✂️ برشی از یک کتاب
#شهوترانی_مردان
#منتقدین_غربی محمد سعی کردهاند #این_موضوع را به عنوان عامل خودخواهی مردان مسلمان معرفی نمایند ؛ اما اگر #درست توجه شود ، #تعدد_زوجات در حقیقت برای #شهوترانی بیشتر مردان در نظر گرفته #نشده است بلکه قسمتی از #قوانین اجتماعی روزگار خود بوده است . #مشکل_کودکان_یتیم دغدغه خاطر همیشگی محمد از شروع ماموریتش بود ؛ حال به دلیل بی سرپرست شدن خانوادۀ کشتهشدگانِ اُحد این مشکل خود را بیش از پیش نمایان گر ساخته بود . مردانِ کشته شده ، تنها بیوه به جای نگذاشته بودند . بلکه فرزند ،خواهر ، برادر و سایر بستگانِ تحت سرپرستی آنان نیز نیاز به حمایت داشتند این سرپرستان جدید امکان داشت که در مورد محافظت #اموال_یتیمان عادلانه رفتار نکنند .
همچنین به نظر می رسید که #تعداد_مردان نسبت به #زنان در عربستان بسیار #کمتر بود ، در نتیجه مازاد زنانِ ازدواج نکرده به حالت بدی منحرف می گردیدند . قرآن به این مسئله بسیار اهمیت داده و در نتیجه چاره آن را در چند زنی مردان می بیند این دستور به دخترانی که یتیم شده اند اجازه ازدواج و داشتن شوهر و سرپرست می دهد . اما #اصرار_قرآن بر این است که مرد در صورتی بیشتر از یک زن میتواند اختیار کند که #عدالت را در مورد همه ی آنها یکسان رعایت کند . همچنین اصرار دارد که هیچ دختر یتیمی بر خلاف خواست خود نبایستی به عقد سرپرست خود در آید در حالی که تا قبل از این دستور ،دختران یتیم جزو #اموال سرپرستان خود محسوب می شدند .
#تعدد_زوجات
#حقوق_زن
📚 محمد ، کارن آرمسترانگ ، ص ۲۹۱
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#مسئله_زن
منتقدین غربی اغلب #قرآن را به خاطر برخوردی که با #مسئله_زن دارد مورد سرزنش قرار داده اند . آنها این روش را غیر #عادلانه دیده اند ، در حالی که #آزادسازی_زنان بزرگ ترین #هدف قلبی پیامبر بود . ضمناً حق برابری زن در مورد ارث و اینکه او نصف برادرش( که برای ازدواج باید مهریه پرداخت نماید) ارث می برد مورد انتقاد قرار گرفته است . همچنین در مورد شهادت در امر قضاوت باز هم حق او نصف حق مرد است. در #مقام_مقایسه با قرن بیستم زمانی که ما شاهدیم هنوز ، زنان برای تساوی حقوق خود می جنگند ، قوانین قرآنی بسیار دور اندیشانه و پیشگیرانه به نظر میرسد اما مطمئناً برای عربستان قرن هفتم کاملاً انقلابی بوده است . باید به خاطر بیاوریم که زنان در آن مقطع چگونه زندگی می نمودند در حالی که نوزادان دختر زنده به گور شده و زن از هیچ حقوق اولیه برخوردار نبوده و در حکم #کالا به شمار میآمد ، زنان مانند بردگان جزو طبقه پست اجتماعی محسوب می شدند از هیچ حق حیات قانونی بهره مند نبودند در این چنین دنیایی بَدوی آنچه محمد برای زنان آورد خارق العاده و خارج از تصور بود . ایده متعالی سهم الارث داشتن برای زنان یا حق شهادت بسیار عجیب به نظر می رسید که بهتر است به خاطر بیاوریم که زنان در #اروپای_مسیحی تا قرن نوزدهم از #هیچ حقی برخوردار #نبوده و پس از آن نیز کفه ترازوی قانون شدیداً به طرف حقوق مردان سنگینی میکرد .
#مسئله_زن
#ارث
#شهادت
📚 محمد ، کارن آرمسترانگ ، ص ۲۹۲
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#تعدد_زوجات_در_اسلام
در عربستان قرن هفتم که مردان #اختیار ازدواج با هر تعداد زن را داشتند قانون چهار زن در حقیقت نوعی #محدودیت به شمار میآمد و نه فتوایی برای #تجاوز به حقوق زنان .
قرآن بلافاصله در مورد این قانون فرمان خاصی را صادر میکند که باید بسیار جدی گرفته شود ؛ اگر مرد مطمئن #نباشد که می تواند حقوق تمام زنان را به طور #عادلانه و در #تمامی جوانب #مادی و #روحی برقرار نماید نباید بیش از یک زن اختیار کند . قانون اسلام بر این اساس بنا شده است : یک مرد باید وقت را به طور #مساوی بین زنان خود تقسیم نماید ، از لحاظ مالی و قانونی همه را یکسان محسوب نماید و از لحاظ روحی و #عاطفی نیز آنان احساس نکنند که هیچ کدام بر دیگری ترجیح دارند . در دنیای اسلام به طور گسترده همه متفق القول هستند که هیچ انسانی نمیتواند این ضوابط قرآنی را کاملاً رعایت کند و امکان ندارد که چنین مساواتی بین چند زن برقرار ساخت . بنابراین یک مرد #مسلمان_واقعی نمیتواند بیش از یک زن داشته باشد . در سایر کشورهایی هم که مسئله چند همسری ممنوع گردیده است ، اگر به درستی دقت نماییم در می یابیم که این قوانین توسط دین اصلاح شده و نه توسط #سکولاریزم (بی دینی) .
#تعدد_زوجات
#حقوق_زن
#عدالت
📚 محمد ، کارن آرمسترانگ ، ص ۲۹۳
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#تصویر_ما_از_محمد
طی قرن ها در غرب ، ما سعی کرده ایم از محمد چهره ی مردی خشن ، جنگجویی بی رحم و سیاستمداری خودخواه را بسازیم . در صورتی که او مردی بسیار #احساساتی و #رئوف بود . او به قدری رئوف و مهربان بود که حتی از آزار حیوانات هم ابا داشت . روزی گربه ای بر روی عبای او خوابیده بود ، او از برداشتن عبای خود صرف نظر کرد تا مبادا گربه از خواب بیدار شود . گفته می شود یکی از روش هایی که می توان #تعالی_اجتماعی را با آن سنجید ، رفتاری است که مردمان آن جامعه با #حیوانات می کنند ... در دوران جاهلیت ، اعراب از آزردن حیوانات لذت می بردند ، آنان گوشت حیوانات را در حالی که هنوز زنده بودند از بدن آنها بریده و می خوردند یا حلقه های فلزی به گردن شتران خود می بستند . محمد هر گونه بدرفتاری با حیوانات یا جنگ انداختن بین آنان را ممنوع ساخت . در یکی از روایات به نقل از پیامبر آمده است : مردی که سگ تشنهٔ خود را در یک روز داغ آب دهد به بهشت می رود و زنی که گربه ی خود را تا حد مرگ گرسنه نگاه دارد به جهنم می رود . حفظ این روایات نشان دهنده ی ارزش بالایی است که مسلمانان برای رفتار های انسانی و الهی پیامبر خود قائل هستند .
#حقوق_حیوانات
#تعالی_اجتکاعی
📚 محمد ، کارن آرمسترانگ ، ص ۳۵۹
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
صفحه شخصی حقیر رو در اینستاگرام دنبال کنید :
saeidghorbani110
https://www.instagram.com/saeidghorbani110?r=nametag
✂️ برشی از یک کتاب
#هویت_زن_در_غرب
پیروان #مساوات حقوق زن و مرد در غرب نیز بد نیست بدانند که #مسیحیت قوانینی به مراتب سخت تر و محدودکننده تر از این را در مورد زنان اعمال نموده است .
#تضاد_مسیحیت با جنس مؤنث بسیار جنون آمیز بود ، زیرا کاملاً موجودیت زن را رد می نمود ، که نظری منحصر به فرد بوده و چنین برخوردی را نه در دین اسلام و نه در یهودیت می توان یافت . به هیچ وجه منصفانه نیست که محمد و اسلام را به خاطر بدرفتاری و بی ارزش شمردن زنان محکوم نماییم . اگر #زن_مسلمان امروز بعضی از ارزشهایی را که به عنوان آزادی به او پیشنهاد می شود ردّ می نماید ، نه به خاطر تعصب جاهلانه ی اوست ، بلکه به این دلیل است که #غرب در مورد روابط زن و مرد به گمراهی و بی هویتی دچار گردیده است . ما در حالی #ادعای آزادی زن و مرد را بر زبان می آوریم که در #تبلیغات ، فیلمهای #شهوانی ، مجله های #پورنوگرافی و مجالس عیش و عشرت از #زن چهره ای برده وار و بی ارزش ساخته ایم .
📚 محمد ، کارن آرمسترانگ ، ص ۳۷۱
✂️ برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#اعترافی_صادقانه
#اسلام در حقیقت ، دینِ #فکر و #عمل و حقیقت بینی است که هوش و تفکر و پیام وحی الهی را به طور هماهنگ و در کنار هم عامل #پیشرفت و موفقیت انسان ها می بیند . در سال ۶۳۲ ، به نظر می رسید که خواست خداوند تقریباً در سراسر عربستان ابلاغ و پیاده گردیده است . بر خلاف پیامبران قبلی ، محمد سعی ننمود تا فقط #کیفیت_روحی و فعلی انسان ها را به طور انفرادی ارتقا و بهبود بخشد . او در کنار این امر مهم ، در توسعه ی جامعه ای کوشید تا در آن #عدالت و #مساوات و روابط برادرانه ی افراد در کنار هم #اساس قرار گیرد .
📚 محمد ، کارن آرمسترانگ ، ص ۳۹۴
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#نمایشی_از_یک_انسان_کامل
درست است که محمد به گفته ی قرآن ، بشری مانند آنها بوده ، اما طی قرن ها به ارزش های ارائه شده از جانب او افزوده شده و در حال حاضر این گفته به این صورت تغییر یافته است : بله ، محمد نیز بشری مانند ما بوده ، اما مانند #دُرّی گرانبها در میان سنگ های دیگر . سنگ کدر و سنگین است ، در حالی که دُرّ درخشنده و تابناک است ، و تابناکی آن میسر نمی گردد مگر آن که آنقدر از درون پاک و خالص باشد که هر نوری را منعکس نماید . #زندگانی_محمد نیز برای مسلمانان #الگویی است مانند تمام نشان های طبیعی که خداوند در قرآن به مسلمانان سفارش می نماید تا از آن نشان ها درس بیاموزند . مأموریت پیامبری او #نمادی از یک حرکت روحانی بود ، که نه تنها از حاکمیت خداوند بر جهان خبر می داد ، بلکه نمایشی از تسلیم بلاشرط انسان در مقابل پروردگار بود . بر خلاف سر سپردگی مسیحیان به عیسی ، سرسپردگی مسلمانان به محمد مسأله تعهد به یک شخص یا یک چهره ی تاریخی نبود ، بلکه تعهد به یک نشان مقدس الهی است که مانند یک اثر هنری بی نظیر ، زندگی انسان را نورانی کرده و به وسیله ی آن و با هدایت به ماورای حقیقتِ وجود ، معنای جدیدی از زندگانی تصویر می شود . بنابراین #محمد نمایشی از یک #انسان_کامل است ، الگویی اصلی برای رسیدن به #خداوند .
📚 محمد ، کارن آرمسترانگ ، ص ۴۱۳
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
سلام علیکم و رحمة الله ✋ ، ضمن تشکر از همراهی دوستان با کانال برشی از یک کتاب ، ان شاء الله از فردا برش های کتاب #اخلاق_پیامبر_و_اخلاق_ما اثر #جلال_رفیع را در کانال منتشر میکنیم . دوستان اگر انتقاد یا پیشنهادی دارین در رابطه با کانال از طریق شناسه @Ammar12 در خدمت دوستان هستیم .
#عبد
✂️ برشی از یک کتاب
#روژه_گارودی_فرانسوی
در جلسه گفتگو با آقای ژان کریستف ، روزنامه نگار نشریه (ل کروآ) نیز که از دیانت و مسیحیت و اسلام سخن می گفت ، نام یکی از پژوهشگران به میان آمد . آقای #روژه_گارودی هم فرانسوی است . اما علیرغم اینهمه هیبت و هیمنه و هیأتی که از لائیسیته و حتی مدرنیته در دیده ها نشسته و کاسه چشم ها را پر کرده است ، استقلال رأی نشان داد و راه خود را رفت . روژه گارودی نه از غربی ها و منادیان تمدن و دمکراسی و نه از شرقی ها و مدعیان اسلام و دیانت ، هیچ اصل و اساسی را #تقلیدی و #تحمیلی یا #تطمیعی و #تهدیدی قبول نکرد . عقل و عشق را مستقلاً میدان داد و البته سخنِ همگان غربیان و شرقیان را نیز خوب گوش کرد . در نهایت به اینجا رسید که محمد(ص) ادامه دهنده و تکامل دهنده راه مسیح(ع) بوده است و به همان جا رسید که مولانا بیش از هفتصد سال پیش گفت : نام احمد نام جمله انبیاست ، چون که صد آمد نود هم پیش ماست .
📚 اخلاق پیامبر و اخلاق ما ، جلال رفیع ، ص ۴۵
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#خدای_محمد_و_مسیح
گفتم انجیل را خوانده اید ؟ اینجا دارید ؟ من نیز قرآن محمد را نشانتان می دهم . قرآن دارای ۱۱۴ قسمت(سوره) است . محمد در تمام این سوره های قرآنی به جز یک استثنا ، آیات الهی را آغاز نمی کند مگر اینکه در اولین قدم از #مهر و #محبت و عشق ورزی و #رحیمیت و #رحمانیت ، سخن میگوید و آنگاه به موضوعات دیگر می پردازد . گمان نمیکنم در #انجیل چنین چیزی اتفاق افتاده باشد ؟ کسی که #کتابش در هر سوره با مهر و محبت آغاز میشود علی القاعده باید چه نوع روحیه ای بر وجودش حاکم باشد ؟ خدای محمد بیش از هزار #صفت دارد . اما محمد در آغاز هر سورهٔ هر فصل از کتاب الهی اش فقط دو صفت رحیم بودن و رحمان بودن را تکرار می کند . به نظر شما این حرکت نمی تواند #معنادار باشد ؟
📚 اخلاق پیامبر و اخلاق ما ، جلال رفیع ، ص ۴۶
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
سلام علیکم و رحمه الله ✋
دوستان بزرگوار با توجه به نزدیک بودن #عید_غدیر و #ضرورت و #اولویت بحث در این مورد از امروز تصمیم داریم کتاب #غدیر اثر ارزشمند مرحوم #صفایی رو به اشتراک بزاریم . از همراهان عزیز درخواست میکنیم مباحث پیش رو را به #دقت و با ظرافت دنبال نمایند و در نشر مطالب ما رو یاری کنند .
#عبد
✂️ برشی از یک کتاب
#ضرورتی_به_نام_غدیر
داستان #غدیر و تاریخ غدیر ، از عظمت غدیر و #ضرورت_ولایت و ریشهای بودن این مسئله خبر میدهد . رسول در آن هنگام و در زیر آن آفتاب سوزان ، آن همه جمعیت را برای چه نگه می دارد و چه پیامی برای آنها دارد ؟ باید این پیام اساسیترین پیام او باشد و بزرگترین #ستون_دین او ، چون او برای هیچ یک از پایه های دین خود اینگونه دعوت نکرد و اینگونه مردم را گرد نیاورد . باید این مسئله را تحلیل کرد و توضیح داد که : 🔹ولایت چیست ؟
🔸چه زیربناها و پایههایی دارد ؟
🔹و چه ضرورتی ؟
🔸هدف این ولایت و رهبری چیست ؟
🔹رسول برای این ولایت و رهبری چه گامهایی برداشته ؟
باشد در این تحلیل ، عمق پیام رسول ، که شیعه را بپاداشت و تاریخ او را به خون کشید ، لمس شود و احساس شود تا آنها که در راهند ، بیشتر بتازند و آنها که سنگ راهند به خود آیند ، مباد که نردبان دزد باشند و صندوق نسوز استعمار ، که #مومن_کودن ، صندوق نسوزِ #کافر_زرنگ است .
📚 غدیر ، علی صفایی حائری ، ص ۹ و ۱۰
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#ولایت_علی
هر کس با هر #مشربی و عقیده ای ، می تواند #دوستدار علی باشد . در علی ، علم و عشق ، تدبیر و شمشیر ، حریّت و عبودیت ، نجوای دل و آتش سخن ، زمزمه شب و فریاد روز ، قدرت و عزت و تواضع و ذلت ، نرمش و آشنایی و خشونت و پایداری ، در علی این همه هست و این همه بخاطر #حق است و برای اوست و این است که همهٔ او دوست داشتنی است و حتی #دشمنش در دل شیفتهٔ اوست و #مخالفش در #پنهان شیدای او .
#ولایت_علی ، نه علی را دوست داشتن که #فقط علی را دوست داشتن است .
📚 غدیر ، علی صفایی حائری ، ص ۱۱ و ۱۲
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#ولایت_ادامهٔ_توحید
#ولایت_علی ، علی را #سرپرست گرفتن و از #هواها و #حرفها و جلوها بریدن است . و این ولایت #ادامهٔ_ولایت_حق است و دنبالهٔ #توحید ، آن هم توحیدی در #سه_بُعد ، در #درون و در #هستی و در #جامعه ؛ که توحید در درونِ انسان ، هواها و حرفها و جلوه ها را می شکند ؛ هواهای دل و حرفهای خلق و جلوه های دنیا را . و در #جامعه طاغوت ها را کنار می ریزد و در هستی خدایان و بت ها را . در این حد ، #موحد جز خدا کسی را حاکم نمی گیرد . جز #وظیفه چیزی او را #حرکت نمی دهد . هیچ قدرت و ثروت و جلوهای در روح او موجی نمیآورد و هیچ #دستوری او را از جا نمی کند جز دستور حق و امرِ الله ، از هر زبانی که این دستور برخیزد و از هر راهی که این امر برسد . و هنگامی که روحی به آزادی رسید و جز امر حق امری نداشت و جز خواست او خواهشی نداشت ، این روح به ولایت میرسد و به سرپرستی میرسد و دستور او و حتی نگاه او در دل های موحدِ عاشق حرکت می آفریند . و این است که #رسول به ولایت رسید و به #اولویت رسید ؛ که 🔹النَّبِيُّ أَوْلَىٰ بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنفُسِهِمْ🔸 و این است که علی به ولایت می رسد ؛ که 🔹مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ، فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ🔸
📚 غدیر ، علی صفایی حائری ، ص ۱۲ و ۱۳
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#کاش_مالک_میشدیم
#ولایت یعنی #تنها علی را #حاکم_گرفتن و #تنها او را #دوست_داشتن و این ولایت و سرپرستی است که #معاویه و #احمد_حنبل و #جُرج_جُرداق و ... از آن بهره ای ندارند ، که حاکم در #درون آن ها و #محرک در #وجود آن ها امر علی و دستور علی(نیست) که #هواها و حرف ها و جلوه ها در آن ها حکومت دارند . معاویه گرچه علی را دوست دارد ، ولی #سلطنت را #بیشتر از علی خواهان است و دوستدار آن است . و احمد حنبل گرچه برای علی شعر می سراید اما حکومت دیگری را بر عهده دارد . و جُرج جُرداق گرچه از علی می نویسد ، اما برای علی نمی نویسد ؛ که #محرکی دیگر دارد و عاطفه ای فقط او را به چرخ انداخته است . اما مالک ؟ این مالک است که ولایت علی را به عهده دارد و این بار گران را به آسانی می کشد . مالک چند سال برای نابودی معاویه رنج کشیده و کوشش کرده است . #خویش و فامیل و قبیله اش را به #خون کشیده ، شب ها و روز ها را بر روی لبه تیغ و سرِ نیزه ها گذرانده و شمشیر زده تا این که لشگر شام را عقب رانده و معاویه را به حرکت وادار کرده و در بیرون از خیمه آمادهٔ فرار نموده ، هان چیزی نمانده تا این #بت_بزرگ بشکند و این #طاغوتِ_سرکش بمیرد و یا فراری شود و مالک به هدف نهایی ، به پیروزی محبوب دست بیابد و در میانِ قومش و در میان تمام مردم به بزرگی معرفی شود و بر رقیب خودش ، اشعث و بر قبیلۀ رقیبش ، کِنده ، پیروز شود . درست در این هنگام ، علی او را می خواند ، علی او را می طلبد . علی می گوید که #برگرد . و این از #مرگ سخت تر و این از مرگ جانکاه تر است .
📚 غدیر ، علی صفایی حائری ، ص ۱۴ و ۱۵
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#وظیفه_یا_غریزه
#مخالفت یک #هوی ، مخالفت یک #هوس ، مخالفت با یک #حرف و گذشتن از حرف های #خلق ، مخالفت با یک #جلوه از جلوه های #دنیا ما را می شکند ، ما را از پای در می آورد . ما از راه حق با یک حرف با یک #فُحش با یک #پشیز باز می گردیم و اما #مالک ؟ و اما مالک ؟
او از تمام هوا های چند ساله و تمام حرف های تمامِ مردها و زنهای عرب و از زمزمۀ خفیفِ زبان ها بر سر راه مردان فاتح و از نگاههای شیفتۀ سردارانِ پیروز و از #تمام جلوه های #دنیا ، از این همه می گذرد و باز میگردد و به علی این سرپرستِ #آگاه ملحق میشود . چرا ؟ چون در #درون مالک دیگر هواها و غریزه ها ، حرف ها و زمزمه های زنهای عرب ، جلوههای پر رنگ و برق دنیا حاکم نیست ، اینها کوچکتر از این هستند که در روح بزرگ مالک موجی و حرکتی ایجاد کنند . این بادهای بی رمق بیچاره تر از این است که در این دریای بزرگ طوفانی به پا کند . مالک از هوا ها از حرفها از جلوه های دنیا بزرگتر است و عظمت او اسیر این حقارت ها نیست او در سطح #غریزه نیست او انسانی است که در حد #وظیفه زندگی میکند و زندگی و مرگ او با این #معیار میخواند ، او کوه است از طوفان نمیلرزد ، او کاه نیست تا با نسیمی از دهنی زیر رو شود . به #ولایت رسیده و از نعمت ولایت برخوردار است . نشستن و ایستادن و آمدن و رفتن و دوست داشتن و دشمن داشتن او همه از سمت #ولیّ کنترل میشود نه از طرف هوا ها و حرف ها و جلوه ها مالک این را یافته که علی این #مردِ_آزاد_از_غیر_حق و این #انسانِ_آگاه_حق ، بیش از مالک به مالک علاقه دارد و #بیش از مالک از #مصالح و #منافع مالک آگاهی دارد و بیشتر از مالک به منافع او می اندیشد و بهتر به منافع او میاندیشد ؛ پس دیگر جای درنگ نیست و جای سرکشی نیست که سرکشی ها حماقت های زیان آوری بیش نیستند . جای #تسلیم است و #اطاعت و پیروی و #تشیع و دنباله روی .
📚 غدیر ، علی صفائی حائری ، ص ۱۵ و ۱۶
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#وظیفه_یا_غریزه
مگر نه این است که می میریم ؟
پس بگذار #مرگی را انتخاب کنیم که زندگیهایی را #بارور کند و بهره هایی بیاورد . مگر نه این است که ما از کسی ، چیزی #اطاعت می کنیم ، پس بگذار اطاعت از #آگاهِ_دلسوز و #مهربان باشد . #شناخت_آگاهی و #دلسوزی ، اطاعت را ، #تسلیم را به دنبال می کشید و مالک میدانست که ولی بیش از خود او ، او را دوست دارد . #علاقه من به خودم ، علاقه مالک به خودش ، یک علاقه #غریزی است و علاقه علی ، علاقهای از روی #وظیفه است . مالک خودش را برای #خودش می خواهد و علی مالک را برای #خدا می خواهد و #تفاوت علاقه ها به همان اندازه است که #انگیزهٔ علاقه ها با هم تفاوت دارند . و آنها می دانستند و مالک می دانست که #ولیّ بیش از او به #منافع او #آگاهی دارد . آخر دید ما #محدود است ، خیلی که ببیند بیش از این گذرگاه هستی ؛ این محدوده ۷۰ ساله و این فرصت از زمان را نمی بیند ، از #قانونها ، از عوامل #حاکم بر تمام #هستی ، آگاهی ندارد و چه بسا که آنچه در این محدوده و در این ۷۰ سال مفید باشد ، در مجموعهٔ حیات ها و زندگانی های ما جز #ضرر چیزی نداشته باشد . ضرر یا نفع یک پدیده را به یک روز و دو روز آن کشف نمیکنند . چه بسا یک دارو ، یک غذا ، یک سیگار ، که امروز در من شور و حال خوشی هم بیاورد اما در مجموعهٔ عمر من به ضرر و زیان بینجامد .
📚 غدیر ، علی صفایی حائری ، ص ۱۷ و ۱۸
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#چرا_به_وحی_نیاز_داریم
انسان پس از گسترش دانش هایش اگر چیزی را به دست بیاورد و چیزی را کشف کند ، همانهایی است که تجربه اش کرده و با آن روبرو بوده است و چه بسیار عوالمی که هنوز به آن نرسیده ایم و تجربه اش نکردهایم و چه بسیار مراحلی که هنوز از آن بیخبریم و غافلیم . و به خاطر این #محدودیت در #دید و این#وسعت در #دیدگاهِ_هستی است که #انسان به سوی خدا می شتابد و از او می پرسد و از او می پذیرد . که به #تمام هستی آگاه است ؛ از تمام نفع ها و ضررها و از تمام اثر ها ؛ اثر یک غذا بر تمام سلول ها ، آن هم نه در یک سال و دو سال و هفتاد سال و در این محدودهٔ هستی و در این عالم ؛ که در تمام طول راه ، تا بینهایت . #انسان هنگامی که#تمام_راه را رفت ، آنگاه مییابد که اثر یک #نگاه ، اثر یک #خیال ، اثر یک #تصمیم ، بر تمام هستی و بر تمام عوالم تا چه اندازه بوده است و آنگاه می یابد که چقدر بر اثر بی توجهی و سرکشی ضرر کرده و زیان دیده است ... اما امروز خیلی هم که دوربین به دست بگیرد و از وسایل علمی اش کمک بستاند بیش از این محوطه ، بیش از این عالم را نمیبیند و نمی یابد و تجربه نمی کند . از این رو از آنچه از عوالم بعد می گذرد و از آنچه یک نگاه و یک لبخند و یک غذا و یک مشروب به دنبال می آورد نه در این محدوده بلکه در آن وسعت و در آن مرحله بیگانه است . این پیداست که ناچار با #وحی آشنا میشود و از خدا مدد می گیرد و خدا روح هایی را از #پلیدی جدا کرده و به #عصمت رسانده و او دلهایی را با #نور و با #فرقان همراه نموده و او برای آنها از تمام هستی حکایت کرده و بر طبق قانون هایی که بر تمام هستی در تمام راهِ انسان #حاکم هستند ، قانونهایی گذاشته و دستورهایی داده و به آنها سپرده است .
📚غدیر ، علی صفایی حائری ، ص ۱۹ و ۲۰
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#ولایت_راهی_به_سوی_نجات
#مالک که این همه را یافته ، سرسپردهٔ روحِ #معصومِ_آگاهِ_مهربان می شود و #ولایت او را به عهده میگیرد . و این ولایت و سرسپردگی است که بر اساس همین #شناخت و #برهان و #منطق استوار است . و این ولایت است که ادامهٔ #توحید است و این ولایت است که آن همه فداکاری و از خودگذشتگی و تسلیم را به دنبال می آورد و بر اساس این ولایت است که مالک طرز #خوابیدن و بیدار شدن و خوردن و آشامیدن و رفتن و آمدن و نگاه کردن و نشستن و ایستادن و مسافرت کردن و معاشرت کردن و و و تمام #رفتار و #گفتار و #پندار خود را از #ولی می پرسد و از او می گیرد و همانطور که من وقتی می یابم که فلان #مکانیک ، #آگاهی و #دلسوزی دارد تمام اجزای ماشین را تحت #اختیار او میگذارم و تمام مسایل را از او می پرسم و از او می گیرم . آنها که #ولایت را #قبول کردند ، آنهایی هستند که یافتند ماشین پیچیدهٔ #وجود آنها را #امام و #ولی بهتر از خود آنها رهبری می کند و در این راهِ شلوغِ هستی ، که #اعمال و #افکار انسان غوغایی به پا کرده ، او بهتر انسان را به مقصد می رساند و نجات می دهد .
📚 غدیر ، علی صفایی حائری ، ص ۲۰ و ۲۱
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#رازِ_ولایت
توضیح این #ولایت و سرسپردگی در همین #آگاهی نهفته است . وجود ما ، جسم ما ، جان ما ، برای خداست و از اوست . هر کس که اینها را #بهتر به کار بگیرد در اینها #حق_تصرف دارد و همین است که رسول خدا و پیشوایان #اولویت دارند به تصرف در #هستی ما ، سزاوارتر از ما هستند . و همین است که پدر بر فرزند و بر اموال فرزند ولایت دارد و حق تصرف دارد . و در این هنگام و پس از آن همه توضیح می توانم بگویم که چرا ولایت بزرگترین نعمت هاست و بالاترین نعمت هاست و به تعبیر قرآن متمم نعمت هاست ؛ چون این مقام ولایت است که #تمام نعمت ها را به کار میگیرد و به جریان میاندازد و این مقام ولایت است که تمام استعدادها را شکافته می کند و بارور می نماید ، درست مثل اینکه من یک کارخانهٔ بزرگ وسیع را دارا باشم اما از طرز کار و طرز بهره برداری از آن بی خبر باشم . این کارخانه که میتواند در روز بی نهایت به من سود برساند ، بر اثر نبود #آگاهی و جهالت من ، یک بار سنگین میشود که به مرور زمان مرا از پای در می آورد و خودش هم می پوسد و هدر می شود . یک مهندس آگاه و مهربان #متمم این کارخانهٔ وسیع و عظیم است . بدون او این همه نعمت ، این همه استعداد ، راکد میماند و حتی به هدر میرود و ضایع می گردد . #ولایت و #سرپرستی اوست که نعمت های نهفته و سودهای پیچیده در کارخانه را آشکار میکند و به جریان میاندازد و این ولایت متمم آن همه سرمایه و آن همه نعمت است .
📚 غدیر ، علی صفایی حائری ، ص ۲۱ و ۲۲
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#بشری_که_دنبال_انسان_شدن_است
این #مقام_ولایت است که #استعدادهای بشر را بیرون ریخت و خُلق کریمه و استعدادهای خوب او را شکوفا کرد و از بشر ، #انسان بیرون کشید و او را از #ظلمات_نفس ، از ظلمت #خلق دنیا ، از #هواها و حرف ها و جلوه های پوچ به سوی نور هستی هدایت کرد . انسانی که دیگر در سطح #غریزه و حرفها و محدود ها زندگی نمیکرد و با این معیارهای کم و کوتاه اندازه نمیگرفت . و #انسان یعنی همین ، یعنی در سطح #وظیفه زندگی کردن ؛ چون این حیوان است که تمام مسائلش با غرایزش حل و فصل میشود ، و حتی #امنیت و #رفاه و #نظم و #عدالت را با غریزه تامین میکند . آن نظم و رفاه و عدالتی که در #کندو حاکم است ، هنوز در جامعهٔ انسانی در شکل های مختلف کمونیستی و سرمایه داریش ، حکومت نکرده و نمی کند ، مگر هنگامی که بشر از اسارت ها ، از ظلمات ، از هواها ، و حرف ها و جلوه ها آزاد شود و به عظمتی دست یابد که این حقارت ها او را در خود نگیرند . و مگر هنگامی که #بشر_انسان_شود . و در این حد ، #عدالت که هیچ ، حتی #انفاق و #ایثار هم ، رخ می نماید و آشکار می شود . و این است که ، آنهایی که #بیشتر از #رفاه و #بالاتر از #عدالت و #آزادی را می خواهند ، باید به #غدیر رو بیاورند و از این جام سیراب شوند .
📚 غدیر ، علی صفایی حائری ، ص ۲۳
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✋صفحه شخصی حقیر رو در اینستاگرام دنبال کنید :
saeidghorbani110
https://www.instagram.com/saeidghorbani110?r=nametag
✂️ برشی از یک کتاب
#شناختی_ناقص_یا_ناقض
بسیاری از دوستانِ فرانسوی ما امروز متأسفانه فقط از طریق رسانه هایی که در کورۀ خبرهای #تروریستی می دمند و نام مسلمانان و محمد(ص) و علی(ع) را با #انفجار و #ترور و #جنگ همزاد و همراه کرده اند ، نسبت به دین اسلام و #مذهب_تشیع شناخت پیدا می کنند . و طبعاً این #شناخت هم یا #ناقص است یا #ناقض(یا کاستی و نارسایی دارد یا اصلاً متناقض با حقیقت است)... گوستاو لوبونِ فرانسوی یک دایرة المعارف تحقیقی و آکادمیک از تاریخ تمدن اسلام و مسلمانان فراهم آورده است که نشان می دهد #انتقال_علوم و #مظاهر_تمدن و هنر و معماری اسلامی به اروپا یکی از مهمترین ارکان موثر در شکل گیری زمینه های رنسانس بوده است . اگر حضرت محمد(ص) تنها و تنها یک عربِ صحرانشین می بود و بس ، آیا می توانست #مبدأ و #منشأ روحانی این تمدن عظیم و تحول آفرین باشد ؟ فقط #همین_یک_کتاب_کافی_است تا ... #عمق و #عظمت اسلام و تمدن اسلامی را بیش از پیش ارزیابی و اندازه گیری کنند و این واقعیت را دریابند که #دینِ_محمد و تعالیم تکان دهنده او به چند مقاله یا خبر سیاسیِ منعکس شده در رسانه های دنیای امروز منحصر و محدود نمی شود .
📚اخلاق پیامبر و اخلاق ما ، جلال رفیع ، ص ۶۲ الی ۶۳
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed