فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 کلیپ حضور فرماندهان ارشد جنگ در خط مقدم
✅ انتشار تصاویر کمتر دیدهشده از لحظات نفسگیر عملیات رمضان (تیرماه ۱۳۶۱)
با ما همراه باشید
@zandahlm1357
•┈┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈┈•
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
وصول بلیات به واسطه طاغوت نفس چنان که مشهود اولواالابصار است که آنچه بلیّات جسمانی و روحانی به انسا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
نور و مراتب آن
و نور اطلاقاتی دارد از ظاهر و باطن، تأویل و تفسیر ظاهر او نور حسّی است از نور شمسی و قمری و کوکبی و سراجی که ظاهر بالذات و مُظهر غیر است. و تأویل نور، اطلاق بر علم است که ما به الانکشاف اشیاء است، و مقابل او جهل است، چه جاهل محجوب و مستور است از معرفت حقایق اشیاء، لذا قال تعالی فی موضع: « وَ مَا یَسْتَوِی الاْءَعْمَی وَ الْبَصِیرُ * وَ لاَ الظُّلُمَاتُ وَ لاَ النُّورُ [۱] » و فی
موضع: « هَلْ یَسْتَوِی الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَ الَّذِینَ لاَ یَعْلَمُونَ [۲] ».
و دیگر اطلاق نور بر ایمان است از آنجائی که حقیقت ایمان ایقان است، و یقین نتیجه علم و معرفت است، و نقیض او کفر است که به حسب لغت به معنای ستر و غطاء است.
و ثالثاً: اطلاق نور بر وجود است که ظاهر و موجود است بذاته، و مظهر و موجد ماهیات است که ظلمات اند، کما قیل فی حقّها:
ظلمات اند محو گشته به نور مومهااند در گرفته به نار
قال تعالی: « اللَّهُ نُورُ السَّماواتِ وَ الاْءَرْض [۳] »، أی وجود السماوات والأرض.
و گاهی استعاره میشود از ابتهاج و سرور و انبساط به نور، و از شداید و امورات شاقّه صعبه به ظلمت، کما قال تعالی: « قُلْ مَن یُنَجِّیکُم مِّن ظُلُمَاتِ الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ تَدْعُونَهُ تَضَرُّعًا وَ خُفْیَةً لَئِنْ أَنجَانَا مِنْ هَذِهِ لَنَکُونَنَّ مِنَ الشَّاکِرِینَ * قُلِ اللَّهُ یُنَجِّیکُم مِّنْهَا وَ مِن کُلِّ کَرْبٍ ثُمَّ أَنتُمْ تُشْرِکُونَ [۴] »، که از شداید و عقوبات که در برّ و بحر طاری انسان میشود تعبیر به ظلمات فرموده، چه وجه قلب را کدر و مُظلَم مینماید، چنان که ضمیر « منها » به ظلمات خاصّه واقعه راجع است، و «مِن کُلِّ
کَرْبٍ» به سایر ظلمات متوقّع الحصول فی المستقبل.
پس بعد از این مقدّمات، تأویل آیه مبارکه که مؤیّد مطلب سابق است آن که: کسان کفار و جهّال ولی و فرمانفرما و اولی به تصرّف در وجود آنها نفس طاغوت است ؛ زیرا که کثیر الطغیان و متمرّد از قوانین الهی است، که تابعین خود را همه اوقات خارج مینماید از حال بهجت و سُرور به سوی ظلمات و بلیات بدنی و روحی، با این همه توصیه و تأکیدات الهی که: « أَ لَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ یَا بَنِی آدَمَ أَن لاَّ تَعْبُدُوا الشَّیْطَانَ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ [۱] ».
----------
[۱]: ۴ - سوره مبارکه فاطر، آیات ۱۹ و ۲۰.
[۲]: ۱ - سوره مبارکه زمر، آیه ۹.
[۳]: ۲ - سوره مبارکه نور، آیه ۳۵.
[۴]: ۳ - سوره مبارکه انعام، آیات ۶۳ و ۶۴.
[۱]: ۴ - سوره مبارکه یس، آیه ۶۰.
.......:
📚✍ #شرحی بر صحیفه سجادیه
میرزا ابراهیم سبزواری وثوق الحکماء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
انسان کامل، مرگ از امام مجتبی علیه السلام پرسیدند: چه کسی جایگاه او بالاتر است؟ فرمود: کسی که اعتنا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ابن دمینه
نام ابن دمینه، عبداللّٰه است و از خاندان اصیل عرب و از قبیله بنی عامر است. اشعار وی لطیف و دقیق و مایه تعجب روزگار خود بود. عباس بن احنف که خود از سرایندگان نامی است. از اشعار ابن دمینه به وجد میآمده است.
دانش
از بعضی نقل شده است که این (علم) برای کسی حاصل نمی شود مگر اینکه دکانش را ویران کند، از دوستانش دوری گزیند، از شهر خود دور شود و هرچه را بدست میآورد هرچند اندک غنیمت شمارد.
