بسم الله الرحمن الرحیم...
🌹اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌹
💐✨سلام! عصر شنبه بهاریتون بهخیر و شادی. عید سعید فطر بر شما مبارک. آرزو میکنیم خداوند مهربان طاعات و عبادات همه ما رو مورد قبول قرار بدهد✨💐
امیرالمومنین علی علیهالسلام میفرمایند: «این (عید فطر) عید کسی است که خدا روزهاش را پذیرفته و نمازش را سپاس نهاده است. هر روزیکه در آن خداوند نافرمانی نشود روز عید است.» (حکمت ۴۲۸ نهجالبلاغه)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#نگاه_نو
سروصدای یک تصویب زنانه
نیلوفر حاج قاضی
۲۰ فروردین ۱۴۰۲ کلیات لایحه «ارتقای امنیت زنان در برابر سوء رفتار» تصویب شد. این لایحه که از زمان دولت دهم به مجلس ارائه شده و تحت بررسی قرار گرفته بود بالأخره توانست بعد از حدود ۱۲ سال اکثریت آرا را به خود اختصاص دهد. این در حالیست که تصویب این لایحه واکنش های زیادی از سوی رسانه ها و کارشناسان حوزه خانواده در پی داشت. عده ای آن را دستاورد جریان های اصلاح طلب و عامل فروپاشی بنیان خانواده دانستند و عده ای دیگر آن را به منویات حضرت آقا در ارتباط با حمایت ویژه از زنان به منظور رفع خشونت از این قشر معرفی کردند. در «نگاه نو» این هفته میخواهیم به واکنشها نسبت به این لایحه نگاهی داشته باشیم. در بخشی از این نوشتار میخوانیم:
پس از رهنمود رهبری مبنی بر رفع ظلم از زنان در خانواده، عده ای متصور شدند که تصویب لایحه فعلی در راستای خواسته رهبر معظم انقلاب است اما حقیقت آن است که مواد قانونی لایحه پیرامون رفع ظلم در خانواده، نتوانسته خلأ موجود در قوانین خانواده را پوشش دهد. لایحه نگرش یکسان به خشونت درون و بیرون از خانواده داشته است و توجه کافی به ظلم درون خانواده نداشته است. در لایحه خشونت روانی و عاطفی صرفا به عنوان نوعی از خشونت مورد اشاره قرار گرفته است و نه برای آن به صورت شفاف تدبیری اندیشیده شده و نه حتی به انواع و راه های پیشگیری از بروز آن اشاره ای شده است. لایحه ماهیتا حقوقی است و بیشتر مواد آن حول فرآیندهای حقوقی از شناسایی افراد آسیب دیده، تسهیل تشکیل پرونده های شکایت و رسیدگی خارج از نوبت به شکایات تا جرم انگاری هرگونه آسیب متصور برای زنان و دختران و مداخله قانونی و افزایش مجازات مجرمین فراتر از حدود معمول است. لایحه با توهم بحران خشونت تنظیم شده است در حالی که سند پشتیبان مشخص ندارد و باید گفت پژوهشی که با نمونه آماری مناسب، وضعیت دقیق خشونت در ایران را نشان داده باشد، وجود ندارد و طرح قانون نیازمند طراحی پژوهش های جدید با روش نمونه گیری مناسب از طیف های مختلف زنان ایرانی است تا از تورش (سوگیری) انتخاب جلوگیری شود. اگرچه در اصلاحات انجام شده در الفاظ به زیبایی به حفظ خانواده اشاره شده است ولی روح حاکم به لایحه قانونی، بی توجه به کانون خانواده و صرفا متمرکز بر جدا سازی و دور کردن بزه دیده از محیط و فرد آسیب زاست. ساخت و گسترش خانه های امن به جد در این لایحه پیگیری شده است و دستگاه ها و نهادهای مختلف موظف هستند که آن را پیگیری کنند ولی هیچ سند تأیید کننده هزینه کارایی این اقدام، وجود ندارد.
شما میتوانید متن کامل این یادداشت را در شماره این هفته مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
تعارض مستحب با واجب (۱)
حجتالاسلام والمسلمین حسینی قمی
موارد فراوان تعارض می شود ما یک کار مستحبی انجام بدهیم یا به مردم خدمت کنیم؟ به خانواده خود خدمت کنیم، به فرزند خود خدمت کنیم، واجبات سر جای خود. واجب را نمی شود ترک کرد. نماز واجب، روزه قضای واجب، روزه قضا گفتم حتی باید قبل از ظهر باشد. واجبات حریم آن ها محفوظ است. اما در مستحبات، من می خواهم امشب نماز شب بخوانم اما اگر کسی می گوید امشب نماز شب نمی خواهد بخوانید به جای نماز شب یک کاری برای من انجام بدهید کدام مقدم است؟ خدا رحمت کند یکی از علمای بزرگ مرحوم آیت الله خوئی یک وقتی ایشان یک خادمی داشتند خادم ایشان قم منزل یکی از مراجع آمده بود این مرجع از این خادم سؤال می کرد می شود یک مقدار از زندگی آیت الله العظمی خوئی بگویید؟ شما ۳۰ سال، ۴۰ سال، ۵۰ سال خادم آقا بودید، آقا چه کار می کرد؟ چه جوری درس مطالعه می کرد؟ چه جوری رفت و آمد می کرد؟ از جمله ایشان سؤال کرد که شما که خادم آقا بودید حضرت آیت الله خوئی نماز شب می خوانده است یا نه؟ گفته بود من سال ها آن جا بودم، آقای خوئی اهل نماز شب نبود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#عطارباشی
این هفت ادویه
🌱زردچوبه
مصرف زردچوبه قابلیت های شناختی را بهبود می بخشد و امید به زندگی را افزایش می دهد. براساس مطالعات، زردچوبه حافظه را تقویت می کند و احتمال بیماری های استحاله ای مغز مانند آلزایمر را کاهش می دهد.
🌱زنجبیل
از قرن ها پیش به دلیل خواص درمانی کاربرد داشته است. براساس مطالعات اخیر نیز مصرف زنجبیل با بهبود توجه، حافظه و قابلیت واکنش در بزرگسالان و کودکان، عملکرد مغز را تقویت می کند.
🌱دارچین
خواص بی نظیری دارد که می توان به بهبود قابلیت شناختی اشاره کرد. دارچین با کاهش التهاب مغز و بهبود حساسیت به انسولین نقش محافظ در برابر تحلیل شناختی دارد.
🌱هل
علاوه بر عطر دلنشین، خواص درمانی دارد که از جمله آن ها تأثیرات قوی ضدالتهابی است که از استرس اکسایشی رادیکال های آزاد در بافت مغز جلوگیری می کند. مطالعات نشان می دهد که هل خستگی ناشی از عوامل استرس زا در زمان اشتغال و تحصیل را کاهش می دهد و هوشیاری و تمرکز را تقویت می کند.
🌱میخک
عصاره میخک ترکیبات آنتی اکسیدانی دارد که با رادیکال های آزاد مغز مقابله می کند و زمینه بروز بیماری هایی نظیر آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد.
🌱زیره
یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدانی است که با اثر رادیکال های آزاد مقابله می کند و در نتیجه در افزایش طول عمر و محافظت از نورون های بافت مغز مؤثر است. این تاثیرها باعث می شود تا حافظه، تمرکز و یادگیری تقویت شود.
🌱رازیانه
مطالعات علمی نیز نشان می دهد که مصرف رازیانه قابلیت شناختی را بهبود می دهد و به خصوص تمرکز و حافظه را تقویت می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#بر_سر_دوراهی
دالان تردید
معصومه تاوان
- قلبم خیلی درد می کنه دکترا گفتن فشار و استرس اصلا برات خوب نیست.
ـ فکر و خیال فکر و خیال امون از دست این فکر و خیال.
ـ فشارم فشارم مدام بالا پایین بالا پایین.
ـ دردام کم بود کمرم هم بهش اضافه شده همش از حرص و جوشه.
دردهای مادر بنا به هر اتفاقی کم و زیاد می شود بالا و پایین می رود و هیچ وقت هم تمام نمی شود. مادرم را خوب می شناسم اسلحه اش برای اینکه برادرهایم را قانع کند که کاری را که او دوست دارد انجام بدهند همین دردهای من درآوردی است. او نسبت به ما این دردها را در بدنش حس نمی کند اما نوبت به پسرهایش که می رسد واویلا است هر روز بدتر از دیروز.
در شنبهشبی دیگر از شما دعوت میکنیم «بر سر دوراهی» این هفته را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند بخشنده مهربان...
🌹اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌹
🌷☘همراهان گرامی کانال زن روز، سلام! عصر یکشنبهتون بهخیر و خوشی، امیداریم شب بهاری زیبایی در انتظارتون باشه☘🌷
امام حسن مجتبی علیهالسلام میفرمایند: «هرکس خدا را بندگی کند خداوند همهچیز را بنده او میکند.» (تنبیه الخواطر، ج ۲، ص ۱۰۸)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#مشاوره
علت غر زدن در زنان و مردان و روشهای کنترل آن
یکی از ویژگی های غر زدن این است که گاهی افراد غرزننده متوجه دائمی شدن رفتار خود نیستند، اما اطرافیان و اعضای خانواده، به ویژه شریک زندگی آن ها به خوبی متوجه این وضعیت خواهد شد. آن ها بارها و بارها چیزی را از اطرافیان خود می خواهند که قبلا مطرح شده یا در مورد آن بحث شده است. در واقع آن ها چاره ای جز غر ندارند. کسانی که با یک فرد غرزننده که در اصطلاح عامه به آن ها غرغرو گفته می شود زندگی می کنند، دائما حس می کنند که تحت کنترل هستند و هر رفتار آن ها مورد قضاوت نادرست است. این کار می تواند یک تهدید جدی برای زندگی زناشویی زوج ها تلقی شود. در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
به گفته مارگارت پل، متخصص زوج درمانی، درخواست هر چیزی از همسر تا دو بار مؤثر است، اما پس از آن حالت آزاردهنده به خود می گیرد و درخواست تلقی نمی شود. به جای مطرح کردن دائم درخواست خود، بهتر است شکاف ارتباطی موجود را شناسایی و مستقیما آن را برطرف کنید. برای جلوگیری از غر باید بگویید که من می خواهم بفهمم در مورد این مسئله چه روی داده است؟ آیا راهی برای حل آن وجود دارد؟ پس از آن خود را آماده هر پاسخی از سوی طرف مقابل خود قرار دهید. دکتر امی جانسون هم توصیه می کند که درخواست دوم را با همان لحن درخواست اول مطرح کنید. اگر لحن بیان درخواست مناسب نبوده و مورد قضاوت قرار گیرد، آزار دهنده بوده و به غر زدن تبدیل می شود. او پیشنهاد می کند که از تقویت مثبت به عنوان جایگزینی برای غر استفاده کنید. به جای تمرکز بر روی کارهایی که او انجام نمی دهد، تلاش خود را برای تحسین آنچه که درست انجام می دهد متمرکز کنید.
شما میتوانید متن کامل این نوشتار را در شماره این هفته مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
تعارض مستحب با واجب (۲)
حجتالاسلام والمسلمین حسینی قمی
گفت اتفاقا ما را هم بیدار می کرد [می فرمودند] شما بیدار شوید نماز شب بخوانید، چون دوست داشتیم نماز شب بخوانیم، ما را صدا می زد. ما را بیدار می کرد ولی خود ایشان نماز شب نمی خواند. گفتیم پس چرا خود آقا نمی خواند؟ گفت خود آقا به ما می فرمود این کار شما، نماز شب بهترین مستحب است. کار من این است که نامه های زیادی به من رسیده است و مردم منتظر جواب هستند من دل مردم را خوشحال کنم و قضای حاجت مؤمن، به داد مردم برسم. آن از نماز شب مهم تر است. چه زمانی ما می توانیم این را تشخیص دهیم؟ خیلی تشخیص این سخت است. یک کسی خدمت امام صادق علیه السلام آمد گفت آقا ما مکه حج خانه خدا که مشرف می شویم این همسفرها سر من کلاه می گذارند. حضرت گفت چه کار می کنند؟ گفت از راه که می رسیم اینها من را پیش اثاثیه نگه می دارند می گویند شما پیش اثاثیه باش کسی اینها را نبرد، خود آن ها فوری می روند طواف زیارت خانه خدا. امام صادق علیه السلام فرمود غصه نخور، کلاه سر آن ها رفته است، سر تو کلاه نرفته است. «أنت أعظمهم أجراً» ثواب تو از همه آن ها بالاتر است. چه کسی باید تشخیص بدهد که ثواب خدمت به مردم از طواف بالاتر است. این تشخیص می خواهد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97