«شعری که سفر رهبر انقلاب را طولانیتر کرد»
🔻روايتی از دید و بازدید سرزده رهبر انقلاب از خانواده شهید کارکوبزاده ١٣٨٩/٨/٦
👈رهبر مینشیند روی صندلی و میخواهد احوالپرسی کند. اما مادر فرصت نمیدهد و شروع میکند به گلهگذاری: «آقا! انقدر غم خوردم. انقدر غصه خوردم. به خدا. حالم خیلی بد شده بود.» رهبر میگوید چرا؟ «دیروز صبح زنگ زدم دفترتون. گفتم مسوول این برنامه که من رو از دیدن آقا محروم کرده، خدا زجرش بده.» توی همان حال، همه میزنند زیر خنده، حتی رهبر. رهبر علت را میپرسد. «گفتم برای این که حق من این نبود. من با این وضع نمیتونم بیام دیدار آقا. 1ساله حتی آقا رو تو تلویزیون هم ندیدم.» و میگوید که مریض شده و همسایهها دنبال ماجرا بودهاند که رهبر بیاید خانهشان.
🔸رهبر میگوید نامه را دیده که شعری داشته. بعد میگوید: «این رو به شما بگم. من امشب بنا نبود قم بمونم. فقط به خاطر شما موندم. البته خونه ٢شهید دیگه هم رفتیم. اما من به خاطر شما موندم. برای این که بتونم شما رو ببینم»
🔹شعرش را قبل از آمدن رهبر برایم خواندهبود. ٢بیت شعر که روی یک کاغذ چندسانتی و با مدادرنگی نوشته بود و فرستاده بود دفتر رهبری؛ توی همان حالت موجی بودنش. و حال همان تکه کاغذ، سفر رهبر را یک روز طولانیتر کرده بود:
«آرزو داشتم که به دیدارم بیایی
هم به دیدار من و هم شوی بیمارم بیایی
بیش یک سال است که شویم همنشین تختخواب است
حق من این بود به دیدار دل زارم بیایی»
🔸کار رهبر، من را یاد خاطرهای از امام خمینی میاندازد. فکر کنم همین حجتالاسلام رحیمیان تعریف میکند که نامهای دادیم به امام. مادر شهیدی نوشته بوده که به تهران آمده برای دیدار امام. اما موفق به دیدار نشده. امام هم زیر نامه مینویسد: «تا این مادر شهید را به دیدار من نیاورید، هیچکس را ملاقات نمیکنم.»
🔹 مادر ادامه میدهد: «به بیبی، حضرت معصومه گفتم بیبیجان! این عزیزترو خودت بفرست خونهمون. قسمش دادم توروخدا آقا رو بفرست.» و رهبر میگوید: «همونها فرستادن دیگه. همونها زدن پس گردنمون»
🔍 ادامه را بخوانید:
http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=10506
🌺 @women92
💠 آیتالله مجتهدی تهرانی(ره):
🔹مادر باید از شما راضی باشد. اگر میخواهید بهشتی شوید، مادر باید از شما راضی باشد. مادر از پدر مهمتر است. در روایت آمده کسی از رسول خدا(ص) پرسید: "من به چه کسی خوبی کنم؟"
🔹رسول خدا(ص) فرمودند: مادرت.
مجددا پرسید، فرمودند: مادرت. بار چهارم در جواب فرمودند: پدرت. سه مرتبه فرمودند #مادر و یک مرتبه فرمودند پدر.
🔹چون مادر رقیق القلب❤️ است. اگر انسان مقداری به حرف مادر نرود، دلش میگیرد. اما پدر اینطور نیست، لذا مادر را سه مرتبه سفارش کردند و پدر را یک مرتبه. هر شب یک سورهی قرآن برای پدر و مادرتان بخوانید و یادشان کنید و بر این کار مقید باشید.
