📣 #اطلاعیه
پیرو سؤالات برخی از مقلدین، به اطلاع میرساند با توجه به اختلال بهوجود آمده در سایت zanjani.ir کسانی که تمایل دارند مبلغ زکات فطره، مبلغ کفاره یا سایر وجوه مالی را به دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی پرداخت نمایند، وجوه خود را به شماره حساب 0104472967007 یا شماره کارت 6037991499107369 بانک ملی به نام آیت الله سید موسی شبیری واریز کنند و سپس از طریق شماره 09191530623 (بهوسیله پیامک یا از راه شبکههای اجتماعی) به دفتر معظمٌ له اطلاع دهند.
کسی که نماز عید فطر می خواند باید زکات فطره را پیش از نماز عید بدهد یا جدا کند ولی اگر نماز عید نمیخواند، در روز عید فطر زکات فطره را بدهد یا کنار بگذارد.
سامانه تلفنی دفتر معظمٌ له به شماره تلفن 02533555655، سامانه پیامکی به شماره 50001040 و بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی به آدرس q-zanjani.ir پاسخگوی پرسشهای شرعی مقلدان است.
@zanjani_net
🌙🔸 روز عید
حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودند:
🔹 «ألا و إنَّ هذا اليَومَ يَومٌ جَعَلَهُ اللَّهُ لَكُم عِيداً و جَعَلَكُم لَهُ أهلاً، فَاذكُرُوا اللَّهَ يَذكُركُم وَ ادْعُوهُ يَستَجِب لَكُم»
🔸 امروز روزي است كه خداوند، آن را براي شما عيد قرار داد و شما را نيز شايسته آن ساخت؛
پس به ياد خدا باشيد تا او نيز به ياد شما باشد
و او را بخوانيد تا خواستههايتان را اجابت كند.
📚 كتاب من لايحضره الفقيه، ج 1، ص 517
@shobeiryzanjani
💠 دارایی و غِنا به مال نیست...
📝 مرحوم آیت الله حاج سید احمد زنجانی در #الکلام_یجر_الکلام مینویسد:
● ... انسان، حرص و طمعش، محدود نيست؛ اگر همۀ كره زمين را با هر چه در آن هست قباله كرده، به نام او ثبت بدهند، باز سير نمىشود؛ بلكه چشم طمع به كره قمر باز مىكند.
● حضرت موسى بن جعفر (سلام اللّه عليه) به هشام بن حكم خطاب مى كند، مىفرمايد:
«اى هشام! هر كه مىخواهد که غنى باشد بدون مال، و دلش از حسد، و دينش سالم باشد، به خدا تضرّع و از او مسألت كند كه عقل او را كامل كند. پس كسى كه عاقل شد، قناعت مى كند به آن چه به او كفايت مىكند؛ و هر كه قناعت كند به آن چه به او كفايت مى كند، مستغنى مىگردد؛ و هر كه قناعت نكند به آن چه به او كفايت مىكند، ديگر ابداً غنى نمىشود».
● پس غنا و توانگرى، با مال نيست، گر چه ابونصر فراهى مىگويد: «غنىّ، مالدار است و مسكين، گداى»؛ ولى اين طور نيست؛
بلكه غنىّ، بى نياز است و مسكين، گداى؛ وگرنه مال شاه (رضا شاه پهلوی)، از حدّ حصر و شمار بيرون بود، با وجود اين، غنى نبود، بلكه أحوج محتاجين بود كه از ميوه دو تا درخت در خانۀ فقيرى چشم نمىپوشد، با اينكه آن دو تا درخت، نان خانۀ آن بيچاره بوده كه به زحمت بهعمل آورده تا چشم بچّه هايش در دست مردم نباشد. آن گداى درجه اوّل، دو ثلث از ميوه اين دو تا درخت را به زور از او مىگرفت و روى آن ثروت منحوس خود می گذاشت.
@zanjani_net
#حدیث
●آبرو!
حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند:
🔹 «مَنْ رَوَى عَلَى مُؤْمِنٍ رِوَايَةً يُرِيدُ بِهَا شَيْنَهُ وَ هَدْمَ مُرُوءَتِهِ لِيَسْقُطَ مِنْ أَعْيُنِ النَّاسِ أَخْرَجَهُ اللَّهُ مِنْ وَلَايَتِهِ إِلَى وَلَايَةِ الشَّيْطَانِ فَلَا يَقْبَلُهُ الشَّيْطَانُ»
🔸 هر كه بر علیه مؤمنی سخنی بگويد و قصدش عيبجویی از او و ريختن آبرويش باشد و بخواهد او را از چشم مردم بیندازد، خداوند او را از ولایت خود خارج مىکند و تحت سرپرستى شیطان قرار مىدهد؛ ولى شیطان هم او را نمىپذیرد!
#آبرو #مومن #شیطان
📚 كافى، ج2، ص 358، ح1
👉@zanjani_net
🏴 السَّلامُ عَلَيْكُمْ أَئِمَّةَ الْهُدىٰ ...
مزار جانشینان نبیّ را بینشان کردند
و میدانند خود را از مسلمانان، مسلمانتر
گمانِ ذرهها خاموشی خورشید بود اما
نفهمیدند بیش از پیش میگردی فروزانتر
بمناسبت هشتم شوال؛ سالروز تخریب حرم مطهّر ائمه مظلوم بقیع (علیهمالسلام)
▫️زیارت از راه دور
● حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند:
هرگاه زیارت بر یکی از شما سخت و طاقت فرسا بود و خانه اش هم دور بود، پس بر بام خانهاش بالا رود و دو رکعت نماز بخواند و با سلام دادن به قبر ما اشاره کند، یقیناً سلام او به ما می رسد. (کافی، ج4، ص587، ح1)
#یوم_البقیع_العالمی #بقیع #هشتم_شوال #زیارت
@zanjani_net
🗓تقویم شیعه؛ ۱۲شوال سالروز وفات شیخ بهایی رضواناللهعلیه
🔸اخلاق کم نظیر
مجلسی اوّل در «روضة المتقین» در شرح مشیخه ذیل عنوان «أبو یحیی الصنایعی» به تناسب اینکه وی کتابی در فضیلت سوره قدر دارد و شیخ طوسی از وی در باب زیارات، روایاتی نقل کرده است که مشتمل بر ثوابهای فراوان است، از استادش شیخ بهایی به عظمت یاد میکند و میگوید:
زمانی که من در درس شیخ بهایی شرکت میکردم، یک روز در باره روایات «ثوابالأعمال» اشکال کرد که اگر مثلا فلان عمل ثواب هزار حج داشته باشد، برای خود حج قدر و منزلتی نمیماند.
من از آن روایات دفاع کردم و شیخ بهایی در آن مجلس هیچ پاسخی نداد، بلکه تا آخر عمر هم راجع به اشتباه و نظائر این روایات مطلبی نگفت. با اینک من در آن موقع اصغر شاگردان شیخ بهایی بودم و ظاهراً به بلوغ هم نرسیده بودم و در مجلس درس شیخ، غالب فضلای عصر حاضر بودند و شیخ چون به تمام علوم احاطه داشت، به راحتی میتوانست مرا اسکات کند ولی أنانیت به خرج نداد و حرف مرا پذیرفت.
ما چنین فردی را به چشم دیدیم که در اخلاق نظیر نداشت و الآن هم «تشاهد فی أبناء هذا الزمان ما تشاهد!»
🔺روضة المتّقین ج۱۴، ص 404-405
@zanjani_net
🗓تقویم شیعه؛
۱۳شوال، سالروز وفات مرجع بزرگ شیعه آیتالله العظمی بروجردی "رضواناللهعلیه"
📝 از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی دربارۀ استادشان:
مرحوم آقای بروجردی مرجع جهانی بود، نه عالم منطقه ای خاص! ایشان مایۀ حیثیت روحانیت و اسلام در داخل و خارج بود.
برخوردش به گونهای بود که افراد مختلف مجذوب وی می شدند. هم جاذبه علمی داشت و هم جاذبه معنوی.
آقای بروجردی از همان دوران طلبگی از جهت تقوا از افراد انگشتشمار و شخصیتی مورد قبول، و بسیار مورد توجه مرحوم آخوند خراسانی بود.
