❌ در دعواهای بین کودکان مداخله نکنید
فقط مراقب باشید به یکدیگر آسیب نزنند
✅ با استفاده از "تکنیک حواس پرتی" ذهن آنها را از موضوع دعوا منحرف کنید و با یک پیام مثبت مثل
"واااای فلانی خیلیییی دوستت داااره"
احساس خوب نسبت به طرف مقابل ایجاد کنید.
بهتر است تکنیک حواس پرتی اینجا یک بازی حرکتی هیجانی باشد.
اگر بچه ها دعوایشان شد در عین حالی که نباید مداخله کنید نباید پشت فرزند خودتان را خالی کنید.
⛔️ فرزندتان را دعوا نکنید.
خصوصا در مهمانیها و بخاطر رودربایستی و خجالت والدین کودک خود را دعوا یا تنبیه میکنند.
❌این کار به شدت مضر است چون عزت نفس و اعتماد به نفس و دلبستگی ایمن کودک را از بین میبرد.
👐 کودکتان را در آغوش بگیرید و طرف مقابل را هم نوازش کنید و با مهریانی و خنده سوال کنید چی شده؟ بعد از شنیدن توضیحات بدون قضاوت با یک پیشنهاد جدید موضوع را تغییر دهید.
👏 🏏 پیشنهاد جدید = یک بازی جذاب
🦋 با ما همراه باشید
🍄https://eitaa.com/zendegiamooz
.ترفندهای رفتار با نوجوان(این داستان:سوپ شور)
.
♻️دخترک چهارده ساله سوپ را مزه می کند. و با قیافه ای در هم رفته میگوید:« چقدر شوره!» .
مادر: اصلا شور نیست! تقریبا میشه گفت نمک نریختم به جای غرولند غذاتو بخور! .
- خیلی بد مزس نمیشه خورد! .
- سوپ خیلی خوشمزه ایه از قارچ و جو درست کردم.
. - اگر واقعا خوش مزه است بهتر است همه اش را خودت بخوری
. - میدونی چیه؟ لوس و ننر شدی! میلیونها بچه در آفریقا و چین آرزوی خوردن این سوپ رو دارند.
. - بده اونا بخورن
.
پس از این جمله دخترک با سرعت به اتاقش می رود.
.
.
چه پایان تلخی... ! وقتی نوجوان از غذایش شکایت می کند بحث و جدل درباره ی سلیقه ی او کار درستی نیست
.
مثلا چه خوب بود مادر می گفت :« عجب غذات به نظرت شوره؟! چه بد! کاش غذای دیگری داشتیم!»
.
در این صورت دخترک نه تنها از شوری غذایش دیگر گلگی نمیکرد بلکه ای بسا در صدد دلجویی از مادر بر می آمد که چرا او را شرمنده ی خود کرده و غذای دیگری در خانه نیست. .
📣برگرفته از کتاب روان شناسی بلوغ ص 48
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
زمانی که از دست فرزندمان عصبانی هستیم چه کار کنیم؟
هرگز به عنوان تهدید از جمله "من مادرت نیستم" و یا "من دیگه پدرت نیستم" استفاده نکنید. لازم نیست ناراحتی و عصبانیت خود را با جمله "دیگه تو رو دوست ندارم" همراه کنید.
هنگام عصبانیت خیلی صادقانه می توانید فقط ناراحتی و خشم خود را بگویید و به کودک بگویید که از دست او ناراحت هستید! همین! "خیلی ناراحتم که اتاقت نامرتبه"
انتظار خود را از کودک بیان کنید. "دوست دارم وقتی بازی با اسباب بازی هات تموم شد اونا رو سر جاشون بذاری"
شما می توانید از دست کودک عصبانی شوید، غمگین شوید، ناراحت شوید و ... اما هیچ کدام از این موارد ربطی به دوست داشتن او ندارد.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
▪️ يك توصیه برای پدر و مادرها در مورد بچههایی که تمایل کمتری به غذا خوردن دارند
👈وقتی کودک غذا میخورد او را تشویق نکنید!
▪️رعایت این نکته بسیار مهم است!
وقتی کودک شما خوب غذا میخورد، نباید او را تشویق کنید، نباید پاداش و جایزه بدهید یا حتی به نوعی نشان بدهید که از این قضیه خیلی خوشحالید!
غذا خوردن کار خارق العاده یا کاری که مستوجب تشویق و پاداش باشد نیست!
👈کودک باید بداند که ما غذا میخوریم برای اینکه نیاز به غذا داریم و نه برای خوشایند پدر و مادر یا در ازای جایزه و تشویق!
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
چگونه به فرزندان خود بیاموزیم که از خود دفاع کنند و شجاعت داشته باشند؟
سوال متداول اکثر والدین این است که چگونه می توانیم به فرزندان خود بیاموزیم که از خود دفاع کنند و شجاعت داشته باشند؟ مثلاً اگر فرزندمان دائما تحت فشار همسالان است یا اسباب بازی هایش را از او می گیرند، چکار باید بکنیم؟ در اینجا راهکارهایی برای آموزش دفاع از خود به کودکان آورده شده است که اولین آن، تقویت اعتماد بنفس کودک است.
اهمیت داشتن اعتماد به نفس را به فرزندتان توضیح دهید
ترس یک احساس ذاتی است که در همه انسانها وجود دارد. این احساس برای بقای ما ضروری است و باعث می شود احساس درد یا خطر کنیم. به گفته ی متخصصان علوم اعصاب و روانشناسان، انسان از طریق رویارویی با ترس های خود به روش های ایمن، پیش بینی و کنترل موقعیت یاد می گیرد که بر برخی از ترس های خود غلبه کند.
افراد با اعتماد به نفس، در مواقع بحرانی بر احساسات خود کنترل دارند و به عقل خود رجوع می کنند. همین توانایی کنترل احساسات موجب می شود این افراد، تنها گروهی باشند که معمولا دچار حملات اضطرابی و ترس ناگهانی نمی شوند یا اگر پریشان و وحشت زده شوند، آستانه ی تحمل بالایی دارند چون این افراد، به جای اینکه تسلیم بحران شوند، سعی می کنند خود را با اتخاذ اقدامات صحیح از مهلکه بیرون بکشند.
به فرزند خود بیاموزید که با دوستان خود یک گروه تشکیل دهد
قلدرها، افرادی را که در یک گروه باشند، کمتر مورد هدف قرار می دهند. به فرزندتان یاد دهید که در یک گروه دوستانه عضو شود و همیشه در کنار آنها بماند (بخصوص در جاهایی که احتمال زورگویی زیاد است). اگر فرزند شما گروه دوستانه ندارد، برای پیدا کردن دوست با او همکاری کنید. دوستی یک عامل محافظ در برابر زورگویی است. حتی یک دوست نزدیک هم می تواند در جلوگیری از زورگویی، نقش مهمی ایفا کند.
به فرزند خود یاد دهید که بدون پرخاشگری، سرسخت باشد
بسیاری از کودکان به طور طبیعی سرسخت نیستند. باید به آنها آموزش داده شود که بتوانند در مقابل زورگویی دیگران بایستند. همچنین مهم است که به آنها تفاوت بین شجاعت و پرخاشگری را یاد دهید. توضیح دهید که بچه های پرخاشگر سعی می کنند افراد دیگر را وادار به پیروی از افکار و عقاید خود کنند و اینکار با قلدری تفاوت چندانی ندارد. در همین حال، بچه های مقاوم و شجاع به تفاوت ها و ایده های دیگران احترام می گذارند اما از دفاع کردن از اعتقادات و ایده های خود نمی ترسند. به یاد داشته باشید که بچه های شجاع، در زمان زورگویی یا آسیب دیگران، از خود دفاع می کنند.
با فرزند خود وقت بگذرانید
وقتی وقت خود را با فرزندان خود می گذرانید، به آنها این پیام را می فرستید که برای شما مهم هستند و این برای تقویت عزت نفس کودک بسیار خوب است. علاوه بر این، وقت گذرانی در کنار هم به شما امکان می دهد تا یک رابطه ی محکم برقرار کنید. این رابطه برای رویارویی کودک با چالش های مختلف زندگی بسیار مهم است.
کودکانی که می دانند والدینشان بدون قید و شرط آنها را دوست دارند، بیشتر از کودکان دیگر احساس عزت نفس می کنند و بهتر می توانند با چالش های مهم زندگی روبرو شوند. از طرف دیگر برقراری رابطه ی استوار به فرزندتان کمک می کند تا بتواند به راحتی مشکلات خود از جمله مورد زورگویی واقع شدن را با شما در میان بگذارد.
مهارت “نه گفتن” را به فرزندتان یاد دهید
فرزند شما باید این توانایی را داشته باشد که به درخواست های نامعقول و نادرست (حتی از سوی بزرگسالان) نه بگوید. نکته اصلی این است که به بچه های خود بیاموزید که چگونه با احترام “نه” بگویند و مرزهای سالمی برای خود اتخاذ کنند.
بعضی اوقات کودکان نمی دانند که چگونه در مقابل خواسته های خطرناک دیگران نه بگویند و این ممکن است برای آنها گران تمام شود.
از مقایسه کردن خودداری کنید
خیلی اوقات والدین فرزندان را با یکدیگر مقایسه می کنند درحالیکه اینکار بسیار اشتباه است. حتی ممکن است والدین فرزندی را “باهوش”، “زرنگ” یا “ورزشکار” صدا کنند. یا حتی از القابی مانند “قد بلند” و “کوتاه قد” استفاده کنند. این نوع مقایسه ها نه تنها می تواند منجر به ایجاد حس رقابت و حسادت بین خواهر و برادر شود بلکه می تواند باعث زورگویی خواهر و برادران نسبت به هم شود.
درعوض باید از فردیت و نقاط عطف هر کودک بدون مقایسه آنها با یکدیگر قدردانی کنیم. همچنین باید از مقایسه فرزندان خود با سایر بچه هایی که می شناسید، خودداری کنید. ممکن است منظور شما از مقایسه ی افراد، سرکوفت زدن نباشد اما این مقایسه باعث تحلیل اعتماد بنفس و خود کم بینی کودک می شود.
برقراری ارتباط را به کودک یاد دهید
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
راههای برخود با دعوای کودکان
مهمترین کاری که باید بکنید این است که آرامش و خونسردی خودتان را حفظ کنید و بدانید دعوای کودکان یک فاجعه نیست. بهتر است شما در این مسئله دخالت نکنید و اجازه دهید خودشان اختلافشان را حل کنند. بهتر است در بسیاری از موارد نسبت به دعوایشان بی توجه باشید. چرا که گاهی اوقات آنها از دعوا برای جلب توجه استفاده میکنند. اما با رعایت نکات زیر میتوانید تنش موجود را کاهش دهید:
یافتن فرصت مناسب برای آموزش بیان درخواست بدون پرخاش
الگو بودن والدین و آموزش مهارت حل مسائل به کودکان
استفاده از ابزار برای آموزش حل مسائل بدون دعوا مانند نمایش عروسکی و کتاب داستان
برقراری عدالت جهت پیشگیری
عدم جهت گیری، طرف کشی و بی طرف ماندن در صورت شکایت و به جای آن همدلی کنید
پرهیز از سرزنش و قضاوت
همچنین والدین بهتر است به جای گفتن نکاتی که به نظرتان میرسد، از کودکان سوال کنند. این روند سوال کردن باعث میشود آنها متوجه اشتباهات خود شده و معذرت خواهی کنند. هیچ گاه کودک را مجبور به معذرت خواهی نکنید. رعایت نکات تربیتی فرزندان توسط والدین حل مسئله را راحتتر مینماید.
چه زمانی لازم است در دعوای کودکان مداخله کنیم؟
زمانی که دعوا بسیار شدید باشد، شما باید در دعوا مداخله کنید. مثل زمانهایی که:
برخورد فیزیکی رخ دهد
امکان آسیب زدن باشد
فحشها و حرفهایی که در آن زده میشود فراتر از حدود خواهر برادری باشد
دعواهایی که همیشه یک طرف بازنده است و دیگری زورگوست
چه اقداماتی زمان مداخله لازم است؟
در دعوای کودکان اولین کار این است که آنها را از هم جدا کرده و تا نیم ساعت از هم دور میکنید. بعد در مورد اتفاق پیش آمده پرس و جو کرده و با عدالت میانشان رفتار کنید. یعنی اگر تنبیهی هست، عادلانه و برای هر دو نفر در نظر گرفته شود. به یاد داشته باشید تنبیه بدنی کودک شاید در کوتاه مدت موثر باشد اما اثرات سوء آن بیشتر خواهد بود.
اگر کودکتان خارج از خانه وارد درگیری شد، هرگز به او یاد ندهید که او هم مقابله به مثل کرده و اگر کتکی خورده است، کتکی هم بزند. با این کار خشونت را به کودکتان آموزش میدهید. در این زمان بهتر است علت درگیری را جویا شوید، با کودکتان همدلی کنید، و به او اطمینان دهید که حمایتش خواهید کرد. بهتر است مهارت حل مسئله و جرات مندی را به کودکتان یاد دهید تا بتواند خودش مشکلاتش را حل کند.
ولی در همین حال میتوانید اگر لازم شد به سراغ آن کودک قلدر رفته و به او بگویید که حواستان به فرزندتان هست و در صورتی که به رفتارهای پرخاشگرانه خود ادامه بدهد، به ضررش خواهد شد
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
🌱 پیامبر اکرم ( ص ):
✓ قَالَ النَّبِيُّ ص الْوَلَدُ سَيِّدٌ سَبْعَ سِنِينَ وَ عَبْدٌ سَبْعَ سِنِينَ وَ وَزِيرٌ سَبْعَ سِنِينَ فَإِنْ رَضِيتَ خَلَائِقَهُ لِإِحْدَى وَ عِشْرِينَ وَ إِلَّا فَاضْرِبْ عَلَى جَنْبِهِ فَقَدْ أَعْذَرْتَ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى.
👧 فرزند، هفت سال مولی، هفت سال بنده، و هفت سال وزیر است. پس اگر در سال بیست و یکم روحیات او مورد رضایت تو بود (شکر خدای نما) و الاّ واگذار، که در پیشگاه خدا معذورهستی.
📜 بحارالانوار ، ج ۱۰۱ ، ص ۹۵
#حدیث_تربیتی
🦋 با ما همراه باشید
🍄https://eitaa.com/zendegiamooz
🌷 تربیت کودک
اشتباه ما والدین این است که تلاش میکنیم تا چیزی یاد فرزندانمان بدهیم؛ درحالیکه خداوند هرآنچه که لازم بوده، در وجود آنها نهاده است.
وظیفۀ والدین، جهتدادن به خواستها و تمایلات آنهاست. کودکان در مسیر تربیت، نیاز به حمایت و بسترسازی صحیح ما دارند، نه آموزش صرف.
🦋 با ما همراه باشید
🍄https://eitaa.com/zendegiamooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
؛﷽
🔵 بانوی موفق ایرانی که دوتا فوق دکترای و دوتا دکترا ....دارد افتخارش به چه چیزی است...🤔👏🏻👏🏻
🔴 کانال تربیت فرزند زندگی آموز
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
#بددهنی_کودکان
🔴برخورد با بد دهنی در کودکان
📝 بد دهنی کودکان موضوع کمیابی نیست و خانواده های زیادی از آن شکایت دارند. بچه ها دائما از طریق بزرگترها، تلویزیون و مدرسه کلماتی را می شنوند و بدون آنکه معنی دقیقش را بداند به عنوان حرف بد یاد می گیرد و تکرار می کند. اما اینکه شما به عنوان پدر و مادر و یا مربی کودکان چگونه با چنین مواردی برخورد نمایید، نیاز به کمی مهارت و صبر و حوصله دارد.
🔑 اگر شما هم با این مشکل مواجه شده اید ، توصیه هایی که در ادامه آمده است را مطالعه کنید.
🔹 الگوی خوبی برای بچه ها باشید.
احتمالا بسیاری از والدین می دانند فرزندانشان از آنها الگو می گیرند و از خودشان حرف های بد را یاد می گیرند ولی عجیب آن که وقتی کودکشان حرف بدی می زند باز هم او را سرزنش و تنبیه می کنند.
🔹 توجه بیش از حد نداشته باشیم.
توجه بیش از حد به اعمال بدی که کودکان انجام می دهد باعث می شود آنها به تکرار رفتارهای بد ترغیب شوند.
🔹 تعجب زیاد نکنیم .
بسیاری از ما عادت کردیم وقتی کودکمان حرف بدی می زند با گفتن کلماتی مانند: «ای وای! چه حرف زشتی!» «آخ آخ!» و … او را متوجه اشتباهش بکنیم اما با این کار احتمال این که او به گفتن این کلمات حریص تر شود زیاد است زیرا معمولا وقتی ما را از انجام کاری منع می کنند به امتحان کردن آن مشتاق تر می شویم.
🔹 جایگزین های مناسب را یاد دهیم.
برای این که به کودکتان بیاموزید که موقع عصبانیت حرف بد نزند، به او بگویید به جای گفتن حرف بد، احساسش را بیان کند، مثلا در مقابل تمسخر دیگران احساسش را این طور بیان کند: من از دست تو خیلی عصبانی هستم چون منو پیش دیگران مسخره کردی.
📚 البته باز هم تاکید می نماییم که این تمام راه حل های ممکن در برخورد با بد دهنی کودکان نیست و لازم است شما مهارت خویشتن داری و خلاقیت در پیدا کردن جایگزین مناسب برای عبارت نامناسب را تمرین و تقویت نمایید.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
رفتار با نوجوان پرخاشگر توصیههای مهم
1. وقت گذراندن با نوجوان
توصیه میشود که زمان بیشتری را با نوجوان خود بگذارنید. تحقیقات نشان داده است که وقت گذراندن با نوجوانان، از خشم و سرکشی آنها کم میکند و بسیاری از والدین این تــغییر رفتار را در فرزند خود مشاهده کردهاند.
2. تشویق کردن
تشویق کردن باعث ایجاد حس وابستگی در نوجوان میشود و به این ترتیب انگیزه اش برای پرخاشگری از بین میرود. به همین دلیل توصیه میشود که به جای سرزنش کردن نوجوان برای اشتباهاتش، رفتارهای مثبت او را تشویق کنید. تشویق کردن یکی از راههای مؤثر در ایجاد انگیزه به فرزندان است.
3. تهدید نکردن
دقت کنید که در هنگام دعوا و مشاجره، نوجوان خود را تهدید نکنید. مثلا در حین دعوا نگویید که "اگر دعوا را تموم نکنی، حق بیرون رفتن نداری" این رفتار نه تنها مشاجره را تمام نمیکند، بلکه باعث عصبی تر شدن نوجوان میشود و دعوا جدی تر میگردد. برای پایان دادن به دعوا به نوجوان خود بگویید "اگر این رفتار را تمام نکنی باید منتظر عواقب آن هم باشی" و پس از گفتن این حرف اتاق را ترک کنید. توجه کنید که رفتار با نوجوان پرخاشگر باید با دقت خاصی انجام گیرد و لحن صحبت کردن بسیار مهم است.
4. کنترل نکردن
تمایل والدین به کنترل، یکی از بزرگ ترین عوامل درگیری است. نوجوانان از کنترل شدن بیزار هستند و نسبت به آن واکنش جدی نشان میدهند. فراموش نکنید که شما همیشه نمیتوانید فرزند خود را کنترل کنید. وظیفه والدین این است که قوانین را به فرزند خود آموزش دهند و با تشویق و تنبیه مناسب، قوانین را در آنها درونی سازی کنند. والدین کنترل گر با ایجاد محدودیت های فراوان معمولا باعث فراری دادن نوجوان و دور شدن او از خانواده می شوند.
5. عدم درگیری جسمی
فراموش نکنید که فرزند شما دیگر کودک نیست و از غرور و قدرت برخوردار است. درگیری و تنبیه فیزیکی باعث میشود که عصبانی تر شود و حتی او نیز از زور و قدرت خود استفاده کند. این روش به او یاد میدهد که مشکلات خود را با دعوا و درگیری جسمی حل کند. درگیریهای جسمانی و کتک زدن نوجوان میتواند به بحران هویت در او بیانجامد.
6. علت خشم را پیدا کنید
توصیه میشود که به جای کاهش پرخاشگری، به دنبال علت آن باشید. ممکن است که پرخاشگری نوجوان به دلایل متعددی همچون، افسردگی، اضطراب، مشکل در مدرسه و غیره باشد. با پیدا کردن و حل این گونه مشکلات، پرخاشگری نوجوانان نیز کاهش مییابد.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
تکنیک های رفتار با کودکان زودرنج و حساس
برخی از کودکان زودرنج و حساس، تنها از نظر عاطفی حساس نیستند. صدا های بلند و نور چراغ میتواند سبب برانگیخته شدن آن ها شود. آن ها از جمعیت زیاد هم امکان دارد بترسند و از هر گونه تغییری، گریزان هستند.
دلایل حساس و زودرنج شدن کودکان:
علل مختلفی وجود دارد که سبب حساس و زودرنج شدن کودکان میشود که عبارتند از:
- روش تربیتی پدر و مادر
- تعداد فرزندان
- توجه بی اندازه خانواده یا کم توجهی و نادیده گرفتن کودک در محیط منزل
- مقایسه با دیگران
- وسواس فکری
- اعتماد به نفس پایین
- کمال گرایی
- ایجاد احساس گناه
- منفی بافی
- جلوگیری از حضور کودک در جمع
- تحقیر و سرزنش
- تبعیض و تنبیه کودک میان دیگران
درصورتی که کودک حساس و زودرنجی دارید باید بدانید که روش مواجهه فرزندتان با دنیا متفاوت خواهد بود و چه بسا امکان دارد این مواجهه چالش برانگیز باشد. بدین ترتیب باید بدانید که با کودک زودرنج و حساستان چگونه رفتار کنید تا کمترین آسیب را ببیند.
- برای کم کردن حساسیت روحی و روانی فرزندانتان باید وی را از محیط های پرسروصدا و پر شلوغو جاهایی که احساس می کنید وی را اذیت می کند دور کنید تا او آرام شود و به وضعیت عادی باز گردد. امکان دارد عدم تحمل مکان های خيلي پرسروصدا سبب تشدید حساسیت وی شود.
- شما میتوانید بهمراه کودکتان راههای خلاقانه ای برای رسیدگی به این مسئله بیابید. کودکتان باید سعی کند، احساساتش را به خاطر کاهش بداخلاقی ها، با یک رویکرد مبتکرانه، اداره کند. از او بخواهید که هر هنگامی که احساس اوقات ناخوشی از خود بروز داد، برای معذرت خواهی از شما، نقاشی بکشد. کمک کردن به کودکتان برای مبارزه با احساساتش به او اجازه می دهد تا بداند شما همیشه در کنار وی هستید.
- هر موقع حس کردید که کودکتان در حال طغیان احساسی است، میتوانید فعالیت هایی انجام دهید تا حس او را منحرف نموده و وی را آرام تر کنید. پرت کردن حواس به کودکتان کمک می کند تا توجه اش را بر روی چیز دیگری متمرکز کند.
- به جای سرکوب طغیان های کودکتان، به او اجازه دهید، گهگاه احساساتش را بیرون بریزد. این کار تا حد زيادي او را آرام می کند. به وی اجازه دهید، ناله کند، فریاد بزند یا گریه کند، چراکه این کار به وی کمک می کند تا حس بهتری داشته باشد. بعد او را در بغل بگیرید.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بدون نگاه امضا زد....
خیلی زیباست ازدست ندینش😭😭😭😭
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
راهکارهای عملی برای تقویت مهارت تفکر انتقادی کودکان و نوجوانان
به کودک اجازه دهید موافقت یا مخالفت خود را بیان کند
اینکه کودک شما بتواند درباره موضوعات مختلف نظر موافق یا مخالف خودش را اعلام کند و درباره نظرش دلیل بیاورد، نشان دهنده تفکر انتقادی است. توجه کنید که هر نوع مخالفتی به معنی تفکر انتقادی نیست. خیلی از بچهها زیاد مخالفت میکنند اما دلیل درستی برای مخالفت خودشان ندارند. تفکر انتقادی وقتی شکل میگیرد که کودک بتواند یک دلیل منطقی برای مخالفت یا موافقتش بیاورد.
پس برای کارهای مختلف از کودک خود بخواهید که نظرش را اعلام کند. با یک جمله ساده مثل «نظر تو چیه؟» او را تشویق به مشارکت کنید. وقتی که کودک نظرش را گفت حتماً از او دلیلش را نیز بپرسید. کودک باید دلیلی برای صحبتش داشته باشد حتی اگر آن دلیل به مذاق شما خوش نیاید. این نوع مشارکت کودک باعث میشود که درباره نظرات و عقاید دیگران تفکر کند و به یک تحلیل درست برسد.
درباره پیامدها صحبت کنید
در تفکر انتقادی کودک باید یاد بگیرد تا درباره پیامدهای یک اتفاق فکر کند. برای این کار شما میتوانید این سوال را از او بپرسید: «چه اتفاقی میافتد اگر این مسئله پیش بیاید؟ مثلاً اگر دروغ بگوییم چه میشود؟ اصلاً اگر یک نفر هیچوقت دروغ نگوید چه میشود؟»
یک تمرین بسیار مناسب و جذاب برای این کار استفاده از داستانهاست. وقتی که برای کودکتان داستانی میخوانید وقتی که داستان به نقطه اوج خود رسید و نیاز بود که یک تصمیمی گرفته شود، داستان را متوقف کنید و از کودکتان بخواهید ادامه داستان را بگوید. اینکه به نظر او قهرمان داستان چه تصمیمی ممکن است بگیرد؟چرا این تصمیم را میگیرد؟ اگر این تصمیم را بگیرد چه اتفاقی میافتد؟ همه اینها پرسشهایی است که ذهن کودک شما را بیش از پیش برای یادگیری نحوه درست تفکر آماده میکند.
خودتان یک الگوی مناسب تفکری باشید
اگر به خاطر داشته باشید چند سال پیش تبلیغی از تلویزیون پخش میشد که در آن این عبارت تکرار میشد: «کودکان میبینند، کودکان تکرار میکنند.» این جمله بسیار پر معناست. اگر میخواهید کودکانتان تفکر انتقادی را یاد بگیرد شما به عنوان الگوی آنها باید خودتان نیز این مهارت را در وجودتان تقویت کنید. سعی کنید افکار و رفتارهای خود را بر اساس تفکر انتقادی بررسی، تحلیل و ارزیابی کنید.
آنها را برای شنونده خوب بودن تشویق کنید
اگر میخواهید به کودکتان تفکر انتقادی را آموزش دهید، باید شنونده خوبی باشد. خوب گوش کردن یک مهارت بسیار مهم برای تفکر انتقادی است. این روش به این صورت است که صرفاً کودک قرار نیست شنونده ای باشد که صحبت نمیکند، بلکه باید به خوبی صحبتهای دیگران را درک کند، فضای مناسب برای صحبت کردن به دیگران بدهد و سعی نکند افکار و اندیشههای خود را به دیگران تحمیل کند.
کودک را به جزئی نگری تشویق کنید
ممکن است خیلی وقتها جزئی نگری کودکتان شما را اذیت کند. مثلاً اینکه او اصرار دارد که لباسش آبی آسمانیست نه آبی فیروزه ای ممکن است شما را کلافه کند. اما برای داشتن قدرت تفکر انتقادی، ویژگی جزئی نگری خیلی مهم است. شاید بعضیها انتقاد کنند که این جزئی نگری صرفاً از نظر معنایی است و اهمیت چندانی ندارد در حالی که اتفاقاً خیلی اوقات در طول تاریخ مرگ و زندگی آدمها با همین کلمات و عدم شفافیت آنها به مخاطره افتاده است.
اکثر پدر و مادرها دوست دارند تا کودکان سالمی داشته باشند. چه از نظر جسمی و چه از نظر فکری. اگر بخواهیم فرزندانمان راه و روش درست زندگی کردن را یاد بگیرند یکی از مهارتهای کلیدی تفکر انتقادی است. چرا که کودک با یادگیری این مهارت میتواند در زندگی تصمیمات مناسب بگیرد و نحوه صحیح اندیشیدن را بیاموزد. بعضی هدیهها مادی هستند و کودک در لحظه بسیار خوشحال میشود، مثل یک کیک خوشمزه، اما بعضی از هدیهها میتوانند تا آخرین لحظه زندگی به فرد کمک کنند تا مسیر درستی را در پیش بگیرد. یاد دادن مهارتهایی مثل تفکر انتقادی جزو این هدایاست. هدیه ای کاربردی و مفید….
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
کودکان چگونه بد آموز می شوند؟
وقتی والدین، خواسته یا ناخواسته، بر کودکانی که چیزی را خراب میکنند، فریاد می کشند و جیغ میزنند، کودکان یاد میگیرند
که «جیغ» بزنند.
وقتی کودکان به این نتیجه میرسند که با جیغزدن به «خواست هایشان دست مییابند، این کار را ادامه میدهند.
وقتی والدین چیزی را به زور از دست کودک میگیرند، کودک «زورگیری» را یاد میگیرد.
برخی از والدین به کودک بیاشتها میگویند: «اگر غذا نخوری، آن را به فلانی میدهیم!»، اینگونه، کودک «خسیس بودن» را میآموزد.
وقتی والدین، برای آرامش کوتاهمدت خودشان، به کودکان وعدههایی میدهند، کودک «دروغگویی» را میآموزد.
وقتی والدین، برای آرامش کودکِ آسیبدیده، دیوار یا اسباب بازی را با سیلی میزنند و میگویند: «اینو زدمش، دیگر گریه نکن»، کودک «انتقامگیری» را میآموزد.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
سؤالات متداول درباره انتخاب دوست در نوجوانی
- چرا نوجوانان دوست دارند بیشتر وقت خود را با دوستان بگذرانند و کمتر به بودن با خانواده ارزش قائل میشوند؟
این مسئله امری طبیعی در این دوران محسوب میشود چرا که نوجوانان در گذار از کودکی به بزرگسالی نیاز به استقلال بیشتری را در خود حس میکنند و به دنبال یافتن هویتی جدا و مستقل از والدین خود هستند به همین خاطر تلاش میکنند تا از طریق گروه دوستان به تعریف جدیدی از خود برسند و شخصیت دلخواه خود را شکل دهند. به همین خاطر تمایل بیشتری به گذراندن اوقات در کنار هم سن و سالانشان دارند و کمتر به جمعهای خانوادگی علاقه نشان میدهند.
اگر بتوانید در این زمان انعطاف بیشتری از خود نشان دهید و ارتباط صمیمانه خود را با فرزندتان حفظ کنید به مرور تعادل به زندگی شما بازخواهد گشت و فرزندتان با گذر زمان و دستیابی به هویت دلخواه گرایش بیشتری به بودن در کنار شما خواهد داشت.
- چگونه میتوانم فرزندم را از دوستان ناباب دورنگه دارم؟
در این سنین برای آنکه بیشترین تأثیرگذاری را داشته باشید لازم است که نوع نظارت خود را بر فرزندتان تغییر دهید و همانند یک کودک با او برخورد نکنید. امر و نهیهای مستقیم و افراطی باعث میشود که نوعی مقاومت در فرزندتان ایجاد شده و او هیچگونه پذیرشی نسبت به حرفهای شما نداشته باشد.
در این وضعیت بیش از هر زمان دیگری احتمال دارد که به سمت دوستان ناباب گرایش پیدا کنید. در نتیجه تلاش کنید تا نظارت غیرمستقیم را در پیش بگیرید. برای مثال ارتباط خود را با دوستان فرزندتان تقویت کنید و یا با خانوادههای دوستان فرزند خود ارتباط برقرار کنید. این کار باعث میشود که بتوانید کنترل بیشتری بر این روابط داشته باشید.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
❇️ جشنواره فروش کارت خوان سیار📣
هنوز کارت خوان نداری ؟!!😐😡
نگران جواز کسبش هستی؟؟😫
نمی دونی از کجا تهیه کنی ؟!🤷♂
نگران نباش این کانال تخصصش فروش انواع کارت خوان هست...😀🤝
💯تازه الان یه جشنواره دارن به قیمت عمده 😉🔈
✅با گارانتی مادام العمر
✅با سرعت بالا
✅و پشتیبانی نامحدود
✅ عرضه مستقیم و بدون واسطه
نکنه یه وقت جا بمونی 😱😱
این بهترین فرصت برای خرید کارتخوانِ👌🏻
🤷♀امکان پرداخت در محل💳
شماره تماس جهت ثبت سفارش
📞#۰۹۱۹۴۲۱۵۰۳۷
لینک عضویت در کانال 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1234174322C218c64676d
آیدی جهت ثبت سفارش دستگاه👇👇
@Mohajer200
🔰 اعمال شب اول ماه رجب
1️⃣ غسل کردن
2⃣ زیارت امام حسین علیه السلام
3⃣ خواندن نماز دو رکعتی (کیفیت آن در مفاتیحالجنان بیان شده)
4⃣ احیاى شب اول ماه رجب
5⃣ خواندن دعایى که از امام جواد(ع) نقل شده است
راهکارهای حرف زدن با کودک: چطور با کودکان حرف بزنیم
یک الگوی خوب باشیم
کودکان مشغلولیتهای ذهنی و درگیریهای ما را ندارند، بنابراین در ذهنشان فضا و جای بیشتری برای توجه به اطراف و تقلید از والدین خود دارند. به عبارت دیگر، تمام حواس آنها به رفتار و گفتار شماست و هر کاری شما بکنید و هر چه بگویید، به زودی همان را از کودکتان دریافت خواهید کرد. برخورد خوب و خوشرفتاری شما با کودک به او یاد میدهد چطور با شما و دیگران رفتار کند. اگر شما دروغ بگویید، کودکتان هم شروع به دروغ گفتن خواهد کرد. اگر فردی خوشصحبت باشید، خواهید دید که فرزندتان هم شیرینزبان خواهد بود. فراموش نکنید که ثابتقدم بودن در رفتار خوب نیز ملاک است، یعنی اگر توقع دارید همیشه کودکتان راست بگوید، خودتان هم نباید یک بار راست بگویید و یک بار دروغ!
به بچهها کمک کنیم حرف بزنند، با ما صحبت کنند تا در آینده دچار انکارهای مختلف شخصیتی و خودسانسوری نشوند، آرزوها و بهشت کودکیشان همیشه همراهشان بماند و قربانی کنش و عملکردهای مداوم بازدارنده با اثرهای بد نباشند.
از جملههای مثبت استفاده کنیم
به جای عبارتهای منفی مثل «نه»، «دست نزن»، «نکن»، بهتر است از عبارتهای مثبت استفاده کنید. همچنین هرگز از کلمههایی که باعث ایجاد حس گناه در کودک میشود استفاده نکنید، چون کودکان از همان ابتدا قدرت درک بسیاری از چیزها و احساسات را ندارند، پس نباید برای اشتباهاتشان مدام آنها را مؤاخذه و سرزنش کنید. از عبارتهای سرزنشکننده هم استفاده نکنید، زیرا احساس بیارزشی را در کودک تقویت میکند. در عوض، جملههای مثبت به کودک اعتمادبهنفس و احساس شاد بودن میدهند. رفتارش را بهتر خواهد کرد و تلاش او را برای رسیدن به کاری که درست است و شما میخواهید بیشتر میکند.
به لحنمان دقت کنیم
لحن حرف زدن شما اثر مشخصی با یادگیری حرف زدن کودکتان دارد. اگر با کودکی که پرخاشگری میکند یا مدام ناله میکند که بچههای نوپا بر حسب طبیعتشان این رفتار را خواهند داشت، با لحنی تند و پرخاشگر صحبت کنید، نتیجهٔ کار مشخص است؛ اوضاع فقط بدتر خواهد شد! پس وقتی کودک آرام شد با او حرف بزنید و راهکارهای برخورد با ناله کردن کودکتان را پیدا کنید. همچنین بالا و پایین شدن تن صدای شما باید بسیار هماهنگ و متناسب با موقعیت باشد، پس اگر همیشه با داد و فریاد حرف میزنید باید این عادت را ترک کنید، چون شاید فرزندتان هم به شما نگاه میکند و کار شما را تقلید کرده است.
حرف زدن منجر به فکر کردن میشود. فکر کردن میتواند باعث ایجاد خلاقیت درونی یا محدودیت فکری شود. سبک فکری افراد آموختنی و یادگرفتنی است که در دوران کودکی شکل میگیرد و هر کودکی شیوهٔ فکر کردن را از والدینش میآموزد.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
✅ در تربيت فرزند ، از سه كليد " منطق ، عاطفه و جديت " استفاده كنيد .
🔸منطقي بودن ، مثل زماني كه فرزند شما خواسته به جايي دارد و بايد برآورده شود . بنابراين :
دليلي براي جدال و بحث نيست .