🔴 @shahab_moradi_ir
یک کاریکاتور جالب و مفهومی ؛
معلم : نظر شما دربارهء کمبود غذا در بقیه نقاط جهان چیست؟
آفریقایی: غذا یعنی چی؟
اروپایی: کمبود یعنی چی؟
آمریکایی: بقیه نقاط جهان یعنی چی؟
عربستانی: نظر یعنی چی !؟
@women92
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خانواده
#استاد_قرائتی
❤️بعضی حرف ها هیچ وقت کلیشه نمی شوند!
💙اتفاقا برای عادی نشدن و تکراری نگشتن باید روزی صد بار به خودت بگویی من یک زنم و باید همیشه به احترام همسرم و به عشق بزرگترین تعهد آسمانی مان همان زیبای همیشگی بمانم و باشم!
📍یادت باشد بنیان زندگی ات به همین کوچک های بزرگی است که گاه بی تفاوت از کنارش رد می شوی...
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
🌷🌷🌷درس زندگی
روزی مردی فقیر، با ظرفی پر از انگور، نزد رسول الله آمد و به او هدیه داد،
رسول الله آن ظرف را گرفت و شروع كرد به خوردن انگور و با خوردن هر دانه انگور تبسمی میكرد ،
و آن مرد از خوشحالی انگار بال در آورده و پرواز میكرد،
اصحاب رسول الله بنابه عادت منتظر این بودند كه آنها را در خوردن شریك نماید و رسول الله همه انگورها را خورد و به آنها تعارفی نكرد .
آن مرد فقیر با خوشحالی فراوان از آنجا رفت .
یكی از اصحاب پرسید:
یا رسول الله عادت بر این داشتید كه ما را در خوردن شریك میكردید، اما این بار به تنهائی انگورها را خوردید!!
رسول الله لبخندی زد و فرمود :
دیدید خوشحالی آن مرد وقتی انگورها را میخوردم؟
انگورها آنقدر تلخ بود، كه ترسیدم اگر یكی از شما در خوردن تلخی نشان دهد خوشحالی آن مرد به افسردگی مبدل شود .
🌷🌷🌷
http://eitaa.com/joinchat/3344760855Cfb739a80b7
⚫️ رحلت پیامبر اکرم (ص) بر عموم مسلمانان تسلیت باد.
📚 مجموعه کتاب های سبک زندگی نبوی را بصورت رایگان دریافت کنید.
dte.bz/sabknabavi
@women92
سلام علیکم
همه چیز زود میگذره و تا چشم به هم بزنیم عمر هم به همین سرعت تموم میشه و ما میمونیم و "واحسرتا" که پس آقا جانمون چی شد!!!
در سخنرانی که در کنفرانس آمریکاییها داشتم بهشون گفتم: همه میگن یعنی تا بحال 313 نفر یار برای آقا جانمون جور نشده؟
بهشون گفتم ببینین آقا جانمون تنها ی یار که ازش یاد بکنه و عاشقش باشه و گاهی هم ی کاری براش بکنه که نمیخواد
آقا جانمون 313 تا عباس میخواد او 313 تا علمدار میخواد
در واقع او 263 تا عباس میخواد و 50 تا زینب
کسانی رو میخواد که تقواشون علمشون کمالاتشون مدیریتشون به اوجش رسیده باشه
الان پستی دشمنان ما به اوجش رسیده یعنی اونها برای ظهور آماده اند که آقا جانمون بیاد و دنباله اونها رو قطع کنه ولی آیا ما هم تقوامون به اوجش رسیده؟؟؟
پس ما برای ظهور آماده نیستیم. مشکل در اینه که آقا جانمون هنوز 313 تا لیدر نداره
همه منتظرن که دیگران برن به سمتی تا اونها هم دنبالش برن اما آقا جانمون نیاز به کسانی داره که خودشون ی جمعی رو سازماندهی کنن و به زیر پرچم ولایت قدم به قدم حرکت کنن و دیگران رو هم به همون سمت و سو بکشونن
بفرموده امام علی ع در نهج البلاغه , آقا جانمون نیاز به 313 تا یار داره که دو ویژگی داشته باشن:
1- کراروون (جنگجویانند): یعنی در همه زمینه ای رو فرم و پا در رکابند و آماده اند خصوصا آمادگیهای جسمی و رزمی دارن
2- المجدون فی طاعته: (کسانی که در طاعت و اطاعت خدا بسیار کوشایند) یعنی در همه زمینه ای گوش بفرمان خدایند و برای اونها امر, امر ولایته(امری لامرکم متبع: زیارت اربعین)
آیا ما اینطوری هستیم❓❓❓
خیییلی از ماها حتی در ی محیط کوچک خانوادگی یا در ی جمع کوچک تابع ولی امر اون خانواده یا جمع نیستیم!!!!
ما ها اصلا باید مثل خادمان اربعین دستمون رو سینه مون باشه و به والیان امر خود در هر محیطی با قلب, زبان و عمل مون مدام بگیم: "سمعا و طاعتا". ماها باید در مقابل تک تک اوامر ولی فقیه مون, حضرت آقا تابع محض باشیم
نمیدونم چی بگم. 😭میلیونها نفر به زیارت ابا عبدالله ع آمدن و سفر اربعین هم تمام شد و اما غربت آقا جانمون تموم نشد. 😭😭😭💔
❓واقعا عباس چطور عباس شد؟؟؟
آخه از همون اول که بدنیا آمد مادرش اونو دور سر حسین ع چرخوند و تو تک تک مراحل زندگی بهش تفهیم کرد که تو باید پروانه وار بدور حسین بچرخی. نه اینکه خودت برای خودت ی سری بشی تو سرهای دیگه. عباس با این باور بزرگ شد و نهایتا هم باذن الله ی سری شد بین سرهای بریده دیگه در دشت کربلا, اونم سر علمدار لشکر حسین ع
بله ماها عموما با اینکه مرتب دم از ولایت میزنیم و باید پروانه وار بدور شمع وحود ولایت پرواز کنیم ولی در واقع بدور منیت هامون در پروازیم وبه همین دلیل هم خیلی خسته و پریشانیم...
البته در این مورد باید درمحیطهای کوچک تمرین داشت . فرزند باید در مقابل والدینش ولایت مدار باشه, زن در مقابل همسرش, کوچکتر در مقابل بزرگترش و ....
اصلا هر جا 2 نفر جمع میشن یکی باید امام باشه و دیگری مامون والا رشته ها از هم گسسته میشه و همه چیز از هم می پاشه. همین طوریه که دست ماها هنوز حقیقتا به دامان ولایت نرسیده و آقا جانمون هم داره تاوانش رو پس میده😭😭😭💔
@women92
🔴 ذکری برای از بین رفتن غم از دل!
🔸اگر عمیقاً اعتقادات خود را پیش خودت یادآوری و مرور کنی، اندوه از دلت زدوده میشود و سرور جای آن ایجاد میشود! امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: کسی که به خدا اعتماد کند، خدا به او سرور میدهد و هر کسی به خدا توکل کند، خدا اُمورش را کفایت و اصلاح میکند. (کشفالغمه/۲/۳۴۶)
🔸امام رضا(ع) میفرماید: بهخاطر برخی مسائل غمگین شده بودم، پدرم به من فرمود: خدا را صدا بزن تا غم از دلت برود، و ذکر «یَا رَءُوفُ یَا رَحِیم» را زیاد بگو!( دعوات راوندی/۴۵)
🔸ذکر «یارئوف» اثر ویژهای در از بین بردن غم دارد! یک عارف بزرگوار میفرمود: وقتی دلتان گرفت و گرفتار شدید ذکر «یارئوف» را زیاد بگویید و با این ذکر به امام رضا(ع) متوسل شوید. گویا خدا وقتی بخواهد برای این ذکر شما اثری بگذارد کارتان را به امام رضا(ع) میسپارد!
