eitaa logo
اسماالحسنی
2.4هزار دنبال‌کننده
307 عکس
207 ویدیو
0 فایل
گزیده ای از کتاب راه های زیبای اجابت نوشته دکتر عبدالکریم شمشیری
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا غا لب / ای غلبه کننده وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَىٰ أَمْرِهِ (آیه 21 سوره یوسف) و خداوند بر کار خود تسلط کامل دارد. او با علم و اراده و تسلط و احاطه ی کامل، امور جهان هستی را اداره می فرماید و موجودی در عالم از دایره نفوذ حکومت او بیرون نیست. نور ذکر "یا غالب"و " یا قاهر " درتقویت عزم و اراده انسان در غلبه بر مشکلات و امور دشوار وگرفتاریها مفید و مؤثر است. تا ثیرات عملی این ذکر دردوران دفاع مقدس در غلبه ی رزمندگان اسلام بر دشمن بعثی با همه تجهیزات کامل و عِده وعُده اش بسیار مشهود و عیان بود . كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ وَاللَّهُ مَعَ الصَّابِرِينَ (آیه 249 سوره بقره) چه بسا گروهی اندک که به خواست خدا بر گروهی بسیار غلبه یافتند و خدا با صابران است . یا غالب! إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ (آیه 160 سوره آل عمران) اگر خدا شمارا یاری کند کسی بر شما پیروز نخواهد شد. ما به واسطه ی حمایت و یاری و پشتیبانی توست که مشکلات را از سر راه برمی داریم ، عزم و اراده خود را به تو سپردیم ، آن گونه که شایسته خدایی توست هدایت مان فرما.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا غفور / ای بسیار آمرزنده إِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ ( آیه 5 سوره توبه) همانا خداوند آمرزنده و مهربان است. غفور به کسی گفته می شود که بسیار رحیم است وگنهکاری را که به او رجوع کرده مورد بخشش ومغفرت قرار می دهد. اگر کسی معصیّتی کرده اما پشیمان است و نمی خواهد دردنیا و برزخ وآخرت رسوا شود ،ذکر « الغفور» بگوید . به جهت رفع وسواس شیطانی حتی در عبادات هر روز بعد از نماز صبح ذکر « الغفور» را بخواند. به واسطه این ذکر غم از روی دل برداشته می شود. به برکت این اسم الهی، توبه ی طغیانگر قبول می شود. به شرط آن که خطای دیگران را بپوشاند و افشا نکند. نَبِّئْ عِبَادِي أَنِّي أَنَا الْغَفُورُ الرَّحِيمُ به بندگان خبر بده که من آمرزنده و مهربان هستم ( آیه 49 سوره حجر) آنان که به مسائلی چون سحر ، جادو ، جن زدگی و... مبتلا هستند، با گفتن : این ذکر خود را نجات دهند . "یا غفور" "یا غفور" " یا غفور" یا غفور ! بر ما بیامرز و ببخش گناهانی که دانسته و نادانسته مرتکب شدیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا غنی / ای بی نیاز توانگر اِنَّ اللهَ غَنیٌ حَمید (آیه12سوره لقمان) همانا خداوند بی نیاز ستوده است. تمام موجودات در قبال او فقیر هستند. يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ (آیه15سوره فاطر) ای مردم شما همگی به درگاه خداوند متعال نیازمند و محتاجید و تنها خدا است که ازهر چیز بی نیاز و ستوده است. اگر کسی می خواهد از فقر جلوگیری کند و وضع مالی اش بهبود پیدا کند هر روز ذکر « یاغنی» را بخواند.( این ذکر حتی برای افزایش غنای معنوی هم موثر است. ) خدایی که بندگانش را به انفاق و بخشش دستور می دهد ، خود غنی و بی نیاز است .یا غنی ! تو بی نیازی و من نیازمندم . جز توهیچ کس نمی تواند نیازهای حقیقی و واقعی مرا بر طرف سازد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا قبیل / ای قبول کننده با این ذکر مبارک پس از انجام هر کار خیر پیشانی را بر خاک نهاده و بگوییم : خدایا تو بزرگی اگر چه حواسمان پرت است ولی می خواهیم با این حالت بگوییم: دوستت داریم . واین سجده ، شیطان را نا امید می کند. با این کار یقیناً نمازهایمان به لطف الهی قبول است . چرا که نام مبارک خدا "قبیل" است. یا قَبیل! عبادات و اعمال نیک و شایسته ی ما را به حقِ این نامِ نیکویت ، قبول فرما.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا قوی / ای نیرومند و صاحب قدرت و ای توانا و قدرتمند إِنَّ رَبَّكَ هُوَ الْقَوِيُّ الْعَزِيزُ (آیه66 سوره اعراف) مسلماً فقط پروردگارت نيرومند و تواناى شكست‏ناپذير است. این ذکر قدرت و شجاعت و ایستادگی ما را در برابر مدعیّان قدرت و اقتدار افزایش می دهد. و لا حول و لا قوه الا بالله و حول و قوه و قدرتی جز قدرت الهی وجود ندارد. چون : إِنَّ اللّهَ قَوِيٌّ شَدِيدُ الْعِقَابِ (آیه52 سوره انفال) همانا خدا توانا و سخت کیفر است ذکر "یا قوی" توان ما را در مقابل دشمنان و مشکلات افزایش می دهد. یا قوی ! تنها با تکیه به قدرت توست که بر پای می ایستیم .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا کفیل / ای سرپرست و ای ضامن و ای متولی این صفت از صفات ذاتی حضرت حق است و انجام تعهد آن از غیر خداوند ساخته نیست. وَأَوْفُوا بِعَهْدِ اللَّهِ إِذَا عَاهَدْتُمْ وَلَا تَنْقُضُوا الْأَيْمَانَ بَعْدَ تَوْكِيدِهَا وَقَدْ جَعَلْتُمُ اللَّهَ عَلَيْكُمْ كَفِيلًا (آیه 91 سوره نحل) چون با خدا پیمان بستید ، به عهد و پیمان خود وفا کنید و سوگندهای خود را پس از استوار کردن آنها مشکنید زیرا که خدا را برخود ناظر و گواه و ضامن و سرپرست قرار داده اید. یا کفیل ! ای متولی و ای ضامن ما! ما جز تکیه برکفالتِ تو بر هیچ کاری قادر و توانا نیستیم، ما را به خود وامگذار.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مالک / ای صاحب و مالک یا مالِکِ یَومِ الدِّین (آیه3 سوره حمد ) ای صاحب و همه کاره ی روز جزا مهمترین خبر همه ی کتب آسمانی همین (روز جزا) است . این خبر به زندگی انسان ها معنی می بخشد و برای اخلاق آن ها پشتوانه ی واقعی است . مالک به دو معنی آمده یکی صاحب اختیار و دیگری مالک تمامی عوالم موجودات بودن است. چند اسم را حق نداریم بر کسی نام گذاری کنیم. مگر آن که قبل از آن کلمه" عبد" قرار گیرد. مالک ، رحیم و رحمان از آن جمله است . همچنین این که نام دختر را فرشته می گذارند که خلاف آیه 27سوره نجم می باشد. بنا براین نام دختران را نباید فرشته ، ملکه و الهه انتخاب کنیم. گفتن ذکرِ "یا مالک" در برآورده شدن حوائج دنیا و آخرت موثر است. و انسان را توانگر می سازد. يَا إِلَهَ كُلِّ شَيْ‏ءٍ وَ مَلِيكَهُ اى معبود و مالک هر چیز يَا مَالِكَ كُلِّ مَمْلُوكٍ اى مالک هر مملوک يَا مَالِكا غَيْرَ مَمْلُوكٍ اى مالکى که مملوک کسى نیست يَا مَالِكَ الْمُلْكِ اى فرمانرواى عالم هستى یا مالک! ای صاحب و قدرتمند و مقتدر و فرمانروا ! ما هر جا که باشیم و هر چه انجام دهیم ، در دایره قدرت و حکومت توست. توفیق ده آن چنان کنیم که تو می پسندی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مبدی/ ای آغاز کننده و ای آفریننده إِنَّهُ هُوَ يُبْدِئُ وَيُعِيدُ (آیه 13سوره بروج) اوست كه [مخلوقات را] مى‏آفريند ، و [پس از مرگ] باز مى‏گرداند. بلاها و نکبت ها با این ذکر دور شدنی هستند و تخیّلات و افکار مزاحم با گفتنِ "یا مبدی" به سوی ما نخواهد آمد. بعد از بسم الله ، شروع کارها با "یا مبدی" ما را به مبداء آفرینش و همه امور مربوط می سازد. زن باردار و همسرش با گفتن چنین ذکری ، باعثِ صالح شدن فرزندشان خواهند شد. یا مبدی! آغاز و میان و انجام همه کارهایمان را فقط به تو می سپاریم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مُسَبِّب / ای سبب ساز إِنَّا مَكَّنَّا لَهُ فِي الْأَرْضِ وَآتَيْنَاهُ مِنْ كُلِّ شَيْءٍ سَبَبًا (آیه 84 سوره کهف) ما او را]ذوالقرنین[در زمین تمکین دادیم وازهر چیزی وسیله ای به او عطاکردیم . وخدای غالب و قادر ومحیط ، علیرغم غلبه و احاطه اش برهمه چیز واین که بر انجام همه امور قادر وقدرتمندو مقتدر است ولی ابا دارد از این که جریان امور را خارج از طریق اسباب انجام دهد: ابی الله ان یجری الامور الا باسباب (کافی، ج1،ص183) خدايا ! از تو مى‏خواهم به حق نامت اى مسبّب و اى سبب ساز ما را وسیله ای ده که برنفس خویش مسلط گردیم و تنها ، لذّت مناجات و عبادت تو را لذّت حقیقی بدانیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مُدیل / ای توجه دهنده ای ایجاد کننده . ای انقلاب کننده در زمان و ای زیرو رو کننده خداوندِ مدیل انسانهای صالح را از خواری به عزّت رسانده و از فقر و نداری به غنا و ثروت حقیقی می رساند. و بر عکس افراد و اقوام عصیانگر و مشرک و کافر را جایگزین شان می فرماید. يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ (آیه 54 سوره مائده) اى اهل ايمان ! هر كس از شما از دينش برگردد [زيانى به خدا نمى‏رساند] خدا به زودى گروهى را مى‏آورد كه آنان را دوست دارد ، و آنان هم خدا را دوست دارند ؛ در برابر مؤمنانْ فروتن‏اند ، و در برابر كافرانْ سرسخت و قدرتمندند ، همواره در راه خدا جهاد مى‏كنند ، و از سرزنش هيچ سرزنش كننده‏اى نمى‏ترسند .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مَلی / ای بی نیاز مطلق و ای مملو از روزگار و زندگی خدا بی نیاز است و ما همه نیازمندیم. خداوند غنی و بی نیاز ، سرشار از فوائدِ گوناگون هم چون احسان و عفو و سایرِ کمالات برای انسانها وسایر مخلوقات خویش است. باذکر" یا مَلی" ازخداوند بی نیاز مطلق بخواهیم قلب و اعضاء و جوارحِ ما را فقط متوجه خود سازد. یا مَلی ! تو غنی مطلقی و ما فقیر مطلق، جز تو ای بی نیاز از همه چیز و همه کس، چه کس بر ما نیاز مندان رحم خواهد کرد؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مُمیت / ای گیرنده ی جان ها و ای میراننده الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا (آیه 2 سوره ملک) اوست خدایی که مرگ و زندگی را آفرید تا شما را بیازماید که عمل کدام یک از شما بهتر است . اگر کسی می خواهد بر نفس اماره اش مسلط شود در موقع خواب دست بر سینه خود نهد و ذکر « یا ممیت» را بخواند تا به خواب رود. باید قبل ازآن که به مرگ طبیعی بمیریم، هوای نفس را بمیرانیم و قبل ازآن که به حساب مان رسیدگی شود، به حساب خود رسیدگی کنیم. با ذکرِ " یامُمیت" می توان نفس اماره و شهوت را کنترل کرد وزشتی ها را میراند و از خود دور کرد . جالب است که با این نامِ زیبای الهی، جبّاران و ستمگران نیز، در برابر مؤمنان صالح از پای در خواهند آمد. یا ممیت ! شیطان درون مارا بمیران و ما را از دست نفسِ اماره مان خلاصی ده و با نفسِ مطمئنه در سِلکِ بندگان خویش درآور.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا منیل/ ای برآورنده آرزوها انسان باید هماره خود را در برابر کسی ببیند که قادر است تمام خواسته¬ها و آرزوهای او را برآورده سازد، این¬چنین شناخت و معرفتی، انسان را وامی¬دارد که با توجه به شأن بزرگ خداوند، همه¬ی حوائج خود را اعم از کلی و جزئی، مادی و معنوی از او طلب کند. صادق آل محمّد علیه¬السلام، می¬فرماید: بر شما باد به دعا و خواندن پروردگار، همانا با هیچ وسیله¬ای همانند دعا نمی¬توان به خدا نزدیک شد. و ترک نکنید خواسته¬های کوچک را از جهت کوچکی آن، چه آن¬که صاحب و برآورنده¬ی نیازهای کوچک، برآورنده¬ی نیازهای بزرگ است. (کافی، ج‏4، ص .212 ) حال از خدا چگونه بخواهیم و چه بخواهیم؟ خوشبختانه گفتار و رفتار و ادعیه¬ی معصومین علیم¬السلام این مهم را به ما می¬آموزد که در هنگام درخواست از او با همّت بلند، دیدمان را وسیع گردانیم که امیرالمومنین علی علیه¬السلام می فرماید: خواسته¬ات از خدا درباره¬ی چیزهایی باشد که نیکی آن برایت پایدار می¬ماند. ]در دنیا و آخرت[ (کافی، ج4، ص 212) قُلْ ما یَعْبَوءُا بِکُمْ رَبّی لَوْ لا دُعاوءُکُمْ؛ بگو:اگر دعای شما نباشد، پروردگارم به شما بهایی نمی دهد.(آیه 77سوره فرقان) ذکر "یا مُنیل" (ای برآورنده¬ی آرزوها) و "یا مُدیل"( ای راهنمایی¬کننده به سوی خوبی¬ها) و "یا قَبیل" (ای پذیرنده و قبول کننده)، به همراه سعی و تلاش خداپسندانه، انسان را در قبولی اعمال و دعا ها و رسیدن به خواست¬هایش یاری نماید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مُیَسِّر / ای آسان کننده يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلَا يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ (آیه 185 سوره بقره) خدا آسانى و راحت شما را مى‏خواهد نه مشقت شما را. خدا مسیر بندگی را برای ما آسان نموده است . وَنُيَسِّرُكَ لِلْيُسْرَىٰ (آیه 8 سوره اعلی) و تو را براى آسان‏ترين راه آماده مى‏كنيم. برای آنانی که تقوا پیشه کرده و اهل انفاقند . (آیه 7 سوره لیل) برای آنان که ایمان آورده و عمل شایسته انجام دهند (آیه 88 سوره کهف) خدايا ! از تو مى‏خواهم به حق نامت اى صورت آفرين اى اندازه‏گير اى تدبير كننده اى پاك كننده اى روشنى بخش اى آسان كننده اى مژده بخش‏ (جوشن کبیر) یامُیَسِّر! رَبِّ اشرَح لی صَدری پروردگارا سینه ام را وسعت بخش وَ َیَسِّر لی اَمری و کارم را بر من آسان ساز(25و26/طه)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا وارث / ای باز ستاننده داده ها از خلق وَإنَّا لَنَحْنُ نُحْيِي وَنُمِيتُ وَنَحْنُ الْوَارِثُونَ (آیه 23 سوره حجر) و يقيناً ماييم كه حيات مى‏دهيم ، و مى‏ميرانيم و ما وارث [جهان و جهانيان] هستيم. هر که مداومت کند به این نام خاص « یا وارث» در شب، وقت خواب یا در زمان تنهایی حضرت حق او را تنها نگذارد و در قبر لطف حق مونس او گردد. باید که درآخر این اسم هفت نوبت یا حداقل سه نوبت این آیه را بخواند، تا از وحشت ایمن گردد. رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ (آیه89 سوره انبیاء) پرورگارا ! مرا تنها مگذار که تو بهترین وارثِ اهلِ عالَم هستی یا وارث! اى پروردگارم مرا تنها مگذار ؛ و تو بهترين وارثانى
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا ودود / ای دوست دارنده خداوند دوستدار بندگان و مهربان به جان آنان است و در همه ابعاد مادی و معنوی به دنبال آرامش روحی و روانی آنان است. خدای ودود دل های مومنان رابه هم نزدیک ساخته (آیه 21سوره روم) و بین آنان تالیف قلوب بوجود می آورد .(آیه 96 سوره مریم) او اجازه داده است بندگانش بااستغفار وتوبه به درگاه او بازگشت نمایند و علاوه بر عفو وبخشش آنها، دوستشان نیز خواهد داشت. وَاسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ إِنَّ رَبِّي رَحِيمٌ وَدُودٌ (آیه 90 سوره هود) و ازگناهان خود طلب مغفرت نمایید سپس به سوی او بازگردید زیرا پروردگار من دوستدار بندگان خویش است. خدای رحمان دوستدار بندگان صالح و با ایمان خویش است و آنها را محبوب قلوب می گرداند. إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا (آیه 96 سوره ی مریم) قطعاً كسانى كه ايمان آورده و كارهاى شايسته انجام داده‏اند ، به زودى [خداى] رحمان براى آنان [در دل‏ها] محبّتى قرار خواهد داد. یاودود! ای دوست مهربان! مرادردنیا وآخرت از دوستی ومهربانی خویش بهره مند فرما !
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا وفی/ای خدای بی نیاز و با وفا يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ اذْكُرُواْ نِعْمَتِيَ الَّتِي أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَأَوْفُواْ بِعَهْدِي أُوفِ بِعَهْدِكُمْ وَإِيَّايَ فَارْهَبُونِ (آیه 40 سوره بقره) ای بنی اسرائیل ! نعمت هایی که به شما عطا کردم به یادآرید و به عهد من وفا کنید تا به عهد شما وفا کنم و ازشکستن پیمان خود برحذر باشید. اگر کسی مقروض است و نمی تواند قرض خود را پرداخت کند مرتب اسم « یاوفی» را بگوید. بیان ذکر یا وفی ما را نیز پای بند عهد و پیمان های خویش در برابر خداوند متعال و مومنان می سازد. بخصوص عهدی که با خدای متعال بسته ایم؛ أَلَمْ أ عْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ ( آیه60 سوره یس) اى فرزندان آدم ! آيا به شما سفارش نكردم كه شيطان را مپرستيد كه او بى ‏ترديد دشمن آشكارى براى شماست؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یاوکیل / ای کار سازو کاردان و ای کفیل و قائم به حفظ حقوق وَ کَفی بِاللهِ وَکیلا( احزاب /48) و بس است كه خدا كارساز [انسان] باشد. خداوند متعال بهترین کفیل و وکیل است و تمام انسانها باید به او اعتماد کنند. در قرآن کریم آمده: هر کس به خدا توکل کند خدا برایش کافی است.. (آیه3 سوره طلاق) اگر کسی می خواهد دربرابر بلایای گوناگون مصون بماند و شرّ دشمن را دفع کند، ذکر « یا وکیل» را بخواند. برای حل مشکلات مان باید ضمن تلاش خدا پسندانه و تحصیل حاجات مهم خدا را وکیل خویش قرار دهیم و ذکر زیبای "یا وکیل" "یا ارحم الرّاحمین" را از یاد نبریم 0 خدا می فرماید: وَكَفَىٰ بِرَبِّكَ وَكِيلًا ( آیه 65 سوره اسراء) و نگهبانی و کارسازی پروردگار تو کافی است . برای غلبه بر ترس ذکرِ"حَسبُنَا الله وَ نِعمَ الوَکیل" (آل عمران/۱۷۱ ) بسیار مفید وکارساز است. یا وکیل! کار خویش به تو وا می گذاریم، که کار سازی مؤثرتر از تو سراغ نداریم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا ولّی / ای صاحب اختیار و یار ودوست و سرپرست اللّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُواْ (آیه 257 سوره بقره) خدا یار اهل ایمان است. اگر کسی می خواهد محبّت خود را در دل دیگری زیاد کند مانند حضرت ولی عصر(عج) در هر روز « یا ولی» بخواند . دعای حضرت آدم (ع) و همسرش (اعراف/32) أَنتَ وَلِيِّي فِي الدُّنُيَا وَالآخِرَه توسرپرست و یاور من در دنیا و آخرت هستی با این ذکر می توان در کنار عمل صالح و ایمان درست ، در مقابل خطرات احتمالی و بلا یای گوناگون خویش را مصون ساخت. یا ولی! وقتی تو ولی و سرپرست و یار و یاور ما باشی ، هیچ نیازی به غیر نداریم و امیدی به دیگری نمی بندیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا من ذکره حُلوٌ!(1) ای که یاد او شیرین است! و امیرمؤمنان، در نهج البلاغه چنین با خدای خویش راز و نیاز می کند: الهی! تو بهترین و با دوام ترین انیس و همدم دوستان خویشی...، و دل هایشان شیدای توست. اگر غربت، آنان را به احساس تنهایی گرفتار سازد، یاد تو به آنان انس و الفت می بخشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
يا من ذكره شرف می توان سه نوع ذکر را تصور کرد: ۱. ذکر لسانی ۲. ذکر قلبی ۳. ذکر عملی. اما ذکر لسان بسیار مهم است ولی به شرط اینکه اتصال به قلب داشته باشد. زیرا عملی که در آن نیت، اراده و تعقل وجود نداشته باشد صحیح نمی باشد. روایات زیادی در ذکر لسانی داریم. قرآن خواندن هم نوعی ذکر لسانی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا من عذابه عدل/در هنگام بروز مشکلات ناله نکنیم . نا امید نشویم و بدانیم این عذاب لطف است و شکر نمائیم . یا من ذکره حلو / ای کسی که ذکر و یادش شیرین است چرایاد خدا شیرین است؟ چرا تکرار آن ملال آور نیست ؟ برای پاسخ سوره ی زمر آیه ی 32 را بخوانید. یا من ذکره شرف/ ای کسی که ذکرش مایه ی شرف و عزّت است. آیا چیزی با ارزش تر از نام و یاد خداوند وجود دارد؟و آیا افتخاری بزرگتر از بندگی او قابل تصور است؟ چند دقیقه ای در این آیه تفکر کنید: "وَمَا أَصَابَكُمْ مِنْ مُصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ " هر مصیبتی که به شما برسد علّتش خود شما هستید . بقیه آیه را دقت کنید چقدر خدای کریم به ما لطف و مرحمت دارد. " وَيَعْفُو عَنْ كَثِيرٍ " بسیاری از گناهان را عفو وگذشت می کند ]و بلا ها و مصیبت ها را دور می کند[ (سوره شوری آیه 30)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا احد / ای یگانه ی بی همتا قل هو الله احد (آیه 1 سوره اخلاص) بگو ، او خدای یکتاست اگر کسی هر روز ذکر« یا احد »را بخواند ایمان او راسخ می شود. وحتی گفته اند: برای کسب نورانیّت از غذا، قبل ازغذا خوردن بگویید: لا اله لا الله احداً صمداً لا حول ولا قوة الا بالله یا احد ! ایمانِ ما در گروِ محبّت توست ، به ما توفیق بده از شرک دور بمانیم و احدیّتِ تو را عملاً باور داشته باشیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا آخر / ای بالاتر ازهمه موجودات باقی ، واپسین هُوَ الْأَوَّلُ وَالْآخِرُ وَالظَّاهِرُ وَالْبَاطِنُ وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ (آیه3 سوره حدید) اوّل و آخر و پیدا و پنهان اوست و به همه امور ، عالم و داناست. هر موجودی پایانی دارد ولی برای خدا نهایت قابل تصوّر نیست . خداوند متعال بعد از فنای تمام ممکنات ، باقی است . اگرکسی می خواهدعاقبت بخیر شود ذکر « یا آخر» را مرتّب بخواند. این ذکر برای دفع دشمن هم مؤثر است . خواندن مداوم اسم شريف"یا آخر"، براي غلبه بر دشمن، پشتکار داشتن درامور، عزّت وحُسن عاقبت و هيبت یافتن درزندگی، و کسب صفاي باطن وخوشدلي، مفيد است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا اعلی / ای بلند مرتبه و ای والا مقام سَبِّحِ اسْمَ رَبِّكَ الْأَعْلَى ( آیه 1 سوره اعلی ) نام پروردگار والایت را بستای برای کسی نزد او حق نعمتی نیست که او را عوض دهد، جز طلب رضای پروردگارِ والایش و به زودی خشنود گردد. (آیه 19تا21سوره لیل) وَلَهُ الْمَثَلُ الْأَعْلَىٰ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَالْعَزِيزُ الْحَكِيمُ (27/ روم) و برترين وصف‏ها در آسمان‏ها و زمين ويژه اوست ؛ و او تواناى حكيم است. اگرکسی می خواهد هرمخالفی را موافق خود کند از اسم« اعلی» بهره بگیرد. همچنین جهت نافذ شدن کلام و جلب محبّت مؤمنین نسبت به خود، به این ذکر اهتمام بورزد. یا اعلی! ای بلند مرتبه ی والا مقام! ظرف کوچک دلِ من به اندازه ظرفیت اندک خویش از اقیانوسِ معرفت تو آب ذکر بر می دارد، نه به وسعتِ بی کرانگی تو، از این که این اندک را می پذیری ، تو را سپاس می گویم.