ایشان مورد قبول علمای مختلف بود. افراد بسیاری که خود اهل سیر و سلوک معنوی بودند، ایشان را قبول داشتند. از آسید جمالالدین گلپایگانی در نجف شنیدم که گفت:"ایشان بر همۀ ما مقدم است".
@zanjani_net
🔺نیمۀ شوال؛ سالروز جنگ احد و شهادت حضرت #حمزه سیدالشهدا علیه السلام
▫️پیامبر اکرم "صلیاللهعلیه وآله" فرمود:
«محبوبترین برادرانم نزد من علی بن ابیطالب است و محبوبترین عموهایم پیش من حمزه است.»
#شیر_خدا و #شیر_رسول
▫️از جمله اموری که امیرالمؤمنین علیهالسلام در اثبات فضیلت و مناقب خویش در روز شورا بیان نمود و در مقابل مخالفین به مناشده (قسمدادن) و احتجاج پرداخت این بود که فرمود:
َ «نَشَدْتُكُمْ بِاللَّهِ هَلْ فِيكُمْ أَحَدٌ لَهُ عَمٌّ مِثْلُ عَمِّي حَمْزَةَ أَسَدِ اللَّهِ وَ أَسَدِ رَسُولِهِ وَ سَيِّدِ الشُّهَدَاءِ غَيْرِي قَالُوا اللَّهُمَّ لا.»
من با سوگند به خدا از شما مىپرسم: آیا از شما كسى هست كه عمویى مانند حمزه شیر خدا و شیر رسول خدا و سیّد و سالار شهیدان داشته باشد، غیر از من؟!
گفتند: نه، بهخدا قسم.
🔺الخصال؛ ج2، ص555
@zanjani_net
🔸افشای اسرار مردم
❖ مرحوم آیتالله حاج سید احمد زنجانی در کتاب #اربعینیات دربارۀ حفظ حرمت #مؤمن و خودداری از #افشای امور پنهانی و #اسرار مردم مینویسد:
📝... أبوبَرْزه گفت: «حضرت رسول با ما نماز خواند و بعد تند برگشت و دست خود را به در مسجد نهاد و بعد به آواز بلندش ندا کرد که ای جماعتی که ایمان با زبان آورده و به دلش ایمان خالص نرسیده! عورات مؤمنین را تتبّع نکنید؛ (یعنی اسراری را که پنهان دارند، جستجو از آنها نکنید) چون هر کسی که عورات مؤمنین را تتبّع کند، خداوند نیز عورت [لغزش و زشتی رفتار] او را تتبّع میکند و هر کسی که خدا، عورتش را تتبّع کند، رسوایش میکند، ولو در توی خانهاش باشد.» محاسن/1/104
مراد از عورات در حدیث شریف، امور پنهانی و اسرار نهانی است که نمیخواهند مردم به آنها اطّلاع یابند. خداوند هم ستّار العیوب و سِرّپوش است. رأفتش اقتضا کرده که به پیغمبر امر فرموده که نهی از جستجو کردنِ اسرار نماید. این است که شدیداً نهی فرمود.
و در حدیث دیگر فرمود که «هر کس کار زشتی را بشنود و آن را افشاء و پراکنده کند، او مثل همان کسی است که آن کار زشت را مرتکب شده باشد.» الفقیه/4/15
❖ــــــــــــــ❖
و در حدیث دیگر، از حضرت رسول روایت شده که فرمود: «در مدینه، طایفهای بودند که دارای عیوب بودند. چون از عیوب مردم ساکت شدند، خداوند نیز مردم را از عیوب آنها ساکت گردانید تا اینکه مُردند، در حالتی که نزد مردم عیوبدار نبودند و - به عکس این- در مدینه طایفهای بودند که دارای عیوب نبودند. چون از عیوب مردم سخن گفتند، خداوند عیوبی از آنها اظهار کرد که همیشه با آن معروف بودند، تا اینکه مُردند.» أمالی طوسی؛44
پس اگر کسی عیب تو را جستجو کرده، پیش مردم فاش کند، چهقدر تو از او بدت میآید و تنفّر از او میکنی! اکنون تو نیز اگر سرّ کسی را فاش و عیب او را آشکار کنی، از خودت هم بدت آید. پس، پیرامون این کار برنگرد تا خداوند نیز پرده از روی کار تو برندارد.»
خداوند ما را از فضاحت و رسوایی دنیا و آخرت حفظ کند.
📚 أربعینیات، ص302 (اربعین چهارم، ح38)
@zanjani_net
#حدیث
● بدزبانی، ممنوع!
سماعة بن مهران گويد: محضر حضرت صادق عليهالسلام رفتم، حضرت بدون مقدمه به من فرمود:
اى سماعه اين چه جنجالى بود كه ميان تو و شتربانت اتفاق افتاد؟ مبادا دشنامگو و بد زبان و لعنتكننده باشى؟
گفتم: بهخدا سوگند چنين بود كه فرمودى، ولى او به من ستم كرد؟
فرمود: اگر او به تو ستم كرده، ولی تو به او افزودی و از او پیش افتادى! هر آينه اين كردار از كردارهاى من نيست، و به شيعيانم چنين سفارشی نمیکنم. از پروردگارت آمرزش بخواه، و به آن رفتار باز نگرد.
گفتم: از خدا آمرزش مىخواهم و ديگر هرگز به اين كار باز نمىگردم.
❖ــــــــــــــ❖
(دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فَقَالَ لِي مُبْتَدِئاً يَا سَمَاعَةُ مَا هَذَا الَّذِي كَانَ بَيْنَكَ وَ بَيْنَ جَمَّالِكَ إِيَّاكَ أَنْ تَكُونَ فَحَّاشاً أَوْ صَخَّاباً أَوْ لَعَّاناً فَقُلْتُ وَ اللَّهِ لَقَدْ كَانَ ذَلِكَ أَنَّهُ ظَلَمَنِي فَقَالَ إِنْ كَانَ ظَلَمَكَ لَقَدْ أَرْبَيْتَ عَلَيْهِ إِنَّ هَذَا لَيْسَ مِنْ فِعَالِي وَ لَا آمُرُ بِهِ شِيعَتِي اسْتَغْفِرْ رَبَّكَ وَ لَا تَعُدْ قُلْتُ أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ لَا أَعُودُ)
#حضرت_صادق ع #امام_صادق ع #صفات_شیعه #دشنام #بدزبانی
📚کافی , جلد۲ , ص۳۲۶ ، ح14
@zanjani_net
🏴السلام علیک یا اباعبدالله یا جعفر بن محمد الصادق الأمین
مجلس عزاداری شهادت جانسوز رئیس مذهب حضرت امام صادق علیه السلام
سخنران: حجتالإسلام و المسلمین مدرسی
با مرثیهسرایی: آقای حاج مهدی حیدرزاده
▫️ زمان: یکشنبه 16 خرداد 1400 - ساعت 11:45
▫️مکان: بلوار آیتالله حائری، کوچه6، دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
🔺این مراسم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی برگزار می گردد و بطور زنده از صفحه رسمی دفتر در اینستاگرام zanjani_net پخش خواهد شد.
@zanjani_net
💠 روایت آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی از 15 خرداد 1342
📝... دو سه شب قبل از پانزده خرداد ۱۳۴۲، شب عاشورا از طرف آقای گلپایگانی به منزل حاج آقای ما آمدند و گفتند که آقای خمینی میخواهد در روز عاشورا سخنرانی کند و اطلاع داریم که حکومت تصمیم دارد ایشان را دستگیر کند و این کار جدّی است و آقای خمینی حرف ما را قبول نمیکند و از حاج آقای والد خواسته بودند چون با آقای خمینی رفیق است، آقای خمینی را از این کار منصرف کند. شب عاشورا نیمۀ شب هم بعضی از زنجانیها، حاج آقا را بیدار کردند که شما آقای خمینی را از این کار منصرف کنید.
عصر روز عاشورا مرحوم والد من را فرستادند که به منزل آقای خمینی بروم و از طرف ایشان بخواهم سخنرانی نکند.
