صفحه ۳۲۱ مصحف شریف
سوره مبارکه طه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
4_6026210046843553293.mp3
2.1M
🔸ترتیل صفحه 321 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام صبا
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
قرآن ترجمه المیزان
سوره 20
سوره مبارکه طه
صفحه 321
قَالَ كَذَٰلِكَ أَتَتْكَ آيَاتُنَا فَنَسِيتَهَا ۖ وَكَذَٰلِكَ الْيَوْمَ تُنْسَىٰ (126)
126 - مى فرمايد: بدين گونه [و براى اين ]که آيات ما براى تو آمد، پس آنها را به فراموشى سپردى و اين چنين امروز به فراموشى سپرده مى شوى. (126)
وَكَذَٰلِكَ نَجْزِي مَنْ أَسْرَفَ وَلَمْ يُؤْمِنْ بِآيَاتِ رَبِّهِ ۚ وَلَعَذَابُ الْآخِرَةِ أَشَدُّ وَأَبْقَىٰ (127)
127 - و اين گونه کسى را که اسراف ورزيده و به آيات پروردگارش ايمان نياورده است، سزا مى دهيم و بى شک عذاب آخرت سخت تر و پايدارتر خواهد بود. (127)
أَفَلَمْ يَهْدِ لَهُمْ كَمْ أَهْلَكْنَا قَبْلَهُمْ مِنَ الْقُرُونِ يَمْشُونَ فِي مَسَاكِنِهِمْ ۗ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِأُولِي النُّهَىٰ (128)
128 - پس آيا [اين حقيقت] سبب هدايتشان نشده است که چه بسيار نسل ها را پيش از آنان هلاک کرديم [و اينک] اينان در مسکن هاى آنان راه مى روند؟! بى شک در اين براى صاحبان خرد نشانه هايى [عبرت انگيز ]وجود دارد. (128)
وَلَوْلَا كَلِمَةٌ سَبَقَتْ مِنْ رَبِّكَ لَكَانَ لِزَامًا وَأَجَلٌ مُسَمًّى (129)
129 - و اگر نبود سخنى که از پروردگارت گذشته و اجلى که مشخص شده است حتماً [هلاکت] قرين آنان بود. (129)
فَاصْبِرْ عَلَىٰ مَا يَقُولُونَ وَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَقَبْلَ غُرُوبِهَا ۖ وَمِنْ آنَاءِ اللَّيْلِ فَسَبِّحْ وَأَطْرَافَ النَّهَارِ لَعَلَّكَ تَرْضَىٰ (130)
130 - پس در برابر آنچه مى گويند شکيبايى پيشه ساز و پيش از طلوع خورشيد و قبل از غروب آن همراه با ستايش پروردگارت، او را تنزيه کن و در بخشى از اوقات شب و در اطراف روز [نيز] او را تنزيه نما، باشد که رضاى خاطر [و آرامش ]حاصل کنى. (130)
وَلَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَىٰ مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ ۚ وَرِزْقُ رَبِّكَ خَيْرٌ وَأَبْقَىٰ (131)
131 - و ديدگانت را ندوز به آنچه از رونق زندگى دنيا برخى از اصناف آنان را بدان بهره مند کرده ايم; تا ايشان را با آن آزمايش کنيم و رزق پروردگارت بهتر و پايدارتر است. (131)
وَأْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَيْهَا ۖ لَا نَسْأَلُكَ رِزْقًا ۖ نَحْنُ نَرْزُقُكَ ۗ وَالْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَىٰ (132)
132 - و خانواده خويش را به نماز فرمان بده و بر آن شکيبايى کن، از تو رزقى نمى طلبيم [بلکه] ما به تو روزى مى دهيم و عاقبت [نيکو ]براى (اهل) تقوا است. (132)
وَقَالُوا لَوْلَا يَأْتِينَا بِآيَةٍ مِنْ رَبِّهِ ۚ أَوَلَمْ تَأْتِهِمْ بَيِّنَةُ مَا فِي الصُّحُفِ الْأُولَىٰ (133)
و گفتند: چرا از جانب پروردگارش نشانه اى (معجزه اى) براى ما نمى آورد؟ آيا [قرآن که] دليل و شاهد بر محتواى کتاب هاى پيشين [است ]براى آنان نيامده است؟ (133)
وَلَوْ أَنَّا أَهْلَكْنَاهُمْ بِعَذَابٍ مِنْ قَبْلِهِ لَقَالُوا رَبَّنَا لَوْلَا أَرْسَلْتَ إِلَيْنَا رَسُولًا فَنَتَّبِعَ آيَاتِكَ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَذِلَّ وَنَخْزَىٰ (134)
134 - و اگر ما پيش از اين [دليل و شاهد ]آنان را با عذابى هلاک مى کرديم، مى گفتند: پروردگارا! چرا رسولى به سوى ما نفرستادى تا آيات تو را پيروى کنيم پيش از آن که خوار و رسوا شويم؟ (134)
قُلْ كُلٌّ مُتَرَبِّصٌ فَتَرَبَّصُوا ۖ فَسَتَعْلَمُونَ مَنْ أَصْحَابُ الصِّرَاطِ السَّوِيِّ وَمَنِ اهْتَدَىٰ (135)
بگو: هر يک [از ما و شما] در انتظاريم، پس منتظر بمانيد که به زودى خواهيد دانست چه کسانى رهروان راه راست اند و چه کسانى هدايت يافته [و به مقصد رسيده]اند. (135)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۲۱🌷
مبادا به دارایی هایشان چشم بدوزی!:
همه می دانیم که اسلام، دارایی های دنیا را نعمت هایی از جانب خدا می داند که انسان باید با آن ها زندگی دنیایی اش را به سلامت بگذراند و به هدف اصلی خود یعنی سعادت ابدی در بهشت آخرت برسد. بنابراین، دارایی های دنیایی، ابزار رسیدن به هدف هستند، و نه هدف انسان از زندگی؛ درست مانند خورشید تابان که زندگی، تنها در پرتو نور آن امکان پذیر است و بدون آن ناممکن خواهد بود؛ ولی خیره شدن به همین منبع بزرگ انرژی، باعث کوری چشم و از بین رفتن بینایی می شود. امیر مؤمنان علی چه زیبا درباره ی دارایی های دنیا فرموده است: «هر کس به وسیله ی آن نگاه کند، به او بینایی می بخشد، و هر کس به آن نگاه کند، نابینایش می کند.»
از همین رو قرآن، مسلمانان را به پرهیز از تجمّل گرایی و دنیاپرستی فرا خوانده و حتّی به پیامبر ما فرمان داده که به دارایی های افراد ثروتمند توجّهی نکند و به آن غبطه نخورد تا مبادا جان و روح بزرگ او، به ویژگی های ناپسندی مانند حسد و طمع آلوده شود. همچنین بر پیروان آن مرد آسمانی نیز لازم است که از این روحیه ی او سرمشق بگیرند و به مال و ثروت دیگران غبطه نخورند. شاید در زندگی، افراد تنگ نظری را دیده باشید که همیشه مراقب حال و روز دیگران هستند که چه دارند و چه چیزی به دارایی شان اضافه می شود، و پیوسته خود را با مردم مقایسه می کنند؛ از این رو از کمبودهای مادّی خود رنج می برند و گاهی سخنان و رفتاری از آنان سر می زند که به هیچ وجه در شأن یک انسان مسلمان و آزاده نیست. این طرز تفکّر که نشانه ی نبود رشد کافی و احساس حقارت درونی و همّت کم است، یکی از عوامل مؤثر عقب ماندگی در زندگی ـ حتّی در زندگی مادی خواهد بود. کسی که در خود احساس شخصیّت می کند، به جای این که گرفتار چنین مقایسه ی زشت و رنج آوری شود، نیروی فکری و جسمی اش را در راه رشد و ترقّی خویشتن به کار می گیرد و با خود می گوید: من چیزی از دیگران کم ندارم و علّتی هم ندارد که نتوانم از آن ها سبقت بگیرم؛ پس چرا چشم به مال و مقام آنان بدوزم؟ بلکه از این بالاتر، اصلاً زندگی مادّی، هدف او نیست و آن را تا آنجا می خواهد که به معنویّت او و نزدیکی اش به خدا کمک کند؛ امّا آنجا که مادیات بخواهد به استقلال و آزادگی او لطمه زند، با روحی بزرگ و نگاهی بلند، به راحت رهایش می کند. در حدیثی از پیامبر می خوانیم: «کسی که به آنچه در دست دیگران است، چشم بدوزد، غم و غصه اش زیاد می شود و خشم و نفرتش فرو نمی نشیند.» در سیره ی آن حضرت نیز می خوانیم که هیچ گاه به تجمّلات دنیا و مال و ثروت دیگران توجّه نمی کرد.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
🌼✨ازامام صادق علیه السلام روایت شده که فرمودند:
هرکس سوره«قل هوالله»رادر هنگام بیرون رفتن از منزل (۱۰) بار بخواند همواره درحفاظت و امان خدا خواهد بود تا به خانه برگردد.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
❓ چرا بعضی از مؤمنین در گرفتاریند و بعضی از کافرین در راحتی و آسایش؟
❓ همیشه این سوال هست که چرا مؤمنین با اینکه اهل عبادت هستند، اما بعضا در گرفتاری و رنج هستند و در مقابل کسانی که به خدا اعتقادی ندارند در ثروت و راحتی هستند و خدا کاری به آنها ندارد؟
🖌 در این روایت به این سوال پاسخ داده میشود :
🌷 امام صادق (علیه السلام ) از رسول خدا (صلی الله علیه واله) نقل فرمودند که خدای عزوجل میفرماید :
☘ به عزت و جلالم سوگند ، من بندهای را که میخواهم رحمت کنم ، او را از دنیا بیرون نمیبرم مگر اینکه بابت هر خطا و گناهی که کرده کفاره آنرا بگیرم.
☘ من بندهام را به بیماری در بدنش و یا تنگی در روزیش و یا ترس در دنیایش مبتلا کنم تا کفاره خطایش باشد ، پس اگر باز چیزی بماند، مرگ را بر او سخت گردانم (تا آمرزیده و پاک بمیرد و پس از مرگ دچار عذاب نشود)
☘ و به عزت و جلالم سوگند ، من بنده گنهکاری را که بخواهم عذاب کنم از دنیا بیرونش نمیبرم تا پاداش هر عمل نیکی که کرده را بدهم ، پاداش او را بوسیله تندرستی در بدنش و یا فراخی در روزیاش و یا به آسودگی و گشایش در دنیایش بدهم و اگر چیزی باقی بماند مرگ را بر او آسان نمایم
📗 احادیث قدسی ،
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ نمازِ دلتنگی!
🔸 نسخهی علامه مصباح یزدی برای ارتباط با خدا
ببینید نماز دلتنگی چه اثراتی داره😍
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅شاهکار استاد قرائتی و اثبات حقانیت شیعه از قرآن در یک دقیقه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
چهارشنبه۱۴۰۲/۱۰/۲۷
#اهمیت_لیلهالرغائب
#منبرک_بین_الصلاتین
┅┅❅❁❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
در آستانه شب جمعه و لیله الرغائب هستیم چون یکی از اعمال آن روزه گرفتن روز پنجشنبه است لازم دانستم زودتر به این مطلب اشاره ای بشود.
کلمه «رغائب» جمع «رغیبه» به معنای چیزی که مورد رغبت و میل است و نیز به معنای عطا و بخشش بسیار است و معنای اول «لیله الرغائب» یعنی شبی که توجه به عبادت و بندگی در آن فراوان است و انسان در این شب تمایل زیادی به رفتن به در خانه خداوند و ارتباط و انس با خالق خویش دارد.
معنای دوم، «لیله الرغائب» یعنی شبی که در آن عطاء و بخشش خداوند فراوان است و انسانها با رو آوردن به درب پر مهر خداوندی و خاکساری در برابر عظمت حق، شایسته دریافت عطا و بخشش بی کرانه حضرت حق میگردند و بر اساس روایاتی که درباره فضیلت و برکت این شب مطرح شده است هر دو معنا درست و صحیح تلقی میشود.
پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) نیز در بیان عظمت و اهمیت ماه رجب میفرمایند: خداوند متعال در آسمان هفتم فرشتهای به نام داعی قرار داده است هرگاه ماه رجب فرا رسد آن فرشته دعوت کننده هر شب تا به صبح گوید: خوشا به حال کسانی که به ذکر الهی مشغولند خوشا به حال کسانی که با میل و رغبت تمام رو به سوی درگاه خدا آرند و خداوند میفرماید: من همنشین کسی هستم که با من همنشین باشد و مطیع کسی هستم که فرمان مرا ببرد و آمرزندهام کس را که از من طلب آمرزش کند این ماه رجب ماه من، بنده هم بنده من و رحمت هم از آن من است. هر کس مرا در این ماه بخواند پاسخ مثبت دهم و هر کس از من چیزی بخواهد به او عطا کنم و هر کس از من هدایت جوید هدایتش کنم و من این ماه را وسیله ارتباط بین خود و بندگانم قرار دادهام پس هر کس به آن چنگ زند به من میرسد.
رسول خدا (ص) من باب فضیلت و برکت ماه رجب در روایتی دیگر فرمودهاند:
از اولین شب جمعه در ماه رجب غافل نشوید؛ زیرا شبی است که فرشتگان آن را "لیلة الرغائب" مینامند. این نامگذاری به این جهت است که هنگامی که مقداری از شب گذشت، هیچ فرشتهای در آسمانها و زمین نمیماند مگر اینکه در کعبه و اطراف آن جمع میشوند.» إقبال الأعمال (ط - القدیمة)،ج ۲، ص :۶۳۲)
خداوند به ما توفیق درک فیوضات ماه رجب و اولین شب جمعه را مرحمت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
┅┅❅❁❅┅┅┄
#ادبستان_نماز
ارزنده ترین گوهر مقصود نماز است
زیبنده ترین هدیه به معبود نماز است
فرمود علی شیر خدا، ساقی موثر
در مکتب ما شاهد و مشهود نماز است
این نکته رسول مدنی گفت به سلمان
سری که به توفیق تو افزود نماز است
در دادگه عدل خدا روز قیامت
از صلح حسن مقصد و مقصود، نماز است
از آمدن کرب و بلا آنچه به عالم
مقصود حسین بن علی بود نماز است
آن روز که آید ز پس پرده غیبت
اول هدف مهدی موعود نماز است.
#نمازاول_وقت
هدایت شده از تبادلات لیستی بنری سنتری ۱۱۰ تبادل
🌷شهیدی که قول داده است زائرانش را #دعا کند!
حاجتمندان دقت کنید....👇
eitaa.com/joinchat/1350369280Cba31a11fa4
#بهترین کانال مـــدافعان حرم☝️😍
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
مسائل شرعی زناسویی متاهلین(احکام اتاق خواب) "اتــاق_خــواب"_«بدون سانسور»
eitaa.com/joinchat/2371223552Ca5be77fd53
اعمال ماه رجب، روز پدر ،جدول روزهای قمر در عقرب
eitaa.com/joinchat/3681681410C3e9cfb4859
《معـدنِ استـوریـاۍِ سیـاسـۍمذهبـۍ》جانمونۍ بچھ شیعھھھ
eitaa.com/joinchat/2560098398Cacc4602d2d
آموزش رایگان صفر تاصد خیاطی . به همراه گروه رفع اشکال
eitaa.com/joinchat/454098969Cfb9fc7dac2
راهکار شیخ حسنعلی نخودکی برای رفع مشکل ازدواج و اشتغال
eitaa.com/joinchat/2994601997C52c0bdbc8a
ماجرای تکان دهنده از معجزه باب الحوائج حضرت ابوالفضل العباس (ع)
eitaa.com/joinchat/4128309256Ceb3eab9e2f
کانال صوتی دلنشین نهج البلاغه " شرح روزی یک حکمت عاااالیه
eitaa.com/joinchat/2855665682Cc04673bf9f
بدون سانسور و خجالت(ازدواج وزناشویی) فقط متاهلین
eitaa.com/joinchat/3560439879C0e9ded2d08
عـاقـبت شـوخی بـا نـامـحرم!!
eitaa.com/joinchat/4178706454Ca0d3f56e59
تعبیر خواب روزهای قمر در عقرب
eitaa.com/joinchat/1562050661Ca783c7a21d
ارزانترین پوشاک کودک مادر ارسال رایگان کدمرسوله
eitaa.com/joinchat/3587637297Cc96c9001ca
باخدا رفیق باش 1
eitaa.com/joinchat/3435397138Ca49cae656a
بیا با این ترفندا حالــــــــتو خوب کن واقعا بی نظیره!!!!
eitaa.com/joinchat/897908738C30a1928237
آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم
eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
حـس آرامـش بـا یـاد خـدای مهـربان
eitaa.com/joinchat/1993277442Ce1e0ec17d2
آموزش کیک های کافی شاپی(کیک هویچ و گردو ...)
eitaa.com/joinchat/1507655685Cac76267ae5
احادیث۱۴معصوم، تفسیرآیاتقرآن
اعمال کامل ماه رجب، استغفار شبانه
eitaa.com/joinchat/2067857410C2adc10030d
تلنــــــگر مــذهبـــی
eitaa.com/joinchat/1740898305C1b457154a7
شهیدی که در کربلا اسیر شد|| بیا و رفیق شهید بگیر و شهدایی شو
eitaa.com/joinchat/711917615C57c733ee60
جهان پس از مرگ" تجربه مرگ" بسیار زیبا و موثر گذارعااااالی
eitaa.com/joinchat/787349625C44347bd843
دعای رفع نحسی و سنگینی خانه و مغازه (افزایش رزق)
eitaa.com/joinchat/1940455429C76f2863e88
بچه ات نماز نمیخونه؟نمازت سروقت نیست؟
eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
💜💚باید بلد باشی باچه #ترفندی_همسرت رو جذب خودت کنی👈اینجا خجالت ممنوعه🔞
eitaa.com/joinchat/87949681Cc1dbfcc56c
داخل این کانال همه چی از خانه و خانواده هست اما... به سبک مذهبی
➖➖➖ 🔷🔶🔹🔸🔷🔶 ➖➖➖
#لیستویژه 28 دی؛ @Listi_Baneri_110
🌹 اعمال شب لیله الرغائب
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
✍ نماز لیلة الرغائب
🕋 اولين شب جمعۀ ماه رجب را لیله الرغائب میگويند.
💫 برای این شب نمازی بسیار با فضيلت از حضرت رسول اکرم صلى الله عليه و آله و سلّم نقل شده است که اگر کسی آن را به جا آورد، پس از مرگ هنگامی که در قبر گذاشته شود، خداوند تبارک و تعالی ثواب نمازش را به سوی او به بهترین صورت میفرستد تا همدم او شود و او را از تنهایی بیرون آورد و با روی گشاده و درخشان و زبانی شیوا و فصیح به او میگوید:
🌷 اى حبيب من تو را بشارت باد كه از هر شدّت و سختى نجات يافتى.
بنده میگويد تو كيستى؟ به خدا سوگند من چهرهاى زيباتر از چهرۀ تو نديدهام و سخنى شيرينتر از سخن تو نشنيدهام و بويى بهتر از بوی تو نبوییدهام!
پاسخ میدهد: من ثواب آن نماز هستم كه در فلان شب، از فلان ماه، از فلان سال به جاى آوردی. امشب نزد تو آمدم تا حقّت را ادا كنم و مونس تنهايى تو باشم و هراس را از تو برگيرم و هنگامی كه در صور دميده شود، در عرصۀ قيامت سايهاى بر سرت خواهم افكند، پس خوشحال باش كه خير هرگز از تو جدا نخواهد شد. 🌷
💎 كيفيّت اين نماز چنين است:
▫️اولين پنجشنبۀ ماه رجب را روزه میدارى.
▫️و چون شب جمعه داخل شود، مابين نماز مغرب و عشاء، دوازده ركعت نماز بجاى مىآورى، هر دو ركعت با يک سلام، و در هر رکعت میخوانی:
▪️سوره «حمد» یک مرتبه
▪️سوره «قدر» سه مرتبه
▪️سوره «توحيد» دوازده مرتبه
▫️پس از پایان نماز هفتاد مرتبه مىگويى:
▪️ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَى آلِهِ
▫️سپس به سجده میروى و هفتاد مرتبه میگويى:
▪️سبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوح
▫️آنگاه سر از سجده برداشته و هفتاد مرتبه میگويى:
▪️ربِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ
▫️دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه میگويى:
▪️سبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوح
▫️سپس حاجت خود را میطلبى كه به خواست خدا برآورده خواهد شد.
صفحه ۳۲۲ مصحف شریف
سوره مبارکه انبیاء
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
4_6030713646470923623.mp3
1.74M
🔸ترتیل صفحه 322 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
قرآن ترجمه المیزان
سوره 21
سوره مبارکه الانبياء
صفحه 322
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند بخشنده مهربان
اقْتَرَبَ لِلنَّاسِ حِسَابُهُمْ وَهُمْ فِي غَفْلَةٍ مُعْرِضُونَ (1)
حساب مردم به آنان نزديک است در حالى که ايشان در غفلتى [عميق، از حق ]رويگردانند. (1)
مَا يَأْتِيهِمْ مِنْ ذِكْرٍ مِنْ رَبِّهِمْ مُحْدَثٍ إِلَّا اسْتَمَعُوهُ وَهُمْ يَلْعَبُونَ (2)
هيچ تذکر تازه اى از پروردگارشان براى آنان نمى آيد مگر اين که آن را مى شنوند، در حالى که به بازى سرگرمند. (2)
لَاهِيَةً قُلُوبُهُمْ ۗ وَأَسَرُّوا النَّجْوَى الَّذِينَ ظَلَمُوا هَلْ هَٰذَا إِلَّا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ ۖ أَفَتَأْتُونَ السِّحْرَ وَأَنْتُمْ تُبْصِرُونَ (3)
و دل هايشان [به دنيا] مشغول است، و آنان که ستم پيشه اند نجواى خود را پنهان داشتند [و گفتند]: آيا اين [مرد ]جز بشرى است مانند شما؟ آيا به سحر روى مى آوريد با اين که مى بينيد [سحر است]؟ (3)
قَالَ رَبِّي يَعْلَمُ الْقَوْلَ فِي السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ ۖ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ (4)
[پيامبر] گفت: پروردگار من هر سخنى را در آسمان و زمين مى داند [اگرچه مخفى باشد ]و او است شنوا و دانا. (4)
بَلْ قَالُوا أَضْغَاثُ أَحْلَامٍ بَلِ افْتَرَاهُ بَلْ هُوَ شَاعِرٌ فَلْيَأْتِنَا بِآيَةٍ كَمَا أُرْسِلَ الْأَوَّلُونَ (5)
بلکه گفتند: [سخنان او] خواب هايى آشفته است، بلکه آنها را به دروغ ساخته است، بلکه او شاعر (خيالپرداز) است. [اگر پيامبر است ]بايد معجزه اى براى ما بياورد مانند معجزه هايى که پيامبران پيشين [با آنها ]فرستاده شدند. (5)
مَا آمَنَتْ قَبْلَهُمْ مِنْ قَرْيَةٍ أَهْلَكْنَاهَا ۖ أَفَهُمْ يُؤْمِنُونَ (6)
پيش از آنان [مردم] هيچ قريه اى که آن را نابود کرديم [با ديدن معجزات] ايمان نياوردند، پس آيا اينان ايمان مى آورند؟ (6)
وَمَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ إِلَّا رِجَالًا نُوحِي إِلَيْهِمْ ۖ فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ (7)
و پيش از تو [به رسالت] نفرستاديم مگر مردانى را که به آنان وحى مى کرديم، پس اگر نمى دانيد از اهل ذکر (اهل کتاب) سؤال کنيد. (7)
وَمَا جَعَلْنَاهُمْ جَسَدًا لَا يَأْكُلُونَ الطَّعَامَ وَمَا كَانُوا خَالِدِينَ (8)
و آنان را جسدهايى بى جان قرار نداديم که غذا نخورند، و جاودانه نبودند [که نميرند]. (8)
ثُمَّ صَدَقْنَاهُمُ الْوَعْدَ فَأَنْجَيْنَاهُمْ وَمَنْ نَشَاءُ وَأَهْلَكْنَا الْمُسْرِفِينَ (9)
سپس به وعده اى که به آنان داده بوديم وفا کرديم و ايشان و هر که را مى خواستيم نجات داديم و مسرفان را به هلاکت رسانديم. (9)
لَقَدْ أَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ كِتَابًا فِيهِ ذِكْرُكُمْ ۖ أَفَلَا تَعْقِلُونَ (10)
و همانا کتابى به سوى شما فرستاديم که تذکر [و بيدارى] شما در آن است، پس آيا عقل را به کار نمى گيريد؟ (10)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
نکته تفسیری صفخه 322:
اهل بیت(ع)؛ عالمان قرآن:
فرض کنید که شما با هم کلاسی هایتان قرار گذاشته اید در یک سفر علمی ـ تفریحی، از یکی از مناطق بکر و دورافتاده ی ایران بازدید کنید و برای رسیدن به آنجا باید از جادّه های صعب العبوری که از میان کوه ها، درّه ها، جنگل ها و... گذشته، عبور کنید. بدون شک نخستین وسیله ی مورد نیاز شما، نقشه ی دقیق و کاملی است که راه را به خوبی نشان می دهد. البته خواندن نقشه که بسیاری از علایم آن، حالت رمزی و نمادین دارد و تنها افراد خاصّی می توانند آن را به خوبی بفهمند و برای دیگران توضیح دهند، نیازمند مهارت ویژه ای است. بنابراین شما سراغ نقشه خوان حرفه ای می روید و از او که هم راه را به خوبی می شناسد و هم با خواندن نقشه کاملاً آشناست، درخواست می کنید که به یاری شما آمده، پیش روی گروه تان شما را به مقصد مورد نظر برساند. البته این مثال برای نسل قدیم که از وسایل پیشرفته ی امروزی محروم بوده اند، بسیار آشناتر است.
