eitaa logo
تربیت فرزند (زندگی آموز)
27.1هزار دنبال‌کننده
653 عکس
261 ویدیو
3 فایل
﷽ 🎨 نکات تربیتی کودک و نوجوان ✨ فرزندپروری سالم 🌈 پرورش نسل مهدوی . . . .
مشاهده در ایتا
دانلود
کودک خیلی مهم است، کودکان به امنیت عاطفی نیازمندند. احساس اینکه و یا آنها را دوست ندارند، یا آنها را رها می کنند، جا می گذارند و یا ممکن است بزرگترهای آنها بروند و دیگر برنگردند، بسیار برای کودکان دردناک است پس: هیچ وقت لابلای صحبت هایتان برای ، ادب کردن و یا سر به راه کردن کودک از این جملات استفاده نکنید: "میرم مامان یکی دیگه میشم" "خیلی خب اینقدر اذیتم میکنی میرم دیگه برنمی گردم"، "الان میرم میذارمت تو خیابون لولو بیاد ببرتت". 🔴 هیچ وقت از این نوع حرف ها چه به صورت و چه به صورت شوخی استفاده نکنید. این حرف ها امینت روانی کودک را به هم می زند.
❓چرا کودکان به حرف والدین بی اعتنایی می کنند و به اصطلاح "کر" می شوند؟ 🔻عوامل سبب ساز: ۱. والدینی که زیاد حرف می زنند! والدینی که مرتب به فرزندانشان امر ونهی می کنند، و بکن! نکن! های مکرر دارند. 👈 برای کاهش این وضعیت تمرین کنید و حرف های خود را در طول روز بشمارید. چند حرف غیرضروری میان شما با فرزندتان رد و بدل می شود؟! ۲. والدینی که حرف می زنند، ولی اگر کودک بی اعتنایی کرد پیامد طبیعی یا منطقی خاصی برای آن وجود ندارد.‌ (منظور تنبیه نیست.) ۳. کودک ‌می داند که والدینش تکرار خواهند کرد، پس لازم نیست او به حرف آنها گوش کند. به یاد داشته باشید: اگر حرف اول مفید نبود، حرف دوم مضر است! ✍ دکتر حمید علیزاده، مدرس کارگاههای روان درمانی کودک مرکز پژوهشی
بزرگترين وظيفه والدين برای كودک خوشبخت زندگی كردن والدين است. هيچ نياز به دادن نيست تعداد تذكرها به كودک بسيار زياد شده است كه اشتباهی است بزرگ. تعداد ها و ها زياد شده ، كودک انتقام اين توهين ها را در از والدين خواهد گرفت. كودک تنها با اعمال ما آموزش می بيند مخصوصا زير هفت سال جلسات هفتگی خانوادگی برگزار كنيم در جلسه به جوک گفتن و خنديدن بپردازيم خنده را در خانه رواج دهيم و در كنار خنده قوانين خانه را در آن جلسه تدوين كنيم. جلسه مذكور جای تعيين مقصر و محكوم كردن شخصی نيست. به دفاع كردن نپردازيم تنها از اشتباه انجام داده عذرخواهی كنيم بدون دفاع كردن از خود. آقايان عذرخواهی بلد نيستند. خانم ها بدی ها را مرور می كنند پس هر دو بايستی اين شيوه های غلط را رها كنند. ارزش ها در جلسه بيان شود. در طولانی مدت آسيب ها به حداقل خواهد رسيد. نهادينه شدن ارزش ها تا قبل از 12 سالگی است. ✍
🌿 پرورش خلاقیت هوش و حافظه اگر چه در موفقيت کودکان نقش دارد اما خلاقيت چيز ديگريست. خلاقيت توانايي متفاوت ديدن است. همين تفاوت در نگاه باعث مي شود انسان بهتر از پس مشکلات زندگي بر آمده و زندگي شيرين تري را تجربه نمايد. ⭕️ نبايد کودک را بخاطر کاري که اشتباه انجام داده سرزنش کرد. کودکي که از اشتباه کردن مي ترسد خلاقيت کمتري از خود نشان مي دهد.
پيامبر صلي الله عليه و آله : كودكان را به خاطر پنج چيز دوست مى دارم : اول آن كه بسيار مى گِريند ، دوم آن كه باخاك بازى مى كنند، سوم آن كه دعوا كردن آنان همراه با كينه نيست؛ چهارم آن كه چيزى براى فردا ذخيره نمى كنند، پنجم آن كه مى سازند و سپس، خراب مى كنند(دل بستگى ندارند) .
⛔️ به كودک اضطراب و استرس وارد نكنيد! ❌ « زود باش كار دارم»، «زود بگو باید برم»، «بدو دیرم شده» و...استرس را در جان كودک می نشاند. این وظیفه شماست كه زمان را طوری تنظیم كنید كه مجبور به عجله كردن نباشید. ❀
 خانواده ای ایده آل است که نه فضای فرزندسالاری در آن باشد و نه پدرسالاری یا مادرسالاری بلکه در یک خانواده سالم تمام اعضای خانواده با یکدیگر تعامل دارند و اگر انتقاد و اعتراضی از یکدیگر داشته باشند آن را ابراز می کنند. 👈 رد سایه صمیمیت و اقتدار والدین با بچه هاست که اعتماد به نفس در آنها تقویت می شود و خانواده میل به سوی فرزندسالاری، پدرسالاری یا مادرسالاری نخواهد داشت.
✍⁣وظيفه والدين اين است كه زير درستها خط بكشند __ فرزند شما ده كار اشتباه ميكند يك كار درست، شما بايد روي همان كار درست تاكيد كنيد. شب موقع خواب از آن كار خوب فرزندتان تقدير كنيد. ✔️به عنوان مثال، فرزند شما امروز براي شما كه تشنه بوده ايد يك ليوان آب آورده، وقت خواب با ده جمله از كار خوبش تعريف كنيد. امروز برام يك ليوان آب آوردي، من كيف كردم، خوشمزه ترين آب دنيا برام بود، چون تو برام آوردي.... ✌️شما بايد كار خوب فرزندتان را بزرگ كنيد. به او ياد بدهيد اگر شب قبل از خواب فكر مي کند به جاي حوادث بد و اشتباهاتش، به رفتار خوب آن روزش فكر كند.
✍⁣وظيفه والدين اين است كه زير درستها خط بكشند __ فرزند شما ده كار اشتباه ميكند يك كار درست، شما بايد روي همان كار درست تاكيد كنيد. شب موقع خواب از آن كار خوب فرزندتان تقدير كنيد. ✔️به عنوان مثال، فرزند شما امروز براي شما كه تشنه بوده ايد يك ليوان آب آورده، وقت خواب با ده جمله از كار خوبش تعريف كنيد. امروز برام يك ليوان آب آوردي، من كيف كردم، خوشمزه ترين آب دنيا برام بود، چون تو برام آوردي.... ✌️شما بايد كار خوب فرزندتان را بزرگ كنيد. به او ياد بدهيد اگر شب قبل از خواب فكر مي کند به جاي حوادث بد و اشتباهاتش، به رفتار خوب آن روزش فكر كند.
به کودک؛ مدیریت زمـان رو یاد بدین! اما از کمبود وقت نترسونیدش!‼️ 👈مثلا به جای جمله"وقت بازی داره تموم میشه" بگین: "هنوز ده دقیقه، برای بازی فرصت هست".
وقتی در حال انجام کارهای روزانه خود هستید، مثل آشپزی یا مرتب کردن خانه به کتاب های صوتی گوش دهید. این کار انجام برخی کارهای سخت مانند خانه تکانی را بسیار دلچسب خواهد کرد و علاوه بر آن الگوی خوبی برای کودک خود خواهید بود. در سفرهای طولانی با ماشین برای فرزند تان قصه های صوتی بگذارید و با هم به آن گوش دهید. ❀
پرخاشگران امروز، تنبیه شدگان دیروزند! اکثر والدین معتقدند در کودکی با روش تربیتی سرشار از تنبیه بزرگ شده‌اند و الان هم هیچ مشکلی ندارند! واقعا! کافی است نگاهی به جامعه بیندازیم. وقتی وارد بطن هر خانواده می‌شویم، متوجه می‌شویم آدم بی‌مسأله نداریم. این همه دعوا و خشونت در جامعه ما نشانه تاثیر همین روش اشتباه تربیتی است. در رانندگی میزان خشونت و تصادفات ما بالاست. همیشه دعوا داریم و مدام به هم پرخاش می‌کنیم. چرا باید حتما در خیابان افسر باشد تا قوانین را رعایت کنیم؟ یاد گرفته ایم از کسی بترسیم تا قانون را رعایت کنیم... اینها ماحصل همان روش تربیتی نادرست است. ❀
⁉️ آیا می دانید که مطمئن ترین راه برای سرکوب فرزندتان چیست؟ این است که او را عادت دهید هر چه می خواهد به زور بگیرد. زیرا هر قدر آرزوهایش آسان تر انجام گیرد خواسته هایش زیادتر خواهد شد، دیر یا زود به علت عدم قدرت مجبور خواهید شد برخلاف میل خود خواهش های او را نادیده بگیرید. صدمه حاصل از این امتناع که طفل به آن عادت نکرده است، در قیاس با محرومیت از آنچه میل به دست آوردنش را دارد، به مراتب بیشتر است. ❀
مواد غذایی تحریک کننده ٬ کودکان را تشدید می کند ٬ مواد خوراکی تشدید کننده شامل :👇👇 ☕️ کافئین 🍻 نوشیدنی های گاز دار 🍊 مرکبات هر کودکی به دلایل مختلف ممکن است شب ادراری داشته باشد اما والدین با رعایت نکاتی می توانند به کودکشان کمک کنند تا بسترشان خشک باقی بماند. ☕️ کافئین باعث تولید ادرار می شود و نوشیدنی های کافئین دار مانند چای ، قهوه قبل از خواب به کودک ندهید. والدین نباید اجازه دهند که کودک ، شب ها مایعات زیادی را مصرف کند. اگر با رعایت این نکات شب ادراری کودک باز هم ادامه داشت باید با متخصص اطفال مشورت شود.
کودک را اینگونه تنبیه نکنید👇 🚫 اتاق کودک را به عنوان محل تنبیه استفاده نکنید. 🚫 پول روزانه را به عنوان تنبیه حذف نکنید. 🚫کودک معمولا به یک عروسک یا وسیله علاقمند است، آن را به عنوان تنبیه مصادره نکنید.
⚠️اشتباهات رفتاری والدین در تربیت فرزندان 3⃣دوست صمیمی کودک خود می شوید ⭕️بسیاری از والدین سعی می کنند که نزدیک ترین دوست فرزند خود باشند، آنها می خواهند که کودک تمام رازهایش را با آنها در میان بگذارد. اما باید بدانید که کودک نیاز دارد دوستان هم سن خود داشته باشد ❗️نباید انتظار داشته باشید که بهترین و صمیمی ترین دوست کودک خود باشید، این به نفع هیچ کدام شما نیست البته ارتباط نزدیک داشتن با کودک و رفتار دوستانه داشتن بهترین اقدام والدین است ✔️ اما اجازه دهید او خودش دوستانش را انتخاب کند.
✅ با فرزندان خود بیشتر صحبت کنید. مادرها می‌توانند با دختران خود در مورد مشکلاتی که معمولا در سن با آن روبه‌رو می‌شوند، صحبت کنند و همچنین پدرها با پسران خود درباره مشکلات دوران بلوغ که معمولا هر پسری با آن روبرو می‌شود، صحبت کنند. اما سعی نکنید، بیش از اندازه درباره موضوعات جنسی با آنها گفتگو کنید. با باز کردن بیش از حد اینگونه موضوعات کاری نکنید که فرزندان حریم بین خود و شما را بشکنند. در حد نیاز با آن‌ها درباره مشکلات بلوغ جسمی و جنسی صحبت کنید و آن هم به صورت کاملا خصوصی. معمولا نوجوانان در محیط مدارس و کلاس‌های آموزشی به اندازه کافی در این رابطه با هم صحبت می‌کنند. سعی کنید، اطلاعات بی‌مورد به آن‌ها ارائه ندهید تا گمراه نشوند. شما می‌توانید کتاب‌های آموزشی مخصوص پسرها و دخترها که درباره مشکلات آن‌ها در این سن بلوغ صحبت کرده  را در اختیارشان قرار دهید، تا اطلاعات کافی در این‌باره کسب کنند. البته بد نیست که خودتان یک بار این گونه کتاب‌ها را مطالعه کرده باشید و سپس در اختیار آن‌ها قرار دهید. ✅ همدلی کردن با نوجوانان وقتی شما مشکلات دروان نوجوانی را درک کنید، این کار باعث می‌شود، نوجوان شما در کنارتان احساس راحتی و آرامش کند. چرا که می‌بیند کسانی به فکر او هستند، حتما لازم نیست خودتان را با آنها و مشکلات‌‎شان درگیر کنید. درک کردن رفتارشان می‌تواند کمک بزرگی باشد تا رابطه والدین با نوجوانان مستحکم‌تر شود.
زمانی که برای کودک تعیین می کنیم چه احساسی باید یا نباید داشته باشد، مثلا " ناراحت نباش، نترس، خجالت نداره، اینکه ناراحتی نداره " به او آسیب می زنیم. ⚠️ شخصیت کودک را زیر سوال نبرید. احساس او را نفی نکنید. او باید بداند خوب است، احساسات او تایید شده است، اما رفتار او بر اساس آن احساسات درست نیست. " میدونم ناراحتی، منم بودم ناراحت میشدم، اما اجازه نداری کتک بزنی ."
کودک را اینگونه تنبیه نکنید👇 🚫 اتاق کودک را به عنوان محل تنبیه استفاده نکنید. 🚫 پول روزانه را به عنوان تنبیه حذف نکنید. 🚫کودک معمولا به یک عروسک یا وسیله علاقمند است، آن را به عنوان تنبیه مصادره نکنید.
سرگرمی برخی والدين رو ديدين، كودک رو مجبور ميكنن فحش و ناسزا ياد بگيره، تازه تو جمع با افتخار از كودک ميخوان تكرار كنه!!! اسم الفاظ زشت و بی تربیتی فرزندمون رو "شیرین زبونی" نذاریم، نخندیم و تشویق نکنیم! دو روز دیگه بچه بزرگ میشه از شیرین زبونی میفته ولی از بی ادبی نه!
❌فریاد زدن و با صدای بلند صحبت کردن به انتقال واضح تر پیام کمک نمی کند. فریاد زدن بر سر کودک باعث می شود تربیت کردن آنان سخت تر شود، چرا که در هر بار فریاد زدن قوه درک و پذیرندگی آنان کاهش می یابد. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که فریاد زدن، کودکان را به لحاظ رفتارهای فیزیکی و گفتاری خشن تر می سازد.
🏃‍♂کودکان نیاز به تحرک دارند 🔻 طناب‌ بازی 🔻طناب‌کشی 🔻 مسابقات گروهی 🔻 پریدن 🔻 رنگ‌آمیزی کردن 🔻روزنامه پاره کردن 🔻گوله کردن 🔻پرتاب کردن 🔻 آب‌بازی 🔻توپ‌بازی 🔻گرگم و گله می‌برم و هزاران بازی خلاق دیگر در قالب نمایش‌های عروسکی، خلاق و...
⚠️ وجود اضطراب در والدین، موجب انتقال آن به فرزند و تشدید اضطراب او می‌شود (مخصوصاً در ایام امتحان). ❌ برخی از والدین، هنگام امتحانات، بیش از فرزندانشان درگیر درس می‌شوند و حتی به مزاح می‌گویند که امتحان دارند!!! این امر به اضطراب بیشتر دانش آموز دامن می‌زند. 🚫 وقتی ناتوانی‌ها ی دانش آموز با توانایی‌های دیگری سنجیده شود و این امر با سرزنش همراه باشد، اعتماد به نفس او کم و بر اضطراب او افزوده می‌شود. مثلا: پسر دوستم المپیاد ریاضی مدال آورده، اونوقت پسر من هنوز تقسیم سه رقمی رو بلد نیست! ❌ وقتی اطرافیان فردی را با القابی مانند بی‌استعداد، بی‌عرضه و ... مورد خطاب قرار می‌دهند، تصویر ذهنی ناتوانی یا تفکر منفی را در فرد بوجود می‌آورند. این امر اضطراب امتحان را در فرد تشدید می‌کند. ⭕️ مراقب باشید باعث ایجاد اضطراب در فرزندانتان نشوید.
❌فریاد زدن و با صدای بلند صحبت کردن به انتقال واضح تر پیام کمک نمی کند. فریاد زدن بر سر کودک باعث می شود تربیت کردن آنان سخت تر شود، چرا که در هر بار فریاد زدن قوه درک و پذیرندگی آنان کاهش می یابد. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که فریاد زدن، کودکان را به لحاظ رفتارهای فیزیکی و گفتاری خشن تر می سازد.
سر  باز زدن چندباره ی مادر از پدر، کافی است تا به فرزند بیاموزد که می‌توان در مقابل مدیر خانه ایستاد. 👈 اگر مادر به وسیله سر  باز زدن از مدیریت پدر به خواسته خویش رسید، فرزند می‌آموزد که باید برای رسیدن به خواسته‌ها، مانند مادر عمل کرد. از همین رو، سرپیچی از دستور پدر را یک کار لازم و ضرور به حساب می‌آورد، نه کار زشت و ناپسند. 📚 من دیگر ما، ج1