🌷به نام خدا وباسلام
🌷مهمترین روش شیطان برای فریب:
🌷همین یک دفعه گناه کن،بعدش خوب شو:
اقتلویوسف...وتکونو من بعده قوما صالحین...سوره یوسف
🌷جواب مهم قرآن:
بلی من کسب سیئة واحاطت به خطیئته اولئک اصحاب النارهم فیهاخالدون:بقره
🌷ممکنه باهمین یک گناه،چنان دلت بمیرد وازخدا دورشود،که هرگز توبه نکنی وتاابدجهنمی شوی
@yavaranQoran
🔴سخن چینی از گناهان کبیره:
✍یکی از گناهان کبیره که در آیات و روایات به آن اشاره شده، سخن چینی است. تا جایی که پیامبراسلام(ص) میفرمایند: یک سوم عذاب قبر از سخن چینی است. دو بهم زدن، افشای راز دیگران و تخریب رابطه افراد از مصادیق سخن چینی به شمار می آیند.
بنیاسرائیل را قحطی گرفت، موسی(ع) ازخداوند باران خواست. وحی رسید دعای تو را و کسانی که با تو هستند، مستجاب نمیکنم، زیرا در بین شما نمامی است که از سخنچینی دست بر نمیدارد. موسی (ع) گفت: خدایا آن شخص کیست، تا او را از بین خود بیرونش کنیم؟
فرمود من شما را از نَمیمه(سخن چینی) نهی میکنم، چگونه راز دیگری را آشکار میسازم. پس توبه اجتماعی کردند و آن هم داخل آنها توبه کرد پس برایشان باران بارید.
📚محجه البیضا. ج ۵ ص ۲۷۶
@yavaranQoran
✍# تفسیر سوره نبا(۴)
«إِنَّ جَهَنَّمَ كانَتْ مِرْصاداً» نبأ/21 دوزخ در کمین انسان است. هر حرکتی پاسخ دارد. اگر ما ایمان داشته باشیم که زیر دوربین هستیم خودمان را کنترل میکنیم. این همه بی بند و باری بعلت غفلت از قیامت است.
«لِلطَّاغینَ مَآباً» نبأ/22 کسانی که طغیان می کنند جایگاهشا ن جهنم است. طغیان هم لازم نیست مثل آمریکا باشد. بلکه مثلا همین سیگار کشیدن در جاهای عمومی یک طغیان است. بداخلاقی طغیان است. طغیان درجاتی دارد.
«لابِثینَ فیها أَحْقاباً» نبأ/23 سالهای طولانی در آنجا می مانند. یک لحظه غفلت، یک عمر پشیمانی در بر دارد. اگر یک راننده لحظه ای غفلت کند باعث به خطر افتادن و یا مرگ دهها نفر شود. پس نمی توان گفت که: زمان جریمه با زمان گناه باید یکی باشد. مثلا با یک غیبت همه عبادات انسان پوچ می شود. «لا یَذُوقُونَ فیها بَرْداً وَ لا شَراباً» نبأ/24 در جهنم خنکی نیست، آشامیدنی نیست. «إِلاَّ حَمیماً وَ غَسَّاقاً» نبأ/25 بجز آب داغ و چرک. اگر تشنهات شد آب داغ و چرک درگلویت می- ریزند. چرا؟ چون آبروی فلانی را بردی، دل فلانی را سوزاندی، به فلانی تهمت زدی. خون بدل کردی و خون بدل می شوی: «جَزاءً وِفاقاً» نبأ/26 جزاهای خدا طبق وفق است. یعنی عادلانه است. یعنی خیال نکنید ظلم است. «إِنَّهُمْ كانُوا لا یَرْجُونَ حِساباً وَ كَذَّبُوا بِآیاتِنا كِذَّاباً» نبأ/28-27 عده ای اصلا فکر قیامت نیستند. انگار نه انگار که بعد از دنیا زندگی دیگری هم دارند! اصلا امیدی به حساب نداشتند. و به شدت آیات ما را تکذیب می کردند. «وَ كُلَّ شَیْءٍ أَحْصَیْناهُ كِتاباً» نبأ/29 آنها خواب بودند ما که خواب نبودیم. ما ریزکار شما را حساب کردیم. «فَذُوقُوا فَلَنْ نَزیدَكُمْ إِلاَّ عَذاباً» نبأ/30 بچشید که ما چیزی جز عذاب برای شما زیاد نمی- کنیم. «إِنَّ لِلْمُتَّقینَ مَفازاً حَدائِقَ وَ أَعْناباً» نبأ/32-31 در مقابل کسانی که جهنم در کمین آنهاست افراد متقی هستند که رستگارند. و نعمتهای مادی و معنوی در اختیار آنهاست. باغها، انگورها. . . «وَ كَواعِبَ أَتْراباً وَ كَأْساً دِهاقاً» نبأ/34-33 همسرانی زیبا، همسن، جوان، بکر، علاقه مند. . . و آشامیدنی های گوارا بر آنها فراهم است.
