فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 معرفی منتخب آثار #شهید_باهنر
💢 متاسفانه آثار شهیدان #بهشتی ، #باهنر و #مفتح در #حوزه_علمیه جدی گرفته نشده اند و با عرض تاسف خیلی از این کتب کمیاب و چاپ نمی شوند ولی بنیاد آثار شهید بهشتی تازگی به چاپ آثار پرداخته است.
⭕️ البته بعضی بزرگان انقلاب هم که آثارشان چاپ می شود با #طرح_های_پوستری به حاشیه رفته اند مثل آثار #شهید_مطهری و #امام_خامنه_ای و متاسفانه کلا اکثرطلاب از آثار #امام_عزیز و #علامه_بزرگوار هم خبر ندارند!!
#باز_تولید_باهنر
#حوزه_علمیه
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 چرا #علوم_انسانی_غربی خطرناک است؟!
💢 بعد از #قرون_وسطا دوره ی جدیدی در غرب رقم می خورد ، در این دوره سعی دارند بر خلاف هویت تاریخی خود به تاسیس سیستم جدید معرفتی بپردازند.
⭕️ این دوره از #کوپرنیک و #گالیله آغاز شده و در زمان #دکارت مسئله تشریح می شود و در دوران #کانت و #هگل به اوج خود می رسد .
⭕️ #در این دوره نگاه جدیدی به هستی ، انسان ، دین و معرفت شناسی می شود ، نگاهی که امروز ما را رقم زده است.
⭕️ و تنها راه نجات هم بازگشت به جهان بینی خود و امتداد آن در عرصه #هنجار_های_اجتماعی می باشد.
#تولید_علوم_انسانی
#علوم_انسانی_اسلامی
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔@olum_ensani_eslami
📌 #علم_دینی تحقیق میانی #علوم_انسانی_اسلامی
💢 یکی از مباحثی که باید قبل از ورود به رشته خاص از #علوم_انسانی مورد تحقیق قرار بگیرد مبحث #علم_دینی می باشد .
⭕️ علم دینی از سنخ گزاره های #علم_کلام بوده و امروزه در #حوزه_علمیه ذیل #کلام_جدید بحث می شود.
⭕️ مبحث علم دینی از مباحثی است که از زمان یونان تحت عنوان های عام تر مورد بحث بوده است که در ادامه اشاره خواهیم کرد.
⭕️ در ایران پس از پیروزی #انقلاب_اسلامی و ایجاد انقلاب فرهنگی ، اسلامی شدن مراکز آموزش عالی از اصلی ترین اهداف انقلاب فرهنگی شد و در این راستا ستاد و شورا عالی انقلاب فرهنگی اقدامات بسیار انجام داده اند.
#تولید_علوم_انسانی
#غربزدگی
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
💢 از پیشگامان مسئله سازی #علم_دینی #سید_جمال_الدّین_اسدآبادی و شاگردان مکتب وی جنابان #محمد_عبدوه و #اقبال_لاهوری می باشند .
⭕️ سید جمالالدین اسدآبادی و شاگردان جز اولین متفکران مواجه با هژمونی مدرنیته و فعال اجتماعی بودند که نسبت به بیماریهای اجتماعی جوامع مسلمان و ضعفهای موجود در آن هشدار داده اند؛ و در مقابل قدرتهای غربی ، اسلام گرائی را تبلیغ نمودند. تأثیر این جریان بر کشورهای اسلامی، مخصوصاً #افغانستان ، #ایران ، #پاکستان ، #مالزی و #مصر شایان توجه است.
⭕️ اگر چه این گروه مواجه ی بسیط و ناقصی با علم دینی و علم غربی داشتند ولی تا حدودی توانستند علم دینی را به مسئله نسل های بعدی تبدیل کنند.
#تمدن_اسلامی
#تمدن_غربی
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
📌 موید تاریخی بر ادعا👆👆
💢 #سيد_احمدخان درصدد تقريب مسلمانان و غربی ها بود و #مذهبى_التقاطی از اسلام پديد آورد كه در اساس با مسيحيت تفاوت چندانی نداشت. از نظر وى، شباهت ذاتى اين دو دين به يك اخلاق طبيعى قابل تحويل بود كه عنصر مافوق طبيعى از آن زدوده شده باشد و همين امر، انگيزه ى #سيد_جمال_الدين در نوشتن كتاب «#نيچريه» بود. اين كتاب به زبان فارسى نوشته و سپس به اردو ترجمه شد و بعدها آن را #محمد_عبده به كمک «عارف ابوتراب» به فرانسه ترجمه كرد. سيد جمال در اين رساله به رد #مادى_گرايى پرداخته، نقش آن را در انحطاط انسان و جوامع بشرى به اثبات مى رساند و با تبيين آموزه هاى دين، نقش آن را در ارتقاى فضائل بشرى برجسته مى سازد. همچنين انديشه هاى شبه مادى سيد احمدخان و اتباعش را به باد انتقاد مى گيرد. او پس از رد فلسفه هاى مادى و دهرى، به تبيين سهم ارزشمند دين در ايجاد تمدن و ترقى بشر مى پردازد.
#تمدن_اسلامی
#علوم_انسانی_اسلامی
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
📌 #او_چگونه_می_اندیشد ؟
💢 در سال 1987، در مقام موسس و مدیر، «مؤسسه بینالمللی اندیشه و تمدن اسلامی» را در کوالالامپور بنیاد گذاشت. این نهاد در تلاش است تا #اسلام را بهعنوان کلیتی یکپارچه در ذهنیت دانشجویان و تمامیدانشکده نهادینه سازد. جناب عطاس خود نقشه و طرح همه اجزای موسسه را طراحی کرد و هنرهای اسلامی و اصول بنیادین معماری اسلامی را در تمامی بخشهای دانشگاه بهکار برد.
⭕️ جناب عطاس بر این اعتقاد است که #علم_جدید به همه چیز نگاهی صرفاً مادی و شیءگونه دارد. تردیدی نیست که این نگرش سبب بهرهمندی انسان و رفاه او شده است، اما نباید از نظر دور داشت که این نگرش، تخریب طبیعت و گاه نابودی آن را نیز با خود بههمراه آورده است.
⭕️ جناب عطاس انتقادی سخت به این رویکرد دارد. از نظر وی مطالعه و بهرهبرداری از طبیعت، بدون باورهای #معنوی و #اخلاقی نوع بشر را به جایی رسانده است که خود را در #مقام_خدا یا دستیار وی میبیند. جستجوی دانش بدون هدفی متعالی، انحراف از حقیقت واقعی است و چنین دانشی الزاماً فاقد اعتبار است.
⭕️ فلسفه و روششناسی آموزشی و تربیتی جناب عطاس یک هدف در سر دارد: #اسلامی_شدن_ذهن ، جسم و روح و تاثیربخشی معنوی و عینی آن بر زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان و غیرمسلمانان .
#تمدن_اسلامی
#اسلامی_سازی
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
📌 #چگونه_اصول_بخوانیم؟
💢 کانال #علوم_انسانی_اسلامی سعی دارد برنامه ی متفاوت از سایر اساتید و توامان با فواید برنامه آن ها در علم #اصول_فقه ارائه بدهد.
⭕️ #علم_اصول هم ناظر به سیستم خود دارای اصطلاحات خاصی می باشد که نیاز به تصویر سازی در اذهان دارد لذا در ابتدای برنامه باید دانش پژوه با مطالعه شخصی کتاب #آموزه_های_علم_اصول ظرف یک ماه این تصویر سازی را محقق نماید و سپس با مرور از فراموشی آن جلوگیری کند .
⚠️ هر علمی در ابتدا برای دانش پژوه سخت جلوه می کند لذا دانش پژوه بخاطر فشار های روانی مدارس فکر می کند #استعداد مختص آن علم را ندارد در حالیکه این واکنش نفس در قبال امور نامأنوس می باشد.
⭕️ در مرحله دوم باید سعی شود در کنار فهم جریان مشهور اصولیون ورودی به اقوال نا مشهور هم داشته باشند و در روند استدلال اصولیون برای گزاره های اصولی قرار بگیرند و از سوی هم باید پیگیر فلسفه اصول فقه هم باشند تا یک نگاه دسته دوم به علم داشته باشند اگر چه این امور باید در اصول فقه بحث شود در این مرحله تحصیل الموجز با یک استاد مسلط به سیستم اصولی کافی می باشد.
⭕️ مرحله سوم شروع کفایه می باشد که حال سوالی که وجود دارد اصول فقه مرحوم مظفر و رسائل شیخ اعظم چه می شود؟
این دو کتاب در کنار کفایه باید جدی گرفته شوند و در کنار سایر کتب مورد توجه اصولی مرجع واقع شوند مثل (فوائد الأصول ، نهایة الدرایة فی شرح الکفایة، نهاية الافكار،محاضرات فی اصول الفقه ووو)
و این مرحله همان مرحله رایج درس خارج می باشد که دانش پژوه باید رفت و برگشت بین اندیشه ها را داشته باشد ⬅️
➡️ و بارش فکری مختص علم اصول را یاد بگیرید و در این دوره نیز باید فلسفه اصول فقه جدی تر و تخصصی تر پیگیری گردد.
⭕️ مرحله نهایی مرحله تخصصی می باشد که نیاز به بحث مفصلی دارد که به همین خاطر به عنوان (ساحت تولید علم) اکتفاء می کنیم.(درس خارج مطلوب)
⚠️ از مرحله دوم تطبیق علم اصول در فقه برای دانش پژوه الزامی است چرا که علم اصول علم آلی بوده و غایتی جز ورود در عرصه #علم_فقه ندارد .
که برای #علم_فقه نوشته دیگری انشالله تقریر خواهیم کرد.
#برنامه_درسی
#علوم_انسانی
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
📌الموجز فی اصول الفقه
💢 لینک تدریس #استاد_امین_اسدپور 👇👇
https://www.soda96.ir/%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%88%D8%AC%D8%B2-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AF%D9%BE%D9%88%D8%B1/
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
📌الموجز فی اصول الفقه
💢 لینک تدریس #استاد_علی_فرحانی 👇👇
http://www.soda96.ir/%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%88%D8%AC%D8%B2-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D9%81%D8%B1%D8%AD%D8%A7%D9%86%DB%8C/
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
📌 الموجز فی اصول الفقه
💢 لینک تدریس #استاد_مهدی_هاشمیان 👇👇
http://www.soda96.ir/%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%88%D8%AC%D8%B2-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D8%B3%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D9%87%D8%AF%DB%8C-%D9%87%D8%A7%D8%B4%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86/
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
📌 #او_چگونه_می_اندیشد؟
💢 سروش در طول تاریخ اندیشه خود درباره ی #علم_دینی تطوراتی دارد و این تطورات سال ۱۳۵۷ و در سال ۱۳۷۴ تا حدودی پیچیدگی خود را آشکار می کند و در سال ۱۳۸۰ به اوج خود می رسید .
⭕️ سروش در طرح دیدگاه خود متاثر از جناب #ملاصدرا ، #شهید_مطهری ، #پاپر ،#کوهن، #شریعتی ، #بازرگان ، #جلال_آل_احمد ، #اقبال_لاهوری می باشد.
⭕️ ایشان در طرح دیدگاه خود به متاثر از #ملاصدرا در فضای علم مقام #ثبوت و #اثبات را تفکیک می کند و معتقد است در مقام ثبوت چه در موضوع و غایت و چه در روش امکان #اسلامی_سازی بخاطر وحدت واقع امکان ندارد.
⭕️ در مقام اثبات هم دو رویکرد مطرح می کند تحت عنوان #گردآوری و #داوری که در این مقام هم معتقد است که در گرد آوری که عبارت است از طرح سوال امکان دارد اسلام و مکاتب اثرگذار باشند ولی هیچ وقت در داوری که روش واحدی دارد تاثیر معنا ندارد.
⭕️ جناب سروش تاثیر ارزش ها بر #گردآوری را هم مورد ذم قرار می دهند و می گویند باید سعی کرد علمی فرا ارزشی ارائه داد.
⭕️ دیدگاه دین شناسانه ایشان درباره #چیستی_دین هم مشخص نیست چراکه عباراتی ناظر به قرآن و سنت بودن در متون وی موجود و از دیگر در بحث دین بین دین و تدین انگار خلط کرده است.
#دکتر_عبدالکریم_سروش
#علوم_انسانی_اسلامی
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
📌 #او_چگونه_می_اندیشد؟
💢ایشان معتقدند که علم بما هو علم کشف واقع می کند و بدین رو آنچه واقعا علم است ، اسلامی است ، اما با بررسی وضعیت علم در دوره جدید معلوم می شود که علوم جدید ، واقعا و خالصا علم نیست،چرا که از فلسفه های الحادی تاثیر پذیرفته اند.
⭕️ به باور ایشان ، اگر بخواهیم در علوم کنونی تحولی بیفکنیم و علم اسلامی داشته باشیم ، باید نگرش خاصی را به علم تقویت کنیم یعنی جایگاه دستاورد های معرفتی بشر را در هندسه معرفت دینی معلوم سازیم و تعامل خاصی بین دستاورد های تجربی و عقلی و شهودی با منابع نقلی برقرار سازیم .
#انقلاب_اسلامی
#علوم_انسانی
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
4_446890552579850389.pdf
546.6K
📌 داستان جدال #آیت_الله_جوادی_آملی و #دکتر_فنایی_اشکوری
#علم_دینی
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
4_461651367333724217.pdf
1.02M
📌 داستان جدال #آیت_الله_جوادی_آملی و #دکتر_خسرو_باقری
#علم_دینی
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
📌 #معرفی_کتاب
#منزلت_عقل_در_هندسه_معرفت_دینی اثر ارزشمند حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی:
«كتاب ارزشمند و علمی «منزلت عقل در هندسۀ معرفت دینی» ضمن تبیین و تشریح مبانی عمیق این #نظریه ، به این امر توجه میدهد كه #عقل در برابر #نقل است نه #دین، و نه تنها عقل و دین با هم تعارض ندارند، بلكه دین امر جامعی است كه عقل و نقل تحت پوشش آن و رابط میان دین و جامعۀ انسانیاند. از پیامدهای ارزشمند این نظریه، #نفی_حاكمیت_سكولاریسم علمی و جانشینی #الهیات بر تمامی علوم است. این اثر وزین در دو بخش و هشت فصل به منزلت عقل، شأن عقل در قلمرو دین، نسبت عقل و نقل در قرآن كریم، آثار و نتایج هماهنگی و همتایی عقل و نقل، اسلامیكردن علوم و دانشگاهها، تأثیر همگانی عقل و نقل در قلمرو علوم اسلامی، نسبت كلام و فلسفه با دین، قلمرو دین و مسئله خاتمیت، مسئله تفكیک و... میپردازد»
#علوم_انسانی
#علوم_انسانی_اسلامی
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
📌 #او_چگونه_می_اندیشد؟
💢 از دیدگاه آیت الله مصباح علمی قابل اتصاف به دینی و غیر دینی است که وجه مشترک با دین داشته باشد.
⭕️ در این صورت است که اگر جنبه های مشترکش با دین سازگار باشد ، دینی خواهد بود وگر نه غیر دینی ، علمی که در موضوع ، هدف ، مبانی ، روش وووو هیچ وجه مشترکی با دین نداشته باشد ، قابل اتصاف دینی (یا غیردینی) بودن نیست.
#علوم_انسانی
#اندیشه_های_دینی
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami
📌 #رابطه_علم_و_دین
💢 در این کتاب #مرحوم_مصباح_یزدی سعی می کند یکی از مسئله های داغ امروز #جمهوری_اسلامیدرا حل نماید یعنی #مسئله_اسلامی_سازی_علوم علی الخصوص #علوم_انسانی که #شاهرگ جریان های اجتماعی می باشد ، اگر چه ثبوتا برهان پیشینی بر این مسئله داشته باشیم.
#جریان_سازی
#گفتمان_سازی
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
🆔 @olum_ensani_eslami