1️⃣0️⃣3️⃣📌آیا ممکن است که جنیان توانسته باشند مانند قرآن را بیاورند، ولی به ما نرسیده باشد؟
✍️پاسخ
1️⃣قرآن کریم برای اثبات اعجاز و الهی بودن خود، چنین می فرماید: «بگو: «اگر انس و جن گرد آيند تا نظير اين قرآن را بياورند، مانند آن را نخواهند آورد، هر چند برخى از آنها پشتيبان برخى [ديگر] باشند.» (اسرا، 88) اینک این سوال مطرح است که از کجا می توان گفت که جنیان نتوانسته اند مانند قرآن را بیاورند؟
2️⃣یک مثال: تصور کنید انسانی دروغگو وارد یکی از دانشکده های یک دانشگاه میشود و اعلام میکند که رییس دانشگاه به او مأموریت داده که به عنوان رییس دانشکده انجام وظیفه کند. آنگاه به عنوان مدرک، دستخط رییس دانشگاه را که با مهر و امضای اوست، نشان میدهد. کسی هم نمیتواند دروغگو بودن او را کشف کند. وقتی رییس دانشگاه از این موضوع آگاه شود، اگر حکیم باشد باید او را رسوا کند و گرنه ادعای آن دروغگو ثابت میشود.
3️⃣انسانی به نام «محمد» بیش از 1400 سال قبل متنی را برای اثبات پیامبری خود بر انسانها و جنیان آورده و ادعا کرده که از جانب خداوند است. آنگاه اعلام کرده که اگر جنیان و انسانها با هم جمع شوند، نمیتوانند مانند آن را بیاورند.
4️⃣انسانها که نتوانسته اند مانند آن را بیاورند. اگر او در ادعای خود دروغگو باشد، و خداوند ببیند که انسان ها نمی توانند ادعای او را باطل سازند، یا اینکه جنیان نزد خودشان مثل قرآن را آورده ولی نتوانستهاند آن را به انسانها برسانند، بر خداوند لازم است که به نحوی فرد دروغگو را رسوا سازد. یا مستقیماً خودش ورود کند یا اینکه علم به ابطال آن را به کسی دهد یا آنکه زمینهی ارتباط جنیان با انسانها برای نشان دادن قرآن مورد ادعا را فراهم سازد.
5️⃣از اینکه میبینیم چنین اتفاقی نیفتاده، روشن میشود که حضرت محمد (ص) در ادعای پیامبری خود و الهی بودن قرآن، راستگو است و جنیان هم نتوانستهاند مانند قرآن را بیاورند.
6️⃣امروزه در دنیا مکاتب و فرقههای انحرافی فراوانی است که انسان با عقل خود میتواند به بطلان آنها پی ببرد، ازاینرو نیاز به دخالت خداوند نیست.
#قرآن
#اعجاز_و_الهی_بودن_قرآن
#آیا_جنیان_توانستهاند_مانند_قرآن_را_بیاورند؟
✅به کانال یادداشتهای اعتقادی بپیوندید:
🆔@faryab110
1403-08-19-OstadFaryab.mp3
819.6K
💡#پاسخ_به_شبهات_اعتقادي
💠 آینده جهان به سمت ظلم است یا عدالت؟
🧐 اگر نظام اسلامی قادر است عدالت را برقرار كند، دیگر چه نیازی به ظهور منجی داریم؟
🎙 سخنران: حجت الاسلام فاریاب
🗓 1403-08-19
🆔@faryab110
2️⃣0️⃣3️⃣📌روح و بدن چه رابطهای با یکدیگر دارند؟
✍️ پاسخ
1️⃣بدن یک موجود مادی و روح یک موجود غیرمادی است. بنابراین، بدن مانند سایر امور مادی دارای مکان است و جا و فضا اشغال میکند، به خلاف روح که چون مادی نیست، جا و مکان ندارد، و نمیتوان گفت که روح در بدن است.
2️⃣در این میان، روح به بدن تعلق دارد و کارهای خود را با ابزار بدن انجام میدهد. مثلا عواطف و احساسات و ادراکات همگی مربوط به روح هستند، اما اگر سلولهای مغزی و عصبی آسیب ببینند، توانایی روح برای یادگیری و یادآوری اطلاعات کاهش پیدا میکند. همچنین وقتی که عصب نقطه ای خاص از بدن به وسیلهی آمپول بی حسی از کار میافتد، آنگاه با اصابت چاقو به آن نقطه و بریده شدن پوست نیز، حالت درد ایجاد نمیشود.
3️⃣در سوی مقابل، حالات روحی نیز بر بدن اثر غیرقابل انکاری دارند. برای نمونه، شرم و حیا گاهی موجب سرخ شدن صورت میشود، همچنین استرس و اضطراب بالا، موجب آسیب به قلب میشود.
4️⃣امام علی علیهالسلام در سخنی شگفت انگیز میفرماید: «العجب لغفلة الحُسّاد عن سلامة الاجساد؛ جای تعجب از حسودان است که از سلامت بدن خود غافلند». (نهجالبلاغه، حکمت ۲۲۵)
بدین معنا که حسادت چون موجب ایجاد حالت ناراحتی دائم نسبت به موفقیت دیگران است، به سلامت بدن آسیب وارد میکند.
5️⃣حاصل آنکه، بدن ابزار روح است و روح و بدن تأثیر متقابل بر یکدیگر دارند.
#روح
#رابطه_روح_و_بدن
✅به کانال یادداشتهای اعتقادی بپیوندید:
🆔@faryab110
3️⃣0️⃣3️⃣📌معنای آیۀ «نفخت فیه من روحی» چیست؟ آیا واقعاً خداوند از روح خود در انسان می دمد؟
✍️پاسخ
1️⃣قرآن کریم گاه برای رساندن مقصود خود از زبان کنایه بهره برده است. برای نمونه، در زبان عربی کلمۀ «ید» به معنای دست است، ولی در آیۀ «ید الله فوق ایدیهم»(فتح، 10) اگر فقط به معنای تحت اللفظی تمرکز شود، باید گفته شود که خداوند متعال دست دارد که مستلزم مادی انگاری خداوند متعال می شود که محال است. ازاینرو، می گوییم که «ید» به معنای قدرت و رحمت الهی است.
2️⃣معنای ظاهری آیۀ «نفخت فیه من روحی» آن است که خداوند متعال می فرماید: «از روح خودم در انسان دمیدم.» حال آنکه، «دمیدن» مستلزم مادی انگاری خداوند می شود. بعلاوه آنکه خداوند روح ندارد تا بخواهد در انسان بدمد.
3️⃣انسان دارای دو بُعد است: جسم و روح. جسم انسان از نطفۀ او شکل می گیرد؛ مایعی بدبو و مادی. اما روح موجودی باعظمت است؛ به گونه ای که خداوند آن را به خود نسبت می دهد و می فرماید: «روحی»؛ همچنان که می فرماید: «قل الروح من امر ربی» همانطور که کعبه را به خود نسبت داده است: «بیتی». (بقره، 125)
4️⃣ارزشمند بودن روح به این دلیل است که در خود اموری باارزش مانند عقل ورزی، اختیار و گرایش به خدا را دارد، نیز اینکه توانایی رسیدن به خدا را دارد.
5️⃣از سوی دیگر، روح چون یک موجود غیرمادی است، نمیتواند مکان داشته باشد، بنابراین نمیتواند در بدن باشد.
6️⃣خداوند متعال پس از آنکه، جسم انسان را آفرید، سپس میان روح با جسم رابطه برقرار کرد. ازاینرو روح به بدن تعلق دارد. قرآن کریم از این حقیقت با تعبیر کنایه ای یاد کرده است: «فَإِذا سَوَّيْتُهُ وَ نَفَخْتُ فيهِ مِنْ رُوحي» (حجر، 29)
#قرآن
#روح
#نَفَخْتُ_فيهِ_مِنْ_رُوحي
#دمیدن_خداوند_از_روح_خود_در_انسان_کنایه_از_چیست
✅به کانال یادداشتهای اعتقادی بپیوندید:
🆔@faryab110
21.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ چرا حضرت زهرا سلام الله علیها به پشت درب خانه رفتند و چرا خادمه منزل یا حتی امام علی علیه السلام درب را باز نکردند؟
◀️ پاسخ از دکتر جباری؛ عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی
🆔 @mjabbari_ir
✅به کانال یادداشت های اعتقادی بپیوندید:
🆔@faryab110
📌آیا می توان به طور قطعی گفت که حضرت زهرا سلام الله علیها بر اثر ظلمی که به ایشان شد، با شهادت از دنیا رفته اند؟
✍️پاسخ
💔برای اثبات شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها چند سند محکم وجود دارد:
1️⃣امام کاظم علیه السلام در یک روایت معتبر و صحیح السند فرمودند: همانا فاطمه (س) صدیقه و شهیده است. (الکافی، ج1، ص58)
2️⃣رسول اکرم (ص) در روایتی از شکسته شدن پهلو، غصب حق، محروم شدن از ارث و دیگر ظلمهایی که به آن بانو می شود، یاد کردند و ظالمان به ایشان را لعنت فرمودند. (امالی صدوق، ص114)
3️⃣رسول اکرم (ص) در روایت دیگری فرمودند: «ملعون است، ملعون است، کسانی که بعد از من به دخترم فاطمه ظلم میکنند، حقش را غصب میکنند و او را به شهادت می رسانند.» (کنز الفوائد، ج1، ص150)
4️⃣در زیارت نامه های آن حضرت، از ایشان با وصف «شهیده» یاد شده است. (المقنعه، ص459، مصباح المتهجد،
#فاطمیه
#اسناد_اثبات_شهادت_حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
✅به کانال یادداشتهای اعتقادی بپیوندید:
🆔@faryab110
11.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
إنا لله وإنا إليه راجعون
📌 مهمترین درس فاطمیه برای امروز ما چیست؟
✍️پاسخ
1️⃣بی گمان، شمار فراوانی از مردم پس از درگذشت پیامبر، میدانستند که خلافت و حکومت، حق امام علی علیهالسلام است. آنها روایات نبوی را شنیده بودند. در غدیر خم حاضر بودند و با امام علی علیهالسلام بیعت کرده بودند. در عین حال، در دعوای میان حق و باطل، خود را کنار کشیده بودند و به کارهای معمولی خود ـ نماز، روزه، زکات و ... ـ پرداخته بودند.
2️⃣شاید بسیاری نیز معتقد بودند که چه فرقی میکند که ابوبکر خلیفه باشد یا علی علیه السلام؛ ازاینرو خودشان را وارد دعواهای سیاسی میان این دو نکردند.
3️⃣در این شرایط، آنکه سکوت نکرد، حضرت صدیقۀ طاهره سلام الله علیها بود. قیام فاطمی معنایش این بود که در این شرایط، تلاش برای حاکم ساختن کسی که حق حکومت با اوست، از هر واجبی واجبتر است.
4️⃣زیرا اگر به کارهای دینی خودت مشغول شوی و برایت مهم نباشد چه کسی حاکم باشد، ممکن است حتی دینت را نیز از دست دهی، چنانکه دیدیم با حاکمیت جبهۀ باطل، چه بدعت هایی در دین به وجود آمد.
4️⃣قیام فاطمی معنایش این بود که اگر در تشخیص اولویت ها دچار خطا شویم، عملاً پیروزی را تقدیم جبهۀ باطل کردهایم.
5️⃣مهمتر آنکه، همکاری نکردن با جبهۀ حق، عملاً به معنای کمک به جبهۀ باطل است. چون اهل حق در وسط میدان نیستند، حق تنها شده و باطل پیروز میشود.
6️⃣اینکه دلت با حسین علیه السلام باشد، کافی نیست، مهم آن است که شمشیرت همراه با حسین، علیه یزید باشد تا حسین علیه السلام پیروز شود و گرنه آنگاه مجبوری همچون کوفیان فقط عزادار حسین باشی.
#فاطمیه
#جهاد_فاطمی
#مهمترین_درس_فاطمیه
✅به کانال یادداشتهای اعتقادی بپیوندید:
🆔@faryab110