ما انسان ها نیز مقصد مشخّصی داریم که برای رسیدن به آن باید از راهی پرپیچ وخم گذر کنیم و خود را از شر راه زنان شیطان صفت نگه داریم و با روحی پاک و سالم به پیشگاه خدای مهربان در بهشت جاودان برسیم. از این رو خدای بزرگ، نقشه ی دقیق و کاملی به نام «قرآن» برای ما فرو فرستاده و راه سعادت را در آن به ما نشان داده است؛ ولی خواندن این نقشه ی کامل، مانند بسیاری از نقشه های دیگر، به نقشه خوانِ متخصّصی نیاز دارد که بدون او، بسیاری از موارد آن به خوبی فهمیده نمی شود. نگاهی به تاریخ اسلام و اختلاف نظر مفسّران قرآن، نشان دهنده ی این حقیقت است که هرچند ظاهر کلمات و جملات قرآن، از نظر ادبیّات عرب، بسیار شیوا و محکم است، معنای بسیاری از آیات آن بدون رمزگشایی ممکن نیست و افراد معمول نمی توانند معنای دقیقی از ظاهر آیات درک کنند. برای نمونه، در آیه ی 82 سوره ی نمل می خوانیم: «هنگامی که فرمان مجازات کافران فرا برسد، برایشان موجود زنده ای را از زمین بیرون می آوریم که با آنان سخن می گوید [در مورد این] که مردم به آیات و نشانه های ما یقین نداشته اند.» مفسّران، این آیه را به چند گونه تفسیر کرده اند(1)؛ امّا حقیقت این است که تفسیر این آیه ـ مانند آیات فراوان دیگر ـ تنها از کسی برمی آید که به شکلی فراتر از اشکال معمول، از معنای آیات قرآن خبر داشته و از اشتباه و خطا معصوم باشد (2). خوشبختانه این مفسّران بی خطا و نقشه خوان های متخصّص را خدا به روشنی شناسانده و قرآن و پیامبر(ص) نیز به مردم معرفی کرده اند. آری، عالمان حقیقی قرآن، چهارده معصوم پاک اند که مسلمانان وظیفه دارند برای آگاهی دقیق از مفاهیم قرآنی، به ایشان مراجعه کنند. این آیه نیز به همین نکته اشاره کرده، می فرماید که «اگر نمی دانید، از آگاهان بپرسید». در روایات فراوانی می خوانیم که مهم ترین معنای این آیه، مراجعه ی به اهل بیت (ع)برای آگاهی از تعالیم اسلام و قرآن است(3) . برای آشنایی بیشتر با «اهل الذکر» (دانشمندان دین شناس) توضیحات صفحه ی 272 را مطالعه فرمایید.
1- برای اطّلاع بیشتر ر.ک به تفاسیر مجمع البیان و روض الجنان
2- در روایات منقوله از اهل بیت(ع) آمده است که منظور از «دابّة»(جنبنده)، امیرمؤمنان علی(ع) که در آخر الزمان، به دنیا رجعت خواهد کرد. برای اطّلاع بیشتر ر.ک به تفسیر المیزان، ج15، ص405
3- برای اطّلاع بیشتر ر.ک به الکافی، ج1، ص210 و تفسیر صافی، دیباچة کتاب، مقدمة دوّم
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 مهمترین مشکل خانواده در ایران
♨️ تا این مسئله حل نشود؛ توصیههای اخلاقی هم اثر نخواهد کرد...
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
16.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
راز قدم زدن #شهید_چمران قبل از نماز🚶🏻🚶🏻
🎙 #حجت_الاسلام_حسن_رجبی از اساتید مرکز تخصصی نماز
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab