مظاهر اسم مدبّر الکائنات
باری، مظهر این اسم « یا مدبّر الکائنات » در عالم ظهور نفوس کلیه سماویه اند که از آنها به ملائکه « مدبّرات » و « زاجرات » [۴] تعبیر شده کما قال تعالی: « فَالْمُدَبِّرَاتِ أَمْرًا [۵] »، لذا قیل: الأفلاک یقع فیها أمراللّه، فیجری به القضاء فی الدنیا.
قال علی علیه السلام: « المراد بذلک جبرائیل و میکائیل و اسرافیل و عزرائیل، یدبّرون أمر الدنیا و یدبّرون أمر العباد من السنة إلی السنة » [۶] .
چنان که نزد اولواالالباب مکشوف است که مدبّر و ربّ الارباب از باب آن که در عالم اسباب « لاتجری الأمور إلاّ بأسبابها » [۷]، لهذا به توسّط نفوس افلاک که
موجب تحریک اجرام عظیمه افلاک اند، و به ترتیب و تدبیر حرکات کواکب خصوص شمس که سیّد کواکب و ربّ ادنی است، چگونه بسایط اربعه را ترتیب نموده، و به تدبیر آنها مرکّبات معدنیه انشاء و ایجاد نماید.
----------
[۴]: ۸ - بنگرید کریمه صافات، آیه ۲.
[۵]: ۹ - سوره مبارکه نازعات، آیه ۵.
[۶]: ۱ - بسنجید: مجمع البحرین، ج ۲، ص ۸.
[۷]: ۲ - بسنجید الکافی، ج ۱، ص ۱۸۳، بصائر الدرجات، ص ۵۰۵: «أبی اللّه أن یجری الأشیاء إلاّ بأسبابها».
و بعد، در مرتبه ثانی آنها را ترقّی داده به مقام نباتات رسانیده، و نفس نباتی از مبدأ فیاض بر آنها فایض نماید.
و به وسایط ترتیب آنها در درجه ثالث به مقام حیوانیت رسانیده، و نفس حیوانی که مبدأ آثار سمع و بصر و حسّ و حرکت است بر آن مادّه مرکبه فایض شود.
و از آن مرتبه به تدبیر خود ترقّی داده به مرتبه انسانیت رساند، و صفات ربوبیت از علم و قدرت و حیات و اراده از مبدأ بر او فایض گردد که از جامعیت او، صفات اللّه را مسمّی به خلیفة اللّه شده.
چنان که تمام این درجات ترقّیات مذکوره، در همان انسان واحد ظاهر است، چه مقام تربیت او ابتداءِ امر او است به مقتضای: « هُوَ الَّذِی خَلَقَکُمْ مِنْ تُرَابٍ [۱] »، زیرا که تکوّن ماده انسان أوّلاً از عناصر اربعه است به غلبه جزء ارضی، که به تدبیر خدا و تأثیر افلاک مرکب شده اغذیه نباتیه، چون حبوب و فواکه و حیوانیه، چون گوشت و روغن و سایر فروعات او حاصل شود، و اغذیه در معده انسان که به منزله قرع و انبیق است، بعد از کیلوس و کیموس ذوب شده، طبیعت جزء کثیف او را دفع نموده، لطیف او را خون نماید.
چنان که باز جزء کثیف خون را گرفته اَلطف او را منی و نطفه نماید، و نطفه را
در رحم علقه، و علقه را مضغه، و مضغه را جنین نموده، ثمّ یخرجکم طفلاً حتی أن یبلغه بمقام العقل الذی منه بدأ و الیه یعود، بمفاد: « کَمَا بَدَأَکُمْ تَعُودُونَ [۲] ».
و مظهر تدبیر خدا در عالم کبیر نفس ناطقه انسان است در عالم صغیر خود. از اینجا است که حکماء او را نور مدبّر و نور اسپهبد نامیده اند، یعنی سپهسالار ؛ چه، تدبیر بدن مادام الحیوة با او است که هر یک از اخلاط اربعه که بر بدن او غلبه نماید تدبیر به ضدّ مینماید، و الاّ عن قریب بدن هلاک شود.
----------
[۱]: ۳ - سوره مبارکه غافر، آیه ۶۷.
[۲]: ۱ - سوره مبارکه اعراف، آیه ۲۹.
.......:
📚✍ #شرحی بر صحیفه سجادیه
میرزا ابراهیم سبزواری وثوق الحکماء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
مانع گناه علی بن بسام بغدادی میگوید: دایی من غلام زیبایی داشت، شبی در منزل دایی خوابیده بودم، نیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
پیری
از پیرمردی عرب پرسیدند، چگونه ای و پیری بر تو چگونه میگذرد؟ گفت: خوراک و همخوابی که دو چیز ارزنده بود از من گرفته شد، سرفه و ظرطه که دو چیز ناپسند است برایم باقی مانده است.
واضع شطرنج
غالبا مردم در اینکه چه کسی شطرنج را وضع کرده اشتباه میکنند و واضع را ابوبکر
محمد بن یحیی بن صول تکین میدانند در حالی که صحیح آن است که واضع شطرنج صصه بن داهر هندی است.
صفدی گوید: اردشیر بابکان، نخستین پادشاه ساسانی نرد را وضع کرد وآن را نردشیر گفت، و آن را مثالی برای دنیا واهل آن قرار داد. صفحه نرد را دوازده خانه به اندازه ماههای سال نمود و سی مهره را به اندازه روزهای هر ماه قرار داد. فصوص را مانند افلاک و انداختن آن را مانند تغیرات و دورانها و نقطههای آن را به تعداد ستارگان تعیین کرد. هر دو روی آن را هفت معین نمود، به این صورت که شش در برابر یک و پنج در برابر دو و چهار در برابر سه قرار داد. بازی کنندگان را به حکم قضا و قدر غالبا مغلوب و گاهی غالب قرارداد.
آرزوی عاشق
از عاشقی پرسیدند آرزوی تو چیست؟ گفت: چشم رقیبان و زبان بد گویان و جگر حسودان.
.......:
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه
من نهج البلاغه میخوانم
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_245
و قال عليهالسلام
إِذَا كَثُرَتِ الْمَقْدِرَةُ قَلَّتِ الشَّهْوَةُ.
امام عليه السلام فرمود:
هنگامى كه قدرت بر چيزى فزونى يابد علاقۀ به آن كم مىشود.
شرح و تفسير
با افزايش قدرت، حرص كم مىشود
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به يك نكتۀ روانى اشاره مىكند كه در زندگى انسان، سرنوشتساز است، مىفرمايد:«هنگامى كه قدرت بر چيزى فزونى يابد علاقۀ به آن كم مىشود»؛ (وَ قال عليه السلام: إِذَا كَثُرَتِ الْمَقْدِرَةُ قَلَّتِ الشَّهْوَةُ) .
به گفتۀ مرحوم «كمرهاى» در منهاج البراعة اين گفتار حكيمانه از يك اصل روانى معروف سرچشمه مىگيرد كه مىگويد:«الإنْسانُ حَريصٌ عَلى ما مُنِعَ؛ انسان نسبت به چيزى كه براى او ممنوع شده حرص فراوان دارد».
دليل آن هم روشن است؛ چيزى كه در دسترس انسان باشد و هر زمان بخواهد به آن برسد، نه براى ذخيره كردن آن دست و پا مىزند، نه به علّت از دست دادنش اضطراب دارد و اى بسا با بىاعتنايى به آن نگاه كند و حتى گاه از آن سير و ملول شود؛ ولى به عكس، چيزى كه در دسترس او نيست يا به زحمت پيدا مىشود به آن علاقه نشان مىدهد و گاه اصرار دارد بيش از مقدار حاجت خود از آن ذخيره كند.
به همين دليل هنگامى كه چيزى از مواد غذايى كم مىشود، مردم به فروشگاهها هجوم مىبرند و هر كس چند برابر نيازش خريدارى مىكند و بر اثر آن، نوعى قحطى مصنوعى حاصل مىگردد. در اينگونه موارد اگر مديران جامعه فروشگاههايى را - هرچند بهطور موقت - پر از مواد مذكور كنند هجوم براى خريدن فرو مىنشيند و مردم تنها به مقدار حاجت روزانه از آن تهيه مىكنند و بازار، كساد مىشود.
نيز به همين دليل است كه بازرگانان سودجو در عرصۀ داخلى و بينالمللى براى اينكه متاع خود را به قيمتهاى گزاف بفروشند، موقتاً جلوى توزيع آن را گرفته و گاه افرادى را به بازار مىفرستند كه هرچه در بازار هست خريدارى كنند و به اين ترتيب قحطى مصنوعى ايجاد كنند و سپس اجناس خود را بهتدريج به بازار مىفرستند تا به قيمت گزاف بفروشند.
يكى از دلايل تحريم احتكار در اسلام نيز همين است كه ايجاد گرانى مصنوعى مىكند و مردم را در وحشت فرو مىبرد و سبب تحريك حرص مردم مىشود كه بيش از نياز خود مطالبه مىكنند و قحطى كاذب جديدى به وجود مىآورند.
مديران جامعه بايد از اين نكته بهرهگيرى كنند و هميشه مقدار قابل توجهى از مواد غذايى و ساير مواد مورد نياز را در بازار حاضر سازند تا مردم بر تهيۀ نيازهاى خود در كوتاهمدّت و درازمدّت احساس توانايى كنند و مصداق «كَثُرَتِ الْمَقْدِرَةُ» شود كه نتيجۀ آن، احساس بىنيازى و مصداق «قَلَّتِ الشَّهْوَةُ» است؛ درست، كارى كه سودجويان و توليدكنندگان بازار سياه از ضد آن بهرهگيرى مىكنند و از اين طريق، آلاف و الوفى به ناحق بهدست مىآورند.
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صفحه
گلدان من🌳🌳🌳🌳
با ما همراه باشید👇👇👇
.......:
@zandahlm1357
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
سوال کاربرعزیزمون👇
گل آگلونما برفی من اوایل رشد خوبی داشت الان دوماهی میشه برگاهش زرد میشن ومیریزم ورشدش متوقف شده دلیلش چیه؟❓❓❓
✅☘خشک شدن برگهای آگلونما به همراه زرد شدن برگهای آگلونما میتواند به علت کم آبی گیاه باشد
لطفابررسی کنید
این گیاه آبیاری زیاد رو دوست نداره و اگر آبیاری زیاد باشه و یا گلدان زهکشی بالایی نداشته باشه به مرور ساقه و ریشه گیاه پوسیده خواهد شد
پس سعی کنید هر زمان خاک گلدان تا عمق ۲ الی ۳ سانتی متر خشک شد بهش آب بدید،
༅࿐ྀུ༅࿇🌺🍃🌸࿇༅࿐
اول یه توضیح کلی میگم در مورد کود و بعد میگم هر کودی برای چ گیاهی خوبه
کود 202020 _کود کامل است
کود آهن_ افزایش سبزینگی
هیومیگ اسید_ ضد تنش و افزایش مقاومت
کود 121236 افزایش رشد و افزایش گلدهی
کود105210 رشد ریشه و رشد پاجوش
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
*انواع گیاهانی که ریزوم یا ریشه هویجی دارن*
مثل زاموفیلیا ، سانسوریا ، گندمی ، سروپژیا ، کاکتوس ها
*کود 105210*
*کود 121239*
*کود هیومیک اسید اول هر فصل*
*انواع گیاهان سبز رنگ که ساقه ظریف و معمولا رونده دارن*
مثل پتوس سبز ، اسکاندیس سبز
*کود 202020*
*کود 105210*
*کود آهن*
*کود اسید هیومیک ابتدای هر فصل*
*انواع گیاهان برگ پهن*
مثل مانستراها ، فیکوس ها ، فیلدندرون ها....
*کود 202020*
*کود 105210*
*کود اسید هیومیک*
*انواع گیاهان رنگی و ابلق*
مثل پتوس مرمری ، شفلرا ، کروتون ، بنجامین ، دیفن باخیا....
*کود 121236*
*هر 4 ماه کود 202020*
*کود اسید هیومیک*
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
۱۶ رشوه خواري: يكي از گناهان بزرگي كه از قديمترين زمانها دامنگير بشر بوده و امروز با سرعت بيشتر ادا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا