#در_محضر_خورشید
صدقه زیاد
حسنی احمدی
مرد مریض شده بود و در حال بیماری نذر کرده بود که اگر از بیماری بهبود پیدا کند پول بسیاری را صدقه بدهد. حال مرد از بیماری رهایی یافته بود و ادای نذر شرعی بر او واجب شده بود اما نمی دانست چه مقدار باید صدقه بدهد تا نذر واجب را ادا کرده باشد و گناهکار نباشد. از هرکسی که دراین باره سؤال می پرسید جواب قانع کننده نمی گرفت پس سرگردان به خدمت فرزند رسولم محمد رسید. وقتی سؤالش را از هادی پرسید، هادی بدون درنگ پاسخ داد: اگر هشتاد درهم صدقه بدهی نذر خود را ادا کرده ای و اگر بیشتر بدهی به دلخواه خودت است و اجرش با خداست. مرد پرسید: آیا اجازه دارم بپرسم دلیل شما چیست؟
علی بن محمد پاسخ داد: خداوند در قرآن به پیامبرش فرمود «خدا شما را در موارد بسیاری یاری کرد. آیه در مورد غزوات پیامبر است و غزوات در هشتاد مورد پیروزی داشت و خدا آن را کثیر یعنی بسیار نامید.» هادی لحظاتی سکوت کرد و سپس ادامه داد:
پول سکه ضرب شده است و درهم سکه است و هشتاد درهم کمترین اندازه ای است که بسیار خوانده می شود. مرد که از شنیدن این پاسخ حکیمانه شادمان شده بود در حالی که رضایت از چهره اش دیده می شد از خدمت علی بن محمد مرخص شد تا نذر خود را ادا کند.
منبع: تحف العقول، صفحه ۵۱۲
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#پزشکی
تحقیقات نشان می دهد که لپه دارای خواص بی شماری برای حفظ سلامت
بدن است. لپه یکی از مغذی ترین دانه هایی است که انسان ها در رژیم غذایی روزانه خود از آن بهره می گیرند. علاوه بر طعم دلنشین لپه، کالری پایین و در عین حال خواص بی شمار آن، متخصصان تغذیه را برآن داشته است که همواره بر مصرف لپه تأکید داشته باشند.
از مهم ترین خواص لپه برای بدن می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
1 کلسترول پایین: به دلیل آنکه لپه به میزان قابل توجهی دارای فیبر محلول
است، می تواند به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند. کاهش کلسترول بد
خون به طور مستقیم خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
2 سلامت قلب: مطالعات متعدد ارتباط میان مصرف لپه و کاهش خطر ابتلا به
بیماری های قلبی مانند سکته قلبی را تأیید کرده است. لپه یکی از منابع غنی فولات و منیزیم است که می تواند باعث بهبود سلامت قلب شود. فولات باعث کاهش سطح هموسیستئین می شود که یکی از عوامل دخیل در بیماری های قلبی است.
منیزیم نیز به بهبود گردش خون، اکسیژن رسانی و تغذیه بدن کمک می کند.
3 سلامت دستگاه گوارش: به دلیل آنکه لپه دارای فیبر محلول است مصرف آن
می تواند خطر ابتلا به یبوست را کاهش دهد. همچنین متخصصان تأکید دارند خطر ابتلا به سایر بیماری های دستگاه گوارش مانند بیماری «سندرم روده تحریک پذیر» با مصرف لپه کاهش می یابد.
4 ثبات قند خون: فیبر خواص بی شماری دارد که یکی از آن ها کند کردن روند
هضم غذاست و به همین دلیل سطح خون به یکباره افزایش نمی یابد. از این رو، افراد مبتلا به دیابت برای کنترل قند خون بهتر است لپه را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.
5 منبع پروتئین: لپه یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است. ۲۶ درصد از
انرژی موجود در لپه مربوط به ساختار پروتئینی آن می شود. از این رو، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی تبعیت می کنند می توانند آن را به عنوان یکی از منابع اصلی پروتئین جایگزین گوشت کنند.
از دیگر خواص لپه می توان به افزایش انرژی در دسترس بدن و کمک به کاهش
وزن اشاره کرد.
@zane_ruz
#ینگه_دنیا
به همین سادگی
این هم حنابندان آلمانی! رسم این است
که عروس خانوم یک روز قبل از عروسی با چند نفر از دوستانش راه می افتد در خیابان های شهر و یک سبد پر از هدیه های کوچک (مثل یک شاخه گل، یا بسته های کادویی دست ساز) می گیرد دستش و به بعضی از رهگذران هدیه می دهد. مردم هم برایش آرزوی خوشبختی می کنند و گاهی با او عکس می گیرند.
