✨﷽✨
✅علت عبادت چیست؟
✍از امام رضا (ع) پرسيدند: علت عبادت چيست؟ ايشان فرمودند: علتش اين است كه خدا را فراموش نكنيد و خدا در زندگی تان متجلی باشد. فقر خودتان را فراموش نكنيد و ادب برخورد با خدا را ترك نكنيد و از عوامل دور نشويد. در ادب اجتماعی مراوده و ارتباط دوستی می آورد. وقتی با كسی رفت و آمد می كنی و بيشتر ارتباط داری، وابستگی بيشتری ايجاد می شود. نفس اين عبادت كه من روزی پنج بار در روز بايستم و تكبير بگويم و حمد و سوره بخوانم، ايجاد رابطه است. انسان احساس هويتی ميكند. حتی گاهی بعضی ها كه آدمهای ريشه دار و تحصيل كرده هم هستند، می گويند: ما چند سال است كه از خدا چيزی را می خواهيم ولی هرچه دعا ميكنيم اجابت نمی شود. من هم ديگر كنار گذاشته ام. يعنی تصورش از دعا، اجابت است. در دعا هدف اجابت نيست. روايت داريم: گاهی دعا ميكنيم و مستجاب می شود و خدا به فرشتگان می گويد: اين را ديرتر ابلاغ كنيد تا بنده با ما حرف بزند. من صدای او را دوست دارم. شما يك قفل محكم در مغازه زده ايد و بازهم می گوييد: دعا كن. قرص سردرد می خوريد وباز هم ميگوييد: دعا كن. در دعا هدف ارتباط است نه استجابت دعا. اين را بايد دقت كرد كه باعث يأس در مردم نشود.
↶【به ما بپیوندید 】↷
https://eitaa.com/zandahlm1357
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
14-fazelie-hidaji-raze-sarnevesht(www.rasekhoon.net)_021.mp3
5.11M
ابوعقیل انصاری و ثعلبة انصاری
دو فقیر با دو سرنوشت
#تاریخ_صوتی
https://eitaa.com/zandahlm1357
⚠️اهمیت #خواندن_تاریخ در کلام امیرمومنان امام علی (ع)✨
💠امام علی علیه السلام براساس آموزههای قرآنی و عبرت، در خطبه های خود مردم را به خواندن تاریخ، دعوت فراوان کرده است، دعوت امام در ادامه همان دعوت قرآن برای مطالعه تاریخ و عبرت گیری از آن است. نمونه ای از سخنان گهربار امام در این باره در نهج البلاغه (ترجمه استاد شهیدی)، صفحه 218-219👇👇
💢بپرهیزید از آنچه فرود آمد بر
امتهای پیشین، از کیفرهایی که دیدند و بر کردارهای ناشایست و رفتارها که کردند و نبایست. پس نیک و بد احوالشان را به یاد آرید و خود را از همانند شدن به آنان بر حذر دارید.
👌و چون به چشم خود دیدید -و در خوشبختی و بدبختی شان اندیشیدید، آن را عهده دار شوید که عزیزشان گرداند و دشمنان را از سرشان راند، و زمان بی گزندیشان به درازا کشاند و با عافیت از نعمت برخوردار و پیوند رشته بزرگواری با آنان استوار. و آن از پراکندگی دوری نمودن بود و به سازواری روی آوردن و یکدیگر را به آن بر انگیختن و سفارش کردن، و بپرهیزید از هر کار که پشت آنان را شکست و نیروشان را گسست، چون کینه هم در دل داشتن و تخم نفاق در سینه کاشتن و از هم بریدن و دست از یاری یکدیگر کشیدن ......💢
🔸پس بنگرید آنگاه که گروهها
فراهم بودند و دلها راست بود و با هم سازوار و دستها یکدیگر را مددکار. آیا مهتران سراسر زمین نبودند، و بر جهانیان پادشاهی نمی نمودند؟ پس بنگرید که پایان کارشان به کجا کشید، چون میانشان جدایی افتاد و الفت به پراکندگی انجامید و سخنها و دلهاشان گونه گون گردید. از هم جدا شدند و به حزبها گراییدند، و خدا لباس کرامت خود را از تنشان برون آورد و نعمت فراخ خویش را از دستشان بدر کرد و داستان آنان میان شما ماند و آن را برای پند گیرنده عبرت گرداند."🔸
🔹 ادامه دارد ...
✍بـرگـرفته از کتاب "تـاریخ سیاسی اسلام، ج1، ص20″ رسول جعفریان
#تاریخ_سیاسی_اسلام ۱
https://eitaa.com/zandahlm1357
⚠️#اسلام در مقابل #تعصبات جاهلی
🔸روحیه حمیّت و تعصب، تمام
فرهنگ افراد را می ساخت و هر اندیشه و ارزشی را متناسب با این روحیه شکل میداد.
👥افراد با شنیدن فریاد استغاثه یکی از افراد قبیله، به حمایت او می شتافتند و این صرف نظر از آن بود که او ظالم باشد یا مظلوم.
👈در حقیقت تعصب، روحیـه ای بود که به عنوان مهمترین انگیزه، خود را به جای "منطق، فکر و اندیشه" گذارده بود. قرآن این خصلت را مخصوص کافران دانسته، آن را "حمیت جاهلی" نامیده و در مقابل "تقوا و ایمان" قرار داد. (فتح، 26)
🌟این روحیه با ظهور پیامبر و وحدت قبایل در اطاعت از پیامبر (ص)، از بین رفت.
👌اسلام معیارهای ارزشی و نوع
زندگی قبیله ای را که عــامل تشتت و تفرقه است نپذیرفت و کوشید تا "ایمان و تقوا" را به جای انگیزه های جاهلی در قلوب مردم جایگزین کند. پیامبر (ص) به گونه ای افراد قبایل را متحد کرد که وقتی ابوسفیان به آنان می نگریست از اینکه قبایل مشتت اینگونه متحد شده اند، شگفت زده شده بود.
💠پیامبر (ص) در حجه الوداع خطاب به مردم فرمودند: «همه شما از آدم و آدم از خاک است، عرب بر عجم فضلی ندارد جز به تقوا» و در جای دیگر فرمودند: «به نسبتان افتخار نکنید، به عملتان افتخار کنید».
💠امام علی (ع) نیز فرمودند: «اگر بناست عصبیتی باشد، این عصبیت را در جهت کسب صفات عالی، انجام کارهای شایسته و امور نیکو به کار برید...».
🔹 ادامه دارد ...
✍بـرگرفته از کتاب "تـاریخ
سیاسی اسلام، ج1، ص165 -166"
رسول جعفریان
#تاریخ_سیاسی_اسلام ۲
https://eitaa.com/zandahlm1357