🔹عاطفي بودن ، مثل زماني كه احساس مي كنيد با كمي ابراز عشق و توجه ، مي شود به اتمسفر ارتباط شما و فرزندتان آرامش منتقل كرد .بنابراين :
دليلي براي استفاده از روش هاي منفي ارتباطي مثل بحث ، توهين ، تحقير نيست .
🔸جدي بودن ، مثل زماني كه قانوني را وضع كرده ايد و اطمينان داريد به صلاح فرزندتان است ، بايد با جديت ( بدون عصبانيت ) ، روي حرف تان بايستيد . بنابراين:
دليلي براي بحث هاي طولاني و قوانين بي ثبات نيست.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
اهمیت انتخاب دوست در دوران نوجوانی :
دوستان در دوره نوجوانی حامیان بسیار مهمی برای افراد محسوب میشوند و میتوانند به امنیت اجتماعی و روانی افراد کمک کنند. از جمله دلایلی که باعث میشود انتخاب دوست در دوران نوجوانی از اهمیّت بسزایی برخوردار باشد میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- حضور در بین جمع دوستان احساس نیاز به تعلّق را در نوجوان ارضا میکند و میتواند منجر به افزایش احساس اعتمــاد به نفس نیز شود.
- اگر نوجوانان افراد سالمی را برای دوستی انتخاب کنند میتوانند تجربیات مثبتی را در زمینه روابــط اجتماعی شکل دهند و به کمک همین روابط در کنار بلوغ جسمانی بــلوغ عاطفی، روانی و اجتماعی را نیز تجربه خواهند کرد.
- نوجوانان در فرایند انتخاب دوست با عقاید، ارزشها، افکار و نقشهای مختلفی آشنا میشوند که در فرایند هــویتیابی آنها را هدایت میکند و در نتیجه در شکل گیری شخصیت آینده آنها نیز تأثیر میگذارد.
انتخاب دوست در نوجوانی | چگونه به نوجوان خود کمک کنیم؟
درست است که در این سنین نوجوانان به دنبال استقلال طلبــی بیشتری هستند و میخواهند خودشان در مورد روابط دوستیشان تصمیم بگیرند با این حال آنها در این دوره همچنان به نظارت و حمایتهای شما احتیاج دارند. در این شرایط این سؤال برای والدین پیش میآید که با این اوصاف چگونه میتوانیم به فرزندمان در انتخاب دوست کمک کنیم. ما در ادامه به چند راهکار مؤثر در این زمینه اشاره کردهایم.
تلاش برای داشتن روابط صمیمانه و نزدیک با نوجوان :
همین که شما به عنوان والدین بتوانید ارتباطات مثبتی با فرزند خود داشته باشید به خودی خود در روابط دوستانه فرزندتان تأثیر میگذارید. چرا که مطالعات نشان میدهند نوجوانانی که ارتبــاط موثر و موّفق با والدین خود دارند اغلب پذیرش بیشتری نسبت به توصیههای پدر و مادر خود در زمینه دوستیابی دارند و همچنین قادر هستند تا روابط سازندهتر و مناسبتری را با دوستان خود برقرار کنند.
به همین خاطر لازم است در سنین نوجوانی فرزندتان انعطافپذیری بیشتری از خود نشان دهید و تلاش کنید تا روابط نزدیکتری با نوجوان خود داشته باشید. اگر احساس میکنید که تعارضها و اختلافات زیادی بین شما وجود دارد که به ارتباطتان آسیب میزند مراجعه به یک روانشناس متخصص در حیطه خانواده میتواند به شما در جهت بهبود این اوضاع کمک کند.
ایفای نقش به عنوان الگویی سالم :
شما به عنوان والدین بیش از هر چیزی از طریق رفتارتان بر نوجوانان تأثیر میگذارید. در نتیجه به جای اینکه دائماً تلاش کنید تا فرزند خود را نصیحت کنید به دنبال این باشید که همانند یک الگوی مناسب در برابر او عمل کنید. برای مثال نتایج مطالعات روانشناسی نشان میدهند فرزندان والدینی که روابط دوستانه سالمتری دارند اغلب در فرایند دوستیابی و مــهارت های ارتباطی موفقتر هستند و میتوانند ارتباطات اجتماعی مثبتتری را برقرار کنند. در نتیجه اگر شما دائماً در روابط دوستی خود شکست بخورید یا خواهان گـوشه گیری و انزواطلبی باشید نمیتوانید آنگونه که باید روی فرزند خود تأثیر بگذارید.
تشویق نوجوان به ادامه دادن روابط سالم :
به جای اینکه تمرکزتان را روی موارد منفی بگذارید و دائماً بخواهید در مورد نبایدهای روابط دوستی به نوجوانتان هشدار دهید تلاش کنید تا در مسیر مقابل این گام بردارید. در واقع برای اینکه بتوانید رفتارهای اجتماعی مناسبی را در فرزند خود شکل دهید لازم است در مورد تــربیت نوجوان روی رفتارهای مثبت او متمرکز شده و آنها را تشویق کنید و به انتخاب درست دوست در دوران نوجوانی حامی او باشید.
به این ترتیب هر زمان که میبینید فرزندتان روابط امنی را انتخاب میکند و رفتارهای مناسبی را از خود نشان میدهد در این باره به او بازخورد دهید و با حمایت خود این رفتارها را تقویت کنید. این سبک رفتاری به خودی خود احتمال انتخابهای نادرست را کاهش میدهد و نوجوان را در مسیر درست هدایت میکند.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110