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
مواظب باشيم ناتوي فرهنگي نسل نو را به انحراف نكشد! الإمامُ الصّادقُ (ع): اِحذَرُوا علي شَبابِكُمُ ا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
نکتهها
وقتی پدر و مادر خود بر نماز و روح نماز (نه فقط قالب نماز) پافشاری و صبوری کنند، آنگاه امر به نماز اثر گذار خواهد بود!
آزمندي، حرص و طمع در دنيا و دنياگرايي موجب خواهد شد ارزش پدر و مادر کاسته شود و امرشان اطاعت نشود! (تربيت مذهبی با تعارض همراه خواهد شد! )
باور به رازقيت پروردگار تاثير کلام را در فرزندان میافزايد!
وقتي فرزندان « خودکنترلی » يا همان تقوای حقيقی را در پدر و مادر خود ببينند، مطيع و فرمانبردار خواهند شد!
خودشكوفايي
خود شکوفايي (self – actualization ) در مفهوم عمده و کلاسيک خود نخستين بار توسط « کورت گلداشتاين » روانپزشک آلماني (۱۹۶۵ ۱۸۷۸) مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
او خود شکوفايي را به صورت تواناييِ نيرومند ذاتيِ موجود در هر فرد که موجب شکوفا شدن استعدادهاي مثبت او ميشود تعريف نمود! (شکوفا کردن فطرت نيک دروني)
او معتقد بود براي آن که انسان به موفقيتهاي بزرگ دست يابد، بايد با محيط اطراف و زندگي خود به بهترين شكل ممکن کنار بيايد، و چنان چه محيط و زندگي هر روز ضربه سنگين تري بر پيکره انسان وارد کردند (مثلا موجب
بيماري انسان شدند) انسان بايد سعي در بهبود روش رويارويي خود با مشکلات كند تا بدين ترتيب به مرزهاي « خودشکوفايي » (درک و فعال نمودن همگي استعدادهاي خود) نزديک شود!
روانشناس ديگري به نام « کارل راجرز » (! [pagebreak] ( صفحه ۷۷)
۱۹۸۷ ۱۹۰۲) بر آن است که: انسانهايي که توانايي فرمان دادن به خود (self – direction ) را پيدا کنند، و در حقيقت بر کنترل کامل افکار و افعال خود موفق شوند به خود شکوفايي که والاترين درجه انسانيت است نائل خواهند شد!
از ديگر معتقدان به نظريه خود شکوفايي که آن را با مفاهيم عالي عجين کرد و به اوج قدرت رسانيد « آبراهام مزلو » روانشناس آمريکايي (۱۹۷۰ ۱۹۰۸) است.
تحقيقات گسترده و مطالعات ژرف « مزلو » پيرامون اين قبيل مقولات سبب تکوين شاخه اي قدرتمند و پويا در روانشناسي امروز موسوم به « روانشناسي انسان گرا » گرديد.
« مزلو » خود شکوفايي را بالاترين و برترين نياز انسان ميدانست که پس از ارضاي سلسله مراتب نيازهاي پايين تر انسان از جمله نيازهاي جسمي (مثل غذا و مسکن)، نيازهاي ايمني، تعلق و محبت، نياز به احترام، نياز به دانستن و فهميدن (که بعدا اضافه کرد) مطرح ميشود.
او خود شکوفائي (نياز به تحقق خود) را در مورد ۴۹ نفر از اشخاص سرشناس جهان (زنده و مرده) از جمله: انيشتن، آبراهام لينکلن، باروخ ايپسنوزا، بنديکت و.. مورد توجيه و بررسي قرار داد!
مزلو: در افراد معمولي انگيزش در پي جبران کمبود يعني کمبودهاي ارگانيزم (چه جسماني و چه رواني) است. يعني آنها در صدد ارضاي نيازهاي پايين ترند ولي افراد عالي (خود شکوفاها) خواستار
متحقق ساختن استعدادهاي دروني و بالقوه خود و شناخت و فهم دنياي پيرامونشان هستند!
او نيازهاي عالي افراد خود شکوفا را فهرست ميکند و آنها را « فرا نياز » نام مينهد. از جمله اين فرا نيازها ميتوان به: حقيقت، قاطعيت، يگانگي و تماميت، فرار از دوگانگي، سرزندگي و شادابي، يکتايي، کمال، نظم، عدالت، سادگي، استغناء و جامعيت و... اشاره نمود.
پایان
سيد مهدي واعظ موسوي
ايران - مشهد
#دانستنیهای خانواده سبز
✍مهدی واعظ موسوی
https://eitaa.com/zandahlm1357
🔰بزرگی را گفتند
تو برای تربیت فرزندانت چه می کنی؟
گفت هیچ کار!
🔹گفتند:مگر می شود؟
پس چرا فرزندان تو چنین خوبند؟
🔸گفت:
من در تربیت خود کوشیدم
تا الگوی خوبی برای آنان باشم.
@zandahlm1357