تابه حال بارها شاهد چنین برنامه ای بوده ام و معمولش این است که عروس و دوستانش همگی شلوار جین یا یک لباس اسپرت معمولی تنشان است و عروس فقط یک تور سرش می کند که معلوم شود کیست و چه خبر است.
تعداد همراهان عروس معمولا از پنج، شش نفر بیشتر نیست و این همراهان شامل فیلم بردار هم می شود! خانم فیلم بردار با گوشی موبایل از عروس و رهگذرانی که دوست داشته باشند در خاطرات عروس و داماد ماندگار شوند، عکس می گیرد. و تمام! فردا هم عروسی برگزار می شود به همین سادگی.
@zane_ruz
#بر_سر_دوراهی
غار تنهایی
مرضیه ولی حصاری
بزرگ ترین آرزویم قبول شدن در کنکور پزشکی بود. روزی که جواب کنکور آمد بهترین روز زندگی ام بود موفق شده بودم. بعد از دو سال در خانه ماندن بالأخره سد کنکور را شکسته بودم. پدر و مادرم انگار در آسمان پرواز می کردند. روزهای اول که به دانشگاه می رفتم
همه چیز جدید بود دوستان خوبی پیدا کرده بودم. ترم اول در حال اتمام بود که حس کردم یک چیزی در من تغییر کرده است، عاشق شده بودم عاشق یکی از
هم کلاسی هایم. محسن پسر آرام و گوشه گیری بود تقریبا دوست صمیمی ای نداشت. شاید اول دلم برایش می سوخت اما کم کم این حس عوض شد. نمی دانستم باید چه کاری بکنم. من دختر محجوبی بودم که حالا عاشق شده بود و گویی در یک منجلاب دست و پا می زدم.
ادامه این سرگذشت در از دست ندهید.
@zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
🍃اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🍃
سلام!✋🌹
🌼صبح روز یکشنبتون بهخیر و شادی. امیدواریم روزهای خوبی رو پیش رو داشته باشید.🌼
🔻امام مهدى عليهالسلام میفرمایند:
أنَا الَّذي أملأَُها عَدلاً كَما مُلِئَت جَورا
❇️ منم كه زمين را از عدالت لبريز میكنم، چنان كه از ستم آكنده است.
📚 بحارالأنوار، ج 52، ص 2
@zane_ruz
#مشاوره
با من حساب کن
یاسمین رضوی
از تبعات دنیای مدرن است انگار، این حجم از مصرف گرایی یا حتی خرید کردن بدون اینکه مصرفی داشته باشیم. تبلیغات که بر پایه فریب و اغراق استوار است، توانسته به هدفش برسد و احساس رضایت و خوشبختی را با خرید کردن گره بزند. هوس خرید کردن از آن هوس هایی است که روزبه روز آتشش تندتر می شود و اصلا گمان نکنید که با خرید تازه، هوس آن از سرتان می افتد. تا پیش از این هم زن ها به زیبایی شان اهمیت می دادند، بدون اینکه از انواع و اقسام ماسک ها، شوینده ها، پاک کننده ها، کرم های شب و روز و انواع لوازم گریم و آرایش بهره چندانی ببرند. به خودشان اهمیت می دادند و زیبا و سالم و تمیز بودند. اما ناگهان، از زمانی که شبکه های اجتماعی رونق جدی گرفته اند، هر روز از یک محصول جدید رونمایی می شود و در دست تمام افرادی که دنبال کننده های زیای دارند،می چرخد. زیبایی شان را به آن محصول ربط می دهند بدون آنکه به ما بگویند از انواع فیلترها استفاده کرده اند. به مامی قبولانند که بدون این محصول ناقصیم، زیبایی مان حتمی نیست. با خرید این محصول است که معجزه رخ می دهد و همه چیز معطل همین خرید است تا مثل چوب جادو بیاید و حس رضایت و خوشبختی و زیبایی را در قلبمان بنشاند.
متن کامل این صفحه را در آخرین شماره مجله زن روز مطالعه بفرمایید.
@zane_ruz
#دردانه
نعمتی به نام پدرشوهر
اتاق خوابمون تقریبا به مرز انفجار رسیده بود. آمیزه ای از کتاب های دو قفسه پایینی کتابخونه باباش، لباس های کشوها، اسباب بازی های مختلف و خرده نون هایی که قبل خواب توی رخت خوابش می خورد، همه توسط عباس پخش شده بودن کف اتاق. صبح بعد نماز که بچه ها خواب بودن داشتم کارای امروزم رو می نوشتم روی تخته، که دیدم اهمیت تمیز کردن اتاق خوابمون از همه شون بیشتره. حتی از درس خوندن واسه امتحانایی که از دو روز دیگه شروع می شن.قصدم این بود هرجور شده دیگه امروز مرتبش کنم.روزای قبل هم عباس و فاطمه وقتی می خوابیدن، توی اتاق خواب بودن و نمی شد کاری کرد. تو
بیداری شون هم که یا یکی شون می خواست بازی کنیم یا اون یکی شیر می خواست یا بغل و...باباشون هم که به خاطر شرایط کارشون شبا ساعتای ۸ و ۹ میان و اون قدر خسته اند که دیگه
نمی شه ازشون کمکی گرفت اون وقت شب. البته جا داره بگم انصافا آخر هفته ها خیلی کمکم می کنن تو کارای خونه و بچه ها.خلاصه... چیزی نگذشت که... پدرشوهرم با یه نون بربری خاش خاشی از راه رسیدن.و عباس به آغوش باباجونش پیوست.اولش می خواستن عباس رو ببرن خونشون تا شب، که گفتم فاطمه گناه داره تنها می مونه، حوصله ش سر می ره و منم دلم برا عباس تنگ می شه تا شب و...و قرار شد ببرنش کوچه گردی بعد هم برگشتن تو حیاط سیب زمینی آتیشی درست کردن و
ناهار عباس هم به این صورت فراهم شد.فاطمه هم همکاری کرد و نیم ساعتی خوابید و من بالأخره تونستم اتاق خواب رو مرتب کنم. البته هنوز جاروبرقی اش مونده ولی پیشرفت بزرگی داشتم امروز!خیلی خوبن این پدرشوهرا که سر زده میان و با بچه های آدم بازی می کنن تا مامانشون بتونه به کارای خونه ا ش برسه. و شاید اگر خونه شون نزدیک بود و می تونستن روزی نیم ساعت حتی
عباس رو ببرن کوچه گردی، خونه ما خیلی مرتب تر می شد.
پ_شکوری
@zane_ruz
#منبرک
حدود شناخت نفس
حجه الاسلام فرحزاد
شناخت نفس خیلی مهم است و راههای شناخت را عرض میکنیم. یکی از مسائلی که درباره آن باید صحبت کنیم که حد و مرز چقدر است. چقدر ما میتوانیم خدا را بشناسیم. آیا خط قرمزی ندارد؟ یک انسان میتواند خدا را کامل بشناسد؟ موضوعی که خیلی از بزرگان مطرح کردهاند در آیات و روایات هم مطرح شده است، شناخت کنه خدا و ذات خدا و احاطه به ذات خدا، هم شرعا، هم عقلا، هم عرفا محال اندر محال است. یعنی هیچکس نمیتواند خدا را بشناسد. یعنی ذات خدا را داریم عرض میکنیم. چرا جلوههای خدا، اسماء و صفات خدا، مهربانی خدا، آثار خدا، دلیلهایی که هست. اینها را چرا. ولی اینکه ذات خدا چی هست، چجوری هست، آنجا اصلا نه امکان عقلی است، نه امکان ذهنی هست، نه امکان تصوری هست، نه امکان خیالی هست. سبحان الله. لذا هم آیات قرآن داریم «إِلى رَبِّكَ مُنْتَهاها» (نازعات/ 44) یعنی به پروردگار که رسیدی خط قرمز است. منتها. ذیل آن روایت داریم «اذا تم الکلام الی الله فاستکتوا» هر وقت درباره ذات خدا کسی خواست فکر کند، بیانی بکند، چیزی بگوید، آنجا باید امساک بکند. آنجا یعنی درک ما نمیرسد. نمیتوانیم. چون خدای متعال نامحدود است. محدود نمیتواند نامحدود را احاطه کند و الا آن میشود نامحدود، آن میشود محدود. خدا نامتناهی است. آدمیکه نامتناهی است، یعنی حدود دارد، حد دارد، عرض و طول و محدوده... نمیتواند. امکان ندارد. دو تا مثال خیلی ساده بزنم. آب دریا را میشود در پارچ بریزی؟ در کاسه بریزی؟ نمیشود. محال عقلی است. نمیشود. شدنی نیست. بله، میشود از دریا به اندازه این ظرف آب برداشت. اما همه دریا امکان ندارد که در ظرف جا بدهی. و ذات خدا، فکرش، اندیشهاش. روایت داریم «كل ما ميزتموه باوهامكم فى ادق معانيه فهو مخلوق مثلكم مردود إليكم» یعنی هرکس با ریزترین ذهنیتش و عقلش و فهمش و درکش، بخواهد خدا را در وهمش، در خیالش، در فکرش، در اندیشهاش، محدود بکند به زمان، به مکان، به حد، اینها، میگوید او مخلوق است و مردود به خود شماست، دستاورد و خلاق خلق خود شماست. مخلوق خود شماست. آن خدا نیست. خدا ورا است.
@zane_ruz