هدایت شده از روان شناسی میگنا 📶
🔶 آیا روانشناسی اسلامی داریم؟
✅ مناسبات اسلام و روانشناسی
👤 حجتالاسلام عباس پسندیده
میگنا- اینکه آیا روانشناسی اسلامی داریم یا نه، اختلافی است که دستکم پس از انقلاب اسلامی رونق گرفت؛ موضوعی که بیشتر اختلافنما است تا اختلاف واقعی. کسانی که معتقدند روانشناسی اسلامی نداریم دلیلشان این است که اولاً، روانشناسی اسلامی، در حال حاضر دانشی مدون و کلاسیک نیست، و آنچه داریم مجموعهای از آیات و روایات پراکنده است؛ و ثانیاً، در همه موضوعات و مسائلی که روانشناسی کلاسیک سخن دارد، اسلام سخنی برای گفتن ندارد. در مقابل، کسانی که معتقدند روانشناسی اسلامی داریم منظورشان این است که قابلیت نوعی دانش روانشناختی در منابع اسلامی وجود دارد.
هر دو درست میگویند. مراد از روانشناسی اسلامی، وجود دانشی مدون در زمان حال نیست، بلکه مراد حرکت در مسیری است که میتواند به تدوین این دانش منتهی شود.
از سوی دیگر، روانشناسی، هرچند از دهه دوم قرن بیستم در تعارض با دین قرار گرفت، اما همانند دوره نخست خود، بار دیگر از نیمه دوم قرن بیستم به دین روی آورد و با نگاه مثبت به آن نگریست و از آن بهره گرفت. مثلاً پارگامنت معتقد است میتوان سبکهای مقابلهای را از مذهب نیز فرا گرفت. در این دوره، گذشته از ورود آموزههای دینی به روانشناسی، مسئله روانشناسی فرهنگی نیز مطرح میشود که معتقد است نمیتوان روانشناسی برآمده از فرهنگی خاص را بر دیگر فرهنگها تعمیم داد. از اینرو مشاوره و رواندرمانی مبتنی بر فرهنگ جایگاه خاص خود را پیدا میکند.
کتاب دین و معنویت در رواندرمانی و مشاوره نوشته ثور یوهانسن و رواندرمانی و مشاوره با مسلمانان نوشته مروان دُوَیری نمونههایی از این رویکرد هستند. بهعلاوه، برخی نشریات مانند نشریه بینالمللی روانشناسی دین، بهداشت روانی، دین و فرهنگ، و نشریه بهداشت روانی مسلمانان، با عناوین خود بر ضرورت توجه به ادیان و فرهنگهای دیگر تأکید میکنند و اینکه روانشناسی دین و معنویت دیگر نمیتواند مختص آمریکای شمالی باشد. بهویژه با ظهور انسانگراها و رویکرد مثبتگرا در روانشناسی، بیش از پیش، اموری که در دین فضیلت شمرده میشد، محل توجه قرار گرفت. امروزه، گذشته از تأکید بر نقش کلی دین، آموزههای دینی نیز، که روزگاری فقط موعظه محسوب میشدند، وارد مباحث روانشناختی شدهاند!
گذشت، قدردانی، قناعت و موضوعاتی از این دست، اکنون به مداخلات روانشناختی راه یافتهاند. این قبیل مسائل نشان میدهد که روانشناسی با سپریکردن دورههای مختلف، به قابلیتی دست یافته است که اکنون بهتر میتواند برخی ابعاد روانشناختی آموزههای دین، و البته نه همه آن، را درک کند. دین و آموزههای دینی، تغییری نکردهاند؛ آنچه تغییر کرده، دانش روانشناسی است. آموزههای دینی در موضوع انسان و تحلیل رفتارها و فرآیندهای روانی او، و همچنین در پرورش انسانهای سرآمد و فرهیخته، به مثابه منابعی غنی هستند که کشف و استفاده از آنها نیازمند دانش پیشرفته و رشد علمی است.
امروزه روانشناسی علاوه بر رشد بسیار خوب در روش و فنون رواندرمانی، به رشد معرفتی نیز دست یافته که بر اساس آن میتواند این بخش از قابلیتها و ظرفیتهای دین را نیز درک کند و از آن بهره ببَرَد. اینجا است که روانشناسی مبتنی بر معارف اسلامی معنا پیدا میکند. روانشناسی مبتنی بر دین و فرهنگ بومی، نه سخن ما، بلکه سخن پیروان دیگر ادیان و مکاتب نیز هست. مثلاً در مسیحیت، جیمز استالکر کتاب روانشناسی مسیحی و اریک جانسون کتاب مبانی مراقبت روح: طرحی برای روان شناسی مسیحی را نوشتهاند. در یهودیت، سیمور هافمن کتاب رواندرمانی و یهودیت و آرون رابینویتز کتاب یهودیت و روانشناسی: رویکرد تعاملی را نگاشتهاند. در بودیسم نیز کالوپاهانا کتاب اصول روانشناسی بودایی را نوشته است و پیکرینگ در کتاب منابع تجربه، حدود ده مقاله درباره روانشناسی بودایی آورده است..... ادامه یادداشت و نقطه نظرات شما ؟👇👇👇
https://www.migna.ir/note/51049/preview/
هدایت شده از ابراهیم اخوی
10.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣📣هشدا هشدار📣📣 والدین محترم قسم به هرآنچه اعتقاد دارید اگر ذره ای دلتان برای فرزندتان می سوزد این کلیپ را با دقت نگاه کرده و این خطر را جدی بگیرید #لایکی ؛خطر جدید فضای مجازی برای کودکان است که در سایه غفلت مسئولین و والدین فرزندانمان را به قعر سقوط اخلاقی و جهنم می کشاند لطفا نشر دهید از امام جمعه، امام جماعت گرفته تا مسئولین فرهنگی و نمایندگان مجلس . شاید یک نفر دلش برای نسل آینده و بی پناه این مملکت بسوزد #حجاب #لایکی #فضای_مجازی #مجلس
هدایت شده از ابوالفضل ساجدی
قسمت دهم.mp3
7.01M
🎤فایل صوتی
🔷 #قسمت_دهم
⭕ موضوع : #عشق_الهی
✅ دلیل رسیدن به آرامش و نشاط پایدار در سایه عشق الهی
مجموعه سخنان دکتر ساجدی درباره "عشق الهی " که در سال ۱۳۹۱ ارائه و در ماه مبارک رمضان همان سال از رادیو معارف پخش شده است.
🟣 کانال استاد ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️انفجار دیروز در بیروت
♦️در بحرانی ترین شرایط باورهای عمیقی دینی به گوش می رسد.
♦️از باورهای عمیق (درون سو) می توان برای تنظیم آشفتگی های هیجانی، جسمی، رفتاری، تجسمی و شناختی کمک بگیریم.
🌸
خبر فوری و ویژه
باسلام و خداقوت خدمت همه جهادگران روان شناس و رزمندگان عزیز جبهه مبارزه با کرونا.
امشب ساعت۳۰و۱۱دقیقه در برنامه فرمول یک،شبکه یک سیما،پخش گزارش فعالیتهای عزیزان کمیته روان شناسی با توضیحات حجت الاسلام دکتر رضا #مهکام روان شناس.
http://tv1.ir/live
هدایت شده از مرکز مشاوره ماوا
50.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔈 برنامه گفتگوی "حجت الاسلام دکتر رضا #مهکام" در فرمول یک #شبکه_یک_سیما
🔹بیان فعالیت های روحانیون روان شناس جهادی در ایام کرونا
✅مرکز مشاوره ماوا✅
@moshaveremava
هدایت شده از مرکز مشاوره ماوا
ولادت با سعادت امام موسی کاظم(علیه السلام) مبارک باد.
✅مرکز مشاوره ماوا✅
@moshaveremava
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻قاضی زاده هاشمی در جلسه علنی مجلس:
⚠️ امروز ۱۲ میلیون جوان در سن ازدواج داریم که متأسفانه نزدیک یکونیم میلیون نفر آنها در آستانه تجرد قطعی و یأس ازدواج هستند.
hawzahnews.com/news/910528
نقدکی بر فیلم آااادت نمی کنیم
محمدحسین قدیری
مهتاب نسبت به رابطه همسرش احمدرضا استاد برجسته دانشگاه با یکی از دانشجویانش (فرنوش) بدگمان است. آن دخترِ در اثر ایست قلبی و درحالی که باردار بوده می میرد. از سویی دیگر دوست صمیمی احمدرضا، منصور، ماسکی بر شخصیت اصلی اش کشیده است. او همان طور که با «پول» پرونده های مختلفِ حقوقی اش را حل و فصل می کند، بر پرونده عشقی زندگی خصوصی اش با دختر جوان (فرنوش) نیز سرپوش می گذارد. ............. ادامه
http://zendgiearam.parsiblog.com