#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
اختیار عبد در جلب مکروهات قوله علیه السلام: وَ بِقُدْرَتِکَ أَوْرَدْتَهُ عَلَیَّ. القدرة: عبارة عم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
سلطنت الهی در نزول مکروهات
قوله علیه السلام: وَ بِسُلْطَانِکَ وَجَّهْتَهُ إِلَیَّ.
یعنی آن وارده مکروه را به سلطنت و حکم و استیلای خودت متوجّه نموده ای
به جانب من، کما قال فی محکم کتابه الکریم: « وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْ ءٍ مِّنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِّنَ الاْءَمْوَالِ وَ الاْءَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ [۱] »، یعنی ما به اراده خود، شما را مبتلا مینمائیم به چیزی از خوف و هراس مدّعی و عدوّ.
والجوع: یعنی جزئی به قحط و غلا و تسعیر ارزاق، و به نقص بعضی از اموال، و فساد پاره ای از زراعات و قلّت ثمرات. والأنفس: یعنی به موت اولاد و اقارب ما مبتلا مینمائیم، یعنی به اراده ما هر یک از اینها بر حسب مکافات و مجازات اعمال اختباراً و انتباهاً بر شما وارد میشود.
و از متمّم آیه شریفه استنباط میشود که این نوع از اختبار و ابتلای به وجه حسن مخصوص به فرقه اسلام است، دون فرق دیگر، کما قال تعالی: « وَ بَشِّرِ الصَّابِرِینَ * الَّذِینَ إِذَآ أَصَابَتْهُم مُّصِیبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ »، [۲] که موصوفین به صبر که بشارت الهی خاصّ آنها است کسانی اند که هر گاه رسیده آنها را نازله مکروهی گفته اند: « ما از خدائیم »، یعنی مربوب و در تحت تربیت ربّ حکیمی هستیم که از روی حکمت و مصلحت خود گاهی به وصول منافع و
خیرات و گاهی به ایصال شرور و آفات بدنی و مالی را تکمیل و تربیت مینماید، کما قیل:
پوست از دارو بلا کُش میشود چون ادیم طایفی خوش میشود [... ]
تلخ و تند [۱] و مالشِ بسیار ده تا شود خوب و لطیف و با فره [۲]
----------
[۱]: ۱ - سوره مبارکه بقره، آیه ۱۵۵.
[۲]: ۲ - سوره مبارکه بقره، آیات ۱۵۵ و ۱۵۶.
[۱]: ۳ - مصدر: تیز.
[۲]: ۴ - مثنوی معنوی، مولوی، د ۴، ص ۸۲۰، « حکایت آن واعظ که در آغاز... ».
.......:
📚✍ #شرحی بر صحیفه سجادیه
میرزا ابراهیم سبزواری وثوق الحکماء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
زبان خدا رحمت کند کسی که بین دو فک خود را کنترل کند و بین دو دستش را رهاکند (سخاوت داشته باشد). سخ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
مردی حضور رسول خدا صلی الله علیه و آله آمد و عرضه داشت مرا موعظه کن. پیامبر فرمود: زبانت را نگه دار. باز گفت: مرا موعظه کن. فرمود: زبانت را نگه دار. باز تکرار کرد و پیامبر فرمود: زبانت را نگه دار. وای بر تو مگر چیزی موجب افتادن مردم در آتش میشود جز زبانشان.
دنیا و آخرت
در حدیث آمده است: خدا دنیا را در برابر عمل اخروی به آدمی میدهد و آخرت را در برابر عمل دنیوی به آدمی نمی دهد.
دنیا
خلیل بن احمد میگوید: دنیا اجزای پراکنده ای است که الفت گرفته و اجزای جمع شده ای است که پراکنده شده است.
عارفی میگوید: به خدا تعریف خلیل جامع افراد و مانع اغیار است.
ضرر اندک
بقراط میگوید: ضرر کم از سود بسیار بهتر است.
.......:
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
وقتی فاصله ی خودپنداره "من این هستم" و خودایده آل "آن را می خواهم" زیاد شود، توقع کودک بالا می رود؛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
یک نکته ی بسیار مهم: ما وقتی می گوییم حوزه ی عمل، یعنی به کودک مسئولیت می دهیم و ما راجع به کودک مسئول صحبت می کنیم. کار و مسئولیت به کودک می دهیم، کارش را تأیید می کنیم، اشتباهش را هم با تأیید می بینیم به نسبت سن و سال کودک؛
"عزیزم سفره را پهن کن، خوب پهن کردی، این بشقاب سبزی را هم ببر" بشقاب سبزی وسط راه برمی گرده روی زمین! مادر چه کار می کند؟ با روی باز اِه ه ریختی؟ بیا با هم جمع کنیم، دفعه ی بعد یاد می گیری. بیا باهم بشوریمشون، قربون اون سبزی بردنت بشم بیا دوباره ببر عزیزم. اگر بچه دچار شکست شد، دوباره حتی ده باره هیچ عیبی ندارد صد بار هم بریزی جمع می کنیم، تأیید پشت تأیید. چون داره مسئولیت می پذیره و جبران کردن را باید ببیند و یاد بگیرد تا درک مسئول پیدا کند.
یکی از عوامل تخریب مسئولیت و شخصیت این تفکر بهترین شدن است. تفکر بهترین در حال حاضر یک معضل بزرگ در جامعه ی ما است و ممکن است در جوامع اروپایی وجود نداشته باشد و اصلاً در مورد آن صحبتی هم نشود اما در جامعه ی ما یک معضل است. بهترین شدن یک وهم و توهم است؛ اصلاً بهترین وجود ندارد و جز تخریب هیچ اثر دیگری ندارد.
عرصه ی رقابت، عرصه ی مسابقه و عرصه ی بهترین شدن، عرصه ی تخریب شخصیت انسان ها است. ما سال های آینده قربانیان بی شماری خواهیم داد چون به شدت هنجار جامعه ی ما هنجار رقابتی است. اگرمن در این کلاس برا ی40 نفر می توانم فریاد بزنم و از این 40 نفر ده نفر حرف من را قبول کنند، هنجارهای جامعه در حال حاضر میلیون ها نفر از بچه های ما را نابود می کند. ولی ما ناامید نمی شویم و شما هم خبر داشته باشید که این اتفاق در حال حاضر درحال رخ دادن است و بدانید که "بهترین شدن" یک سراب است. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت81}
[مباحث کودک متعادل ]
@zandahlm1357
بچه ها را به سمت بهترین شدن هدایت نکنید. پدر و مادری مراجعه کرده بودند و در مورد فرزند دخترشان مسئله ای داشتند، می خواستند فرزندشان بهترین باشد و مسئله شان این بود که درس نمی خواند، گفتم خوب نخونه! فوقش رفوزه میشه و یک سال درجا می زنه! چرا بچه ی شما اجازه نداره که یکسال رفوزه بشه؟ گفتند: نه درحد رفوزه که نیست، منظور ما اینه که نمره اش بعضی وقت ها زیر 18 میشه خیلی به ندرت ولی ما می خواهیم که اصلاً این طور نشه! ما از اون فقط 20 می خواهیم. این بچه مدرسه راهنمایی می رفت.
گفتم ببخشید شما پدرو مادر همیشه 20 بودید؟ به خودتان چند می دهید؟ گفتند: نه بابا ما که 12 هم به زور می گرفتیم. گفتم: خوب12 که خیلی عالیه، این قدر بچه تان را تحقیر نکنید، 12 یعنی تو 60 درصد وظیفه ات را خیلی خوب انجام دادی و نمره ی 12 نمره ی خیلی خوبی است.
تدریس من در این کلاس ها مگر بدون عیب و 20 است؟ من اگر نمره ی 15 از تدریس در این کلاس بگیرم خیلی عالیه یعنی 75 درصد مطلب را توانستم برسانم. مادرها هم اگر 14 بگیرند خیلی عالیه یعنی 70 درصد وظیفه ی مادری را خوب انجام داه اند. ما در حوزهای مختلف کاری برآورد می کنیم و معدل می گیریم اگر این معدل بالای 50 درصد باشد می گوییم آن کار یا آن زندگی موفق و خوشبخت است چون نمره ی 10 به بالا شده است. خیلی از زندگی های مشترک ما زیر 10 است. خودمان را بسنجیم و ببینیم چه نمره ای داریم آنوقت از بچه هایمان انتظار داشته باشیم.
بهترین شدن یک عامل تخریب و عامل پایین آمدن عزت نفس است. مسابقه یعنی چی؟ یعنی سبقت. سبقت از گذشته ی خودمان نه کس دیگری. رقابت یعنی نگهداری، پاسبانی و حفاظت از آن چیزی که داریم. شکست و پیروزی اصلاً مفهوم ندارد. این قدر بچه ها را به عرصه ی شکست و پیروزی و بردن و باختن، نبرید. شکستی وجود ندارد، پیروزی هم وجود ندارد. همه ی این ها ساخته ی ذهن بشر است و عامل آزار بشریت. باید قدرت پیدا کنیم و این توهمات را بیرون بریزیم. ادیسون 100 بار لامپ اختراع کرد و موفق نشد، به او گفتند: خسته نشدی این همه شکست خوردی؟ گفت من شکست نخوردم بلکه صد راه پیدا کردم که نمی شود با آن ها لامپ را روشن کرد.
یک عده موفق می شوند که دانشگاه بروند و یک عده هم موفق نمی شوند که وارد دانشگاه شوند، هردو حالت پیروزی است کدامش شکست است؟ کسی که 5 سال پشت کنکور مانده درواقع روش هایی پیدا کرده که می توان با آن ها 5 سال کنکور داد و وارد دانشگاه نشد. شکست و پیروزی معنا ندارد. ما در زندگی شکست نداریم، پیروزی هم نداریم؛ چون قرار نیست به جایی برسیم.
(پایان)
#شخصیت {قسمت82}
[مباحث کودک متعادل ]
@zandahlm1357
share_6797637625245491095.MP3
5.01M
فایل صوتی شماره 24
#انگوری_و_خاله_پیش_پیش 🐱
موضوع: حواس جمعی و مواظب بودن
@zandahlm1357
12.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کارتون مهارت های زندگی
📼 قسمت : دانا وزنه بردار می شود
🇮🇷 #مهارت_های_زندگی
@zandahlm1357