🔸دربارۀ اثر اذکار در رفع مشکلات مختلف زندگی، کتاب انیس الصادقین نوشتۀ آیتالله یعقوبی، کتاب خوب و معتبری است. ذکرهایی هست که گرههای ما را باز میکند، دل را قرص میکند و ترس و نگرانی و اندوهِ بد را از دل میبرد، و بعد، تازه آدم شروع میکند به حال خوش معنوی پیدا کردن.
👤علیرضا پناهیان
👈متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/4028
@women92
💢فقیه و مجتهد زن؛ نیاز ضروری جامعه
✔️حضرت آیت الله خامنه ای:
🔹اعتقاد بنده این است که حتماً فقیه زن و مجتهد زن لازم داریم و گمان من این است که دماء ثلاثه و امثال اینها را غیر از زن هیچ کس نمیتواند فتوا بدهد. همه فتواها به نظر من بدون آگاهی از موضوع است. ماها همین طور از بَر فتوا میدهیم. زن محرممان یک چیزی به ما میگوید، اگر اهلش باشیم و دنبال کنیم، چیزی از موضوع میفهمیم، بعد ناگهان مسئلهای میآید، میبینیم که یک نوع دیگرش هم هست.
http://eitaa.com/joinchat/3344760855Cfb739a80b7
#حدیث_روزانه
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله :
«اِنّی تارِک فِیکُمُ الثَّقَلَیْن کِتابَ اللهِ وَ عِتْرَتی ما اِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِما لَنْ تَضِلُّوا»
من چیزی بین شما بر جای مینهم که اگر بدان چنگ بزنید بعد از من هرگز گمراه نخواهید شد، کتاب خدا (قرآن) و عترت اهلبیت ام ...
🔹️مسلم، صحیح:4/3، 18 به شماره 2408، چاپ عبد الباقی.
🔸️دارمی، سنن: 2/431 432.
🔹️ترمذی، سنن: 5/663، به شماره 37788
#حدیث_ثقلین
@women92
🔻حقانی معاون پژوهش جامعةالزهرا در گفتگو با خبرگزاری حوزه:
🔔 تمدید مهلت ارسال آثار به دومین همایش کتاب سال بانوان تا پایان آذر ۹۸
hawzahnews.com/news/869241
@women92
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
105 لغت ضروری انگلیسی
@women92
⭕️ هیچکس تحمل ظرفیت فکری مقام معظم رهبری را ندارد/ برای حل مسئله زن، لازم نیست فمنیست شویم
🔻نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در جلسه هماندیشی دانشجویان دانشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان:
◽️شهید مطهری به دیدار امام در پاریس رفتند و بنا بود درباره مسئله زن در انقلاب اسلامی با ایشان صحبت کنند. شهید مطهری در بازگشت گفتند که با کمال تعجب ، امامی که در حوزه مهجور و فراموششده نجف بودند، صدها برابر من و مجموعهای که در کنار من است، درباره مسئله زن درک، آگاهی و هوشیاری داشتند.
❓چرا در مسئله زن موفق نیستیم و چرا مسئله زن در ایران شکست خورده است. این یک عقبه دارد و آن هم این است که ما همواره در #اصلاحات در ایران با شکست مواجه شدهایم. از زمان مشروطه که یک جهش، انقلاب و حرکت جدی در نظام فکری سیاسی ایران آغاز شد، تا امروز شکست خوردهایم. در مشروطه عدهای از روحانیون، مخالف و عدهای موافق بودند و هر دو طرف هم افراط و تفریط میکردند و مشروطه شکست خورد. متدینین به مشروطه معتقد نبودند و روشنفکران، زیادهخواهی، افراط و تمامیتخواهی کردند و مشروطه موفق نشد.
◽️مسئله زن و مسئله شیعه و سنی نیز همینطور است. هیچکس تاب تحمل ظرفیت فکری مقام معظم رهبری را در کشور ندارد. رهبرانقلاب و امام بزرگوار، تا صد سال بعد ما فکر داشتند ولی ما میخواهیم از آنان #جلو بزنیم. در مسئله شیعه و سنی، آرزو میکنم فقط حرفهای ایشان را محقق کنیم ولی نمیتوانیم، چون ظرفیتش را نداریم. مقام معظم رهبری میفرمایند اهانت به مقدسات اهلسنت، حرام است. اگر همین سخن محقق شود، تمام مشکلات ما با اهلسنت حل میشود.
