قرآن ترجمه المیزان
سوره 65
سوره مبارکه الطلاق
صفحه 558
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند بخشنده مهربان
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِذَا طَلَّقْتُمُ النِّسَاءَ فَطَلِّقُوهُنَّ لِعِدَّتِهِنَّ وَأَحْصُوا الْعِدَّةَ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ رَبَّكُمْ ۖ لَا تُخْرِجُوهُنَّ مِنْ بُيُوتِهِنَّ وَلَا يَخْرُجْنَ إِلَّا أَنْ يَأْتِينَ بِفَاحِشَةٍ مُبَيِّنَةٍ ۚ وَتِلْكَ حُدُودُ اللَّهِ ۚ وَمَنْ يَتَعَدَّ حُدُودَ اللَّهِ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ ۚ لَا تَدْرِي لَعَلَّ اللَّهَ يُحْدِثُ بَعْدَ ذَٰلِكَ أَمْرًا (1)
اى پيامبر! هرگاه بخواهيد زنان را طلاق دهيد در [وقتى که] عدّه آنان [آغاز مى شود ]طلاقشان دهيد، و حساب عدّه را نگاه داريد، و از خدا، پروردگارتان پروا کنيد; آنان را از خانه هايشان بيرون نکنيد، و نبايد خود بيرون بروند مگر اين که کار بسيار قبيح آشکارى انجام دهند [که در اين صورت اخراجشان مُجاز است]; و اينها حدود خداوند است و هر کس از حدود خدا تجاوز کند قطعاً به خودش ظلم کرده است; تو نمى دانى، شايد خدا بعد از اين، امرى پديد بياورد [که موجب آشتى گردد]. (1)
فَإِذَا بَلَغْنَ أَجَلَهُنَّ فَأَمْسِكُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ أَوْ فَارِقُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ وَأَشْهِدُوا ذَوَيْ عَدْلٍ مِنْكُمْ وَأَقِيمُوا الشَّهَادَةَ لِلَّهِ ۚ ذَٰلِكُمْ يُوعَظُ بِهِ مَنْ كَانَ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ۚ وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا (2)
پس وقتى که به پايان عدّه خود رسيدند، يا با رفتارى پسنديده نگاهشان داريد، و يا با رفتارى پسنديده از آنان جدا شويد، و دو شاهد عادل از خودتان را [بر رجوع يا جدايى ]گواه بگيريد، و شهادت را براى خداوند اقامه کنيد. اين دستورات وسيله پند است براى کسى که به خدا و روز واپسين ايمان دارد، و هر کس از خدا پروا کند براى او راهى جهت بيرون رفتن [از تنگناها] قرار مى دهد، (2)
وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ ۚ وَمَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ ۚ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ ۚ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا (3)
و از جايى که گمان نمى برد به او عطا مى دهد; و هر کس به خدا توکّل کند او برايش کافى است; به يقين خدا به مراد خود مى رسد; همانا خداوند براى هر چيزى اندازه اى قرار داده است. (3)
وَاللَّائِي يَئِسْنَ مِنَ الْمَحِيضِ مِنْ نِسَائِكُمْ إِنِ ارْتَبْتُمْ فَعِدَّتُهُنَّ ثَلَاثَةُ أَشْهُرٍ وَاللَّائِي لَمْ يَحِضْنَ ۚ وَأُولَاتُ الْأَحْمَالِ أَجَلُهُنَّ أَنْ يَضَعْنَ حَمْلَهُنَّ ۚ وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مِنْ أَمْرِهِ يُسْرًا (4)
و از زنان [مطلّقه] شما آنان که از حيض مأيوس شده اند [چه پير و چه جوان] اگر [در علت آن] شک داريد عدّه آنها سه ماه است، و همچنين آنان که حيض نديده اند; و زنان باردار پايان عدّه ايشان وضع حملشان است; و هر کس از خدا پروا کند براى او در کارش آسانى اى پديد مى آورد. (4)
ذَٰلِكَ أَمْرُ اللَّهِ أَنْزَلَهُ إِلَيْكُمْ ۚ وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يُكَفِّرْ عَنْهُ سَيِّئَاتِهِ وَيُعْظِمْ لَهُ أَجْرًا (5)
اين امر خداوند است که آن را به سوى شما نازل کرده است; و هر کس از خدا پروا کند بدى هايش را از او مى زدايد و اجرش را بزرگ مى گرداند. (5)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
نکته تفسیری صفحه ۵۵۸:
طلاق:
بر اساس قانون آفرینش خدا، هر انسانِ سالمی، هنگامی که به سن جوانی می رسد، به ازدواج و زندگی مشترک علاقه مند می شود. از این رو هر روز در تمام نقاط دنیا، ازدواج بسیاری صورت می پذیرد و مردان و زنان فراوانی با یکدیگر پیوند زناشویی می بندند. به فرموده ی پیامبر خدا، پیوند ازدواج، محبوب ترین پیوند نزد خداست. دین اسلام به پیروان خود تأکید کرده که پس از ازدواج، هر یک از مرد و زن، در حفظ حرمت همسر و رعایت حقوق او بکوشند و از بنیان خانواده شان محافظت کنند[1]. قرآن به خویشاوندان زن و شوهر نیز توصیه کرده که در صورت بروز اختلاف در میان آن دو، فوری از بزرگان هر یک از دو طرف برای میانجی گری دعوت کنند و میان آن دو را آشتی دهند[2].
اسلام با هر گونه طلاقِ غیرمنطقی و بی علت مخالف است. به فرموده ی پیشوایان دین، هرچند طلاق حلال است، منفورترین حلال ها نزد خداست[3]؛ زیرا باعث از هم پاشیده شدن بنیان خانواده میشود؛ زن و شوهر را از آینده و زندگی مشترک مجدد، نومید می کند؛ و از همه بدتر، فرزندان را از نعمت محبّت پدر یا مادر محروم و دچار عقده های روانی میکند و در بسیاری از موارد، از آنان، انسانهایی کینه توز و انتقام جو می سازد. بنابراین لازم است که انسان، در انتخاب همسر، با عقل و تدبیر و با شناخت کامل اقدام کند و شریک زندگی خود را بر اساس اعتقادات و سلایق مشترک انتخاب کند. با اینهمه امّا گاهی طلاق به صورت یک ضرورت اجتناب ناپذیر در می آید. در برخی اوقات، زن و شوهر به عللی نمی توانند به زندگی مشترک ادامه دهند، و در صورت ادامه، زندگیشان پیوسته به دعوا و جنجال و بی حرمتی و ضایع کردن حقوق یگدیگر سپری می شود. در این حالت، دین اسلام به مرد و زن اجازه می دهد که با رعایت احکام خاص طلاق، از یکدیگر جدا شوند، و هر یک، زندگی جدیدی را برای خود آغاز کنند. نکته ی مهم در مورد طلاق امّا «برخورد منطقی و دور از بی حرمتی و جار و جنجال» است. آری، در مواردی که زن و شوهر به این نتیجه می رسند که ادامه ی زندگی مشترک به هیچ وجه به صلاحشان نیست، باید با ادب و آرامش از یکدیگر جدا شوند. هر یک، حقوق و بدهی های دیگری را بپردازد و آنگاه یکدیگر را با بزرگواری ترک کنند. قرآن به مردها توصیه کرده که در صورت تصمیم به طلاق، با «احسان و نیکی کردن» از همسرانشان جدا شوند[4]، و به هر یک از دو طرف سفارش می کند که بخشش و گذشت را فراموش نکنند[5].
[1] - ر.ک به آیات 228 بقره و 19 نساء
[2] - بر اساس آیه 35 نساء
[3] - الکافی، ج6، ص54
[4] - بر اساس آیۀ 229 بقره
[5] - بر اساس آیۀ237 بقره
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
🔰مسابقه بزرگ کشوری حفظ سوره مبارکه مُلک
با ۱.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال جایزه 🎁😊
💠 ۳ جایزه ۳۰۰ میلیون ریالی
💠 ۳ جایزه ۱۰۰ میلیون ریالی
💠 ۳۰ جایزه ۱۰ میلیون ریالی
ثبت نام در 👈 gharyan.ir
🔸تعدادی از پرسش و پاسخ های کوتاه از حجت الاسلام استاد الهی(از اساتید حوزه علمیه قم و از شاگردان مرحوم آیت الله بهجت ره)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ🍃
"سوال سخت قرآنی🤯"
در کتاب کافی از نوح بن شعیب و محمد بن الحسن روایت شده است که ابن ابی العوجاء از هشام بن حکم پرسید مگر خدا حکیم نیست؟
هشام گفت: بله، خداوند احکم الحاکمین است.
ابن ابی العوجاء گفت: به من خبر ده از آیه: «فَانْکِحُوا ما طابَ لَکُمْ مِّنَ النِّساءِ مَثْنی وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ فَإِنْ خِفْتُمْ اَلاَّ تَعْدِلُوا فَواحِدَةً» «ازدواج کنید با آنچه که خوش آید شما را از زنان دو و سه و چهار و و اگر بترسید که عدالت را پیشه خود نکنید پس یکی را به ازدواج خود درآورید» مگر این حکم قرآن نیست؟
هشام گفت: بله
ابن ابی العوجاء گفت: پس به من خبر ده از آیه: «وَ لَنْ تَسْتَطِیعُوا اَنْ تَعْدِلُوا بَیْنَ النَّساءِ وَ لَوْ حَرَصْتُمْ فَلاَ تَمِیلُوا کُلَّ الْمَیْلِ فَتَذَرُوها کَالْمُعَلَّقَةِ» «و هرگز نمیتوانید بین زنانتان عدالت را رعایت نمایید اگر چه بسیار به رعایت اعتدال علاقه داشته باشید...» کدام حکیم اینگونه سخن می گوید؟
هشام جوابی نداشت. از همین رو به مدینه نزد حضرت صادق (علیه السلام) آمد و ماجرای خود را باز گفت.
حضرت فرمود: اینکه خدا می فرماید: «فَانْکِحُوا ما طابَ لَکُمْ...» مقصود عدالت در نفقه (خرج زن) است. و اینکه می فرماید: «وَ لَنْ تَسْتَطیعوا اَنْ تَعْدِلُوا...» مقصود عدالت در محبت است.
چون هشام این جواب را به ابن ابی العوجاء رسانید، وی گفت: به خدا این جواب از خودت نیست.
پایان ✔️
🎙 | قاری: استاد شحات انور
📖 | سوره مبارکه نساء
🎶 | #مقام_رست
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ پاسخ آیت الله بهجت ره به فردی که میگفت یک روز #نماز میخونم و یک روز نمیخونم
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نکته جالب حجتالاسلام دانشمند درباره آیه شریفه « و ان یکاد »
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✨وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ وَتَبَتَّلْ إِلَيْهِ تَبْتِيلًا
💞نام پروردگارت را ياد كن
💞و تنها به او دل ببند.
🌺 سوره مزمل 🍃 آیه ٨ 🌺
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
13.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#روح_سالم_دربدن_سالم
💠 سید داروها 💠
🔰 وقتیامامکاظم(ع)نسخه اطباء را
کنـار می زنند و خودشان ترکیبی
را معرفی میکنند که درمان همه
بیماری هاست 💢
↖️ بفرستید برای اونایی که
میگن طب اسلامی نداریم
مگه میشه این یادگاری
حضرت رو کنار گذاشت⁉️
علیحسنی | طباسلامی
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
💠 حضرت زهرا سلام الله علیها:
🔸 خدایا! در جستجوى آنچه که قسمتم نیست خستهام مکن، و آنچه را که قسمتم کردهای خیلی آسان به آن دست یابم.
🔹 اللّهمّ لا تعيني في طلب ما لم تقدّره لي، و ما قدّرته عليّ فاجعله ميسّرا سَهلا
📚 مهج الدعوات
🟠🔶🟠🔶🟠
همچنین میفرمایند :
🌸الٰهی إِسْتَعْمِلْنیٰ لِماٰ خَلَقْتَنی لَهُ🌼
خدایا! مرا در راهی
خرج کن که برای آن آفریدی .
آمین یا رب العالمین
خدایا چنان کن سرانجام کار
تو خوشنود باشی و ما رستگار
https://eitaa.com/ghesehmazhbi
صفحه ۵۵۹ مصحف شریف
سوره مبارکه طلاق
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
4_5942788360182433408.mp3
2.07M
🔸ترتیل صفحه 559 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
قرآن ترجمه المیزان
سوره 65
سوره مبارکه الطلاق
صفحه 559
أَسْكِنُوهُنَّ مِنْ حَيْثُ سَكَنْتُمْ مِنْ وُجْدِكُمْ وَلَا تُضَارُّوهُنَّ لِتُضَيِّقُوا عَلَيْهِنَّ ۚ وَإِنْ كُنَّ أُولَاتِ حَمْلٍ فَأَنْفِقُوا عَلَيْهِنَّ حَتَّىٰ يَضَعْنَ حَمْلَهُنَّ ۚ فَإِنْ أَرْضَعْنَ لَكُمْ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ ۖ وَأْتَمِرُوا بَيْنَكُمْ بِمَعْرُوفٍ ۖ وَإِنْ تَعَاسَرْتُمْ فَسَتُرْضِعُ لَهُ أُخْرَىٰ (6)
آنان (زنان مطلّقه) را در بخشى از آن جا که خود سکونت داريد به قدر استطاعت خويش سکنى دهيد، و به ايشان آزار نرسانيد تا عرصه را بر آنان تنگ کنيد [که بيرون بروند و يا. ..] و اگر باردارند نفقه ايشان را بدهيد تا بار خود بنهند; پس اگر براى شما [طفل را] شير دادند اجرتشان را بدهيد، و ميان خود به طور شايسته اى تبادل نظر کنيد، و اگر سختگيرى کنيد زن ديگرى [طفل را] براى او شير خواهد داد. (6)
لِيُنْفِقْ ذُو سَعَةٍ مِنْ سَعَتِهِ ۖ وَمَنْ قُدِرَ عَلَيْهِ رِزْقُهُ فَلْيُنْفِقْ مِمَّا آتَاهُ اللَّهُ ۚ لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا مَا آتَاهَا ۚ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرًا (7)
هر صاحب وسعتى بايد طبق وسعت خود هزينه دهد، و کسى که رزقش بر او تنگ شده است بايد از آنچه خدا به او داده است هزينه کند; خداوند هيچ کس را جز به قدر امکاناتى که به او داده است تکليف نمى کند; چه بسا خدا بعد از سختى آسانى پديد آورد. (7)
وَكَأَيِّنْ مِنْ قَرْيَةٍ عَتَتْ عَنْ أَمْرِ رَبِّهَا وَرُسُلِهِ فَحَاسَبْنَاهَا حِسَابًا شَدِيدًا وَعَذَّبْنَاهَا عَذَابًا نُكْرًا (8)
و چه بسيار قريه هايى که از فرمان پروردگارشان و رسولان او سرپيچى کردند، پس ما سخت به حسابشان رسيديم و آنها را به عذابى ناشناخته (عذاب استيصال) معذّب ساختيم. (8)
فَذَاقَتْ وَبَالَ أَمْرِهَا وَكَانَ عَاقِبَةُ أَمْرِهَا خُسْرًا (9)
پس ثمره تلخ کار خود را چشيدند و عاقبت کارشان خسارت بود. (9)
أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ عَذَابًا شَدِيدًا ۖ فَاتَّقُوا اللَّهَ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ الَّذِينَ آمَنُوا ۚ قَدْ أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكُمْ ذِكْرًا (10)
خداوند براى آنها عذابى سخت آماده کرده است; پس اى خردمندانى که ايمان آورده ايد! از خدا پروا کنيد; همانا خدا تذکارى به سوى شما نازل کرده است. (10)
رَسُولًا يَتْلُو عَلَيْكُمْ آيَاتِ اللَّهِ مُبَيِّنَاتٍ لِيُخْرِجَ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ ۚ وَمَنْ يُؤْمِنْ بِاللَّهِ وَيَعْمَلْ صَالِحًا يُدْخِلْهُ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا ۖ قَدْ أَحْسَنَ اللَّهُ لَهُ رِزْقًا (11)
رسولى که آيات خدا را که روشن کننده [حقايق]اند بر شما مى خواند تا کسانى را که ايمان آورده و کارهاى شايسته انجام داده اند از ظلمت ها به سوى نور بيرون ببرد; و کسانى که به خدا ايمان بياورند و کار شايسته کنند، آنان را به بوستان هايى درمى آورد که از پايين آنها نهرها جريان دارد و براى هميشه در آن جا جاودانه اند، به يقين خداوند عطاى ايشان را نيکو ساخته است. (11)
اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَمِنَ الْأَرْضِ مِثْلَهُنَّ يَتَنَزَّلُ الْأَمْرُ بَيْنَهُنَّ لِتَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ وَأَنَّ اللَّهَ قَدْ أَحَاطَ بِكُلِّ شَيْءٍ عِلْمًا (12)
خدا است آن که هفت آسمان آفريد، و از زمين همانند آنها [آفريد]; فرمان او در ميان آنها فرود مى آيد تا بدانيد که خدا بر هر چيزى توانا است و اين که علم او بر هر چيزى احاطه دارد. (12)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
نکته تفسیری صفحه ۵۵۹:
زنان؛ پیش از اسلام و پس از آن:
موضوع حقوق زن و ارزش انسانی او، موضوع مهمی است که ذهن بسیاری از اندیشمندان جامعه ی بشری را به خود مشغول کرده است؛ چراکه ارزش و احترام نیمی از انسانها در هر زمان، به این موضو ع وابسته است. قرآن کریم که پیام مستقیم آفریدگار هستی است، بارها به این موضوع توجه نشان داده و از حقوق زنان دفاع کرده است. آیات این سوره، نمونه ای از این مطلب است. یکی از بهترین راه ها برای فهمیدن این حقیقت که اسلام چه خدمتی به زنان کرده، مقایسه ی وضعیّت زنان در قبل از ظهور اسلام و پس از آن است.
