14000316 شهادت امام صادق(ع)-1.MP3
5.39M
🎤 #سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین مدرسی
◼️شهادت حضرت امام صادق علیهالسلام
یکشنبه 1400/3/16
🔺دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
14000316 شهادت امام صادق(ع-2).MP3
2.49M
🎤 #مداحی آقای مهدی حیدرزاده
◼️شهادت حضرت امام صادق علیهالسلام
یکشنبه 1400/3/16
🔺دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
▪️#پیام_تسلیت
إنا للّه و إنا إلیه راجعون
درگذشت تأثرانگیز عالم وارسته آیتالله آقای حاج شیخ محمدتقی شریعتمداری (ره) را به حوزههای علمیه شیعه و مراجع معظم تقلید، خاصه حوزه علمیه تهران و همچنین عموم شاگردان و علاقهمندان و بیت مکرم ایشان تسلیت میگوییم.
آن فقیه متخلق، عمر بابرکت خویش را در راه خدمت به مکتب نورانی اهلبیت (علیهمالسلام) و نشر معارف دین و تهذیب نفوس و ارتباط با آحاد مردم گذراند.
رضوان الله علیه و حشره الله مع محمد و اهل بیته(علیهمالسلام).
دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
#حدیث
● احسان به والدین
ابو ولّاد حنّاط گوید: از حضرت صادق علیهالسلام دربارۀ کلام خداوند «وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْسانا» پرسیدم، که این احسان چیست؟
فرمودند:
احسان این است که به خوشی با آنها همراهی کنی، و آنها را وا نداری که آنچه را نیاز دارند از تو بخواهند، اگرچه دارا و توانگر باشند (یعنی نیازهایشان را نگفته فراهم کنی)؛
مگر نه اینست که خداوند میفرماید: «لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّون» (هرگز به نيكوكارى نخواهيد رسيد تا از آنچه دوست داريد انفاق كنيد)
🔺کافی، ج2، ص157، ح1
#احسان #والدین #پدر_و_مادر #انفاق
👉@zanjani_net
💠 حلم و حکمت
#اخلاق_کارگزاران
مرحوم آیتالله حاج سید احمد زنجانی در جلد سوم "الکلام یجر الکلام" می نویسد:🔻
📝 احنف بن قيس، از بزرگان اهل بصره و بسيار محترم بود و يكى از حكما و عقلا و سياسيّين بود. در حلم، ضربالمثل بوده، میگفتند فلانى از احنف، حليمتر و بردبارتر است.
به احنف گفتند از كجا اين حكمت را اخذ و اين حلم را ياد گرفتى؟ گفت از حكيم عصر و حليم دهر، قيس بن عاصم منقرى. و به قیس گفته شده كه حلم كه را ديدى تا حلم ياد گرفتى و علم كه را ديدى تا علم ياد گرفتى؟ گفت از حكيمى ياد گرفتم كه حكمتش تمام نمىشود؛ اكثم بن صيفى تميمى. و به او گفته شد حكمت و بردبارى و رياست و بزرگوارى را از كه ياد گرفتى؟ گفت از حليف حلم و ادب و سيّد عجم و عرب، ابىطالب بن عبدالمطلب علیهالسلام.
حليف، به معنى هم قسم كه دو نفر سوگند خورده باشند كه با هم باشند؛ كنايه از ملازم بودن است، چون جناب ابوطالب خيلى با حلم و وقار بود. مىگويند شيخى تناور و خوشرو بود كه در او، جمال پادشاهان و وقار حكيمان بود.
❖ــــــــــــــ❖
در كتاب «اصل الشيعة»، از ابوسعيد منصور بن حسين آبى، متوفّى سنه 422 ، در كتاب «نثر الدرر» نقل كرده كه احنف بن قيس گفت:
«وارد شدم بر معاويه؛ براى من از گرم و سرد و شيرين و ترش، آن قدر آورد که من تعجّب كردم. بعد، يك قسم از خوردنى آورد، من نشناختم. پرسيدم: اين چيست؟ گفت: اين رودۀ اردك است كه با مخ برّه، پر كرده و با روغن فندق، پخته و شكر زدهاند. من گريه كردم. معاويه گفت: چرا گريه كردى؟
گفتم: على علیهالسلام را ياد كردم كه من در خدمتش بودم؛ وقت طعام و افطارش رسيد، مرا نگه داشت. ديدم براى او انبانى آوردند مُهر زده. عرض كردم: چه در داخل آن است؟ فرمود: سويق جو. عرض كردم: ترسيدى از او بردارند؟! فرمود: نه، ترسيدم كه حسن يا حسين علیهماالسلام، روغنى يا زيتى بمالند. عرض كردم: حرام است آن يا اميرالمؤمنين؟ فرمود: نه، و لكن بر پيشوايان حقّ، لازم است كه خودشان را در عداد ضعفا قرار دهند تا براى فقير، فقرش دشوار نباشد. معاويه گفت: كسى را ياد كردى كه فضل او انكار نمىشود.»
#حلم #حکمت #پیشوایان_حق
👉@zanjani_net
▫️ضمانت بهشت
۲۳ ذيالقعدة؛ روز زیارتی امام رئوف حضرت اباالحسن علی بن موسی الرضا «علیهالسلام»
▫️حضرت امام جواد علیهالسلام فرمود:
من ضامن بهشت هستم برای کسی که قبر پدرم را در طوس زیارت کند در حالیکه حق او را میشناسد.
🔺عیون اخبارالرضا علیه السلام، ج ۲، ص ۲۵۶
▪️ به نقلی شهادت حضرت رضا عليه السّلام در روز بيست وسوم ذيالقعدة سال دويست و سه واقع شده و زيارت آن حضرت از نزديك و دور مستحبّ شمرده شده است.
▫️ سیّد ابن طاووس در كتاب «إقبال» مینویسد:
در بعضى از كتابهاى علماى شيعه غير عرب (رضوان الله عليهم) ديدم كه مستحبّ است مولايمان حضرت رضا (درود خدا بر او)، در روز بيست و سوم از ماه ذى القعده از نزديك و دور زيارت شود، به بعضى از زيارت هاى معروف، يا به آنچه كه همانند زيارت باشد از رواياتى كه در اين باب رسيده است. (اقبال الأعمال، ص۳۱۰)
@zanjani_net
🔸مقراض به احتیاط زن، ای خادم!
📓 ... شاه عباس صفوی در زمستان 1008 ق. به خراسان آمده و در طول زمستان به عنوان خدمتگذار آستان قدس حرم رضوی، به مرمت و بازسازی و زیباسازی حرم پرداخت و ضمن انجام كارها، حتی به تنظیف و جارو كردن و اصلاح شمعها و چراغهای حرم، اشتغال داشت.
روزی مرحوم شیخ بهائی از بزرگترین عالمان و دانشمندان جهان تشیع او را در حال اصلاح كردن شمعهای حرم دیده، فیالبداهه رباعی ذیل را سرود:
پیوسته بود ملائك علیین
پروانهی شمع روضهی خلد آئین
مقراض به احتیاط زن ای خادم!
ترسم بِبُری شهپر جبریل امین
🔺تاریخ عالم آرای عباسی، ج1،ص 206
@zanjani_net
✨حضرت امام رضا علیهالسلام فرمودند:
"مَنْ فَرَّجَ عَنْ مُؤْمِنٍ فَرَّجَ الله عَنْ قَلْبِهِ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ"
هر که در زندگی مؤمنی، گشایش ایجاد کند (و مشکلی را از او برطرف نماید)، خداوند در روز قیامت در قلبش گشایش و راحتی قرار میدهد.
🔺کافی، ج2، ص200، ح4
🔅عید نورانی ولادت با سعادت امام رئوف حضرت اباالحسن علی بن موسی الرضا علیه السلام بر همه ارادتمندان و سرسپردگان آستان قدسی آن حضرت، مبارک باد
@zanjani_net
#استفتائات
🔸#سوء_ظن
❓پرسش:
آیا داشتن سوء ظن نسبت به دیگران، حرام است؟
✍️پاسخ: بدگمانی به دیگران در صورتی که فقط در ذهن انسان باشد و موجب عمل یا گفتار خاصی نشود، گناه نیست. اما در احادیث شریفه به خوشگمانی و توجیه رفتارهای دیگران به بهترین وجه، سفارش شده است.
🔺دفتر استفتائات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
#حدیث
🔸#جروبحث
حضرت صادق (عليهالسّلام) از اجدادشان نقل کردند كه پيامبر اکرم (صلّىاللّهعليه وآله) فرمود:
من خانهاى را در بالاترين نقطۀ بهشت و خانهاى در وسط آن و خانهاى در باغهاى بهشت ضمانت مىكنم براى كسى كه مجادله و جروبحث را ترک کند، گرچه حق با او باشد.
[عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ آبَائِهِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص أَنَا زَعِيمُ بَيْتٍ فِي أَعْلَى الْجَنَّةِ وَ بَيْتٍ فِي وَسَطِ الْجَنَّةِ وَ بَيْتٍ فِي رِيَاضِ الْجَنَّةِ لِمَنْ تَرَكَ الْمِرَاءَ وَ إِنْ كَانَ مُحِقّاً]
📓توحيد (شیخ صدوق ره)؛ ص461
#مجادله #بگومگو #ستیزهجویی #بهشت
@zanjani_net