#تحليل_روان_شناختي حديثي مشهور
حكايت مشهوري در چند روايت از شيعه و سني نقل شده است:
وقتي سعدبن معاذ، رئيس قبله اوس،صحابي با كرامت پيامبر اعظم از دنيا رفت پيامبر در تشييع جنازه اش شركت كردند و فرمودند ملائكه در صفوف فشرده در اين مراسم حاضر بودند. سعد را در خانه بزرخي اش آرميد. مادرش گفت: پسرم بهشت گوارايت باد. پيامبر به او گفتند سعد #فشار_قبر دارد چون در منزلش برخوردهاي تلخ و تندي داشته است
👈💡نقد و نظر
بي ترديد و شك، روايات و آيات متعددي در مذمت تندخويي و خشم داريم. بنابراين بعيد نيست كه سعد به خاطر رفتار تلخ و تندش گرفتار عذاب برزخي شود. ولي چيزي كه اينجا بسيار حساس است و با نگاه #روان_شناختي پيامبر همساز نيست اين است كه چگونه پيامبر مهرباني با مادر عزاداري كه سمبل عاطفه و محبت است اينگونه صحبت مي كنند؟
با شناختي كه با از منش و روش پيامبر ژرف انديش و نازک بين داريم اين روايت نياز به تأمل دارد. يا كل روايت نقل نشده است و به ساختار و بافتار عنايت نشده است. يا روايت از ريشه معتبر نيست.
اگر روايت صحيح باشد بايد در ساختار و بافتار خودش تفسير و تبيين شود. مثلا ممكن است خود مادر سعد از پيامبر كمكي خواسته باشند تا براي آخرتش كاري كند. يا پيامبر در جمع چنين نفرموده باشند و با مقدماتي با توجه به ظرفيت آن مادر چنين سخني را بيان كرده باشند و توصيه هايي هم كرده اند تا عذاب رفع شود: مانند جلب رضايت همسر و فرزندان سعد و طلب حلاليت از آنها.
متاسفانه روايت بدون تحليل بيان مي شود معمولا و به آسيب هاي حواشي آن توجه نمي شود.
✍️محمدحسين قديري، كانال تلگرامي دين و روان شناسي
🌸
آیت الله جوادی
معنای #توکل این نیست که مرزبندی بکنیم و بگوییم این بخش اول مال ما است و این بخش دوم مال خداوند است، نه در همین بخش اول که ما کار میکنیم، این کار را هم باید با توکل انجام دهیم نه این که بگوییم تا این جا کار من است و بقیهاش از آن خداوند و «الله» است، توکل یعنی این که همینی که من انجام میدهم به قدرت و نیروی الهی انجام میدهم.
🌸
هدایت شده از زندگي آرام
🌸سوراخ نكردن بالون #حرمتـخود
از نظر دين احساس ارزشمندي براي موفقيت، شادكامي، اعتماد به نفس و سلامت روان و كمال اخلاقي و معنوي همچون خرج موشك است. بنابراين در روابط بايد به شدت مراقب باشيم بالون احساس ارزشمندي خود و ديگران را سوراخ يا پاره نكنيم. گاهي كمك ناشيانه مي تواند در اين بالون حساس
سوراخ و شكاف ايجاد كند. در روش كمك مالي، صدقه، خمس، كفاره يا زكات يا قرض و وام دادن به نيازمند بايد خيلي مراقب باشيم به جاي اصلاح ابرو كورشان نكنيم. از بين اينها با #كفاره روزه دادن كه شروط خيلي خاص دارد حساسيت بيشتري دارد. اگر خواستيم به آبرومندي مثلا #كفاره_روزه بدهيم و احتمال مي دهيم از ما #شرم مي كند و شكننده است بايد به کسی که #فقیر است یا از طرف فقیر وکالت دارد بدهند تا تبدیل به گندم کند و سپس بفروشد بعد پولش را به هر فقیری مایل بودند با هر مصرفی برسانند.نیاز نیست حتما این فقیر آشنا باشد می تواند از فقیر دیگری وکالت در اخذ این پول ها را داشته باشد و به فقیر دیگری بدهد
✍️كانال زندگي آرام، محمدحسين قديري(روان شناس) و دكتر سيد مصطفي سجادي( استاد فقه)
🍂🔑🌟
أَوَلَمْ يَرَوْا إِلَى الطَّيْرِ فَوْقَهُمْ صَافَّاتٍ وَيَقْبِضْنَ ۚ مَا يُمْسِكُهُنَّ إِلَّا الرَّحْمَٰنُ ۚ إِنَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ بَصِيرٌ سوره ملک، 19
آیا به پرندگانی که بالای سرشان است، و گاه بالهای خود را گسترده و گاه جمع میکنند، نگاه نکردند؟! جز خداوند رحمان کسی آنها را بر فراز آسمان نگه نمیدارد، چرا که او به هر چیز بیناست!
#شگفتی_های_آفرینش
🌸🌸🦅🦅🦅
هدایت شده از خبرگزاری فارس
@Farsna(10).mp3
4.92M
🎙عید با صدای سامی یوسف
🌺عید سعید فطر مبارک باد🌺
@Farsna
هدایت شده از شوخ طبعيها و حكايات طلبگي
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلَاةِ وَمِنْ ذُرِّيَّتِي ۚ رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاءِ
رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ (ابراهیم، 41و42)
پروردگارا: مرا برپا كننده نماز قرار ده، و از فرزندانم (نيز چنين فرما)..! 🤲
پروردگارا: دعاى مرا بپذير! 🤲
پروردگارا! من و پدرو مادرم و همه مؤمنان را،🤲
در آن روز كه حساب برپا مىشود، بيامرز! 🤲
🌸
هدایت شده از مرکز مشاوره ماوا
#پرسش_پاسخ
❓❓❓دختربچهای دارم سه سال و یک ماه. بیشتر اوقات روز پرخاشگراست؛ مخصوصا اگر کسی باصدای کمی بلند صحبت کند، دخترم صدایش را بلندتر میکند و کمی شیطان است. میخواستم نظر شما را در این باره بدانم.
👈پاسخ توسط کارشناس مأوا:
1.رفتارهای خردسال سه ساله میتواند جنبه کنترل والدین داشته باشد؛ از این رو برخوردهای طبیعی نشان دهید.
2.همچنین زمینههای پزشکی مثل کمبود آهن و ضعف بدنی را بررسی کنید.
3. به اندازه کافی زمینه بازی و تحرک به همراه گفتگوی سازنده را فراهم کنید.
4.نقاشی و قصه هم میتواند به آرام شدن خردسال شما کمک کند.
5.روشهای جایگزین پرخاشگری را به او بیاموزید.
6.او را از درک شدن و فهم خواستههایش توسط دیگران، مطمئن کنید.
7.پیشنهاد میشود کتاب کلیدهای رفتار با کودک سه ساله از انتشارات صابرین را مطالعه فرمایید.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
هدایت شده از مرکز مشاوره ماوا
✅چگونه به کودک خود نه بگوییم؟
نه را با جملات مثبت بگویید:
کودکتان را برای خرید برده اید و او مدام دامان شما را می کشد و شکلات می خواهد. شما هم به او می گویید قبل از شام نمی شود شکلات بخوری. او پاهایش را بر زمین می کوبد و شما دوباره نه می گویید. او این بار محکمتر پا می کوبد و بلندتر جیغ می زند.
تا شما به راهروی چهارم برسید او پنج بار قشقرق به راه می اندازد تا به خواسته اش برسد. شما هم یا تسلیم خواسته او می شوید تا از شر سر و صدا و آبروبریهای او در فروشگاه خلاص شوید و یا محکم بر سر حرف خودتان می ایستید و سرخ و سفید می شوید. که در هر دو حالت شرایط برای شما و کودک سخت می شود. بعضی از کودکان تنها با شنیدن کلمه نه نمی توانند علت بعضی از قوانین را بفهمند.
متخصصان روانشناسی خانواده معتقدند می توانید با این کودک به گونه مثبت حرف بزنید و به همان نتیجه برسید. مثلا به جای اینکه بگویید قبل از شام نمی توانی شکلات بخوری می توانید به او بگویید بله تو اجازه داری شکلاتت را بعد از شام بخوری.
@moshaveremava
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️اثر #دروغ بر چهره و بدن
♦️ زبان بدن
♦️ #الهی_قمشه_ای
♦️مارتین #سلیگمن: غیرممکنه با رفتارهای غیراخلاقی به شادکامی برسیم
@zendegiearam
🌸♥️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا