✍معارف قرانی
🌷اقتربت الساعة.قیامت نزدیک است......آیه ۱ قمر
🌷ولتنظرنفس ماقدمت لغد...۱۸حشر
ببینید چه میکنید وچه میفرستیدبرای آخرت.
🌷يَوْمَ تَشْهَدُ عَلَيْهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَأَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُمْ بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ (٢٤)نور
🌷روز قیامت، زبانها و دستها و پاهایمان میگویند که باآنهاچه کرده ایم(۲۴)نور
🌷شیطان روزقیامت،به پیروانش میگوید :
ازشمابیزارم که ازمن اطاعت کردید وازخدااطاعت نکردید۱۶ حشر و۲۲ابراهیم
كَمَثَلِ الشَّيْطَانِ إِذْ قَالَ لِلْإِنْسَانِ اكْفُرْ فَلَمَّا كَفَرَ قَالَ إِنِّي بَرِيٓءٌ مِنْكَ إِنِّيٓ أَخَافُ اللَّهَ رَبَّ الْعَالَمِينَ (١٦)
@yavaranQoran
❣تدبر
🌼🍃ناامید نشویداز لبخند تمسخر دیگران , به شکل زیبا پاسخ دهید , هر کار خوبی را که میدانید درست است خوب انجام دهید تا زمانی که زنده هستید
🌼🍃وَيَصْنَعُ الْفُلْكَ وَكُلَّمَا مَرَّ عَلَيْهِ مَلَأٌ مِنْ قَوْمِهِ سَخِرُوا مِنْهُ قَالَ إِنْ تَسْخَرُوا مِنَّا فَإِنَّا نَسْخَرُ مِنْكُمْ كَمَا تَسْخَرُونَ﴿۳۸﴾هود
🌼🍃و [نوح] کشتی را می ساخت و هرگاه گروهی از [اشراف و سرانِ] قومش بر او عبور می کردند، او را به مسخره می گرفتند. گفت: اگر شما ما را مسخره می کنید، مسلماً ما هم شما را [به هنگام پدید آمدن توفان] همان گونه که ما را مسخره می کنید، مسخره خواهیم کرد
@yavaranQoran
📖 تفسیر سوره انشراح
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
«1» أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ «2» وَوَضَعْنَا عَنكَ وِزْرَكَ «3» الَّذِى أَنقَضَ ظَهْرَكَ «4» وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ «5» فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً «6» إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً «7» فَإِذَا فَرَغْتَ فَانصَبْ «8» وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَب
(اى پیامبر!) آیا به تو شرح صدر عطا نكردیم؟ و بار سنگینات را از (دوش) تو برنداشتیم؟ آن (بار گرانى) كه براى تو كمرشكن بود. و نام تو را بلند (آوازه) گردانیدیم. پس (بدان كه) با هر سختى آسانى است. آرى، با هر دشوارى آسانى است. پس هر وقت (از كارى) فراغت یافتى (براى كار جدید) خود را به تعب انداز. و با رغبت و اشتیاق به سوى پروردگارت روىآور.
نكتهها:
در سوره قبل (ضُحى) فرمود: خداوند تو را رها نكرده است: «ما ودّعك ربّك» در این سوره مىفرماید: چگونه تو را رها كرده، كسى كه بزرگترین الطاف و سرمایهها را كه شرح صدر است به تو داده است: «ألم نشرح لك صدرك»
«شرح صدر» به معناى گشایش سینه و بالا رفتن ظرفیّت انسان است تا بتواند ناملایمات را تحمّل كند و در مشكلات و سختىها صبر و پایدارى ورزد.
هنگامى كه خداوند حضرت موسى را به رسالت برگزید، اولین خواسته او سعه صدر بود كه گفت: «ربّ اشرح لى صدرى»(134) پروردگارا! سعه صدر به من عطا كن. ولى پیامبر اسلام بدون درخواست مورد لطف قرار گرفت و سعه صدر را از خداوند دریافت كرد. «الم نشرح لك صدرك»
مراد از بار سنگین كه بر دوش پیامبر سنگینى مىكرد و خداوند با دادن شرح صدر، آن را ازدوش پیامبر برداشت، مسئولیّت رسالت و دعوت مردم به توحید و مبارزه با فساد و شرك و خرافات است.
از آنجا كه غم و غصهها را نمىتوان كم كرد، پس باید ظرفیّتها را بالا برد تا بتوان مشكلات را تحمّل كرد و كم نیاورد. شرح صدر نشانه لطف ویژه الهى است: «فمن یرد اللّه ان یهدیه یشرح صدره للاسلام»(135) یعنى هر كس را خداوند اراده كند هدایت یابد، روح او را براى پذیرش اسلام باز مىكند.
از نظر روانى، هنگام برخورد با مشكلات نباید تمام ذهن متوجه آن شود، بلكه باید به سهولتهاى پس از آن كه مورد وعده و سنت الهى است نیز توجه نمود.
عُسرها سبب یُسر است. كلمه «مَعَ» ممكن است به معناى سبب باشد، یعنى هر سختى در درون خود تجربهها و سازندگىهایى دارد. «انّ مع العسر یسراً»
حذف حرف فاء در جمله دوم «فانّ مع العسر یسرا، انّ مع العسر یسرا» بیانگر آن است كه این اصل عمومى است و مخصوص پیامبر نیست.
رهبران حق كه در برابر طوفان مخالفتها و مشكلات و شكنجهها و تهدیدها و توطئهها و تهمتها و لجاجتها و جنگها و... قرار مىگیرند بیش از هر چیز به سعه صدر نیاز دارند. «ألمنشرح لك صدرك»
بر اساس روایات كه مورد فتواى مراجع دینى نیز قرار گرفته است، این سوره و سوره ضُحى یك سوره حساب مىشوند نظیر سوره فیل و قریش و در نمازهاى واجب كه بعد از سوره حمد، خواندن بیش از یك سوره جایز نیست، این دو سوره باید با هم خوانده شود. شاهد یكى بودن این دو سوره، تناسب آیه آخر سوره قبل با آیه اول این سوره است كه مىفرماید: «ألم نشرح لك صدرك»
شرح صدرى كه به پیامبر اسلام داده شد، باعث شد تا آن حضرت در برابر آن همه آزارها، قومش را نفرین نكند و مىفرمود: «اللّهم اهد قومى فانّهم لا یعلمون»(136) یعنى خداوندا این مردم را هدایت كن زیرا كه نمىدانند و در فتح مكه با اعلام عفو عمومى فرمود: «لا تثریب علیكم الیوم» امروز باكى بر شما نیست و همه را بخشیدم، همانگونه كه یوسف با این جمله تمام برادرانش را یكجا عفو كرد.
@yavaranQoran
✍نذر قران
امين السلام فضل بن حسن طبرسي مؤلف تفسير معروف مجمع البيان در سبزوار ميزيست و در سال 548 يا 542 قمري از دنيا رفت و قبر شريفش در مشهد مقدس (روبروي خيابان طبرسي) است. معروف است كه در تخريب اطراف حرم مطهر حضرت رضا - عليه السّلام - كه در چند سال قبل صورت گرفت قبر علامه طبرسي ويران شد. شاهدان عيني ديدند كه پيكر او با اينكه حدود هشت قرن و نيم از رحلت او ميگذشت، تر و تازه مانده است. از حكايتهاي مشهوري كه به مرحوم طبرسي نسبت ميدهند اينكه: سكته سنگين بر او عارض شد به گونهاي كه بيحركت به زمين افتاد. بستگان و حاضران تصور كردند كه از دنيا رفته است. (با توجه به اينكه وسايل طبي در آن زمان، به خصوص در قريهاي مثل سبزوار نبود.) بدن او را غسل دادند كفن كرده و دفن نمودند و بر طبق معمول به خانههايش بازگشتند. ناگهان او در درون قبر، به هوش آمد ولي خود را در قبر يافت. متوجه خداي مهربان شد و نذر كرد هرگاه از آن تنگناي قبر تاريك، نجات پيدا كند و سلامتي خود را بازيابد كتابي در تفسير قرآن تأليف نمايد.
از حسن اتفاق كفن دزدي تصميم گرفته بود قبر او را نبش كند و كفن او را بدزدد. چون كفن دزد قبر را خراب كرد و خشتهاي قبر را برداشت و بند كفن را گشود علامه دست او را گرفت. وي سخت ترسيد. سپس علامه با او سخن گفت امّا او بيشتر ترسيد. علامه ماجرا را به او بازگو كرد و گفت: مترس! سپس كفن دزد علامه طبرسي را به دوش گرفت و او را به منزلش برد.
علامه كفن خود را به او داد و اموال بسياري را به كفن دزد داد و او به دست ايشان توبه كرد. سپس علامه به نذر خود وفا كرد و تفسير گرانقدر مجمع البيان را كه در ده جلد است به عربي نوشت.
منبع: مجمع البيان، ج 1
@yavaranQoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| موسیقی عاشقانه قرآنیها
🎤با صدای رعد الکردی
#من_عاشق_قرآنم
#حفظ_قرآن #حفظ_زنجیرهای_آیات #تحولات_قرآنی_تراز_گام_دوم_انقلاب #تغییر_بهنفع_ترویج
#حفظ_قرآن_بسیااااار_آسان_است
@yavaranQoran