▫️ «دیوید لینچ» در سن ۷۸ سالگی درگذشت
«دیوید لینچ» کارگردان مشهور آمریکایی در ۷۸ سالگی درگذشت. مرگ لینچ را خانوادهاش در بیانیهایی در صفحهی رسمی فیسبوک او اعلام کردند.
در این بیانیه آمده است: ««با اندوهی عمیق، ما، خانواده او، خبر درگذشت هنرمند، #دیوید_لینچ را اعلام میکنیم. حالا که او دیگر در میان ما نیست، حفره بزرگی در این دنیا ایجاد شده است.
اما همانطور که او میگفت: «به دونات چشم بدوزید نه حفرهی وسط آن... امروز روزی زیبا با آفتابی طلایی و آسمانی کاملا آبی است.»
خانواده لینچ در پایان این بیانیه خواستار حفظ حریم خصوصی خود شدهاند و اشارهای به علت دقیق مرگ این کارگردان نکردهاند.
لینچ سال گذشته در گفتگویی با مجله سینمایی «سایت اند و ساند» اعلام کرده بود که به دلیل «سالهای طولانی کشیدن سیگار» به نوعی بیماری مزمن ریوی به نام آمفیزم مبتلا شده است و این بهایی است که برای سالها سیگار کشیدن باید بپردازد.
🔗 متن کامل خبر درگذشت دیوید لینچ را ببینید.
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
5⃣1⃣7⃣
@azadisqart
▫️ ریویو: نقد و بررسی سریال «بازی مرکب۲»، ساخته «هوانگ دونگ هیوک»
«من خیلی خستهام، در حدی که باید بگم دیگه حالم از #اسکویید_گیم به هم میخوره.» در نگاه اول به نظر میرسد این جمله، از دانشجوی خستهای نقل قول شده که در ایام امتحانات تا پاسی از شب، مشغول تماشای فصل جدید سریال «بازی مرکب» یا «اسکویید گیم» بوده، اما واقعیت این است که گویندهی این جمله «#هوانگ_دوک_هیوک» کارگردان سریال است که در جایی دیگر میگوید: «با اینکه فصل اول موفقیت جهانی چشمگیری به دست اورد اما درآمد چندانی برای من نداشت. تنها دلیلی که تصمیم گرفتم فصل دوم و سوم رو بسازم این بود که با استفاده از موفقیت فصل اول، پول دربیارم.»
🔎 فصل اول «#بازی_مرکب»، بهخاطر خط داستانی و فضای جدید و متفاوت خود، بینندگان زیادی در دنیا پیدا کرد. اما دلیل موفقیت فصل دوم هرچه باشد داستان آن نیست. این فصل از اندوختهی محبوبیت فصل اول استفاده کرده و مخاطبان قبلی را به پای نتفلیکس کشانده است. به نظر میرسد عوامل سریال رگ خواب مخاطبان قدیمی سریالهای کرهای را هم در نظر گرفتهاند و با افزایش ویژگیهای کیدرامایی و همینطور کم کردن صحنههای غیراخلاقی، مخاطبان قدیمی کیدراما را هم به جمع خود کشاندند.
🔗 متن کامل نقد و بررسی فصل دوم سریال اسکویید گیم را بخوانید.
5⃣1⃣8⃣
@azadisqart
▫️ مهیارعیار؛ قابل قبول، در زمانهی بحران سریالسازی
📺 «#مهیارعیار» تازهترین سریال صداوسیما است که از سوم آذرماه تا ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳ بر روی آنتن شبکهی سه سیما رفت. این سریال که به کارگردانی «سیدجمال سیدحاتمی» است، در سیوسه قسمت ساخته شد که در زمان صفویه و در شهرهای یزد و اصفهان رخ میدهد. این سریال، سریالی است نسبتاً جذاب، آموزنده و البته با اشتباهات غیرقابل چشمپوشی.
🔍 «مهیار عیار» داستان راهزنی را روایت میکند که دچار تحول روحی شده است. داستان از جایی شروع میشود که مهیار که اصالتی اصفهانی دارد، در شهر یزد پای چوبهی اعدام میرود. او بهعنوان آخرین درخواست، از داروغهی شهر میخواهد به او اجازه دهد برای آخرین ملاقات مادرش را در اصفهان ببیند. داروغه این کار را به حساب حقهی او برای فرار میگذارد، اما وساطت یک تاجر یزدی داستان را عوض میکند و اعدام تاجر بهجای راهزن، مسیر زندگی مهیار را تغییر میدهد.
🎞 در کل سریال «مهیار عیار» یک تجربهی موفق برای تلویزیون در دوران بحران سریالسازی به حساب میآید. سریالی با کشش خوب که مخاطب را به شوق تماشای قسمت بعد پای تلویزیون نگه میدارد. شاید با اغماض بتوان گفت کارگردان سریال توانسته است یک شخصیت جدید را در تلویزیون خلق کند؛ عیاری که گره از زندگی مردم باز میکند.
🔗 متن کامل نقد و نظری بر سریال مهیارعیار را در پرونده روزی روزگاری تلویزیون بخوانید.
#سیدجمال_سیدحاتمی
#روزی_روزگاری_تلویزیون
#مجله_میدان_آزادی
#سریال
5⃣1⃣9⃣
@azadisqart
▫️ کاغذ اخبار هنر: مهمترین خبرهای هنر و ادبیات؛ دی ۱۴۰۳
▫️در پی ادامهی آتشسوزیهای لسآنجلس، آکادمی اسکار مهلت رایگیری و تاریخ اعلام نامزدهای نهایی را دو بار تغییر داد و در آخرین تاریخ قرار شد نامزدها در تاریخ ۲۳ ژانویه (۴ بهمن) اعلام شوند. اما همچنان گمانهزنیهایی وجود دارد که شاید اسکار ۲۰۲۵ برگزار نشود. برخی رسانهها در آمریکا فاش کردند که آکادمی در حال مشورت با کمیتهای از بازیگران و فعالان طراز اول هالیوودی دربارهی ادامه یا عدم برگزاری مراسم اسکار ۲۰۲۵ است.
▫️حاشیهها، در دیماه مراسم قرعهکشی فیلمهای جشنوارهی چهل و سوم فجر برای نمایش در سینمای رسانه (برج میلاد) مشخص شد و چراغ جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ با فیلم سینمایی «صیاد» روشن خواهد شد. اسامی فیلمهای بخش مسابقه سینمای ایران نیز در این ماه معرفی شدند.
▫️اقدامات فرهنگستان در دیماه که مناسب کاغذ اخبار است تصحیح تاریخ درگذشت نیما یوشیج بود. پیشتر تاریخ درگذشت نیما را شبانگاه سیزدهم دی ۱۳۳۸ ذکر کرده بودند اما در یادداشتی که اخیراً از جلال آل احمد دیده شده و زمان نگارش آن ساعت ۶ بعدازظهر پنجشنبه ۱۶ دی ماه بوده، به تاریخ و ساعت فوت نیما اشاره کرده است: «نیما دیشب مرد. دو بعد از نیمه شب: ساعت دو و ده دقیقه بود که در خانه را سخت کوبیدند...»
🔗 متن کامل کاغذ اخبار هنر دی ۱۴۰۳ را بخوانید.
#کاغذ_اخبار
#مجله_میدان_آزادی
5⃣2⃣0⃣
@azadisqart
مجله میدان آزادی _ کاغذ اخبار دی 1403 _ نسخه پادکست.mp3
19.21M
📻 کاغذ اخبار هنر | نسخه صوتی
(مهمترین خبرهای هنر و ادبیات ؛ دی ۱۴۰۳)
▫️در این شماره از کاغذ اخبار، خبرهایی از سینما، ادبیات، موسیقی، نقاشی و انیمیشن میشنوید.
#کاغذ_اخبار
#مجله_میدان_آزادی
5⃣2⃣1⃣
@azadisqart
▫️ پربازدیدترین مطالب دی ماه ۱۴۰۳ سایت میدان آزادی
اولین ماه زمستان سپری شد و وقت مرور کارنامه است. در این مطلب سراغ ده مطلب پربازدیدتر ماه دی میرویم. در مطالب پربازدید این ماه مطالبی در باب سینما، سریال، انیمیشن و شعر و ادبیات دیده میشود.
در ادامه، فهرست پربازدیدترین مطالب دیماه ۱۴۰۳ سایت میدان آزادی را به ترتیب میزان آمار بازدید ببینید:
۱. ریویو: نقد سریال «سوجان»، ساختهی «حسین تبریزی»
۲. ریویو: نقد سریال «صد سال تنهایی»، ساخته «لائورا مورا» و «الکس گارسیا»
۳. ریویو: نقد و بررسی انیمیشن «خاطرات یک حلزون»
۴. ده فیلم از بهترین فیلمها با موضوع درونگرایی
۵. زیباترین هایکوهای ژاپنی در حالوهوای زمستان + ترجمه فارسی
۶. بهترین فیلمهای سینمایی در حال و هوای آهستگی
۷. گزارش تصویری: «کارگاه نقد سینما» مدرسه میدان آزادی، با تدریس روبرت صافاریان
۸. گزارش تصویری: «کارگاه جستارنویسی» مدرسه میدان آزادی، با تدریس حسن صنوبری
۹. گزارش تصویری: «کارگاه نقد انیمیشن» مدرسه میدان آزادی، با تدریس راضیه ایرانشهر
۱۰. ریویو: نقد و بررسی سریال «بازی مرکب۲»، ساخته «هوانگ دونگ هیوک»
یادآوری میشود این آمار فقط مربوط به سایت است، سایر پلتفرمهای فعال میدان آزادی –در تلگرام و بله و ایتا– آمار بازدید متفاوت خودشان را دارند.
#مجله_میدان_آزادی
5⃣2⃣2⃣
@azadisqart
📆 ۱ بهمن
👤 روز گرامیداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی
✍ شاعر سرشناس قرن چهارم
#ادبیات
#شعر
#شاهنامه
#فردوسی
#مجله_میدان_آزادی
5⃣2⃣3⃣
@azadisqart
▫️ رباتِ حیات وحش؛ فرهنگسازی برای هوش مصنوعی
🎬 انیمیشن «ربات وحشی» (The Wild Robot)، محصولی علمیتخیلی و ماجراجویی است. این اثر در سال ۲۰۲۴ و در آمریکا تولید شد. «ربات وحشی» بر اساس مجموعه کتابهایی به همین نام به قلم پیتر براون ساخته شد. البته بهتر است این مجموعه کتاب و انیمیشن را در فارسی «#ربات_حیات_وحش» ترجمه کنیم. چون شخصیت ربات داستان وحشی نیست، بلکه وارد حیات وحش شده و زمانی را در حیات وحش با حیوانات وحشی سپری میکند، درحالیکه خود به تعبیری متمدن است.
👤 این انیمیشن را #کریس_سندرز نوشته و کارگردانی کرده است. سندرز سالها پیش از طریق دخترش با کتاب اصلی «ربات وحشی» آشنا شده بود و بالاخره فرصتی برای اقتباس و کارگردانی این انیمیشن پیدا کرد.
این انیمیشن در وبسایت IMDb امتیاز ۸٫۵ از ۱۰ را به دست آورده و با این حجم از استقبال مخاطب، جزو یکی از بهترین انیمیشنهای ۲۰۲۴ محسوب میشود. طبق آرای منتقدان این اثر خاص، تحسینبرانگیز و بهیادماندنی است.
پرداختن به مفاهیم والای انسانی از جمله اتحاد با یکدیگر در برابر عامل بیرونی، حل مشکلات، تغییر دادن تاکتیکهای دفاعی مقابل مصائب ناگهانی، منعطف بودن در میدان سختیهای وارده و پذیرش تفاوتها و تلاش برای درک چیستی و چگونگی رفتارهای متقابل دیگران، بهطور ضمنی یا مستقیم در دیالوگها و موقعیتهای انیمیشن گنجانده شده که دلیل خوبی برای استقبال مخاطب بزرگسال از آن است.
🔗 متن کامل ریویو: نقد و بررسی انیمیشن «ربات حیات وحش»، ساخته «کریس سندرز » را بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
5⃣2⃣4⃣
@azadisqart
📣 برنامه نمایش سینماهای مردمی چهلوسومین جشنواره فیلم فجر منتشر شد
🎬 به گزارش مجله میدان آزادی به نقل از روابط عمومی چهلوسومین #جشنواره_فیلم_فجر ، این برنامه در جلسه دبیر جشنواره و مدیران سینماهای مردمی به تفکیک تحویل مدیران سینماهای مردمی شد و در فاصله یک هفته تا آغاز بلیت فروشی جشنواره فیلم فجر ۴۳ و برای برنامهریزی مناسب مخاطبان اعلام شد.
🔗 شما میتوانید برنامه و جزئیات کامل و دقیق اکران هر یک از سینماهای مردمی جشنواره فیلم فجر ۴۳ را به طور جداگانه در این خبر مشاهده کنید.
#خبر
#جشنواره_فجر
#مجله_میدان_آزادی
5⃣2⃣5⃣
@azadisqart
◽معجزه پروین: درامسازی برای گیشه
🎞️ #جشنواره_فیلم_فجر در چهل و دومین طلوع خود، از #معجزه_پروین رونمایی کرد. فیلمی سینمایی در ژانر بیوگرافی که به بخشی از زندگی شاعر زن بلندآوازهی ایران #پروین_اعتصامی میپردازد. این فیلم به نویسندگی و کارگردانی #محمدرضا_ورزی تولید سال ۱۴۰۲، بیست و یکمین اثر این کارگردان تاریخپژوه ایرانی است که بیشتر با تلهفیلمها و سریالهای تاریخیاش از قاب تلویزیون شناخته میشود.
🎭 مارال بنیآدم در نقش پروین، جایزهی بهترین بازیگر نقش اول زن و رامین ناصرنصیر در نقش ملکالشعرای بهار جایزهی بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را در این جشنواره به دست آوردند. طراحی صحنه و لباس و همچنین فضاسازی خوب دههی بیست از دیگر موفقیتهای این #فیلم سینمایی بود که نگاه مثبت منتقدان و مخاطبان را به خود جلب کرد. اما آیا «معجزهی پروین» توانست ادای دین #سینما را به مفاخر ادبی ایران به نیکی به جا آورد؟
🔗 متن کامل ریویوی نقد و بررسی فیلم سینمایی پروین را در سایت مجله بخوانید.
#جشنواره_فجر
#مجله_میدان_آزادی
5⃣2⃣6⃣
@azadisqart
◽ریویو: نقد و بررسی سریال «امیلی در پاریس» ساخته «دارن استار»
🔍 کلیشهی معروف سینمایی نجات جهان از شر موجودات بیگانه و سیل و صاعقه به دست کاراکتر آمریکایی، در این #سریال هم وجود دارد. امیلی در شرکت تبلیغاتی آمریکایی فعالیت میکند و با اینکه هیچ اطلاعاتی در زمینهی مد و فشن ندارد، به فرانسه منتقل میشود. جایی که باید شرکت فرانسوی را بدون هیچ گونه علم و تجربهی خاصی، نجات دهد. امیلی حتی یک کلمه فرانسوی بلد نیست. سریال تلاش کرده بهدلیل اینکه همکاران امیلی به زبان مادری خود صحبت میکنند و لزومی نمیبینند که بهخاطر یک همکار آمریکایی، به زبان دیگری صحبت کنند، حس بدی به مخاطب منتقل کند.
🇫🇷 راهحل این مشکل در نهایت فرانسوی یاد گرفتن امیلی نیست، چراکه فرانسوی زبان سختی نمایش داده میشود که ناجی قصهی ما از پس یادگیری آن برنمیآید. همهی فرانسه تحت استعمار زبان انگلیسی قرار میگیرند و با امیلی به انگلیسی صحبت میکنند که او در کشوری که وجودش هیچ آوردهای برای آن ندارد، غریب به نظر نرسد!
متن کامل ریویوی سریال امیلی در پاریس را در پرونده هزار و یک سریال بخوانید.
#امیلی_در_پاریس
#مجله_میدان_آزادی
#هزار_و_یک_سریال
5⃣2⃣7⃣
@azadisqart
◽تکنگاری: نگاهی به زندگی و آثار محمود فرشچیان
🖌️ معمولاً در #نقاشی سنتی یا همان #نگارگری ، دقت در طراحی آناتومیها در درجهی چندم اولویت طراحی قرار داشت، چراکه نقاش ایرانی هیچ گاه بهدنبال عرضهی واقعیت نبود و صرفاً دنیایی مثالی بدون عرضهی جزئیات شخصیتها را نمایش میداد و پرسوناژها در نقاشی، هرگز از مفهوم یک عنصر تجاوز نمیکردند و تلاش در بیان معنای کلی اثر در اولویت نقاش سنتی قرار میگرفت.
👤 اما فرشچیان بهدلیل تماس با هنر دنیای مدرن و اهمیت مفهوم شخصیتسازی و چهره در پرسوناژها، این موضوع را در سبک شخصی خود وارد کرد و در کارهای خود به بیان حالات چهره، آناتومی و طراحی دقیق آن پرداخت و این روش را در طراحی حیوانات هم به کار بست. اگرچه که تشعیر (فنی برای صفحهآرایی سنتی که در حاشیهنگارهها به کار میرفت) در نقاشی ایرانی جایگاهی تاریخی دارد اما آناتومی حیوانات همانند انسانها، دقیق و همراه با حجمسازی نبود، ولی فرشچیان حیوانات را با حالات بدنی صحیح وارد دنیای متن نقاشی کرد و از آنها بهعنوان جزئی از روایت تصویر بهره برد.
🔗 متن کامل تکنگاری محمود فرشچیان را در سالروز تولد این هنرمند بخوانید.
#محمود_فرشچیان
#مجله_میدان_آزادی
5⃣2⃣8⃣
@azadisqart