✅أَلَمْ تَعْلَمْ أَنَّ اللَّهَ لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۗ وَمَا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ
آیا ندانسته ای که فرمانروایی و حکومت آسمان ها و زمین فقط در سیطره اوست و شما را جز خدا هیچ سرپرست و یاوری نیست؟(آیه 107 سوره مبارکه بقره)
✅إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ
سرپرست و دوست شما فقط خدا و رسول اوست و مؤمنانی [مانند علی بن ابی طالب اند] که همواره نماز را برپا می دارند و در حالی که در رکوعند [به تهیدستان] زکات می دهند.
(آیه 55،سوره مبارکه مائده)
💠عبارت "مِنْ دُونِ اللَّهِ" در قرآن کریم به معنای #غیر_از_خدا نمی باشد بلکه بدین معناست که در #عرض خداوند #ولی و سرپرست وجود ندارد و طبق آیه 55،سوره مبارکه مائده اگر هم ولی وجود دارد، ولایت او در #طول ولایت خدا قرار دارد و خداوند خودش او را ولی قرار داده است.
📕جلسه ی قرآن، استاد موحد
📆 99/3/24
#ولایت
💯 @bayyenat313
#تعریف_صحیح_عبادت
✅ #عبادت در لغت به معنی #تواضع، #فروتنی و #خضوع است ولی امام خمینی و دیگر علما تاکید دارند، فروتنی و تواضعی عبادت است که ناشی از #اعتقاد_به_خدایی_معبود باشد.
مثلا تواضع در برابر پدر #شرک محسوب نمی شود و شرک جایی است که طرف مقابل را خدا بدانیم یعنی #مستقل بدانیم و در عرض خداوند قرار دهیم.
📕جلسه ی قرآن، استاد موحد
📆 99/3/24
#عبادت
#شرک
#تواضع
#استقلال
#اعتقاد_به_خدایی_معبود
💯 @bayyenat313
#عبادت_فقط_مختص_خداست.
✅ هر #تواضع و خشوعی #عبادت نیست و تواضعی عبادت است که ناشی از #اعتقاد_به_خدایی_معبود باشد.
خدایی یعنی داشتن #استقلال در همه چیز.
و تفاوتش با اسباب و وسائط در این است که آنان در دارایی های خود مستقل و بالذات نیستند و هر چه دارند به خواست خداست برای همین است که #عبودیت فقط مختص خدای تعالی است.
و برای همین است که تمام #صفات خدای تعالی از قبیل خالقیت، رازقیت، رحمت، عظمت، علم، قابل نسبت به غیر خدا هست یعنی این صفات را به صورت #واسطه و #موهبت_الهی می توان به غیر خدا نسبت داد ولی عبودیت، الوهیت و خدایی را با واسطه نمی شود به غیر از خدا نسبت داد.
📕جلسه ی قرآن، استاد موحد
📆 99/3/24
#عبادت
#تواضع
#استقلال
💯 @bayyenat313
#اسم_اعظم_خداوند
✅ از امام صادق (علیهالسلام) روایت شده است که: «همانا اسم اعظم خداوند بر هفتاد و سه حرف استوار است، در نزد آصف از آن حروف یک حرف بود، پس به آن تکلم کرد، در نتیجه زمین بین او و تخت بلقیس را فرو برد، سپس تخت را در دست گرفت و زمین سریع تر از یک چشم به هم زدن به حال قبلی برگشت، و در نزد ما هفتاد و دو حرف از اسم موجود است و یک حرف در نزد خداوند تعالی است، آن را مخصوص خود نموده، در علم غیب مکتوب ( مکنون ) می باشد».
(محمد بن الحسن، منشورات مکتبة آیة اللّه العظمی المرعشی النجفی، قم المقدسة)
💠 در روایات آمده است که #اسم_اعظم_خداوند ۷۳ حرف است و ۷۲ حرف به اهل بیت( علیهم السلام) ارائه شده است و یکی از آنها #مستاثر است و جز خداوند کسی از آن خبر ندارد و همان یک حرف #واسطه_ی_بین_خداوند_و_مخلوقات است.
📕جلسه ی قرآن، استاد موحد
📆 99/3/24
#اسم_اعظم_خداوند
💯 @bayyenat313
#حسابرسی_مخلوقات
✅ ممکن است این سوال برای برخی افراد پیش آید که خداوند چگونه پرونده اين همه مخلوق را در روز قیامت حساب می كند؟ جواب چنين سوالي را حضرت علي(ع) فرموده است. روایت شده از آن بزرگوار پرسيدند؛ چگونه خداوند خلايق را با اينهمه زيادي حساب مي نمايد؟ حضرت فرمود؛ به همان گونه كه با زياديشان روزي مي دهد، آنها را حساب خواهد نمود. پرسيدند؛ چگونه آنها را حساب مي كند.با اينكه او را نمي بينند؟حضرت فرمود؛چنانكه آنها را روزي مي دهد او را نمي بينند.
(بحار، ج 3 ، ص 237)
📕جلسه ی قرآن، استاد موحد
📆 99/3/24
#حسابرسی_مخلوقات
💯 @bayyenat313
#عظمت_رحمت_الهی
✅اميرالمؤمنين عليه السلام می فرمایند: (و کنت انت الرقیب علی من ورائهم والشاهد لما خفی عنهم و برحمتک اخفیته و بفضلک سترته ; خدایا تو مراقب و گواه اعمال من بودی از ورای دیده فرشتگان ثبت کننده اعمال، و آنچه از ایشان پنهان می ماند به واسطه رحمتت پوشاندی و از روی فضلت آنها را پنهان داشتی).
چون فرشتگان ثبت و ضبط كنندۀ أعمال، تمام أعمال ظاهري را يادداشت ميكنند، و أعمال باطني را نيز يادداشت ميكنند، ولی فضل و رحمت الهی باعث می شود از بعضی اعمال انسان فقط خود او مطلع باشد.
📕جلسه ی قرآن، استاد موحد
📆 99/3/24
#دعای_کمیل
💯 @bayyenat313
#مفاهیم_قرآن
1⃣ چرا باید راجع به فهم قرآن مطالعه کرد؟
💠 مهمترین دلیل، #مصونیت_از_گمراهی در دین است، چون #قرآن کریم #منبع اصلی دین ماست و ما معارف و احکام و چارچوب های معرفتی دین را از قرآن می گیریم. و بسیاری از انحرافاتی که در دین پیدا شده است بخاطر #سوءبرداشت از آیات و معارف قرآن کریم است.
📕جلسه ی قرآن، استاد موحد
📆 99/8/17
#مفاهیم_قرآن
#ضرورت_بحث
#مصونیت_از_گمراهی
💯 @bayyenat313
#مفاهیم_قرآن
2⃣ #سوءبرداشت از قرآن کریم به دو شکل صورت می گیرد یا #جاهلانه و #غیرعمد اتفاق می افتد یعنی بعضی از روش درست وارد نمی شوند و قرآن را غلط می فهمند و برمبنای آن فهم غلط #ساختار_فکری ایجاد می کنند و چون ساختار فکری غلط است معارف ناصحیح بدست می آید.
و حالت دوم این است که سوءبرداشت #تعمدا اتفاق می افتد، یعنی بعضی #آگاهانه قرآن کریم را به گونه ای تفسیر و تبیین می کنند که که به مطامع خودشان برسند.
📕جلسه ی قرآن، استاد موحد
📆 99/8/17
#مفاهیم_قرآن
#سوءبرداشت_جاهلانه
#سوءبرداشت_تعمدی
💯 @bayyenat313
#مفاهیم_قرآن_کریم
#سوءبرداشت_تعمدی_از_قرآن_کریم
3⃣ وَإِذِ ابْتَلَىٰ إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ ۖ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا ۖ قَالَ وَمِنْ ذُرِّيَّتِي ۖ قَالَ لَا يَنَالُ عَهْدِي الظَّالِمِينَ
و (به یاد آر) هنگامی که خدا ابراهیم را به اموری امتحان فرمود و او همه را به جای آورد، خدا به او گفت: من تو را به پیشوایی خلق برگزینم، ابراهیم عرض کرد: به فرزندان من چه؟ فرمود: (اگر شایسته باشند میدهم، زیرا) عهد من به مردم ستمکار نخواهد رسید.(آیه 124 سوره مبارکه بقره)
🔴 بیان شبهه
آقای مصطفی طباطبایی در تفسیرشان تحت عنوان بیان معانی در کلام ربانی راجع به #مقام_پیشوایی در ذیل آیه۱۲۴ سوره مبارکه بقره گفته اند که منظور از #امام در آیه شریفه همان #نبوت است پس نبوت و امامت با حضرت محمد (صلي الله عليه و آله وسلم) خاتمه یافته و به دیگران توسعه نمی یابد و چیزی به نام امام و معصوم و تعیین بشری برای #رهبری و #هدایت_جامعه و #تبیین_دین بعد از رحلت پیامبر اکرم وجود ندارد.
🔴پاسخ شبهه ⬅️
آقای طباطبایی با نفی جایگاه امام و پیامبر خودش را در آن جایگاه قرار می دهد آن هم با دلبستگی روحی.
زیرا اگر طبق نظر خودش بگوییم که قرآن نیاز به تبیین ندارد و و امام را با همان معنای لغوی اش بپذیریم و عاری از هر گونه دلبستگی به سراغ قرآن برویم با همان روش خودش متوجه می شویم که جایگاهی فراتر از نبوت داریم به نام امامت اما چون خودش وابسته به تفکر سلفی و وهابی است (تمام آثارش در نفی توسل، نفی شفاعت و نفی امامت منطبق بر دیدگاه وهابی است) خودش برخلاف گفته خودش با دلبستگی های روحی سراغ قرآن می رود و قرآن را تبیین می کند و می گوید منظور از امامت نبوت است و این نکته نیز قابل ذکر است با اینکه ایشان طرفدار نظریه قابل فهم بودن قرآن برای همه است و اینکه قرآن نیاز به مبین ندارد خودشان برخلاف نظرشان تفسیر قرآنی تحت عنوان بیان معانی در کلام ربانی نوشته اند.
✔️و اما با بررسی آیه شریفه می بینیم که حضرت ابراهیم میفرماید خدایا این مقام را به ذریه من هم می دهی.
این یعنی حضرت ابراهیم در سنین پیری به مقام امامت رسیدند و ایشان قبل از مبتلا شدن، امام نبودند و فقط نبی بودند زیرا ایشان در جوانی فرزند نداشتند و در پیری صاحب فرزند شدند.
✅الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي وَهَبَ لِي عَلَى الْكِبَرِ إِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ ۚ إِنَّ رَبِّي لَسَمِيعُ الدُّعَاءِ
ستایش خدای را که به من در زمان پیری دو فرزندم اسماعیل و اسحاق را عطا فرمود (و درخواست مرا اجابت کرد) که پروردگار من البته دعای بندگان را شنواست.
(آیه 39 سوره مبارکه ابراهیم)
✔️ پس این مقام امامت جدای از مقام نبوت است و چون بعد از ابتلا به این مقام رسیده بودند پس حتما مقام امامت بالاتر از نبوت است زیرا قبل از ابتلا در جوانی به نبوت رسیده بودند و بعد از ابتلا امام شدند و آزمایش و امتحان برای رسیدن به مقام بالاتر است.
✅وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ إِبْرَاهِيمَ ۚ إِنَّهُ كَانَ صِدِّيقًا نَبِيًّا
و در این کتاب، [سرگذشتِ] ابراهیم را یاد کن، یقیناً او بسیار راستگو و پیامبر بود.
✅إِذْ قَالَ لِأَبِيهِ يَا أَبَتِ لِمَ تَعْبُدُ مَا لَا يَسْمَعُ وَلَا يُبْصِرُ وَلَا يُغْنِي عَنْكَ شَيْئًا
آن گاه که به پدر [خوانده] اَش گفت: پدرم! چرا چیزی را که نمیشنود و نمی بیند و نمی تواند هیچ آسیب و گزندی را از تو برطرف کند، می پرستی!؟
(سوره مبارکه مریم آیه ۴۱ و ۴۲)
💠 آیه شریفه اشاره دارد که حضرت ابراهیم در جوانی به مقام نبوت رسیده بودند.
📕جلسه ی قرآن، استاد موحد
📆 99/8/17
#مفاهیم_قرآن
#سوءبرداشت_تعمدی
#امامت_غیر_از_نبوت_است.
💯 @bayyenat313