منزل آقای خمینی خیلی شلوغ بود، چون میخواستند برای سخنرانی بیایند. موفق نشدم آقای خمینی را ببینم. آقا شهاب اشراقی داماد ایشان را دیدم و مطلب را به او گفتم. آقا شهاب رفت و به آقای خمینی اطلاع داد ولی آقای خمینی گفته بود که اینها تهدید و ارعاب است و اعتنا نکرده بود. بعد هم آقای خمینی به فیضیّه آمد و سخنرانی کرد. ولی ایشان را دستگیر نکردند.
آقا شهاب مرا دید و گفت: دیدی تهدید و ارعاب بود و خطری نبود؟! البته طبیعی هم بود که حکومت در روز عاشورا اقدام به دستگیری نکند، چون مردم عزادار بودند و غائله بیشتر میشد ولی بعد از دو روز ایشان را دستگیر کردند.
🔸وقتی آقای خمینی را دستگیر کردند، آقای شریعتمداری، آقای میلانی، آشیخ محمد تقی آملی (ساکن تهران) و آمیرزا احمد آشتیانی اقدام کردند و درباره مصونیت قضایی آقای خمینی نامهای به دستگاه حاکم دادند. نامه به امضاء این چهار عالم، ولی متن نامه از آقای شریعتمداری بود. از خود آقای شریعتمداری شنیدم که گفت: متن نامه را من نوشتم. قاعدةً هم آن نوشته با سبک نگارش آقای شریعتمداری موافق بود نه با قلم آقایان دیگر.
مفاد نامه این بود که آقای خمینی مجتهد و مرجع است. قانون درباره مجتهد تصریح به مصونیت قضایی نداشت ولی آقای شریعتمداری به فحوای قانون استدلال کرد که چون نمایندگان مجلس طبق قانون مصون هستند و طراز اوّل فقها بر نمایندگان اشراف دارند، پس بالأولویّة فقها و مجتهدین مصون هستند.
🔸وقتی آقای خمینی را دستگیر کردند، همه آقایان (غیر از آقا نجفی که به صحن مطهر رفته بود) در بالاخانه منزل حاج آقای والد جمع شدند. آقای گلپایگانی، آقای شریعتمداری، آقای میرزا هاشم آملی بودند. آقای اراکی نبودند چون ایشان اصلاً جایی نمی رفت. آقای مشکینی آمد و قدری اظهار حرارت و ناراحتی کرد. آقای گلپایگانی هم قدری به آقای مشکینی تند شد. بعداً آقای مشکینی درباره تندی آقای گلپایگانی به وی، می گفت: «ما تحمّل می کنیم.»
آقای حاج آقا رضا صدر روی پلّههای بالاخانه نشسته بود و جلو بعضی از اشخاصی را که مناسب نبود در جلسه بالاخانه شرکت کنند، میگرفت و نمیگذاشت بالا بیایند. یکی از اصحاب نزدیک یکی از آقایان که متّهم بود با دستگاه شاه مرتبط است، خواست بالا بیاید ولی حاج آقا رضا جلویش را گرفت و خیلی به آن شخص برخورد!
بعد از آن جلسه قرار شد علما در شهر ری اجتماع کنند. آقای شریعتمداری به آقایان نامه نوشت و آنها را برای اجتماع دعوت کرد. آقای میلانی، آقای آخوند ملّا علی همدانی و آقای آمیر سید علی بهبهانیِ اهوازی جزء مدعوّین آقای شریعتمداری بودند. در اجتماع شهر ری آسید ابوالحسن رفیعی را نیز آورده بودند.
🔺جرعهای از دریا، ج3، ص660
#پانزده_خرداد #امام_خمینی ره
@zanjani_net
26.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«من از تنهايى و پريشانى و دلتنگی خویش در ميان مردم مدينه، به درگاه خداوند شكوِه مىبرم .. تا آنگاه كه شما به مدينه بیاييد و من شما را ببينم و با شما انس بگیرم»
این نجوای غریبانه، صدای مظلومیت مردی است که دریای دانش و فضیلت، و یگانهی روزگار است؛ پیشوای شیعیان، صادق آل محمد! ....
▪️السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِ الله يا جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ اَيُّهَا الصّادِقُ البارّ الامین
📹 #پادکست (ویژه شهادت #رئیس_مذهب حضرت#امام_صادق علیه السلام)🔺
(پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی
مرکز فقهی امام محمد باقر علیه السلام)
@zanjani_net
◾️حضرت امام صادق علیهالسلام:
نَحْنُ تَرَاجِمَةُ وَحْيِ اللَّهِ وَ نَحْنُ الْحُجَّةُ الْبَالِغَةُ عَلَى مَنْ دُونَ السَّمَاءِ وَ مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ
ما ترجمان وحى خدا هستيم و بر هر كه زير آسمان و روى زمين زندگى مىكند حجت رساى خداونديم.
🔺كافی، ج۱، ص۱۹۲، ح۳
◾️سالروز شهادت حجت بالغه الهی، حضرت اباعبدالله جعفر بن محمد الصادق علیه السلام را به همه موالیان و ارادتمندان خاندان رسالت علیهم السلام، تسلیت می گوییم.
@zanjani_net
#گزارش_تصویری 👆
🏴 مجلس عزاداری شهادت حضرت امام صادق علیهالسلام در دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی (یکشنبه 1400/3/16)
@zanjani_net
14000316 شهادت امام صادق(ع)-1.MP3
5.39M
🎤 #سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین مدرسی
◼️شهادت حضرت امام صادق علیهالسلام
یکشنبه 1400/3/16
🔺دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
14000316 شهادت امام صادق(ع-2).MP3
2.49M
🎤 #مداحی آقای مهدی حیدرزاده
◼️شهادت حضرت امام صادق علیهالسلام
یکشنبه 1400/3/16
🔺دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
▪️#پیام_تسلیت
إنا للّه و إنا إلیه راجعون
درگذشت تأثرانگیز عالم وارسته آیتالله آقای حاج شیخ محمدتقی شریعتمداری (ره) را به حوزههای علمیه شیعه و مراجع معظم تقلید، خاصه حوزه علمیه تهران و همچنین عموم شاگردان و علاقهمندان و بیت مکرم ایشان تسلیت میگوییم.
آن فقیه متخلق، عمر بابرکت خویش را در راه خدمت به مکتب نورانی اهلبیت (علیهمالسلام) و نشر معارف دین و تهذیب نفوس و ارتباط با آحاد مردم گذراند.
رضوان الله علیه و حشره الله مع محمد و اهل بیته(علیهمالسلام).
دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
#حدیث
● احسان به والدین
ابو ولّاد حنّاط گوید: از حضرت صادق علیهالسلام دربارۀ کلام خداوند «وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْسانا» پرسیدم، که این احسان چیست؟
فرمودند:
احسان این است که به خوشی با آنها همراهی کنی، و آنها را وا نداری که آنچه را نیاز دارند از تو بخواهند، اگرچه دارا و توانگر باشند (یعنی نیازهایشان را نگفته فراهم کنی)؛
مگر نه اینست که خداوند میفرماید: «لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّون» (هرگز به نيكوكارى نخواهيد رسيد تا از آنچه دوست داريد انفاق كنيد)
🔺کافی، ج2، ص157، ح1
#احسان #والدین #پدر_و_مادر #انفاق
👉@zanjani_net
💠 حلم و حکمت
#اخلاق_کارگزاران
مرحوم آیتالله حاج سید احمد زنجانی در جلد سوم "الکلام یجر الکلام" می نویسد:🔻
📝 احنف بن قيس، از بزرگان اهل بصره و بسيار محترم بود و يكى از حكما و عقلا و سياسيّين بود. در حلم، ضربالمثل بوده، میگفتند فلانى از احنف، حليمتر و بردبارتر است.
به احنف گفتند از كجا اين حكمت را اخذ و اين حلم را ياد گرفتى؟ گفت از حكيم عصر و حليم دهر، قيس بن عاصم منقرى. و به قیس گفته شده كه حلم كه را ديدى تا حلم ياد گرفتى و علم كه را ديدى تا علم ياد گرفتى؟ گفت از حكيمى ياد گرفتم كه حكمتش تمام نمىشود؛ اكثم بن صيفى تميمى. و به او گفته شد حكمت و بردبارى و رياست و بزرگوارى را از كه ياد گرفتى؟ گفت از حليف حلم و ادب و سيّد عجم و عرب، ابىطالب بن عبدالمطلب علیهالسلام.
حليف، به معنى هم قسم كه دو نفر سوگند خورده باشند كه با هم باشند؛ كنايه از ملازم بودن است، چون جناب ابوطالب خيلى با حلم و وقار بود. مىگويند شيخى تناور و خوشرو بود كه در او، جمال پادشاهان و وقار حكيمان بود.
❖ــــــــــــــ❖
در كتاب «اصل الشيعة»، از ابوسعيد منصور بن حسين آبى، متوفّى سنه 422 ، در كتاب «نثر الدرر» نقل كرده كه احنف بن قيس گفت:
«وارد شدم بر معاويه؛ براى من از گرم و سرد و شيرين و ترش، آن قدر آورد که من تعجّب كردم. بعد، يك قسم از خوردنى آورد، من نشناختم. پرسيدم: اين چيست؟ گفت: اين رودۀ اردك است كه با مخ برّه، پر كرده و با روغن فندق، پخته و شكر زدهاند. من گريه كردم. معاويه گفت: چرا گريه كردى؟
گفتم: على علیهالسلام را ياد كردم كه من در خدمتش بودم؛ وقت طعام و افطارش رسيد، مرا نگه داشت. ديدم براى او انبانى آوردند مُهر زده. عرض كردم: چه در داخل آن است؟ فرمود: سويق جو. عرض كردم: ترسيدى از او بردارند؟! فرمود: نه، ترسيدم كه حسن يا حسين علیهماالسلام، روغنى يا زيتى بمالند. عرض كردم: حرام است آن يا اميرالمؤمنين؟ فرمود: نه، و لكن بر پيشوايان حقّ، لازم است كه خودشان را در عداد ضعفا قرار دهند تا براى فقير، فقرش دشوار نباشد. معاويه گفت: كسى را ياد كردى كه فضل او انكار نمىشود.»
#حلم #حکمت #پیشوایان_حق
👉@zanjani_net
▫️ضمانت بهشت
۲۳ ذيالقعدة؛ روز زیارتی امام رئوف حضرت اباالحسن علی بن موسی الرضا «علیهالسلام»
▫️حضرت امام جواد علیهالسلام فرمود:
من ضامن بهشت هستم برای کسی که قبر پدرم را در طوس زیارت کند در حالیکه حق او را میشناسد.
🔺عیون اخبارالرضا علیه السلام، ج ۲، ص ۲۵۶
▪️ به نقلی شهادت حضرت رضا عليه السّلام در روز بيست وسوم ذيالقعدة سال دويست و سه واقع شده و زيارت آن حضرت از نزديك و دور مستحبّ شمرده شده است.
▫️ سیّد ابن طاووس در كتاب «إقبال» مینویسد:
در بعضى از كتابهاى علماى شيعه غير عرب (رضوان الله عليهم) ديدم كه مستحبّ است مولايمان حضرت رضا (درود خدا بر او)، در روز بيست و سوم از ماه ذى القعده از نزديك و دور زيارت شود، به بعضى از زيارت هاى معروف، يا به آنچه كه همانند زيارت باشد از رواياتى كه در اين باب رسيده است. (اقبال الأعمال، ص۳۱۰)
@zanjani_net
🔸مقراض به احتیاط زن، ای خادم!
📓 ... شاه عباس صفوی در زمستان 1008 ق. به خراسان آمده و در طول زمستان به عنوان خدمتگذار آستان قدس حرم رضوی، به مرمت و بازسازی و زیباسازی حرم پرداخت و ضمن انجام كارها، حتی به تنظیف و جارو كردن و اصلاح شمعها و چراغهای حرم، اشتغال داشت.
روزی مرحوم شیخ بهائی از بزرگترین عالمان و دانشمندان جهان تشیع او را در حال اصلاح كردن شمعهای حرم دیده، فیالبداهه رباعی ذیل را سرود:
پیوسته بود ملائك علیین
پروانهی شمع روضهی خلد آئین
مقراض به احتیاط زن ای خادم!
ترسم بِبُری شهپر جبریل امین
🔺تاریخ عالم آرای عباسی، ج1،ص 206
@zanjani_net