#منبرک
صراط مستقیم خط ولایت و امامت
حجت الاسلام و المسلمین حیدری کاشانی
خداوند هر کسى را که بخواهد به صراط المستقیم با نور خودش که نور مهدى است هدایت مى کند. ما در نمازهاى واجب از خدا مى خواهیم که ما را به صراط مستقیم هدایت کند. صراط مستقیم همان خط ولایت و امامت است و خط زندگى رحمانى است. حقیقت صراط مستقیم وجود ولى معصوم زمان است. در رجزخوانى حضرت ابوالفضل وقتى بازوى حضرت قطع مى شود، این ذوب در ولایت دیده مى شود که مى فرماید: به خدا قسم اگر دست راستم را قطع کنید دست از حمایت دینم برنمى دارم. دست از امام صادقى که در مقام ولایت و امامت حق اوست دست برنمى دارم، او که نواده پیامبر پاك و طاهر است. کمى خودیت در وجود حضرت عباس وجود ندارد و سرتاسر وجود او امام است. جنس ادب حضرت ابوالفضل بهترین راهى است که مى تواند ما را به ساحت امام نزدیک کند. امیرالمؤمنین علیه السلام مى فرماید: هیچ ارث و میراثى به اندازه ادب نیست. امام سجاد علیه السلام یا امام صادق علیه السلام مى فرماید: بصیرت ابوالفضل خیلى عمیق بود و در حمایت از آستانه ولایت به موقع عمل مى کرد.
@zane_ruz
#هاج_و_واج
دریاچه خال خالی
دریاچه خال خالى رودى است که از زمان سایلیکس در کانادا باقى مانده و ترسناك بودنش، کاملا واضح است. در تابستان آب این رود در حد وسیعى بخار مى شود و در نتیجه این مسأله، چاله هاى عمیقى که در کف رود قرار دارند، پر از آب باقى مى مانند. اما جالبى این پدیده به همین جا ختم نمى شود، هر کدام از این چاله ها با رنگ هاى متفاوتى از آب پر شده اند که این مسأله، بسیار هیجان انگیز است.
@zane_ruz
#شماوما
ضربه آخر
مادر شوهر بعد از اتمام ماه عسل با تبسم به عروسشگفت: تو توانستى در عرض سى روز، پسرم را ملتزم به خواندن نمازهایش کنى؛ کارى که من طى سى سال در انجام آن تلاش کردم و موفق نشدم! و اشک در چشمانش جمع شد... عروس جواب داد: مادر، داستان سنگ وگنج را شنیده اى؟ مىگویند: سنگ بزرگى، راه رفت و آمد مردم را سد کرده بود، مردى تصمیم گرفت آن را بشکند و از سر راه بردارد، با پتکى سنگین، نود و نه ضربه به پیکر سنگ وارد کرد و خسته شد؛ مردى از راه رسید و گفت: تو خسته شده اى، بگذار من کمکت کنم... مرد دوم، تنها صدمین ضربه راوارد کرد و سنگ بزرگ شکست؛ اما ناگهان چیزى که انتظارش را نداشتند، توجه هر دو را جلب کرد. طلاى زیادى زیر سنگ بود! مرد دوم که فقط یک ضربه زده بود گفت: من پیدایش کردم، کار من بود، پس مال من است! مرد گفت: چه مى گویى؟! من نود و نه ضربه زدم، دیگر چیزى نمانده بود که تو آمدى! مشاجره بالا گرفت و بالأخره دعواى خویش را نزد قاضى بردند و ماجرا را براى قاضى تعریف کردند. مرد اول گفت: باید مقدارى از طلا را به من بدهند زیرا من، نود و نه ضربه زدم و سپس خسته شدم؛ و دومى گفت: همه طلا مال من است، خودم ضربه زدم و سنگ را شکستم. قاضى گفت: مرد اول، نود و نه جزء آن طلا از آن اوست؛ و توکه یک ضربه زدى، یک جزء آن، از آن توست؛ اگر او نود و نه ضربه را نمى زد، ضربه صدم نمى توانست به تنهایى سنگ را بشکند. و تو مادرجان! سى سال در گوش فرزند، خواندى که نماز بخواند، بدون خستگى... و اکنون من فقط ضربه آخر را زدم!
@zane_ruz
#داستان
مدیر محترم ساختمان
م. سرایی فر
با هزار زحمت بالأخره توانستیم مدیر محترم ساختمان آقاى «عمادى» را متقاعد کنیم جلسه اى ترتیب دهد براى نظرسنجى و تبادل نظر بین همسایه ها. مگر زیر بار مى رفت! یک بار مى گفت: مهمان دارم. یک بار مى گفت: اجازه بدهید زمان مناسب فرا برسد. آخر خیلى هم لفظ قلم و ادیبانه صحبت مى کرد. یک بار تلفن قطع مى شد و مکالمه نصفه کاره مى ماند. از پشت آیفون هم که مى گفتیم تشریف بیاورد پایین چند لحظه، آیفون خش خش مى کرد و خبرى ازشان نمى شد...
ادامه این داستان زیبا را می توانید در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
#حدیث_امروز
امیرالمومنین امام علی علیهالسلام فرمود:
دنیا خانه آرزوهایی است که زود نابود میشود، وکوچ کردن از وطن حتمی است. دنیا شیرین و خوش منظر است که به سرعت به سوی خواهانش میرود، و بیننده را میفریبد، سعی کنید با بهترین زاد و توشه از آن کوچ کنید و بیش از کفاف و نیاز خود از آن نخواهید و بیشتر از آنچه نیاز دارید طلب نکنید.
@zane_ruz
#گفتگو (۱)
همه فرزندان من
فاطمه اقوامی
آشنایى ما با دنیاى رسانه به دوران کودکى مان باز مى گردد، همان زمان که ساعت ها چشم به قاب تلویزیون مى دوختیم و پرنده خیال مان را پرواز مى دادیم و همراه شخصیت هاى کارتونى به دنیاهاى عجیب و غریب سفر مى کردیم... اما حالا رسانه ها دنیاى ما را احاطه کرده اند... به هر طرف که نگاه مى کنیم ردپایشان هست... قدیم ترها شکل و شمایل ساده ترى داشتند و حد و مرزشان با دنیاى واقعى ما مشخص بود اما حالا هر روز به رنگى هستند و با رنگ و لعاب جدید ما را در دام خود گرفتار مى کنند... وضعیت به جایى رسیده که اهالى فن و آشنا به این دنیا دادشان درآمده که ایهاالناس کمى سواد بیاموزید و یاد بگیرید با این عضو دنیاى حال حاضر چگونه باید رفتار کنید... یاد بگیرید نوع و میزان خوراك کودکان تان از این فضا را تنظیم کنید وگرنه معلوم نیست در آینده چه بر سر ما مى آید؟! یکى از این اهالى فن «سمیه کاظم بیکى» است. او که در رشته هنر و سپس تبلیغ و ارتباطات فرهنگى تحصیل کرده با دنیاى رسانه آشناست و در حوزه سواد رسانه فعالیت دارد. چند سالى هم مى شود که به حوزه رسانه کودکان ورود کرده و در حال حاضر مسئولیت کانال نهال شبکه کودك را بر عهده دارد. بچه هاى ایران همه فرزندان او محسوب مى شوند چرا که او مانند مادرى دلسوز در تلاش است بهترین خوراك تربیتى را از طریق این شبکه در اختیارشان بگذارد. این هفته ساعتى مهمان دفتر او شدیم تا هم از شبکه نهال بشنویم و هم در حوزه سواد رسانه مطالبى بیاموزیم. از شما دعوت می کنیم این گفتگوی جذاب را در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گفتگو (۲)
همه فرزندان من
فاطمه اقوامی
در بخشی از این گفتگو از خانم کاظم بیکی پرسیدیم:
🔶نظرتان با توجه به این که امروز رسانه هاى مختلفى وجود دارد و تلویزیون نقش تک محورى خود را از دست داده، چقدر شبکه نهال توانسته جایگاه خودش را پیدا کند و در این بازار پر رونق محصولات حرفى براى گفتن داشته باشد؟
🔷طبق آمارها و نظرسنجى هاى سازمان حول و حوش 85 درصد کودکان تلویزیون بین شبکه کودك را مى بینند و این آمار بسیار مهمى است. اگر آمارها را کنار بگذاریم و به تجربه زیستى توجه کنیم با توجه به مشاهدات، متوجه مى شویم شبکه کودك دیده مى شود و در بیشتر خانه ها این شبکه روشن است. در برخى از نظرسنجى هاى صورت گرفته حتى وقتى از برخى والدین یا بچه هایى که ماهواره مى دیدند پرسیده شده که شبکه نهال کدام برنامه ها را پخش کند، دیگر ماهواره نمى بینند در پاسخ فقط نام سه، چهار برنامه را برده اند و این نشان دهنده جایگاه شبکه نهال است. تصور ما این است که الحمداالله به خوبى توانستیم در این عرصه ورود کنیم و سلیقه هاى گوناگون را جذب کنیم. البته هنوز هم خیلى عقب هستیم زیرا کودکى که من امروز دارم مى بینم با کودك تجربه شده دهه شصت خیلى متفاوت است. ما حتى نمى توانیم علایق کودك ده ساله امروز را با کودك ده ساله پنج سال پیش مقایسه کنیم. براى همین گاهى برخى از والدین در انتخاب آثار به ما خرده مى گیرند که مثلا فلان کارتون در حد فهم کودك نیست و یا هیجان زیادى دارد و کودکى خود را ملاك انتخاب آثار براى کودکان امروزى مى دانند در حالى که تغییرات شناختى بسیارى در کودکان امروز شکل گرفته است که قابل مقایسه با گذشته نیست.
متن کامل این گفتگو را می توانید در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz