و تلاشی عظیم در عرصهای متنوع و وسیع⚜️
.
.
.
برای بررسی فقهی مسئله تجهیز که در مسئله کرونا با آن رو به رو شدیم به لینک زیر مراجعه کنید.
#جهاد
#تجهیز
#فقه
🌐 wikifeqh.ir/تجهیز
🆔 @WikiFeqh
▪️قیاس▪️
❓سوال: شیعیان به روش "قیاس" که اهل تسنن (حنفیان) معتقدند، اعتراض دارند و در روایات هم اولین قیاس کننده، ابلیس بود. «خلقتنی من نار و خلقته من طین». اما در استنباطهای فقهی و اجتهادهای مجتهدان شیعه نوعی قیاس (در پارهای موارد) وجود دارد. اگر قیاس چند معنا دارد،کدام قسم آن مجاز و ممدوح و کدام مذموم و باطل است؟
✅ پاسخ: قیاس از نظر لغت به معنای اندازهگیری، سنجش و برابری است و در اصطلاح علم اصول، هرگاه شخصی حکم یک چیزی را بداند و حکم چیز دیگری را نداند، تشبیه کند که چون این به آن شباهت دارد؛ پس حکمشان باید یکی باشد. این پذیرفتنی نیست و اختصاص به شیعه هم ندارد؛ بلکه حنابله نیز معتقدند باید علت مشخصی بین فرع و اصل باشد تا حمل درست شود.
برخی از اهل سنت واجب و حرام را با نص متواتر ثابت میدانند نه با قیاس.
از مسلمات شیعه این است که قیاس راه درستی برای به دست آوردن احکام شرعی نیست.
🔶➖🔹➖🔸➖🔹➖🔶
#قیاس
#اصول_فقه
#اصطلاح
🌐 wikiporsesh.ir/قیاس
🆔 @WikiFeqh
مدرسه فقاهت با «پخش زنده درسها» ارتباط حوزههای علمیه قم، مشهد، نجف و سایر مراکز حوزوی را برقرار و با ارائه «تقریر دروس حوزوی با قابلیت دسترسی به مستندات آن در کتابخانه» زمینه مستندسازی مفاهیم دینی را فراهم میکند.
www.eshia.ir
#مدرسه_فقاهت
@FeqahatSchool
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🙏 دعای روز بیست و پنجم ماه رمضان
#ادعیه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
دعای روز بیست و پنجم #ماه_رمضان، متضمن معارفی همچون #دوستی با دوستان خدا و #دشمنی با دشمنان #خدا و پیروی از خاتم پیامبران خدا است.
📌 برای مطالعه شرح اجمالی دعا به لینک زیر👇بروید.
wikifeqh.ir/دعای_روز_بیست_و_پنجم_ماه_رمضان
@wikifeqh
💠نقش همّت و اراده در زندگی💠
🔸هر کس به جائی رسیده (چه مقامات معنوی، چه مادی) از شاهرا همّت و اراده قوی رسیده است. دانشمندان، رهآوردهای علمی خود را نتیجه نیروی اراده میدانند. مرتاضهای هندی که به قدرتهای عجیبی دست یافتهاند و در مکتب یوگائیسم در ورزش، آثار چشمگیر داشتهاند و صاحبان کرامت که به مقامات والای معنوی و انسانی رسیدهاند همه و همه اهمیت آن را گوشزد کردهاند، هرچند که در مسیر حرکت و مقصد و هدف با هم تفاوت دارند.
🔸امروزه روانشناسان برای اینکه بیماری روانی را از چنگ بیماریهایی مثل پریشانی فکر، وسوسه، عدم تمرکز فکر و توجه، ضعف حافظه، افسردگی، کینه، غم و...نجات دهند، سعی دارند نیروی اراده و همّت را در آنها تقویت نمایند.
🔸خودسازی و جهاد با نفس که جهاد اکبر معرفی شده است، در پرتو نیروی اراده حاصل میگردد. در میدان جهاد و رزم حقیقت، شجاعت همان اراده و همّت پولادین است. با اینحال انسان عاقل همّت خود را صرف آخرت میکند تا هم در دنیا و هم در آخرت به لذت و کمال مطلوب و پایدار برسد.
🔸داشتن اراده قوی در تمامی مراحل زندگی نقشی اساسی در تعیین سرنوشت، هویتیابی و کمال و سعادت انسان دارد، روانشناسان معتقدند که اراده مظهر شخصیت انسان است.
🔸اگر فردی اراده قوی داشته باشد، شخصیت او در نظر دیگران شخصیت استوار و شکستناپذیر بوده و در تحولات و طوفانهای زندگی دچار تزلزل و شکست نخواهد شد.
🔶➖🔹➖🔸➖🔹➖🔶
#تقویت_اراده
#روانشناسی
#همت
🌐 wikiporsesh.ir/تقویت_اراده
🆔 @WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🙏 دعای روز بیست و ششم ماه رمضان
#ادعیه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
دعای روز بیست و ششم #ماه_رمضان، متضمن معارفی همچون قبولی کوشش بندگان و #آمرزش #گناهان و قبولی کردار و #عمل و پوشش #عیوب است.
📌 برای مطالعه شرح اجمالی دعا به لینک زیر👇بروید.
wikifeqh.ir/دعای_روز_بیست_و_ششم_ماه_رمضان
@wikifeqh
💠 ارزش صبر 💠
🔰 قرآن در آیات متعددی با عبارت «الله مع الصابرین»، «إنّ الله یحبّ الصابرین» و عبارات دیگر به صابران مژده میدهد که خداوند با صابران همراه است و آنان را بسیار دوست دارد.
🔰 بعضی از بنیاسرائیل به جهت شکیبایی به مقام امامت و هدایت مردم رسیدند: «وَ جَعَلْنا مِنْهُمْ أَئِمَّةً یَهْدُونَ بِأَمْرِنا لَمَّا صَبَرُوا وَ کانُوا بِآیاتِنا یُوقِنُونَ؛ [۵۳] و از آنان امامان (و پیشوایانی) قرار دادیم که به فرمان ما (مردم را) هدایت میکردند چون شکیبایی نمودند، و به آیات ما یقین داشتند.» پس صبر از مقدمات رسیدن به مقام پیشوایی است و انسان را به مقام قرب الهی تا جایی بالا میبرد که شایستگی امامت بر مردم را پیدا میکند که خود دلیلی آشکار بر ارزش والای صبر در راه خداست.
🔰در مورد پاداش صابران گفته شده است که در قیامت دوبار پاداش به آنها داده می شود. بندگان خاص خدا همیشه درخواست صبر از خداوند دارند.
#صبر
#اخلاق
#قرآن
🌐 https://www.wikifeqh.ir/صبر_(اخلاق)
🆔 @WikiFeqh