می توان وضعیت زن در جوامع قبل از اسلام را بدین صورت تشریح کرد:
1ـ وضعیت زن در ملّت های عقب مانده: در ملّت ها و قبایل وحشی مانند ساکنان آفریقا، استرالیا، جزایر اقیانوسیه و آمریکای قدیم، نگاه مردان به زنان، مانند نگاهشان به حیوانات اهلی خود بود. آنان، زن را موجودی برای بهره بردن می دانستند و هر قدر که دلشان می خواست، او را از امکانات زندگی بهره مند میکردند. آنان به خود حق می دادند که زنانشان را بفروشند، کتک بزنند، زندان کنند و حتّی به قتل برسانند، و زن هیچگاه حق اعتراض نداشت؛ تا چه رسد به حق مالکیّـت و انتـخاب!
2ـ وضعیت زن در ملّت های پیشرفته ی قبل از اسلام:
در کشورهایی مانند ایران، روم، مصر و چین باستان، زنان در هیچ کاری استقلال و آزادی نداشتند و صاحب اختیارشان در تمام امور زندگی، مردان بودند. آنان به هیچ وجه حق دخالت در امور اجتماعی را نداشتند، و در عین حال، تمام وظایف مردان را به دوش می کشیدند و شانه به شانه ی آنان در زراعت و هیزم شکنی و دامداری و... شرکت می کردند. البته وضعیت زنان در این جوامع، کمی بهتر از جوامع وحشی بود؛ زیرا در این جوامع، مردان حق کشتن زنان را نداشتند و زنان از حق مالکیّت برخوردار بودند؛ امّا مردان می توانستند نامحدود ازدواج کنند و زنانشان را به راحت طلاق دهند. پس از مرگِ زن، مرد به سرعت ازدواج می کرد؛ ولی زن پس از مرگ شوهرش دیگر حق ازدواج نداشت. میتوان به طور خلاصه چنین گفت که زنان در آن جوامع، موجوداتی بین انسان و حیوان شمرده می شدند.
3ـ اسلام و زنان: اسلام به صراحت اعلام کرد که زن، مانند مرد، انسان است، و در ارزش های انسانی، با او مساوی است. زن شدنِ زن، تنها به خواست خدا صورت گرفته و هیچیک از مرد و زن، به علت جنسیتشان، ارزش ویژه ای ندارند. اسلام، رسیدن به نقطه ی اوج سعادت انسان ـ یعنی بهشت ـ را برای هر یک از زن و مرد، ممکن می داند. اسلام به شدّت با ظلم به زن در قالب هر شکل و با هر بهانه ای مبارزه می کند و برای هر یک از دختران، همسـران و مادران، احترام ویژه ای قائل شده است. البته دین اسلام با توجّه به آفرینش خاص هر یک از دو جنس مرد و زن، برای هر یک وظایف و حقوق ویژهای معیّن کرده که این ربطی به برتری یکی از دیگری ندارد[1].
[1] - در نگارش این متن از ترجمةتفسیر المیزان، ج2، ص393 استفاده شده است.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ جلسه چهارم :
🔴 تفسیر دو دقیقه ای آیات نماز
🔵 اهمیت نماز ( نماز و اولین ها )
🔵 اولین ویژگی رفتاری مؤمنین
🔴 تفسیر آیه 2 و 3 سوره انفال
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd