11.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👆از رحمت خدا ناامید نباشید
جز کافر هیچکس از رحمت خداوندناامید نیست.
لَا تَیأَسوا مِن رَّوحِ اللهِ إِنَّهُ لَا یَیأَسُ مِن رَّوحِ اللهِ إِلَّا الْقَومُ الکافِرُونَ.
🌴سوره یوسف آیه ۸۷🌴
تولیدگر:م* صالحی
#آیه_گرافی
#کلیپ_تصویری
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
8.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 رهبر انقلاب، عصر امروز:
◇حجاب محدودیت شرعی و قانونی است/ کشف حجاب حرام شرعی و سیاسی است/ خیلی از کسانی که کشف حجاب میکنند اگر بدانند پشت کار آنها چه سیاستی است قطعاً این کار را نمیکنند/ دشمن با برنامه وارد شده ما هم باید با برنامه وارد شویم/ کارهای بیقاعده نباید انجام بگیرد.
◇در مسئلهی پوشش، خب مسئلهی حجاب محدودیت شرعی و قانونی است. محدودیت دولتی نیست. قانونی است و شرعی است. کشف حجاب حرام شرعی است، حرام سیاسی است؛ هم حرام شرعی است، هم حرام سیاسی است.
💻 Farsi.Khamenei.ir
#حجاب
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
«منتظر نظر رهبری نمانید»(۱)
✍️ فاطمه شکیب رخ
در این ایام که مسئله کشف حجاب عده ای از بانوان، موضوع اول دغدغه مندان دینی شده بود و مخالف و موافقِ اهمیت این مسئله، اظهار نظر های متفاوت داشتند؛ یکی از اساتید نیز، درباره کم اهمیت بودن کشف حجاب فعلی، عدم ورود و توجه رهبری به این مسئله را دلیلی بر این اقدام، عنوان کرده بود!
استماع برداشت استاد از سکوت رهبری, بنده را به یاد کلام و رای حضرت آقا انداخت که ایشان بارها در گفتمانهای گوناگون بر منتظر نبودن عموم مردم بر ایراد سخن از جانب مقام رهبری در چالش ها تاکید داشتند!
هر چند که صحبت امروز رهبری درباره دخالت و دسیسه دشمن در امر بی حجابی، ختم کلام شبهه ها و نظریات مختلف شد، اما این پرانتز هنوز باز است که به راستی چرا بینش برخی اندیشهوران انقلابی، هنوز عمار گونه و مالکوار با زاویه دید فرمانده، هماهنگ نشده است؟!
در این راستا به نظر میآید که با بازخوانی اندیشههای اعتقادی حضرت آقا، در قالب ارائه کرسیهای ترویجی، بتوان از بروز تعارضات برداشتی در چالشهای آتی پیشگیری نمود.
(۱) این کلامتوسط رهبری در ایام مختلف ایراد شد ر.ک: ۱۴۰۰/۶/۸؛ ۱۳۹۶/۶/۳۱؛ ۱۳۹۶/۷/۱؛۱۳۹۵/۹/۱۴.
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
🔖کلی بودن موضوعات قرآن و شبههی حجاب
✍مرضیه سادات حمیدی، با ارسال یادداشتی به جمع نویسندگان افکار بانوان حوزوی پیوست
خداوند درقرآن درباره ی موضوعات مختلف صحبت فرموده است.
موضوعاتی مثل خداشناسی، انسان شناسی، فرجام شناسی، راه شناسی و راهنما شناسی، جهان شناسی و موضوعات علمی تاریخی اجتماعی فرهنگی اخلاقی سیاسی جغرافیا وموضوعات کیهان شناسی و نجوم یا موضوعاتی جزیی تر از قبیل جامعه شناسی روان شناسی احکام فردی و اجتماعی دین، ، داستان زندگی،محیط زیست، خوردنی ها و آشامیدنی ها، خانواده، کودکان بزرگ سالان میانسالان بهداشت طب و... همچنین به صدها موضوع دیگر مستقیما و هزاران موضوع دیگر به صورت غیر مستقیم اشاره فرموده است. بررسی هرکدام از این موضوعات قابلیت این را دارد که یک کتاب و یا حتی چندین کتاب و مقاله درباره ی آنها نوشته شود و خود همان موضوعات می توانند به موضوعات ریزتری تقسیم شوند.
شأن پروردگارعالم ایجاب می کند که به صورت کلی صحبت بفرماید، شان والای قرآن نیز برای مصون ماندن از تحریف چنین اقتضایی دارد. مثلا خداوند درقرآن اسامی تعدادی خاص از پیامبران را آورده است و از تعدادی از پیامبران و افرادی دیگر به صورت تلویحی و کنایه ای بدون ذکر نام یاد فرموده است. با اینکه تعداد پیامبران 124 هزار نفر می باشد اما نه به تعداد و نه به اسم آنها اشاره ای نفرموده است، اما از وجود آنها به صورت کلی خبر داده است .(52-حج)
و یا اینکه خداوند برای احکام وضو و غسل به صورت کلی صحبت فرموده است و درباره ی بهداشت و پاگیزگی نیز می توان به این آیه استناد کرد »وَ اللَّهُ یُحِبُّ الْمُطَّهِّرِینَ«؛(توبه 108) و خداوند پاکیزگان را دوست دارد . ولی صحبتی از حمام و چگونگی شستن سر و بدن نفرموده است.
یا برای خوردنی های حرام تعدادی خوراکی حرام را برشمرده البته با شرایط ، امابه صورت کلی خوردن طیبات (172-بقره) را سفارش فرموده است.
همین طور درباره ی ترک گناهان به صورت جزیی به برخی اشاره شده بدون شرح و تفصیل مثل غیبت،تهمت، کشتن انسان، فتنه، عیبجویی،اعمال منافی عفت و...اما به صورت کلی دستور حفاظت و تجاوزنکردن از حدود الهی به معنای نهی ازگناهان (112-توبه) درقرآن زیاد تکرار شده است.
از موضوعاتی که قرآن درباره ی آن صحبت فرموده موضوع حجاب زنان است. در اهمیت حجاب نیز در آیاتی احکام حجاب را به صورت کلی مطرح فرموده است (31 نور ، 59 احزاب و ...)که جزئیات آن توسط پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و ائمه علیهم السلام تبیین شده است.
لذا اینکه برخی شبهه مطرح می کنند که چرا خداوند جزئیات موضوع حجاب را مطرح نفرموده است ؟در پاسخ باید گفت: بی ادبی به ساحت مقدس پروردگارعالم است که توقع داشته باشیم احکام و موضوعات قرآنی با جزئیات مطرح شوند. شان پروردگارعالم والاتر از این است که به جزییات بپردازد. در دستگاه سلسله مراتبی پروردگارعالم ، چهارده معصوم علیهم السلام مأمور تفسیر و تاویل آیات مقدس قرآن هستند و باید برای تفصیل آیات قرآن به کلام آنها مراجعه شود. کتابهای تفسیر شرح و بسط کلام معصومین علیهم السلام است که به راحتی در دسترس است.
بنی اسراییل از خداوند تقاضای بی مورد دیدن خدا را کردند که خداوند صاعقه فرستاد و آنها را هلاک فرمود (153-نساء) بی شک داستان بنی اسراییل در قرآن برای عبرت آموزی است. لذا باید این قضیه تبیین شود که جامعه از آن عبرت بگیرد تا خدای نکرده برخی افراد با پیروی از رسانه های وابسته به طاغوت آمریکا در آخر به سرنوشت آنها، مجازات بندگی طاغوت(60-مائده) که مسخ به بوزینه نماد سفاهت و نقلید احمقانه و خوک نماد بی غیرتی و بی تفاوتی است دچار نشوند.
ابنعبّاس (رحمة الله علیه)- أَنَّ الْمُمْسَخِینَ مِنْ أَصْحَابِ السَّبْتِ إِنَّ شُبَّانَهُمْ مُسِخُوا قِرَدَهًًْ وَ شُیُوخَهُمْ مُسِخُوا خَنَازِیرَ.
مسخشدهها از اصحاب سبت هستند؛ چون جوانهایشان مسخ شدند و بهصورت میمون درآمدند و پیرانشان مسخ شدند و بهصورت خوک در آمدند.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۴، ص۱۳۰
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
🔖برداشتی از ترکیب «حرام سیاسی»
✍ نساء خلیلی
۱. رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان و کارگزاران نظام از واژه «حرام سیاسی» استفاده کردند، به نظر نگارنده، برای دستیابی به مفهوم حرام سیاسی از منظر ایشان، ابتدا باید تعریف و نسبت هر واژه را در منظومه فکری ایشان بدانیم. از این رو، ابتدا باید بدانیم اسلام سیاسی که در دل آن حرام و حلال معنا مییابد، چیست؟ سیاست در گفتمان انقلاب به چه معنا است؟ چه اموری در آن حرام سیاسی اعلام میشوند؟
۲. از منظر رهبر انقلاب «اسلام سیاسی یعنی همین اسلامی که توانسته با تشکیل حکومت، دستگاههای گوناگون، نظامهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، نظامی و غیره به وجود بیاورد و یک هویّت دینی و اسلامی را برای یک ملّت ایجاد بکند؛ این، آن چیزی است که در مورد دین [میشود گفت]. بنابراین تعریف قرآن از دین یک چنین چیزی است؛ این را نمیشود فروکاست به کارهای کوچک، به یک اعمال عبادی صِرف و محض.»(۱۳۹۹/۱۲/۲۱)
۳. در گفتمان انقلاب، «سیاست یعنی نگاه به حرکت عمومی جامعه که کدام طرف داریم میرویم؛ آیا به سمت هدفها داریم حرکت میکنیم یا زاویه گرفتهایم و داریم از هدفها دور میشویم؟ معنای واقعی سیاست این است. آنوقت در خلال این نگاه، تکلیف آدمها و اشخاص و گروهها و احزاب و جریانها روشن میشود که آیا داریم به سمت عدالت اجتماعی میرویم؟ آیا داریم به سمت استقلال واقعی دینی میرویم؟ آیا داریم به سمت ایجاد تمدّن اسلامی میرویم، یا داریم به سمت وابستگی به غرب و وابستگی به آمریکا و تحتتأثیر قرار گرفتن نسبت به بافتهها و یافتههای بیمغز غربیها حرکت میکنیم؟ این خیلی مسئلهی مهمّی است که سبک زندگی ما، ما را به کدام طرف دارد میکشانَد؛ این نگاه، نگاه سیاسی است که میبینید از فرهنگ سرچشمه میگیرد؛ بنابراین در دل فرهنگ، سیاست هم هست. با این نگاه به حوادث جامعه باید نگاه کرد.» (۱۳۹۵/۰۵/۳۱)
۴. «حجاب، جزو فروع دین است. حرمت آمیزش جنسی حرام، جزو فروع دین است. اما نفس مقولهی حریم جنسی، یعنی بین دو جنس حریمی وجود داشتن، یک اصل است. صحبت چادر سیاه نیست؛ صحبت روگیری نیست؛ صحبت اینکه حریم باید چطور باشد، نیست. ممکن است این مقوله، در زمانهای مختلف و به مناسبتهای مختلف و در جاهای مختلف، شکلهای مختلفی پیدا کند. اما نفس این حریم، یکی از اصول تفکر اسلامی ماست.»(۱۳۷۱/۰۹/۰۴) پس حرامهای سیاسی در تضاد با اصول تفکر اسلامی و واگرایی نسبت به آرمانها معنا مییابند، خواه آن امر جزو اصول دین باشند یا جزو فروع دین.
۵. بنابراین، در گفتمان انقلاب اسلامی، سیاست از فرهنگ سرچشمه میگیرد و دو عنصر حرکت عمومی جامعه و حرکت به سمت آرمانها از عوامل تعیین کننده در اعلام مُحرمات سیاسی است. رفتارهای ضد استقلال، ضد عدالت اجتماعی، ضد ایجاد تمدن اسلامی، اقدامهای وابستهساز به غرب، حرکتهای ضد سبک زندگی اسلامی همه جزو محرمات سیاسی میتوانند قرار بگیرند. و وظیفه کل نهادهای حکومتی است که نسبت به حفظ هویت دینی و اسلامی ملت کوشا باشند که این تنها محدود به رفتار و سلیقهٔ یک دولت خاص نیست بلکه همهٔ ارکان نظام باید بر اجرای آن بکوشند چرا که؛ بنمایه و معنا پیداکردن حکومت اسلامی در حفظ هویت دینی ملت و تلاش برای اقامهٔ دین در جامعه است. در اینجا این جمله معنا مشخصتری مییابد که «مسئلهی حجاب محدودیت شرعی و قانونی است. محدودیت دولتی نیست. قانونی است و شرعی است. کشف حجاب، هم حرام شرعی است، هم حرام سیاسی است.» (۱۴۰۲/۱/۱۵)
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
✨اگر بدانند...
✍زينب نجیب
رهبر انقلاب، در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام فرمودند: "مسئلهی حجاب محدودیت شرعی و قانونی است. محدودیت دولتی نیست. قانونی است و شرعی است. کشف حجاب حرام شرعی است، حرام سیاسی است؛ هم حرام شرعی است، هم حرام سیاسی است".
۱. حجاب یک محدودیت دولتی نیست یعنی یکجور حدّ تعیین کردن در پوشش توسطِ یک دولت یا یک جناح یا بر اساس سلیقهی قوای یک کشور نیست بلکه👇
۲. حجاب یک مسئله شرعی و قانونی است یعنی از دل دین و از دل قانونِ برآمده از دین است. در یک کلام، دستور خداست.
۳. بنابراین خلاف آن هم حرام شرعی است هم حرام سیاسی یعنی هم ابعاد فردی دارد، هم ابعاد اجتماعی. هم تأثیر و تأثرات درون مرزی دارد و هم برون مرزی.
ایشان در ادامه میفرمایند: "خیلی از کسانی که کشف حجاب میکنند نمیدانند این را؛ اگر بدانند، بدانند که پشت این کاری که اینها دارند میکنند چه کسانی هستند، قطعاً نمیکنند".
۱. میتوان گفت که کشف حجاب، دقیقاً به همین دلیل، حرام سیاسی نام گرفت. زیرا کشف حجاب مسیر را برای دشمنی دشمن و تسلط او هموار میکند یعنی دست دشمن را برای سلطه بر مسلمان باز خواهد کرد و حقیقتاً کدام انسان عاقلی است که بداند عمل او دشمنش را تقویت میکند اما باز همان عمل را تکرار کند؟
باتوجه به آنچه رهبر معظم انقلاب فرمودند و با توجه به فهم نگارنده، باز هم به یک نکته میرسیم و آن :تبیین" است.
تبیین اینکه:
۱. منفعت حجاب در چیست؟
۲. آیا منفعتش تنها در خودش خلاصه میشود یا در دفع ضرر یا ضررها؟ (مثل ضرر تسلط دشمن)
آری، مسئله حجاب باید درست و دقیق تبیین شود. هم بگوییم با حفظ حجاب چه منافعی عایدمان میشود و هم بگوییم که در صورت رعایت نکردن آن چه ضررهایی متحمل خواهیم شد.
اگر درست تفهیم شود همه در برابر آن تسلیم خواهند شد. انشاءالله
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
16.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
مولودی آقای مهربون، عزیزم حــســن💚
♡سلام ای سفرهدار سخا
♡سلام بر تو صاحب وجنات محمدی، تویی که سفره دار مدینهای، تویی که ثروتت را همچو خدیجه سلام الله علیها در راه خدا صرف کردی!
♡سلام بر تو که صلحت پرچم شیطان را از جا کَند و دل دنیا از سکوتت غوغا شد!
♡اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا ابا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِی وَ رَحْمَةُ اللّهِ وَ بَرَکاتُهُ.♡
#ولادت_امام_حسن
#امام_حسنی_ام
#نجمه_صالحی
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
رمضان ماه سیر الی الله
✍بانو آلاله
امام سجاد (ع) در توصیف ماه مبارک رمضان می فرماید: سپاس خداى را که از جمله آن راه های هدایت، ماه خود، ماه رمضان را قرار داد، ماه روزه، ماه اسلام، ماه طهارت، ماه آزمایش، ماه قیام، ماهى که قرآن را در آن نازل کرد، براى هدایت مردم ... و مشخص شدن حق از باطل.
بنابراین، این گونه می توان بیان کرد که ماه مبارک رمضان، ماه طهارت و ماه خو گرفتن به اخلاق الهی است.
رمضان ماهی است که انسان در آن به خود می آید؛ از خود حیوانی به خود الهی و روح و جسم غبار و غفلت گرفته خویش را در دریای معرفت و نور الهی شستشو می دهد تا بار دیگر روحش زلال و آماده دریافت انوار الهی گردد و به او اجازه ورود در مسیر سالکان الی الله داده شود.
چرا که در طول یک سال انسان دچار غفلت شده و تنها به خود حیوانی خویش توجه و پرداخته است و از مسیر سالک الی الله عقب مانده است در این یک ماه کمی انسان توجه خویش را به سمت درون و روح خویش معطوف می دارد تا برای لحظه ای به خود آید و رنج و سختی و تشنگی و مقاومت را با تمام وجودش لمس نماید.
#رمضان
#سیر_الی_الله
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
#اصلاح_آسیبهای_فطرت
✍️فخری مرجانی
در عالم خلقت، هیچ جایی غیر از قرآن و اهلبیت (علیهمالسلام)، آسیبهای فطرت را اصلاح نمیکند. منحصراً داروها و روش طبابت در اختیار قرآن و اهلبیت (علیهمالسلام) است.
سالمكردن این «من»، فقط و فقط از این راه ممکن است.
مثل آهن پوسیده كه وقتی داخل كوره قرار گرفت، حرارت دید و ذوب شد، آهنِ اولیه و براق میشود. فطرت هم اینگونه است. خداوند میتوانست كاری كند كه اینطور نباشد و مانند چوب باشد كه وقتی در كوره میگذاریم نابودتر شود و پوسیدگی آن قابل برگشت نباشد، اما چون میدانست در دنیا گرفتار میشویم، «من» را طوری آفرید كه وقتی به خودم رسیدم، میتوانم برگردم و آن را به مرحله اولیه بازگردانم (توبه).
شاید چشم و دست و پایی که آسیب دیده است، دوباره مثل روز اول درست نشود؛ اما فطرت را میتوانم به آن وضع اولیه برگردانم و بگویم «أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّه».
#شناخت_فطری
#جهاد_تبیین
#ماه_رمضان
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
عدل و عدالت در جامعه
✍سیده ناهید موسوی
در نظام اسلامی عدالت پایه و اساس حکومت به شمار میرود و اینقدر مهم است که اگر اصل نظام به خطر بیفتد نمیتوان آن را حذف کرد؛ البته گاهی تقدم عدالت بر مصلحت و یا مصلحت بر عدالت به صورت انحرافی مطرح میشود. عدالت یکی از دغدغههای اصلی بشر بوده و انسانها نیز همیشه به دنبال آن بودهاند. همانطور که امام علی (ع) میفرماید: «فان فی العدل سعه و من ضاق علیه فالجور علیه اضیق»؛ در عدالت گشایشی است و آن که عدالت را برنتابد، ستم را سختتر یابد. (غررالحکم، ج ۷، ص۸۳۲).
عدالت زمانی در جامعه شکل میگیرد، که قانون نیز عادلانه باشد، زیرا قانون عادلانه میتواند پایههای عدالت را در جامعه محکم کند، اگر قانون عادلانه باشد و تبعیضها را کنار بگذارد، مردم به آن احترام میگذارند و آن را اجرا میکنند، در مقابل اگر قانون، ناعادلانه باشد، زمینه برای استبداد، ظلم و زور فراهم میشود. در نتیجه منجر به نابرابری، بیعدالتی و در نهایت، نارضایتی مردم میشود اما اسلام، برپایی عدالت اجتماعی را در جامعه دارای اهمیت ویژه میداند و قرآن هم عدالت اجتماعی را آرمان مشترک پیامبران معرفی نموده است.
رهبری میفرماید: «در درجه اول حاکمیت اسلام است، اصلاً انقلاب برای این به وجود آمده، برای اینکه اسلام حکومت کند، حاکمیت داشته باشد. با معنای خاص خودش، اهداف انقلاب عبارتند از: حاکمیت دین خدا، آزادی، عدالت اجتماعی، رفاه عمومی، ریشه کنی فقر و جهل، مقاومت در برابر سیل بنیان کنِ فساد اخلاقی که از غرب به همه ی دنیا سرازیر شده که شما امروز دارید خصوصیاتش را میبینید». (3/7/1395، بیانات در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری).
از توصیههای هفتگانه رهبری در بیانیه گام دوم، به طور خاص چهارمین محور اختصاص به عدالت و مبارزه با فساد را دارد. از جمله مهمترین الزامات تحقق عدالت میتوان به قوانین عادلانه، ساختار عادلانه، مجریان عادل و باتقوی، نظارت و آگاهی مردم، گفتمان سازی، مجاهدت، مبارزه، ایستادگی و در آخر تحقق همزمان عدالت و دیگر ارزشها.
اما دیدگاه رهبری چنین است که میفرماید: «از جمله هدفهای اصلی در انقلاب، یعنی پیشرفت کشور، عدالت اجتماعی کشور، اقتدار کشور، تشکیل جامعه ی اسلامی در کشور و در نهایت رسیدن به تمدن نوین اسلامی و تمدن بزرگ اسلامی، اینها هدفهای انقلاب اسلامی است، باید دید برای رسیدن به این هدفها، برای رسیدن به عدالت اجتماعی، برای رسیدن به پیشرفت واقعی کشور، نه پیشرفتهای پوشالی و ادعایی، پیشرفتهای همه جانبه، مادی و معنوی برای رسیدن به جامعه اسلامی که احکام اسلام به معنای واقعی در آن پیادهشود». (28/11/1400، بیانات در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان شرقی).
بدین ترتیب، عدل ستون جامعه و دارای انواعی است: عدالت اجتماعی، اقتصادی، اخلاقی، سیاسی، که مهمترین و بنیادیترین آنها عدالت اجتماعی میباشد.
در قرآن آمده: «ان حکمت فاحکم بینهم بالقسط ان الله یحب المقسطین»؛ اگر داوری کردی، میان آنان به عدل داوری کن که خدا دادگران را دوست دارد. (مائده: ۲۴). با وجود رهبری فرزانه و عادل در رأس این انقلابِ زنده و پویا، حرکت به سوی عدالت و عدالتورزی در جامعه متوقف نخواهد شد. ان شاءلله.
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
💚سفرهدار مدینه
✍نجمه صالحی، عضو تحریریه مجتهده امین
در شب پانزدهم ماه مبارک رمضان سال سوم هجری، نخستین پسر علی و فاطمه علیهما السلام متولد شد. بعد از ولادتش، جد بزرگوارش در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه گفت. هم وزن موى سرش، نقره به مستمندان داد و نام او را "حسن" گذاشت و این نام در جاهلیت سابقه نداشت.* او یکی از مصادیق آیه مودّت، آیه مباهله و حاضر در بیعت رضوان بود*.
پس از شهادت پدر، امامت و ولایت امت به او انتقال یافت. در شرایطی امامت را به عهده گرفت که دشمنش،معاویه، با پشتیبانی نظام اشرافی، امکانات وسیعی در اختیار داشت و در اندیشه نابودی آموزههای اسلامی بود. توانسته بود با نیرنگ به نام دین بر مردم حکومت کند و هر آنچه را که او میگفت جزء دین میشمردند و تبعیت می کردند تا آنجا که او نماز جمعه را در روز چهارشنبه خواند و احدی به معاویه اعتراض نکرد.*
با توجه به شرایط عصرش، سیاست تثبیت و کنترل اوضاع را در پیش گرفت، حداقل شش نامه خطاب به معاویه نگاشت که در کتاب مکاتیب الائمه* آمده است.
صلح او یکی از اقدامات مهم در جهت تثبیت شرایط بود اما حتی یاران نزدیکش متوجه اهمیت موضوع نشدند و به ایشان بیاحترامی کردند تا جایی که امام گفت: "من نيز به خاطر صلحى كه با معاويه كردم، از طرف كسانى كه علت اين امر را نمىدانستند و نسبت به آن جاهل بودند، مورد غضب واقع شدم و اگر من صلح نمىكردم معاويه يك نفر شيعه در روى زمين باقى نمىگذاشت مگر اين كه همه را مىكشت."*
در برخی منابع تاریخی عصر عباسی نسبت ناروایی به وجود نازنینش زدند که ریشه در خصومت خلفای عباسی با او به دلیل قیامهای حسنیان دارد و در احادیث و اسناد تاریخی معتبر قبل از دوره عباسی، اثری از این اتهام به چشم نمیخورد!
در اغلب منابع اسلامی، القابی نظیر «حَلیم»، «کریم» و «سخیّ» و «جواد» برای او ثبت کردهاند.* دومین امام شیعیان کریم اهلبیت علیهم السلام شبیهترین فرد از لحاظ ظاهری و رفتاری به پیامبر خدا(ص) بود.*
♡سلام بر نور خدا، کبریای سخا، روح مسیحا، راز دار آینه حُسن خدا، کریم آل طاها، یوسف زهرا، پهلوان صفین و جمل؛ صاحب وجنات محمدی، اویی که سفرهدار مدینه بود و ثروتش را همچو جدهاش خدیجه سلام الله علیها در راه خدا صرف کرد!♡
➖➖➖➖
منابع:
*شیخ مفید، الارشاد، ج۲، ص۵.
*ابن سعد، الطبقات الکبری، ج۶، ص۴۰۶ـ۴۰۷.
*مسعودی، مروج الذهب،ج ۲،ص۷۲.
*احمدی میانجی، مکاتیب الائمه، دار الحديث قم.
*سید بن طاووس،التشريف بالمنن في التعريف بالفتن، ص۱۹۶.
*بلاذری، انساب الاشراف، ج۳،ص۶.
*یعقوبی، تاریخ یعقوبی، ج۲، ص۲۲۶.
#ماه_رمضان
#امام_حسنیام
#ولادت_امام_حسن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
8.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امام حسن مجتبی (عليه السّلام) فرمودند :
هر روزه داری هنگام افطار یك دعای اجابت شده دارد . پس در اولین لقمه افطار بگو : به نام خدا ، ای خدایی كه آمرزش تو فراگیر و وسیع است ، مرا ببخش.
📚( اقبال الاعمال ، ص۱۱۶)
✍دعا کردن در خفا و پنهانی و با تضرع سریعتربه اجابت می رسد. خداوند در قرآن ما را امر به دعا فرموده، حتی الامکان سعی کنیم از دعاهای بسیار والای قرآنی وادعیهٔ وارده از ائمه اطهار علیهم السلام استفاده کنیم.
تولیدگر :م* صالحی
#کلیپ_تصویری
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI