مسلمان بمیریم
🔸️مرحوم حاج میرزا عبدالعلی تهرانی میفرمودند: «زمانی که جوان بودم مراتب عالی معرفت را از خدا میخواستم و به مراتب پایین معرفت توجهی نمیکردم؛ همواره از خدا میخواستم که من را به جوار و قرب و رضوان خودش برساند؛ اما اکنون که پیر شدهام از خدا میخواهم که من را مسلمان بمیراند.»
🔸️مومن از دنیا رفتن آسان نیست. فکر، عقیده، ایمان، رفتار و اعمال انسان، همواره در معرض تحول و تزلزل است. ممکن است فردی با شبههای ایمان خود را از دست بدهد.
🔸️پس جا دارد که از خدا بخواهیم اکنون که ما را هدایت کرده ای، ما را در این راه ثابت قدم بدار! اگر انسان پیش از مرگ دچار تردید شود همه اعمال صالح او از بین میروند.
🔸️قرآن کریم میفرماید:«وَمَنْ يَرْتَدِدْ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَيَمُتْ وَهُوَ كَافِرٌ فَأُولَٰئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ ۖ وَأُولَٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ» و هر کس از شما از دین خود برگردد و به حال کفر باشد تا بمیرد، چنین اشخاصی اعمالشان در دنیا و آخرت ضایع و باطل گردیده و آنان اهل جهنم اند.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
#ادبستان_نماز
نماز حصاری در مقابل مکر شیطان است
نماز کلید تمام گنجینه های دنیا و آخرت است.
نماز سر چشمه نیکی ها و جاری شدن زیبایی ها در جویبار عشق است
نماز قدم زدن در کوچه های نورانی ایمان است.
#نمازاول_وقت
صفحه ۳۲۱ مصحف شریف
سوره مبارکه طه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
4_6026210046843553293.mp3
2.1M
🔸ترتیل صفحه 321 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام صبا
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
قرآن ترجمه المیزان
سوره 20
سوره مبارکه طه
صفحه 321
قَالَ كَذَٰلِكَ أَتَتْكَ آيَاتُنَا فَنَسِيتَهَا ۖ وَكَذَٰلِكَ الْيَوْمَ تُنْسَىٰ (126)
126 - مى فرمايد: بدين گونه [و براى اين ]که آيات ما براى تو آمد، پس آنها را به فراموشى سپردى و اين چنين امروز به فراموشى سپرده مى شوى. (126)
وَكَذَٰلِكَ نَجْزِي مَنْ أَسْرَفَ وَلَمْ يُؤْمِنْ بِآيَاتِ رَبِّهِ ۚ وَلَعَذَابُ الْآخِرَةِ أَشَدُّ وَأَبْقَىٰ (127)
127 - و اين گونه کسى را که اسراف ورزيده و به آيات پروردگارش ايمان نياورده است، سزا مى دهيم و بى شک عذاب آخرت سخت تر و پايدارتر خواهد بود. (127)
أَفَلَمْ يَهْدِ لَهُمْ كَمْ أَهْلَكْنَا قَبْلَهُمْ مِنَ الْقُرُونِ يَمْشُونَ فِي مَسَاكِنِهِمْ ۗ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِأُولِي النُّهَىٰ (128)
128 - پس آيا [اين حقيقت] سبب هدايتشان نشده است که چه بسيار نسل ها را پيش از آنان هلاک کرديم [و اينک] اينان در مسکن هاى آنان راه مى روند؟! بى شک در اين براى صاحبان خرد نشانه هايى [عبرت انگيز ]وجود دارد. (128)
وَلَوْلَا كَلِمَةٌ سَبَقَتْ مِنْ رَبِّكَ لَكَانَ لِزَامًا وَأَجَلٌ مُسَمًّى (129)
129 - و اگر نبود سخنى که از پروردگارت گذشته و اجلى که مشخص شده است حتماً [هلاکت] قرين آنان بود. (129)
فَاصْبِرْ عَلَىٰ مَا يَقُولُونَ وَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَقَبْلَ غُرُوبِهَا ۖ وَمِنْ آنَاءِ اللَّيْلِ فَسَبِّحْ وَأَطْرَافَ النَّهَارِ لَعَلَّكَ تَرْضَىٰ (130)
130 - پس در برابر آنچه مى گويند شکيبايى پيشه ساز و پيش از طلوع خورشيد و قبل از غروب آن همراه با ستايش پروردگارت، او را تنزيه کن و در بخشى از اوقات شب و در اطراف روز [نيز] او را تنزيه نما، باشد که رضاى خاطر [و آرامش ]حاصل کنى. (130)
وَلَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَىٰ مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ ۚ وَرِزْقُ رَبِّكَ خَيْرٌ وَأَبْقَىٰ (131)
131 - و ديدگانت را ندوز به آنچه از رونق زندگى دنيا برخى از اصناف آنان را بدان بهره مند کرده ايم; تا ايشان را با آن آزمايش کنيم و رزق پروردگارت بهتر و پايدارتر است. (131)
وَأْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَيْهَا ۖ لَا نَسْأَلُكَ رِزْقًا ۖ نَحْنُ نَرْزُقُكَ ۗ وَالْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَىٰ (132)
132 - و خانواده خويش را به نماز فرمان بده و بر آن شکيبايى کن، از تو رزقى نمى طلبيم [بلکه] ما به تو روزى مى دهيم و عاقبت [نيکو ]براى (اهل) تقوا است. (132)
وَقَالُوا لَوْلَا يَأْتِينَا بِآيَةٍ مِنْ رَبِّهِ ۚ أَوَلَمْ تَأْتِهِمْ بَيِّنَةُ مَا فِي الصُّحُفِ الْأُولَىٰ (133)
و گفتند: چرا از جانب پروردگارش نشانه اى (معجزه اى) براى ما نمى آورد؟ آيا [قرآن که] دليل و شاهد بر محتواى کتاب هاى پيشين [است ]براى آنان نيامده است؟ (133)
وَلَوْ أَنَّا أَهْلَكْنَاهُمْ بِعَذَابٍ مِنْ قَبْلِهِ لَقَالُوا رَبَّنَا لَوْلَا أَرْسَلْتَ إِلَيْنَا رَسُولًا فَنَتَّبِعَ آيَاتِكَ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَذِلَّ وَنَخْزَىٰ (134)
134 - و اگر ما پيش از اين [دليل و شاهد ]آنان را با عذابى هلاک مى کرديم، مى گفتند: پروردگارا! چرا رسولى به سوى ما نفرستادى تا آيات تو را پيروى کنيم پيش از آن که خوار و رسوا شويم؟ (134)
قُلْ كُلٌّ مُتَرَبِّصٌ فَتَرَبَّصُوا ۖ فَسَتَعْلَمُونَ مَنْ أَصْحَابُ الصِّرَاطِ السَّوِيِّ وَمَنِ اهْتَدَىٰ (135)
بگو: هر يک [از ما و شما] در انتظاريم، پس منتظر بمانيد که به زودى خواهيد دانست چه کسانى رهروان راه راست اند و چه کسانى هدايت يافته [و به مقصد رسيده]اند. (135)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۲۱🌷
مبادا به دارایی هایشان چشم بدوزی!:
همه می دانیم که اسلام، دارایی های دنیا را نعمت هایی از جانب خدا می داند که انسان باید با آن ها زندگی دنیایی اش را به سلامت بگذراند و به هدف اصلی خود یعنی سعادت ابدی در بهشت آخرت برسد. بنابراین، دارایی های دنیایی، ابزار رسیدن به هدف هستند، و نه هدف انسان از زندگی؛ درست مانند خورشید تابان که زندگی، تنها در پرتو نور آن امکان پذیر است و بدون آن ناممکن خواهد بود؛ ولی خیره شدن به همین منبع بزرگ انرژی، باعث کوری چشم و از بین رفتن بینایی می شود. امیر مؤمنان علی چه زیبا درباره ی دارایی های دنیا فرموده است: «هر کس به وسیله ی آن نگاه کند، به او بینایی می بخشد، و هر کس به آن نگاه کند، نابینایش می کند.»
از همین رو قرآن، مسلمانان را به پرهیز از تجمّل گرایی و دنیاپرستی فرا خوانده و حتّی به پیامبر ما فرمان داده که به دارایی های افراد ثروتمند توجّهی نکند و به آن غبطه نخورد تا مبادا جان و روح بزرگ او، به ویژگی های ناپسندی مانند حسد و طمع آلوده شود. همچنین بر پیروان آن مرد آسمانی نیز لازم است که از این روحیه ی او سرمشق بگیرند و به مال و ثروت دیگران غبطه نخورند. شاید در زندگی، افراد تنگ نظری را دیده باشید که همیشه مراقب حال و روز دیگران هستند که چه دارند و چه چیزی به دارایی شان اضافه می شود، و پیوسته خود را با مردم مقایسه می کنند؛ از این رو از کمبودهای مادّی خود رنج می برند و گاهی سخنان و رفتاری از آنان سر می زند که به هیچ وجه در شأن یک انسان مسلمان و آزاده نیست. این طرز تفکّر که نشانه ی نبود رشد کافی و احساس حقارت درونی و همّت کم است، یکی از عوامل مؤثر عقب ماندگی در زندگی ـ حتّی در زندگی مادی خواهد بود. کسی که در خود احساس شخصیّت می کند، به جای این که گرفتار چنین مقایسه ی زشت و رنج آوری شود، نیروی فکری و جسمی اش را در راه رشد و ترقّی خویشتن به کار می گیرد و با خود می گوید: من چیزی از دیگران کم ندارم و علّتی هم ندارد که نتوانم از آن ها سبقت بگیرم؛ پس چرا چشم به مال و مقام آنان بدوزم؟ بلکه از این بالاتر، اصلاً زندگی مادّی، هدف او نیست و آن را تا آنجا می خواهد که به معنویّت او و نزدیکی اش به خدا کمک کند؛ امّا آنجا که مادیات بخواهد به استقلال و آزادگی او لطمه زند، با روحی بزرگ و نگاهی بلند، به راحت رهایش می کند. در حدیثی از پیامبر می خوانیم: «کسی که به آنچه در دست دیگران است، چشم بدوزد، غم و غصه اش زیاد می شود و خشم و نفرتش فرو نمی نشیند.» در سیره ی آن حضرت نیز می خوانیم که هیچ گاه به تجمّلات دنیا و مال و ثروت دیگران توجّه نمی کرد.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
🌼✨ازامام صادق علیه السلام روایت شده که فرمودند:
هرکس سوره«قل هوالله»رادر هنگام بیرون رفتن از منزل (۱۰) بار بخواند همواره درحفاظت و امان خدا خواهد بود تا به خانه برگردد.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
❓ چرا بعضی از مؤمنین در گرفتاریند و بعضی از کافرین در راحتی و آسایش؟
❓ همیشه این سوال هست که چرا مؤمنین با اینکه اهل عبادت هستند، اما بعضا در گرفتاری و رنج هستند و در مقابل کسانی که به خدا اعتقادی ندارند در ثروت و راحتی هستند و خدا کاری به آنها ندارد؟
🖌 در این روایت به این سوال پاسخ داده میشود :
🌷 امام صادق (علیه السلام ) از رسول خدا (صلی الله علیه واله) نقل فرمودند که خدای عزوجل میفرماید :
☘ به عزت و جلالم سوگند ، من بندهای را که میخواهم رحمت کنم ، او را از دنیا بیرون نمیبرم مگر اینکه بابت هر خطا و گناهی که کرده کفاره آنرا بگیرم.
☘ من بندهام را به بیماری در بدنش و یا تنگی در روزیش و یا ترس در دنیایش مبتلا کنم تا کفاره خطایش باشد ، پس اگر باز چیزی بماند، مرگ را بر او سخت گردانم (تا آمرزیده و پاک بمیرد و پس از مرگ دچار عذاب نشود)
☘ و به عزت و جلالم سوگند ، من بنده گنهکاری را که بخواهم عذاب کنم از دنیا بیرونش نمیبرم تا پاداش هر عمل نیکی که کرده را بدهم ، پاداش او را بوسیله تندرستی در بدنش و یا فراخی در روزیاش و یا به آسودگی و گشایش در دنیایش بدهم و اگر چیزی باقی بماند مرگ را بر او آسان نمایم
📗 احادیث قدسی ،
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd