📖ادامه تفسیر سوره تین
یاران امام حسین(علیه السلام) خالص خالص هایش 72نفر درآمدند خیلیها وسط راه برگشتند شما توقع. . . شما خیال میکنید امام زمان(عجة الله تعالی فرجه الشریف) بیاید همه مردم عادل هستند، در آن زمان هیچکس فحش نخواهد داد یعنی آن زمان همه لال خواهند شد؟ اینطور نیست زمان حکومت امام زمان(عجه الله فرجه الشریف) باز دروغ وجود دارد فحش خواهد بود. همچین حدیثی نداریم که در آن زمان همه مردم لال خواهند شد، همچین حدیثی هم نداریم که همه مردم در آن زمان عادل میشوند حکومت حق است نه انیکه تک تک آدمها عادل میشوند.
ما دین و انقلابمان ر امحکم نگه داریم این انقلاب گران تمام شده است. یکوقت آدم صد تومان میدهد توی تاکسی مینشیند تا نشستی دیدی بغلی بوی پیاز از دهانش میآید پیاده میشوی. از خیر صدتومان میگذری، اما اگر 2 ساعت توی برف بودهای تا تاکسی آمده این تاکسی هم تو را نمیبرد مگر با 5 هزار تومان. 5 هزار به او دادهای دو ساعت هم توی یخ بودهای چون آنجا تاکسی نیست. می خواهی بروی روستاهای دور دست ممکن است 10 هزار از ماشین از بین برود تا تو را با 5 هزار ببرد اگر آنجا نشستی توی تاکسی دیدی یک کسی بوی پیاز از دهانش میآید آنجا پیاده نمیشوی 5 هزار تومانه؟ بوی سیر هم بیاد من مینشینم. ما یکوقت جمهوری اسلامی را ارزان گیر آوردیم تا دیدی این آقا رشوه گرفت، دروغ گفت، بگو گور پدر جمهوری اسلامی من این انقلام را نمیخواهم. اگر ارزان بود از ماشین پیاده شوید اما 300 هزار جوان دادی تا سوار این تاکسی شدی پدر جانباز، معلول این انقلاب خیلی گران شد 300 هزار جوان دادیم تا سوار ماشین جمهوری اسلامی شدیم مگر میشود بگوئیم ولش کن من این نظام را قبول ندارم. این بوی پیاز از دهانش میآید بابا اگر بوی پیاز میآید باید بنشینی منتهی باید گفت آقا جان تاکسی ماشین عمومی است در ماشین عمومی سیگار نکش. هی باید امر به معروف و نهی از منکر کنیم خانم این فوکُلی را که بیرون میگذاری دل خانواده شهدا را میسوزانی. جوانهای عزب را میسوزانی جامعه را به فساد میکشی. دختر خانم رویت را بگیر. هی باید امر به معروف کنیم. بالاخره ماشین همین ماشین است محکم باید نگه داریم از این مردم بهتر نیست نظام، مکتب. از این کشور بهتر نیست از این رهبر بهتر نیست.
اُشهد بالله من که عبادتی ندارم اگر دروغ میگویم خدا عبادت هایم را بسوزاند بهترین هایش را ما داریم منتهی عیب هم هست، با امر بمعروف و نهی از منکر باید مشکلات را حل کرد.
«ثُمَّ رَدَدْناهُ أَسْفَلَ سافِلینَ» ما بشر را در بهترین ساختمان قرار دادیم بخاطر انتخاب کجاش او را به اسف سافلین پرت کردیم «إِلاَّ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَیْرُ مَمْنُونٍ» تین/6 باقی سقوط میکنند جز کسانی که اهل ایمان و عمل صالح هستند که برای اینها اجر دائمی است اجری که قطع نمیشود.
«فَما یُكَذِّبُكَ بَعْدُ بِالدِّینِ» تین/7
بعد از این پیغمبر بعد از این قانون آفرینش چرا تکذیب میکنی «أَ لَیْسَ اللَّهُ بِأَحْكَمِ الْحاكِمینَ» تین/8.
«والسلام علیكم و رحمة الله و بركاته»
📚درسهایی از قران
@yavaranQoran
✍ ماجرای رزق و روزی
◀️ وَ فِی السَّمَاءِ رِزْقُکُمْ وَ مَا تُوعَدُونَ (ذاریات/۲۲)
👈 رزق و روزی شما، و آنچه به شما وعده داده میشود، در آسمان است! (ذاریات/۲۲)
🔹 دوش حمام رو دیدی؟ آب از بالا میاد، اما از پایین تنظیم میشه.
🔸 ماجرای #رزق_و_روزی هم یک چنین ماجرایی است.
🔸رزق ما تو آسمونه، به همین خاطر قرآن میگه:
"فی السماء رزقکم"
🔸 ولی تنظیمش تا حدودی دست ماست، و به سعی و تلاش ما بستگی داره.
◀️ لَیْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَی (نجم/۳۹)
👈 برای انسان، بهره ای جز سعی و کوشش او نیست.
✅ گاهی ممکن است با انجام دادن یک عملی رزق و روزیمون رو زیاد کنیم. مثلاً:
✍ امام حسين عليه السلام فرمود: كسى كه دوست دارد عمرش زیاد و رزقش زياد شود، صله رحم انجام دهد.
بحارالانوار، ج 74، ص 91.
✅ و گاهی ممکن است با یک گناه، رزق خودمون رو کم کنیم یا اصلاً دفع کنیم. چنانکه در دعای کمیل می خوانیم:
◀️ اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِىَ الذُّنُوبَ الَّتِى تُغَيِّرُ النِّعَمَ.
خدایا بر من ببخش، آن گناهانی را که باعث میشود نعمتی که برای من درنظر گرفته ای تغییر کند.
👈 یعنی گناهان باعث تغییر نعمت، و کم و زیاد شدن رزق و بهره مادی و معنوی انسان میشود.
@yavaranQoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸وقتی زمین بلرزد
🌼سوره الزلزله با تلاوت زیبای هشام العربی
@yavaranQoran
✍معارف قرانی
🌷اقتربت الساعة.قیامت نزدیک است......آیه ۱ قمر
🌷ولتنظرنفس ماقدمت لغد...۱۸حشر
ببینید چه میکنید وچه میفرستیدبرای آخرت.
🌷يَوْمَ تَشْهَدُ عَلَيْهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَأَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُمْ بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ (٢٤)نور
🌷روز قیامت، زبانها و دستها و پاهایمان میگویند که باآنهاچه کرده ایم(۲۴)نور
🌷شیطان روزقیامت،به پیروانش میگوید :
ازشمابیزارم که ازمن اطاعت کردید وازخدااطاعت نکردید۱۶ حشر و۲۲ابراهیم
كَمَثَلِ الشَّيْطَانِ إِذْ قَالَ لِلْإِنْسَانِ اكْفُرْ فَلَمَّا كَفَرَ قَالَ إِنِّي بَرِيٓءٌ مِنْكَ إِنِّيٓ أَخَافُ اللَّهَ رَبَّ الْعَالَمِينَ (١٦)
@yavaranQoran
❣تدبر
🌼🍃ناامید نشویداز لبخند تمسخر دیگران , به شکل زیبا پاسخ دهید , هر کار خوبی را که میدانید درست است خوب انجام دهید تا زمانی که زنده هستید
🌼🍃وَيَصْنَعُ الْفُلْكَ وَكُلَّمَا مَرَّ عَلَيْهِ مَلَأٌ مِنْ قَوْمِهِ سَخِرُوا مِنْهُ قَالَ إِنْ تَسْخَرُوا مِنَّا فَإِنَّا نَسْخَرُ مِنْكُمْ كَمَا تَسْخَرُونَ﴿۳۸﴾هود
🌼🍃و [نوح] کشتی را می ساخت و هرگاه گروهی از [اشراف و سرانِ] قومش بر او عبور می کردند، او را به مسخره می گرفتند. گفت: اگر شما ما را مسخره می کنید، مسلماً ما هم شما را [به هنگام پدید آمدن توفان] همان گونه که ما را مسخره می کنید، مسخره خواهیم کرد
@yavaranQoran
📖 تفسیر سوره انشراح
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
«1» أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ «2» وَوَضَعْنَا عَنكَ وِزْرَكَ «3» الَّذِى أَنقَضَ ظَهْرَكَ «4» وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ «5» فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً «6» إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً «7» فَإِذَا فَرَغْتَ فَانصَبْ «8» وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَب
(اى پیامبر!) آیا به تو شرح صدر عطا نكردیم؟ و بار سنگینات را از (دوش) تو برنداشتیم؟ آن (بار گرانى) كه براى تو كمرشكن بود. و نام تو را بلند (آوازه) گردانیدیم. پس (بدان كه) با هر سختى آسانى است. آرى، با هر دشوارى آسانى است. پس هر وقت (از كارى) فراغت یافتى (براى كار جدید) خود را به تعب انداز. و با رغبت و اشتیاق به سوى پروردگارت روىآور.
نكتهها:
در سوره قبل (ضُحى) فرمود: خداوند تو را رها نكرده است: «ما ودّعك ربّك» در این سوره مىفرماید: چگونه تو را رها كرده، كسى كه بزرگترین الطاف و سرمایهها را كه شرح صدر است به تو داده است: «ألم نشرح لك صدرك»
«شرح صدر» به معناى گشایش سینه و بالا رفتن ظرفیّت انسان است تا بتواند ناملایمات را تحمّل كند و در مشكلات و سختىها صبر و پایدارى ورزد.
هنگامى كه خداوند حضرت موسى را به رسالت برگزید، اولین خواسته او سعه صدر بود كه گفت: «ربّ اشرح لى صدرى»(134) پروردگارا! سعه صدر به من عطا كن. ولى پیامبر اسلام بدون درخواست مورد لطف قرار گرفت و سعه صدر را از خداوند دریافت كرد. «الم نشرح لك صدرك»
مراد از بار سنگین كه بر دوش پیامبر سنگینى مىكرد و خداوند با دادن شرح صدر، آن را ازدوش پیامبر برداشت، مسئولیّت رسالت و دعوت مردم به توحید و مبارزه با فساد و شرك و خرافات است.
از آنجا كه غم و غصهها را نمىتوان كم كرد، پس باید ظرفیّتها را بالا برد تا بتوان مشكلات را تحمّل كرد و كم نیاورد. شرح صدر نشانه لطف ویژه الهى است: «فمن یرد اللّه ان یهدیه یشرح صدره للاسلام»(135) یعنى هر كس را خداوند اراده كند هدایت یابد، روح او را براى پذیرش اسلام باز مىكند.
از نظر روانى، هنگام برخورد با مشكلات نباید تمام ذهن متوجه آن شود، بلكه باید به سهولتهاى پس از آن كه مورد وعده و سنت الهى است نیز توجه نمود.
عُسرها سبب یُسر است. كلمه «مَعَ» ممكن است به معناى سبب باشد، یعنى هر سختى در درون خود تجربهها و سازندگىهایى دارد. «انّ مع العسر یسراً»
حذف حرف فاء در جمله دوم «فانّ مع العسر یسرا، انّ مع العسر یسرا» بیانگر آن است كه این اصل عمومى است و مخصوص پیامبر نیست.
رهبران حق كه در برابر طوفان مخالفتها و مشكلات و شكنجهها و تهدیدها و توطئهها و تهمتها و لجاجتها و جنگها و... قرار مىگیرند بیش از هر چیز به سعه صدر نیاز دارند. «ألمنشرح لك صدرك»
بر اساس روایات كه مورد فتواى مراجع دینى نیز قرار گرفته است، این سوره و سوره ضُحى یك سوره حساب مىشوند نظیر سوره فیل و قریش و در نمازهاى واجب كه بعد از سوره حمد، خواندن بیش از یك سوره جایز نیست، این دو سوره باید با هم خوانده شود. شاهد یكى بودن این دو سوره، تناسب آیه آخر سوره قبل با آیه اول این سوره است كه مىفرماید: «ألم نشرح لك صدرك»
شرح صدرى كه به پیامبر اسلام داده شد، باعث شد تا آن حضرت در برابر آن همه آزارها، قومش را نفرین نكند و مىفرمود: «اللّهم اهد قومى فانّهم لا یعلمون»(136) یعنى خداوندا این مردم را هدایت كن زیرا كه نمىدانند و در فتح مكه با اعلام عفو عمومى فرمود: «لا تثریب علیكم الیوم» امروز باكى بر شما نیست و همه را بخشیدم، همانگونه كه یوسف با این جمله تمام برادرانش را یكجا عفو كرد.
@yavaranQoran
✍نذر قران
امين السلام فضل بن حسن طبرسي مؤلف تفسير معروف مجمع البيان در سبزوار ميزيست و در سال 548 يا 542 قمري از دنيا رفت و قبر شريفش در مشهد مقدس (روبروي خيابان طبرسي) است. معروف است كه در تخريب اطراف حرم مطهر حضرت رضا - عليه السّلام - كه در چند سال قبل صورت گرفت قبر علامه طبرسي ويران شد. شاهدان عيني ديدند كه پيكر او با اينكه حدود هشت قرن و نيم از رحلت او ميگذشت، تر و تازه مانده است. از حكايتهاي مشهوري كه به مرحوم طبرسي نسبت ميدهند اينكه: سكته سنگين بر او عارض شد به گونهاي كه بيحركت به زمين افتاد. بستگان و حاضران تصور كردند كه از دنيا رفته است. (با توجه به اينكه وسايل طبي در آن زمان، به خصوص در قريهاي مثل سبزوار نبود.) بدن او را غسل دادند كفن كرده و دفن نمودند و بر طبق معمول به خانههايش بازگشتند. ناگهان او در درون قبر، به هوش آمد ولي خود را در قبر يافت. متوجه خداي مهربان شد و نذر كرد هرگاه از آن تنگناي قبر تاريك، نجات پيدا كند و سلامتي خود را بازيابد كتابي در تفسير قرآن تأليف نمايد.
از حسن اتفاق كفن دزدي تصميم گرفته بود قبر او را نبش كند و كفن او را بدزدد. چون كفن دزد قبر را خراب كرد و خشتهاي قبر را برداشت و بند كفن را گشود علامه دست او را گرفت. وي سخت ترسيد. سپس علامه با او سخن گفت امّا او بيشتر ترسيد. علامه ماجرا را به او بازگو كرد و گفت: مترس! سپس كفن دزد علامه طبرسي را به دوش گرفت و او را به منزلش برد.
علامه كفن خود را به او داد و اموال بسياري را به كفن دزد داد و او به دست ايشان توبه كرد. سپس علامه به نذر خود وفا كرد و تفسير گرانقدر مجمع البيان را كه در ده جلد است به عربي نوشت.
منبع: مجمع البيان، ج 1
@yavaranQoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| موسیقی عاشقانه قرآنیها
🎤با صدای رعد الکردی
#من_عاشق_قرآنم
#حفظ_قرآن #حفظ_زنجیرهای_آیات #تحولات_قرآنی_تراز_گام_دوم_انقلاب #تغییر_بهنفع_ترویج
#حفظ_قرآن_بسیااااار_آسان_است
@yavaranQoran
✍معارف قرانی
❤️مراتب بهره مندی از قران
1⃣ استماع : 🌺 خدا می فرماید: 🍃
( وَإِذَا قُرِئَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُوا لَهُ وَأَنصِتُوا لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ ) هنگامی که قرآن تلاوت می شود گوش دهید و ساکت باشید، شاید مشمول رحمت خدا قرار گیرید.
2⃣ تلاوت: 🌺 خدا می فرماید : 🍃
( الَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ يَتْلُونَهُ حَقَّ تلاوَتِهِ ) کسانی که به آنان کتاب دادیم آن را تلاوت می کنند به گونه ای که شایسته تلاوتش است.
3⃣ حفظ : 🌺 خدا می فرماید : 🍃
( بَلْ هُوَ آيَاتٌ بَيِّنَاتٌ فِي صُدُورِ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ ) بلکه آن آیات واضحی است که در سینه علما قرار دارد.
4⃣ تدبر : 🌺 خدا می فرماید : 🍃
( كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ مُبَارَكٌ لِيَدَّبَّرُوا آيَاتِهِ )
کتاب مبارکی بر تو نازل کردیم تا در آیاتش تدبر کنند.
5⃣ عمل : 🌺 خدا می فرماید: 🍃
( الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ ) آنان که می شنوند سخن را پس پیروی می کنند آنچه را که نیکو است ( به آن عمل می کنند)
...
🌺 خدایا ما را اهل قرآن قرار ده تا حقش را در مراتب پنج گانه ادا کنیم.
@yavaranQoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▬▬➰🌸🍃۩﷽۩🍃🌸➰▬▬
🎞داستان زندگی به روایت قرآن وحدیث
✍بی خبری انسان
@yavaranQoran
📖تفسیر سوره ضحی
بسم الله الرحمن الرحيم
💢فراز اول :
وَالضُّحَى (1) وَاللَّيْلِ إِذَا سَجَى (2) مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلَى (3) وَلَلْآخِرَةُ خَيْرٌ لَّكَ مِنَ الْأُولَى (4) وَلَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَى (5)
قسم به روز (۱)وقسم به شب زمانی که ساکن وارام شد (۲)رها نکرد تورا پروردگارت وخشم نگرفت (۳)وهرآینه اخرت بهترین است برای تو از دنیا(۴)وهرآینه به زودی عطا خواهد کرد تورا پرواردگارت پس تا خشنود شوی(۵)
💢💢درب فراز اول:
ای پیامبر قسم به روز وشب که از پی هم بی انقطاع روانند حمایت من از تو در دنیا واخرت در بالاترین حد بدون قطع خواهد بود
💢فراز دوم:
أَلَمْ يَجِدْكَ يَتِيماً فَآوَى (6)وَوَجَدَكَ ضَالّاً فَهَدَى (7) وَوَجَدَكَ عَائِلاً فَأَغْنَى (8) فَأَمَّا الْيَتِيمَ فَلَا تَقْهَرْ (9) وَأَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ (10) وَأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّث(۱۱)
ْ ایا نیافت تورا یتیمی پس پناه داد(۶)ویافت تورا گمگشته پس هدایت کرد (۷) ویافت تورا فقیر بی چیز پس بی نیاز کرد(۸)پس اما یتیمان را ،پس خوار مکن (۹)واما فقیرراپس مران (۱۰)واما به نعمت پروردگارت پس بازگو کن
💢💢درب فراز دوم:
یاداوری حمایتهای خدا از پیامبرص قبل از بعثت ودرخواست بازگویی آنها از پیامبر ص بعد بعثت که همان شکر عملی وزبانی ان نعمتهاست
🔰درس سوره :
تسلی وحمایت خدا از فرستاده اش حضرت محمد صلی الله علیه واله
♻️بیان نکات سوره ضحي:
۱_). قسم به دو ایه " شب وروز" از ایات الهی نشان از اهمیت موضوع قابل طرح در این سوره دارد
۲-)از پی هم بودن روز وشب وبی انقطاع بودن این جریان هماهنگ با پی درپی بودن حمایت خداوند از فرستادگانش می باشد اعم از نزول ایات قران وحمایتهادر مقابل دشمنان
۳-) این حمایتها همواره قبل وبعد بعثت انبیا ادامه داشته چنانچه در این سوره به آن تاکید شده است
۴-) این حمایتها چه مادی وچه معنوی در جهت هدایت انبیا وبه تبع هدایت پیروان انبیاست لذا این سوره هم که در ظاهر مخاطبش رسول الله هست انحصار محتوای ایاتش را برای پیامبر اکرم ص محدود نمی کند
۵-) پس همانگونه که پیامبر ص موظف به بازگو کردن این نعمتها هستند بر هر مخاطب دیگر هم لازم هست همواره نعمتهای الهی را بازگو کند
۶-) اثر مفید بازگویی نعمتها زیاد است ؛ یاداوری نعمت سختیهای زندگی را هموار وتحملش را اسانتر می نماید ، یک نوع شکرگذاری زبانی هست که موجبات افزایش نعمتها را فراهم می کند،
۷- )البته بازگویی نعمت فقط منحصر بر شکر زبانی نیست وشکر عملی را هم شامل میشود چنانچه در ایات به ان اشاره شده ؛ (یتیم نوازی مسکین نوازی ، هدایت گری) ، به پاس یتیم نوازی وهدایت الهی از پیامبر ص که شکر زبانی وعملیش از پیامبر درخواست شده
@yavaranQoran