◽️ اگر امروز بخواهیم برای #زنان کشورمان یک حرکت حقیقی و اساسی کنیم تا زنان بتوانند به وضع مطلوب خودشان برسند، باید به #احکام_اسلامی نظر داشته باشیم و از آن الهام بگیریم. بین اسلامی که برخاسته از متون اسلامی، حقوق اسلامی، تکالیف اسلامی و رفتار رهبران درجه یک ما با زن از یک طرف و رفتار عموم با زن، صد و هشتاد درجه تفاوت وجود دارد.
◽️ بنده خبر دارم که امام راحل، شهید مطهری، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، آیتالله مصباح، مقام معظم رهبری و دیگر بزرگان چه رفتاری با همسران مکرمهشان داشتهاند و دارند.
◽️امام فرمودند مرد از دامن زن به #معراج میرود. اگر مرد به مقامی برسد که معراج باشد، یادتان نرود که پرورده یک زن است. مادر، اشرف اولاد آدم را برای رسیدن به اشرف لحظات تربیت میکند. لذا مهمترین مقام را دارد.
◽️برای حل مسئله زن، لازم نیست #فمنیست شویم. بلکه باید به اسلام مراجعه کنیم.
حل مشکل زنان، فقط اسلام است. فلان خانم فیلمساز فمنیست نمیتواند با ساخت چند فیلم، مشکل زنان ما را حل کند و فلان آقای نویسنده فمنیست هم با چند کتاب و تکه انداختن به اسلام نمیتواند مشکل زنان را حل کند. فقط باید با دقت و بصیرت و استفاده از رفتار علمای بزرگ اسلام که نمونه اجرای اسلام در خانهشان هستند و استفاده از متون اصلی اسلام، مسئله زن را حل کرد.
http://hawzahnews.com/news/869331
@women92
#روانشناسی #فردی
Part 1
ایسنا نوشت: یک روانشناس و مربی آموزش خانواده گفت: تحقیقات نشان میدهد که ۲۶ درصد مردم ایران نیازمند روانگران سلامت هستند و در بین جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال بهطور میانگین از هر ۴ ایرانی یک نفر مبتلا به مشکل اعصاب و روان است.
مژگان بنگر وقوع استرس را در ۲ حالت تفسیر و اظهار کرد: زمانی که عوامل و شرایط بیرونی فرد را در شرایطی قرار میدهند که از او انتظاراتی برود که فراتر از تواناییها، امکانات و منابع او است، فرد دچار استرس شده و پاسخی که شخص از نظر احساسی، عصبی و فیزیولوژیک باید به این توقعات و شرایط محیطی بدهد، باعث استرس در او میشود.
وی تصریح کرد: گرفتگی عضلات، تغییرات خلقی، افسردگی و اضطراب، خارش، خشکی دهان، صدای زنگ در گوش، افزایش ضربان قلب، تکرر ادرار، بیخوابی و کابوس، احساس خستگی و ضعف و ناتوانی از جمله موارد شایع در اختلالات ناشی از استرس است.
این روانشناس از ۶ مشخصه بارز و مهم استرس یاد کرد و گفت: بروز کهیر، آکنه و جوش روی پوست بدون سابقه آلرژی، ناپایداری وزن بدون دلیل هورمونی و رژیم غذایی، سردردهای شدید مانند میگرن، بیماریهای گوارشی همراه با درد در ناحیه معده همراه با احساس نفخ و طعم تلخ در دهان و در نهایت ریزش مو بی هیچ دلیل خاصی از نمودهای بارز وجود استرس در افراد است.
بنگر با بیان اینکه استرس در سلامت جسمی و روانی افراد و همچنین رفتار شهروندی تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: به این معنا که هر چقدر افراد در معرض تجربیات تلخ قرار گیرند، آسیب پذیری بیشتری پیدا میکنند که پیامد آن عصبانیت زیاد، کج خلقی، ناامیدی، ابهام در هویتیابی، جدا شدن از باورها و عقاید و درگیریهای خیابانی است.
وی با استناد به یک فرضیه جهانی، عامل اجتماعی را قویترین عنصر تشدیدکننده آسیب پذیری افراد در برابر استرس و حتی بیشتر از تاثیرات ژنتیکی و شخصیتی افراد دانست و افزود: رخدادهای زندگی، شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نقش ویژهای در افزایش استرس دارند، طلاق، فقر، عدم دسترسی به منابع آموزشی مناسب، عدم دستیابی به امنیت و بیکاری از عوامل بسیار مهم استرس در شرایط کنونی اقتصادی جامعه ایران محسوب میشود.
این روانشناس با اشاره به اینکه بیماریهای اعصاب و روان از جمله مهمترین آنها استرس و اضطراب، بعد از حوادث، بهطور مشترک با بیماریهای قلبی و عروقی رتبه دوم خدمات درمانی را به خود اختصاص دادهاند، بیان کرد: تحقیقات نشان میدهد که ۶.۲۳ تا ۲۸ درصد مردم ایران نیازمند روانگران سلامت هستند و بهطور میانگین در بین جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال در ایران از هر ۴ نفر یک فرد به این مشکل مبتلا است.
بنگر درباره ارتباط استرس با سایر بیماریها یادآور شد: بیماریهایی چون سرطان، چاقی، فشارخون بالا، کلسترول، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و بیماریهای مربوط به نقص سیستم ایمنی به طور قابل توجهی وابسته به استرس است.
وی با بیان اینکه استرس، رفتارهای پرخطر را افزایش میدهد، گفت: استفاده از قلیان، الکل و روابط جنسی ناایمن که در منطقه توریستپذیر و چند فرهنگی مانند مازندران بسیار بالا است، از پیامدهای استرس محسوب میشود.
┄┄┅━❅✍❅━┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
#معرفی_کتاب 📚
📖 نام اثر : بانوی تراز در گفتمان امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری
✍ نویسنده : سعید صلح میرزایی
🖇 ناشر : زاد اندیشه
نوبت چاپ : ششم / تابستان 1397
این کتاب، شامل نه بخش است: ⤵️
⚜ بخش اول این کتاب به کلیاتی درباره زن و نقش آن در #جامعه اختصاص یافته و بخش دوم با معرفی #الگوهایی چون فاطمه ی زهرا س و حضرت زینب س و بانوان بزرگوار دیگر، زن تراز جامعه اسلامی را به همگان نشان میدهد. 😇
⚜ در بخش سوم، زن در اسلام مورد بررسی قرار گرفته است و از سه فصل #کرامت زن در اسلام، عرصه های فعالیت زن در اسلام و #حجاب و #عفاف تشکیل یافته است.🌱
⚜ عناوین بخشهای چهارم تا هفتم عبارتند از : زن در غرب، جنایات #طاغوت به زنان، تاثیر #انقلاب اسلامی بر زنان و نقش زنان در انقلاب اسلامی.💥
⚜ بخش هشتم که رسالتها و #وظایف زنان را در دستور کار خود قرار داده از هفت فصل تشکیل شده : وظایف معنوی، وظایف علمی، وظایف انقلابی، وظایف اجتماعی، #همسرداری و حفظ خانواده، رسالت مادری و دیگر وظایف.💫
⚜ کتاب با بخش نهم به پایان می رسد که اختصاص به مسئولیتهای مسئولان و اقشار مختلف در برابر زنان دارد.💯
🌸 @women92
اگر خاموش باشی
تا دیگران به سخنت آرند،
بهتراز اینست که سخن گویی،
تا دیگران خاموشت کنند...!
سقراط
.https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
✅ تئوری سوسک در توسعه شخصی
Cockroach Theory for self development
”در یک رستوران، یک سوسک ناگهان از جایی پر می زند و بر روی یک خانمی می نشیند. آن خانم از روی ترس شروع به فریاد می کند. وحشت زده بلند می شود و سعی می کند با پریدن و تکان دادن دست هایش سوسک را از خود دور کند.
واکنش او مسری بود و افراد دیگری هم که سر همان میز بودند وحشت زده می شوند. بالاخره آن خانم موفق می شود سوسک را از خود دور کند.
سوسک پر می زند و روی خانم دیگری نزدیکی او می نشیند. این بار نوبت او و افراد نزدیکش می شود که همین حرکت ها را تکرار کنند! پیشخدمت به سمت آنها میدود تا کمک کند. در اثر واکنش های خانم دوم، این بار سوسک پر می زند و روی پیشخدمت می نشیند.
پیشخدمت محکم می ایستد و به رفتار سوسک بر روی لباسش نگاه می کند. زمانی که مطمئن می شود، سوسک را با انگشتانش می گیرد و به خارج رستوران پرت می کند.
در حالیکه قهوهام را مزه مزه می کردم، شاهد این جریان بودم و ذهنم درگیر این موضوع شد. آیا سوسک باعث این رفتار هیستریک شده بود؟ اگر اینطور بود، چرا پیشخدمت دچار این رفتار نشد؟ چرا او تقریباً به شکل ایده آلی این مسئله را حل کرد، بدون اینکه آشفتگی ایجاد کند؟
این سوسک نبود که باعث این نا آرامی و ناراحتی خانم ها شده بود، بلکه عدم توانایی خودشان در برخورد با سوسک موجب ناراحتیشان شده بود.
من فهمیدم این فریاد پدرم، همسرم یا مدیرم بر سر من نیست که موجب ناراحتی من می شود، بلکه ناتوانی من در برخورد با این مسائل است که من را ناراحت می کند.
این ترافیک بزرگراه نیست که من را ناراحت می کند، این ناتوانی من در برخورد با این پدیده است که موجب ناراحتیم می شود. من فهمیدم در زندگی نباید واکنش نشان داد، بلکه باید پاسخ داد. آن خانمها به اتفاق رخ داده واکنش نشان دادند، در حالیکه پیشخدمت پاسخ داد. واکنش ها همیشه غریزی هستند در حالیکه پاسخ ها همراه با تفکرند.
این مفهوم مهمی در فهم زندگی است. آدمی که خوشحال است به این خاطر نیست که همه چیز در زندگیش درست است. او به این خاطر خوشحال است که دیدگاهش نسبت به مسائل درست است.”
http://eitaa.com/joinchat/3344760855Cfb739a80b7
👇🏻🧠👇🏻
@women92
🔻چه کسی «تبر» را به دست «سحر» داد؟
دختری که با نام «#سحر_تبر» در شبکه های اجتماعی مشهور شده بود دستگیر و مصاحبه اش از صداو سیما پخش شد. در این جا به درست یا نادرست بودن انتشار این مصاحبه، یا اتهاماتی که برای او ذکر شده کاری ندارم، ولی از نگاهی کلان تر و از منظر «#اخلاق_فناوری_اطلاعات» (#اخفا) بررسی آن را لازم می دانم.
✅«سحر» تنها کسی نیست که از فضای مجازی برای مشهور شدن، کسب درآمد، یا خودنمایی استفاده کرده است. هم اکنون در شبکه های اجتماعی ده ها پسر و دختر دیگر هر کدام به شیوه های مختلف مشغول انجام همان کارهایی هستند که او انجام می داد. بنابراین، مسئله او را نباید به وضعیت یک فرد خاص کاهش دهیم، بلکه بایستی به عنوان یک «#نمونه» از رفتارهای برخی از نوجوانان و جوانان مان در فضای مجازی از جهات مختلف، و از جمله از منظر اخلاقی، مورد آسیب شناسی قرار دهیم.
✅ درست است که هر کسی به میزان رشد و سلامت روحی وروانی و عقلی که دارد باید در برابر رفتارهای خود در فضای مجازی از نظر اخلاقی مسوولیت پذیر و پاسخ گو باشد، و کسی چون سحر هم از این قاعده مستثنی نیست، ولی اگر رفتار کسانی چون او را در این فضا نادرست می دانیم نباید از #عوامل «#زمینه_ساز» یا «#تشویق_کننده» این رفتارها غافل شویم. بنابراین، در کنار مصاحبه با سحر باید با چند گروه دیگر هم مصاحبه کنیم؛ کسانی که کم کاری، غفلت یا تغافل آنها موجب می شود که تبر به دست سحرهای فضای مجازی بیافتد.
🔻1. باید از #خانواده او سوال کرد که چه اندازه بر رفتار فرزندتان در فضای مجازی نظارت داشتید؟ آیا محیط خانواده به گونه ای بود که فرزندتان از نظر اخلاقی و روحی و روانی در امنیت باشد و نیازی به جبران کمبود های خود در فضای مجازی نداشته باشد؟ اگر خودتان مشوق و یاور او در کارهایش نبودید، چه اندازه با او درباره پیامد رفتارهایش در این فضا صحبت کردید؟
🔻2. باید از #متصدیان تربیت اخلاقی، مبلغان دینی، مدیران رسانه ها، و مسوولان سازمان های فرهنگی و تبلیغی و آموزشی، و نهادهای مرتبط با #فضای_مجازی سوال کرد چند ساعت برای افزایش «سواد رسانه ای» سحرهای مجازی وقت گذاشته اید، چند کتاب و مقاله و برنامه آموزشی جذاب برای راهنمایی آنها جهت اخلاقی زیستن در این فضا تهیه کرده اید؟ آیا به کاربران جوان و نوجوان فضای مجازی درباره «اخلاقِ عضویت»، »اخلاقِ کامنت گذاری»، «اخلاقِ لایک کردن»، و «اخلاقِ فوروارد مطالب» آموزش های لازم را داده اید تا دراین جاده لغزنده پای شان نلغزد؟
🔻3. باید از همه #کاربرانی که در صفحات و کانال های این افراد #عضو می شوند، زیر مطالب شان کامنت می گذارند، و پیام های آنها را #لایک و #فوروارد کنند باید پرسید آیا تاکنون به مسوولیت اخلاقی خود در این زمینه توجه کرده اید؟ آیا می دانید که در برابر پیامدهای کارهای آنان شما هم باید پاسخ گو باشید؟ چرا که یکی از مهم ترین اهداف نوجوانان و جوانانی که در شبکه های اجتماعی به رفتارهای نامتعارف دست می زنند «دیده شدن» و کسب مقبولیت و محبوبیت است؛ البته این کار اگر به کسب درآمد هم منتهی شود که چه بهتر. از این رو هرچه ممبرها و فالوئرهای آنها بیشتر شود برای تداوم رفتارهای خود و شکستن مرزهای اخلاق، جرات و جسارت بیشتری پیدا می کنند.
🔻4. باید از کسانی که سحرهای مجازی را #ابزاری برای تبلیغات و #درآمدزایی می کنند پرسید در مقابل درآمدی که کسب می کنید، آیا می توانید ضررهایی که به فرهنگ و اخلاق جامعه، و حتی به روح و روان و زندگی این افراد وارد می شود، جبران کنید؟
✅ شبکه های اجتماعی در حال تربیت نسلی جدید است که نگرش ها و مناسبات اخلاقی شان با گذشته #متفاوت است. بنابراین در صورت بی توجهی به پرسش هایی که در بالا گفته شد باید هر لحظه منتظر غرق شدن کشتی ای باشیم که سحرها با تبر به جانش افتاده اند.
#حسینعلی_رحمتی
4 آبان 1398
🔻لطفا نظرتان را درباره این مطلب بیان کنید 👇👇
@women92