#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: اوامر و نواهی الهی و تحقیق مطلب آن که خدای تعالی از باب عنایت ازلیه عباد خود را به توسط عب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
در علّت وصول خیر و شر به عباد
این وصول خیرات و شرور برای آن است بدانند عباد که به کلّی غافل اند غیر مغفول عنه اند، بلکه چون مربوب اند، لهذا واقع در تحت قاهریت و تربیت ربی اند
که « هُوَ الْقَاهِرُ فَوْقَ عِبَادِهِ [۱] »، چنان که خود در کلام مجید علت ارائه آیات آفاقی و انفسی خود را اعمّ از خیرات و شرور علم به وجود خود قرار داده است ؛
حیث قال: « سَنُرِیهِمْ آیَاتِنَا فِی الاْآفَاقِ وَ فِی أَنفُسِهِمْ حَتَّی یَتَبَیَّنَ لَهُمْ أَ نَّهُ الْحَقُّ [۲] » چه سین « سنریهم » علامت استقبال نیست که بعدها ارائه بدهیم، بلکه به معنای دوام و استمرار است، یعنی مستمراً و دائماً ارائه میدهیم ما آیات خود را با آنها در آفاق، یعنی در جوانب عالم از خسف و زلزله و قحط و غلا و طاعون و وبا [و[ هلاکت ثمرات و فساد زراعات و غیره.
« وَ فِی أَنْفُسِهِمْ » یعنی: و ما ارائه میدهیم آیات خود را بر آنها در نفوس آنها، گاهی به مرض و گاهی به صحّت، گاهی به رفاهیت و رخا، گاهی به عسرت و عنا، گاهی به استیلای خوف، و زمانی با منیّت، گاهی به سرور و فرح، گاهی به حزن و اندوه. این آیات انفسی و آفاقی را برای چه به آنها ارائه میدهیم « حَتَّی یَتَبَیَّنَ لَهُمْ أَ نَّهُ الْحَقُّ »یعنی: تا ظاهر و منکشف و بیّن شود از برای آنها که ربّ آنها حق است. یعنی واجب الوجود، و وجودش ثابت و محقّق است.
----------
[۱]: ۴ - سوره مبارکه انعام، آیه ۱۸.
[۲]: ۱ - سوره مبارکه فصلت، آیه ۵۳.
.......:
📚✍ #شرحی بر صحیفه سجادیه
میرزا ابراهیم سبزواری وثوق الحکماء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: بطلمیوس میگوید: بر دانشمند لازم است هر وقت فکر نافرمانی خدا در او ایجاد شد، از پروردگارش ش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
آفرینش آسمان و زمین
در روضه کافی روایت صحیحه ای از محمد بن مسلم، از امام باقر علیه السلام نقل شده که امام فرمود: نخستین مخلوق آب بود، که خدا عرش خود را بر فراز آن قرار داد، سپس آب به فرمان خدا به شکل آتش درآمد، پس از آن آتش خاموش شد و از آن دودی در فضا پراکنده شد و خدا آسمانها را از آن دود آفرید و زمین را از خاکستر خلق کرد.
ممنوعیت از تصرف مال
ثروتمندی از اهالی بصره به ساختن عمارت پرداخت. در همسایگی وی پیرزالی بود که خانه اش بیست دینار بیشتر ارزش نداشت. ثروتمند برای اینکه ابعاد خانه اش مربع باشد حاضر شد آن منزل را از پیر به دویست دینار بخرد ولی او نمی پذیرفت. ثروتمند ناراحت شد و گفت: پیداست که سفیه هستی و لازم است قاضی تو را از دسترسی به اموالت به خاطر سفاهت ممنوع نماید. پیرزال به قاضی گفت: قاضی باید آنکه خانه بیست دیناری را به دویست دینار میخرد سفیه بداند و از تصرف در اموال ممنوع نماید. قاضی و حاضران ساکت ماندند و آن پیر تا از دنیا رفت خانه را از دست نداد.
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از تفسیر صوتی قرآن (قرائتی)
04.Nisa.089.mp3
2.27M
هدایت شده از تفسیر صوتی قرآن (قرائتی)
04.Nisa.090.mp3
4.21M
هدایت شده از تفسیر صوتی قرآن (قرائتی)
04.Nisa.091.mp3
2.91M
هدایت شده از تفسیر صوتی قرآن (قرائتی)
04.Nisa.092.mp3
5.41M