#مناسبت
بسم الله الرحمن الرحیم...
ندای مظلومیت و اقتدار ملت ایران، این بار در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی علیهالسلام طنین انداز شد و جنایتی دیگر بر سیاهه جنایات دشمنان انقلاب اسلامی ایران افزود. دشمنان ایران، بار دیگر انتقام استیصال و به سنگ خوردن تیرهایشان در ایجاد انشقاق در صفوف متحد ملت و پیشرفت کشور را با خشونت و ترور گرفتند. درخواست ملت ایران این است که این جنایت بزرگ بیپاسخ نماند و دستگاههای امنیتی و انتظامی با شناسایی عقبههای این جنایت کور، به آمران و طراحان آن پاسخ پشیمانکننده و عبرتآموزی دهند. هفته نامه «زن روز» ضمن عرض تسلیت به پیشگاه حضرت ولی عصر ارواحناله الفدا، مقام معظم رهبری، مردم ولایتمدار ایران و خانوادههای شهدای این حادثه، برای ارواح طیبه شهیدان والامقام علو درجات و رضوان الهی و برای مجروحین و مصدومین شفای عاجل و کامل را از درگاه خداوند متعال مسئلت مینماید.
@zane_ruz
به نام خداوند پذیرنده توبهها...
🖤اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🖤
🏴سلام! صبحتون بهخیر، یکبار دیگر جنایت عناصر کوردل تکفیری در هتک حرمت حرم مطهر حضرت احمدابن موسی علیهالسلام و به خاک و خون کشیدن زائران و نمازگزاران آن حرم مطهر را به محضر حضرت مهدی (عج) و شما همراهان گرامی کانال زن روز، تسلیت عرض میکنیم🏴
حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام میفرمایند: «خداوند برای گروهی کشته شدن و برای گروهی دیگر مرگ را مقرّر نموده و هر کدام به اجل معین خود آنسان که او مقدّر کرده است می رسند، پس خوشا به حال مجاهدان راه خدا و کشتگان راه اطاعت او.» (نهج السعاده، ج2، ص107)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#نمای_نزدیک
تفکیک جنسیتی
فائقه بزاز
حجةالاسلام قنبریان تعبیر جالبی درباره تفکیک های جنسیتی دارد. او در یادداشتی آورده است:
ظاهرا اصل تفکیک مکان هایی برای زن و مرد در عرف عقلایی دنیا شناخته شده است.
در ایران: مدارس، تالارهای عروسی، میادین ورزشی، پارک بانوان، تاکسی بانوان، زندان، برخی دانشگاه های تک جنسیتی و... را شاهدیم.
در غرب: زندان ها، فضاهای سربازی، مسابقات ورزشی و مدارس و دانشگاه های تک جنسیتی را شاهدیم. مثلا مدارس تک جنسیتی در آمریکا (دخترانه) ظرف ۱۰ سال اخیر ۲۵ برابر شده است!*
حالا تفاوت پنداری این گونه است: برخی احتمالا تفاوت را به «اجباری» و «آزادانه» بودن ببینند که در ایران ، اجباری است و این بد است! اما در غرب هم «مختلط» هست و هم «جداگانه» لذا شهروند مختار به انتخاب آزادانه است و این خوب است!
اما این تفاوت پنداری و غیر محققانه است، در غرب هم تفکیک سه نوع است:
اجباری: مثل تفکیک جنسیتی دستشویی ها، زندان ها، برخی فضاهای نظامی و...
قانونی: مثل حق قانونی تفتیش شدن توسط هم جنس در گیت های بازرسی، یا حق قانونی درمان با کادر پزشکی و پرستاری هم جنس، یا حق ساعت اختصاصی زنان برای برخی مکان ها مثل پیست اسکی و...
داوطلبانه: مثل تاکسی ویژه بانوان و...
از این رو ممکن است بین مصادیق الزامی و قانونی در ایران و غرب فرق باشد اما در بودنش فرقی نیست.
اما تفاوت واقعی در «منطق» اسلام و غرب است و البته موارد و مصادیق.
در منطق غرب مثلا مسابقات ورزشی جداگانه زنان (الزامی) و مدارس تک جنسیتی (قانونی) به خاطر رعایت شئون اخلاقی و عفاف و کرامت زن و... نیست، به خاطر «قبول تفاوت های بدنی یا ذهنی زن و مرد» است. برای نمونه استدلال برخی موافقین مدارس تک جنسیتی مبتنی بر «عدالت جنسیتی» است و مدعی اند عصب شناسی، تفاوت یادگیری دختران و پسران را ثابت می کند لذا کلاس واحد بی عدالتی جنسیتی به دختران است.
همین طور تفاوت بدنی در ورزش علت جداسازی جنسیتی مسابقات است نه عفت و دیده نشدن توسط نامحرم و...
اما منطق اسلامی تفکیک عدالت جنسیتی است.
چنانچه ورزش اختصاصی زنان از این حیث ضروری است، تالار عروسی جدا هم ضروری و پارک اختصاصی هم نیکو است.
قرآن زن را «من ینشأ فی الحلیه»: پرورش یافته در زینت (۱۸ /زخرف) معرفی می کند. طبیعت او میل به زینت دارد اگر مکانی اختصاصی برای این «تجمل و زینت» تعریف نشود و جز خانواده، او در حجاب تعریف شود نوعی بی عدالتی به زن است.
به علاوه که زنان نسبت به آسیب های اخلاقی و آبرویی، آسیب پذیرترند پس همان طور که آسیب پذیرتر بودن او در قوای بدنی اش او را دارای حق ورزش اختصاصی و تفکیکی کرده؛ آسیب پذیرتربودن در قوای جنسی و عاطفی اش نیز چنین حقی برایش ثابت می کند که مکان های تجمل و شادی و تفریحش جدا باشد و به خاطر این ها عرض و آبرویش در مخاطره نیفتد.
چه خوب گفت شهید مطهری در نظام حقوق زن در اسلام، که: «در قدیم «انسان» بودن زن فراموش شده بود و امروز «زن» بودن او»
منطق اختصاصی اسلام کرامت زن و امنیت اخلاقی خانواده و جامعه است.
فلسفه پوشیده داشتن زن از مردان و اختصاص زینت و تجملش به محرمان و هم جنسانش این است که: «اسلام می خواهد زن در کنار مردان، به عنوان «یک انسان» نظاره شود نه «یک زن با جذابیت های تأنیث»
وقتی او با اختصاصات زنانه اش (نه اشتراکات انسانی اش مثل هوش و کار و...) جلوی مردان حاضر شود به او نگاه و طمع جنسیتی می شود و این خلاف «کرامت انسانی» اوست به علاوه که خانواده و جامعه از این نحوه حضور آسیب می بیند. به هیچ زنی خیانت نشده مگر اینکه زنی با جلوه های زنانه اش حاضر شده است.
▪️پی نوشت
*ترجمان علوم انسانی/ گفتگو با جولیت ویلیامز استاد مطالعات جنسیت و معاون بخش علوم اجتماعی دانشگاه یوسی ان ای
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
سلام کردن سیره پیغمبر است (۲)
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد
یک اشتباه بزرگ بعضیهایمان این است که ما مردم را از خدا و پیغمبر و دین جدا میبینیم. این خیلی اشتباه بزرگی است. این روایت خیلی زیبا است، روایتهای کلیدی است اَشدُّکُم حُبّاً للّه اَشدُّکم جُبّاً لِلناسِ.نمیشود که بگویم من فلانی را خیلی دوست دارم ولی دست خطش را دوست ندارم، نقاشیاش را دوست ندارم... من خدا را دوست دارم ولی خلقش را دوست ندارم، کار خدا را دوست ندارم، فعل خدا را دوست ندارم، نمیشود. خدا میگوید من تافتهجدابافته از خلقم نیستم. اگر میخواهید به من خدمت بکنید به بندههایم خدمت بکنید. اگر میخواهی من را دوست بداری اینها نمایندههای من هستند. اَشدُّکُم خیلی حدیث قشنگی است. جدا نکنیم مردم را از خدا، اَشدُّکُم حُبّاً للّه اَشدُّکم جُبّاً لِلناسِ. چه کسی خدا را خیلی دوست دارد؟ آن کسی که به مردم هم خیلی عشق میورزد. بهخاطر خدا... اگر انسان بداند که بنده خدا را شکنجه بدهد به خود خدا آزار رسانده است و کسی اکرام بکند یک انسانی را به خود خدا اکرام کرده. خیلی قشنگ میشود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#مناسبت
پیام حضرت آیتالله خامنهای در پی حادثهی تروریستی در حرم حضرت احمد بن موسی (شاهچراغ) شیراز:
جنایت شقاوتآمیز در حرم مطهّر حضرت احمد بن موسی علیهماالسلام که به شهادت و مجروح شدن دهها مرد و زن و کودک بیگناه انجامید، دلها را اندوهگین و داغدار کرد. عامل یا عاملان این جنایت اندوهبار یقیناً مجازات خواهند شد ولی داغ عزیزان و نیز هتک حرمت حرم اهل بیت علیهمالسلام جز با جستجو از سررشتهی این فاجعهآفرینیها و اقدام قاطع و خردمندانه دربارهی آن، جبران نخواهد شد. همه در مقابله با دست دشمن آتشافروز و عوامل خائن یا جاهل و غافل او وظائفی برعهده داریم؛ از دستگاههای حافظ امنیت و قوهی قضائیه تا فعالان عرصهی فکر و تبلیغ و تا آحاد مردم عزیز باید ید واحدهئی باشند در مقابل جریانی که به جان مردم و امنیت آنان و مقدسات آنان بیاعتنائی و بیاحترامی روا میدارد. ملت عزیز و دستگاههای مسئول یقیناً بر توطئهی خباثتآمیز دشمنان فائق خواهند آمد، انشاءالله. اینجانب به خانوادههای عزادار این حادثه و به مردم شیراز و به همهی ملت ایران تسلیت میگویم و شفای مجروحان را از خداوند متعال مسألت میکنم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مناسبت
برای آرتین...
برای همه خندههای کودکانهاش، همان خندههایی که از دیشب روی لبهای کوچکش میخشکد و دیگر خبری از شور و نشاط کودکانهاش نیست.
برای آرتین؛ کودکی 4 ساله که دیشب با شور و نشاط همراه والدین و برادرش راهی زیارت حرم شاهچراغ شد تا در صحن حرم جست و خیز کند و دو دست کوچکش را به آسمان بگیرد و آرزوهای کودکانه داشته باشد.
برای آرتین با آرزوهای کودکانهای که یکباره همگی به دست دژخیمان تکفیری از دست رفت.
برای آرتین؛ خردسالی که بجای آغوش مادر، امروز تنها و یتیم روی تخت بیمارستان هنوز متوجه اتفاقی که برایش افتاده نیست و با زبانی کودکانه میگوید «داشتیم سوار ماشین میشدیم که تفنگ زدن.»
برای آرتین؛ برای ادبیات کودکانهاش که حکایت از پاکی دلش دارد. او صادقانهترین گزارش را از مظلومیت آنچه در شاهچراغ بر سر مردم ایران آمد ارائه کرد.
برای آرتین که دوربین خبرنگاران، بهجای برق زندگی، از چشمانش نا امیدی ثبت کردند. برای آرتین که در لحظههای آخر همان فیلم کوتاه، نگاهش را از دوربین گرفت.
امروز هرچند برای آرتین دیگر آغوش گرم مادر نیست، خبری از مهربانی پدر نیست، اما همه مردم ایران با قلبی اندوهگین، چشمانی اشکبار و بغضهایی در گلو به او نگاه میکنند.
مرگ بر گلولههای نفرین شدهای که تمام رویاهایش را تکه تکه کرد...
ایران را تکه تکه نمیخواهیم.
منبع: تسنیم
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaberuz97
هفتهنامه زن روز
#زیرگذرتاریخ
این زنان هیچگاه برهنه نبودند
عاطفه میرافضل
شعار هیجانی «زن، زندگی، آزادی» شعار این روزهاست که باعث شده برخی رسانه های بیگانه به واسطه این شعار اعتراضات و اغتشاشات این روزها را انقلاب زنان بنامند. جنبشی که حجاب و عفاف زنان ایرانی را نشانه گرفته است اما پیشینه ای در دل تاریخ و فرهنگ ایران ندارد و با ارزش های تاریخ ایران بیگانه است. در «زیرگذر تاریخ» این هفته میخواهیم نگاهی به جایگاه و پوشش زن ایرانی در طول تاریخ داشته باشیم. در بخشی از این نوشتار میخوانیم:
ویل دورانت درباره پوشش زنان ایران باستان و اینکه حجاب بسیار سختی در بین آنان رایج بوده است، می گوید: «زنان طبقات بالای اجتماع جرئت آن را نداشتند که جز در تخت روان روپوش دار از خانه بیرون بیایند. هرگز به آنان اجازه داده نمی شد که آشکارا با مردان آمیزش (اختلاط) کنند. زنان شوهردار حق نداشتند هیچ مردی را، ولو پدر یا برادرشان باشد، ببینند. در نقش هایی که در ایران باستان بر جای مانده، هیچ صورت زن دیده نمی شود و نامی از ایشان به نظر نمی رسد.» ویل دورانت معتقد است نقش پوشش و حجاب زنان در ایران باستان چنان برجسته است که می توان ایران را منشاء اصلی پراکندن حجاب در جهان دانست. با تطبیق آثار کتبی، سنگ نوشته ها و تندیس ها و با تدبر در منابع مکتوب و آثار برجای مانده از سلسله های باستانی ایرانی، در بررسی نحوه پوشش معلوم می شود که زنان اشرافی نه تنها حجاب خود را رعایت می کردند، بلکه الگویی برای زنان طبقات پایین جامعه بودند و آن ها نیز در مجالس عمومی و در منظر مردم پوشیده بیرون می آمدند. بعضی از منابع نیز معتقدند زنان ایرانی از چادر و روبنده استفاده نمی کردند، ولی از جلوه گری ها و نمایش اندام برهنه پرهیز می نمودند. نقوش برجای مانده از سکه ها، تندیس ها و نقوش به دست آمده از زنان نشان می دهد زنان ایران باستان حجابی نداشتند، ولی پوشیدگی موی و روی، سنت و وجه امتیاز اشراف به شمار می رفته است.
اگر علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع هستید، خواندن صفحه «زیرگذر تاریخ» این شماره مجله زن روز را به شما پیشنهاد میکنیم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
خواص کشک
میزان انرژی تولید شده با ۱۰۰ گرم کشک حدود ۱۰۵ تا ۱۲۰ کیلوکالری است که میتواند به عنوان یکی از تامین کنندههای انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود. کشک به علت داشتن اسیدهای آلی، ضدعفونی کننده دستگاه هاضمه (معده، روده کوچک و روده بزرگ) است. کشک به عنوان یک غذای نفاخ و هم آورنده و سفت کننده روده محسوب میشود به همین علت برای هضم راحت آن از نعنای خشک استفاده میشود. کشک برای کوکان کم وزن غذای مناسبی محسوب میشود. مصرف کشک برای بیماران دارای کلسترول بالا و همچنین فشارخون بالا توصیه نمیشود. کشک به عنوان یک غذای مقوی گرسنگی را کاهش داده و حجم کمی از معده را اشغال میکند. کشک خشک میتواند به عنوان یک میان وعده پرانرژی مصرف شود که افراد چاق باید به این نکته توجه کنند. از کشک به عنوان یک افزودنی به غذا نیز استفاده میشود. کشک در بردارنده تمامی خواص شیر و حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و بعضی از ویتامینهای گروه ب است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97