نکته تفسیری صفحه ۴۰:
طالوت و جالوت ـ1:
پس از درگذشت موسی علیه السلام ، بنی اسرائیل دین خدا را تغییر دادند و از فرمان پروردگارشان سرپیچی کردند. در میان آنان، پیامبری به نام «ارمیا» بود که آنها را به کارهای نیک امر می کرد و از کارهای زشت نهی می فرمود؛ ولی آنها از او اطاعت نمی کردند. آنان به سبب نافرمانیشان از ارمیا مجازات شدند و شخصی خونخوار و ستمگر به نام جالوت بر آنان مسلط شد. جالوت، مردان قوی و جنگاور آنان را کشت و اموالشان را از آنان گرفت و زنانشان را برای کنیزی نگه داشت و بقیه ی مردان را از سرزمینشان بیرون کرد. بدین ترتیب، مدّت ها بنی اسرائیل با بدبختی زندگی کردند؛ تا اینکه روزی از اوضاع فلاکت بارشان به پیامبر زمانشان اشموئیل شکایت بردند و گفتند: «از خدا درخواست کن برای ما فرمانده ای قرار دهد تا در راه خدا جهاد کنیم و حقمان را از جالوت بگیریم.» پیامبرشان پرسید: «اگر چنین فرمانده ای برایتان مشخص شد و جهاد بر شما واجب شد، قول می دهید که طفره نروید و با تمام توان جهاد کنید؟» آنها گفتند: «ما چه بهانه ای داریم که جهاد نکنیم؛ در حالی که دشمن، ما را از سرزمینمان بیرون رانده و از زن و فرزندانمان دور کرده است؟» خداوند امّا به آن پیامبر خبر داد که بیشتر آنان به جنگ پشت می کنند، و همین اتّفاق هم افتاد. سرانجام پیامبرشان به آنان گفت: «خداوند، طالوت را فرمانده شما قرار داده است.» بنی اسرائیل از این موضوع خشمگین شدند و گفتند: «او کجا و فرمانده ی ما کجا؟! خود ما که برای فرمانده ای شایسته تریم. او نه مال و ثروتی دارد، نه دودمان معروف و پرافتخاری.» پیامبرشان در پاسخ گفت: «خداوند او را بر شما ترجیح داده و به او دانش فراوان و نیروی جسمی زیادی بخشیده است.»
آری، ملاک رهبری جامعه یا فرمانده ی نظامی، داشتن ثروت یا دودمان معروف و پرافتخار نیست؛ زیرا اینها ربطی به لیاقت خود فرد ندارد؛ بلکه رهبر یک جامعه یا فرماندۀ یک لشگر باید صاحب علم و آگاهی باشد تا سعادت جامعه را تشخیص دهد و از نظر ظاهری، دارای قدرتی مناسب باشد تا بتواند جامعه را به سمت اهداف عالی پیش ببرد و در مقابل ستمکاران و متجاوزان ایستادگی کند. طالوت که در ظاهر ثروت زیاد و دودمان معروفی نداشت، به سبب داشتن این دو ویژگی، به رهبری بنی اسرائیل انتخاب شد. اشموئیل برای اینکه به بنی اسرائیل ثابت کند انتخاب طالوت از سوی خدا بوده است، به آنان گفت: «نشانه ی فرماندهی او این است که «صندوق عهد» در حالی که فرشتگان آن را حمل می کنند، نزد شما خواهد آمد.» این همان صندوقچه ای بود که مادر موسی از ترس فرعونیان، موسی را در آن نهاد و در رود نیل رها کرد. این صندوق همیشه در میان بنی اسرائیل بود و به آن احترام می گذاشتند و از آن برکت می جستند و موسی در هنگام وفات، الواح تورات و زره اش را در آن قرار داد؛ ولی گناه بنی اسرائیل و بی احترامی آنها به آن صندوق باعث شد که خدا آن صندوق را از میانشان بردارد، و آنها که تا آن زمان در عزّت و آزادی زندگی می کردند، توسط جالوت خوار و ذلیل شدند. [1]
[1] . اقتباس از روایتی از امام باقر(ع) ، تفسیر المیزان ، ج2 ، ص297
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🔴یک نکته از #قرآن :
کارمند #بانک یکبار از مشتری پول میگیرد و یکبار پول میدهد، نه وقتی که #پول میگیرد خوشحال است و نه وقتی میپردازد ناراحت است. زیرا میداند #امانتداری بیش نیست.☺️🤷♂
قرآن میفرماید آنگونه باشید که اگر چیزی از دست دادید #تأسف نخورید و اگر چیزی به دست آوردید #سرمست نشوید.
✍استاد قرائتی، حدید آیه ۲۳
#در_محضر_قرآن
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
⭕️چرا هنگام دعا دست به سوی آسمان بلند میکنیم و پس از آن دستها را به صورت میکشیم؟
پاسخ این پرسش در #قرآن و روایات آمده است که در ذیل بیان میشود:
🔅1. رزق انسان در آسمان است.
در قرآن کریم به یکی از نشانههاى عظمت پروردگار اینگونه اشاره شده است: «رزق شما و آنچه به آن وعده داده میشوید، در آسمان است».
اگرچه در برخی از منابع تفسیری «رزق» در این آیه به دانههاى حیاتبخش باران تفسیر شده است که منبع هر خیر و برکت در زمین است، اما این معنا میتواند یکى از مصداقهاى روشن آیه باشد، و رزق مفهوم گستردهای دارد. و معنای دیگر «آسمان» در این آیه شریفه؛ عالم غیب و ما وراء طبیعت و لوح محفوظ است که رزق انسانها از آنجا مقدّر میشود.
🔅 2. امام علی (ع) میفرماید:«هر وقت از نماز فارغ شدید دستهاى خود را به سوى آسمان بلند نمایید براى دعا کردن»
شخصی از آنحضرت پرسید: اى مولاى من! آیا خداوند در هر مکان و جهتى نیست؟ امام(ع) فرمود: «بله». پرسید: پس چرا باید دستهاى خود را به طرف آسمان بلند کنیم؟ امام(ع) فرمود: «مگر آیه "وَ فِی السَّماءِ رِزْقُکُمْ وَ ما تُوعَدُونَ" را قرائت نکردهاى! روزى باید از محلش طلب شود و محل آن آسمان است که خداوند بیان فرموده؛ چه باران از آسمان نازل میشود و به سبب آن از زمین قوت خلایق روئیده و بیرون میآید».
🔅 3. وقتی انسان دست به دعا برداشت، مستحب است آنرا بر سر و صورت خود بکشد، برای اینکه لطف خدا شامل این دست میشود و دستی که عطای الهی را دریافت کند، گرامی است، بنابراین، خوب است آنرا به سر و صورت بکشد. چنانکه در این زمینه امام صادق(ع) فرمود: «هیچ بندهاى دست به درگاه خداى عزیز جبار نگشاید جز اینکه خداى عزّوجلّ شرم کند که آنرا تهى بازگرداند تا اینکه به مصلحت خود چیزی از فضل رحمتش در آن بنهد، پس هرگاه یکى از شماها دعا کرد تا دستش را به سر و روى خود نکشید، آن را پس نکشد».
🤲اللهم عجل لولیک الفرج و اجعلنا من اعوانه وانصاره و واحفظ قائد نا امام سیدعلی خامنه ای 🤲
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قیام ۱۹ دی یا قیام خونین مردم قم، تظاهرات اعتراضی مردم و طلاب قم در سال ۱۳۵۶ش، نسبت به چاپ مقاله «ایران و استعمار سرخ و سیاه» در روزنامه اطلاعات که در آن مطالبی علیه امام خمینی نوشته شده بود. آن اعتراضها از ۱۸ دی آغاز و تا ۲۰ دی ادامه داشت ولی اوج اعتراضها ۱۹ دی بود که به درگیری با پلیس انجامید و عدهای کشته و زخمی شدند. این قیام را سرآغاز قیامهای بعدی علیه رژیم پهلوی دانستهاند که در نهایت منجر به انقلاب اسلامی ایران شد.
منشا و علت اصلی قیام را چاپ مقاله «ایران و استعمار سرخ و سیاه» دانستهاند که با هدف تخریب وجهه امام خمینی، ایشان را عامل ارتجاع و مسئول واقعه ۱۵ خرداد شمرده بود.
روز ۱۹ دی ماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان #قیام_خونین_مردم_قم نامگذاری شده است.
#امامخمینی
#قیام۱۹دیماه
#استعمارستیزی
#ایرانمقتدر
#شاخصهتقلیدوحساسیتبهنظاموولایتفقیه
صفحه ۴۱ مصحف شریف
سوره مبارکه بقره
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_5771723948836259300.mp3
1.67M
🔸ترتیل صفحه 41 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
_مقام سه گاه - صبا
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 2
سوره مبارکه البقرة
صفحه 41
فَلَمَّا فَصَلَ طَالُوتُ بِالْجُنُودِ قَالَ إِنَّ اللَّهَ مُبْتَلِيكُمْ بِنَهَرٍ فَمَنْ شَرِبَ مِنْهُ فَلَيْسَ مِنِّي وَمَنْ لَمْ يَطْعَمْهُ فَإِنَّهُ مِنِّي إِلَّا مَنِ اغْتَرَفَ غُرْفَةً بِيَدِهِ ۚ فَشَرِبُوا مِنْهُ إِلَّا قَلِيلًا مِنْهُمْ ۚ فَلَمَّا جَاوَزَهُ هُوَ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ قَالُوا لَا طَاقَةَ لَنَا الْيَوْمَ بِجَالُوتَ وَجُنُودِهِ ۚ قَالَ الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُمْ مُلَاقُو اللَّهِ كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ مَعَ الصَّابِرِينَ (249)
پس هنگامى که طالوت با لشکريانش [از شهر ]جدا شد گفت: همانا خدا شما را به وسيله نهرى آزمايش مى کند، پس هر کس از آن آشاميد از من نيست، و هر کس از آن چشيد او حتماً از من است مگر کسى که يک کف با دست خود بگيرد پس جز اندکى از آنان [همگى ]از آن آشاميدند، و چون او و کسانى که با او ايمان آورده بودند از نهر گذشتند گفتند: ما امروز در برابر جالوت و لشکريانش طاقت [مقاومت ]نداريم، [امّا ]کسانى که يقين داشتند به لقاى خدا مى روند گفتند: چه بسا گروهى اندک که به اذن خدا بر گروهى بسيار غلبه کرده اند، و خدا با صابران است. (249)
وَلَمَّا بَرَزُوا لِجَالُوتَ وَجُنُودِهِ قَالُوا رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ (250)
و هنگامى که با جالوت و لشکريانش روبرو شدند گفتند: پروردگارا! صبرى [عظيم] بر ما فرو ريز و قدمهايمان را ثابت بدار و ما را بر گروه کافران پيروز کن. (250)
فَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ وَقَتَلَ دَاوُودُ جَالُوتَ وَآتَاهُ اللَّهُ الْمُلْكَ وَالْحِكْمَةَ وَعَلَّمَهُ مِمَّا يَشَاءُ ۗ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعَالَمِينَ (251)
پس آنان را به اذن خدا شکست دادند، و داود و جالوت را کشت، و خدا فرمانروائى و حکمت به او داد و از آنچه مى خواست به وى تعليم کرد; و اگر خدا [شرّ ]بعضى از مردم را به وسيله بعضى ديگر دفع نمى کرد زمين تباه مى شد، ولى خدا صاحب فضلى [بزرگ ]بر جهانيان است. (251)
تِلْكَ آيَاتُ اللَّهِ نَتْلُوهَا عَلَيْكَ بِالْحَقِّ ۚ وَإِنَّكَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ (252)
اينها آيات خداست که به حقّ بر تو مى خوانيم، و به راستى تو از جمله رسولانى. (252)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd