7⃣2⃣1⃣📌چرا باید در انتخابات شرکت کنم؟
👈پاسخ
1️⃣ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، دشمنانی داریم. دعوای ما با برخی مسئولان، یک دعوای داخلی است. آیا با مشارکت ضعیف در انتخابات، دشمن شاد نمی شویم؟ دشمنی که همیشه برای ما خط و نشون میکشه و این روزها، بیشتر از قبل.
2️⃣متأسفانه، گاهی تصور می شود که ما برای مسئولان باید در انتخابات شرکت کنیم. همان مسئولانی که از برخیشون سخت، گلایه داریم.
3️⃣شرکت در انتخابات، به نفع خودمونه. دشمن وقتی به فکر نابودی ما میفته که بدونه، کشور از داخل، ثبات نداره. مشارکت ضعیف در انتخابات، برای دشمن علامت بی ثباتی در داخل رو میده.
4️⃣انتخابات، جایی نیست که ما بخواهیم از مسئولان، انتقام بگیریم یا انتقادمون رو بهشون نشون بدیم؛ چون در این صورت، به دشمن پیام دادیم که می تونی ما رو نابود کنی و خلاصه اینکه، امنیت خودمون رو به خطر انداختیم.
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#انتخابات
https://eitaa.com/Faryab110
8⃣2⃣1⃣📌آیا ادعای کسانی که مدعی ملاقات با امام زمان علیه السلام هستند، پذیرفتنی است؟
👈پاسخ
1️⃣امام زمان علیه السلام در نامه ای که به آخرین نائب خاص خود نوشتند، تصریح کردند که اگر کسی قبل از خروج سفیانی و صیحۀ آسمانی ادعای ملاقات با ایشان را داشته باشد، او دروغگو و افترازننده است. (کمال الدین، ج2، ص516)
2️⃣از سوی دیگر، حکایتهای فراوانی مبنی بر ملاقات برخی بزرگان و صالحان ـ مانند علامه حلی، مقدس اردبیلی و ... ـ با امام زمان علیه السلام وجود دارد(ر.ک: کتاب نجم الثاقب) آیا بر اساس آن نامه، می توان تمام این حکایتها را دروغ شمرد؟
3️⃣هم حکایتها صحیح هستند و هم آن نامه. با دو پاسخ:
4️⃣نامۀ امام زمان علیه السلام به آخرین نائب خاص خود است که در آن تأکید بر ختم نیابت خاصه است؛ پس امام علیه السلام آن نحو ملاقاتی را رد کرده که فرد مدعی ملاقات، ادعای نیابت خاصه داشته باشد. حال آنکه در هیچ یک از این حکایتها، ادعای نیابت خاصه از سوی امام زمان علیه السلام مطرح نیست.
5️⃣ادعا کردن، معمولاً آنجا مطرح می شود که فرد مدعی، خودش در میان دیگران مسئلۀ دیدار با امام زمان علیه السلام را مطرح می کند و مدعی ملاقات می شود؛ حال آنکه آن حکایتها اغلب، چنین نبوده و اساساً افراد تشرف یافته ادعایی نداشته اند، بلکه برخی افراد رازدار آنها، متوجه این رازها شده اند و بعداً آن را مطرح کرده اند.
6️⃣بر این اساس، اگر کسی ادعای ملاقات خود را منتشر کند و به این منظور، در پی جمع کردن عده ای دور خود باشد، یا آنکه ادعای ملاقاتی که دربردارندۀ ادعای نیابت خاصه است، داشته باشد، دروغگو است.
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#مهدویت
https://eitaa.com/Faryab110
یادداشتهای اعتقادی _ فاریاب
8⃣2⃣1⃣📌آیا ادعای کسانی که مدعی ملاقات با امام زمان علیه السلام هستند، پذیرفتنی است؟ 👈پاسخ 1️⃣امام
بزرگواران سلام.
در انتشار مطالب کوشا باشید.
از فرداشب، پرسشهای مربوط به معاد را از سر می گیریم ان شاءالله.
پرسشهای خود دربارۀ معاد را برای بنده بفرستید.
9⃣2⃣1⃣📌در برزخ، تکلیف انسان ها روشن می شود. عذاب و پاداش هم که دارند؟ پس دیگر چه نیازی به قیامت است؟ یا برزخ باشد یا قیامت؟
👈پاسخ
1️⃣انسان هم جسم دارد و هم روح. اما در طول زندگی، سلول های بدن انسان، همگی تغییر می کند، ولی روح انسان تبدیل به روح انسان دیگری نمی شود. بنابراین حقیقت اصلی انسان همان روح اوست.
2️⃣مرگ به معنای جدایی روح از بدن است نه نابودی انسان. انسان هایی که از دنیا می روند، روح آنها معدوم نمی شود، چراکه خداوند انسان را برای رسیدن به کمال آفریده، پس معدوم ساختن انسان، با این هدف ناسازگار است.
3️⃣قیامت روزی است که نظام دنیای مادی برچیده می شود، (سورۀ تکویر، 1ـ6)حال آنکه وقتی انسان می میرد، عدۀ فراوانی از انسان ها هنوز در عالم مادی مشغول زندگی هستند. پس نمی تواند با مرگ یک نفر، قیامت اتفاق بیفتد.
4️⃣بنابراین، باید میان دنیا و قیامت، یک جایگاه موقت برای زندگی وجود داشته باشد که آن را برزخ می نامیم که عذاب و پاداش های آن بر انسان با جسم مثالی است، بخلاف قیامت که این امور بر انسان با جسم دنیوی و عنصری است.
5️⃣عذاب های برزخی محدود و آسانتر از عذاب های قیامتی هستند. چنانکه در قرآن آمده: آتش بر اهل عذاب در برزخ، عرضه می شود، ولی در روز قیامت است که وارد آن می شوند. (غافر، 46)
6️⃣همچنین افراد زنده با انجام خیرات می توانند به افراد حاضر در برزخ کمک کنند، ولی در قیامت، چنین کاری ممکن نیست؛ چراکه همه در همان قیامت هستند.
7️⃣هرچند گاه گفته می شود که شفاعت امامان علیهم السلام در برزخ وجود ندارد، ولی دلیلی بر این ادعا وجود ندارد، روایتی نیز که به آن استناد می شود، معتبر نیست. (الکافی، ج3، ص242)
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#معاد
https://eitaa.com/Faryab110
0⃣3⃣1⃣📌با توجه به اینکه، حقیقت اصلی انسان، روح و اوست، و بدن فاقد ادراک است، دلیل تلقین میت و تکان دادن بدن میت به هنگام خواندن دعای تلقین چیست؟
✍️پاسخ
1️⃣تلقین میت، یکی از مستحبات دفن به شمار می رود. بر پایۀ روایات، فردی که قصد تلقین میت را دارد، دهان خود را نزدیک گوش میت برده، شانه ی او را تکان داده و دعای تلقین را میخواند. (الکافی، ج3، ص195 و 196) این در حالیست که، حقیقت اصلی انسان روح است و بدن مادی، فاقد ادراک است.
2️⃣روح و بدن با یکدیگر در ارتباطند. بدن هرچند ابزار روح است و روح فرمانده بدن است، ولی به دلیل تعلق روح به بدن، برخی تغییرات بدن در روح اثر میگذارد.
3️⃣مثلاً آسیب به جسم یا نوازش آن، موجب ایجاد حالت درد یا خوشی برای روح میشود و حتی یک تکان به بدن، موجب توجه روح میشود.
4️⃣حقایق مربوط به چگونگی رابطه روح و بدن گاه به وسیله عقل و گاه به وسیلۀ نقل دانسته میشود.
5️⃣به هنگام مرگ، روح از بدن جدا میشود؛ در عین حال، از روایات مربوط به مسأله تلقین میت، دانسته میشود که جدایی روح از بدن، به گونهای نیست که هیچگونه رابطه ای میان آن دو _ به ویژه در اوایل وفات انسان _ برقرار نباشد. بلکه مسئلۀ تلقین ثابت می کند که هنوز روح به بدن تعلق خاطر دارد و حرکات بدن می تواند موجب توجه روح به آن شود.
6️⃣بنابراین، تکان دادن بدن میت موجب توجه روح شده و مخاطب اصلی در مسئلۀ تلقین، روح است نه بدن.
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#معاد
https://eitaa.com/Faryab110