«لا یَسْمَعُونَ فیها لَغْواً وَ لا كِذَّاباً» نبأ/35 دری وری در آنجا نیست. «جَزاءً مِنْ رَبِّكَ عَطاءً حِساباً» نبأ/36 اینها پاداشهایی است از طرف خدا و چون در دنیا با تقوا بودید. تقوا یعنی جلو نفس را از بدیها گرفتن.
ابوذر وارد مجلسی شد، دید معاویه و همه سران بنی امیه نشستهاند. خندید! گفتند: چرا خندیدی؟ ! گفت: یاد یک حدیث افتادم! گفتند: باید حدیث را بگویی. گفت: حدیث داریم: وقتی دیدید رییس حکومت اسلامی معاویه است و همه دست اندرکاران بنی امیه هستند، خاک بر سراین کشور. این مطلب به معاویه خیلی برخورد. چون با آن حدیث آبروی بنی امیه رفت.
دور او را گرفتند و گفتند: یا باید بگویی این حدیث را از که شنیدی یا اینکه این حدیث را بافتی تا آبروی ما را بریزی. ابوذر گیر کرد. گفتند: شاهدت کی است؟ گفت: علی ابن ابیطالب(ع). حضرت را آوردند و گفتند: تو شاهد این حدیث بودی؟
فرمودند: نه! اما این را شنیدهام که پیغمبر(ص) فرمود: ابوذر هرچه می گوید راست است. آسمان بر کسی یاد نیفکنده که راستگوتر از ابوذر باشد.
و السلام علیکم و رحمة و برکاته.
#درسهایی از قرآن
@yavaranQoran
🔴چرا اسلام دستور به قطع دست سارقان داده است؟!
✳️قطع دست شايد حکمي سخت به نظر برسد اما وقتي مطلب را تا آخر بخوانید و به شرايط اجراي اين حکم نگاهي بیندازید
متوجه ميشويد که انساني که تمامي شرايط براي اجراي قطع دست را داشته باشد انصافا خيلي بايد پلید و لایق این حکم باشد!!
💥شرایط قطع دست:
🔹1) فردي که در سن قبل از بلوغ جرمي مرتکب شود، این حدّ درباره او اجرا نمی شود.
🔹2)آنكه از حِرز باشد. یعنی جای سربسته و قفل زده شده ای را سرقت کند. بنابراین اگر كسی مالی را از صحرا، جاده، مسجد و نظیر این اماكن كه محل رفت و آمد است بدزدد، دست او را نمی برند.
🔹3)آنكه خودش قفل را بشكند؛ و یا دیوار خانه را سوراخ كند. در این صورت اگر شخص دیگری قفل را بشكند، و این سارق، مال را برباید، حكم قطع برای او نیست.
🔹4)آنكه باید دزدی مخفیانه باشد. یعنی اگر دزد در حضور مالک چیزی بدزد؛ حدّ قطع دست بر او جاری نیست.
🔹5)آنكه دزدی در عامِ مَجاعة نباشد؛ یعنی در سال خشكی و تنگی كه قحطی پیش آمده است؛ نبوده باشد.
و چنانچه دزدی در این سال ها چیزی را بدزدد؛ حكم قطع ید دربار او نیست.
✅برخی از محققین و علما از مورد فوق چنین استنباط مینمایند که در کشور فقیر و یا کشوری که درگیر مشکلات اقتصادی بسیار است، این حکم نباید اجرا شود.
🔹6)تحویل دزد به حاکم شرع یعنی اگر دزد را تحویل حاکم بدهند و از خطای اون نگذرند شامل قطع دست میشود .
🔴و ضمنا بریدن دست اینطور نیست که تمام دست دزد قطع شود.
بلکه بریدن چهار انگشت دست راست و تمام كف دست نیز باید باقی بماند.
🔥اسلام ستیزانی که حکم قطع دست را وحشیانه میشمرند،هرگز فکر کرده اند که اگر دزدی خسارت قابل توجهی به صاحب مال نزده باشد دزد را میبخشد و عموما از اینکه انگشتان وی را قطع نمایند، صرف نظر میکند.
🔅 اگر هم گران تمام شده باشد و ضربه سنگینی به زندگی وی وارد آورده باشد ، انصافا حقش است که مجازات شود
⛔️ زیراکه فردی که دارنده تمام این شرایط باشد،محتاج نبوده و صرفا جهت ثروت اندوزی و هوای نفسش ، دست رنج افراد دیگر را دزدیده و به این فکر نکرده که با دزدی چه مشکلات لاینحلی برایشان ایجاد کرده است...
🔱در آخر اینکه همیشه به حکمت دستورات خالق انسان ایمان داشته باشیم که او از همه به درونیات و اسرار انسانها آگاه و از همه نسبت به آنها مهربانتر است...
منابع
📕.ك:تفسير طبرسى،ج 10،ص 372
📒وسايل الشيعه،ج 18،ابواب حد السرقة،باب 4.
@yavaranQoran