#شماوما
روز از نو، روزى از نو
بچه ها را بر مى داشتم و به دنبال آقا به روستاها مى رفتیم. با توجه به تبلیغات ضد روحانى رژیم، ایشان جاهایى را انتخاب مى کرد که سختى بیشتر و نیاز شدیدتر داشته باشند. در ورود ما به بعضى از روستاها با استقبال سرد روستاییان مواجه مى شدیم. در همین روستاها آقا با شوق و علاقه فراوانى با شیوه هاى پیامبرگونه به هدایت و ارشاد مردم مى کوشیدند و به ویژه توجه بیشتر ایشان بر روى نوجوانان و جوانان این گونه روستاها بود. رفتار روستاییان در روزهاى آخر اقامت ما با روزهاى ورودمان، تفاوت توصیف ناپذیرى داشت. مردم با اصرار و التماس، از خروج آقا از روستا جلوگیرى مى کردند و از آقا مى خواستند که مجددا در یک فرصت دیگر به ده بیایند، ولى ایشان به جاى این که به همان ده برگردند و از این روستاى آماده و جذب شده استفاده کنند، این محل را به یک روحانى جدید مى سپردند و خودشان به یک روستاى دیگر مى رفتند و روز از نو روزى از نو...
منبع: تارنماى شهید آوینى
شهید آیت االله مهدى شاه آبادى
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#زیرگذرتاریخ
راسپوتین دربار پهلوی
عاطفه میرافضل
عبدالکریم ایادى یک سال پس از انقلاب مشروطه، یعنى سال 1286شمسى، از پدر و مادرى بهائى، در تهران متولد شد. پدر او، میرزا محمدتقى ابهرى، از چهره هاى پرنفوذ و شناخته شده بهائیت در ایران بود؛ همچنین پدر بزرگ او حاج میرزاتقى ابهرى، از رهبران فرقه بهائیت در ایران بود. به این دلیل نام خانوادگى خود را از «ایادى امراالله» اقتباس کردند و نام خانوادگى «ایادى» را براى خود برگزیدند. مهم ترین موضوعى که از وى در ذهن ها مانده، هشتاد شغله بودن این پزشک دربار پهلوى است که در «زیرگذر تاریخ» این هفته به شرح و تفصیل روزگار وى به نقل از موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران پرداخته ایم. در بخشی از این مطلب می خوانیم:
چند عامل باعث ورود ایادى به دربار شد: عامل اول به بیمارى خود شاه و برادر تنى شاه، یعنى علیرضا پهلوى، مربوط بود؛ ازآنجاکه هر دو برادر به بیمارى «میکروفوبیا» (ترس از میکروب) مبتلا بودند، عبدالکریم ایادى براى درمان علیرضا پهلوى گماشته شد. دو فرض را براى گماشته شدن او به عنوان پزشک علیرضا مى توان برشمرد: فرض اول این که ایادى را فردى خوش شانس بدانیم که بخت با او یار بوده است، اما فرض دوم این است که دست فرقه بهائیت را در کار بدانیم. علیرضا، برادر تنى محمدرضا و تنها برادر تنى او، یک فرد وسواسى و منزوى از خانواده در حد مریض بود که نمى خواست حتى با نزدیک ترین کسان خود مراوده داشته باشد. ایادى، علیرضا پهلوى را متقاعد کرد که قادر به شفا دادن وى مى باشد. درباره روى آوردن محمدرضا به ایادى نیز باید به خاطرات فردوست مراجعه کرد: روزى محمد رضا به شدت ابراز ترس از میکروب مى کرد و من و علیرضا حضور داشتیم؛ علیرضا گفت: پزشکى را مى شناسد که بى نظیر است و از محمد رضا اجازه خواست که بیاید و او را معاینه کند. اینچنین زمینه ورود ایادى به محفل شاه فراهم شد و او خیلى زود با چاپلوسى توانست جاى خود را در دل شاه باز کند. اما عامل دومى که باعث گسترش نفوذ ایادى در دربار شد خلأ ارنست پرون بود. با رفتن پرون از ایران، ایادى به سرعت مقام و نقش او را تصاحب کرد و به عنوان پزشک شاه معرفى شد. پس از آن، او توانست به فرد مورد اعتماد و راز نگه دار شاه بدل شود، به گونه اى که او را به لقب «راسپوتین» دربار ایران مفتخر کردند. مودت شاه نسبت به ایادى به حدى بود که شاه هیچ یک از درخواست هاى ایادى را رد نمى کرد؛ بر همین اساس هرگاه سران کشور با مشکلى مواجه مى شدند به ایادى رجوع مى کردند تا او با استفاده از نفوذ خود، مشکلات آن ها را حل کند. نزدیکى ایادى به محمدرضاشاه به حدى بود که در زمان اطلاع از بیمارى محمدرضا، ملکه از بیمارى شاه بى خبر بود.
متن کامل این مطلب را می توانید در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
#پیام_شبانه
یک فرصت طلایی
انجام امور عادی زندگی با انگیزه مخلصانه برای خدا خیلی سخت است. ولی الان شرایطی پیش آمده که می شود به خاطر خدا ازدواج کرد و به خاطر خدا بچه دار شد. چون امروز ضرورت تکثیر نسل یک امر حیاتی برای جامعه اسلامی است، این یک فرصت طلایی است که یک جوان مؤمن می تواند با نیت قربة الی الله به تشکیل و تقویت خانواده بپردازد.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#ج_مثل_جوان
تکلیف خیس خاطره هامان چه می شود؟
حامد عسگری
چهار سالم بود. محرم ها با مادرم مى رفتیم روضه «خانه خوشروها»؛ یک خانه با معمارى قاجارى. منبر وسط قسمت زنانه بود. دور تا دور منبر زن ها مى نشستند و همه طبیعتا با چادرهاى مشکى. سید مى رفت روى پله دوم منبر مى نشست و تمام مدت با چشم بسته حرف مى زد. آقا که مى رفت توى روضه، همه زن ها چادرهاشان را مى کشیدند روى صورتشان و پرهیجان ترین صحنه چهارسالگى ام گر مى گرفت. یک همهمه غریبى از خیمه خانه خوشروها شروع مى شد و مى رفت توى عرش؛ همان جایى که سرهاى قدسیان همه بر زانوى غم است. این صحنه سوررئال ترین صحنه عمرم بود. چهار سالگى من مى ایستاد و همه زن ها نشسته بودند و من زل مى زدم به این رشته کوه هاى کوچولوى سیاه که گویى متراکم و فشرده از زمین روییده بودند و با زلزله کلمه هاى روضه سید، تکان مى خوردند و جلو و عقب مى رفتند. یک وقت هایى هم در خانه خوشروها خوابم مى برد و چادر مادرم مى شد خیمه اى که سایه اش روى شیطنت به خواب رفته ام مى افتاد.
*
37 ساله ام. سى و هفت سالگى ام توى روزنامه کار مى کند. عینک مى زند. کتاب مى خواند. قسط دارد و شلوغى مترو رنجش مى دهد. سى و هفت سالگى ام از شما چه پنهان یک چادر مادر از سال هاى هشت سالگى ام را آورده تهران یک وقت هایى که خیلى دلش بگیرد، شمد مى کند رویش و مى خزد زیر گل هاى حالا بور شده اش و آرام اشک مى ریزد. براى منى که چادر مادرش دژ محکم و استوارى بوده که پناه همه دلشوره هایش بوده، حالا سختش است در همین روزهاى سى و هفت سالگى ببیند زنى (تو بخوان دختر یک وزیر که 30 سال است وزیر است) که تا پیش از این به دوربین (بى چادر و البته با حجاب) لبخند هالیوودى مى زده، به دلیل چنگ زدن به بیت المال و فساد مالى و ربا و... به چنگ قانون افتاده و حالا که در جلوى دوربین ها و دادگاه و قاضى باید راجع به این 185 میلیارد تومان به مردم توضیح بدهد، چادر مشکى سر کرده و رویش را گرفته مثل همان زن هاى نجیب و عاشق خانه خوشروها... شما که همه چیز دارید! شما که در ناز و نعمت زاده شده اید! ما دل مان به همین خاطرات خوش است. خاطرات ما را مسخره نکنید خانم!
@zane_ruz
#عطارباشی
مصرف زیاد عرق نعنا مضر است
غلامرضا کردافشارى مدرس دانشکده طب سنتى درباره ضعف معده و ضعف هضم اظهار داشت: در بیمارى ضعف معده و ضعف هضم باید عادات ناپسند غذایى ترك شده، آداب صحیح غذا خوردن رعایت شود. کسانى که دچار این بیمارى هستند، علاوه بر پرهیزات عمومى، از مصرف شنبلیله و کنجد نیز پرهیز کنند که هر دو مضعف معده اند.این مدرس دانشکده طب سنتى افزود: مرباى به، مرباى سیب، مرباى زنجبیل، مرباى آمله، مرباى هلیله، عسل، ماش، بادام، پسته، مویز و کرفس و نعناع و گشنیز باید در رژیم غذایى بیماران قرار گیرد. کردافشارى اضافه کرد: از گوشت هاى مفید براى این بیماران مى توان از گوشت پرندگانى چون جوجه مرغ، دراج، تیهو، کبک و گنجشک که سریع الهضم است و معده را براى هضم دچار اشکال نمى کنند، نام برد.وى یادآور شد: یکى از غذاهاى مفید گوشت جوجه مرغ است که بنابر مزاج فرد با دارچین، زعفران و زیره سبز و سیاه و نیز سماق، آبلیمو و آب انار چاشنى دار شده باشد. این مدرس دانشکده طب سنتى با بیان این که مصرف بى قاعده و بیش ازحد عرق نعنا در درمان بیمارى هاى گوارشى مؤثر نیست و تشدید کننده بیمارى هم هست، گفت: مصرف عرق نعنا در بیمارى هاى گوارشى و به خصوص نفخ و ریفلاکس باید کم و محدود و مثلا 1 تا 2 قاشق غذاخورى در 1 استکان آب جوش همراه با عسل باشد.
@zane_ruz
#در_محضر_خورشید
دعای حسین
حسنی احمدی
کوفه دچار خشک سالى شده بود. مردم نگران، به خدمت على بن ابى طالب علیه السلام رسیدند و از او درخواست کردند تا از درگاه خدا طلب نزول باران کند.
على علیه السلام که حرف هاى مردم را شنید رو به فرزندش حسین کرد و گفت: اى حسین حرکت کن و براى این اهالى از درگاه خداوند متعال درخواست بارش باران کن. حسین علیه السلام از جا بلند شد و ایستاد، نگاهى به آسمان کرد و بعد حمد و ثناى خداوند را به جا آورد و آن گاه بلند گفت: اى خداوندى که عطاکننده خیرات هستى و برکات و رحمت هایت را مرتب بر ما مى فرستى! امروز از آسمان، باران رحمت و برکت خود را بر ما بندگانت فرو فرست و ما را از باران خیر و برکت سیراب گردان و تمام موجودات تشنه را کامیاب و سیراب گردان تا آن که ضعیفان خوشحال و دلشاد گردند و زمین هاى مرده سرسبز و زنده درآیند و برکات را ظاهر نمایند. پس اى پروردگار جهانیان! دعا و خواسته ما بندگانت را مستجاب و برآورده فرما.
حسین علیه السلام لحظه اى سکوت کرد و بعد بلند آمین گفت. ناگهان ابرهاى بسیارى در آسمان پدیدار شد و باران شروع به باریدن کرد. خنده و شادمانى بر چهره اهالى کوفه نمایان شد. هیچ کس سر از پا نمى شناخت. على علیه السلام به چهره فرزندش حسین علیه السلام نگاه کرد و بعد به قطرات باران خیره شد و آهى جانسوز کشید.
پى نوشت
بحارالانوار، جلد 44، صفحه 1
@zane_ruz