هدایت شده از ،
#پاسخ برخی از صاحب نظران بر اشکالی که بر آن ها وارد شده است:
📝در ابتدا لازم است از شما نیز در جهت اشکال گرفتن بر پاسخی که بیان شد، تشکر نمود🌹؛
🔍لکن نسبت به آن چه که فرمودید، گفته می شود:
😉نسبت به این که #آیا الفاظ نمازِ میّت، توقیفی هستند یا خیر؟ به خصوص در جایی که باید به جمع خوانده شود، یک #مساله_فقهی است که ما درصدد حلّ آن مساله نمی باشیم؛
👌در حقیقت آن چه که ما عُهده دار آن بوده ایم، بیان وجه ادبی چنین استعمالی بود.
☝️و به نظر می رسد، توجیهی که مطرح کردید، اشکال دارد چرا که معانی مستعمَلِ ابواب مزید، سماعی و تابع استعمال های ثابت شده عرب است و برای باب #تفعیلِ سَجَّی، معنای لازمی،
آن هم به نحوی که مطرح کردید (یعنی این که فرمودید: هم معنای باب تفعُّل است)، ذکر نشده است.
😘این اشکال با رجوع به کتب لغت نیز تقویّت می گردد زیرا در لغت تصریح شده است به این که میّت، معنای متعدی یعنی پوشاندن میت، دارد؛
🙃به همین جهت قیاس نمودنِ مادّه های دیگر (که معنای لازمی دارند به معنای باب تفعُّل) به مادّه {سَجَی} در مساله ای که تابع سماع است وجهی ندارد.
💢💯#کپی با ذکر منبع و #فوروارد مجاز است.
✳️ ❌ ✳️
http://eitaa.com/joinchat/3330867217C71996cac28
✳️ ❌ ✳️
هدایت شده از ،
#پاسخ_شُبهه شماره #سوّم:
📝با توجّه به ظهورِ کلمه { #المُسَجّون} در اسم مفعول بودن یعنی { #المُسَجَّون}، لذا می بایست این کلمه به صورت مفتوحُ الجیم، خوانده می شد لکن متکلّم به هر دلیلی، از اسم مفعول بودنِ آن اعراض نموده و آن را به صورت اسم فاعل خواندند و از طرفی از حیث ادبیات علم عرب، هیچ گونه اشکال ادبی ای را در پی ندارد تا در نتیجه حکم به غلط بودنِ نماز شود به این صورت که:
👈 اسم فاعلِ کلمه { #المُسَجّون}، { #المُسَجِّیُون} -به کسر جیم- بوده است و طبق قاعده صرفی که در آن گفته شده است: {هر یک از واو و یاء چنانچه عین الفعل یا لام الفعل و در اثناء کلمه و مضموم یا مسکور باشد و حرف پیش از آن، مضموم یا مکسور باشد، حرکت آن پس از سلب حرکت ما قبل، به ما قبل داده می شود}، تبدل به { #المُسَجُّیون} می شود و سپس طبق قاعده 《۱۰》، {یاء} حذف می شود و سپس در نهایت تبدیل به { #المُسَجُّون} -به ضمّ جیم- می گردد و در نتیجه از آن جا که این کلمه در باب ثلاثی مزید #تفعیل رفته است: {سَجَّی، یُسَجِّیُ، تَسجِیَهً} و از طرفی به اعتراف اهل ادب، می توان از باب #تفعیل، اراده #تفعُّل نمود همانند {فکَّرَ} -باب تفعیل- به معنای {تَفکَّرَ} -باب تفعُّل- لذا طبق مبنای کسانی که ورود موادّ در ابواب ثلاثی مزید را جایز دانسته اند و استعمال آن ها را قیاسی بر شمرده اند کَمَا مَرَّ، در ما نحن فیه گفته می شود: از مادّه { #المُسَجُّون} اراده باب #تفعُّل شده است یعنی کَفَن شده.
💢💯#کپی با ذکر منبع و #فوروارد مجاز است.
✳️ ❌ ✳️
http://eitaa.com/joinchat/3330867217C71996cac28
✳️ ❌ ✳️
هدایت شده از ،
#نقدِ پاسخ فوق:
🌹تشکر بابت نقدی که وارد کردید🌹
❤️📝در پاسخ از اشکالِ اوّلی که فرمودید یعنی این که {مساله الفاظ نمازِ میّت، توقیفی است یا خیر، یک مساله فقهی است}، باید گفته شود:
👈 از طرح مساله توقیفی بودنِ اذکار، درصدد استفاده این مطلب بوده ایم که نمی توانید از جانب خود، مقتضای حالی را بر این اذکار وارد کرده و به این اعتبار الفاظ موجود در ادعیّه را به کار ببرید و با این نگاه، کلام را معنا کرده و بر عهده متکلّم بگذارید کما این که در اذکار صلات یومیّه نیز این چنین است.
❤️📝امّا نسبت به اشکالِ دوّمی که فرمودید یعنی این که {و امّا به نظر می رسد توجیهی که مطرح کردید، اشکال دارد چرا که معانی مستعمَلِ ابواب مزید، سماعی و تابع استعمال های ثابت شده عرب است} باید گفته شود:
👈به نظر می رسد، ایراد دوّم شما، وارد نمی باشد چون:
#اوّلاً سماعی بودنی که شما مطرح کردید تک مبنای موجود در معانی ابواب نیست و مبنای مخالف در مساله موجود است کَمَا مَرَّ که به اعتقاد ما نیز مطابق تحقیق همین مبنای مخالف، درست است که مطابق این مبنا، انحصار استعمال و به کارگیری صِیغ موجود در موادّی که از جانب عرب به کار رفته شکسته شده و تعمیم می یابد.
#ثانیاً مگر علماء در مواردی مثلِ {فکّر} به چه نحو، به این مطلب رسیدند که این کلمه در معنای #تفعُّل به که برده شده است؟! مگر خلاف ظاهر نبودند؟!
🙏ولی با این وجود به عنوان یک امر کلّی و به عنوان یکی از معانی رایج باب #تفعیل پذیرفته شدند. یعنی همین مقدار که مانوس با کلام عرب باشد کفایت می کند.
#جمع_بندی مطلب:
🔵 در خصوص به کارگیری موادّ در هیئات ابواب مزید، دو جهت وجود دارد: #یکی این که مادّه ای در باب های مزید به کار برده شود و #دیگر این که در آن باب چه معنایی از آن مادّه اراده شود.
👥عدّه ای در هر دو جهت، قائل به انحصار در سماع از عرب شده اند و در مقابل عدّه ای دیگر چنین انحصاری را نپذیرفتند کما سَبَقَ.
📚بنابراین مطابق مبنای دوّم، آن چه که مدار این بحث را تشکیل می دهد، اُنس اهل محاوره با به کارگیری مادّه ای از موادّ در صِیغ ابواب مزید در جهت تفهیم معنایی از معانی آن ابواب می باشد فلذا با حفظ این نگاه، از آن جا که اراده معنا از لفظ تابع اراده متکلّم است و وقتی معنای لازم برای باب #تفعیل به اثبات رسید، نمی توانید برای تعیین مراد متکلّم تعیین تکلیف کنید بلکه او می تواند از معانی ثابت شده برای این باب استفاده کند و لو این که در هیچ کتابِ لغتی استعمال این مادّه خاصّ در این جهت نقل نشده باشد.
💢💯#کپی با ذکر منبع و #فوروارد مجاز است.
✳️ ❌ ✳️
http://eitaa.com/joinchat/3330867217C71996cac28
✳️ ❌ ✳️
5.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اشک و انتظار شهریار ....
@Habibollah_Babai
هدایت شده از درس اخلاق
#فهرست_مطالبِ کانال درس اخلاق:
@dars_akhlaq
👥رفقا:
👈تصمیم بر آن شد که:
🔺مطالبی که در کانال درس اخلاق بارگذاری شده اند را #فهرست_بندی نماییم لذا تا بدین جا مطالبی که تنظیم شده اند به شرح ذیل هستند:
۱) فهرست #اوّل: درس اخلاق آیت الله مرحوم #استاد_مشکینی (ره):👇
🔸 https://eitaa.com/dars_akhlaq2/356
۲) فهرست #دوّم: درس اخلاق مقام معظّم رهبری_#صوتی:👇
🔸 https://eitaa.com/dars_akhlaq2/363
۳) فهرست #سوّم: درس اخلاق مقام معظّم رهبری_#تصویری:👇
🔸 https://eitaa.com/dars_akhlaq2/373
۴) فهرست #چهارم: آیت الله مصباح یزدی:👇
🔸 https://eitaa.com/dars_akhlaq2/382
۵) فهرست #پنجم: شرح زیارتِ آمین الله حجّت الاسلام و المسلمین دکتر مدبر:👇
🔸 https://eitaa.com/dars_akhlaq2/387
👏البته شایان ذکر است که ان شا الله در ادامه به فهرست بندی #تمامِ_مطالبِ مهمّی که در این کانال موجود می باشند، خواهیم پرداخت.
💢 #اهداف کانال درس اخلاق:👇
🔍 https://eitaa.com/dars_akhlaq/6192
❌💯 #استفاده از طرح موجود و مطالب مذکور در این کانال، #فقط با ذکر منبع #مجاز است.
🔍 لینک_کانال: #فِهْرِسٺ_مَطَاْلب
╭═ঊঈ🔻پیشنهادِ عضویّت🔻ঊঈ═
🔘 eitaa.com/joinchat/3841589265C7f79dcd393
╰═ঊঈ🔺پیشنهادِ عضویّت🔺ঊঈ═
هدایت شده از درس اخلاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری
🔴 مجموعه درس اخلاق 🔴
💐🎙 #مقام_معظم_رهبری
💢موضوع:آثار یاد کردن #مرگ
🌹 بسیار زیباست 👌👌
#پیشنهادویژه_دانلود 💯💯💯
═══✼🍃🌹🍃✼══
🔴کــانال درس اخلاق
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
هدایت شده از درس اخلاق
🔴 با حرف نمی شود ❗️
ما هنوز خدا را نمی شناسیم؛ منشأ آن این است که آلوده هستیم . اگر می خواهی خدای تعالی به تو کمک کند و از برکات خدا کمال استفاده را بکنی با حرف نمی شود. در خلوت و جلوت باید محرّمات الهی را ترک کرد.باید توطئه ها،درغگویی ها ، تهمت ها ، کم فروشی ها، کلا گذاری ها ، و شیطنت ها را که اسمش را عقل گذاشته ایم کنار بگذاریم.
[ آیت الله بهاء الدینی ، شهره آفاق ، قم هنارس ، چاپ دوم ، 1390 ، ص 42 ]
#اخلاق
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
هدایت شده از بیداری ملت
AUD-20200406-WA0000.mp3
6.07M
🔴بسیار زیبا / آهنگ استاد علیرضا افتخاری برای شهیدحاج قاسم سلیمانی از شعرهایی که خود سردار می خواندند.
▪️متن اشعار
تو مکن تهدیدم از کشتن که من
تشنهٔ زارم به خون خویشتن
گر بریزد خون من آن دوسترو
پایکوبان جان برافشانم برو
رقص و جولان بر سر میدان کنند
رقص اندر خون خود مردان کنند
چون جهند ازدستِ خوددستی زنند
چون رهند از نقصِ خودرقصی کنند
می رسد آوازِ عشق از چپ وراست
منطق الطیرِ سلیمانی کجاست
مطربان چون از درون دف میزنند
بحرها در شورشان کف میزنند
تو نبینی لیک بهرِ گوششان
برگها بر شاخه ها هم کفزنان
▪️حاج قاسم ماه رمضان سال گذشته در مراسم سخنرانی افطاری در منزلشان(بیت الزهرا(س) کرمان) در حال گریه اشعاری از مولانا بامضمون اشتیاق و استقبال از مرگ را خوانده بودند.یکسال نگذشت که این آرزو برآورده شد. روحش شاد که عاشق پر کشیدن بود.
✍"محمدصالحی"
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13